Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Telefonul Oppo a74 mi-a blocat ca...

A inviat Mudava

Vouchere de vacanta

Cand One United nu mai vand isi v...
 Mandolina feliat legume

Atestat consilier de siguranta

alarma auto Autowatch 346 RLI

Ce se intampla cu actualii tineri...
 Descifrare reteta

Zapp fix

Rulment pt diferential 4motion

Lipire filtru la baterie ikea
 Meserias nu mai vine sa termine l...

Soferii prinsi bauti sau drogati ...

geometrie autorulota

Sfat achiziție laptop ~4500 ...
 

Centrale ARCA Pocket, Pixel...

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
357 replies to this topic

#343
dicdobre

dicdobre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,351
  • Înscris: 12.09.2005
Cred ca daca se desfileteaza surubul vizibil in poza 2 se poate scoate axul robinetului.

Probabil trebuie schimbate doar oringurile.

#344
gigi_kent

gigi_kent

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 30.07.2006
Buna seara, imi poate spune cineva, pasii pentru demontarea de pe centrala a vanei cu trei cai la o centrala Arca pocket 24F?!


Multumesc!

#345
dicdobre

dicdobre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,351
  • Înscris: 12.09.2005
Pune o poza cu vana cu trei cai, nu la toate este aceeasi vana(in functie de anul fabricatiei)

#346
gigi_kent

gigi_kent

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 30.07.2006
Cam asta ar fi vana.
https://drive.google...ew?usp=drivesdk

#347
dicdobre

dicdobre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,351
  • Înscris: 12.09.2005
Nu pot sa iti explic dupa ce vad eu in linkul pus de tine:

Attached Files



#348
gigi_kent

gigi_kent

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 30.07.2006
Buna dimineata, scuze am crezut ca merge link-ul acela. Acesta este modelul de vana

Attached Files


Edited by gigi_kent, 24 March 2023 - 08:07.


#349
corondo

corondo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 755
  • Înscris: 23.09.2014
Salut!
Ca sa curga apa calda, trebuie sa dau drumul mai tare la robinet. Ce pot face ca sa am apa calda la un volum mai mic al apei la robinet?
POCKET 24F

Edited by corondo, 31 May 2023 - 09:44.


#350
alexcalina

alexcalina

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 219
  • Înscris: 20.06.2019
Salut . am o centrală arca Pocket, nu este în condensare . am câteva întrebări . ce presiune trebuie să îi dau maxim? În așa fel încât să nu existe riscul ulterior să curgă apă din centrală? Cum pot să-i fac reset? Având în vedere că modelul meu nu este unul de generație nouă să îi poți regla gradele în timp real . are două butoane ce se rotesc unul pentru calorifer celălalt pentru apa menajeră . este corect cum am înțeles că cel de la calorifer trebuie dat un pic mai mult de jumatate iar cel pentru apă caldă la jumătate? mulțumesc

#351
cm_1958

cm_1958

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 21.06.2013

 bigf28, on 26 februarie 2018 - 16:10, said:

Salutare. Am o centrala Arca Poket 24F din 2003. Pana in urma cu o saptamana a functionat ok, insa atunci am observat ca a intrat pe eroare (ledurile pulseaza simultan - " Lipsa flux de aer pe traseul de evacuare produse de ardere sau  interventie termostat de fum" conform cartii tehnice). De atunci daca o las oprita vre-o jumatate de ora, dupa cateva incercari porneste si merge pana cand se opreste si trebuie sa reporneasca flacara. Atunci intra iar in aceeasi eroare, trebuie sa o inchid sa o las jumatate de ora si se reia ciclul. Spuneam ca porneste dupa cateva incercari.. niciodata din prima (chiar si dupa ce sta inchisa toata noaptea), in acel moment nu porneste ventilatorul. Astazi am chemat pe cineva sunand la intamplare la o firma de service de pe internet. Initial a zis ca e presostatul, insa l-a schimbat si nu era nici o diferenta. Concluzia lui a fost ca trebuie schimbata placa. Avand in vedere ca doar o placa second hand e 350ron as prefera sa evit asa ceva daca se poate si ma gandesc ca din moment ce porneste totusi poate fi doar o piesa ce trebuie inlocuita. Mentionez ca atat timp cat a stat respectivul la mine nu a pornit deloc - nu pornea ventilatorul (cum spuneam trebuie lasata vre-o jumatate de ora). Vroiam sa va intreb daca aveti idee de la ce poate fi, daca se poate rezolva altfel si daca stiti vre-un electrician de incredere in Iasi care poate interveni.

P.S. Am mai avut probleme cu ea in urma cu 2 ani cand intra pe avarie, s-a rezolvat prin inlocuirea unei rezistete pe placa, insa a ramas cu alta problema.. Cand vroiam sa folosesc doar apa calda (indiferent daca era pe vara sau pe iarna cu, caloriferele inchise) cam o data din 4 dati nu pornea direct... trebuia intai sa dau drumul la calorifere, si sa deschid apa cat e pornita). Cel care mi-a inlocuit rezistenta atunci nu mai este disponibil.


Buna,
aceiasi problema o am si eu. Dar, nu mereu. Cred ca est vorba despre diferenta de temperatura din cazanul de centrala si cel setat la termostatul de ambient. Zic si eu! Oricum, verifica-ma. In ceea ce priveste faptul ca vara da apa calda in calorifere, se pare ca este vana cu trei cai. Acolo este o ,,vrajeala'' de membrana de causic care cu timpul ... imbatraneste. Garnituri se gasesc dar nu sunt originale. After market. Ca sa fi sigur dai bani pe o vana noua. Este scumpa, dar, cred ca merita. Multumesc.

#352
bibireremus

bibireremus

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 15.10.2023
Buna seara,
Sora mea are o centrala termica ARCA PIXEL 25F din 2004. Aceasta centrala de cand a fost instalata nu a functionat mai mult de doua zile pe an.
Acum trebuia sa-i fac verificarea tehnica si am constatat ca nu mai functioneaza corect.
Situatia initiala:
Pe display nu apare nici o eroare.
Presiunea ACM este la 1.1 bari.
Nu are termostat.
Centrala am reglat-o pe ACM si AT la 50 grd Celsius.
Cand dau drumul la apa calda la debit maxim centrala porneste (gazul se aprinde), temperatura creste pana cand pe display apare ca are 60 grd C, ramane constanta, dar ea nu are mai mult de 36-37 grd (incercata la mana).
Daca reduc debitul la minim, cat sa nu se opreasca centrala, pe display temperatura se duce la 68-70 grd, dupa care scade la 60 grd, ramane constanta, dar cred ca are cca 50 grd pt ca pot sa tin mana 2-3 sec in apa.
Modularea flacarii nu pare a functiona, flacara ramane la fel la ambele debite.
Cand dau drumul la caldura flacara pleaca cu doua linii, apoi urca la trei linii, temperatura creste pana la 55 grd dupa care flacara se opreste (semnul corespunzator de pe display dispare).
Pompa circula AT, caloriferele se incalzesc, dupa care temperatura scade pe display pana la 38-40 grd, apare pe display semnul cu flacara si doua linii (gazul se aprinde), in 2 sec creste brusc la patru linii, temperatura ACM sare rapid la 55 grade, dupa care apar doua situatii:
1.flacara se stinge efectiv, dispare si semnul de pe display, pompa functioneaza, ventilatorul se opreste dupa cca 1 min, temperatura scade pe display pana la 38-40 grd si reia ciclul cu situatia 1 sau cu situatia 2 aleator.
2.flacara se reduce, dispar liniutele (ramane doar semnul de flacara), AT-ul se incalzeste lent pana la 55 grd dupa care flacara se stinge temperatura scade pe display pana la 38-40 grd reia ciclul cu situatia 1 sau cu situatia 2 aleator.
Dupa ce am citit pe acest topic nu am gasit ceva asemanator asadar daca este cineva ma poate ajuta cu o idee multumesc anticipat.

Attached Files



#353
lonutz

lonutz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 08.07.2009
Buna ziua,
Sunt posesor al unei centrale Arca Pocket 24F din 2005/2006. Era montata cand am cumparat apartamentul in 2013, si desi am renovat tot apartamentul, centrala am decis sa o pastrez fiindca am fost placut surprins de ce bine functiona, in special faptul ca era foarte silentioasa. In acesti 10 ani de cand e la mine nu am avut probleme mari cu ea, doar reparatii mici, o membrana inlocuita, ceva supapa, i-am facut o curatare chimica etc.

Cam de un an de zile insa, a aparut o problema, care la inceput se manifesta foarte rar, odata la cateva saptamani sa zicem, apoi saptamanal, pe urma de cateva ori pe saptamana si tot asa. Problema se manifesta astfel: Cand porneam apa calda, se auzea un zgomot usor, probabil pompa, dar atat. Nu pornea flacara, nu avea nici scanteie. Dupa cateva secunde incepea sa palpaie becul rosu, alternativ cu cel verde. Cand opream apa calda, ramanea aprins becul verde. Initial am crezut ca poate e presiunea de vina, dar nu era asa. Pe urma, pe masura aparitiei tot mai dese a problemei, am realizat ca incalzirea in calorifere mergea fara probleme, de cate ori termostatul cupla pt. incalzire, pornea centrala fara probleme. Problema era doar la pornirea ACM. Si in scurt timp ne-am dat seama si de faptul ca apa calda pornea perfect, in timp ce era centrala in functiune pe incalzire. Daca incalzirea se oprea, apa calda curgea in continuare bine, pana opream robinetul. Am ajuns ca atunci cand aveam nepoie de apa calda, sa pornim incalzirea, ne faceam treburile cu apa calda, si opream incalzirea.

Instalatorii pe care i-am sunat si le-am descris la telefon problema nu au avut un raspuns concret la telefon, au spus ca trebuie sa vina sa vada. Cand a sosit un domn instalator, a enumerat cateva posibile cauze, concluzionand ca ar fi vorba de presostat (daca bine retin denumirea). Avand unul la el, l-a schimbat insa poroblema persista. A mai lucrat la ea vreo jumatate de ora, pana intr-un final a inceput sa mearga. Apoi, cand i-a pus capacul, si era gata sa plece, iar nu pornea... Ca intr-un final, dupa vreo 3 ore petrecute la mine, in care a intors centrala pe toate partile si 300 de lei platiti, problema a fost rezolvata.

Dar iata ca dupa mai putin de un an de zile, problema a reaparut, tot asa gradual, exact cu aceleasi simptome. De unde ar putea fi problema?

Intrebara mea este: Avand in vedere vechimea centralei, credeti ca ar fi intelept sa ma despart de ea si sa imi iau o centrala noua? Mai merita sa investesc in ea, daca risc sa reapara problema la interval asa scurt? Ar fi scumpa o eventuala reparatie?

Va multumesc!

#354
servoman

servoman

    Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,594
  • Înscris: 07.09.2008
Daca pe caldura porneste fara probleme si pe apa calda intra pe avarie cu ledurile clipind alternativ, as recomanda sa fie schimbat condensatorul de pornire al pompei. Acesta se afla in cutia de borne a acesteia. Daca nici asta nu rezolva problema atunci este de la presostatul diferential hidraulic situat in partea dreapta jos a pompei. Acesta trebuie sa comute un ax care actioneaza un microcontact si acesta confirma placii electronice ca ai apa in circuitul centralei si ca pompa functioneaza. Aceasta miscare a axului este datotrata unei membrane care de obicei se uzeaza. Inlocuirea ei ar trebui sa rezolve problema. Foarte rar am avut mizerie in grupul hidraulic care acoperea orificiul prin care se formeaza presiunea diferentiala (o gaura mica de 2mm in interiorul corpului hidraulic sub pompa. Acolo e mult de munca. Aceste din urma solutii sunt valabile pentru modelele care au presostat hidraulic diferential. Ulterior acesta a fost eliminat.

#355
Chance

Chance

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 19.08.2006
Buna, la o centrala Arca Pixel robinetul de incarcare nu functioneaza, se invarte in gol indiferent daca il deschizi ori inchizi. Sincer nu inteleg care este problema si as dori sa va intreb daca trebuie schimbat tot blocul ori doar robinetul de alama?

Attached Files


Edited by Chance, 11 February 2024 - 22:53.


#356
catalas

catalas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 181
  • Înscris: 26.07.2005
        Bună ziua !
       1) De cca 10 ani am o centrală termică  Arca Pocket , nu e în condensare , acu mă confrunt cu o problemă la apa caldă furnizată de centrală care este cel mult călâie și frecvent vine rece în salturi de câteva secunde !
      Dacă opresc căldura în calorifere - trec pe modul VARĂ și blochez primul robinet din stânga de sub ea , să fiu sigur că nu mai circulă prin calorifere nimic , atunci am apă caldă - fierbinte așa cum ar trebui !
     2) Mentionez că de la început m-am confruntat și cu problema dacă opream căldura in calorifere si trecem pe modul VARĂ -numai apă caldă mă pomeneam în lunile călduroase când faceam un duș că sunt caloriferele fierbinți !
   Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri !

#357
autom2

autom2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,579
  • Înscris: 26.01.2007
Buna ziua. Am o rugaminte: imi puteti spune ce modfel de NTC este la Arca Pixel cu condensatie? Multumesc mult!!

#358
lonutz

lonutz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 08.07.2009

View Postservoman, on 06 februarie 2024 - 15:46, said:

Daca pe caldura porneste fara probleme si pe apa calda intra pe avarie cu ledurile clipind alternativ, as recomanda sa fie schimbat condensatorul de pornire al pompei. Acesta se afla in cutia de borne a acesteia. Daca nici asta nu rezolva problema atunci este de la presostatul diferential hidraulic situat in partea dreapta jos a pompei. Acesta trebuie sa comute un ax care actioneaza un microcontact si acesta confirma placii electronice ca ai apa in circuitul centralei si ca pompa functioneaza. Aceasta miscare a axului este datotrata unei membrane care de obicei se uzeaza. Inlocuirea ei ar trebui sa rezolve problema. Foarte rar am avut mizerie in grupul hidraulic care acoperea orificiul prin care se formeaza presiunea diferentiala (o gaura mica de 2mm in interiorul corpului hidraulic sub pompa. Acolo e mult de munca. Aceste din urma solutii sunt valabile pentru modelele care au presostat hidraulic diferential. Ulterior acesta a fost eliminat.

D-le servoman, tin sa va precizez ca ati reusit sa rezolvati "virtual" print-un forum, o problema care n-a putut fi rezolvata de 2 "meseriasi" carora le-am dat vreo 400 lei...
cand m-am decis sa va urmez sfatul, am deschis centrala, si cu putina atentie am gasit condensatorul de pornire al pompei, l-am testat si arata o valoare de 1,1 microF, cand trebuia sa arate 2,5. Am mers cu el la un magazin de specialitate, si am luat unul nou cu 25 lei. L-am montat, si acum centrala mea merge perfect.
Va multumesc foarte mult pentru timpul dvs., m-ati scapat de multe batai de cap.
Toata stima!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate