Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Aplicatii terte pentru IPTV, OTT,...

Drept trecere cu “carulR...

Sunt noile generatii care se nasc...

Butuc pedalier
 Niste intrebari despre apartamente

Comentarii amuzante pe Youtube

Nu iese laptopul din sleep mode.

Facerea de bine - ce aștepta...
 Probleme drum servitute

Se pot monta placi de gresie de 1...

Card de debit virtual emis de India

Diferenta ATS generator si PV
 La multi ani @Lotusisrael!

Declarație primar

Contestare amenda politia locala

PC se restarteaza cu erori ecran ...
 

Casa mea (beneficiar George C)

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
326 replies to this topic

#307
roandre

roandre

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,728
  • Înscris: 26.11.2007
George, eu sageacul l-am pus inainte sa pun termosistemul pe casa. Cei pe care ii ai acum nu pot sa-ti puna si sageacul dc tot au schela pusa pt decorativa?
Lemnul pt sageac l-am vopsit jos, inainte sa-l bata pe casa (poti scuti manopera pt vopsit ca nu e greu sa dai cu pensula).
Pls, spune-mi si mie cat platesti montajul la ml de montat glaf?
Eu ma gandesc sa comand glafurile cu tot cu montaj dar ma interesa un pret aproximativ pt montajul separat.
Pune si tu poze cu glafurile montate, pls!

Edited by roandre, 01 July 2009 - 07:31.


#308
CRG

CRG

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,960
  • Înscris: 30.08.2005
Din cate imi aduc minte, ml de glaf costa cam cat mp de termosistem, adica sa zicem 25 ron un pret mediu...

#309
roandre

roandre

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,728
  • Înscris: 26.11.2007
Ce bine ar fi asa...cineva mi-a dat pretul de 80 ron/glaful pt montaj (cica se ia cu 20 ron mai putin decat pretul granitului)  <_<

#310
George C

George C

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 316
  • Înscris: 16.10.2005
[quote name='roandre' post='6715309' date='1st July 2009, 08:29']George, eu sageacul l-am pus inainte sa pun termosistemul pe casa. Cei pe care ii ai acum nu pot sa-ti puna si sageacul dc tot au schela pusa pt decorativa?
Lemnul pt sageac l-am vopsit jos, inainte sa-l bata pe casa (poti scuti manopera pt vopsit ca nu e greu sa dai cu pensula).
Pls, spune-mi si mie cat platesti montajul la ml de montat glaf?
Eu ma gandesc sa comand glafurile cu tot cu montaj dar ma interesa un pret aproximativ pt montajul separat.
Pune si tu poze cu glafurile montate, pls![/quote]
[quote name='roandre' date='1st July 2009, 08:29' post='6715309']
Cei pe care ii am acum mi-au cerut 50ron/mp de sageac.  :angry: O gramada nu?, deci nu cred ca o sa montez cu ei desi era si in avantajul lor pt ca nu mai aveau timpul mort de dupa decorativa pe care nu o pot da decat pana pe la 11-12 pt ca pe urma e prea cald. De vopsit, jos o sa le vopsesc ca sa nu pice pe decorativa.
La glafuri nu am platit nimic pt ca am presupus ca intra in pret (la fatada), constructorul a fost de alta parere, oricum nu a durat mai mult de juma de zi cu 2 oameni si le-am pus cu CM17 (la recomandarea celor de unde le-am cumparat)

Poze nu pot pune acum pt ca sunt acoperite cu celofan sa nu se murdareasca de la decorativa.



Da ce treaba are pretul materialului cu manopera, glaful se pune precum gresia cu CM17 si gata nu e mare filosofie. Eu am avut 14 bucati glafuri si in juma de zi au fost gata. Cu cat este platit un meserias pe zi 100 - 150 RON maxim x 2 oameni = 300 ron.

Edited by George C, 02 July 2009 - 10:22.


#311
dude_79_trc

dude_79_trc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 564
  • Înscris: 08.01.2007
de ce am invatat 18 ani din viata si nu m-am facut mester. 21 zile lucratoare x 100-150 ron/zi inseamna 2100-3150 ron/luna. Nu e rau. :P

#312
George C

George C

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 316
  • Înscris: 16.10.2005
Am zis si eu un pret maxim acolo  :P  fata de ce spunea Roandre ... sau CRG.
Las ca si eu am tras tot atat prin scoli si ieri am bagat la greu beton la o bucata de trotuar. Am imprumutat un malaxor (betoniera) de la constructorul de alaturi (f de treaba baietii) si i-am dat bataie, cred ca am facut 24 de betoniere eu si taicamiu. Acum ma duc sa vad cum arata pt ca a cam plouat pe el dar sper sa se fi intarit nitel pana aseara cand a fost furtuna acolo.

Oare ce dezavantaje ar fi daca as pune glafuri din granit si la interior decat din PVC. Pretul ar fi cu vreo 50 Ron mai mare la granit peste pretul glafurilor din PVC

#313
a_man_ro

a_man_ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 20.06.2007
io zic ca trebuia sa ne facem instalatori... 600-700 de ron minim pentru o baie, 700-900 o bucatarie, 100 de ron minim de un calorifer... o casa cu bucatarie, 2 bai si 10 calorifere + centrala = 3000-4000 de ron...si pentru asta nu are cum sa lucreze mai mult de doua saptamani decat daca e fooooarte lenes...
deci 8000 pe luna...sa tot freci menta la scoala si la liceu...si da-o in masa de facultate, oricum e fabrica de someri...ajungi sa te frece un sef la melodie zilnic, te scoli la 7-7.30 ca sa fi la 9 la munca...ai concediu 20 de zile maxim 30 pe an...

#314
raduk

raduk

    Instalatorul de Iași

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,330
  • Înscris: 30.09.2007
Probabil că profitați de pauză ca să vă mai relaxați un pic.  :coolspeak:
Subiectul ăsta e numai bun pentru Cafeneaua "la Dorel".  ;)

Edited by raduk, 02 July 2009 - 17:20.


#315
roandre

roandre

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,728
  • Înscris: 26.11.2007
George C, eu nu vad nici un dezavantaj sa pui glaf de granit la interior...ba din contra, mi se pare o alegere buna. Eu ma mai gandeam si la glaf din lemn (sau mdf, ce-o fi).
50 ron manopera pt sageac  :huh: ....astia au luat-o razna de tot...Este enorm de mult...la fel ca aia ai mei cu glafurile de granit.

#316
CRG

CRG

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,960
  • Înscris: 30.08.2005
E sezonul si la ei. Cine pune botu' bine... Au ceva lucrari si sunt mai relaxati. Vorbim spre sfarsitul toamnei incolo...

#317
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
Eu am pus tot topicul pe invisible pina reusim sa temperam atmosfera.

LE: rog continuati dupa bunul plac in limita bunei vointe.

Edited by punkt, 07 July 2009 - 14:02.


#318
George C

George C

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 316
  • Înscris: 16.10.2005
OK, I'm back, multumesc Punkt.

Attached Files



#319
George C

George C

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 316
  • Înscris: 16.10.2005
Comentariul pt pozele de mai sus:
Vineri 03.07.2009
Incepand de vineri dupa ora 11 la peste 28 grade in aer cu fatada pe care batea soarele la acea ora s-a inceput decorativa trecandu-se peste ceea ce discutasem personal cu constructorul cu o zi inainte si chiar vineri la ora 11 cu unul din baietii de pe santier. Eu am aflat acest lucru cand am ajuns pe santier in jur de 17:30 fiind pus in fata faptului implinit si a rezultatului ca atare tinand cont ca nu sau respectat instructajul facut cu instructorul Baumit si semnat de catre cei ce trebuiau sa execute, de ora la care s-a inceput, de sensul gresit de aplicare (de jos in sus) si probabil de faptul ca s-a introdus apa in decorativa (conform exprimarii celor de la Baumit). La instructaj s-a spus clar ca trebuiesc 2 echipe pe schela a cate 2 oameni plus un om jos care sa amestece materialul frecvent si sa atraga atentia pe unde mai trebuie driscuit.
Nervos la culme pt ca s-a facut asa ceva dupa ce eu am atras atentia si dupa ce am vazut rezultatul il sun pe constructor care imi spune cu nonsalanta ca portiunea alba executata este in regula desi era numai pete, ca el a stat pana la 16.30 acolosi nu a vazut sa fie o problema etc. Atunci ii transmit sa ne intalnim sambata dimineta ca poate am eu ceva probleme cu vederea, ne mai certam un pic la telefon si stau cu baietii sa termine si ce mai aveau din partea de maro unde deja iesise o dunga de imbinare probabil din cauza ca fiind cald 30 grade si soare pe fatada respectiva eu asteptand sa termine pt ca ei ziceau ca nu o se se mai vada respectiva dunga cand o sa se usuce. Dupa ce ca lucrasera cum lucrasera cel de-al 4-lea om care abia venise la mine pe santier a avut si tupeul sa imi spuna sa ma duc sa leiau o sticla de apa si sa am grija cu ce vin maine ca sa nu mai iasa la fel cum iesise decorativa data.
Sambata
Ajung la santier in jur de ora 9 baietii erau pe terminate cu portiunea de maro de pe fatada data cu alb cu o zi inainte si cand ma uit vad ditamai petele si f vizibile de data aceasta pe maro, ei tragand in continuare decorativa de jos in sus persistand in aceasi prostie practic. Normal ca nu am mai rezistat sa asist la bataia de joc pe banii si nervii mei asa ca am sunat constructorul sa ii spun ce "bucurie" mi-a facut si totodata sa vina cu camonul sa isi stranga lucrurile si sa plece. El insista in prima faza sa le explic eu oamenilor lui cum vreau eu sa se dea decorativa ca sa iasa cum vreau desi cu o zi inainte eu am stat cu ei sa le arat pe unde mai trebuie sa driscuie  ca sa iasa bine.
Apare si constructorul intr-un final pe la ora 11 cred tot el suparat ca am tipat la el si incepe sa gaseasca scuze ca este diferenta de nuanta pt ca nu a fost aceiasi sarja, el uitandu-se inclusiv pe galetile de grund si intreband de ce aceste galeti nu au eticheta fara sa vada ca sunt de grund si nu de decorativa.
Pentru a elimina suspiciunile constructorului conform caruia sunt sarje diferite si de aici nuante diferite am verificat personal eticheta de pe cutie si era OK: aceiasi sarja. Intreband-ul de ce are pete portiunea alba data vineri care el a zis ca a iesit OK a zis simplu: nu stiu. Acum ma intreb si eu cu pana la 16:30 cand a plecat el era OK, si pe urma cand am ajuns eu au aparut si petele (probabil aura mea e de vina si ghinionul meu).
Deoarece inainte de aplicarea decorativei i-am specifcat clar sa verifice toate colturile si spaletii si nu a facut-o(am variatie de 5 cm in coltul unui geam de sus pana jos), aplicand si decorativa asa cum am spus mai sus normal ca sambata constructorul a devenit exconstructor.

Ulterior am aflat din 2 surse diferite (o echipa din Iasi si una din Alba care au stat la bere cu baietii care au lucrat la mine) care nu sunt implicate in nici un fel, ca oamenii adusi sa dea decorativa nu mai facuse asta niciodata, desi la instructaj ei au zis ca e chiar simplu de dat.

In week-end la sfatul cuiva am refacut si calcul de masuratori deoarece constructorul ma scoatea si dator cu vreo 7500 ron, in conditiile in care ma aflam eu cu fatada, si in conditiile in care nu era terminat gletul de finisaj cam peste tot, in una din camere si sub scara nici nu era dat, la bai mai era de lucru la rigips.
Din calcule mele (certificate ieri si de catre cineva de pe forum) a reiesit ca toate suprafetele au fost marite destul de mult si ca fata de banii pe care i-am dat eu constructorului pana la data incetarii colaborarii dintre noi ar mai trebui sa primesc inapoi o suma frumusica de bani la care daca adaug si decorativa stricata + manopera pt a da decorativa se ridica la cel putin 7000 ron pe care ii am de primit inapoi de la constructor. Pana maine cel tarziu o sa postez si antemasuratorile constructorului cat si pe ale mele pt transparenta si comapatie.

PS: Am atasat antemasuratorile constructorului(jpg) si pe ale mele(acad si jpg)

Attached Files


Edited by George C, 07 July 2009 - 15:40.


#320
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
Ca sa rezolvi problema ieftin (ma rog, mai ieftin), cred ca ar trebui sa folosesti o vopsea pt. exterior tot de la Baumit. Nu este acelasi lucru ca si vopseaua din masa de tencuiala driscuita dar acopera fluctuatiile de culoare sau acele zone care definesc niste pete. Peste 15 ani repeti operatia.

Zonele albe par a fi decent executate, sincer, nici alea maronii nu sunt dezastruaose dar se observa niste pete. O cutie acopera in jur de 50 mp si costa aprox 400 roni...probabil 3-4 cutii pe maroniu rezolva problema.

LE:
Apropo, e bine de stiut ca variatiile de culoare sau culori diferite pe aceleasi planuri NU se fac decit in situatii rare si musai rostuite. Din punctul meu de vedere este o eroare si nu cred ca vine din fatadele originale desenate de arhitect. Spun asta pt. ca sunt lucruri elementare ce se invata din primul an de fac. Poate ma insel. :huh:

Ma refer la una din fatade care are 2 culori pe ea, alb si maroniu.

Edited by punkt, 07 July 2009 - 15:27.


#321
George C

George C

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 316
  • Înscris: 16.10.2005

View Postpunkt, on 7th July 2009, 16:20, said:

Ca sa rezolvi problema ieftin (ma rog, mai ieftin), cred ca ar trebui sa folosesti o vopsea pt. exterior tot de la Baumit. Nu este acelasi lucru ca si vopseaua din masa de tencuiala driscuita dar acopera fluctuatiile de culoare sau acele zone care definesc niste pete. Peste 15 ani repeti operatia.

Zonele albe par a fi decent executate, sincer, nici alea maronii nu sunt dezastruaose dar se observa niste pete. O cutie acopera in jur de 50 mp si costa aprox 400 roni...probabil 3-4 cutii pe maroniu rezolva problema.
Imposibil, am intrebat deja de varianta asta la Baumit, eu am Baumit Nanopor am ales-o tocmai pt ca pastreaza fatada curata datorita nanoporilor, acea vopsea acopera nanoporii si de aici se duce proprietatea de autocuratare a fatadei, e ca si cum as da cu lavabila de exterior, daca vroiam asta nu mai dadeam 45 mil pe decorativa.

PS Panurile casei si exteriorul calculat de mine

Attached Files


Edited by George C, 07 July 2009 - 15:53.


#322
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005

View PostGeorge C, on 7th July 2009, 16:25, said:

Imposibil, am intrebat deja de varianta asta la Baumit, eu am Baumit Nanopor am ales-o tocmai pt ca pastreaza fatada curata datorita nanoporilor, acea vopsea acopera nanoporii
cu nanoporii te pui acum :D . Nu stiam asta dar tot cei de la Baumit spun ca Baumit Nanopor

Quote

Vopsea pentru exterior si interior. Foarte permeabilă la vapori și cu proprietăți speciale împotriva murdăririi în timp.

se redeschide topicul iar suspendul autorului a fost consumat.

Edited by punkt, 12 August 2009 - 14:07.


#323
George C

George C

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 316
  • Înscris: 16.10.2005
adevarul doare a?...

Ca s-a mai zic si cate ceva despre casa, in acest timp de supend m-am ocupat de amenajari exterioare (trotuare+gazon eu si cate odata ajutat de taicamiu). Pt ca tot sunt in prenatal la o firma in supendare conform serviciului de informatii al S.......... o sa ma apuc de placat cu piatra cosul de fum si soclul, pt ca am experimentat asta si nu e greu dar asta cand s-o mai racori afara si o sa am mai mult timp liber.

ca update:
1. in una din zile cand m-am ocupat de igenizat prin casa am descoperit o punguta cu un oxid maro folosit la colorarea vopselei. oare ce o fi cautand acea punga cu oxid la mine in casa?;
2. sapa trasa in living cu profesionalitate desavarsita la lumina brichetei  a crapat

ciuz

Edited by George C, 26 August 2009 - 08:53.


#324
roandre

roandre

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,728
  • Înscris: 26.11.2007
Bine ai revenit George!

Dar care e ideea cu oxidul de zinc? na, sunt mai "femeie" si unele lucruri nu le prea pricep. Un praf (care zic eu ca ar putea fi oxid de zinc) nu se foloseste la trasat cu ata (se "prafuieste" bine ata/sfoara si apoi se fac trasaje pe pereti/sapa, etc).
Sapa crapata ca la mine nu cred ca vei gasi. Am avut un sef de lucrare "super profesionist" cu un tupeu fantastic care in continuare sustine ca el a facut lucrarile f bine...si culmea e tot de aici de pe forum (nu e cunoscut).

Cu fatada ce ai mai facut?  Acum ai alta echipa de muncitori sau ai oprit lucrarile si faci numai DIY?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate