Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)
 Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...
 Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...
 Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...
 

Țuica de prune

  • Please log in to reply
2250 replies to this topic

#1531
mr-pelycan

mr-pelycan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 04.12.2017
Mai citeste si tu despre principiul de functionare al unui alambic de tip Armagnac!

#1532
vasile59

vasile59

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,608
  • Înscris: 23.09.2009
Deci, instalatia simuleaza asa ceva?

Attached Files



#1533
mr-pelycan

mr-pelycan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 04.12.2017
Ceva de genul acesta http://www.chalvigna...rmagnacaise.pdf

#1534
mr-pelycan

mr-pelycan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 04.12.2017
Adica alegerea este intre alambicul de tip Armagnac si cel de tip Charentais.In alambicul Armagnac nu mai distilezi de doua ori tuica,sau ma rog,palinca:este deja distilata de doua ori.Puritatea este foarte mare si taria la fel,intre 64-75 alcool,unde raman toate aromele,putand sa separti fractiile mai usor,de la o singura distilare.In alambicul de tip Charentais este principiul clasic al unui cazan de tuica,dar obligatoriu trebuie sa distilezi a doua oara si rezultatul depinde foarte mult de bravura cazangiului.

Am preferat principiul de la alambicul Armagnac,asta datorita faptului ca economisesti mai mult timp,distilezi doar o data si fractiile poti sa le separi mai usor,deci asta a fost alegerea mea!
Normal ca pentru un uz domestic nu are rost sa ii faci sistemul de alimentare cu materie prima care este preincalzita prin condensator,pt ca asta ar insemna sa ai cantitati enorme sa distilezi.Plus ca asa poti sa fierbi si orice fel de plamada,ceea ce nu este indicat pentru cele doua almbicuri frantuzesti,intrucat sunt destinate exclusiv distilarii de vinuri.

Sa zicem,in mare,ca almbicul de tip Armagnac se preteaza mai mult pentru obisnuintele romanilor,pentru ca noi obisnuim sa facem tuica si din alte fructe,nu numai din struguri.Dar,in felul acesta,datorita talerelor si celorlalte sisteme de rectificare,toate procesele au loc exclusiv in cazan,deci acolo,in boasca, trebuie sa ramana toti compusii care volatilizeaza greu.

#1535
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,359
  • Înscris: 03.08.2004
Intr-adevar, alimentarea preincalzita este optionala si se poate renunta la ea. Posted Image
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/tO-vgWcsQ5o?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by destrug, 14 December 2017 - 14:10.


#1536
germania-proffesionist

germania-proffesionist

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 271
  • Înscris: 23.09.2012
pt .mr...sa te supar si eu putin...ia vezi. !

https://m.ebay-klein...91#&gid=1&pid=1


#1537
mr-pelycan

mr-pelycan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 04.12.2017
Da,este super!

#1538
germania-proffesionist

germania-proffesionist

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 271
  • Înscris: 23.09.2012
...ai vazut si pretul.?...1800 negociabil...deci nu trebuie sa fie de 20..mi euro..


#1539
neamanole

neamanole

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 840
  • Înscris: 12.01.2014
V-ati impacat. Acum continuati discutia pe subiect, noi va citim cu interes. Si nu mai fiti asa usor inflamabili,  mai bine fiti doar amabili. Contradictia este mama dezvoltarii

#1540
vasilemet

vasilemet

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,459
  • Înscris: 05.10.2009
Cuprul/inox/ racitor din sticla Jena/ racitor din cupru / mod de obtine distilat, toate au o tenta personala.
Fiecare obtine distilatul asa cum considera ca este mai bun/ sanatos/ tare/curat/......
Nimeni/Specialisti,... nu a catalogat ca fiind CEA MAI BUNA SOLUTIE........

#1541
mr-pelycan

mr-pelycan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 04.12.2017
Ok,vasilement..........Eu zic ca ai dreptate,dar fii putin mai explicit ca nu prea am inteles exact ce vrei sa ne spui.Normal ca fiecare face cum il taie capul si foloseste ce vrea,dar exista cateva "descoperiri" care iti fac palinca mai buna si mai sanatoasa daca le aplici.

#1542
vasilemet

vasilemet

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,459
  • Înscris: 05.10.2009
Nu doresc polemici, ptr sanatate trebuie facut ce este mai bun.
Eu am confectionat instalatia dintr-un butoi de bere din inox, 50 litri, iar racitorul este din sticla.
La fiecare distilare colectez aprox 50-70 ml "frunte" si o folosesc la aprins focul la gratar.
Tuica o fac numai din corcoduse, mai slabuta ca tarie max.35 grade si dupa cateva luni introduc cateva surcele din dud ce au trecut prin cuptorul  "ucide Tot - microunde" (pentru culoare).
Dupa cum se vede, nu sunt pretentios, nu am gusturi alese.
Dar cu cititul sunt la curent.
Cu respect, Vasile

#1543
luvio

luvio

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 921
  • Înscris: 19.02.2009

View Postmr-pelycan, on 15 decembrie 2017 - 20:18, said:

..,dar exista cateva "descoperiri" care iti fac palinca mai buna si mai sanatoasa daca le aplici.
Ceva mai concret se poate?

#1544
germania-proffesionist

germania-proffesionist

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 271
  • Înscris: 23.09.2012
-buna vasile, incearca daca faci boasca de corcoduse si pune putina drojdie..putin zahar..credema o sa iasa o boasca buna de tot.. Eu stiu ca
corcodusele au putin zahar..sunt cam apoasa ..putina aroma., nu sint de rasa,, si tu arzi doar o data.., nu stiu cit de buna iti iese rachiul.
Data viitoare incearca sa nu pui si samburii..sau cit de putini, poti strecura boasca sa-i elimini printr-o sita cu gauri mai mari..  O sa ai un gust mai placut. E doar o propunere de a mea.

Astazi am scos rachiul de anul trecut ,,care l-am pus bine si neatins de atunci,..de pere, si cel de cirese (damigiene de cite 10l )de care v-am scris in trecut. Va pot spune , colegi, e o diferenta foarte mare
de cum a fost proaspat atunci facut. Deci merita asteptat un an, lasat asa. E foarte moale , nu mai pisca deloc..foarte aromat. Foarte de indicat.
Cel de cirese cum v-am scris in trecut, am scos samburii cind l-am fiert. la toate fructele cu samburi ( corcoduse, prune , cirese,) se procedeaza asa..se scot samburii la fieert !!
Numai bine !

#1545
vasilemet

vasilemet

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,459
  • Înscris: 05.10.2009
@ germania-proffesionist, referitor la ce ai scris aici-(daca faci boasca de corcoduse si pune putina drojdie..putin zahar..credema o sa iasa o boasca buna de tot).
Ce fel de drojdie ?
Eu folosesc butoaie de 50 litri (asta am), este adevarat ca am o tuica "slaba", asa s-a baut in casa, eu nu apreciez "taria"
Beau ff putina tuica si un pic mai mult vin facut din struguriidin curtea mea, struguri = taranesti din zona=, iese un vin minunat, incomparabil cu cele mai scumpe vinuri de pe rafturile magazinelor.

Edited by vasilemet, 19 December 2017 - 18:26.


#1546
germania-proffesionist

germania-proffesionist

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 271
  • Înscris: 23.09.2012

View Postvasilemet, on 19 decembrie 2017 - 18:20, said:

@ germania-proffesionist, referitor la ce ai scris aici-(daca faci boasca de corcoduse si pune putina drojdie..putin zahar..credema o sa iasa o boasca buna de tot).
Ce fel de drojdie ?
Eu folosesc butoaie de 50 litri (asta am), este adevarat ca am o tuica "slaba", asa s-a baut in casa, eu nu apreciez "taria"
Beau ff putina tuica si un pic mai mult vin facut din struguriidin curtea mea, struguri = taranesti din zona=, iese un vin minunat, incomparabil cu cele mai scumpe vinuri de pe rafturile magazinelor.


Cam orice drojdie de vin e buna,..si butoaiele tale sunt ok...fiecare ce cantitate produce..si a mele sunt tot asa de 50l.
Drojdia si putin zahar se pune nu pt tarie in rachiu..sal faci mai tare ,,.doar ca sa fermenteze bine boasca in intregime adica.. sa nu  fie la urma otetoasa..acra..cu muste.. Nu trebuie sa iasa boasca rea daca nu pui drojdie..si o lasi asa sa fermenteze dupa cum da dumnezeul..dar riscul e mare sa nu iasa nimic..E chieste de noroc.
Cind fierbi boasca nu o fierbe pina o diluezi automatic din tarie pina la 35 % cum place tie , oprestio macar la 43% ..si diluezi cu apa pina la 35.. Se strica mult din gust
daca o lasi asa mult la fiert..intra tot svirsitul in rachiu, nu e daunator dar strica gustul.

https://www.utilvini...ii-selectionate

Numai bine

Edited by germania-proffesionist, 19 December 2017 - 21:46.


#1547
Broscoi

Broscoi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 501
  • Înscris: 02.09.2009
As dori un sfat de la cei ce aciduleaza boasca . Am citit undeva ca ar fi indicata acidularea pentru depozitarea de durata a borhotului ( sa zicem peste iarna ). Am ceva pere de iarna ,dar nu toate rezista perfect . Pe cele care n-au rezistat ( s-au inmuiat prea tare ) le-am pus intr-un butoias de plastic .
Ce acid utilizati  , in ce cantitate , de unde l-ati cumparat , cum il folositi  , cum masurati pH-ul ( ph-metru , hartie indicatoare etc ) ?
Multumesc anticipat .

#1548
tudor32

tudor32

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,008
  • Înscris: 19.11.2008
Sărbători fericite și LA MULȚI ANI!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate