Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Telefonul Oppo a74 mi-a blocat ca...

A inviat Mudava

Vouchere de vacanta

Cand One United nu mai vand isi v...
 Mandolina feliat legume

Atestat consilier de siguranta

alarma auto Autowatch 346 RLI

Ce se intampla cu actualii tineri...
 Descifrare reteta

Zapp fix

Rulment pt diferential 4motion

Lipire filtru la baterie ikea
 Meserias nu mai vine sa termine l...

Soferii prinsi bauti sau drogati ...

geometrie autorulota

Sfat achiziție laptop ~4500 ...
 

Casele de batrani - locul unde ne ducem parintii si bunicii sa moara

* * - - - 3 voturi
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
92 răspunsuri în acest subiect

#19
cristiandrei

cristiandrei

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.150
  • Înscris: 19.05.2005

 kopac, on 29 mai 2023 - 07:30, said:

Cati copii aveti? 0,1 cam asta este soarta. Nu este evident nicio garantie ca daca ai mai multi te vor ajuta, dar totusi, cresc sansele. Ahh, dar ce ma bucur cand genul asta de thread-uri. Cum e in city break in loc sa cresti copii, cred ca bine, cum va fi la batranete cred ca foarte rau si sa nu mai punem la socoteala si singuratatea.

Tu cati batrani la pat ingrijesti? Daca macar unul, tu personal, toat stima, am o idee cat este de greu, vad la bunica mea care nu este cel mai dificil caz.

Nu am copii, nu planuiesc sa fac, dar nici nu am avut in scop sa devin o povara pentru copil.

#20
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 32.663
  • Înscris: 30.08.2017
Sincer, asa cum de mine au avut ai mei grija si mi-au oferit cele necesare sa ma descurc in viata, mi se pare corect ca si eu sa am grija de ei la batranete.

Sunt de acord ca nu trebuie sa facem copii ca o polita de asigurare pentru batranete.

#21
cristiandrei

cristiandrei

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.150
  • Înscris: 19.05.2005
Foarte bine George, este de apreciat daca poti sa faci asta fara sa angajezi pe cineva sau sa apelezi la o casa de batrani.

#22
der25

der25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.481
  • Înscris: 01.12.2017

 KiloW, on 29 mai 2023 - 08:04, said:

Sa iasă afara, sa meargă la film, la dans, la mare, la bai,
Tu nu realizezi ca batranii stau cu rahatul pe ei, multi sedati, tu vrei filme si dans? Stiu ca asa ar trebui dar .........e altfel!
In Romania am fi multumiti sa aiba ingrijire decenta, chiar daca nu i-ar duce la dans. Nici la azilul unde platesti 2000 euro nu fac ce spui tu acolo!
Si cine isi permite? 2000E fara scutece, medicamente, haine.....

În camin de 1000E/luna (iti spun ca e f.f. mult pt. un copil sa plateasca, in Romania) erau 5 in camera.
Pt. ca unii dintre cei 5 erau nedeplasabili sau nu puteau merge f. mult in baston, aveau in camera scaun unde isi puteau face nevoile, ca refuzau scutecul.
M-am nimerit acolo cand o batrana s-a asezat pe scaun, cu zgomotele de rigoare, cred ca va puteti imagina, iar o batranica (din patul care era lipit de scaun) tocmai incepuse sa manance niste biscuiti.
Scaunul era lipit de pat pentru ca nu era spatiu. Mai multe paturi, mai multi bani!
Scaunul ala statea acolo pana venea o ingrijitoare sa il ia. Peste o ora, doua, trei........

Aici, la 1000E, îi schimbau de scutece dar isi gaseau apartinatorii hainele duse pt. batranii lor, pe alti batrani.
Scutece le duceau copiii cu dubita.
5 baxuri mari, de 30 buc/luna. Ziceau ca îi schimba de 5 ori pe zi. Stateai acolo sa vezi? Îi credeai! Ca nu ai alternative!

Si înca ceva! Înainte sa ma contraziceti, va spun ca nu am fost acolo ca apartinator, in timpul de vizita, cand poate o arata mai bine.
Si poate nici scaunul nu mai era acolo, sa îl vada copiii sau nepotii.
Ca nu intri oricand vrei tu. Ai ore de vizita!

Editat de der25, 29 mai 2023 - 09:04.


#23
kopac

kopac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.354
  • Înscris: 31.07.2017

 cristiandrei, on 29 mai 2023 - 08:42, said:

Tu cati batrani la pat ingrijesti? Daca macar unul, tu personal, toat stima, am o idee cat este de greu, vad la bunica mea care nu este cel mai dificil caz.

Nu am copii, nu planuiesc sa fac, dar nici nu am avut in scop sa devin o povara pentru copil.

Nu ingrijesc, nu ma dau marele zmeu. Dar fara copii suntem pierduti, doomed, terminati, cine intelege asta poate avea o batranete ceva mai linistita, cine nu, vai mama lui.

#24
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 12.329
  • Înscris: 08.01.2021
Am înțeles, încep să mă uit după opțiuni pe aici. La început pentru alții, probabil la un moment dat pentru mine.
Pe aici poți să-ți cumperi un apartament într-o rezidenta pentru bătrâni, și plătești în plus doar serviciile (masa, curățenie, îngrijire unele fiind obligatorii, altele opționale ca nu toți bătrânii au același grad de dependenta). Știu ca am vrut sa cumpăr una ca investiție pura (deocamdată...).

Pentru asistenta medicala e alta cheltuiala însă nu toți bătrânii au nevoie de ea, și în plus asta e acoperita de asigurarea medicala (ca de aia plătești o viata la ea).

Rezidenta care ma interesa pe mine arata ca un mini complex, are Mega Image, parc, inclusiv iaz cu pesti, are stație de autobuz, ești acasă acolo nu în spital sau pușcărie ca ce povestiți voi.

Editat de KiloW, 29 mai 2023 - 09:15.


#25
greenlife

greenlife

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.975
  • Înscris: 29.07.2017
Daca aveti posibilitatea angajati o ingrijitoare.
Am avut o ruda dusa la un camin laudat de altfel. Depinde mult de cat de activa e persoana. Facea si pe ingrijitoarea pentru ceilalti. Altfel daca esti neputincios reteta e simpla: batrani scaldati in dejectii si  legati de paturi, tranchilizati. Chestii pe care cumva le intuiam dar care live sunt dure. Era un miros ciudat, cred ca asa miroase moartea. Probabil ca sunt locatii de 5 * unde sunt mai multe ingrijitoare. Probabil ca statul ar putea conditiona functionarea unor astfel de locuri cu un raport suficient pacienti/ ingrijitoare. Sau o fi facand-o dar alea prefera sa se menajeze decat sa stearga un fund?

#26
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 16.991
  • Înscris: 18.09.2008

 KiloW, on 29 mai 2023 - 08:04, said:

Din ce în ce mai multi bătrâni sunt singuri. Eu sunt copil unic, pe alte coclauri. Socrii au doua fete, ambele în străinătate.

Revenind la cămine mie mi se pare foarte important să aibă și activități nu doar îngrijire medicala, ca sunt oameni nu ficusi. Sa iasă afara, sa meargă la film, la dans, la mare, la bai, plm, din astea, sa facă chestii nu să se uite pe pereți sau la tv toată ziua.

Să mai vină un Fuego să cânte, un Raul, o Mirabela. Serios, să aibă activități sociale, nu să fie aruncați acolo, cum a fost aruncată Zâna Dumitrescu de către băiat.

Editat de miki07, 29 mai 2023 - 09:24.


#27
Alexis

Alexis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.263
  • Înscris: 22.01.2004

 DY2, on 29 mai 2023 - 00:40, said:

@Alexis,
Eu il am pe tata la azil la Maria Theresia pe langa Sibiu, dar nici vorba de ce povestesti tu aici.
Pretul este de 6000 lei lunar, inca se deplaseaza singur, nu sunt mirosuri prin cladire, sunt destui angajati prin zona, batranii par ingrijiti.
Am incercat si noi sa cautam o femeie sa stea cu el acasa, cazare, masa, 6000 lei, dar nu am reusit sa gasim.
Parerea mea este sa mai cauti camine, sigur gasesti ceva pe placul tau.

Din pacate, la caminele pe care le-am vizitat in Bucuresti situatia nu este deloc buna. Nu as fi putut sa o duc pe mama in alta localitate fiindca voiam sa o pot vizita zilnic, dupa serviciu. Din pacate mama a decedat la sfarsitul anului trecut.

 crisstonne, on 29 mai 2023 - 01:43, said:

Cred că ai dreptate, în ce ai experimentat tu, dar nu este corect că pui o anatemă generală asupra sistemului, și generalizezi, chiar jignind pe oricine știe alt adevăr, din altă zonă geografică, sau din altă zonă ca și cost.

Nu am pus o anatema generala asupra sistemului si nu am generalizat. Insa cand in Bucuresti am vazut ce am povestit la toate caminele pe care le-am vizitat si in cele in care a stat mama, povestesc ce am vazut. Nu am jignit pe nimeni, am spus exact realitatea despre ceea ce se intampla cu anumite persoane, care imi povesteau cat de bine e in caminul X pentru maica-sa sau taica-su, si cand am fost sa vizitez caminele acelea m-am luat cu mainile de cap cand am vazut cum sunt ingrijiti batranii acolo.

 vladut01, on 29 mai 2023 - 02:06, said:

n-as crede ca solutia cu o ingrijitoare care sa vina acasa are sanse prea mare de reusita. Treaba cu ingrijirea unui batran e o munca de 24hr, se poate intampla ceva batranului in afara programului de 8 hr, sunt momente cand o persoana nu se descurca singura cu o persoana in varsta, multa lume vrea bani usori si nu se baga la lucruri complicate. Apoi ce te faci daca persoana respectiva nu mai vine intr-o buna zi fara nici macar sa te anunte?

Am avut o perioada de cateva luni in care am chemat o ingrijitoare fiindca a trebuit sa plec cu munca din oras. Am apelat la o firma care se ocupa de plasarea muncii la domiciliu si in 2 zile mi-au gasit pe cineva. Am angajat cu perioada de lucru de 10 ore pe zi iar tatal meu ramanea sa se ocupe de mama doar in timpul noptii daca avea nevoie de ceva. Exista insa si varianta de ingrijitoare interna, in sensul ca ramane permanent cu bolnavul, bineinteles ca trebuie sa ii asiguri o camera in care sa doarma, dar ramane permanent acolo.

 DY2, on 29 mai 2023 - 02:51, said:

Astea sunt preturile prin zona, din pacate.

Din pacate mai multi bani nu imi permiteam sa dau. Mai erau si costurile cu medicamentele, pampersii...

 kopac, on 29 mai 2023 - 07:30, said:

Cati copii aveti? 0,1 cam asta este soarta. Nu este evident nicio garantie ca daca ai mai multi te vor ajuta, dar totusi, cresc sansele. Ahh, dar ce ma bucur cand genul asta de thread-uri. Cum e in city break in loc sa cresti copii, cred ca bine, cum va fi la batranete cred ca foarte rau si sa nu mai punem la socoteala si singuratatea.

Daca stam sa ne gandim asa, pui deoparte banii pe care i-ai cheltui cu cresterea a 3 copii si iti ajung ca la nevoie sa iti angajezi 2 ingrijitoare, nu una singura. Iar chestia cu citybreak-ul nu te face decat sa pari un frustrat care in timp ce schimba scutecele la 5 copii moare de invidie cand vede ca altii pleaca intr-o excursie in weekend.

 Scurthea211, on 29 mai 2023 - 07:56, said:

Indiferent cati copii ai, tot doi parinti ai avut. Pana sa ai probleme pt ingrijirea ta, cel mai probabil o sa treci prin dilema asta: o duc pe mama la azil sau imbatranesc 5 ani in 2 stergand-o pe mama la fund atunci cand ingrijitoarea pleaca in Spania fara sa anunte. Din ce mi-am dat eu seama, nu prea ai sanse sa gasesti o solutie usoara la problema asta. De suferit, tu o sa suferi oricum.Singurul lucru pe care poti sa il faci este sa incerci sa nu sufere si batranul cu tine.

Sincer am preferat sa imbatranesc 5 ani in 2 dar sa stiu ca atat cat mai are de trait mama o sa aiba parte de cea mai buna ingrijire. Am avut si noroc cu pandemia ca in mare parte am lucrat de acasa si puteam sa fac ambele lucruri in paralel, a fost greu dar nu imi pare rau. Si ea la fel a avut grija de mine cat am fost mic, asa ca mi s-a parut firesc de data asta sa ma ocup eu de ea.

#28
ovidiu21

ovidiu21

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.417
  • Înscris: 09.08.2006
Cred ca e cel mai trist topic de pe forum.
Asta e viata...

#29
Alexis

Alexis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.263
  • Înscris: 22.01.2004

 cristiandrei, on 29 mai 2023 - 08:42, said:

Tu cati batrani la pat ingrijesti? Daca macar unul, tu personal, toat stima, am o idee cat este de greu, vad la bunica mea care nu este cel mai dificil caz.

Nu am copii, nu planuiesc sa fac, dar nici nu am avut in scop sa devin o povara pentru copil.

Nu poti face copii cu scopul de "cine o sa aiba grija de tine la batranete". Din ce am observat in jurul meu, chestia asta este o loterie. Multe familii mari in care copiii pleaca din tara sau pur si simplu nu ii intereseaza de batrani, pe principiul "si-a trait viata, acum cat vrei sa traiasca? am si eu viata mea de trait." Foarte multi pur si simplu nu pot sa aiba grija de un batran daca au un job obositor. Eu am avut noroc ca am ramas cu munca de acasa cat a fost pandemia. Altfel nu as fi putut sa am grija de mama.

#30
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 122.792
  • Înscris: 07.02.2003

 Alexis, on 29 mai 2023 - 00:26, said:

Si pe chestia asta, in ultimii ani au rasarit ca ciupercile dupa ploaie zeci, sute de camine de ingrijire a batranilor, care in mare parte nu sunt decat niste afaceri interesate mai mult de bani.
E nevoie mare de ele. Tinerii nu au oricum chef sau tragere sa stea cu batrani, mai ales ca multi sunt interesati de supravietuire, cariera... unii pleaca etc.

#31
Alexis

Alexis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.263
  • Înscris: 22.01.2004

 kopac, on 29 mai 2023 - 09:08, said:


Nu ingrijesc, nu ma dau marele zmeu. Dar fara copii suntem pierduti, doomed, terminati, cine intelege asta poate avea o batranete ceva mai linistita, cine nu, vai mama lui.

Nu este o garantie, sub nici o forma. Cunosc cateva exemple:

- Familie cu 3 copii, parintii ingineri, copii educati, cu facultate, crescuti fara sa le lipseasca ceva, 2 plecati in strainatate, unul ramas in tara. Cel care a ramas in tara pur si simplu nu ii pasa de ce fac parintii lui, trece pe la ei o data pe luna, in conditiile in care maica-sa se misca prin casa cu cadrul iar taica-su nu mai e in stare nici sa coboare sa isi ia mancare de la magazinul de la parterul blocului.

- Familie cu 2 copii, tatal si mama fosti profesori de facultate cu copii facuti pe la 40 de ani. Unul dintre copii - patron de firma. Ambii copii arunca banii pe petreceri, masini, bautura, droguri. Nu trec cu anii pe la parintii lor care traiesc intr-o mizerie si saracie de nedescris.

- Familie cu doi copii, ambii plecati in straianatate. Nu trimit bani si parintii se chinuie doar cu pensia. Tatal sta mai mult prin spitale, nu sta mai mult de o saptamana - doua acasa, maica-sa se chinuie singura cu o singura pensie.

Si mai sunt, dar nu imi arde sa le povestesc pe toate aici.

 andreic, on 29 mai 2023 - 10:09, said:

E nevoie mare de ele. Tinerii nu au oricum chef sau tragere sa stea cu batrani, mai ales ca multi sunt interesati de supravietuire, cariera... unii pleaca etc.

Normal ca este nevoie de ele, sunt cazuri in care copiii muncesc pe santier, dupa o zi de munca pe santier crezi ca mai poti fizic sa mai ai grija de cineva? Este nevoie, dar nu sa fie ca niste anticamere ale mortii.

#32
cristiandrei

cristiandrei

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.150
  • Înscris: 19.05.2005

 kopac, on 29 mai 2023 - 09:08, said:


Nu ingrijesc, nu ma dau marele zmeu. Dar fara copii suntem pierduti, doomed, terminati, cine intelege asta poate avea o batranete ceva mai linistita, cine nu, vai mama lui.


Nu vreau sa te superi pe mine, inainte sa ajunga bunica la pat multi s-au dat zmei, unul dintr copii chiar a luat terenul pe care a fost casa veche cu promisiunea ca va avea grija de ea la batranete, dar cand a fost nevoie...

Desigur, depinde si cum ii cresti.

#33
FlapJack7

FlapJack7

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.905
  • Înscris: 11.02.2023

 kopac, on 29 mai 2023 - 07:30, said:

Cum e in city break in loc sa cresti copii
Tu ai un blocaj cu city breack-uri.
E trist că nu poți să treci peste el.

#34
cristiandrei

cristiandrei

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.150
  • Înscris: 19.05.2005

 ovidiu21, on 29 mai 2023 - 09:51, said:

Cred ca e cel mai trist topic de pe forum.
Asta e viata...


Este trist pentru ca oamenii nu se gandesc la asta pana nu ajung intr-o astfel de situație, pe o parte sau alta. Aste sunt discutii de purtat cand bătrânul inca nu este chiar atat de batran.

#35
kopac

kopac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.354
  • Înscris: 31.07.2017
City break-ul se vede mai usor, dar putem inlocui cu excursii, vacanta, masini, haine, animale de companie, aberatii fara sens pana la urma, chestii care arata gradul de egoism in care ne balacim ca oameni, femei si societate.

#36
neaRica

neaRica

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 384
  • Înscris: 08.02.2023

Cati romani batrani sau copii lor isi permit ca sa ii duca la un azil din asta si sa dea 4000-6000 lei? Doar daca sunteti cumva patronakke sau munciti la stat puteti da atatia bani. Sa revenim cu picioarele pe pamant si sa ne gandim la cei care au salarii si pensii mizere. Cu aia ce facem?



Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate