Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
electrician constructor video curs

Cum pot bloca transferul de date ...

Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...
 Kia Picanto 2022 - Problema motor?

Durere umar AC Joint

Care este cea mai sanatoasa paine?

Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...
 Merita Lumix FZ82 in 2024?

Nu pot activa Memory Integrity

Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie
 Cum am acces la o parte dintr-un ...

Mother's Day

Recomandare aparat de vidat alime...

Izolatie exterioara casa parter P...
 

Nystagmusul

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
Carmen85

Carmen85

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 16.12.2006
Buna tuturor!!!

Sunt noua pe forum, este primul topic pe care il deschid, sper ca nu si ultimul. Sper ca l-am plasat unde trebuie... daca nu, imi cer scuze...

Ce vreau eu sa aduc in discutie.

Nystagmusul
O afectiune oculara suficient de des intalnita incat sa merite o discutie, pentru cei avizati, sau mai putin avizati. Personal sufar de aceasta afeciune si chiar as vrea sa aflu si parerile voastre despre ceea ce inseamna ea.
Pentru cine inca nu cunoaste sau intalneste o astfel de simptomatologie, nystagmusul este o boala care porneste de la sistemul nervos, afectand nervul optic, care nu se dezvolta suficient. Sunt afectati si muschii ochiului, fiind slabiti.

Urmarile directe asupra persoanei - nu are o vedere normala la distanta, citirea se face destulde aproape, sub 10cm la un font normal, avand nevoie de mai multa lumina, mai ales naturala, decat persoanele cu o vedere normala. Ochii au o miscare continua in diverse sensuri (are mai multe forme: orizontal, vertical, rotator), persoana respectiva nefiind capabila sa tina privirea fixa si clipind foarte des.

Din fericire, peste problema in sine se poate trece destul de usor, la un moment dat te obisnuiesti cu ideea. Dar ce facem cu implicatiile sociale? Ce facem cu mentalitatea? Afectiunea nu ma impiedica pe mine personal sa am o viata absolut normala, vad suficient de bine incat sa desfasor orice activitate pe care ar desfasura-o oricine altcineva.

De exemplu, foarte multi oameni mai in varsta spun lucruri de genul "vai, saraca, da' cum te descurci, da' nush ce..." Asta ma enerveaza la culme, dar ma consolez cu faptul ca sunt veniti din comunism si tot acolo au ramas...

Dar din pacate nu numai ce "veniti din comunism" au mentalitatea asta. E foarte greu de convins de exemplu un recruiter sa te accepte pt un post. Numai sa vada jocul respectiv al ochilor, care se mai si observa de la o posta si nici nu prea se poate "camufla", ca sa spun asa.

Implicatiile sociale sunt nenumarate. Si din pacate nu prea ti-se acorda sansa sa arati ce poti. Cine nu te cunoaste, te trateaza cu mila si nu te crede in stare de nimic. Cred ca deja se observa ca am inceput sa ma enervez. La un moment dat ma obisnuisem cu ideea ca boala nu se vindeca, fapt pe care mi l-au spus mai multi medici. Acum am inceput sa las balta si resemnarea, pentru ca ma afecteaza. Am facut 2 operatii... degeaba...

Sper ca ati inteles ceva... :confuzzled: Oricum, as vrea sa stiu parerile voastre pe tema aceasta. Daca va confruntati cu nystagmusul, daca ati dat din intamplare sau nu peste vreo metoda de a scapa de asta macar partial, etc. etc.

Am incercat sa ma exprim cat mai pe scurt.
Multumesc tuturor!!!

#2
mianna

mianna

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,779
  • Înscris: 29.06.2005
topicul a ajuns unde trebuie.

ca sa ne lamurim:

nistagmusul nu e o afectiune, e un simptom care apare in diverse afectiuni, sau chiar in lipsa acestora (nistagmusul fiziologic, la cineva perfect sanatos).



Nistagmusul este un fenomen spontan sau provocat, congenital sau dobandit, caracterizat prin miscari involuntare si sacadate ale ochilor, de mica amplitudine, de cele mai multe ori orizontale, dar uneori verticale sau circulare.

Nistagmusul fiziologic poate fi : nistagmusul optocinetic, denumit si nistagmusul caii ferate, se observa atunci cand ochii incearca sa urmareasca imaginile care le trec prin fata. Nistagmusul vestibular este provocat de o excitatie sau de o paralizie tranzitorie a unuia sau ambelor labirinturi ale urechii interne, cauzat, de exemplu, de o rotatie pe un scaun turnant sau de o injectare de apa rece sau calduta in ureche.

Nistagmusul patologic poate fi : nistagmusurile congenitale, cauzate de leziuni oculare, neurologice sau fara cauza precisa, se manifesta inca de la nastere sau din prima copilarie si uneori se atenueaza cu timpul. Ele pot insoti alte boli oculare congenitale precum cataracta, albinismul, strabismul, leziunile corioretiniene. Ele pot fi observate, de asemenea, in cursul unor afectiuni neurologice sau pot aparea in mod izolat, legat sau nu de ereditate. Nistagmusul in resort este forma cea mai obisnuita a nistagmusurilor congenitale: ochii se misca lent intr-un sens pe orizontala, apoi rapid in sens contrar. Nistagmusul pendular se manifesta prin secuse ritmice si orizontale de durata egala. Nistagmusurile congenitale se intensifica la oboseala, la emotii, la eforturile de atentie. Copilul poate „bloca" voluntar aceste nistagmusuri; el isi intoarce atunci frecvent capul, intotdeauna in aceeasi parte si risca sa sufere un torticolis.

Nistagmusurile dobandite pot aparea la adolescenta sau la varsta adulta; ele sunt atunci semnele unor afectiuni neurologice, ca scleroza in placi, ale unei tumori cerebrale sau vestibulare, insotita de tulburari ale auzului, sau ale unei leziuni a creierului mic.

Electronistagmografia permite idetificarea diferitelor forme de nistagmus. In cazul nistagmusurilor congenitale, purtatul lentilelor corectoare cu prisme da posibilitatea suprimarii pozitiei defectuoase a capului. Atunci cand acest tratament este eficace, o interventie chirurgicala, variabila dupa tipul de nistagmus si dupa cauza sa, poate permite o ameliorare definitiva. Nistagmusurile dobandite dispar cu tratamentul cauzei lor, atunci cand acest tratament este posibil.




ps: partea cu comunismul nu era deloc necesara.


acum asteptam sa ne spui cauza nistagmusului tau.

#3
Carmen85

Carmen85

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 16.12.2006
Mda... sincer nu stiam ca la  Sexy Lounge exista sectiune pe probleme medicale. Inca nu vizitasem partea aceastaa forumului.
Multumesc pentru plasarea topicului la locul lui.

Despre cauza nistagmusului, as putea sa spun ca este congenita, dar nu se cunoaste cauza concreta care l-a produs. A fost intr-adevar insotit de strabism, pe care l-am eliminat prin operatie de la 4 ani. A ramas nystagmusul si un astigmatism miopic. Din cate am mai citit eu, prin eliminarea afectiunilor care insotesc nystagmusul s-ar ameliora si acesta. Am facut deja 2 operatii in privinta aceasta, ultima in 1996, insa nu au dat rezultate. De atunci am mai fost doar la cateva consultatii, la care mi-s-a spus doar ca nu se poate face nimic, ca nystagmusul nu se poate opera, si ca acesta ar fi cauza problemelor, astigmatismul nefiind foarte pronuntat. Acum, cat este de adevarat, nu stiu. Am mai citit si despre lentilele corectoare cu prisme, dar inca nu am gasit informatii ceva mai detaliate. Problema e ca la mine nu se manifesta pozitia defectuoasa a capului. Nu am tendinta asta. Ce ma intreb eu este la ce ar mai ajuta acele lentile, care ar fi efectul lor concret?

Acum... remarca mea cu comunismul... a fost doar o urmare a faptului ca sunt fooaaarte intrigata de mentalitatea invechita si discriminatoare a unor oameni. A fost numai un mod de a spune lucrul asta.

Multumesc mult mianna pt raspuns si pt plasarea topicului. Poate mai discutam pe tema asta, pentru ca eu abia am inceput sa ma documentez. Am internet la dispozitie de putin timp si inainte erau cam greu de obtinut informatiile. Deci inca nu cunosc foarte multe amanunte.
Thanks!!!!!!!!

#4
florin15

florin15

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 08.09.2007
Si eu am aceaasi problea de la nastere nastere.odata cu albinismul am avut si strabism care s-a corectat.In prezent port ochelari iar medicii la care am fost mi-au spus ca nu ma pot vindeca si ca asa o sa ramana pana mor dar nici ca voi vedea mai prost.Mi-au mai spus ca sunt norocos pentru ca altii cu boala mea nu pot vedea la apropiere.Am o viata normala ca ceilalti iar legat de atitudinea oamenilor....acestea nu stiu exact cum suntem noi:eicred ca nu ne putem descurca si eu,personal,nu pot sa descriu altor persoane cum vad poate de asta au atitudinea 'comunista'.Totusi in loc sa zica'vai saracul/saraca' ar putea sa zica :'Imi pare rau pentru tine'

Edited by mianna, 08 September 2007 - 14:14.


#5
arcond

arcond

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,116
  • Înscris: 15.11.2006

 florin15, on Sep 8 2007, 13:51, said:

Si eu am aceaasi problea de la nastere nastere.odata cu albinismul am avut si strabism care s-a corectat.In prezent port ochelari iar medicii la care am fost mi-au spus ca nu ma pot vindeca si ca asa o sa ramana pana mor dar nici ca voi vedea mai prost.
  Eu m-as gandi la exercitii de concentrare ( gen yoga ) si autosugestie .
  Oricum , nu prea pare sa fie cineva care sa vina cu sfaturi concrete , sunt si cazuri rar intalnite .
  Multa sanatate !

#6
florin15

florin15

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 08.09.2007
Pai nu vreau sa ma duc la Guru' sa fac yoga :D  iatosugestia este p idee buna dar  cam  greu de aplicat

Edited by florin15, 11 September 2007 - 11:54.


#7
arcond

arcond

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,116
  • Înscris: 15.11.2006

 florin15, on Sep 11 2007, 11:54, said:

Pai nu vreau sa ma duc la Guru' sa fac yoga :D
  Si , care-i problema ?
  Te-a obligat cineva , in vreun fel , sa faci ceva ?
  Ti-a cerut cineva vreun ban ?
  Faci ce consideri ca e bine , alegand din variantele pe care ti le recomanda gratis si dezinteresat diversi useri , sau mergi pe mana specialistilor , contra cost ( c-asa-i mult mai frumos ). Esti libeeeeeeeeeeeeeeer .
   Daca nu ai nevoie de opinia celorlalti , modesta si de bun simt , nu o mai cere !

#8
iedi

iedi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 07.07.2003

 arcond, on Sep 11 2007, 20:30, said:

Si , care-i problema ?
  Te-a obligat cineva , in vreun fel , sa faci ceva ?
  Ti-a cerut cineva vreun ban ?
  Faci ce consideri ca e bine , alegand din variantele pe care ti le recomanda gratis si dezinteresat diversi useri , sau mergi pe mana specialistilor , contra cost ( c-asa-i mult mai frumos ). Esti libeeeeeeeeeeeeeeer .
   Daca nu ai nevoie de opinia celorlalti , modesta si de bun simt , nu o mai cere !

parca yoga facea individul mai calm... in fine...
am si eu aceasi problema : nistagmus congenital.... oare chiar nu exista leac... cineva sugera acupunctura, doar e pe sistem nervos nu?! o fi posibil ca o tomografie sa evidentieze vreo afectiune? a incercat cineva asa ceva?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate