Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Huawei pura 70

Notele de subsol sa inceapa de la...

Termoizolare elevație interior

Timpi asteptare in contract de tr...
 Parere amenajare/loc disponibil u...

Producatori/masini care nu sunt f...

Ventilator perete

Simbol "bec aprins" tele...
 Oakley - recomandare site pt oche...

Aer conditionat racire A+++/A++

Problema umiditate AC

Propuneri pentru imbunatatirea pr...
 Conectarea la internet a Centrale...

recomandare ups si surge protector

La multi ani @2Unlimited!

zgomot (bazait) plita gaz Samsung...
 

Recomandare Espressor cafea si rasnite

* * * * - 6 voturi
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
8320 răspunsuri în acest subiect

#6157
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 9.228
  • Înscris: 08.12.2006
Bai da...eu recunosc....sunt si lenes si puturos in privinta cafelei, si da, imi place cafeaua la esspresor, imi place sa apas pe buton si sa iasa cafeaua si chiar imi place aceasta cafea facuta  la buton....si mi se rupe rau de tot de ritualurile altora in privinta prepararii cafelei, si mi se mai rupe ca unii cred ca sunt puturos...dar mi se rupe rau.
in privinta prepararii cafeli la buton, puturosenia asta mie mi se pare chiar o virtute..........ia sa vedem, ma da cineva in judecata pentru asta.

View Postunpuisor, on 18 ianuarie 2023 - 08:18, said:

Rezultatul e acelasi, o cafea, doar gustul e diferit.
Ei uite afla ca mie imi place mai mult gustul cafelei facuta la buton decat cea preparata prin metode ritualice si cu mult talent , ba mai mult, cea preparata la marea arta cu ritualuri, mi se pare mai proasta decat cea facuta la buton.....te poti k-ka in gustruile mele? vrei tu asta? Am voie sa aleg ce imi place si ce nu? Multumesc

Editat de cuculea, 18 ianuarie 2023 - 09:16.


#6158
DY2

DY2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.010
  • Înscris: 13.11.2006

View Postunpuisor, on 18 ianuarie 2023 - 08:18, said:

sunt oameni care prefera sa apese un buton si sa iasa cafea, din comoditate si lene
Sunt oameni care nu au timpul necesar prepararii unei cafele manual, eu de exemplu plec la munca dimineata la 7 si vin acasa dupa 18, cateodata chiar pe la 10 seara, crezi tu ca de lene prefer sa bag dimineata 4 expresso si sa fug la munca?
Sunt si oameni care nu-si permit un expresor automat si prefera sa-i faca pe ceilalti lenesi, tu in care categorie te incadrezi?

Oricand si la orice ora prefer sa beau la full automat exresso, nici macar nu mai apas un buton, am programat ca dimineata la ora 6.30 sa porneasca aparatul Posted Image

Si ca sa nu ma mai faci lenes pe viitor, uita ce mai am prin casa, chiar si aparat fara buton Posted Image

Fișier atașat  IMG_20230117_202629_452_2.jpg   194,59K   42 download-uriFișier atașat  IMG_20230117_201933_450_2.jpg   246,67K   40 download-uriFișier atașat  IMG_20230117_202116_229_2.jpg   93,08K   37 download-uriFișier atașat  IMG_20230117_200858_523_2.jpg   146,26K   33 download-uri

#6159
torrice

torrice

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 623
  • Înscris: 03.04.2009
Și eu sunt mulțumit de achiziția unui full automat pe numele de scenă delonghi primadonna soul.  Abia aștept dimineața să îmi fac 2 espresso. Pentru mine e destul de bun acel espresso chiar bun. Merită încercat.  Depinde foarte mult de cafeaua folosită.  Oricum pe acest forum ne spunem părerile în legătură cu espressor ul deținut.  Nu vreau să "oblig" pe nimeni să cumpere ce am luat eu. Fiecare după posibilități și după cum crede că i se potrivește cafeaua dimineața. Mă bucur că alții fac o artă din crearea unei cafele. Pentru mine o artă este de a prepara o "pită". Spor la cafeluță.

#6160
lemoni

lemoni

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 11
  • Înscris: 22.02.2013
eu am Espressor automat Gaggia Naviglio Deluxe, 1850 W, 1.5 L, 15 bar, de aproape 4 ani functioneaza zilnic, 3-4 cafele pe zi, sunt foarte multumita, asta e:
https://www.emag.ro/...5/pd/DMZTHYBBM/

#6161
unpuisor

unpuisor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.284
  • Înscris: 28.04.2003

Quote

Sunt oameni care nu au timpul necesar prepararii unei cafele manual, eu de exemplu plec la munca dimineata la 7 si vin acasa dupa 18, cateodata chiar pe la 10 seara, crezi tu ca de lene prefer sa bag dimineata 4 expresso si sa fug la munca?
Si eu la 6 si 20 trebuie sa sparg usa, dar ma trezesc la 5.25, fac 2 espresso pt mine si nevasta, si inainte sa plec mai fac unul pt scarbici. Totul manual, cu ritual, cu incalzit aparatul. Deobicei pun ceasul sa sune cu 10 min mai devreme, ma trezesc, dau drumul la aparat sa se incinga, ma duc la buda, apoi mai bag 9 min de somn pana urla iar ceasul. Cand m-am trezit, iese cafeaua tzatza de matza, ca la orice manual, nu putza de maimutza ca la automat. Trebuie doar sa iti creezi o rutina.
Am incercat si vreo 2-3 automate pe la prieteni, si nu tocmai ieftine. Dar dupa ce gusti un espresso bun la manual si te prinde microbul, restul ti se pare ca e ceai de cafea.

#6162
MMike

MMike

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 17.297
  • Înscris: 25.04.2016

View Posttorrice, on 20 ianuarie 2023 - 06:27, said:

Și eu sunt mulțumit de achiziția unui full automat pe numele de scenă delonghi primadonna soul.  
Bun asa :)
Sa-l folosesti cat mai mult, fara probleme.

View Postquarelin, on 17 ianuarie 2023 - 08:16, said:

Salut,

Părerea mea a fost/ este/ va fi că fiecare își alege tipul de espressor în funcție de ceea ce dorește să obțină, de cât timp dispune sau este dispus să aloce procesului de obținere a unei cafele.
Eu am fost din start hotărât / setat pe ideea de a obține/ bea cât mai repede și mai simplu o ... băutură care să conțină cafea ...
Adică ce - mi place mie cel mai mult = latte machiatto, capucinno ...
Pentru mine espresso ul este pe plan secund ca preferință.
Îmi place, dar, vine după cele cu lapte.
Așa că alegerea a fost simplă în ceea ce privește alegerea lui ...
Am ales un espressor care știe să facă cât mai multe tipuri de băuturi, un espressor care face un espresso bun ...
Atât timp cât sunt mulțumit de ceea ce face acest espressor, nu mai contează altceva!
Din propria experienta, de un an jumate cu 2 aparate in casa, unul full si altul semi, cred ca este varianta care impaca si capra si varza. Cand esti grabit, apesi pe butonul de la full. Cand ai timp si vrei sa savurezi un espresso sau un capuccinno bun facut de tine, apelezi la semi :)

View Postunpuisor, on 21 ianuarie 2023 - 10:56, said:

Dar dupa ce gusti un espresso bun la manual si te prinde microbul, restul ti se pare ca e ceai de cafea.
Asta cam asa e.

View PostStefanaB, on 17 ianuarie 2023 - 22:39, said:

Buna seara,
Avem si noi un expresor Pbilips seria 3100 de vreo 4 ani. Își făcea bine treaba, dar de cateva zile display-ul este gri (n-am rasturnat nimic pe el, nu a suferit niciun șoc, n-avem nepoti care sa-i verifice anduranța...). Avand in vedere experienta acumulata �� il utilizam "în orb" si obtinem cafea simpla sau expresso ca și până acum.
N-am prea mare încredere in centrele de service, dar cred că trebuie sa rezolvam cumva problema. Aveti idee cât ar costa reparatia?
Nu prea putin. Daca displayu are in spate placa electronica si e prins de ea....

Displayu e in fata si dedesupt se face cafeaua si atunci se degaja aburi care o iau in sus spre....display. Sau posibil sa se fi infiltrat pe dinauntru apa la partea electronica de la o spartura in circuitul apei in aparat.... Daca mai stai mult asa, pot apare si alte probleme.

Editat de MMike, 21 ianuarie 2023 - 12:13.


#6163
NFS01

NFS01

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.491
  • Înscris: 16.03.2011

View Postunpuisor, on 14 ianuarie 2023 - 09:00, said:


poti sa ai si mama espresorului automat, nu o sa se compare niciodata unul manual cu rasnita separata cu unul automat la gust.
Plus asa ca bonus, la ala automat iti vine pe langa gust de cafea si o aroma de plastic incins de nu se poate.
Dar de, e foarte comod sa apesi pe un buton in loc sa te scoli mai devreme, sa lasi sa se incinga aparatul, sa rasnesti, sa tampezi, sa prepari.
Si ai inauntru infectie bacteriana
Rasnita melita calibra la un pret foarte bun,nu e pt espresso dar acopera o mare parte din metode

View Postdydysoft, on 14 ianuarie 2023 - 20:48, said:


Cel mai bine pentru tine, este sa te lasi de cafea, toate au plastic la interior :D
Ai metode fara plastic,moka pot otel inoxidabil,ibricul de cupru,v60 din ceramica

#6164
DY2

DY2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.010
  • Înscris: 13.11.2006

View PostNFS01, on 21 ianuarie 2023 - 14:04, said:


Ai metode fara plastic,moka pot otel inoxidabil,ibricul de cupru,v60 din ceramica
Arata ceva poze cu produsele minune, sunt curios cum etsansaza...

#6165
kretzu77

kretzu77

    Custom title

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 17.488
  • Înscris: 06.06.2006

View PostMMike, on 16 ianuarie 2023 - 20:55, said:

Cu un semi automat, cans ai timp, poti face un espresso foarte bun acasa.
Doar daca ai control asupra presiunii.
Cat timp nu ai control asupra presiunii, nu poti zice "foarte bun". Mai ales la espresso sau ristretto.

#6166
xml

xml

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.409
  • Înscris: 27.10.2005
Poți, la unele, să reglezi supapa de suprapresiune astfel încât să ajungi la 9 bari în loc de ce au ele din fabrică (vreo 10, 10 și ceva). Rămâne de văzut ce diferențe ai în ceașcă, părerile sunt împărțite (pentru diferența de 1 bar). Nu poți, ce-i drept, să controlezi presiunea pe parcursul extracției, ca la un manual sau la unul cu profilare de presiune.

#6167
MMike

MMike

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 17.297
  • Înscris: 25.04.2016

View Postkretzu77, on 23 ianuarie 2023 - 01:07, said:


Doar daca ai control asupra presiunii.
Cat timp nu ai control asupra presiunii, nu poti zice "foarte bun". Mai ales la espresso sau ristretto.
De la bune la foarte bune.
Sunt destule modele pe piata. Dar nu se compara cu un full automat pentru ca, constructiv, un full automat nu e la fel cu cel semi. Sita e presurizata la full, iar cantitatea de cafea care intra la un singur shoot e (mult) mai mare la semi.

Daca stai sa analizezi in amanunt, nu mai iei niciunu. Restul, sunt f.scumpe.

Editat de MMike, 24 ianuarie 2023 - 11:48.


#6168
MiaJiro

MiaJiro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.212
  • Înscris: 24.11.2019
E clar! Noi suntem dependenti de espressor!
Stiti un loc unde se strang bautorii de cafea anonimi (BCA)? Posted Image
In afara de topicul asta...

De ce zic asta? Pentru ca dupa ce "mi-a murit" rasnita Bosch-ului am adus de la tara Philips-ul. Asta pana repar defectul sau inlocuiesc rasnita.
Dar surpriza! In casa sunt acum trei espressoare unul langa altul (la 1 m)!

La tara inca unul. De rezerva...

Clar! Dependenta. Perversiune chiar.

Mda! Cred ca e perversiune fiindca deja ma uit si catre un espressor manual! Ma rog, poate semiautomat. Si nu foarte scump.
De rezerva... Posted Image

Dar sincer! :) Nu pot sa ma odihnesc noaptea ca nu sunt toate integral din inox! Rasnita defecta e ceramica, garniturile din teflon, etc. Macar la baia de ulei de la Logan, garnitura e de cupru! Nu de "plastic"! E mai bun Loganul decat un espressor automat! :)

Editat de MiaJiro, 24 ianuarie 2023 - 12:28.


#6169
DY2

DY2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.010
  • Înscris: 13.11.2006

View PostMMike, on 24 ianuarie 2023 - 11:42, said:

... Sita e presurizata la full, iar cantitatea de cafea care intra la un singur shoot e (mult) mai mare la semi...

Aici gresesti putin, la al meu full pot seta taria/cantitatea de cafea macinata la un shoot.
Daca ma supar, pot face un espresso cu 6 portii de cafea macinata (setare Jug), dar nu se poate bea.
Dupa mai multe teste, am lasat cantitatea de cafea undeva la mijloc, pentru un shoot care este destul de tare pentru gustul meu.

Fișier atașat  IMG_20230124_170912_448_2.jpg   130,8K   28 download-uri

Editat de dydysoft, 24 ianuarie 2023 - 18:16.


#6170
MMike

MMike

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 17.297
  • Înscris: 25.04.2016

View Postdydysoft, on 24 ianuarie 2023 - 18:13, said:



Aici gresesti putin, la al meu full pot seta taria/cantitatea de cafea macinata la un shoot.
Daca ma supar, pot face un espresso cu 6 portii de cafea macinata (setare Jug), dar nu se poate bea.
Dupa mai multe teste, am lasat cantitatea de cafea undeva la mijloc, pentru un shoot care este destul de tare pentru gustul meu.

Attachment IMG_20230124_170912_448_2.jpg
N-am gresit deloc. Stiu de aceasta setare la cele full. Problema e alta, referitor la cantitatea maxima rasnita odata de un full automat. La semi, se poate ajunge si la peste 20 g facuta o singura data, in functie de capacitatea cosului. La cele full, la o singura rasnire, e sub 15 g, in jur de 10 g.

#6171
DY2

DY2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.010
  • Înscris: 13.11.2006

View PostMMike, on 24 ianuarie 2023 - 22:24, said:

N-am gresit deloc. Stiu de aceasta setare la cele full. Problema e alta, referitor la cantitatea maxima rasnita odata de un full automat. La semi, se poate ajunge si la peste 20 g facuta o singura data, in functie de capacitatea cosului. La cele full, la o singura rasnire, e sub 15 g, in jur de 10 g.
Tocmai ti-am scris ca se poate seta mai multa cafea sau mai putina, pentru un singur shoot.
Capacitatea cosului la al meu full, este mare, poate rasnita o singura data si pentru 6 espresso, are functie Jug, adica iti umple un vas cu 500 ml de cafea.
Vrei sa masuram cosurile la al meu si la al tau sa te convingi ca sunt mai mult de 15 gr la full?
L.E. uite adancimea/marimea cosului la un full:
Fișier atașat  IMG_20230124_220652_850_2.jpg   116,26K   24 download-uri
Fișier atașat  IMG_20230124_220810_694_2.jpg   88,75K   24 download-uri

Editat de dydysoft, 24 ianuarie 2023 - 23:13.


#6172
plimbaretul

plimbaretul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.883
  • Înscris: 12.05.2006
Eu zic ca cel mai important e cu cine o bei. Restul e doar apa de cafea indiferent de scula.

Editat de plimbaretul, 24 ianuarie 2023 - 23:21.


#6173
torrice

torrice

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 623
  • Înscris: 03.04.2009
Și mie mi se pare că al meu espressor automat delonghi primadonna soul face un espresso foarte tare. Adică bun. Nu știu cei cu manuale , ce mărci și ce model de automat ați testat. Poate cele ieftine.  Am băut un espresso la un delonghi magnifica.  Foarte slab. Bineînțeles contează și cafeaua folosită dar nici chiar așa.  Eu cred că un aparat de marcă la un preț peste medie sau cele high-end sunt foarte reușite.  
Când am luat cafeaua de la prăjitorie mi-a făcut un espresso. Bun bun. Dar nici acasă la full automat nu este rău deloc. Pe o scară de la 1 la 10 eu cred că e de 8,9. Deci contează aparatul enorm. Mai ales că la modelele noi de aparate rașnița se reglează automat în funcție de ce fel de bobe pui în aparat.  Acum eu nu cred că cine a făcu acel sistem nu a studiat, testat,probat pe tipuri de cafea cum trebuie să fie rașnița pe ce poziție și temperatura apei. Acolo sunt niște studii care eu dat rod. Că la restul de automate le punem toți pe treaptă mică  la rașnița și temperatura apei maxim.  Dar nu se potrivește pe toate tipurile de boabe

#6174
xml

xml

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.409
  • Înscris: 27.10.2005
Am avut eu un Siemens care a crapat. L-am prins la reducere serioasa si chiar si asa a fost aproape 800 EUR. Pretul normal cred ca era pe la 1200 sau pe-acolo, chiar si acum vad ca trece de 900 de EUR. Deci doar putin mai ieftin decat Primadonna Soul. Poate nu atat de bun, nu am de unde sa stiu.

Am fost nevoit sa il returnez, din pacate. Asa ca am trecut pe un Lelit Victoria PL91T + o rasnita Eureka Mignon Specialita, doua portafiltre, diferite site, cateva zeci de ore pe Youtube si citind materiale, plus doi ani si-un pic de facut cafele "ad labam". Nu sunt barista, nu ma intereseaza latte art, il spumez si-l torn in cana si aia e.

Da, din automat iese un espresso bun. Cu conditia sa nu bei o perioada espresso facut exact asa cum vrei tu. Cu apa cu doua grade mai calda sau mai rece, cu 14 grame in loc de 18 sau cu 22 daca ai chef. Rasnit "o idee mai mult sau mai putin", cu 5 ml de apa si 3 secunde in plus sau in minus. Nu vreau sa stiu ce poate sa faca un profesionist. Dar pot sa spun ca nu se compara, macar prin prisma faptului ca espresso pe care il obtii la automat il face el, pe cand la semiautomat sau automat il faci tu.

Este fix ca atunci cand pui mana pe un dSLR adevarat, alegi exact obiectivul potrivit pentru moment, faci o poza RAW si pe urma treci la post-procesare. Da, sunt si poze dragute facute cu telefonul sau cu point and shoot. Dar nu e corect sa le punem in aceeasi categorie. Pentru ca nu sunt acelasi lucru. Si ce ai la unele (timp economisit, control putin spre deloc) nu ai la altele (timp pierdut si control mult mai mare).

"It is what it is". Peace.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate