Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Recomandare Espressor cafea si rasnite
#6157
Publicat: 18 ianuarie 2023 - 09:14
Bai da...eu recunosc....sunt si lenes si puturos in privinta cafelei, si da, imi place cafeaua la esspresor, imi place sa apas pe buton si sa iasa cafeaua si chiar imi place aceasta cafea facuta la buton....si mi se rupe rau de tot de ritualurile altora in privinta prepararii cafelei, si mi se mai rupe ca unii cred ca sunt puturos...dar mi se rupe rau.
in privinta prepararii cafeli la buton, puturosenia asta mie mi se pare chiar o virtute..........ia sa vedem, ma da cineva in judecata pentru asta. unpuisor, on 18 ianuarie 2023 - 08:18, said:
Rezultatul e acelasi, o cafea, doar gustul e diferit. Editat de cuculea, 18 ianuarie 2023 - 09:16. |
#6158
Publicat: 18 ianuarie 2023 - 20:35
unpuisor, on 18 ianuarie 2023 - 08:18, said:
sunt oameni care prefera sa apese un buton si sa iasa cafea, din comoditate si Sunt si oameni care nu-si permit un expresor automat si prefera sa-i faca pe ceilalti lenesi, tu in care categorie te incadrezi? Oricand si la orice ora prefer sa beau la full automat exresso, nici macar nu mai apas un buton, am programat ca dimineata la ora 6.30 sa porneasca aparatul Si ca sa nu ma mai faci lenes pe viitor, uita ce mai am prin casa, chiar si aparat fara buton IMG_20230117_202629_452_2.jpg 194,59K 42 download-uri IMG_20230117_201933_450_2.jpg 246,67K 40 download-uri IMG_20230117_202116_229_2.jpg 93,08K 37 download-uri IMG_20230117_200858_523_2.jpg 146,26K 33 download-uri |
#6159
Publicat: 20 ianuarie 2023 - 06:27
Și eu sunt mulțumit de achiziția unui full automat pe numele de scenă delonghi primadonna soul. Abia aștept dimineața să îmi fac 2 espresso. Pentru mine e destul de bun acel espresso chiar bun. Merită încercat. Depinde foarte mult de cafeaua folosită. Oricum pe acest forum ne spunem părerile în legătură cu espressor ul deținut. Nu vreau să "oblig" pe nimeni să cumpere ce am luat eu. Fiecare după posibilități și după cum crede că i se potrivește cafeaua dimineața. Mă bucur că alții fac o artă din crearea unei cafele. Pentru mine o artă este de a prepara o "pită". Spor la cafeluță.
|
#6160
Publicat: 20 ianuarie 2023 - 08:26
eu am Espressor automat Gaggia Naviglio Deluxe, 1850 W, 1.5 L, 15 bar, de aproape 4 ani functioneaza zilnic, 3-4 cafele pe zi, sunt foarte multumita, asta e:
https://www.emag.ro/...5/pd/DMZTHYBBM/ |
#6161
Publicat: 21 ianuarie 2023 - 10:56
Quote Sunt oameni care nu au timpul necesar prepararii unei cafele manual, eu de exemplu plec la munca dimineata la 7 si vin acasa dupa 18, cateodata chiar pe la 10 seara, crezi tu ca de lene prefer sa bag dimineata 4 expresso si sa fug la munca? Am incercat si vreo 2-3 automate pe la prieteni, si nu tocmai ieftine. Dar dupa ce gusti un espresso bun la manual si te prinde microbul, restul ti se pare ca e ceai de cafea. |
#6162
Publicat: 21 ianuarie 2023 - 12:23
torrice, on 20 ianuarie 2023 - 06:27, said:
Și eu sunt mulțumit de achiziția unui full automat pe numele de scenă delonghi primadonna soul. Sa-l folosesti cat mai mult, fara probleme. quarelin, on 17 ianuarie 2023 - 08:16, said:
Salut, Părerea mea a fost/ este/ va fi că fiecare își alege tipul de espressor în funcție de ceea ce dorește să obțină, de cât timp dispune sau este dispus să aloce procesului de obținere a unei cafele. Eu am fost din start hotărât / setat pe ideea de a obține/ bea cât mai repede și mai simplu o ... băutură care să conțină cafea ... Adică ce - mi place mie cel mai mult = latte machiatto, capucinno ... Pentru mine espresso ul este pe plan secund ca preferință. Îmi place, dar, vine după cele cu lapte. Așa că alegerea a fost simplă în ceea ce privește alegerea lui ... Am ales un espressor care știe să facă cât mai multe tipuri de băuturi, un espressor care face un espresso bun ... Atât timp cât sunt mulțumit de ceea ce face acest espressor, nu mai contează altceva! unpuisor, on 21 ianuarie 2023 - 10:56, said:
Dar dupa ce gusti un espresso bun la manual si te prinde microbul, restul ti se pare ca e ceai de cafea. StefanaB, on 17 ianuarie 2023 - 22:39, said:
Buna seara, Avem si noi un expresor Pbilips seria 3100 de vreo 4 ani. Își făcea bine treaba, dar de cateva zile display-ul este gri (n-am rasturnat nimic pe el, nu a suferit niciun șoc, n-avem nepoti care sa-i verifice anduranța...). Avand in vedere experienta acumulata �� il utilizam "în orb" si obtinem cafea simpla sau expresso ca și până acum. N-am prea mare încredere in centrele de service, dar cred că trebuie sa rezolvam cumva problema. Aveti idee cât ar costa reparatia? Displayu e in fata si dedesupt se face cafeaua si atunci se degaja aburi care o iau in sus spre....display. Sau posibil sa se fi infiltrat pe dinauntru apa la partea electronica de la o spartura in circuitul apei in aparat.... Daca mai stai mult asa, pot apare si alte probleme. Editat de MMike, 21 ianuarie 2023 - 12:13. |
#6163
Publicat: 21 ianuarie 2023 - 14:04
unpuisor, on 14 ianuarie 2023 - 09:00, said: poti sa ai si mama espresorului automat, nu o sa se compare niciodata unul manual cu rasnita separata cu unul automat la gust. Plus asa ca bonus, la ala automat iti vine pe langa gust de cafea si o aroma de plastic incins de nu se poate. Dar de, e foarte comod sa apesi pe un buton in loc sa te scoli mai devreme, sa lasi sa se incinga aparatul, sa rasnesti, sa tampezi, sa prepari. Rasnita melita calibra la un pret foarte bun,nu e pt espresso dar acopera o mare parte din metode dydysoft, on 14 ianuarie 2023 - 20:48, said: Cel mai bine pentru tine, este sa te lasi de cafea, toate au plastic la interior |
#6165
Publicat: 23 ianuarie 2023 - 01:07
#6166
Publicat: 23 ianuarie 2023 - 08:03
Poți, la unele, să reglezi supapa de suprapresiune astfel încât să ajungi la 9 bari în loc de ce au ele din fabrică (vreo 10, 10 și ceva). Rămâne de văzut ce diferențe ai în ceașcă, părerile sunt împărțite (pentru diferența de 1 bar). Nu poți, ce-i drept, să controlezi presiunea pe parcursul extracției, ca la un manual sau la unul cu profilare de presiune.
|
|
#6167
Publicat: 24 ianuarie 2023 - 11:42
kretzu77, on 23 ianuarie 2023 - 01:07, said: Doar daca ai control asupra presiunii. Cat timp nu ai control asupra presiunii, nu poti zice "foarte bun". Mai ales la espresso sau ristretto. Sunt destule modele pe piata. Dar nu se compara cu un full automat pentru ca, constructiv, un full automat nu e la fel cu cel semi. Sita e presurizata la full, iar cantitatea de cafea care intra la un singur shoot e (mult) mai mare la semi. Daca stai sa analizezi in amanunt, nu mai iei niciunu. Restul, sunt f.scumpe. Editat de MMike, 24 ianuarie 2023 - 11:48. |
#6168
Publicat: 24 ianuarie 2023 - 12:24
E clar! Noi suntem dependenti de espressor!
Stiti un loc unde se strang bautorii de cafea anonimi (BCA)? In afara de topicul asta... De ce zic asta? Pentru ca dupa ce "mi-a murit" rasnita Bosch-ului am adus de la tara Philips-ul. Asta pana repar defectul sau inlocuiesc rasnita. Dar surpriza! In casa sunt acum trei espressoare unul langa altul (la 1 m)! La tara inca unul. De rezerva... Clar! Dependenta. Perversiune chiar. Mda! Cred ca e perversiune fiindca deja ma uit si catre un espressor manual! Ma rog, poate semiautomat. Si nu foarte scump. De rezerva... Dar sincer! Nu pot sa ma odihnesc noaptea ca nu sunt toate integral din inox! Rasnita defecta e ceramica, garniturile din teflon, etc. Macar la baia de ulei de la Logan, garnitura e de cupru! Nu de "plastic"! E mai bun Loganul decat un espressor automat! Editat de MiaJiro, 24 ianuarie 2023 - 12:28. |
#6169
Publicat: 24 ianuarie 2023 - 18:13
MMike, on 24 ianuarie 2023 - 11:42, said:
... Sita e presurizata la full, iar cantitatea de cafea care intra la un singur shoot e (mult) mai mare la semi... Aici gresesti putin, la al meu full pot seta taria/cantitatea de cafea macinata la un shoot. Daca ma supar, pot face un espresso cu 6 portii de cafea macinata (setare Jug), dar nu se poate bea. Dupa mai multe teste, am lasat cantitatea de cafea undeva la mijloc, pentru un shoot care este destul de tare pentru gustul meu. IMG_20230124_170912_448_2.jpg 130,8K 28 download-uri Editat de dydysoft, 24 ianuarie 2023 - 18:16. |
#6170
Publicat: 24 ianuarie 2023 - 22:24
dydysoft, on 24 ianuarie 2023 - 18:13, said: Aici gresesti putin, la al meu full pot seta taria/cantitatea de cafea macinata la un shoot. Daca ma supar, pot face un espresso cu 6 portii de cafea macinata (setare Jug), dar nu se poate bea. Dupa mai multe teste, am lasat cantitatea de cafea undeva la mijloc, pentru un shoot care este destul de tare pentru gustul meu. IMG_20230124_170912_448_2.jpg |
#6171
Publicat: 24 ianuarie 2023 - 23:05
MMike, on 24 ianuarie 2023 - 22:24, said:
N-am gresit deloc. Stiu de aceasta setare la cele full. Problema e alta, referitor la cantitatea maxima rasnita odata de un full automat. La semi, se poate ajunge si la peste 20 g facuta o singura data, in functie de capacitatea cosului. La cele full, la o singura rasnire, e sub 15 g, in jur de 10 g. Capacitatea cosului la al meu full, este mare, poate rasnita o singura data si pentru 6 espresso, are functie Jug, adica iti umple un vas cu 500 ml de cafea. Vrei sa masuram cosurile la al meu si la al tau sa te convingi ca sunt mai mult de 15 gr la full? L.E. uite adancimea/marimea cosului la un full: IMG_20230124_220652_850_2.jpg 116,26K 24 download-uri IMG_20230124_220810_694_2.jpg 88,75K 24 download-uri Editat de dydysoft, 24 ianuarie 2023 - 23:13. |
|
#6173
Publicat: 25 ianuarie 2023 - 18:30
Și mie mi se pare că al meu espressor automat delonghi primadonna soul face un espresso foarte tare. Adică bun. Nu știu cei cu manuale , ce mărci și ce model de automat ați testat. Poate cele ieftine. Am băut un espresso la un delonghi magnifica. Foarte slab. Bineînțeles contează și cafeaua folosită dar nici chiar așa. Eu cred că un aparat de marcă la un preț peste medie sau cele high-end sunt foarte reușite.
Când am luat cafeaua de la prăjitorie mi-a făcut un espresso. Bun bun. Dar nici acasă la full automat nu este rău deloc. Pe o scară de la 1 la 10 eu cred că e de 8,9. Deci contează aparatul enorm. Mai ales că la modelele noi de aparate rașnița se reglează automat în funcție de ce fel de bobe pui în aparat. Acum eu nu cred că cine a făcu acel sistem nu a studiat, testat,probat pe tipuri de cafea cum trebuie să fie rașnița pe ce poziție și temperatura apei. Acolo sunt niște studii care eu dat rod. Că la restul de automate le punem toți pe treaptă mică la rașnița și temperatura apei maxim. Dar nu se potrivește pe toate tipurile de boabe |
#6174
Publicat: 25 ianuarie 2023 - 19:13
Am avut eu un Siemens care a crapat. L-am prins la reducere serioasa si chiar si asa a fost aproape 800 EUR. Pretul normal cred ca era pe la 1200 sau pe-acolo, chiar si acum vad ca trece de 900 de EUR. Deci doar putin mai ieftin decat Primadonna Soul. Poate nu atat de bun, nu am de unde sa stiu.
Am fost nevoit sa il returnez, din pacate. Asa ca am trecut pe un Lelit Victoria PL91T + o rasnita Eureka Mignon Specialita, doua portafiltre, diferite site, cateva zeci de ore pe Youtube si citind materiale, plus doi ani si-un pic de facut cafele "ad labam". Nu sunt barista, nu ma intereseaza latte art, il spumez si-l torn in cana si aia e. Da, din automat iese un espresso bun. Cu conditia sa nu bei o perioada espresso facut exact asa cum vrei tu. Cu apa cu doua grade mai calda sau mai rece, cu 14 grame in loc de 18 sau cu 22 daca ai chef. Rasnit "o idee mai mult sau mai putin", cu 5 ml de apa si 3 secunde in plus sau in minus. Nu vreau sa stiu ce poate sa faca un profesionist. Dar pot sa spun ca nu se compara, macar prin prisma faptului ca espresso pe care il obtii la automat il face el, pe cand la semiautomat sau automat il faci tu. Este fix ca atunci cand pui mana pe un dSLR adevarat, alegi exact obiectivul potrivit pentru moment, faci o poza RAW si pe urma treci la post-procesare. Da, sunt si poze dragute facute cu telefonul sau cu point and shoot. Dar nu e corect sa le punem in aceeasi categorie. Pentru ca nu sunt acelasi lucru. Si ce ai la unele (timp economisit, control putin spre deloc) nu ai la altele (timp pierdut si control mult mai mare). "It is what it is". Peace. |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi