Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Recomandare Espressor cafea si rasnite
Last Updated: Jun 07 2024 10:16, Started by
OBA
, Nov 07 2007 19:20
·
9
#7957
Posted 12 May 2024 - 20:42
_R_A_D_U, pe 12 mai 2024 - 20:34, a scris:
aia care n-are acei aditivi, pe pungă nu scrie termen de garantie 2 ani... Zice doar ”proaspăt prăjită” |
#7958
Posted 12 May 2024 - 20:44
Ar fi bine sa te gandesti ce o sa pui in locul automatului ))
ECM e o firma destul de buna in ceea ce inseamna “third wave coffee”, stai linistit, nu e deloc o alegere rea. MMike, orice cafea e buna de scos ceva din ea un an de la prajire. Ce scoti, asta e cu totul altceva, dar e valabila un an. |
#7959
Posted 12 May 2024 - 20:47
Automatul ii ramane de decor ca ii da bine dar il poate filosi cand se grabeste si pentru musafiri
bx3m, pe 12 mai 2024 - 20:44, a scris:
MMike, orice cafea e buna de scos ceva din ea un an de la prajire. Ce scoti, asta e cu totul altceva, dar e valabila un an. |
#7960
Posted 12 May 2024 - 20:49
MMike, pe 12 mai 2024 - 20:45, a scris:
Automatul ii ramane de decor ca ii da bine dar il poate filosi cand se grabeste si pentru musafiri Da, pentru musafiri! Ca să se certe cu ei, să nu-l mai viziteze în viitorul apropiat! Parcă*** și văd musafirii când sunt serviți cu poșirca de la incorporabil: ”da ce-ai făcut bobiță, Japoniaaaa?” ***Acesta e un pamflet și trebuie tratat ca atare. |
#7961
Posted 12 May 2024 - 22:26
Ce va mai place sa băgați batul prin gard
Automatul rămâne la locul lui până se strică. In schimb semiautomatul se va muta la home cinema, sa îl am aproape când mă bag la un film și să rămână loc în bucătărie pentru alte chestii specifice locului. Edited by DY2, 12 May 2024 - 22:27. |
#7962
Posted 12 May 2024 - 22:56
DY2, pe 12 mai 2024 - 19:51, a scris: In manual scrie ceva de genul HX de 61, nu stiu sigur daca e asa. Captură de ecran 2024-05-12 184118.png Am preferat varianta electronica cu memorii, in locul versiunii II, care are E61 si totul manual. Important pentru mine a fost sa pot memora timpii de extractie la butoane, sa am doua manometre, sa nu astept mult pana se incalzeste si sa frolez laptele in acelasi timp in care se extrage espresso. Ca si bonus, am mers pe calitate germana si nu regret inca Ca minus, nu pot face pe grup profilare manuala. Azi am rasnit mai grosier, cred ca prea grosier, pentru ca am scos in 22 secunde de la primul picur, 44.8 grame lichid: IMG_20240512_171802_927.jpg iar extractia arata asa: https://photos.app.g...t7j25hjGLLdamC9 Gustul a fost bun, nu a necesitat zahar, cred ca mai trebuie sa dau putin mai grosier rasnita sa ma incadrez in 25 secunde de la primul picur, sau nu? |
#7963
Posted 13 May 2024 - 00:51
Intre timp, pentru cine are chef de experimente cu extractiile, am dat peste oferta asta:
https://www.barsin24...EM/653258669392= sau asta, ca tot se vorbea despre Mara X: https://www.barsin24...2X/471840659806 Edited by DY2, 13 May 2024 - 00:55. |
#7964
Posted 13 May 2024 - 09:39
Nu aș da banii pe tamper dinamometric. Forța tamparii (câtă vreme ești într-un interval acceptabil, 10-15-20 kgf) are o influență mică asupra rezultatului în ceașcă. S-au făcut ceva teste și nu e mare chestie. Distribuția, dacă râșnița nu distribuie bine (n-o să vezi la nici un bar barista facandu-ti WDT) e importantă și o tampare dreaptă.
Nu știu dacă eu am vreun talent special, dar eu am exersat pe un fund de lemn pus pe un cântar de persoane și am văzut ce înseamnă 15-20 de kgf și aia a fost. Nu m-am mai verificat de foarte multa vreme și am channelling extrem de rar. Nici WDT nu mai fac. Am grijă când râșnesc să mai uniformizez măcinătura pe măsură ce cade în coș (mișc un pic coșul să nu se facă un con înalt), bat portafiltrul cu podul palmei să am cafeaua "dreaptă" cat de cât, nivelez și tampez atent ca sita să stea orizontal pe blat și să apăs vertical. Nu mă interesează că apăs cu 13 azi că mă doare umărul și cu 18 mâine că-s după sport și mi se pare ușor. Și nici nu mai țintesc un timp fix, ci un "range", pentru că având cafeaua într-o cutie în care intră pentru 5-6 zile, între prima și ultima zi tot modific rasnirea și oricum când e uscat ca naiba și curge mai repede când e mai umed și curge mai încet. Dar cu ristretto în 22-24 de secunde + 3 preinfuzie și cu espresso 1:2 in 25-30 de secunde + 3 preinfuzie iese bun în ceașcă, multă cremă, gust bun, etc. Nu zic că dacă-ti face plăcere să nu iei all the gadgets in the world. Doar că pentru mine se poate și fără și iese, zic eu + anturajul, ceva mai bun decât în multe baruri. E drept, în noiembrie Victoria și Eureka mea, plus subsemnatul, împlinim patru ani de poligamie fericită. |
#7965
Posted 13 May 2024 - 09:56
Citat Intre timp, pentru cine are chef de experimente cu extractiile, am dat peste oferta asta: |
#7966
Posted 13 May 2024 - 10:02
Sunt noi și cu plata la ramburs, dar livrare numai în Germania.
Probabil sunt categoria B putea buna oferta pentru sigilate. @xml, pentru coșurile de 7 și 14 grame nu îmi fac probleme, dar la codul mare de 21 grame nu este limitator și am văzut că influențează tamparea. |
|
#7967
Posted 13 May 2024 - 10:19
Mara X chiar si v1 la 400 de euro? Suspect de ieftin... Sigur nu sunt refurbish?
|
#7968
Posted 13 May 2024 - 10:52
DY2, pe 13 mai 2024 - 10:02, a scris:
Sunt noi și cu plata la ramburs, dar livrare numai în Germania. Probabil sunt categoria B putea buna oferta pentru sigilate. @xml, pentru coșurile de 7 și 14 grame nu îmi fac probleme, dar la codul mare de 21 grame nu este limitator și am văzut că influențează tamparea. Practic atunci cand rezistenta la compresiune a pucului este egala cu forta de apasare (cu presiunea de fapt, forta pe suprafata), tamperul se opreste. Aia e limita. Mai apesi un pic, mai compactezi pana cand rezistenta la compresiune din nou egaleaza presiunea de compactare. Si tot asa. Edited by xml, 13 May 2024 - 10:57. |
#7969
Posted 13 May 2024 - 12:35
La coșul mare este așa cum spui tu, trebuie să mă bazez pe apăsare:
IMG_20240510_201456_678.jpg 258.94K 11 downloads La coșul mic și mediu, forma este tronconică și are modelat o buza la interior, care nu lasă tamperul sa treacă peste |
#7970
Posted 13 May 2024 - 13:00
#7971
Posted 13 May 2024 - 15:00
Am înțeles. Ăla nu e nici un limitator. E ridge-ul de la basket (sunt ridged Și ridgeless). Ridgeless sunt mai ok dacă stau bine în portafiltru. Și le și cureți mai ușor.
Coșul cel mai mic, pentru espresso standard, 7g, e o mizerie 😛. Un prieten de-al meu, care și-a luat același setup cu mine (monkey see, monkey do e mai simpu decât să îți bați capul) s-a încăpățânat să facă și single shots. Dar nu ajungea cu tamperul până jos. Așa că și-a luat un tamper mai mic, să-i încapă până în zona aia. La mine stă sita și se oxidează liniștită, cred. MMike, pe 13 mai 2024 - 13:00, a scris:
Talentu tau e vechimea, experienta. Ti-a intrat in reflex. Un incepator are doua maini stangi.... Acum tocmai am extras un ristretto in 23 + 3 secunde. 32 de grame. Dupa ce dimineata, cand a fost mai umed, din fix aceeasi cafea, a trebuit sa stau 30 pentru espresso (40 de grame din 20). Clar ca am modificat rasnita sa rasneasca un pic mai fin. Si asta doar de dimineata pana acum. Curgere destul de uniforma si atunci si acum. |
|
#7972
Posted 13 May 2024 - 15:02
#7973
Posted 13 May 2024 - 15:03
Bine, chiar si refurbish, mi-as lua Mara X V2 la 400 de euro
|
#7974
Posted 13 May 2024 - 16:08
Eu nu inteleg ce tot ii dati cu extraterestrii aia de Mara si Bianca. Mi se pare suficient cel putin pentru o buna bucata de timp un pl41.
|
Anunturi
▶ 7 user(s) are reading this topic
2 members, 5 guests, 0 anonymous users
mishu_bz, bx3m