Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Țuica de prune

  • Please log in to reply
2250 replies to this topic

#1549
germania-proffesionist

germania-proffesionist

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 271
  • Înscris: 23.09.2012
LA MULTI ANI



#1550
tudor32

tudor32

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,008
  • Înscris: 19.11.2008
La mulți ani!

#1551
gherundii

gherundii

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 379
  • Înscris: 15.02.2011
Deci, sa inceapa procesul, inceput de 2018 pe baza de vin din toamna 2017!!!

Attached Files



#1552
tudor32

tudor32

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,008
  • Înscris: 19.11.2008
Spor la treaba!

#1553
gherundii

gherundii

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 379
  • Înscris: 15.02.2011

View Postvasilemet, on 16 decembrie 2017 - 19:00, said:

Eu am confectionat instalatia dintr-un butoi de bere din inox, 50 litri, iar racitorul este din sticla.
La fiecare distilare colectez aprox 50-70 ml "frunte" si o folosesc la aprins focul la gratar.
Exact asa am butoiul si eu, dar un "specialist", a spus ca treb sa iau fruntea nu mai putin de 500 ml, adica o juma de litru la foc/gunoi, tin sa remarc faptul ca il incarc cu 40 litri de vin, din care scot 6 litri de tuica, in poza se vad 4 borcane*1,5 litri, ultima e la 40.0, si gata de aici opresc, sa nu iau de aia rau mirositoare...., mai bine mai putin dar mai bun !!!

Edited by gherundii, 24 January 2018 - 14:16.


#1554
bogdanhbc

bogdanhbc

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,834
  • Înscris: 23.05.2013
separarea fruntii se face la a doua distilare.
Si eu am distilat V2-ul si la cazan de 40 de litri ca tine, scoteam cate 7-8 litri de poslete, dar la a doua distilare din 40 de litri de poslete, am dat deoparte primele doua borcanase de 250 ( eu pun 4-5 borcanase in ordinea colectarii si le miros/ gust)
Primul are un miros asa intepator ca de aracet si iute la gust ( gustarea 50% distilat 50% apa)
Gustarea o fac de la coada la cap ( adica al 5-lea borcanas il miros si gust primul) ...dar media data la o parte la distilarea vinului sunt cei 500 ml de la inceput, la fel si anul trecut si acu doi ani( 2016-2017)

#1555
germania-proffesionist

germania-proffesionist

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 271
  • Înscris: 23.09.2012
..termometrul acela la mijlocul cazanului pt ce e..??..ce masori acolo??
...si ai grije mare cu cazanul tau.., ai tiave de vapori cam subtire..daca se infunda aia cu boasca...sa nu fi prin apropiere..

#1556
gherundii

gherundii

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 379
  • Înscris: 15.02.2011

View Postgermania-proffesionist, on 24 ianuarie 2018 - 18:45, said:

..termometrul acela la mijlocul cazanului pt ce e..??..ce masori acolo??
...si ai grije mare cu cazanul tau.., ai tiave de vapori cam subtire..daca se infunda aia cu boasca...sa nu fi prin apropiere..

Termometrul montat la mijlocul cazanului e unul simplu care-mi arata temperatura vinului inauntru cazanului, ma orientez bine dupa el, nu pierd mult timp sa astept, fierbe-ori nu fierbe. ce tine de borhot si grosimea tevei, nu am facut niciodata din altceva decat din vin, dar daca as face tuica din prune, caise, etc., in mod obligatoriu as trage la teasc sa pun la fiert numai partea lichida, fara miez si samburi, iar teava nu e una subtire are 16 mm pe dinauntru (posibil pe dinafara)nu sunt gata sa spun precis, si nu am avut niciodata infundaturi, chiar de am scapat in clocot recipientul din mijloc colecteaza totul, si este curatit la jumate de distilare obligatoriu, cam asa. mi-ar fi intersat ce s-o primi din cirese, voi incerca anul acesta daca nu vor ingheta ciresii, dar dac ceneva a facut borhot din cirese poate veni si cu un sfat, eu sunt un ucenic bun

Edited by gherundii, 24 January 2018 - 20:07.


#1557
tudor32

tudor32

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,008
  • Înscris: 19.11.2008
Nu sunt sigur, insa cred ca si materia solida are rolul ei in potentarea aromelor in distilat. De aceea cred ca trecand prin teasc plamada, o sa pierzi ceva din arome.... insa, nu sunt sigur, e doar o parere, fiind si eu un incepator in domeniu!

#1558
germania-proffesionist

germania-proffesionist

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 271
  • Înscris: 23.09.2012
..buna.., cum zice si tudor, materia prima contine multe arome..,cojiile..miezul fructului..cit o mai fi dupa fementatie...toate se pun la cazan...
..Doar ..daca se pot elimina simburii din boasca..aia ar fi important.
..
Inca ceva..daca pui  vin alb  la cazan la fiert..nu se ia asa multa frunte..la vinul alb e destul ce putina..aproape deloc..
..doar la vinul rosu se ia mai mult !!
..vinul alb de aceea are putina frunte..pt ca doar sucul ,zeama de struguri se pune la fermentat si faci vin...si nu are de unde sa fie  subbstantele  acelea nocive dupa fermentare in el..
..in schimb cel rosu fermenteaze deja cu cojile, ..coditele ..simburii ,...acelea produc fruntea dupa fermentare.

#1559
gherundii

gherundii

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 379
  • Înscris: 15.02.2011

View Posttudor32, on 24 ianuarie 2018 - 20:26, said:

Nu sunt sigur, insa cred ca si materia solida are rolul ei in potentarea aromelor in distilat. De aceea cred ca trecand prin teasc plamada, o sa pierzi ceva din arome.... insa, nu sunt sigur, e doar o parere, fiind si eu un incepator in domeniu!

da, sunt deacord, eu tot cred ca o parte din arome vor disparea, si in opinia mea, cei care vor sa faca tuica cu boasca nefiltrata ori trasa la teasc, au nevoe de un cazan mai mare, nu te joci cu asta mic de 50 litri :)!!!



#1560
bogdanhbc

bogdanhbc

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,834
  • Înscris: 23.05.2013
Eu am cazan ca al tau, tot din butoi de bere. Dar am in plan sa iau un butoi de 100 de litri, si sa il fac cazan, caci as putea pune mai mult.
Asa la 50 de litri capacitate - incarci 40- maxim 45.

Eu unul am teava de cupru de 22 si apoi de 18. Anul asta mi-am facut rost de o teava de cupru de 28 in diametru, pe care o sa o folosesc la viitorul cazan..daca prind butoi.

Cu asta de 50 litri - fierb cate 3 cazane de vin pe zi ( daca fac focul de la 7 dimineata)

Am si eu termometru, dar la mine e in capac caci cazanul e incorporat intr-o soba. E foarte util termometrul, eu fac focul cu lemne si asa pot verifica temperatura. La inceput bag pe foc sa se incalzeasca si cand ajunge pe la 60-65 de grade, las mai moale focul ca de nu...ajunge vinul in serpentina :)

#1561
gherundii

gherundii

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 379
  • Înscris: 15.02.2011
bogdanhbc, eu torn in cazan licid atata cat sa-mi ramana nu mai putin de 10 cm liberi (masor cu rigla), si cred ca urma sa mai pun o poza care nu se vede in dosul cazanuli, cca 10 cm de la fundul cazanului am instalat inca un element electric la puterea de 2 kw, este conectat ca ajutor numai pina la inceperea fierberii, dupa care indata deconectez, mai departe regulez cu aragazul ala mic!!!
Sfatul meu ar fi unul ca daca faci butoi din inox sa ai grija sa nu fie metalul subtire, iar fundul nu poate fi nicidecum mai subtire de 1,5mm !!!

#1562
germania-proffesionist

germania-proffesionist

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 271
  • Înscris: 23.09.2012
..buna colegi ! ..fructe nu mai sunt de  pus la boasca..facem whisky.., e iarna.
..la fiert malt de orz, bineinteles cu temperaturiile  si timpul indicat .  Strecurat de tarita si pus la butoi la fermentat
.2 saptamini e gata de fiert la cazan si..dupa aceea la butoi de stejar.

..whisky din anii trecuti.

#1563
tudor32

tudor32

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,008
  • Înscris: 19.11.2008
Impartaseste si noua reteta.... si cantiattile de materie prima!!! :)  Posted Image

#1564
germania-proffesionist

germania-proffesionist

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 271
  • Înscris: 23.09.2012
..buna tudor , deci eu pun la 25 l de apa 5 kg de malz de orz.
. .asa se procedeaza. Intrun cazan din poze intra cam 29 l apa..eu pun 25 l apa fierbinte la 55gr.C
..pun orzul,5kg..si incalzesc la 62 grC..tin asa o jumate de ora..dupa care incalzesc la 72grC.  ..si inca o jumate de ora asa tinut.
Trebuie mestecat mereu sa fie temp. mereu la fel peste tot. Am termometru cu care masor exact tem .
Dupa aceea strecor ,.zeama aceea de tarita..cit de bine si pus lichidul la butoi. Din 25 l ies 20 l  zeama . Eu strecor cu o pinza
..fosta perdea..tarita aceea. Nici prea fina nici prea larga..doar sa opreasca tarita aceea.  
In butoiul de fermentare cind sa racit cam la 20..25 grC .pun drojdia Turbo si ceva zahar. Acuma multi ma condamna..si sar cu gura pe mine.
..dar asa maresc doar alcoolemia in boasca .la gust nu are nici o influenta..si pt ca eu o fierb la cazan doar odata  . Taria in boasca
va fi dupa fermentatie cam la ..17%..19 %alc..deci destul de tare. De aceea ajunge doar odata fiarta la cazan.

Acuma cum se face "oficial"...
- apa, malt de orz 55grC. ...o jumate de ora tinuta..
...62 grC.....inca o jumate de ora tinuta..
..72gr.C....inca o jumate de ora tinuta..
..se strecoara lichidul de tarita si se pune la butoi..
....pusa drojdia.si dupa 7 zile gata  de cazan.
..se fierbe la cazan dupa fermentatie de 2 ori..
..totul se face pt a scoate zaharul din ceriale care cu drojdie e transformat prin fermentatie in alcool care
..se fierbe la cazan atunci.
..se folosesc drojdii solide ca si la vin.. , se dizolva in putina apa calda .sau boasca aceea de malz  10 min si se toarne peste  boasca.
..0,5kg drojdie la 100l boasca.
Succes..!

Edited by germania-proffesionist, 21 February 2018 - 00:49.


#1565
tudor32

tudor32

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,008
  • Înscris: 19.11.2008
Multumesc.
Cam ce "productie" scoti la 100 l boasca?
Toate cele bune.

#1566
unic635

unic635

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,529
  • Înscris: 09.07.2013
Deci la fiert se pune maltul, nu orzul...Maltul cum il faceti?

Edited by unic635, 21 February 2018 - 16:34.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate