Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Declarație primar

Contestare amenda politia locala

PC se restarteaza cu erori ecran ...

Mercedes atego 815 oprire motor
 Ce contine Creion rani dupa ras?

Filtru sedimente inainte de pompa?

Paște fericit!

electrician constructor video curs
 Cum pot bloca transferul de date ...

Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...

Kia Picanto 2022 - Problema motor?
 Durere umar AC Joint

Care este cea mai sanatoasa paine?

Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...

Merita Lumix FZ82 in 2024?
 

Despre UK si BREXIT - softpedistii din UK in actiune - probleme, Gogule?

* * * - - 8 votes
  • Please log in to reply
2507 replies to this topic

#415
fansat

fansat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,419
  • Înscris: 31.08.2006

View Postcarturarulobosit, on 01 februarie 2023 - 16:27, said:

pai da, in loc sa se cheme craciun, o sa se cheme sarbatoare de iarna, sa nu care cumva sa suparam musulmanii


                                  Asta cred ca e de la sine inteles, ca domnii islamisti nu trebuie suparati, ca sa fie bine, sa nu fie rau pentru toti.

#416
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,562
  • Înscris: 10.05.2007

View Postcarturarulobosit, on 31 ianuarie 2023 - 12:12, said:

sunt cinci raspunsuri pentru ca exista nuante, nu totul e in alb si negru
Brexit-ul a fost. Da sau ba. Sondajele cerute de diverși cu interese politice  cã și aici e bãtãlie între partide cã peste tot ar trebui sa fie la fel cã și referendumul. Nu e cã iese tot pe la 50% ei multi indeciși care voteazã în cabina de vot.

View Postfansat, on 01 februarie 2023 - 10:07, said:

Nebunie fara limite, fratioare. "Englejii" au luat-o rau de tot pe uleioase sau poate pe substante interzise, cine stie...:

                                    "Crãciunul și Paștele, șterse din calendar la o universitate de top din Londra | Anterior, Oxford și Cambridge au procedat la fel".

                                   SURSA
Englezii sunt majoritar atei. Chiar daca au primit vreun botez d-asta fictiv gen scãldat în niște apã la o vârstã când habar n-avea nici dacã e zi sau noapte nu înseamnã cã sunt și practicanți. Bisericile sunt transformate în Pub-uri și se închiriazã cu ora pentru zumba.
Pentru multi dintre ei pastele și Crãciunul sunt doar niste vacante și niște obiceiuri gen brad oua și cadouri. Și cam atât. Plus cã mulți dintre studenți nici mãcar nu au religia care sãrbãtorește genul asta de sãrbãtori.
Nu a anulat nimeni nimic, au schimbat doar numele dat unor vacante, titlu de can-can pentru a mușca fraierii din colapsul occidental (mediatic doar).

View Postcarturarulobosit, on 01 februarie 2023 - 10:54, said:

in unele scoli din UK deja se serveste doar mancare halal.

https://www.telegrap...us-reasons.html
Pork is still being served by secondary schools in Islington, as pupils are deemed more able to make their own choices about food. It was removed from primary school catering in 2011, the council said.
Pentru cã 2 inși la o cantinã de 300 de elevi nu pot sta cu ochii pe toți copiii având grijã fiecare ce mãnâncã. Sunt prea mici sa realizeze ce e una sau alta și pãrinții acelor copii probabil sunt mai liniștiți cã religia le este respectatã.
Poate n-ai încercat niciodatã un sausage roll englezesc, ceva mai oribil nu am gustat, nicio treabã cu cârnații cu care suntem noi obișnuiți. Fãcuți din toate rahaturile cu care nu mi-aș hrãni nici câinele. As veni zilnic la cantina sã fiu sigur cã fii-miu nu se spurca cu așa ceva, eu mã chinui cu mâncare organicã și sãnãtoasã cã sã mãnânce cârnați industriali și bacon. La copii de 4 ani cã ei atunci încep primary school daca nu știai. Cum sa dai așa ceva la niste viermișori care abia au scãpat de lapte cã meniu zilnic?
Alt titlu de can-can despre o non-poveste.

View Postcarturarulobosit, on 01 februarie 2023 - 16:27, said:

pai da, in loc sa se cheme craciun, o sa se cheme sarbatoare de iarna, sa nu care cumva sa suparam musulmanii

peste vreo cinci ani, scoti si bradul din oras, ca si ala e ofensator pentru minoritati
Si Noi aveam vacanta de iarna și vacanta de primãvarã. La fel și cea de vara, nu era vacanta de Sf Maria. Ei au vreo 6 vacante și sunt dispuse sã se pupe in perioada bank-holiday-urilor.
Daca tu crezi cã bradul e simbolul Crãciunului adicã a nașterii lui Iisus înseamnã cã ar trebui sã-ți schimbi nick-ul. Nicio treabã cu carturia.
E simbolul echinocțiului de iarna care a fost furat de creștini. La fel și datã când se sãrbãtorește, era cea mai lunga noapte din an.
Vezi multi nespãlați cu Clorox pe circumvoluțiuni știu deja asta pe aici, nu se crizeazã nimeni de un brad împodobit, va chiar fac poze prin piețe de Crãciun musulmani indieni sau africani. A cã nu musca treabã cu nașterea e partea a doua, nici englezii n-o musca și nici nu-și trimit felicitãri cu princi in copaie.
Și nici texte copiate cu nașterea și lumina...

#417
Scorpionul_Negru

Scorpionul_Negru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,893
  • Înscris: 17.09.2010
Astrule... Eat ze bugs... Posted Image

Sa renunti la orice fel de traditie sau de identitate e... beton armat Posted Image

#418
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,562
  • Înscris: 10.05.2007

View Posthorny_hornet, on 01 februarie 2023 - 16:44, said:

Britain hit by biggest day of strikes in a decade as pay disputes escalate
The United Kingdom is likely to be the only major economy to fall into recession this year

Semne bune anul are...
Nimic rãu in a protesta împotriva mafiei care a fãcut legea pandemiei, a rãzboiului și a crizei energetice care au sãrãcit populația îmbogãțind cu cifre record marii jucãtori ai planetei.
Sau ar trebui sã tacã, sã înghiți și sã rabde in frig și foame? Foarte bine  sunt mândru cã își cer drepturile, așa cum a fost prima țarã care a dat libertate totala în pandemie la fel poate va fi și prima care va înceta teatrul asta ieftin mediatic cum cã planeta e in colaps.
Stai sa vezi când s-o termina mascarada asta între Zeli și Putinica și asta stocat cu miliarde de dolari, armament și muniție o sa ceara reconstrucția țãrii. Sa vedem cine o sa aibã tupeu sã spunã nu :))
Cã strategie nu e rea, a mai fãcut unul praf și pulbere o țarã și s-au reconstruit cã una din cele mai puternice din lume și care ține Europa în buzunarul de la piept.
Așa cã sper sã ajungã la revolta în masã, n-au cum sã-i ajute pe toți și sã le dea mãriri cã ajung la inflație de Venezuela, trebuie ei sã punã stop mafioților care au umflat preturile nejustificat. Acum e benzina la 1.43 in unele locuri cã înainte de octombrie cu criza șoferilor, au dat de zãcãminte in timp ce sãpau morcovi sau și-a fãcut mafia plinul și-a zis guvernul, hai mã șelululica, bipilica cã v-ați îngrãșat destul mai lasati-i și pe ei sã trãiascã nițel pânã pregãtim noua criza.

View Postfansat, on 01 februarie 2023 - 16:46, said:



                                  Asta cred ca e de la sine inteles, ca domnii islamisti nu trebuie suparati, ca sa fie bine, sa nu fie rau pentru toti.
Vezi cãcam confunzi religia cu practicanții. Ori e adept al Islamului ori e musulman. Numai cãrturari p-acilisa...

View PostScorpionul_Negru, on 01 februarie 2023 - 23:57, said:

Astrule... Eat ze bugs... Posted Image

Sa renunti la orice fel de traditie sau de identitate e... beton armat Posted Image
https://ro.m.wikiped...g/wiki/Chitină
Nu mersi, mai bine mãnânc hârtie. O diger mai bine.
Nu exista tradiție aici. Mãnâncã un curcan uscat pe care-l urãsc toți cã nu știu sã-l gãteascã cum trebuie și ascund oua prin gradina sã le gãseascã copiii. Sau în Scoția le rostogolesc de pe un deal. Cam astea sunt "tradițiile" lor, nu Ghita gâtuit, nu Vasile sau Grivei jupuit, fara ce știm noi cã se numesc traditii. Plus cã se face o gravã confuzie între tradiții și obiceiuri și religie.
Sunt curios Cati dintre adepții ãștia ai "bunului simt" țin post, merg la bisericã, dau flori, asculta slujba pânã la împãrtãșanie, cred cã nici 10% din popor. Hai sa din serioși, nu strica nimeni nimic, civilizația și stilul de trai ne-au fãcut sã cam pierdem tot, globalizarea doar a mãturat și ultimele fãrâme de praf. Religia e demodatã in anii in care privim cu telescopul pânã în miezul universului și disecam atomii.
Cum se pupa moașele și Doamne Doamne cu ADN-ul ãla modificat din ser? Eu științã sau miracol? :)) Hai sa fi  serioși.

Altele sunt problemele reale ale vieții în UK cã și cetãțean român. Dacã vreți topic de discuție cu adevãrat important și care îmi zdruncina nopțile putem sa vorbim despre multe, criminalitate, consum de droguri, bãuturã, țigãri și alte belele de genul in rândul copiilor din ce in ce mai tineri și ai adolescenților. Copii care mor pe strãzi înjunghiați de alți copii care se comportã ca-n Mexic cu bande de traficanți care duc rãzboaie prin parcuri și prin spatele blocurilor unde locuiești tu și familia ta.
Nu știu cum o mai fi in Romania acum dar eu n-am prins asta deși am stat temporar prin câteva zone destul de delicate. Cum protejezi copii de fenomenul social media sã inghita tide-pods și sã se asfixieze sub cearceaf cu spray deodorant. Astea sunt problemele reale ale UK-ului, poate și în alte pãrți dar puțin în pasa de restul, eu aici trãiesc.
Nu mi-e frica de "islamiștii" care-mi fura Crãciunul cã ãla in fac in casa cu familia sau plec în Maramu cã sã simt spiritul popular și tradiția, sunt multe cãi de a dejuca planurile diabolice ale legiștilor, postere cu Pamela cã sã înțeleagã cã doar alea se sug in viata, poți manipula ușor un copil sã îmbrãțișeze valorile tale culturale și naționale. Buba e când iese pe ușã...

Edited by Astrul, 02 February 2023 - 00:23.


#419
Scorpionul_Negru

Scorpionul_Negru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,893
  • Înscris: 17.09.2010

View PostAstrul, on 02 februarie 2023 - 00:01, said:

Nimic rău in a protesta împotriva mafiei care a făcut legea pandemiei, a războiului și a crizei energetice care au sărăcit populația îmbogățind cu cifre record marii jucători ai planetei.
Sau ar trebui să tacă, să înghiți și să rabde in frig și foame? Foarte bine  sunt mândru că își cer drepturile, așa cum a fost prima țară care a dat libertate totala în pandemie la fel poate va fi și prima care va înceta teatrul asta ieftin mediatic cum că planeta e in colaps.
Stai sa vezi când s-o termina mascarada asta între Zeli și Putinica și asta stocat cu miliarde de dolari, armament și muniție o sa ceara reconstrucția țării. Sa vedem cine o sa aibă tupeu să spună nu Posted Image)
Că strategie nu e rea, a mai făcut unul praf și pulbere o țară și s-au reconstruit că una din cele mai puternice din lume și care ține Europa în buzunarul de la piept.
Așa că sper să ajungă la revolta în masă, n-au cum să-i ajute pe toți și să le dea măriri că ajung la inflație de Venezuela, trebuie ei să pună stop mafioților care au umflat preturile nejustificat. Acum e benzina la 1.43 in unele locuri că înainte de octombrie cu criza șoferilor, au dat de zăcăminte in timp ce săpau morcovi sau și-a făcut mafia plinul și-a zis guvernul, hai mă șelululica, bipilica că v-ați îngrășat destul mai lasati-i și pe ei să trăiască nițel până pregătim noua criza.
Sunt prea putini care protesteaza. I-am vazut eu. Dap, mai trec prin iukei din cand in cand.
Nu fac astia revolta in masa, sunt un fel de romani, fac gat un pic si dup-aia isi dau demisia si pleaca. Scopul e sa se privatizeze NHS prin colapsare.
Nu le-a zis guvernul nimic nici la Shell nici la BP, doar cumpara petrol rusesc prin interpusi acum, am auzit ca Malaezia si India sunt mari exportatoare de petrol.
Nu spune nimeni stop la niciun mafiot. Se va jefui pana la os. Cand se prabuseste sandramaua, mafiotii fug in SUA sau unde or fugi ei, si cand or aparea "salvatorii", vor fi de fapt marionetele acelor mafioti. Asa cum a fost mereu. Nu mai e nici diferenta intre Tories si Labor, sunt amandoua acelasi drac.
Romania cu £ Posted Image
Ucraina nu va mai fi o tara, poate mai ramane Ucraina de vest, dar goala. Si o sa stea goala pana nu se intelege SUA cu Rusia. Pe Zelensky o sa-l impuste ai lui pana la urma si or sa dea vina pe rusi. Daca nu apuca sa fuga in SUA.

#420
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,562
  • Înscris: 10.05.2007
Glumeam, normal cã nu închide nimeni robinetul furaciunilor. Atâta timp cât ne țin obosiți cu lupte de genul Brexit-UE, provax-antivax, proNato-antiNato respectiv Zeli și Putin, gaz vs electric vs preturi, inflație vs furturi, ne țin de o parte și de alta a fileului cã doamne feri sa se opreascã cineva și sã zicã da gata mã pânã aici. Oricum vine careva din spate și zice nu mã pânã acolo cã deja s-au sãdit vrajba între grupuri de indivizi.
Istoria se repetã mijloacele astea de manipulare a maselor, creduli vs conspirationisti, au tot fost folosite în trecut cu succes, nu-i nimic nou sub soare. Trecem pe panouri solare cã e ultimul tun dat în UK acum. Panouri solare in UK, de-alea bune care dau randament și pe ploaie. 🤣🤣🤣
Firma care mi-a fãcut citația de preț acum 3 ani s-au lichidat deja deși au garanție 25 de ani. Pe cine sun sã întreb dacã e normal sa pâlpâie becul in casa când se caca o cioara pe acoperiș?
Te îmbie cu grant de la guvern pe solar și pompa cã sã mai scoatã și ei niste bani, vezi domle înverzim Tara cu energie regenerabila și banii se întorc cã și comisioane tot la ei dar spãlați.
Ciudat cã au apãrut granturile astea fix dupã Brexit când nu mai au ban sã aducã ciurucuri ieftine din China. Brexite...brexite...oare ce ascunzi tu oare?🤣🤣
Tre sã scot autocorrect-ul asta cã îmi poceste toate cuvintele...

Edited by Astrul, 02 February 2023 - 00:36.


#421
Scorpionul_Negru

Scorpionul_Negru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,893
  • Înscris: 17.09.2010

View PostAstrul, on 02 februarie 2023 - 00:13, said:

https://ro.m.wikiped...
Nu mersi, mai bine mănânc hârtie. O diger mai bine.
Nu exista tradiție aici. Mănâncă un curcan uscat pe care-l urăsc toți că nu știu să-l gătească cum trebuie și ascund oua prin gradina să le găsească copiii. Sau în Scoția le rostogolesc de pe un deal. Cam astea sunt "tradițiile" lor, nu Ghita gâtuit, nu Vasile sau Grivei jupuit, fara ce știm noi că se numesc traditii. Plus că se face o gravă confuzie între tradiții și obiceiuri și religie.
Sunt curios Cati dintre adepții ăștia ai "bunului simt" țin post, merg la biserică, dau flori, asculta slujba până la împărtășanie, cred că nici 10% din popor. Hai sa din serioși, nu strica nimeni nimic, civilizația și stilul de trai ne-au făcut să cam pierdem tot, globalizarea doar a măturat și ultimele fărâme de praf. Religia e demodată in anii in care privim cu telescopul până în miezul universului și disecam atomii.
Cum se pupa moașele și Doamne Doamne cu ADN-ul ăla modificat din ser? Eu știință sau miracol? Posted Image) Hai sa fi  serioși.

Altele sunt problemele reale ale vieții în UK că și cetățean român. Dacă vreți topic de discuție cu adevărat important și care îmi zdruncina nopțile putem sa vorbim despre multe, criminalitate, consum de droguri, băutură, țigări și alte belele de genul in rândul copiilor din ce in ce mai tineri și ai adolescenților. Copii care mor pe străzi înjunghiați de alți copii care se comportă ca-n Mexic cu bande de traficanți care duc războaie prin parcuri și prin spatele blocurilor unde locuiești tu și familia ta.
Nu știu cum o mai fi in Romania acum dar eu n-am prins asta deși am stat temporar prin câteva zone destul de delicate. Cum protejezi copii de fenomenul social media să inghita tide-pods și să se asfixieze sub cearceaf cu spray deodorant. Astea sunt problemele reale ale UK-ului, poate și în alte părți dar puțin în pasa de restul, eu aici trăiesc.
Nu mi-e frica de "islamiștii" care-mi fura Crăciunul că ăla in fac in casa cu familia sau plec în Maramu că să simt spiritul popular și tradiția, sunt multe căi de a dejuca planurile diabolice ale legiștilor, postere cu Pamela că să înțeleagă că doar alea se sug in viata, poți manipula ușor un copil să îmbrățișeze valorile tale culturale și naționale. Buba e când iese pe ușă...

Am mancat si eu curcan cu ei, si legume fierte. Nici aia, nici aia nu avea niciun gust. Dup-aia am "petrecut" band ca porcii. M-am "distrat" de n-am mai putut... Candva chiar am socializat cu englezii, pana am observat ca in afara de baut nu face niciunul nimic, asteapta sa plece in concediu, sa mai bea si acolo.
S-au mai schimbat si in Romania unele chestii. Unii inca il mai alearga pe Ghita prin curte si-l injunghie, dar in versiunea europeana vine veterinarul, ii baga doi electrozi in ceafa si Ghita cade lat, il injunghii, parlesti, transezi whatever dup-aia, nu mai fugi dupa el. Cinstit n-am suportat niciodata chestia aia, eu mereu ma gandeam dc plm nu-l impucam sau ceva, sa nu sufere. Ca sunt carnivor, da' nu vreau sa sufere animalele cand le omoram sa le mancam, ci sa fie instant asa.
Bradul de Craciun e o traditie pagana intr-adevar. Dar in timp la noi s-a incetatenit ideea ca e si cu bradul si cu Iisus Craciunul asta. Deci a intrat cumva la capitolul traditii si mie imi par simpatice, daca le stergem deja devenim toti autisti. Sau mai grav, copiii nostri (bine, eu n-am inca, da' cand o sa am). Individualismul asta promovat agresiv in partea anglo-saxona a planetei e in folosul corporatiilor, gen sa-ti umpli golul sufletesc cumparand chestii. Daca inca te simti naspa inseamna ca n-ai cumparat destul. Dar orice ai cumpara, nimic nu iti va inlocui familia si prietenii. Iar familia si prietenii sunt dusmanii corporatiilor. Si ale globalistilor.
Biserica are utilitatea ei. Desi la englezi au inceput sa le tranforme in baruri si apartamente. Ca, plm, nush, satanism, sau ceva. Mie imi place sa mai merg uneori la biserica, desi foarte rar. E liniste acolo, o liniste care nu exista in alta parte. Anyway, biserica da speranta celor fara speranta. And we can't have that, ca daca ai speranta poate nu mai cumperi chestii, poate nu mai suferi de anxietate care sa declanseze shopping-spree sau idolatrie fata de obiecte de consum. Aia cu pupat moaste si icoane nu-mi place, dar daca pe unii ii linisteste si ii calmeaza asta, atunci sa le pupe cat de des au nevoie.

Da, ce am subliniat in postarea ta sunt problemele iukei. Pe care nu vrea sa le rezolve nimeni. Drogurile incep sa fie o problema serioasa si in Romania, in mod deosebit in Bucuresti. Imi aduc aminte cum plangeau "parintii" englezi in pandemie ca trebuie sa stea cu copiii acasa pe cap si nu ii pot parca la cresa/gradinita/scosla mare parte din zi si le scot peri albi. Pai daca nu au voie sa ii educe... si daca nici nu stiu cum sa ii educe, ca nu mai e acceptabil asa ceva se pare, copiii au drepturi multe, in afara de dreptul la a fi disciplinati. D-aia se si comporta ca niste mici salbatici. Se pare ca statul englez vrea asta. Si statul roman ar cam vrea, ca, deh, curva tradatoare si vanduta globalistilor ar vrea sa fim toti o apa si un pamant, dar se mai impiedica in cultura romaneasca, asa cum e ea. Musulmanii aia de ii tot blameaza unul si altul au copii mai educati, nu zbiara ca din gura de sarpe, nu distrug ce e prin jur... ma refer la general, ce am mai vazut eu. Nici copiii est europenilor nu sunt salbatici asa, ii mai educa parintii lor. Dar copiii englezilor zbiara si fug si urla si mai fug un pic. Si nu vrea nimeni sa faca ordine. Prea multi bani la mijloc. Toate acele servicii sociale, mafia administrativa trebuie sa manance si ei si sa nu rezolve problema, ca altfel si-ar pierde obiectul muncii. Basca da bine pe sticla sa zici ca ai serviciu de protectie, de suport, de educatie etc, sa creada tartanul ca uite dom'le statul se ocupa. Ca tartanul e prea sarac, prea beat si prea prost sa se ocupe singur. Si avand in vedere ca vreo 30% din populatie primeste o forma sau alta de ajutor social, aceasta mafie este foarte mare. La fel ca mafia care se ocupa de refugiati, de ii cazeaza, le da mancare si ce le mai face. Refugiatii aia sunt buni si pentru luat voturi, gen sa zici ca ii opresti din a mai veni si gata, te voteaza tartanii. Daca insa chiar i-ai opri, ai pierde voturile fraierilor, deci nu ii opresti, doar promiti si dup-aia dai vina pe francezi ca de fapt aia nu isi mobilizeaza armata sa nu ii mai lase sa vina. Ca si cum ar fi interesul francezilor sa ii tin acolo, go figure Posted Image

#422
Scorpionul_Negru

Scorpionul_Negru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,893
  • Înscris: 17.09.2010

View PostAstrul, on 02 februarie 2023 - 00:34, said:

Glumeam, normal că nu închide nimeni robinetul furaciunilor. Atâta timp cât ne țin obosiți cu lupte de genul Brexit-UE, provax-antivax, proNato-antiNato respectiv Zeli și Putin, gaz vs electric vs preturi, inflație vs furturi, ne țin de o parte și de alta a fileului că doamne feri sa se oprească cineva și să zică da gata mă până aici. Oricum vine careva din spate și zice nu mă până acolo că deja s-au sădit vrajba între grupuri de indivizi.
Istoria se repetă mijloacele astea de manipulare a maselor, creduli vs conspirationisti, au tot fost folosite în trecut cu succes, nu-i nimic nou sub soare. Trecem pe panouri solare că e ultimul tun dat în UK acum. Panouri solare in UK, de-alea bune care dau randament și pe ploaie. ������
Firma care mi-a făcut citația de preț acum 3 ani s-au lichidat deja deși au garanție 25 de ani. Pe cine sun să întreb dacă e normal sa pâlpâie becul in casa când se caca o cioara pe acoperiș?
Te îmbie cu grant de la guvern pe solar și pompa că să mai scoată și ei niste bani, vezi domle înverzim Tara cu energie regenerabila și banii se întorc că și comisioane tot la ei dar spălați.
Ciudat că au apărut granturile astea fix după Brexit când nu mai au ban să aducă ciurucuri ieftine din China. Brexite...brexite...oare ce ascunzi tu oare?����
Tre să scot autocorrect-ul asta că îmi poceste toate cuvintele...
Tot o incearca astia cu panourile si in Ro. Da' nu prea merge. Ei insa sunt chititi sa ne inchida termocentralele, minele (care au mai ramas), sa vanda Hidroelectrica, sa imipedice noile amenajari hidroenergetice de pe Valea Jiului (parca acolo gasisera nush ce gandac sau ceva USRistii si ONGistii platiti din Germania). Asta in conditiile in care nemtii si polonezii si le redeschid pe ale lor.

Dar the name of the game e fix asta, sa mai scoata si ei niste bani sa te mai jupoaie un pic. Europeneste asa Posted Image

Sunak e tot cu tinerii globalisti acolo, cu Sana Marin, cu Macron, cu Maia Sandu Posted Image

Au ei un plan sa traim la comun, sa ne cacam in fundul curtii si sa mancam greieri. Dar noi, nu si ei.

#423
carturarulobosit

carturarulobosit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,416
  • Înscris: 07.05.2018

View PostAstrul, on 01 februarie 2023 - 23:38, said:


Daca tu crezi că bradul e simbolul Crăciunului adică a nașterii lui Iisus înseamnă că ar trebui să-ți schimbi nick-ul. Nicio treabă cu carturia.
E simbolul echinocțiului de iarna care a fost furat de creștini. La fel și dată când se sărbătorește, era cea mai lunga noapte din an.

cica nici nu s-a nascut in decembrie, ci undeva prin vara.
biserica a ales sa-l sarbatoreasca iarna, ca deja era o sarbatoare importanta

evident ca bradul e simbol pagan, dar acum se asocieaza cu craciunul. si mos craciun tot simbol pagan e.

dar, ideea de baza nu era asta. ideea era ca se renunta la unele obiceiuri pentru ca sunt ofensatoare pentru unele minoritati

#424
horny_hornet

horny_hornet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,540
  • Înscris: 15.10.2020

View PostAstrul, on 02 februarie 2023 - 00:13, said:

a fost prima țară care a dat libertate totala în pandemie la fel poate va fi și prima care va înceta teatrul asta ieftin mediatic cum că planeta e in colaps.
În UK a fost libertate totală în pandemie? :lol:
Greșești. Suedia a fost țara cu libertate totală. În UK nu era rău în pandemie, recunosc, dar libertate totală nu a fost. Eu mă plimbam zilnic pe plajă cât timp vroiam în plină pandemie, în timp ce românii făceau declarații pe propria răspundere. Nu m-a oprit vreodată cineva să mă întrebe de sănătate.

#425
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,659
  • Înscris: 11.03.2006

View PostScorpionul_Negru, on 02 februarie 2023 - 01:19, said:

Tot o incearca astia cu panourile si in Ro. Da' nu prea merge.

Pai sa nu-ti pui. Ai dreptate ca nu merge, doar ca e exact invers, toata lumea vrea sa-si puna cu subventie de la stat. Nu sunt in stare autoritatile sa tina pasul.
Aici chiar e destul soare, spre deosebire de UK.

#426
carturarulobosit

carturarulobosit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,416
  • Înscris: 07.05.2018
nu inteleg ce aveti impotriva panourilor solare Posted Image

#427
Scorpionul_Negru

Scorpionul_Negru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,893
  • Înscris: 17.09.2010

View Postcumparator, on 02 februarie 2023 - 10:17, said:


Pai sa nu-ti pui. Ai dreptate ca nu merge, doar ca e exact invers, toata lumea vrea sa-si puna cu subventie de la stat. Nu sunt in stare autoritatile sa tina pasul.
Aici chiar e destul soare, spre deosebire de UK.

E o teapa, mai citeste o data ce a scris Astrul si ce am scris si eu.
Evident, tu faci cum vrei, eu unul prefer sa pastram termocentralele, fuck the "green deal" alaturi de toate celalalte programe "progresiste" ale lor. Eu nu sunt progresist, sunt mai conservator asa.
Daca mai punem mult botul la tampeniile UE, o sa ajungem ca Grecia - la faliment si sclavie fata de "vest" la ei in tara.

View Postcarturarulobosit, on 02 februarie 2023 - 09:02, said:

dar, ideea de baza nu era asta. ideea era ca se renunta la unele obiceiuri pentru ca sunt ofensatoare pentru unele minoritati
Aia e un pretext de rahat. Se renunta la obiceiuri ca sa-ti stearga identitatea nationala, sa te faca "european". Cum voia comunismul sa faca "omul nou". Cu noi nu prea merge, ca suntem mai in varsta, dar la astia micii pare sa prinda manevra lor cu stergerea obiceiurilor si traditiilor in vederea eliminarii apartenentei la cultura tarilor in care s-au nascut.

#428
e2k

e2k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,325
  • Înscris: 15.10.2004

View Posthorny_hornet, on 02 februarie 2023 - 09:29, said:

În UK nu era rău în pandemie, recunosc, dar libertate totală nu a fost. Eu mă plimbam zilnic pe plajă cât timp vroiam în plină pandemie, în timp ce românii făceau declarații pe propria răspundere. Nu m-a oprit vreodată cineva să mă întrebe de sănătate.

Daca tin bine minte in timpul lockdown-ului aveai voie sa iesi din casa pentru cumparaturi si pentru recreere dar nu puteai iesi din localitate si parca nu puteai sa mergi pe strada in grupuri mai mari de nu stiu ce numar. Nu iti trebuia declaratie dar daca te oprea politia si descoperea ca esti la o distanta foarte mare de locuinta ta te puteau amenda. Si eu m-am plimbat mult in timpul pandemiei in orasul in care stateam si in apropierea lui.

Nu mai retin daca era si o limita de timp pe zi dar era practic imposibil ca aceasta limita sa fie verificata de politie. Daca te opreau pe strada le ziceai ca acum ai iesit si nu aveau ce sa iti faca. :)

#429
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,562
  • Înscris: 10.05.2007

View Posthorny_hornet, on 02 februarie 2023 - 09:29, said:


În UK a fost libertate totalã în pandemie? :lol:
Greșești. Suedia a fost țara cu libertate totalã. În UK nu era rãu în pandemie, recunosc, dar libertate totalã nu a fost. Eu mã plimbam zilnic pe plajã cât timp vroiam în plinã pandemie, în timp ce românii fãceau declarații pe propria rãspundere. Nu m-a oprit vreodatã cineva sã mã întrebe de sãnãtate.
Nu greșesc. Nu a existat organ de ordine pe strada. S-au dat niste recomandãri. Atât. Nu am lipsit o zi de la munca in 2 ani. Zilnic am fãcut cumpãrãturi. In niște perioade s-au închis restaurante, baruri și frizerii. Fara concerte și filme la cinema. Cam atât. Viațã a decurs cat de cat normal.
Au fost primii care au scos certificatul pentru a intra în UK. Au fost primii din lume care au ridicat orice restricție pandemica. Nu știu ce vrei mai mult.
Poate cã nu a fost cã în Suedia dar aia sunt de 10 ori mai puțini într-o țarã cam la fel de mare cã suprafața. Densitatea diferã.

View Postcarturarulobosit, on 02 februarie 2023 - 09:02, said:


cica nici nu s-a nascut in decembrie, ci undeva prin vara.
biserica a ales sa-l sarbatoreasca iarna, ca deja era o sarbatoare importanta

evident ca bradul e simbol pagan, dar acum se asocieaza cu craciunul. si mos craciun tot simbol pagan e.

dar, ideea de baza nu era asta. ideea era ca se renunta la unele obiceiuri pentru ca sunt ofensatoare pentru unele minoritati
Titlurile de can-can din țãrile habotnice spun asta, nu englezii. Ei au renunțat demult la tradiții din cauza vieții occidentale, americanii, nomazii aia fara istorie și tradiții au adus stilul asta cam peste tot cã prinde și e in trend cu vremurile în care trãim. Welcome to xxi.
Ãștia bãtrâni povestesc cã aveau și ei ceva tradiții dar niciodatã de genul tradițiilor noastre. Nu au pierdut mare lucru.
Repet ce e la tine in casa conteazã, ce face vecinul cu curcanul lui e mațul lui. Noi nu ne uitam peste gard.

#430
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,659
  • Înscris: 11.03.2006

View PostScorpionul_Negru, on 02 februarie 2023 - 11:08, said:

E o teapa, mai citeste o data ce a scris Astrul si ce am scris si eu.
Evident, tu faci cum vrei, eu unul prefer sa pastram termocentralele, fuck the "green deal" alaturi de toate celalalte programe "progresiste" ale lor. Eu nu sunt progresist, sunt mai conservator asa.
Daca mai punem mult botul la tampeniile UE, o sa ajungem ca Grecia - la faliment si sclavie fata de "vest" la ei in tara.


Aia e un pretext de rahat. Se renunta la obiceiuri ca sa-ti stearga identitatea nationala, sa te faca "european". Cum voia comunismul sa faca "omul nou". Cu noi nu prea merge, ca suntem mai in varsta, dar la astia micii pare sa prinda manevra lor cu stergerea obiceiurilor si traditiilor in vederea eliminarii apartenentei la cultura tarilor in care s-au nascut.

Pai sa stabilim un an la care vrem sa ramanem in Romania, 1600 de exemplu.
Normal ca vreau sa-mi pun panouri solare, care sa imi acopere parte din consum si sa fie backup, pentru 2000-3000 lei.
Ce nu intelegeti voi se numeste adaptare. Totul e in schimbare, tin pasul aia care se adapteaza. Sigur si englezii o sa continue sa faca brad de Craciun si romanii o sa-si fugareasca porcii cu toporul prin curte. Iar cand o sa renuntam la astea, o sa avem altele.

Doar nu plangem ca am renuntat la Zamolxe, nu? In ceea ce ma priveste, mi-ar parea extrem de bine sa nu mai fie prostia cu porcii.

Edited by cumparator, 02 February 2023 - 18:41.


#431
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,562
  • Înscris: 10.05.2007

View Postcarturarulobosit, on 02 februarie 2023 - 10:23, said:

nu inteleg ce aveti impotriva panourilor solare Posted Image
Nu e topicul care trebuie dar uite aici
https://www.nrel.gov...ooftop systems.
In teorie, condiții ideale, pierd cam 0.5% eficienta pe an, in 20 de ani cam 20% pentru cã e exponențial. Asta dacã ești în UK, fara soare și cãldurã puternicã și ploua des cã sã le spele.
Dacã ești în Bradadiru cu 40 de grade vara și bate desertul Sahara in geam la fiecare rafalã de vânt se poate și dubla, chiar tripla.
Ideea de bazã ei altã, cã valoarea investiției raportat la randament și consum da bine pe foaie in 20 de ani, problema e cã orice chestie care merge rãu, și sunt multe cã un sistem nu e doar un panou care baga curent în prizã, conteazã și ce acumulatoare ai, daca vrei cu adevãrat sã folosești 100% energie solarã și sã dai și înapoi în grid îți iei Tesla care costa de la 10-15k in sus o baterie. Doar bateria. Daca investiția totalã te duce la 20-25k in 20 de ani înseamnã 1k pe an. Eu plãtesc undeva la 60 pe lunã electric deci sub acel 1k, la mine din start nu ies socotelile.
Multi vor zice da dar ieși de pe gaze. Neah, vrajeli, nici dacã ai sistem in pardoseala nu e capabil sã scoatã necesarul doar din panouri. Ai apa calda, cuptor, mașinã spãlat și spãlat vase, fierbãtor de apa, aspirator, nu chestii care consuma de la 1-2kw in sus și alea dreneazã o baterie cat ai zice Enel.
Plus cã bani nu ai sã investești instant așa cã iei in rate, aplici dobânda, mai adaugi un 30-50% la costul total și per final ieși în pierdere și peste 20 de ani mai plãtești și echipa sa punã schele și sã le demonteze. Alte câteva mii de lire.

#432
horny_hornet

horny_hornet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,540
  • Înscris: 15.10.2020

View PostAstrul, on 02 februarie 2023 - 18:24, said:

In niște perioade s-au închis restaurante, baruri și frizerii. Fara concerte și filme la cinema.
Deci asta numești "libertate totală"? :lol:
Totul era închis în afară de supermarket-uri, am vrut să-mi cumpăr o pereche de papuci și nu aveam de unde.

View PostAstrul, on 02 februarie 2023 - 18:24, said:

Poate că nu a fost că în Suedia dar aia sunt de 10 ori mai puțini într-o țară cam la fel de mare că suprafața. Densitatea diferă.
Lasă geografia, că nu e punctul tău forte. Auzi, cam la fel de mare ca suprafață. :lol:

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

1 members, 0 guests, 0 anonymous users

hexis

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate