Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular

Parere apartament ~150k
 Limitare la 100mb/s

Altercație

Cartonașe și stickere t...

Ciobanesc german - zgarda electro...
 Ce este instalatia asta? (Valea B...

BD-R Verbatim 25gb salvare Fisier

Lupte WW2

Achizitie SUV, buget 17k euro
 Gps traker pentru animale

Aplicatii terte pentru IPTV, OTT,...

Drept trecere cu “carulR...

Sunt noile generatii care se nasc...
 

Despre reguli

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
27 replies to this topic

#19
Zubaida

Zubaida

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 376
  • Înscris: 19.05.2003

Quote

Originally posted by Tarzy
nu ma bag la restul dar sa stii ca am auzit ca unora le cam place sa fie violati/e.

adevarul este ca daca nu sa-r sari cate un pic parleazu nu ar exista progres.

:) Pe unde stai, Tarzy, sa-ti trimit diseara neste bhaieti sa sara parleazul pe tine, fara alifie, sa te vedem atunci cum progresezi :D  :drac:

Ce progres poate izvori din incalcarea, sa zicem, a legilor care protejeaza proprietatea sau siguranta personala?

#20
Tarzy

Tarzy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,649
  • Înscris: 28.11.2001

Quote

Originally posted by Zubaida
:) Ce progres poate izvori din incalcarea, sa zicem, a legilor care protejeaza proprietatea sau siguranta personala?

hai sa nu ne certam

dar daca nu ar exista "primejdia" asupra propietatii si/sau sigurantei personale multi de garcea ar soma la greu, la fel si cei care lucreaza in idustria sistemelor de securitate, constructii, apv-isti, etc.

orice individ are propria personalitate iar incercarea de a-i ingradi modalitatea de exprimare nu poate duce dect la depersonalizare.

#21
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,937
  • Înscris: 11.08.2002
wrong .......... poate am fost io prea lapidar in exprimare. regulile valabile pt o comunitate nu au la baza principii de etica, de toleranta, de cinste si corectitudine etc? deci nu pe baza trairilor si simtirilor interioare ale celor care se pun de acord cu regula respectiva? deci nu este aceasta o trasatura care defineste pe cel care a gandit aceasta lege? eu uite de ex. sunt de acord cu pedeapsa cu moartea, desi in principiu nu sunt pentru violenta.  sunt de principiu ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, iar in anumite cazuri as aplica si fierberea in ulei. si ce daca, ca oricum nu ma asculta nimeni, iar daca fac lucrul asta sunt in afara legilor comunitatii si voi plati in consecinta. dar astea sunt caracteristici ale mele, iar unele caracteristici care se regasesc in regulile impuse de majoritatea comunitatii se regasesc si in mine. insa nu toate. panimaisi acuma?

#22
Nozavi

Nozavi

    Retired Veteran

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,576
  • Înscris: 13.01.2003
De obicei, cand incep sa citesc un thread sunt cu zambetul pe buze, insa aici dupa primele post-uri deja aveam o mutra de... What the f...?!? Gata sa reiau manualul de mate din a V-a! :D Dupa acea v-ati afundat si mai tare in mafioti, etnii, Romania ... Ce mai! O crima ptr unul ca mine care vrea sa citeasca repede si sa mai si inteleaga ceva! Dar hai sa le iau pe rand si poate intelegeti macar voi ceva din ce spun:
"Cum poti face ca toata lumea sa joace acelasi joc si dupa aceleasi reguli?" Intr-adevar, Zubaida, aici raspunsul e simplu: Nu poti! ptr ca asa totul ar fi perfect! si probabil ai realizat asta cand ulterior ai lasat balta R-urile si Tz-urile si singura i-ai impartit direct in "Cei care respecta regula, si cei care nu."
arty, ti-ai raspuns singur cu acea concluzie gen Historia magistra vitae caci tot de la ia invatam ca nici macar "Atata vreme cat nu se specifica relatzia R cu TZ apar probleme" nu e adevarat! intotdeauna va exista un X din R care nu se va supune regulii in relatia sa cu un Y din Tz! De acea eu ma indoiesc de adevarul din "exceptia care intareste regula..."
TryCatch, m-a amuzat atitudinea ta antisocialista, dorinta de individualism; insa in aceasta inversunare a ta, cum se spune mai popular "Ai comis-o!", adica te-ai contrazis! Ti-ai dat seama ca: Dat fiind "un pachet de legi" nu exista cineva care sa le respecte pe toate, ci TOATA LUMEA mai "indoaie" ba o lege, ba alta! Si tocmai in aceasta abilitate de a jongla periculos cu nepermisul sta genialitatea unora(mentionati poate si de tine)...
DeathRipple, inca o data Respekt! Modul in care ai abordat acel aspect al problemei, mie mi s-a parut cat se poate de corect!
Tarzy, nu am inteles ce crezi tu ca rezolvi? Ce ar impiedica discriminarile, incalcarea repetata a acestora...? Nici macar acel egalitarism utopic nu ar rezolva mare lucru! Sunt de acord cu "daca nu s-ar sari cate un pic parleazu nu ar exista progres"... ptr ca nici eu nu sunt genul care sa se multumeasca prea usor cu ce are! ;)
Sa privim lumea din jur exact asa cum e ea! Guvernata impartial de legea contrastului! Sa nu uitam ca nu ar exista un "rau", daca nu ar fi un "bine" care sa ii dea sens si deci e impotriva legii firii sa ne impotrivim acestei stari de fapt!

#23
Zubaida

Zubaida

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 376
  • Înscris: 19.05.2003
Imi permit sa readuc threadul asta in actualitate datorita evenimentelor recente legate de nunta printzesei Cioaba si reactia baronesei Nicholson. E o ilustrare perfecta a temei date: regulile unei minoritati intra in contradictie cu regulile majoritatii.

Ce facem? Ii internam in orfelinate? Il bagam pe ginere la parnaie pt. viol? Intr-un asemenea caz, dimensiunea educativa a actului de justitie e nula, "vinovatii" vor continua sa creada ca au facut ceva normal, conform traditiilor si nu o infractiune.

Cum poate fi determinata o minoritate sa adopte regulile majoritatii? Cum poate fi o majoritate convinsa sa accepte regulile minoritatilor. Unde e linia de demarcatie?

Inchei cu un citat din editorialul lui Dan Tapalaga din evenimentul zilei de azi:

"Cita dementa, ipocrizie si lasitate la un loc! Cui i-a pasat pina acum ca, in Romania, tiganii se casatoresc intre ei la 10-12 ani? Nici guvernului, nici presei. Nici macar baronesei (in treacat fie spus, aproape insensibila la violarea sistematica a fondurilor UE de catre baronii locali). Cum rezolva “strategia pentru integrarea rromilor” conflictul dintre traditiile lor si lege? Regele Cioaba invoca in apararea sa obiceiurile tiganilor caldarari. Poate fi traditia omorita peste noapte, cu articole din Codul penal? Pe de alta parte, nimeni nu e mai presus de legi si toti cetatenii, tigani sau romani, trebuie sa se supuna. Cazul Cioaba poate sa para ridicol. El este insa fascinant intrucit ridica, in premiera pentru Romania, o problema grava: cea a conflictului flagrant intre traditiile unei minoritati si lege. Nu stiu cine si cu ce drept poate judeca daca o traditie e buna sau proasta. Stiu insa ca, intervenind cu politia si procurorii, guvernul a gresit profund. N-a facut decit sa amplifice sentimentul de paria in rindul tiganilor. Si, orice ar face, ceva imi spune ca, la fel ca Ana-Maria Cioaba, se vor casatori, un veac incolo, sute de tigani caldarari. Si tot cind vor ei. Adica atunci cind le va veni sorocul. "

#24
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,937
  • Înscris: 11.08.2002
voi va plictisiti tare inseamna :) sau romanu' in general`se plictiseste si se uita cu ochii cat cepele la stiri, iar incapabilii de acolo numa' chestii stupide dau, pt ca alea` se cauta. super marfa. vorba lu' nea caragiu: slab, slab, foarte slab.

#25
driverx

driverx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,083
  • Înscris: 22.07.2002
@Zubaida

"Imi permit sa readuc threadul asta in actualitate datorita evenimentelor recente legate de nunta printzesei Cioaba si reactia baronesei Nicholson. E o ilustrare perfecta a temei date: regulile unei minoritati intra in contradictie cu regulile majoritatii."

   Lucrurile sunt asa de simple, dar noi romanii iar le complicam (de ce? fiindca la noi legea e doar o gramada de cuvinte). Daca nu ma insel, ei stau pe teritoriul Romaniei, deci ei trebuie sa respecte legile Romaniei, nu cu legile lor veniti din cucuietii din deal. Doar daca legea le da dreptu in conditii speciale. SAU, din cate stiu, cu acordu parintilor se pot casatori, dar dupa o anumita varsta. Nimic din astea nu s-au respectat. Romania....mereu surprinzatoare.
    Daca eu as veni din satul Stupizesti comuna Tampesti si acolo pe la noi ar fi obiceiu sa sacrificam un om la fiecare nunta ce sa fac? Io omor omu ca asa e pe la noi...nu? Si dupa aia sa am si pretentia sa mi se respecte traditia intr-o tara in care este interzis ce vreau eu sa fac. Come on....suntem oameni maturi

    Saraca fata a iesit disperata din cladire...era foarte tulburata...se vede foarte clar din filmare......nu a fost nimic OK pe acolo

:cya:

#26
Zubaida

Zubaida

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 376
  • Înscris: 19.05.2003
Cred ca driverx pus degetul pe o mare problema: "[...] legea e doar o gramada de cuvinte". Regulile, pentru a fi respectate, nu e suficient sa existe in scris. Trebuie "enforcement" ((nu stiu cum sa traduc satisfacator acest termen (la fel, leadership sau empowerment)).

Adica eu, bizonul majoritar, trebuie sa stau cu nuielusa si sa-i dau peste degete vizonului minoritar, pana-i intra bine la cap ce are si ce n-are voie.

Dar pe langa asta, mai trebuie si informare si educatie, persuasiune, manipulare (in sensul bun al cuvantului), pentru ca niste convingeri/ obiceiuri/ ritualuri, etc. nu se pot schimba peste noapte.

Orice schimbare are parte de rezistenta (principiul actiunii si al reactiunii), care poate fi pasiva (lasa-ma in durerea mea) sau activa (daca mai vii cu d-astea iti iau gatu').

Hai ca incep sa bat campii, si am treaba de facut...

#27
driverx

driverx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,083
  • Înscris: 22.07.2002
Daca romanu (sau alte natii cu probleme similare) ar avea respect pentru lege (mai buna sau mai rea) si ar avea si constiinta (deja cer prea mult) multe din probleme nu ca ar avea rezolvare, dar ar deveni usor usor inexistente.
   Poate o sa radeti, dar intotdeauna mi-a placut sa ma uit la drame americane. De ce? Nu pentru fazele lacrimogene si compatimitoare, ci ca toate au un talc. De acolo am invatat de multe ori cum se pot rezolva probleme grele, cum poti sa iti faci dreptate (nu cu pistolu si bomba nucleara) cand ti se face nedreptateate. Recent am vazut un film despre femei divortate care print-un leak al legilor americane nu primeau pensiile alimentare. Detaiile nu conteaza. Ideea e ca prin mobilizare, expunerea problemelor, mediatizarea lor (dar nu cum se face aici exact pentru a da apa la moara) sa ajuns la rezolvarea problemelor. Am vazut astfel de zeci de filme in care americani simpli din diferite metode (toate legale) au dus la modificarea anumitor legi statale sau ale SUA care erau incorecte sau incoerente.
   Acele femei fara pensii alimentare au stat in casa sa planga? NU! Acele femei au aparut la televizor cu pruncu la tza^tzah plangandu-si de mila? NU! Acele femei au cerut ajutor de la stat sa dea de mancare la prunci? NU De ce sa ceara cand ele trebuiau sa aiba sprinjin din alte surse (buzunaru ex-sotului). Ar trebui noi, astia cat de cat mai luminati sa urmam astfel de exemple.

Astept comentarii/ciocane in cap.

:cya:

#28
tecumseh

tecumseh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 170
  • Înscris: 20.06.2005

Zubaida, on Jul 2 2003, 09:12, said:

Orice pedeapsa ar trebui pe de o parte sa sanctioneze incalcarea legii, pe de alta ar trebui sa educe si sa previna incalcarea ei pe viitor. Dar asta e valabil doar daca cel pedepsit recunoaste justetea regulii/ legii pe care a incalcat-o? Ce te faci daca el se considera pedepsit pe nedrept? Cum poti elimina astfel de contradictii? Cum poti face ca toata lumea sa joace acelasi joc si dupa aceleasi reguli?

<{POST_SNAPBACK}>

Nu se poate pune problema obtinerii unei unanimitati. Daca toata lumea ar juca liber consimtit acelasi joc, nu ar mai fi nevoie de reguli. Daca ii fortezi pe cei din minoritate sa joace jocul majoritatii, ei percep regulile ca pedepse.
Solutia este, ca in orice fel de alta problema, cea crestina: respecta poruncile si lasa restul in seama lui Dumnezeu.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate