Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Achizitie SUV, buget 17k euro

Gps traker pentru animale

Aplicatii terte pentru IPTV, OTT,...

Drept trecere cu “carulR...
 Sunt noile generatii care se nasc...

Butuc pedalier

Niste intrebari despre apartamente

Comentarii amuzante pe Youtube
 Nu iese laptopul din sleep mode.

Facerea de bine - ce aștepta...

Probleme drum servitute

Se pot monta placi de gresie de 1...
 Card de debit virtual emis de India

Diferenta ATS generator si PV

La multi ani @Lotusisrael!

Declarație primar
 

Cea mai buna varianta de depozit? Ce banca?

- - - - -
  • Please log in to reply
225 replies to this topic

#199
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 14.09.2005
Si o completare, pentru cei care nu inteleg dimensiunea "problemei".

DSB avea active de aproximativ 8 miliarde euro. Ma rog, dupa "estimarile" facute in stilul lor, nu dupa valoarea lor reala.

Dar ca o idee de comparatie, la noi BCR e pe primul loc cu vreo 17 miliarde, iar BRD pe locul doi cu vreo 12 miliarde. Deja locul 3 adica Raiffeisen cu aproximativ 5 miliarde e mai mic decat DSB.

Tot ca un nivel de comparatie, Romania are un nivel de rezerve total undeva la 28 miliarde, iar primele doua transe FMI au fost de 5 miliarde si 1.85 miliarde.

#200
gamezcdr

gamezcdr

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,474
  • Înscris: 26.08.2005
In care banca pot sa tin 1 luna 30.000 euro fara sa ma usture vreun comison la retragere. Nici n-am nevoie de dobanda faza e ca nu vreau sa-i tin prin casa sub pat.

#201
dantim1

dantim1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 687
  • Înscris: 27.06.2002
Incearca comparatorul acesta de depozite www.conso.ro pare destul de actualizat.

Edited by dantim1, 27 October 2009 - 12:17.


#202
gabian22

gabian22

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 26.01.2007

View Postgamezcdr, on 26th October 2009, 19:21, said:

In care banca pot sa tin 1 luna 30.000 euro fara sa ma usture vreun comison la retragere. Nici n-am nevoie de dobanda faza e ca nu vreau sa-i tin prin casa sub pat.

La Garanti Bank nu ai comision la retragere doar in ziua scadentei, banuiesc ca mai sunt si altii cu oferte similare.

#203
yoproject

yoproject

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 185
  • Înscris: 14.05.2005
Alpha nu au comision la retragere.

#204
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 14.09.2005
Grecii fac iar cap de afis:

Grecia, la un pas de faliment

Quote

Considerata cel mai bun exemplu de integrare financiara din Europa, Grecia s-ar putea dovedi unul dintre cele mai mari esecuri ale Uniunii Europene, deficitul bugetar imens amenintand sa provoace o noua criza in zona euro. Pe scurt, acesta a mintit in legatura cu gravitatea situatiei sale fiscale. In martie, au spus ca au probleme, dar nimic ce nu ar putea fi gestionat. Comisia Europeana a estimat, la acea data, un deficit bugetar de peste 3% din PIB (limita permisa de uniune), pentru 2009, si de 4% pentru anul viitor.

Nimeni nu a fost pregatit pentru a infrunta cifrele adevarate. In octombrie, CE si-a schimbat prognoza, spunand ca tara din sudul Europei va avea un deficit de 12,7% in acest an si de 12,2% in 2010.

Ei nimeni ? Cine spunea oare inca din primavara sa aveti putintica rabdare ? Si sa fiti atenti la situatia din Grecia ? Unde ? Chiar aici: http://forum.softped...t...t&p=5982714

Ne mai miram in cazul asta ca Greciei i-au fost reduse ratingul de tara si are probleme pe burse ?

Greek Stocks, Bonds Slide for Second Day on Downgrade Concern

Quote

Greek stocks and government bonds tumbled on mounting concern the nation may struggle to meet its debt commitments as public finances deteriorate. Fitch Ratings cut Greece one step to BBB+ today, the third-lowest investment grade. Standard & Poor?s yesterday put Greece?s A- rating on watch for a possible downgrade, signaling it may be reduced within two months.

Stiu ca Cinteza se face iar de ras, la fel cum o facea anul trecut cand nega criza din Romania:

Nicolae Cinteza (BNR): "Nu cred ca vor exista falimente ale bancilor, in 2010"

Quote

Indicatorii de prudenta cred ca vor avea oarece caderi anul viitor, dar nu vor exista falimente. Primele 6 luni ale anului viitor vor fi decisive pentru sistemul bancar, a mai spus acesta. "Cel mai mare risc, in opinia noastra, ramane riscul de credit" a declarat oficialul BNR.

Ei lasa, ca daca e sa pice nu pica doar una. Mai ales daca e o banca cu cota mare de piata, poate declansa un domino frumos. Grecii sunt si asa in prag de faliment, nu mai au nevoie de ajutorul nostru. Austriecii se bat cu ei pe primul loc pentru prima banca falimentara in Romania. Ar fi picat ei de luni bune, dar nu i-a lasat FMI-ul. E constient ca daca creste RON-ul si roboteii nu mai platesc ratele, o iau la vale austriecii sau grecii care sunt in zona euro. Grecia este si ea "too big to fail". Va fi impinsa de la spate si "ajutata" mai de buna voie, mai cu de-a sila. La fel ca si in cazul nostru sau al altora. Cel putin atata timp cat vor mai exista FMI, BM si FED. Adica nu prea mult, din fericire... :)

Dar voi pastrati-va linistiti banii in depozite. Poate mai aveti noroc cateva luni, in care veti continua sa faceti misto de cei care va atrag atentia cum stau lucrurile: Bancile si depunatorii. Vedem la urma cui ii mai arde de ras... ;)

P.S. Unele linkuri din text sunt scoase datorita regulamentului ariei, politicii softpedia blabla. Curiosii stiu deja unde sa le gaseasca.

Edited by flaviand, 09 December 2009 - 14:19.


#205
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 14.09.2005
Stirile bune se inmultesc...

Va reaminteam acum cateva zile despre cursa dintre austrieci si greci de care discutam in primavara. Stiti voi care.

Ei bine, nici nu reusisera grecii sa o ia nitzel inainte, ca austriecii nu s-au lasat mai prejos si au replicat puternic. Stirea zilei de azi vine sa mai echilibreze un pic scorul. E vorba de Hypo Group Alpe Adria care a capitulat si urmeaza sa fie nationalizata. Banca este a sasea ca marime in Austria si declara la finalul lui 2008 bunuri in valoare de aproximativ 43 miliarde de euro. Adica de vreo trei ori mai mult decat are BCR care este in prezent cea mai mare banca din Romania.

Austria: Banca Hypo Group Alpe Adria a fost nationalizata

Quote

Josef Proell a vorbit de "una din cele mai dificile situatii din sectorul bancar din Austria" dupa ce a anuntat presei decizia autoritatilor de la Viena de a nationaliza in intregime Hypo Group Alpe Adria, care avea nevoie in mod imperativ sa gaseasca 1,5 miliarde de euro pentru a-si indeplini obligatiile legale in materie de fonduri proprii.

    Fostul actionar principal de la HGAA, banca publica bavareza BayernLB, care in anul 2007 a preluat un pachet de 67,08 procente, si ceilalti doi actionari asiguratorul austriac Grazer Wechselseitige (20,48 procente) si autoritatile provinciei Carinthia (12,42 procente), au anuntat ca sunt de acord sa injecteze peste un miliard de euro la salvarea bancii cu probleme. De asemenea, la sfarsitul unor intense negocieri, primele trei banci din Austria, Raiffeisen, Bank Austria (Unicredit) si Erste Bank, au acceptat duminica seara sa acorde credite in valore de 500 milioane de euro cu conditia ca statul austriac sa preia HGAA.

    Bancile din Austria au acordat credite de 200 miliarde de euro in Europa Centrala si de Est, iar Banca Centrala din Austria a estimat ca bancile austriece ar putea face fata unor pierderi de pana la 31 miliarde de euro de pe urma investitiilor in Europa de Est.

Austria Decides to Nationalize Hypo Alpe-Adria Bank

Quote

“It’s a disaster for BayernLB, but in my experience it can be expected that losses at Hypo Alpe-Adria will be even higher in one year’s time, so it’s good that BayernLB was able to draw a final line,” said Wolfgang Gerke, president of the Bavarian Center of Finance in Munich.

Situatia va fi pentru austrieci cu atat mai interesanta cu cat la noi anul acesta s-a evitat o devalorizare majora a RON cu "ajutorul" imprumuturilor de la FMI. Stim deja din declaratiile oficialilor BNR ca Euro ar fi putut ajunge la 6 RON fara aceste acorduri. Iar in acel moment bancile ar fi fost lovite puternic de valul de firme si persoane fizice care ar fi intrat in incapacitate de plata.

Nu va faceti iluzii, "pericolul" nu a trecut. A fost doar amanat si agravat. E suficient sa privim la Letonia care a tot fost "ajutata" in ultima vreme si o duce al naibii de "bine". O sa ne iasa pe nas acest "ajutor" daca sistemul nu va colapsa mai repede si va trebui sa rambursam "pe bune" tot ce am primit acum plus dobanda. Dar noi suntem optimisti. Doar n-om pica primii. Mai ales cand avem vecini ca ucrainenii sau grecii care sunt gata sa dea drumul la bulgarele ce a tot crescut in varful dealului falimentand inaintea noastra.

Ucraina a cerut FMI un imprumut de urgenta de aproximativ doua miliarde de euro

Standard Bank: Grecia si Irlanda ar putea parasi zona euro in 2011 din cauza unei situatii economice "intolerabile"

Daca ucrainienii sau grecii se codesc, putem invita oricand irlandezii. Care s-au gandit sa intre si ei in rand cu lumea si vor incepe de la anul programul rabla. Pentru a stimula consumul, evident. Chiar daca nu au neam de productie auto. Dar ce mai conteaza productia ? Bani sa fie, inflatia sa traiasca. O sa mancam hartie si o sa ne incalzim cu plastic. Atata timp cat avem bani ne permitem in continuare sa visam la partii de ski in desert: Autoritatile din Dubai primesc 10 miliarde de dolari pentru a plati datoria gigantului imobiiar Nakheel

V-am zis eu ca la ce euforie s-a creat Dubaiul va fi trecut cu vederea ? Uitati nationalizarile bancilor, uitati somajul si restul. Bursele sa creasca. Ce mai conteaza ca americanii sunt in gaura de tot cu sistemul de garantare al depozitelor: FDIC insurance fund closes quarter with $8.2 billion in debt. Ce mai conteaza ca spaniolii abia se descurca si ei: S T I R I - Spania, al doilea motiv de ingrijorare al zonei euro.

Cui nu-i convine nu are decat sa faca greva: Se pune de o noua greva la Raiffeisen?

Mda, trebuie sa-i intelegem si pe angajatii supusi unor presiuni imense in aceasta perioada dar si pe clientii care s-au saturat de serviciile tot mai slabe la costuri tot mai piperate. Ei lasa, ca nu mai avem mult de asteptat de acum. Vin ele falimentele cat de curand. Si se vor linisti atat angajatii cat si clientii in momentul respectiv. Vom avea cu totii mai mult timp liber sa ne recreem si sa ne reevaluam prioritatile... ;-)

P.S. Unele linkuri din text sunt scoase datorita regulamentului ariei, politicii softpedia blabla. Curiosii stiu deja unde sa le gaseasca.

#206
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,058
  • Înscris: 24.02.2006
flaviand, esti offtopic, aici ar trebui sa gasim informatii despre cele mai bune variante de depozite existente pe piata, nu scenarii apocaliptice terminate invariabil cu "au semnat acordul cu FMI-ul si din cauza asta nu s-a intamplat ce am zis....dar cu siguranta urmatoarea prezicere se va adeveri".

#207
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 14.09.2005
Smaili, eu tocmai asta ma chinui sa va explic: cele mai bune depozite NU sunt la banci... :)

Atentie mare sa nu va frigeti, ca e tot mai fierbinte treaba. Chiar daca ati scapat cateva luni de cand tot va avertizez eu.

Si nu sunt deloc scenarii, pentru ca au inceput sa se intample de-a binelea. Banca austriaca Hypo Group Alpe Adria cu active de vreo trei ori mai mari ca BCR si care a falimentat ieri NU e un scenariu, e caz real.

Volksbank se pare ca e urmatoarea pe lista:

Hypo gerettet, Bangen um Volksbank

Quote

Österreichs Banken müssen noch einmal bis zu zwanzig Milliarden Euro wertberichtigen. Nach der Kärntner Hypo ist auch die Entwicklung bei der Volksbanken AG besorgniserregend.

Nationalizarea e noul sport. Halal capitalism si free market. Nici macar aparentele n-au mai ramas... :)

Edited by flaviand, 15 December 2009 - 08:41.


#208
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,058
  • Înscris: 24.02.2006
te juri pe rosu ca banca aia a falimentat? eu stiam ca a fost nationalizata.


da, stiu, oamenii aia rai vor sa-ti faca in ciuda si fac orice ca sa nu ti se implineasca tie prezicerile.....

#209
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 14.09.2005
Aidi bre... nea smaili o dam in semantice acuma... cu atata argumente ai mai ramas ? :D

Noi sa fim sanatosi, sa le putem "nationaliza" pe toate si apoi sa vezi ce bine o sa ne fie la... depozite ;)

#210
kappa_man84

kappa_man84

    Fiord

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,226
  • Înscris: 15.02.2007
Cum sa zici "stirile bune se inmultesc" ? Sefu cred ca ai mari probleme! Ai orgasm la cataclisme, falimente si razboaie? Wtf? :death:

#211
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 14.09.2005
kappa .. my friend.. stii cum se zice, ai grija ce-ti doresti, s-ar putea sa ti se intample... :)

Eu am ajuns sa pricep de ceva vreme ca sistemul actual e unul al naibii de prost si incorect. Iar de atunci imi cam doresc sa se duca naibii odata. Ceea ce in ultima vreme se intampla si mi se pare normal sa ma bucur... ;)

Pentru cei care mai cred ca sistemul financiar de acum e unul normal, corect si echitabil... somn usor. Pastrati banii la banci si urmariti in continuare stirile despre becali sau basescu, ca aici nu aveti nimic interesant de citit. Va trezim noi cand s-o strica de tot jucaria si se vor termina telenovelele la teve.

#212
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,058
  • Înscris: 24.02.2006
flaviand, de ce nu-ti deschizi tu un topic separat cu "de ce nu e bine sa tineti banii in banci"?

nu de alta, dar poate usii decid totusi sa-si tina ceva banila banca, si atunci cand vor sa caute discutii despre ofertele bancilor dau peste topicul asta si numai oferte nu gasesc pe aici.

#213
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 14.09.2005
Da, s-ar putea sa ai dreptate ca ar fi util si un topic separat pe aceasta tema.

O sa pun in aplicare ideea cu ocazia primului post.

#214
clausio

clausio

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,030
  • Înscris: 09.05.2006
Am doua depozite la Alpha Bank (euro). Unul expira in 4 ian 2010...pe asta intentionez sa il las pana la expirare.Celalalt expira pe 25 ianuarie. Asta cred ca ma duc azi sa-l lichidez chit ca pierd dobanda (cam 120€). Situatia din Grecia mi se pare tot mai incordata si nu vad de ce m-as risca.

Intrebarea este: ce banca sa aleg in continuare ca sa nu stau cu banii sub perna?

M-am gandit la ING bank. Desi dobanzile sunt mici si am comision la ridicare (la Alpha nu aveam), cel putin garantarea depozitelor revine in limita a 100000€ din partea statului Olandez. Parca am mai multa incredere in statul olandez decat in cel roman.

#215
Astor

Astor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,044
  • Înscris: 17.01.2003
Se confirma oficial ca Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar e un mare fâs, exact cum scriam aici.

Quote

Radu Ghețea, președintele Asociației Române a Băncilor (ARB), a atras atenția Protecției Consumatorilor, în dezbaterile din Comisia de Buget pe marginea Ordonanței creditelor, că ar trebui să se gândească și la deponenți, nu numai la românii cu credite. „Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor ar trebui să se gândească și la celălalt consumator, adică la cel care depune bani la bancă. În cazul în care aplicarea ordonanței în forma inițială ar genera probleme pentru unele bănci, am putea ajunge la activarea Fondului de Garantare", a spus Ghețea.

Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar se activează atunci când o bancă dă faliment și acoperă pentru fiecare deponent și pe fiecare instituție un plafon maxim de 50.000 de euro. Declarația lui Ghețea a fost criticată dur de deputatul Petru Călian (PDL), care a spus că „această bombă" ar putea crea „haos, o bulversare în rândul populației" și ar putea să-i determine pe români să-și retragă depozitele din bănci.

La rândul său, deputatul Vasile Bleotu (PSD) a arătat că, deși sistemul bancar este unul foarte solid, în cazul în care o bancă ar putea ajunge la faliment, Fondul de Garantare nu ar avea în acest moment suficiente resurse pentru a despăgubi clienții, iar Guverul ar putea fi obligat să se împrumute. „Depozitele garantate sunt garantate, problema este însă cu resursele de acum", a adăugat Bleotu.

Sursa

Avand in vedere ca majoritatea bancilor dau dobanzi real negative iar comisioanele de retragere depasesc dobanzile, aia care isi tin banii la ciorap nu mai par atat de nebuni. Ceilalti in schimb...

#216
TheWarrior

TheWarrior

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,065
  • Înscris: 16.10.2007
Stai linistit ca daca o banca da faliment, fiecare deponent isi va primi suma in limita respectiva de la fond, iar daca nu are fondul, va da statul, ca altfel....... o sa se cam duca toata lumea care are depozite si la alte banci sa isi ceara banii.
Ar fi un haos general.
Sanse sa se intample asta eu zic ca sunt minime.

Cat de dobanzi negative, asta e. E cat de cat o dobanda, ce sa faci cu ei? Sa ii ti sub saltea? Hai sa fim seriosi.
Cat de comision de retragere, asta e, daca ai nevoie de banii respectivi peste 1-3 luni, nu ii pui la banca, ii ti in casa.
Economiile nu se scot din 3 in 3 luni din banca.

Vrei sa faci specula cu banii respectivi? Iti asumi un risc. Daca nu ar fi aceste comisioane, cred ca iti dai seama ca pe vremurile astea aveam toti depozite la o saptamana si ii plimbam de colo colo. Si ne jucam cu ei pe la casele de schimb valutar daca nu erau preturi diferite la cumparare si vanzare valuta.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate