Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Recomandări HOTĂ bucatarie
Last Updated: Apr 08 2024 15:24, Started by
roparo
, Jun 09 2004 10:41
·
35
#235
Posted 08 May 2010 - 18:43
Nexus11, on 6th May 2010, 06:48, said: Am 2 intrebari: 1.Cum imi dau seama ce debit de aer trebuie absorbit in functie de marimea bucatariei? Bucataria mea ar avea cam 8-9 m2.Inaltimea nu o stiu. Pentru un bun rezultat trebuie sa ai in vedere si admisia de aer in bucatarie, hota nu va fi eficienta daca bucataria este inchisa si nu intra aer din exterior. |
#236
Posted 10 May 2010 - 15:48
Salut,
Vin si eu cu o intrebare: banuiesc (inginereste) ca pentru un randament maxim trebuie ca in momentul utilizarii sa intre pe undeva aer in bucatarie care sa anuleze depresiunea creata de hota. La mine evacuarea hotei iese undeva intr-o curte interioara a blocului (de fapt mai degraba un put interior pt ca are dimensiunile cam de 4x3 m). Acolo ies toate hotele din bloc precum si frestrele de la baie. Va dati seama ce mirosuri amestecate. In plus fereastra de la bucatarie da tot aici. Deci exclus sa o tin deschisa, ar iesi mirosul de la mine si ar intra mirosurile de la 20 de vecini. Am de gand sa folosesc la iesirea hotei o grila gravitationala, care sa lase aerul sa iasa dar nu si sa intre. Problema e, de unde sa iau aer pentru compensare. Ma gandeam sa mai instalez o grila gravitationala in peretele dintre bucatarie si hol, dar nu stiu cat e de etansa, adica lasa sa scape miros pe hol si in casa sau nu? Voi ce parere aveti? A utilizat cineva grile din astea? |
#237
Posted 12 May 2010 - 09:43
Salutare
Trebuie sa ma decid la o hota si m-am lovit de urmatoarele caracteristici pe care nu stiu sa le descifrez: "putere absorbtie: maxima-630mc/h, "free outlet"-450mc/h, UNE-EN-61591:312mc/h" Putere absortie stiu ce inseamna in schimb nu stiu ce inseamna "free outlet" si "UNE-EN-6159". Am cautat, dar nu am gasit nici despre una nici despre alta. Va rog sa ma ajutati cu o explicatie daca stiti ce inseamna. Va multumesc |
#238
Posted 12 May 2010 - 14:38
RODUTCIN, on 12th May 2010, 10:43, said: Salutare Trebuie sa ma decid la o hota si m-am lovit de urmatoarele caracteristici pe care nu stiu sa le descifrez: "putere absorbtie: maxima-630mc/h, "free outlet"-450mc/h, UNE-EN-61591:312mc/h" Putere absortie stiu ce inseamna in schimb nu stiu ce inseamna "free outlet" si "UNE-EN-6159". Am cautat, dar nu am gasit nici despre una nici despre alta. Va rog sa ma ajutati cu o explicatie daca stiti ce inseamna. Va multumesc Ultima valoare e cea mai apropiata de realitatea practica - este facuta conform standarde international agreate (testul include folosire burlan si masurare parca la 30 cm distanta (??) si ofera o baza de comparatie comuna intre diferiti producatori. Parametrii celorlalte masuratori raman la latitudinea fiecarui producator (modul in care masoara). PS; free outlet = evacuare libera - adica fara burlan. Poate denumirile folosite in acest exemplu sunt mai concludente |
#239
Posted 12 May 2010 - 14:45
#240
Posted 28 May 2010 - 16:14
Trebuie si eu sa iau o hota si din cauza ca o sa o folosesc pe recirculare m-am hotarat sa iau una cu o putere de absorbtie cat mai mare si m-am oprit la Bosch DWW062750 http://www.ideall.ro...50/produs-13760
Pe recirculare eficienta scade la jumate? Ca daca ar scadea doar pana pe la 500m3/h ar fi ok zic eu pt ca bucataria are 50m3 Are cineva hota asta? Cum se comporta? Alte pareri ar fi binevenite Multumesc! |
#241
Posted 29 May 2010 - 18:55
Intel, on 28th May 2010, 17:14, said: Trebuie si eu sa iau o hota si din cauza ca o sa o folosesc pe recirculare m-am hotarat sa iau una cu o putere de absorbtie cat mai mare si m-am oprit la Bosch DWW062750 http://www.ideall.ro...50/produs-13760 Pe recirculare eficienta scade la jumate? Ca daca ar scadea doar pana pe la 500m3/h ar fi ok zic eu pt ca bucataria are 50m3 Are cineva hota asta? Cum se comporta? Alte pareri ar fi binevenite Multumesc! daca iti recircula aerul de 6 ori/ora e f. bine. ar fi limita inferioara (adica 300 mc) |
#242
Posted 30 May 2010 - 16:27
De la 800 nu cred ca poate sa scada la sub 300 daca il folosesc pe recirculare
|
#243
Posted 08 July 2010 - 15:29
Salut,
fosta proprietara a avut o hota care avea gaura de aerisire pe peretele lateral si de acolo trecea prin balcon (teava e mascata cu rigips) afara. Cand am renovat bucataria am taiat teava aceea exact la nivelul peretelui si acum am ramas cu o gaura in perete de aproximativ 120 mm (e interiorul vechiului burlan). Vreau sa va intreb daca merge sa pun o hota care are teava de evacuare de 120 sau trebuie sa ma limitez la una de 110mm? Multumesc, Claudiu |
#244
Posted 10 July 2010 - 02:00
doggystyle, on 8th July 2010, 16:29, said: Salut, fosta proprietara a avut o hota care avea gaura de aerisire pe peretele lateral si de acolo trecea prin balcon (teava e mascata cu rigips) afara. Cand am renovat bucataria am taiat teava aceea exact la nivelul peretelui si acum am ramas cu o gaura in perete de aproximativ 120 mm (e interiorul vechiului burlan). Vreau sa va intreb daca merge sa pun o hota care are teava de evacuare de 120 sau trebuie sa ma limitez la una de 110mm? Multumesc, Claudiu pai daca fosta a avut-o de 120 mm, care ar fi problema sa-i pui tot de 120?. Oricum, la hotele cu 120 mm poti monta un reductor pentru 100/110 daca chiar este nevoie. Recomandarea mea este sa masori /verifici exact diametrul ce poate fi montat si mergi pe varianta maxima (vei beneficia la maxim de puterea hotei, mai ales ca inteleg ca traseul burlanului ar fi destul de scurt) |
|
#245
Posted 16 July 2010 - 16:27
Salut,
Da, vechea teava era de 120 dar nu am scos-o din perete deoarece trece prin balcon si este mascata de cu rigpis iar eu nu vreau sa stric structura de rigips asa ca trebuie sa bag noua teava in vechea teava. am atasat si o poza cu banala gaura in perete Attached Files |
#246
Posted 21 July 2010 - 13:22
in cazul asta foloseste 110 mm cu reductie si etanseaza bine imbinarile si cu asta basta daca nu vrei sa faci alte modificari. Era bine sa beneficiezi de intreaga sectiune a evacuarii dar daca nu se poate asta este.
Edited by atupi, 21 July 2010 - 13:23. |
#247
Posted 29 July 2010 - 09:21
Salut tuturor.
Vreau sa stiu ce parere aveti despre hotele cu aspiratie perimetrala. Daca sunt sau nu eficiente, ori numai designul este de capul lor? Uitati aici un exemplu : http://www.24shop.ro...dus.php?id=2882 |
#248
Posted 29 July 2010 - 23:03
adyspecie, on 29th July 2010, 10:21, said: Salut tuturor. Vreau sa stiu ce parere aveti despre hotele cu aspiratie perimetrala. Daca sunt sau nu eficiente, ori numai designul este de capul lor? Uitati aici un exemplu : http://www.24shop.ro...dus.php?id=2882 2minusuri ce influenteaza puterea in opinia mea: - e inclinata, deci pierde la capacitatea efectiva de absorbtie - absorbtia periferica ca eficienta e inferioara absorbtiei directe. Altfel ca design si aspect practic (ca nu dai cu capu`n hota) e ok. Ah, si sa nu uit - atentie la omisiuni: puterea mentionata ca ce ? (putere ventilator, putere masurata cu burlan, putere la liber ?). Care e puterea cf standard (cea pe baza careia poti compara intre diversi producatori)?. Si sa nu uitam de cele 2 tipuri de masurare a zgomotului db(A) sau db(A) re 1pw. Ultimul fiind de altfel standardul EU de masurare, dar deh multi prefera prima varianta ca le iese mai mic... deci mai pune niste decibeli ca sa te apropii de realitate. Edited by plimbaretul, 29 July 2010 - 23:04. |
#249
Posted 07 August 2010 - 21:22
Intel, on 28th May 2010, 15:14, said: Trebuie si eu sa iau o hota si din cauza ca o sa o folosesc pe recirculare m-am hotarat sa iau una cu o putere de absorbtie cat mai mare si m-am oprit la Bosch DWW062750 http://www.ideall.ro...50/produs-13760 Pe recirculare eficienta scade la jumate? Ca daca ar scadea doar pana pe la 500m3/h ar fi ok zic eu pt ca bucataria are 50m3 Are cineva hota asta? Cum se comporta? Alte pareri ar fi binevenite Multumesc! |
|
#250
Posted 15 August 2010 - 20:05
Am o hota Electrolux si s-a deformat suportul intrerupatoarelor (lumina si ventilator) din cauza caldurii! Stie cineva de unde pot procura si eventual cat costa? E model EFT 635X!
|
#251
Posted 21 August 2010 - 23:28
Hotele sunt toate bune.
Depinde ce anume ne intereseaza si ce ne permitem sa cumparam. Un produs mai ieftin ne tine mai putin in timp sau are caracteristici mai slabe. Numarul de motoare nu conteaza, intrucat unii producatori pun doua turbine pe un motor (la fiecare capat al rotorului). Hotele sunt cu recirculare (intoarce aerul absorbit in incapere) sau cu evacuare. Cele cu recirculare filtreaza aerul printr-un filtru cu carbon, ce trebuie inlocuit (in functie de modul general de gatire) o data la 3-6-9 luni. La hotele cu evacuare aerul trebuie evacuat printr-o retea de tuburi catre exteriorul bucatariei. Aerul va trebui inlocuit printr-o priza de aer de preferinta cu diametrul similar cu cel al evacuarii. In lipsa acestei prize de aer, va trebui tinut un geam deschis pentru a se inlocui aerul evacuat. Volumul de absorbtie al hotei (sau puterea) trebuie sa fie de 8-10 ori mai mare (in mc/h) decat volumul bucatariei (nu se calculeaza si living-ul la casele cu bucatarie "americana"). Reducerea diametrului evacuarii sau folosirea a mai mult de un cot de 90 de grade reduce din puterea de absorbtie a hotei. Puterea de absorbtie a hotei este calculata diferit de producatori. In mod normal ea este data ca si cum s-ar folosi 1m de tub orizontal, un cot de 90 de grade si inca 1m de tub vertical. Pentru a impiedica sa intre aerul rece pe timpul iernii atat pe hota cat si pe priza de aer se recomanda folosirea unor supape gravitationale, care sa permita fluxul de aer numai cat timp hota este in functiune. Hota se porneste inainte sau imediat dupa aprinderea arzatorului de la aragaz/ plita. Nu se recomanda incalzirea incaperilor cu aragazul ce are o hota nepornita deasupra, pentru ca in acest fel se topesc elementele de plastic din interiorul hotei. Hota se recomanda a fi plasata la cca 60-70cm deasupra arzatoarelor electrice sau la cca 70-80 cm deasupra arzatoarelor pe gaz. Mai jos nu e bine pentru hota, mai sus se pierde din eficacitate. Filtrele anti-grasime pot fi din fibre (diverse) sau metalice (AL sau INOX). Toate sunt bune atat cat sunt (relativ) curate. Filtrele textile se schimba (unii le mai si spala de 2-3 ori daca rezista) iar cele metalice se vor spala cu apa calda si detergent. In cazul in care se folosesc filtre imbaxite de grasime hota isi pierde eficacitatea sau turbinele motorului incep sa preia grasime si curatarea devine mai dificila. La viteze mari toate hotele fac zgomot. Pana la urma la unele se aude mai mult aerul decat motorul. Daca vreti hota silentioasa cautati cu motorul in exterior (nu la bloc, ca e tot aproape si se aude ci pe casa la cei care locuiesc la curte). Sunt (mult) mai scumpe, dar daca vreti liniste... Hotele cu aspiratie perimetrala sunt si ele bune. Dar tineti cont de modul de viata pe care il aveti. O hota "fancy" care sa arate bine in bucatarie poate fi buna atat cat gatiti ca nordicii, numai fierturi de legume. Daca vrei sa faci gratare si prajeli in casa, nu iti lua hota la 45 de grade. Aia e pentru cei care mananca in oras. Asadar eu zic ca nu conteaza brandul atat timp cat alegi cu cap (nu cu inima), o instalezi si o folosesti cum trebuie. Bafta! Edited by Backspace, 21 August 2010 - 23:35. |
#252
Posted 21 August 2010 - 23:37
Backspace, on 21st August 2010, 22:28, said: Hotele sunt toate bune. Depinde ce anume ne intereseaza si ce ne permitem sa cumparam. Un produs mai ieftin ne tine mai putin in timp sau are caracteristici mai slabe. Numarul de motoare nu conteaza, intrucat unii producatori pun doua turbine pe un motor (la fiecare capat al rotorului). Hotele sunt cu recirculare (intoarce aerul absorbit in incapere) sau cu evacuare. Cele cu recirculare filtreaza aerul printr-un filtru cu carbon, ce trebuie inlocuit (in functie de modul general de gatire) o data la 3-6-9 luni. La hotele cu evacuare aerul trebuie evacuat printr-o retea de tuburi catre exteriorul bucatariei. Aerul va trebui inlocuit printr-o priza de aer de preferinta cu diametrul similar cu cel al evacuarii. In lipsa acestei prize de aer, va trebui tinut un geam deschis pentru a se inlocui aerul evacuat. Volumul de absorbtie al hotei (sau puterea) trebuie sa fie de 8-10 ori mai mare (in mc/h) decat volumul bucatariei (nu se calculeaza si living-ul la casele cu bucatarie "americana"). Reducerea diametrului evacuarii sau folosirea a mai mult de un cot de 90 de grade reduce din puterea de absorbtie a hotei. Puterea de absorbtie a hotei este calculata diferit de producatori. In mod normal ea este data ca si cum s-ar folosi 1m de tub orizontal, un cot de 90 de grade si inca 1m de tub vertical. Pentru a impiedica sa intre aerul rece pe timpul iernii atat pe hota cat si pe priza de aer se recomanda folosirea unor supape gravitationale, care sa permita fluxul de aer numai cat timp hota este in functiune. Hota se porneste inainte sau imediat dupa aprinderea arzatorului de la aragaz/ plita. Nu se recomanda incalzirea incaperilor cu aragazul ce are o hota nepornita deasupra, pentru ca in acest fel se topesc elementele de plastic din interiorul hotei. Hota se recomanda a fi plasata la cca 60-70cm deasupra arzatoarelor electrice sau la cca 70-80 cm deasupra arzatoarelor pe gaz. Mai jos nu e bine pentru hota, mai sus se pierde din eficacitate. Filtrele anti-grasime pot fi din fibre (diverse) sau metalice (AL sau INOX). Toate sunt bune atat cat sunt (relativ) curate. Filtrele textile se schimba (unii le mai si spala de 2-3 ori daca rezista) iar cele metalice se vor spala cu apa calda si detergent. In cazul in care se folosesc filtre imbaxite de grasime hota isi pierde eficacitatea sau turbinele motorului incep sa preia grasime si curatarea devine mai dificila. La viteze mari toate hotele fac zgomot. Pana la urma la unele se aude mai mult aerul decat motorul. Daca vreti hota silentioasa cautati cu motorul in exterior (nu la bloc, ca e tot aproape si se aude ci pe casa la cei care locuiesc la curte). Sunt (mult) mai scumpe, dar daca vreti liniste... Hotele cu aspiratie perimetrala sunt si ele bune. Dar tineti cont de modul de viata pe care il aveti. O hota "fancy" care sa arate bine in bucatarie poate fi buna atat cat gatiti ca nordicii, numai fierturi de legume. Daca vrei sa faci gratare si prajeli in casa, nu iti lua hota la 45 de grade. Aia e pentru cei care mananca in oras. Asadar eu zic ca nu conteaza brandul atat timp cat alegi cu cap (nu cu inima), o instalezi si o folosesti cum trebuie. Bafta! Am ramas cu o nelamurire,totusi...de ce se calculeaza puterea hotei in functie de volumul camerei si in cazul hotei cu evacuare? Si inca ceva: unde se gasesc supapele gravitationale ? Priza de aer inseamna o gaura data in peretele exterior? Edited by ismi3ismi, 21 August 2010 - 23:51. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users