Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Filtru sedimente inainte de pompa?

Paște fericit!

electrician constructor video curs

Cum pot bloca transferul de date ...
 Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...

Kia Picanto 2022 - Problema motor?

Durere umar AC Joint
 Care este cea mai sanatoasa paine?

Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...

Merita Lumix FZ82 in 2024?

Nu pot activa Memory Integrity
 Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie

Cum am acces la o parte dintr-un ...

Mother's Day
 

Cat mai rabdam lipsa apei calde si a incalzirii centralizate?

* * - - - 14 votes
  • This topic is locked This topic is locked
14024 replies to this topic

#7633
aris86

aris86

    Traieste constient!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,859
  • Înscris: 26.02.2010
Au repornit cte sud, după gafa de zilele trecute.

#7634
un_el

un_el

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,232
  • Înscris: 24.11.2006

View Postaris86, on 07 iulie 2022 - 08:58, said:

Au repornit cte sud, după gafa de zilele trecute.

Sa nu zici hop pana nu sari parleazul, vezi cat va tine minunea. :)

#7635
un_el

un_el

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,232
  • Înscris: 24.11.2006
Ca sa fie tabloul complet, cat de adevarate sau nu sunt afirmatiile n-am de unde sti, totusi voi posta:

Quote


Gabriela Firea reacţionează după ce jumătate din bucureşteni au ajuns să se spele din nou la lighean din lipsa apei calde şi spune că primarul Nicuşor Dan îşi bate joc de oameni fără jenă.

"Nicușor Dan își bate joc de bucureșteni fără nicio jenă. Susține că pierderile din rețeaua de termoficare vor scădea masiv în 2022 și 2023, în timp ce realitatea îl contrazice flagrant, pentru că el însuși a blocat peste un an lucrările de reabilitare pentru care avea la dispoziție bani europeni nerambursabili, lăsați de mine și echipa mea. Lucrările de reabilitare nu sunt nici în ziua de azi atribuite, iar fondurile vor fi pierdute.
În ziua în care jumătate de oraș a rămas fără apă caldă, Nicușor Dan iese public să se plângă, iar, de “greaua moștenire”! Primarul care nu mai recunoaște că și-a întemeiat campania electorală pe ideea ca apa caldă vine de a doua zi de când e ales, aruncă și acum o minciună gogonată.
Nicușor Dan susține că în 2022 și 2023 pierderile pe rețeaua de termoficare vor scădea semnificativ.

Realitatea este exact pe dos.
Odată cu instalarea lui Nicușor Dan la primărie, au crescut permanent și pierderile rețelei de termoficare a Capitalei așa cum chiar el arată în grafic.

Gabriela Firea: "Acum întârzie atribuirea lucrării pentru reabilitarea rețelelor de termoficare, dar se grăbește să asigure acces la această finanțare pentru firme de casă"
Și specialiștii estimează că, având în vedere blocarea de către primarul general a lucrărilor la rețea de peste un an, pierderile vor crește.

Presiunea din conducte a scăzut de la valori de 8 - 9 bari la 3,5 - 4 bari şi chiar sub acest nivel. Anul acesta ELCEN a ajuns să pompeze în reţea uneori peste 2.000 de tone de apă de adaos/oră.

Creşterea volumului de apă de adaos atrage o degradare şi mai mare a reţelei de termoficare, pentru că vine însoţită de reactivi chimici care corodează conductele şi limitează debitele de agent termic livrate. În plus, peste nivelul de 2.000 de tone/h se intră într-o zonă periculoasă, existând riscul de avarii majore.

Banii europeni sunt deja pierduți de bucureșteni din cauză că achiziția a fost inițiată abia în 19.01.2022 (anunț CN1038631) și prevede 5 loturi de proiectare și execuție lucrări, în valoare totală de 1.171.192.503,07 lei fără TVA, față de varianta, la care până la urmă edilul a renunțat, de încheiere a unui acord cadru, cu câte 5 contracte subsecvente, pentru fiecare dintre cele 5 loturi (25 de contracte).


Articolul integral aici: https://www.antena3....are-645118.html

Aoleu, se duce giuvaierul pe pana! Ce facusi Bobita? Cateva luni de zile si vine iarna, naspa! Ce tot ziceam eu ca RADET-ul a fost capusat si este capusat in continuare? De ce ar fi bucurestenii obligati sa ramana in sistemul asta bolnav? De ce ar trebui sa sufere oamenii doar ca sa le faca pana mare unora? Am mai zis ca se va duce naibii cu tot cu banii care se vor baga in el. Tot la centrale termice de apartament se va ajunge sau alte solutii desi prima e cea mai la indemana si mai accesibila ca pret atat din punct de vedere al costurilor initiale cat si al celor ulteriorare.
Articolul e de astazi 07.07.2022, sa nu zica apologetii sistemului centralizat ca e scris de pe vremea bunicii cand era ea fata mare.

Edited by un_el, 07 July 2022 - 09:56.


#7636
MikeSpike

MikeSpike

    Cinic real

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,683
  • Înscris: 22.01.2015
Deci in Buresti gasim telemea ieftina de cand sa oprit apa calda???? Posted Image     La pret concurential,ca juma din ei ,,e ciobani,,   daci/laci si fac dushuri scotiene!Posted Image  Aoleeu,vai viata voastra de-n jenerii.

#7637
kopac

kopac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,341
  • Înscris: 31.07.2017
https://www.antena3....rna-645125.html

hai sa mai luam si cu paine!

#7638
MikeSpike

MikeSpike

    Cinic real

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,683
  • Înscris: 22.01.2015
Si ,greta care santeti greta,:    Cand folositi easymeal aruncati la cosh ambalajul(sau papati la etaj si merge le gunoiul general din buletin.?  chistocul il bagati in buzunar? sau ....    ps.  Pana si cateaua mea se pisha pe gazon    nu pe ciment.   Ca e eco si phosfor/azot>  face bine la plante.    Sustin( din 2000) comfortul personal pe banii mei! Centrala!   Aveam 26 ani.  Mai trec 20 La cca 50 ani cred ca am trait decent pt sex xx./xxi. Ca,, inginerii din  fata cimitirului radet ii tin palma la koor aceluiasi radet,, nu inteleg!    BAAAA,VA TRECE VIATA SI VOI MAI ASTEPTATI O BAIE/DUSH/CADA CA OAMENII CIVILIZATI. Aici am exagerat cu ,,civilizatie la Buresti,,.

#7639
kopac

kopac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,341
  • Înscris: 31.07.2017
ma bucur ca aveti cu ce sa va laudati in viata, v-ati debrasat!

#7640
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

View Postkopac, on 07 iulie 2022 - 10:48, said:

https://www.antena3....rna-645125.html

hai sa mai luam si cu paine!
Așa și?
Credeai că ne-ai speriat cu articolul ăla?

#7641
MikeSpike

MikeSpike

    Cinic real

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,683
  • Înscris: 22.01.2015
Nu Kopak. Traiesc. Ai idee cat am  cat am putut interactiona cu fete/feteee numai ca ,,miroseam a lacramioara cu strop de ghiocel si praf de aqa    ,,aqua de ...,,?    Ca la sobolan de buresti -la lighean trage  ------ceva din acelasi/acde]easi zona de ?    Si nu uita,anii trec,sperantele pieresc.      Munca> papa>dush(cum vreau)>  socializare/combinatie>  sex.    Si dupa ceva  comunicare aprobativa din partea mea> sex 2.  Dar nu miroseam a dihor dconfe lighean born in buresti!    Ca te combini cu ,,colege de tejghea,, care-s la fel de bugetare/pe subventie e treaba ta.    Si a miros de cherhana(peste spalat la lighean).   ecologistilor care santeti ecologesti pe banii tuturor!

Vroiam sa mai corectez postarea dar ...

#7642
kopac

kopac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,341
  • Înscris: 31.07.2017
am inteles, potenta e crescuta de centrala, bine de stiu! Doamne ajuta sa bage potenta la toata lume atunci!

#7643
un_el

un_el

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,232
  • Înscris: 24.11.2006

View Postkopac, on 07 iulie 2022 - 10:48, said:

https://www.antena3....rna-645125.html

hai sa mai luam si cu paine!

Ho bre', stai linistit! Se vede ca si la mult laudata UE (pentru ca stiu ei mai bine, sa te citez, tu iei doar pe nemestecate tot ceea ce-ti servesc ei acolo), sunt de-al de tine si este multi omule, o sa-si revina pe directia de baza. Doar ca Romania n-are oo sa se impuna cum au nemtii. Revenind la erectiile si orgasmele pe care le-ai avut dand linkul respectiv: pana acu' ceva timp in urma gazu' si nuclearu' trebuiau declarate eco. Doar ca-i situatia naspa domnu' injiner, e cacanie in dungi cu picatele! Astia se arunca cu capu' inainte precum fata mare in noaptea nuntii, ca nu se mai egzista din alea e o alta discutie. RADET-ii tai folosesc ca si combustibil sa-ti trimita tie caldura prin tevile-stropitoare ce anume? Ia ghici ghicitoarea mea! Sunt discutii sa se treaca pe combustibili alternativi gen pacura, hauleo, o pusesi! Daca ar fi sa reconstruiasca totul de la zero sau sa modifice cazanele si ar folosi peleti cum ar fi? Ia zi, ce se va intampla domnu' injiner? Sa-ti dau un indiciu? Nu-ti dau! Poate in felul asta mai inveti cate ceva desi-s slabe sanse. Vad ca se inchid termocentralele una dupa alta pentru ca zice UE si nu stiu ce ONG. Ce punem in loc kopacule-injiner, mancati-as injineria ta sa ti-o mananc. Ia sforteaza-te nitel, poate in felul asta afli cum arata o piulita si un surub, eventual la ce se folosesc ele. E seceta kopacelule, cu ce racesti reactoarele centralelor nucleare? Cand ti-am spus acum cateva pagini in urma de ea mi-ai zis ca de ce nu amintesc de seceta din Australia, iote ca se intampla si pe la Romanica, te mai intereseaza alea 2200 de tone de apa aruncate intr-o singura ora in pamant? Sau trece informatia asta pe langa tine ecologistule care esti tu ecologist. Sa presupunem ca trecem totul pe electric, cu tot ce presupune asta, ce costuri am avea si de unde atat de mult curent electric? Din 2035 UE nu mai doreste productia masinilor cu motor termic. De unde incarci carutele electrice? Ce-ai de gand sa faci tu "dizelache ecoblu" al tau? Astea-s doar cateva aspecte, mai sunt o gramada, cu tine n-are rost sa ma complic, parca ti-ai ales nickul special. Da' nu-i nimic, si pe vremuri de mult apuse se faceau cum se faceau injinerii (nu toti), dupa Revolutie, n-am sa mai zic, cantitatea era si este vagonabila. Gazele alea se folosesc printre altele si la aragaze, ia inchipuie-ti ca toata lumea va avea asa ceva in casa pe langa carutele electrice, ce consum vei avea? Cat costa curentul electric si cat costa gazele? Stai ca am uitat, civilizatia costa! De ce naiba nu-ti schimbi masina daca-ti pasa asa de mult? Revin a mia oara cu intrebarea: ce faci concret in privinta ecologie? Vad ca binevoiesti sa raspunzi, idem si pentru amicul esential cand l-am intrebat de sistemele alea avansate ale Bucurestiului.
Zi-mi care-i treaba cu mult-prea eficientul sistem centralizat, ti-am mai de nu stiu cate ori exemple cu ce si cum se intampla, ultimul a fost astazi. Tu crezi ca bucurestenii au timp sa astepte? Du-te, ia-te de mana cu Gretuta, pentru prieteni Getuta, ia si esentialul si faceti ceva in padure, intr-o pestera, in varf de munte. Sa-ti spun cum ii zice? In felul asta cresti si natalitatea, stii tu care-i treaba de pe celalalt topic.

View Postkopac, on 07 iulie 2022 - 13:38, said:

am inteles, potenta e crescuta de centrala, bine de stiu! Doamne ajuta sa bage potenta la toata lume atunci!

Pai vezi? In loc de viagra poti sa-ti pui o centrala, poate o rezolvi pe amica aia a ta. :lol: Mai o baie calda si parfumata impreuna, niste petale de trandafir, vezi sa n-o dai in buleala cu caucioacele reesapate din camera de bicicleta de la LIDL, alea la 5 bucati - 10 lei. Puschea sa-mi fie pe limba, uitasi, esti familist convins, in 90% din timp. :lol: Unde mai pui ca faci economie, n-o sa-ti mai iei reesapate, te duci si cumperi ceva mai calitativ.

Edited by un_el, 07 July 2022 - 13:42.


#7644
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006
A scris colegu niște walloftext incoerent, o fi efectul gazelor toxice emise în condominium!?

S-a înfundat puța probabil
Trebuie sa aerisești boss

Vezi ai grija sa nu bubuie

#7645
un_el

un_el

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,232
  • Înscris: 24.11.2006

View PostFlat, on 07 iulie 2022 - 13:57, said:

A scris colegu niște walloftext incoerent, o fi efectul gazelor toxice emise în condominium!?

S-a înfundat puța probabil
Trebuie sa aerisești boss

Vezi ai grija sa nu bubuie

Pana la colegu': ce sisteme asa de performante si eficiente sunt pe la Bucale? Tot ziceai de ele, te-am tot intrebat care-s alea, vad ca nu binevoiesti sa raspunzi. Zi-mi unde si cand ai vazut tevile alea de gaz si consumatorii afectati. Totul cu dovezi (perioada, link, numar de consumatori afectati), in Bucuresti se vede ce se intampla. Lasa trollingul asta, nu ti se pare ca e de ajuns?
Referitor la puta infundata, ma abtin sa-ti zic ce si cum ar trebui facut sa fie desfundata.

Edited by un_el, 07 July 2022 - 14:06.


#7646
ConstantinDriga

ConstantinDriga

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 26.01.2016
117 zile pana la 01 nov 2022.
Astazi s-au reparat 0 cm de conducta. Maine se va repara de doua ori mai mult.

#7647
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

View PostFlat, on 07 iulie 2022 - 13:57, said:

A scris colegu niște walloftext incoerent, o fi efectul gazelor toxice emise în condominium!?

S-a înfundat puța probabil
Trebuie sa aerisești boss

Vezi ai grija sa nu bubuie
Ia spune-ne Flatule, ce gaze toxice emite un aragaz de bucătărie?

Gaze toxice!

Și nu mai veni cu riscul exploziei, gaze toxice ai zis!

#7648
un_el

un_el

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,232
  • Înscris: 24.11.2006

View Postkopac, on 07 iulie 2022 - 10:55, said:

ma bucur ca aveti cu ce sa va laudati in viata, v-ati debrasat!

Jupanule mult prea informat: ce-ar fi sa te gandesti si altele? Are Romania resurse? Are, in multe dintre cazuri mai mult ca UE. Ce te face pe tine sa crezi ca UE asta a ta nu va face din Romania gropa de gunoi a Europei din punct de vedere energetic? Curent electric, gaze, zacaminte necesare pentru constructia bateriilor masinilior electrice? Te-ai uitat domnu' ecologist-injiner care-i treaba in momentul de fata? Ai vazut ca pana si bulgarii isi trimit gunoiul la noi? La propriu vorbind!
Despre ce vorbesti mestere? Crezi ca in momentul in care UE va veni si-ti va spune sa produci curent electric pe baza de carbune, fotovoltaice, nucleara, eoliene, gaze, biomasa, Romania nu se va supune? Banuiesti ca va mai conta centrala pe gaze al lui Ionel? Atunci sa te tii bre'! Lasa fonfleurile astea de ecologist, de 32 de ani incoace se vad urmarile unora ca tine, astia care nu se gandesc la urmari. N-am avut si nu avem oameni care sa ne conduca, Romania in momentul de fata este o colonie. Daca tie ti-ar face placere sa ai mici "bombe" nucleare instalate te tot teritoriul Romaniei, eu n-as vrea sa aud si sa vad asa ceva. Te las din nou sa cercetezi si sa-ti dai seama de unul singur despre ce este vorba.
Romanii sunt mai cataloci decat Papa, bine papa este si va fi pe sponci, cam nasol, n-o sa mai avem gaze pentru fabricile de ingrasaminte chimice. Hai te solicit prea mult kopacule, dormi linistit UE vegheaza!

#7649
imnotsmith

imnotsmith

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,086
  • Înscris: 26.01.2009

View Postericmario, on 07 iulie 2022 - 14:39, said:


Ia spune-ne Flatule, ce gaze toxice emite un aragaz de bucătărie?

Gaze toxice!

Și nu mai veni cu riscul exploziei, gaze toxice ai zis!


Tu nu crezi că e o legătură între gazele toxice de la aragazul lui Flat și mesajele sale? Poate că l-au inspirat, după ce le-a inspirat!



#7650
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006
CO2
Și pulberi

Impuritățile din gaz care ard și emana particule PM

Gazul ăla nu e perfect pur. Are o puritate de sub 85%

Comparați cu sistemul centralizat, care trimite apă. Apa aia poate fi și impură, că nu e de băut, ci de spălat/ încălzit

Deci nu poluează și nu afectează

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate