Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Descarcator de supratensiune tip 2

ping digi?

Reparare "șanțuri&#...

De ce i se zice Mariei "Stapa...
 Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...

Share abonament Netflix

Cum pot sa fac rost de un negativ...
 Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular

Parere apartament ~150k
 Limitare la 100mb/s

Altercație

Cartonașe și stickere t...

Ciobanesc german - zgarda electro...
 

Termopan

- - - - -
  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#19
gjordanro

gjordanro

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 259
  • Înscris: 04.08.2008

View Postromelian, on 22nd January 2009, 19:59, said:

Denumirea de Low-E, se traduce prin emisivitate redusa, adica un transfer de caldura prin suprafata vitrata mult redus. Acest tip de sticla de inalta performanta are o suprafata acoperita cu o pelicula extrem de subtire de metal nobil.. Pelicula speciala care acopera acest tip de sticla reduce pierderile de caldura de la 90%, cat se pierde prin sticla normala, la numai 10%. Identificarea geamului Low-e se poate face foarte usor folosind metoda empirica cu flacara de lumanare, procedeul fiind urmatorul: din interiorul incaperii de la cca 10 cm de geam aprindeti o flacara de lumanare sau bricheta. Reflexia in geam se va vedea sub forma a 4 flacari separate, cate una pentru fiecare fata a fiecarei foi de sticla. Daca aveti sticla Low Emisivity in componenta geamului izolant, este obligatoriu sa vedeti a 2-a sau a 3-a flacara (functie de situarea geamului Low-E la interior sau la exterior) de alta culoare (de regula mai inchisa) decat celelalte trei. Flacara de alta culoare va arata care fata a foilor de sticla are acel strat special Low-E. Intotdeauna, privit de la interior catre exterior, stratul Low-E va fi pe fata a 2-a sau a 3-a dintre cele 4.

Privind de la interior catre exterior pelicula de oxizi de argint trebuie sa fie situat pe fata 2 in cazul in care se doreste o izolare termica pe timpul iernii, cel mai uzual, si pe fata 3 daca se doreste impiedicare patrunderii caldurii pe timpul verii. Pelicula de oxizi nu trebuie sa fie situata sub nici o forma la exterior pe fata 4 sau la interior pe fata 1. Puteti verifica acest lucru printr-o simpla atingere a fetelor geamurilor termopan. Daca geamul este “unsuros” la pipait atunci stratul Low-E este pus gresit si geamul trebuie schimbat.

Izolarea termica este o caracteristica importanta, definind capacitatea unui sistem de tamplarie de a impiedica trecerea aerului cald sau rece si pierderea de caldura prin conductivitate. Pentru aprecierea izolarii termice se utilizeaza coeficientul de transfer termic K, care reprezinta cantitatea de caldura care se pierde intr-o ora printr-un metru patrat de fereastra, la o diferenta de temperatura exterior-interior de un grad. Acest coeficient este diferit atat pentru profile cat si pentru geamul termoizolant. Va prezint mai jos coeficientii de transfer pentru diferite materiale folosite la confectionarea de tamplarie termoizolanta.
- Aluminiu fara bariera termica K = 5, 2 W/m²K
- Aluminiu cu bariera termica K = 2, 8 – 3, 3 W/m²K
- PVC armat cu otel K = 1, 1 – 1, 7 W/m²K
- Geam termoizolant clasic K = 2, 8 W/m²K
- Geam termoizolant Low E K = 1, 4 W/m²K


Daca urmaresti cu atentie, aluminiul are coeficientul termic 5,2W/m²K fara bariera termica, 2, 8 – 3, 3 W/m²K cu bariera  termica iar sticla low E are 1, 4 W/m²K.La un geam ideal, coeficientul termic al tamplariei ar trebui sa fie egal cu cel al sticlei,altfel apar diferente de conductivitate termica intre ele, diferente care duc la aparitia condensului.In concluzie, categoric nu se recomanda folosirea tamplariei din aluminiu in tandem cu sticla low E.Combinatia Al +sticla float merge, desi cu pierderi mai mari de caldura,iar cea ideala este PVC cu float+low E.Argonul dintre colile de aticla e bun, dar isi pierde calitatile dupa 2-3 ani, asa ca in tara noastre nu se justifica.


Iar ma apuca rasul la ce debitati :thumbup:  Verifici geamul cu flacara? Chiar tot ce auziti in folclor se "mananca" :coolspeak:
Apropo: nu se recomanda lowE cu aluminiu, baba nu se asorteaza cu mitraliera, femeile cu volanul si blonda din bar care vrea sa faca cinste si spune "o skol la toata lumea". Argonul se pierde dintre sticle doar la noi? Asa este ca am auzit ca in germania daca se sparge o teava de apa...nu curge! Doar e apa din germania...
Sti proverbul ala...daca taceai filosof ramaneai?

#20
adi_master

adi_master

    sef de tura!-in retragere

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,270
  • Înscris: 19.07.2007
Ai de gand sa spui si ceva la obiect care sa-i scoata din ceata sau doar dai din gura sa te afli in treaba?

#21
gjordanro

gjordanro

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 259
  • Înscris: 04.08.2008

View Postadi_master, on 22nd August 2009, 19:23, said:

Ai de gand sa spui si ceva la obiect care sa-i scoata din ceata sau doar dai din gura sa te afli in treaba?

Aparitia condensului la tamplarie are mai multi factori:
- montaj necorespunzator, tamplaria se monteaza pe locul celei vechi, nici mai spre exterior dar nici mai spre interior deoarece si peretele din beton are bariera termica(cine a spart un perete de beton la bloc stie ca la mijloc este gol si are vata de sticla) si daca nu sunt aliniate apare condensul
- gauri de aerisire (drenaj) atat in toc cat si in canat
- chederul dintre bagheta si sticla trebuie sa intre usor fortat. Muncitorii ca sa nu-si mai toceasca buricele degetelor in loc sa puna cheder de 4mm pun de 3mm...
- daca tamplaria de aluminiu este fara rupere de punte termica transpira si profilul nu numai sticla
- ventilatia
- in ultimul rand dar cel mai important este umiditatea si temperatura din casa. Cu cat temperatura este mai mica si umiditatea mai mare se atinge "punctul de roua". Inseamna ca aerul din casa nu mai poate absorbi cantitatea suplimentara de vapori. Punctul de roua se masoara foarte simplu cu un termohigrometru.
Cum scapam de condens?
1. umblam la termostatul de la calorifer sau la centrala termica si dam temperatura ambientala putin mai mare cam 22-24 grade celsius
2. aerisim atat dimineata cat si seara minim 30 minute
3. nu mai uscam rufe in casa
4. indepartam pe cat posibil plantele de sticla.
5. placare peretilor exteriori la interior cu gips carton si vata minerala
6. glafurile se fac oblic nu la 90 grade pentru a putea patrunde mai usor aerul, in special la partea de jos.

Ca fapt divers, unde transpira tamplaria de aluminiu, transpira si PVC-ul si lemnul stratificat.

#22
view2

view2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 12.07.2007
Ar trebui sa se vorbeasca de "mucegaiul" aparut in mediul umed pentru ca mucegaiul apare si in paine in mediu uscat.
Sunt foarte multe tipuri de mucegai.
Mucegaiul umed  (de fapt o ciuperca vie) apare pe locuri umede (permanent) sau neventilate cu aer cald sau mai rar rece. Se poate aerisi toata ziua si degeaba pentru ca tocmai aici este problema, mediile umede permanent favorizeaza aparitia fenomenului.
In cazul ferestrelor noi gen termopan, aparitia acestui fenomen se poate datora atat montajului (chiar bine executat, pentru ca se favorizeaza aparitia mucegaiului prin izolare  foarte mare intre medii atat vara cat si iarna), cat si celeui mai bun termopan de pe piata dar si mutarilor puntilor termice reci in zone mai putin ventilate (situatie intalnita cel mai des) .

Mediile favorabile aparitiei mucegaiul cel mai des intalnite in cazul incaperilor sunt: peretii permanent reci si umezi chiar si cu izolatie din polistiren exterioara.
Efectul se poate remedia rapid doar prin tratament chimic, dar cauza va ramane permanenta: umiditatea, care nu are legatura cu geamul termopan fie el si profil cu 7 camere si cel mai bun geam termopan.
UN GEAM TERMOPAN ESTE UN EFECT NU O CAUZA.

Edited by adi_master, 22 January 2010 - 23:25.


#23
ionut39

ionut39

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 20.01.2010

View Postcurica, on 27th July 2008, 23:24, said:

Salut

Raspunsul este da sau nu, cu atat mai mult cu cat se trag in timp (adica se indeparteaza marginile imbinarii).

Depinde de etanseitatea la care te referi, si anume:
a) etanseitate la apa: NU-i problema. Ar trebui sa se traga peste 4 mm ceea ce nu e posibil, decat daca fereastra a fost facuta la misto (adica garniturile, cum le zici tu, au fost intinse tare cand au fost puse ... dar asta iti dai seama abia in 2-3 ani). Oricum daca e sa fie, nu intra apa in casa din cauza imbinarii aleia.
B) etanseitate la aer (dpdv termic): DA, numai ca dupa cum probabil ai vazut fereastra are 2 sau 3 garnituri (depinde de profil). Ideea e ca ruperea termica se face ... chiar daca nu la parametrii maximi.

Exista insa o dilema pe care o am: ti-ai pus "termopane" sau vrei sa iti pui? Pentru ca daca vrei sa iti pui si asta e unica intrebare care te (mai) framanta, e simplu: cauta profile care au garnituri termosudabile dar care sa poata fi inlocuite la o adica. Adica pe bara de profil exista garnitura (pusa de producatorul profilului) iar in momentul taierii/sudarii aceasta se imbina concomitent cu profilul. Ideea e insa sa o poti scoate la o adica si inlocui (numai ca atunci nu o mai termosudezi si va avea si ea fanta aia; oricum e mai bine sa tii cont de chestia asta, pentru ca exista profile care au garnitura lipita, si atunci e nasol, deoarece daca vrei sa o inlocuiesti din diverse motive te trezesti ca ... este imposibil).



Salut

nu vreau sa sune a misto ... chiar ma intereseaza ... de unde stii pe ce parte ai low-e?

Mulumesc.



S-o luam incet: pe ce parte a geamului se face condens? In camera sau intre foile de sticla?
este foarte simplu sa afli pe ce parte este montat lowe stingi lumina si aprinzi o bricheta pe care o pui in fate geamului vei vedea 4 flacari adica 2 normale galbene si 2un pic mai albastre acela este lowe .Incearca e testata treaba .lowe se pune pe interior

#24
carst_razvan

carst_razvan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 59
  • Înscris: 16.07.2004
Am montat acum 2 ani de zile termopane in tot apartamentul. (geamuri low-e, tamplarie PVC, 5 camere). Peretii sunt din beton (nu stiu sigur, cred ca au un strat de vata de sticla la mijloc). Termopanul a fost montat putin mai in exterior. (in interior sunt cca 17cm, in exterior cca 8cm, iar grosimea termopanului cca 5cm).

      Dupa montaj s-a dat cu glet si in interior si in exterior. Apoi s-a pus gresie si in interior si in exterior. (in sufragerie gresia este oblica in ext. si in int., in dormitor la 90 grade in int. si oblic in ext.)

      In casa sunt cam 19-20 grade C.

      Problema e ca-mi sunt umezi peretii, am apa pe gresie, iar geamurile sunt aburite. Toate astea in momentul in care afara este frig. (iarna)

      Imi puteti sa-mi spuneti de ce se intampla toate astea si cum as putea sa repar ???

#25
toteudinnou

toteudinnou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,112
  • Înscris: 06.03.2010

View Postionut39, on 23rd January 2010, 17:42, said:

este foarte simplu sa afli pe ce parte este montat lowe stingi lumina si aprinzi o bricheta pe care o pui in fate geamului vei vedea 4 flacari adica 2 normale galbene si 2un pic mai albastre acela este lowe .Incearca e testata treaba .lowe se pune pe interior

@romelian zicea ca apare doar una de alta culoare. Inca odata: e folclor. Scoate 300 ron din buzunar, cumpara un detector de lowE si ai rezolvat!

View Postcarst_razvan, on 6th January 2011, 10:56, said:

In casa sunt cam 19-20 grade C.

Problema e ca-mi sunt umezi peretii, am apa pe gresie, iar geamurile sunt aburite. Toate astea in momentul in care afara este frig. (iarna)

Imi puteti sa-mi spuneti de ce se intampla toate astea si cum as putea sa repar ???

Temperatura mica, umiditate mare. Se atinge punctul de roua si apare condens. Caldura mai mare si aerisire mai des.

La 5 camere tamplaria trebuie sa fie undeva la 7cm.

#26
COBARZAN

COBARZAN

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 11.07.2008
Buna ma bag si eu sa va dau un sfat . conteaza firma care monteaza geamurile sant o multime ne profesionale,care promit multe pana iti iau bai. eu am pus cu firma Avicon din Cluj Napoca prima data mi le-au pus prea inclinate au venit au reparat acu dupa ce a sarit o piesa de la mecanismul de inchidere si iam chemat desi lucrarea era in garantie au facut scandal ne au jignit si bineinteles ca a trebuit sa le si platim pentru prestatiile deosebite .Mai am montate doua geamuri de 10 ani este adevarat ca erau printre primele firme aparute si nici o data nu am avut probleme cu ele.

#27
maximax7742

maximax7742

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 19.10.2011

View Postgjordanro, on 23rd August 2009, 08:51, said:

Aparitia condensului la tamplarie are mai multi factori:
- montaj necorespunzator, tamplaria se monteaza pe locul celei vechi, nici mai spre exterior dar nici mai spre interior deoarece si peretele din beton are bariera termica(cine a spart un perete de beton la bloc stie ca la mijloc este gol si are vata de sticla) si daca nu sunt aliniate apare condensul
- gauri de aerisire (drenaj) atat in toc cat si in canat
- chederul dintre bagheta si sticla trebuie sa intre usor fortat. Muncitorii ca sa nu-si mai toceasca buricele degetelor in loc sa puna cheder de 4mm pun de 3mm...
- daca tamplaria de aluminiu este fara rupere de punte termica transpira si profilul nu numai sticla
- ventilatia
- in ultimul rand dar cel mai important este umiditatea si temperatura din casa. Cu cat temperatura este mai mica si umiditatea mai mare se atinge "punctul de roua". Inseamna ca aerul din casa nu mai poate absorbi cantitatea suplimentara de vapori. Punctul de roua se masoara foarte simplu cu un termohigrometru.
Cum scapam de condens?
1. umblam la termostatul de la calorifer sau la centrala termica si dam temperatura ambientala putin mai mare cam 22-24 grade celsius
2. aerisim atat dimineata cat si seara minim 30 minute
3. nu mai uscam rufe in casa
4. indepartam pe cat posibil plantele de sticla.
5. placare peretilor exteriori la interior cu gips carton si vata minerala
6. glafurile se fac oblic nu la 90 grade pentru a putea patrunde mai usor aerul, in special la partea de jos.

Ca fapt divers, unde transpira tamplaria de aluminiu, transpira si PVC-ul si lemnul stratificat.

Multumim pentru precizari.  :thumbup:
Intrasem pe forum exact pentru aceasta problema, condensul. Nu stiam ce se intampla, daca e normal, cauze, solutii. Acum m-am lamurit

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate