Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Cea mai bună cafea măcinată
Last Updated: Dec 31 2023 03:55, Started by
MembruAnonim
, Feb 11 2022 08:43
·
12
#73
Posted 11 December 2022 - 12:37
Espresso e tot filtrata, pentru ca sita aparatului nu permite trecerea sedimentelor
Diferenta dintre filtru si espresso sta in presiune, la filtru apa trece prin cafea fara presiune..la espressor trece cu presiune mult mai repede astfel incat compozitia chimica a celor doua produse in final este diferita La filtru apa clocotita trecand incet prin cafea omoara mai multe substante din cafeaua rasnita, la espresso trecand mult mai repede substantele respective raman active..astfel incat din aceasi tip si cantitate de cafea cea facuta la espressor e mult mai tare |
#74
Posted 11 December 2022 - 12:45
E mai tare pentru ca e mai concentrata, de regula cafeaua la filtru se bea in căni mari
|
#75
Posted 11 December 2022 - 16:09
#76
Posted 05 February 2023 - 13:43
Fane, on 12 februarie 2022 - 13:54, said: du-te pe espressoman.ro si spune asta sa vezi ce raspunsuri primesti... incercati cafea proaspat prajita! nu mergeti din prima la cafele scumpe. va recomand pt inceput "columbia supremo", e o cafea de origine f. buna, nu-i scumpa, e iertatoare la greseli de prajire si e uzuala, ar trebui s-o aiba in portofoliu mai orice prajitor. Melteanu, on 10 decembrie 2022 - 15:25, said:
Exista cafea la filtru gustoasa.Iarna prefer la filtru deoarece e o sursa de hidratare cind bem lichide prea putine... |
#77
Posted 31 July 2023 - 16:01
MembruAnonim, on 11 februarie 2022 - 08:43, said:
Salutare colegi, Ce ziceți, care e cea mai bună cafea (care vine gata măcinată) din comert? După vremurile cu Jacobs Verde (prin anii 99-2000 nu găseai altceva) apoi Doncafe - introdus cu o campanie agresivă, acuma am trecut pe Lavazza il mattino - care mi se pare faină, plus vine și cu ambalaj rosu Voi ce recomandați, ce consumați? Vă rog sa ramanem la subiect pe cat posibil (cafea măcinată) și preferabil ceva care există în Romania în supermarkete. Mersi! |
#78
Posted 01 August 2023 - 10:15
Cafea macinata buna pentru ibric e Columbia marca Carrefour, Bristot L'Orientale si Mehmet Efendi. Astea trei au o aroma intensa si placuta. Am baut cafea proaspat prajita si rasnita in Istanbul si e incomparabila fata de cafeaua uscata din comert.Magazinul se numea Tugba.
https://earth.google...KejkwbkRUTWcQAg |
#79
Posted 01 August 2023 - 17:24
Sunt vreo 15 ani de cand am schimbat Doncafe cu Jacobs (verde-intense).
Am incercat si alte marci, gen Lavazza, Davidoff, a mai luat nevasta-mea de pe la Florescu, de la Florian, mai e un magazin pe la Piata Rosetti, dar numai asa cat sa testam, al'minteri Jacobs ramane baza. |
#80
Posted 02 August 2023 - 13:04
Am gasit Jamaica Blue Mountain la K-land, 94.49 lei/113g. Eticheta albastra, saculet de panza.
|
#81
Posted 30 December 2023 - 13:21
Salutare. Asta o mai fi bună pentru consum în luna Ianuarie 2024?! Nu știu cum să interpretez termenul asta de garanție. Mulțumesc
Attached Files |
#82
Posted 30 December 2023 - 13:27
teoretic, cafeaua nu „expira”, e doar legat de aroma, care e din ce in ce mai slaba, cu cat e mai veche...
|
|
#83
Posted 31 December 2023 - 03:55
echoshoworacle, on 30 decembrie 2023 - 13:21, said:
Salutare. Asta o mai fi bună pentru consum în luna Ianuarie 2024?! Nu știu cum să interpretez termenul asta de garanție. Mulțumesc E ok si in 2025, dar e posibil să aibă aromă mai Slabă Edited by richelieu, 31 December 2023 - 03:55. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users