Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Recomandare Espressor cafea si rasnite
Last Updated: Jun 08 2024 16:39, Started by
OBA
, Nov 07 2007 19:20
·
9
#7993
Posted 14 May 2024 - 14:31
#7995
Posted 14 May 2024 - 14:49
Personal nu suport robusta! Dacă, printr-o întâmplare, se termină cu 100% arabica și va exista doar mix cu robusta sau liberiană, renunț la cafea și trec pe ceai!
|
#7996
Posted 14 May 2024 - 14:51
S-ar putea sa ai probleme cu inima apoi, ceaiul are mai multa cofeina decat espresso asta al nostru
|
#7998
Posted 14 May 2024 - 14:55
Ma refeream la ceaiurile pe care merita sa le bei, ceaiul de tei nu mi-a placut niciodata )))
|
#7999
Posted 14 May 2024 - 15:09
#8000
Posted 14 May 2024 - 15:16
Io nu stiu ce sa zic, preparata asa cum trebuie, nici nu o simti...
|
#8001
Posted 14 May 2024 - 15:38
Ce hateri sunteți unii 😂
Am căutat vrea mai proaspăt prăjită cafea ce era în magazine, nici măcar la preț nu m-am uitat. Acum se pare că nici asta nu este buna că E ieftina și nu are 100% arabica. Pe bune? Ce urmează, modul în care trebuie așezată ceașca sub Pf? Lasă că o arunc cafeaua asta in automat, ăla nu are mofturi la cafea 😁 |
#8002
Posted 14 May 2024 - 15:48
Eh, unii prefera 100% arabica, pe altii nu ii deranjeaza niste robusta. Totul se reduce la preferintele TALE! Ai sa ajungi sa incerci si asa, si asa, si in toate felurile, si ai sa vezi ca in 4-5-6 luni o sa iti definesti gusturile, ai sa ajungi sa preferi natural procesata vs spalata (sau invers), deja ai sa intri in detalii de genul asta. Nu de alta, dar ar fi pacat, cel putin in primele 2 luni, sa nu incerci mai multe cafele. Ai sa vezi diferentele, ai sa ajungi sa extragi intr-un anume fel o anumita cafea ca sa ajunga la ce iti place tie. Nu suntem hateri, chiar te apreciem pentru modul in care ai reactionat la toate discutiile despre espresso, de aici incolo sunt doar preferinte personale.
Intrebare - ai flow control pe aparatul tau? Incearca sa cauti cum se face profiling, cauta si fa, si ne spui apoi ce rezultate ai obtinut Edited by bx3m, 14 May 2024 - 15:48. |
|
#8003
Posted 14 May 2024 - 15:59
DY2, pe 14 mai 2024 - 15:38, a scris:
Ce hateri sunteți unii Am căutat vrea mai proaspăt prăjită cafea ce era în magazine, nici măcar la preț nu m-am uitat. Acum se pare că nici asta nu este buna că E ieftina și nu are 100% arabica. Pe bune? Ce urmează, modul în care trebuie așezată ceașca sub Pf? Lasă că o arunc cafeaua asta in automat, ăla nu are mofturi la cafea bx3m, pe 14 mai 2024 - 15:16, a scris:
Io nu stiu ce sa zic, preparata asa cum trebuie, nici nu o simti... Nici nu trebuyie să o simt... O miros din prima. Acel miros de robusta nu-l pot suporta. |
#8004
Posted 14 May 2024 - 17:05
Nu mi-am pus problema deocamdată că E robusta sau nu, a contat sa fie cat mai proaspătă, sa vad despre ce diferente tot ziceți voi.
Normal că o să iau când găsesc și alte tipuri de cafea, dar mai sunt zile... @bx3m, al meu nu se pretează la profilate, nici nu am vrut, altfel luam Synchronika. La același preț era și versiunea 2, care are grup E61 și se pretează la ce vrei tu. Pentru începători cred că este suficient ce am luat până acum. |
#8006
Posted 14 May 2024 - 20:42
Am ajuns si acasa, direct la aparat am dat buzna si am tras doua cappuccino bune rau.
Pentru inceput, astea sunt diferentele intre cafeaua mai veche si cea proaspata: IMG_20240514_192831_108~2.jpg 317.22K 7 downloads Am rasnit pe vechiul reglaj la rasnita, cred ca trebuie putin de tot mai fin data viitoare, am tampat 18 grame in pf naked cu cosul de 21 grame: IMG_20240514_193245_829~2.jpg 165.85K 8 downloads Am oprit extractia la 25 secunde cu tot cu preinfuzie, undeva la 20 secunde doar curgerea, pentru ca am vrut sa scot exact 36 grame pe cantar, adica 1:2. Rezultatul a fost chiar ok pentru prima data cu o cafea proaspata. Pana acum nu am observat in alte cesti, acele puncte de ulei sau ce sunt alea, dar gustul este ok, nu a necesitat zahar: IMG_20240514_194654_698~2.jpg 258.14K 8 downloads Apoi am frulat lapte proaspat cu 3.5% grasime si a iesit peste asteptari: IMG_20240514_195140_259~2.jpg 96.36K 8 downloads La final am pus laptele peste espresso, fara sa desenez chestii in cana IMG_20240514_195336_518~2.jpg 228.91K 7 downloads Pentru cine vrea sa vada si extractia: https://photos.app.g...EDJr6cqgb9JXDYA Concluzie: Cafeaua proaspat prajita scoate altfel de espresso, iar laptele proaspat face diferenta la frulat. Dupa ce termin cafeaua asta, o sa caut si alte soiuri, acum sunt curios ce gust are arabica 100%, daca gasesc pe undeva... |
#8007
Posted 14 May 2024 - 20:46
The Barn de la Berlin prăjește în Germania, avem cafenele la Timișoara care iau de la ei.
|
|
#8008
Posted 14 May 2024 - 20:49
Bun, bine ca ai renuntat la automat. Sa te vad eu acum cum iti servesti musafirii cu posirca de la automat )))
|
#8009
Posted 14 May 2024 - 21:39
Nu am renuntat la automat, dimineata pe fuga tot la automat fac, dar rasnita la ECM si gustul e mai ok
|
#8010
Posted 14 May 2024 - 22:23
Anunturi
▶ 2 user(s) are reading this topic
1 members, 1 guests, 0 anonymous users
AlexWSG