Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Telefonul Oppo a74 mi-a blocat ca...

A inviat Mudava

Vouchere de vacanta

Cand One United nu mai vand isi v...
 Mandolina feliat legume

Atestat consilier de siguranta

alarma auto Autowatch 346 RLI

Ce se intampla cu actualii tineri...
 Descifrare reteta

Zapp fix

Rulment pt diferential 4motion

Lipire filtru la baterie ikea
 Meserias nu mai vine sa termine l...

Soferii prinsi bauti sau drogati ...

geometrie autorulota

Sfat achiziție laptop ~4500 ...
 

Plita vitroceramica vs. plita cu inductie

- - - - -
  • Please log in to reply
532 replies to this topic

#217
costyn_man

costyn_man

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,600
  • Înscris: 01.08.2005
Pai am spus destul clar, 2.2kw puterea ochiului, folosit pe treapta 7 timp de 3.5 ore consum (total) 3.5kw.

#218
mihaisilcom

mihaisilcom

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 114
  • Înscris: 10.12.2008
Buna ziua,
si pe mine ma framanta de ceva vreme modernizarea bucatariei. Si cum toata lumea zice de plitele de inductie sunt mai eficente am studiat un pic problema si expierentele altora si am experimentat personal  . Si am constat ca randamentul depinde foarte mult de firma producatoare ( normal nu toti au acces la aceiasi tehnologie; de aici si preturi diferite), precum si de cel care face expierenta fie din nestiinta fie vrea sa ne" induca" ceva.. Pentru inceput va spun ca pentru ca sa fiarba un litru de apa de la 20 la 100 grade Celsius sunt  necesari  teoretic  energie de 80 Kcal sau 0,093KWh.
Am vazut pe net ca un cuptor ieftin cum zicea americanul  cel care facea experienta, cuptor produs  de  GE de 2KW  cun ochi, setat pe max. fierbea 1 l de apa   in 5 minute adica consuma 0,1667 KWh rezulta un randament de 55,7%.
Plita cu inductie AEG HK884400FG care are puterea pe booster de 3,2Kw fierbea litrul de apa in 6min 10 sec. Rezulta un randament de doar 28%!!
Un fierbatoar cu rezistenta ( tot de pe net am scos datele ) Siemens fierbe apa in 3 min. Rezulta randamentul 77,5%.
O plita Siemens cu inductie de 3,2 Kw fierbe 1 l de apa in 2,15 minute. 0,81%. Adica are un randament mai bun decat AEG de aproape de 3 ori.!
Si ce frumos si ce destept este plita AEG HK884400FG!!  M-am indragostit de ea. Poti pune aproape ori unde vasul si poate fi si  mai mic si mai mare ( are flexizone) O sa incerc sa pun o poza cu ea. Nu este chiar foarte scump dar nici ieftin: cam pe la  3500 lei se invart preturile. Pentrua vedea cum stau lucrurile a se citi randamentele  mi-am luat pt. expierenta unul mic ieftin de 2 Kw cu un ochi. Si pe care am facut expierente. pe care o sa le trec mai jos.
Ce ma nelinisteste, chiar are asa un randament mic AEG-ul descris mai sus? Are cineva o plita cu inductie de la AEG ( dar mai recenta ,dupa ce s-a unificat brandul Electrolux cu AEG)?
Merge bine, eventual in cat timp incalzeste 1 l de apa?
Sunt totusi bani multi si daca nu produce caldura in oala atunci pe langa faptul ca platesti mult amoaca, restul de caldura trebuie evacuata de acolo.   Aici sper sa puteti vedea frumusetea de plita. http://www.pentruaca..._HK884400FG.jpg
Sunt foarte nerabdator sa astept si parerile domniilor voastre.

View Postedi10000, on 24 noiembrie 2012 - 17:42, said:

Am prins astazi o oferta la Domo pentru plita cu inductie Electrolux modelul din foto. Reducere de la 3499 la 2499 lei. Dotari: inductie pe toata suprafata, control electronic, 4 zone booster (incalzire rapida ), dispozitiv de siguranta copii, control electronic prin culisare, timer, oprire automata, panou de control electronic, incadrare perfecta in blat, indicator caldura remanenta, inchidere automata. Intrebare: trebuie montata doar de specialisti sau pot incerca sa ma ocup si singur?
Astia de la Elecrolux  au preluat si AEG-ul si cel din poza ta este o versiune mai veche a lui AEG HK884400FG, care este o minunatie de plita cel putin optic. Si nu e nici foarte scump. Daca ma poti ajuta cu o informatie cat timp ii trebuie unui litru de apa sa fiarba pe cel mai" booster" ochi.? Multumesc mult de tot. Astep un raspuns vreo 3 luni dupa ace o sa cumpar ceva cu flex induction.

Revin am facut experiente cu plita cumparata special pentru experiente. Plita este Magitech si zice ca are puterea de iesire de  2000W. Nu am masurat nici macar cat consuma, dar pe o oala pentru plita de inductie si diametrul 19 cm ( cat est esi cercul de pe plita ) a incalzit 1 l apa  de la 20 la fierbere in 5:30. Rezulta un randament de 50%. Asta daca nu trage cu vioara producatorul. Am sa contorizez si puterea activa consumata ( U*I*cosfi), curentul activ,si total in timpul experimentului.
Am sa mai cumpar inca o oala de la alta firma. O sa incerc sa pun sub oala o bucata de fier de fi 200mm rectificata si care sa nu se sprijine pe vitoceramica O sa fie la 0.05-0.01mm.
Ce constat si va fac martori ca si la acesta difera foarte mult randamentul cu ce se zice despre plitele cu inductie.: Randament 90%. Dar poate nu consuma atata de la retea ( Politica de Marketing). Imi aduc aminte prin anii '90 prin piete se gaseau casetofoane pe care scria 30.000WSin. Si omul care vindea tot incerca sa-mi explica ca asta ata are. Adica 30 Kw!!
Mai reiau subiectul plita cu inductie AEG HK884400FG care are puterea pe booster de 3,2Kw si randametul 28%. Nu cred ca poate avea acest randament. un calcul simplu arata ca 2300W nu intra in ansamblu oala si apa. daca se consuma atunci rezulta caldura. 2,3 Kw nu-i de colo tre. evacuata etc. Eu cred ca ori nu s-a consumat ori cel ce face experiente ( pe youtub un american) greseste ceva , cu sau fara intentie...
Dar arata super. Daca cineva are asa ceva sau m-as multumi macar de La AEG o plita daca are, sa-mi spuna cum merge ( eventual niste date sa pot calcula randamentul ) cred ca asta cu randamentul este deformatie profesionala.

Edited by mihaisilcom, 05 April 2013 - 22:10.


#219
ducualex

ducualex

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 03.10.2008
Oameni buni !!!! TREZITIVA!!! Nu va mai ganditi la plite din ceramica si cu inductie

PLITE CERAMICE SI INDUCTII = FITZE ORI BIBELOURI

Daca vreti sa nu aveti bataie de capat,luati-va o plita incastrabila normala pe gaz.
De ce????
CONTRA:
1.Sunt mari consumatoare de curent electric.
2.Ochiul odata oprit(destul de greu...apesi pe 10 butoane ca sa nu dea laptele-n fiert)inca mai degaja caldura si deci e necesara indepartarea vasului de pe ochi.
3.Se zgarie foarte usor cand e incinsa.
4.Necesita o atentie sporita in operare(sa nu scapi nimic pe ea ca se sparge,sa nu o zgarii,etc.)
5.In caz ca ai scapat apa pe plita incinsa ai sansa sa faca...POC!(se poate sparge vitroceramica...Siii....SURPRIZA EA NU FACE OBIECTUL GARANTIEI)
6.Ca sa gatesti la ea trebuie sa cumperi numai vase cu fund dublu si plat altfel risti sa prinzi fasolea si sa-ti sara smaltul de pe cratitile clasice.
7.Timpul de fierbere este mai mare ca a unui aragaz normal,eficienta maxima este atinsa cand ochiul este deja...incandescent(incins)in aprox.15...20min,dar asta dupa ce ai consumat o gramada de curent.
PRO:
1.Arata a naibii de bine(au un design super,comanda tactila,afisaj led) facute sa-ti ia ochii.

Spun asta oameni buni, fiindca am fost victima acestei tehnologii......frumoase.
Am cumparat in ianuarie 2013 o plita whirlpool AKT 806 de la altex Winmarkt din Tulcea.Toate ok,pana acum cateva zile(au trecut 4luni)cand, gateam la ea pusesem sa fiarba ceva pe doua ochiuri diferite,si plecasem din bucatarie
la tv. Dupa aproximativ 10 minute s-a auzit o pocnitura puternica...era plita mea care plesnise pe un ochi care era rece,ulterior mi-am dat seama ca se deformase vitroceramica din cauza caldurii degajate de ochi pana a cedat. Nu pot sa dau vina decat pe proasta
calitate WHIRLPOOL a vitroceramicii (Este MADE IN ITALY)...niste Chineji europeni... .
M-am linistit dupa socul suferit cu gandul ca-mi voi recupera paguba prin garantie....ma duc la magazin, cei de acolo spun ca nu e treaba lor si sa merg la service, merg la service,ei spun ca nu au nici o putere de decizie sa inlocuiasca vitroceramica sau sa dea negatie si ca cei mai indreptatiti sa faca asta sunt cei de la whirlpool Romania. Booon...sun la capitala.la whirlpool.Tanti de acolo mi-a zis sa-i trimit niste poze,ca sa dea ea la tehnic cu pozele si ca ma suna ea cand are un raspuns. Si acest raspuns a fost asa:


Buna ziua,

Din pacate raspunsul colegilor mei de la Departamentul Service este ca se poate repara produsul, insa contracost.
Sticla este piesa casabila si nu face obiectul garantiei.
Acest lucru este mentionat si pe certificatul de garantie si anume: nu se acorda garantie pieselor nefunctionale, pieselor casabile, accesoriilor sau becurilor. Piesele nefunctionale sunt acelea a caror defectare nu impiedica utilizarea aparatului la parametrii functionali declarati

Imi pare rau pentru raspunsul negativ si va multumesc pt intelegere!

O zi frumoasa!

Inlocuirea suprafetei de vitroceramica costa 600 de lei (mi-au spus cei de la service).
Am de cand sa ma duc la OPC si la Tribunal cu asta, nu pot permite hotiei si calitatii precare a celor de la whirlpool sa mai tepuiasca si alti oameni,mai ales ca plita a costat 1000 de lei, bani pe care in ziua de azi,in Romania ii cam iei pe o luna si eu am cam muncit pentru ei.
Vreau sa spun ca ma duc la tribunal cu o fraza din acel de certificat de garantie care suna cam asa: ''Orice defect care devine aparent in termen de 6 luni de la data livrarii se presupune ca a existat si la data livrarii''
Nu stiu daca voi avea taria sa fac acest circ pana la sfarsit, pentru ca nu am mai facut asta in viata mea, dar japca din lantul whirlpool imi da curaj.Japca de ce?, fiidca mi s-au luat 1000lei foarte usor, eu m-am folosit de produ f putin (este garantat 10 ani), iar cand am cerut sa-si dreaga BULEALA, cei de la whirlpool refuza sa-mi faca produsul,ascunzandu-se ca melcii in cochilii si-i imping la inaintare pe angajati sa dea piept si sa dezimformeze clientul.
Mai vreti plite vitroceramice??? daca nu v-am convins, macar nu alegeti whirlpool.

PS: Am scris altex si whirlpool cu Litera mica fiindca nici macar asta nu merita, gramatica, sulfele din sistemul whirlpool. Scuzati-mi eventualele greseli de ortografie.

Attached Files



#220
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,554
  • Înscris: 08.10.2015
Faptul ca o firma e de cacao si ca tu ai avut un produs slab nu inseamna ca tehnologia in sine e proasta. Da, are parti bune si parti rele, dar asa toate au. Imi pare rau sa aud ce ai patit, dar totusi eu inca sustin inductia. Punctul 2 la inductie e inexistent, daca da in foc, ridici oala de pe foc si se opreste, plita nu functioneaza fara oala pusa pe ea.

#221
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
De la Whirpool am luat o pe gaz si e mai proastă decât aragazul vechi italienesc, nu mai știu ce marcă. E cu fața de inox si în câteva luni s-a zgâriat mai mult decât a făcut-o aragazul în 15 ani. De aceea mi-am luat o plită cu inducție Bosch dar nu l-am montat încă. Eu am luat un model care are 2 ochiuri ce pot fi folosite in sistemul electric clasic. Am cumpărat plita cu inducție fiindcă pe plita pe gaz nu putem să fac focul suficient de mic ca să nu se prindă mâncarea de fund (ceea ce nu se întâmpla și la vechiul aragaz). După ce montez și încep să folosesc Bosch-ul, vă țin la curent cu plusurile și minusurile versus plita pe gaz.

#222
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,554
  • Înscris: 08.10.2015
Teoretic aici e topicul vitroceramica vs inductie, adica intre plite electrice. Inductie vs gaz e alta mancare de peste. Oricum, parerea mea dupa un an de folosire inductie este ca merita. Daca ai instalatia buna si suporta consumul, atunci dpmdv gazul cade.
Ca si plusuri avem:
-rapiditate - cea mai rapida, cu vasele adecvate incalzeste mult mai rapid ca orice plita pe gaz.
- curatenie - nu se fac cruste, nu se intareste uleiul, nu se usuca si intaresc grasimi si alte chestii care sar din oale/cratite pentru ca nu plita incalzeste, ci vasul. Asta inseamna ca dupa ce termini de gatit, dai cu cif, stergi cu carpa si gata, totul e luna si bec. In 30 de secunde. Asta as trece-o ca si pozitiv de vreo 3 ori, ca tare muream cand trebuia sa racai mizeria intarita pe aragaz.
- calitatea si uniformitatea incalzirii si in timp si ca suprafata de incalzire - nu exista flacara galbuie, presiune scazuta la gaz iarna. ori ai curent, ori n-ai. Suprafata se incalzeste uniform, si datorita vaselor folosite care trebuie sa fie mai de calitate ca la gaz, unde orice cratita functioneaza. Am constatat ca imi iese mancarea un pic mai buna pentru ca nu mai exista o zona unde se arde si una unde nu in cratita cum pateam pe aragazul vechi.
- lipsa de aburi suplimentari cauzati de arderea gazelor si caldura aferenta acestui proces - de mare importanta. Iarna se facea condens cu aburii, vara mori de caldura cu gazul pornit, asa nu mai ai problema decat aburii din mancare si caldura din vas, mult reduse fata de folosirea unui gaz.
-  siguranta in functionare - nu ai scapari de gaze, nu miroase a mercaptan in casa, nu ai frica de explozii daca aprinzi chibritul, copii mici sunt in siguranta cu plita. Exista si temporizare, deci teoretic poti si pune la facut mancarea si programa sa se stinga singura dupa x minute, asa incat sa nu adormi si sa arzi mancarea (s-a mai intamplat inainte, cu gaz :) ).
- calitatea aerului - asta e subiectiva, dar pentru mine e si asta o calitate. Cand intri intr-o bucatarie inchisa unde s-a ars gaz se simte clar mirosul de "inchis" si mai ales cei care se incalzesc iarna cu aragazul stiu despre ce zic. Cu plita cu inductie nu ai asa ceva.

Ca si negative sunt:
- costul de functionare. E mai ridicat financiar fata de cel cu gaz. In cazul meu diferenta este de aproximativ 30 lei pe luna mai mare pentru inductie.
- vesela. Trebuie cumparate oale si cratite compatibile cu inductia. Sunt in general la fel de ieftine/scumpe ca si alte vase, dar e posibil ca cea veche sa nu functioneze, eu am luat un set nou de oale si cratite pentru inductie, dar sunt total multumit, pentru ca am luat vase de calitate superioara si sunt convins ca si asta ma ajuta la calitatea sporita a mancarii de cand cu inductia.
- reteaua electrica. Nu as recomanda o plita electrica cu 4 ochiuri montata fara sa se verifice de un electrician profesionist starea conductorilor vechi de aluminiu. Deoarece poate fi un consumator extrem de puternic, se recomanda utilizarea unor conductori dimensionati sa reziste in timp, vechile cabluri de aluminiu trase pe vremea facerii blocurilor vechi nu cred ca fac fata. Bine, asta e mai mult o regula de bun simt in orice apartament, cu orice echipament de putere, cateodata un calorifer electric poate creea probleme unei retele vechi/subdimensionate, dar aici vb de plita ce poate consuma 7 kW teoretic, asa ca se recomanda atentie suplimentara la aceste detalii.

Edited by MembruAnonim, 19 April 2013 - 08:53.


#223
andrei_0

andrei_0

    fishy

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,990
  • Înscris: 15.02.2006
Fiecare cioara isi lauda puiul

View PostMembruAnonim, on 19 aprilie 2013 - 08:47, said:

-rapiditate - cea mai rapida, cu vasele adecvate incalzeste mult mai rapid ca orice plita pe gaz.
Ai plite pe gaz cu arzator wok de 4 sau chiar 5KW cu care poti incalzi rapid 1 litru de apa. Oricum testul cu "cat de repede incalzesti 1L de apa" e cam irelevant, decat daca mancarurile tale preferate sunt oua fierte, macaroane sau iti place mancarea arsa.

View PostMembruAnonim, on 19 aprilie 2013 - 08:47, said:

- curatenie - nu se fac cruste, nu se intareste uleiul, nu se usuca si intaresc grasimi si alte chestii care sar din oale/cratite pentru ca nu plita incalzeste, ci vasul. Asta inseamna ca dupa ce termini de gatit, dai cu cif, stergi cu carpa si gata, totul e luna si bec. In 30 de secunde. Asta as trece-o ca si pozitiv de vreo 3 ori, ca tare muream cand trebuia sa racai mizeria intarita pe aragaz.
Nici pe un aragaz penal marca Metalica nu se fac cine stie ce cruste daca nu esti un dezastru complet in bucatarie. Plita nu se incalzeste chiar atat de tare cat sa se lipeasca instant orice chestie care cade pe ea. Si daca iti cade/curge ceva pe ea trebuie s-o lasi nestearsa cu saptamanile ca sa fie chiar greu de curatat. In plus exista si variante de sticla, care se curata la fel de usor ca plitele pe inductie.

View PostMembruAnonim, on 19 aprilie 2013 - 08:47, said:

- calitatea si uniformitatea incalzirii si in timp si ca suprafata de incalzire - nu exista flacara galbuie, presiune scazuta la gaz iarna. ori ai curent, ori n-ai. Suprafata se incalzeste uniform, si datorita vaselor folosite care trebuie sa fie mai de calitate ca la gaz, unde orice cratita functioneaza. Am constatat ca imi iese mancarea un pic mai buna pentru ca nu mai exista o zona unde se arde si una unde nu in cratita cum pateam pe aragazul vechi.
Pai e cum zici... calitatea vaselor. Nu te opreste nimeni sa cumperi niste vase mai de doamne-ajuta, cu fund gros si capsulat, care se incalzesc uniform si la care nu ai puncte fierbinti unde sa se arda mancarea. Cu alea poti gati si pe soba de tuci a bunicii.

View PostMembruAnonim, on 19 aprilie 2013 - 08:47, said:

- lipsa de aburi suplimentari cauzati de arderea gazelor si caldura aferenta acestui proces - de mare importanta. Iarna se facea condens cu aburii, vara mori de caldura cu gazul pornit, asa nu mai ai problema decat aburii din mancare si caldura din vas, mult reduse fata de folosirea unui gaz.
Aburii aia sunt nesemnificativi in comparatie cu aburii generati de procesul de gatire. Si daca luam in calcul plite pe inductie inseamna ca nu suntem chiar atat de sarantoci incat sa nu ne permitem si-o hota. Caldura, da, inductia genereaza mai putina caldura.

View PostMembruAnonim, on 19 aprilie 2013 - 08:47, said:

-  siguranta in functionare - nu ai scapari de gaze, nu miroase a mercaptan in casa, nu ai frica de explozii daca aprinzi chibritul,
Sunt o multime de plite pe gaz care au sigurante care taie gazul la stingerea flacarii. In plus, exista si senzori de gaz, care cel putin la locuintele noi cred ca sunt obligatorii.

View PostMembruAnonim, on 19 aprilie 2013 - 08:47, said:

copii mici sunt in siguranta cu plita.
Sunt si plite pe gaz cu protectie pentru copii.

View PostMembruAnonim, on 19 aprilie 2013 - 08:47, said:

- calitatea aerului - asta e subiectiva, dar pentru mine e si asta o calitate. Cand intri intr-o bucatarie inchisa unde s-a ars gaz se simte clar mirosul de "inchis" si mai ales cei care se incalzesc iarna cu aragazul stiu despre ce zic. Cu plita cu inductie nu ai asa ceva.
Deci plita pe gaz e naspa fiindca te poti incalzi cu ea. Plita pe inductie e misto fiindca nu te poti incalzi cu ea. Oare incalzitul locuintei sa fie scopul unei plite?

Eu unul am avut experiente cu tot felul de plite. Prin delegatii/vacante mai indelungate prin tari straine prefer sa nu ma cazez la hotel, ci daca am optiunea aleg sa inchiriez un apartament. Am intalnit deci bucatarii utilate cu tot felul de electrocasnice.

Dpmdv. cel mai prost model de plita e cel "vitroceramic" - cu rezistente. Sunt imposibil de controlat fiindca incalzesc intr-un stil on-off. Asa ca ba iti sfaraie carnea in tigaie, ba nu. Au inertie termica mare, ceea ce e foarte enervant, mai ales la inceput pana te obisnuiesti cat de cat cu ea. Vezi ca e prea tare, o dai mai incet, si pana sa se raceasca ti se arde mancarea. Tot din cauza asta daca ti-a curs ceva "in foc", sigur o sa ai de frecat, fiindca plita e extrem de incinsa si n-o poti opri instant, asa ca o sa se carbonizeze ce a curs pe ea in timp ce tu te tii cu mainile de cap. Si din acelasi motiv, de fiecare data cand stai sa incalzesti/gatesti ceva, trebuie sa adaugi la timpul normal de gatire si timpul cat dureaza sa se incalzeasca plita. Si dupa ce ai terminat trebuie sa ai grija sa nu cumva sa o atingi fiindca arde. Eu unul n-as cumpara asa ceva niciodata.

Bineinteles, inductia n-are toate dezavantajele astea. La modelele (probabil relativ ieftine) pe care le-am folosit m-a deranjat insa lipsa de control. Nu sunt asa dezastruoase ca cele rezistive, dar nu am putut regla prea bine energia degajata de plita. Chestia asta e amplificata de faptul ca n-ai un feedback real (la alea cu gaz vezi cat e flacara). Poate ca alte modele, mai de top, sa fie mai precise, dar pana atunci raman la plitele pe gaz unde chiar si cele ieftine isi fac treaba foarte bine.

Dpmdv, lasand costurile la o parte (pentru mine sunt irelevante) alegerea se rezuma la: Vrei ceva sa dea bine, sa fie "modern": inductie. Vrei simplitate, fiabilitate si control maxim: gaz.

#224
bucatarii

bucatarii

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 04.07.2013
Am gasit aici un tabel comparativ foarte bun:
http://bucatarii.com...nte-intre-plite

Aici sunt toate tipurile de plite discutate pe larg:
http://bucatarii.com/tipuri-de-plite

#225
apanoiu

apanoiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,181
  • Înscris: 10.01.2007
La inductie ai control mai bun decat la gaz. Inductia este mai fina la puteri mici.
La gaz trebuie sa pui hota mai sus, grasimea de pe hota se intareste mai repede.
Gazul face caldura in bucatarie, face frigiderul sa munceasca mai mult, face umiditate.

Tigaile arata mult mai bine dupa utilizarea indelungata pe inductie(nu am casnica acasa ca sa frece toata ziua la tigai).
Maica-mea vrea si ea acum inductie... dar nu rezista instalatia care este de aluminiu.

Un dezavantaj il am la oala de presiune(model ieftin, inoxa), caldura se transmite doar prin fund, nu si prin laterale. adicsa pe scurt daca te grabesti ti se cam arde mancarea pe fund :(
Nu am vazut insa oale de presiune de calitate. O sa mai caut.

#226
nelutzu57

nelutzu57

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 591
  • Înscris: 03.12.2006

View Postapanoiu, on 08 iulie 2013 - 17:47, said:

La inductie ai control mai bun decat la gaz. Inductia este mai fina la puteri mici.
....Nu am vazut insa oale de presiune de calitate. O sa mai caut.
Au apărut şi oale de gătit sub presiune electrice automate şi programabile (cu rezistenţă normală) ce sunt superioare D.P.D.V. la toate, celor pentru gaze.
Mai nou sunt acum la modă, oalele de gătit sub presiune (2-4-6-8-10 litrii)  CU INDUCŢIE ! caută...
Aaaa...sunt ŞI mai nou şi centrale electrice de apartament pentru încălzire şi apă caldă menajeră CU INDUCŢIE !...
Celor interesaţi pot da detalii bine studiate la cele de mai sus !

Edited by nelutzu57, 24 July 2013 - 17:57.


#227
camsonat

camsonat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,202
  • Înscris: 09.01.2008
Noi folosim de 2 ani o plita cu inductie si nu am avut nici o problema pana acum. La aceasta plita gatesc constant 2 familii si mai facem si catelului ceva pilaf saptamanal. Au aparut 2 zgarieturi fine intr-o margine cred ca din cauza capacului de la tuci care e destul de aspru pe contur. Se curata foarte usor, e simplu de utilizat si dozarea puterii e joaca de copil. N-am folosit niciodata temporizatoarele si alte functii speciale. O singura data a intrat in protectie termica pt ca mergea si cuptorul sub ea si toate cele 4 ochiuri (7,1Kw) la 60-80% din putere. in 2 minute a repornit. N-as schimba-o cu nimic. Am avut ceva experiente cu una rezistiva si e cea mai proasta alegere azi. Pe vremea aceea nu aparusera la noi cele cu inductie. Vasele nu costa o avere si cu toate astea sunt sanse mari sa te tina o viata. Arata ca noi dupa multe cicluri de utilizare. Pt intretinerea plitei nu am folosit nimic din produsele speciale, doar lama de otel si detergent obisnuit de vase. Cred ca in acest topic s-a spus aproape tot despre comparatie si concluzia e foarte clara. Evident ca nu trebuie comparate plite de calitati mult diferite pt ca balanta se va deregla.

#228
B84JMY

B84JMY

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 265
  • Înscris: 01.07.2007

View Postcamsonat, on 29 iulie 2013 - 08:53, said:

Noi folosim de 2 ani o plita cu inductie si nu am avut nici o problema pana acum. La aceasta plita gatesc constant 2 familii si mai facem si catelului ceva pilaf saptamanal. Au aparut 2 zgarieturi fine intr-o margine cred ca din cauza capacului de la tuci care e destul de aspru pe contur. Se curata foarte usor, e simplu de utilizat si dozarea puterii e joaca de copil. N-am folosit niciodata temporizatoarele si alte functii speciale. O singura data a intrat in protectie termica pt ca mergea si cuptorul sub ea si toate cele 4 ochiuri (7,1Kw) la 60-80% din putere. in 2 minute a repornit. N-as schimba-o cu nimic. Am avut ceva experiente cu una rezistiva si e cea mai proasta alegere azi. Pe vremea aceea nu aparusera la noi cele cu inductie. Vasele nu costa o avere si cu toate astea sunt sanse mari sa te tina o viata. Arata ca noi dupa multe cicluri de utilizare. Pt intretinerea plitei nu am folosit nimic din produsele speciale, doar lama de otel si detergent obisnuit de vase. Cred ca in acest topic s-a spus aproape tot despre comparatie si concluzia e foarte clara. Evident ca nu trebuie comparate plite de calitati mult diferite pt ca balanta se va deregla.
Ce marca e plita?

#229
berry240

berry240

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 07.07.2010
Pot fi folosite oalele pentru plita cu inductie si la un aragaz normal cu gaz fara a fi deteriorate?

#230
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,554
  • Înscris: 08.10.2015
Bineinteles.

#231
camsonat

camsonat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,202
  • Înscris: 09.01.2008

View PostB84JMY, on 29 iulie 2013 - 11:13, said:


Ce marca e plita?
Plita este Teka.

#232
Yulyo

Yulyo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 447
  • Înscris: 07.12.2005
Imi puteti spune daca merita asa ceva?
http://www.lidl.ro/c...wDetail&id=5953

As fi tentat sa cumpar una sa vad cum se comporta.
Multumesc

Edited by Yulyo, 19 November 2013 - 16:07.


#233
Balki

Balki

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 124
  • Înscris: 27.02.2003
Salutare, caut o plita cu inductie, cu rama metalica, de calitate peste medie.

Am gasit:
1815 lei http://www.aeg.ro/Pr...Å£ie/HK634200XB
2070 lei http://www.bosch-hom...PIA645B18E.html - doar 4kW putere instalata?
1590 lei http://www.electrolu...Å£ie/EHH6340FOK - din pacate fara rama metalica!?
2055 lei http://www.ideall.ro...31/produs-29388 (nu am gasit link oficial cu ea)

Ce ati alege din cele de sus? Alte recomandari?

#234
apanoiu

apanoiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,181
  • Înscris: 10.01.2007
Eu am AEG-ul acela... sau cel putin este foarte asemanator, rama mai ingusta.
Cam toate plitele sunt cu aceeasi electroonica si sticla, asa ca alege-o pe cea care are ochiurile cele mai puternice. M i liseste functia de slide pt selectare putere.
La AEG click pe + si - concomitent opreste focul. Uita-te si la Electrolux poate gasesti ceva bun.
Nu renunta la marginea de inox

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate