Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular
 Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s

Altercație

Cartonașe și stickere t...
 Ciobanesc german - zgarda electro...

Ce este instalatia asta? (Valea B...

BD-R Verbatim 25gb salvare Fisier

Lupte WW2
 Achizitie SUV, buget 17k euro

Gps traker pentru animale

Aplicatii terte pentru IPTV, OTT,...

Drept trecere cu “carulR...
 

Telecentrele!

- - - - -
  • Please log in to reply
49 replies to this topic

#19
elvira

elvira

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 30.03.2006

View Postmatthew, on Apr 11 2006, 03:16, said:

Statul nu ar trebu să subvenționeze doar RTC, ci toți operatorii fixi sau mobili care vin cu oferte net/tel pt zonele ce nu aduc profit.

asta face statul: finanteaza/subventioneaza instalarea de telecentre :)

1. dar pentru ca operatorii nu s-au inghesuit sa "vina cu oferte", statul a analizat si a aratat operatorilor unde e nevoia mai mare

2. pentru ca nevoia e mare in multe locuri si statul cam sarac, nu se finanteaza linii individuale, ci acces... comunitar

3. statul i-a chemat pe toti operatorii, indiferent de pozitia pe piata, de tehnologia folosita si de solutia propusa.

#20
Theone

Theone

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 308
  • Înscris: 19.09.2003

View Postelvira, on Apr 10 2006, 14:08, said:

la noi… ar fi cool sa se impuna romtelecom sa instaleze cite un telefon fix in fiecare casa necajita din fiecare sat amarit din Romania... sa il puna sa traga 20-30 de kilometri de cupru pina la fiecare catun, sa puna centrala si sa traga fire in 10-20 de case si dupa aia sa alerge dupa 10-20 de oameni nu foarte bogati ca sa colecteze macar banii pe abonamente, ca de convorbiri la 0900 nu cred sa aiba ei chef. chiar daca oamenii aia ar plati, amortizarea s-ar face cam in 50-100 de ani. sau mai mult.
Cam asta a si trebuit sa faca romtelecom dupa '90 incoace de a ajuns aproape in colaps, in timp ce mobilicii se jucau in marile aglomerari urbane nestingheriti cu reclame frumoase la TV. Faptul ca de curand RTC a pus piciorul in prag la investitiile astea in rural, a fundamentat telefonia fixa pe costuri si a schimbat macazul pe broadband in orase, a cam incurcat afacerile in telecom. Oricum la sate sunt cabine telefonice, care costa si alea o gramada, dar serviciul universal e asigurat.

#21
elvira

elvira

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 30.03.2006

View PostTheone, on Apr 11 2006, 21:18, said:

Cam asta a si trebuit sa faca romtelecom dupa '90 incoace de a ajuns aproape in colaps, in timp ce mobilicii se jucau in marile aglomerari urbane nestingheriti cu reclame frumoase la TV. Faptul ca de curand RTC a pus piciorul in prag la investitiile astea in rural, a fundamentat telefonia fixa pe costuri si a schimbat macazul pe broadband in orase, a cam incurcat afacerile in telecom. Oricum la sate sunt cabine telefonice, care costa si alea o gramada, dar serviciul universal e asigurat.

"a trebuit sa faca" nu inseamna c-a si facut-o. daca ar fi facut-o, penetrarea ar fi alta si n-ar mai trebui instalate celebrele telecentre in alea 1200 de sate in care nu exista telefon, nici macar "la cabina"...

e bine totusi ca s-au apucat sa dea broadband la oras, chiar daca e tirziu. cit despre fundamentarea pe costuri a telefoniei fixe... :) cred ca se discuta pe alt thread... au bon entendeur, salut!

#22
raducristin

raducristin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,910
  • Înscris: 27.12.2004
Licitatie - Telecentre
13 Aprilie 2006  
Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii a lansat ieri o licitatie publica pentru desemnarea firmelor care vor instala telecentre in 100 de localitati din mediul rural, situate in 23 de judete. Fiecare furnizor de serviciu universal va instala, in localitatea pentru care va fi desemnat, un telecentru unde cetatenii vor avea acces la servicii de telefonie, fax si internet. Pana in prezent, ANRC a organizat trei licitatii pentru instalarea de telecentre in 108 localitati.

Asa zice Jurnalul Nat.

#23
nepot

nepot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,131
  • Înscris: 15.03.2005

View Postraducristin, on Apr 13 2006, 22:55, said:

Asa zice Jurnalul Nat.
Si asa zice ANRC:
"ANRC organizeaza o noua licitatie pentru instalarea
de telecentre in 100 de localitati din mediul rural    

--------------------------------------------------------------------------------


12.04.2006




Maine, 13 aprilie 2006, Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) lanseaza licitatia publica pentru desemnarea furnizorilor de serviciu universal intr-un numar de 100 localitati din mediul rural, din 23 de judete ale tarii. Fiecare furnizor de serviciu universal va instala, in localitatea pentru care este desemnat, un telecentru unde cetatenii vor avea acces la servicii de telefonie, fax si Internet. Poate participa la licitatie orice persoana care are, cumulativ, calitatea de furnizor de retele publice de comunicatii electronice si de furnizor de servicii de telefonie destinate publicului.

„Celor 108 de localitati din mediul rural pentru care au fost organizate deja licitatii in vederea instalarii de telecentre li se adauga acum inca 100, adica aproape 52.000 de locuitori care nu au acces la servicii de comunicatii electronice. Fiecare astfel de licitatie ne apropie de momentul in care in Romania nu vor mai exista comunitati rurale in care accesul la aceste servicii sa fie limitat sau inexistent,” a declarat Dan Georgescu, Presedintele ANRC.

Lista localitatilor pentru care a fost lansata astazi licitatia in vederea instalarii de telecentre poate fi consultata aici, pe pagina de Internet a ANRC. Cele 100 de sate au fost selectate dintre localitatile identificate ca avand un grad redus de disponibilitate a serviciilor de telefonie si ale caror primarii si-au exprimat interesul de a participa la programul de telecentre lansat de ANRC. Criteriile in functie de care au fost alese aceste localitati au fost atat asumarea in intregime de catre autoritatile locale a cheltuielilor de gestionare a telecentrului, cat si numarul de locuitori. Pana in prezent, ANRC a organizat 3 licitatii pentru instalarea de telecentre in 108 de localitati. In cursul anului 2006 ANRC va mai scoate la licitatie alte 100 de localitati in care vor fi instalate telecentre.

Documentatia necesara elaborarii si prezentarii ofertei in vederea participarii la licitatia pentru instalarea de telecentre se poate achizitiona de la sediul central al ANRC incepand cu data de 13 aprilie 2006. Persoanele care doresc sa achizitioneze documentatia vor transmite o cerere scrisa in acest sens, cu o zi in avans, la numarul de fax: +4021 307 54 08. Solicitarile de clarificari se pot trimite pana la data de 5 iunie 2006, iar termenul limita de depunere a ofertelor este 19 iunie 2006, ora 16.00. Deschiderea ofertelor va avea loc la data de 20 iunie 2006, ora 10.00, iar oferta castigatoare va fi stabilita de comisia de licitatie in cel mult 30 de zile de la data deschiderii ofertelor."
http://www.anrc.ro/d...aspx?tabid=1959

#24
nepot

nepot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,131
  • Înscris: 15.03.2005
Comunicat de presa






Orange si ANRC deschid un nou telecentru la Moieciu de Sus



23 mai 2006. Orange si Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii inaugureaza astazi un nou telecentru in satul Moieciu de Sus, judetul Brasov. La festivitatea de deschidere a noului telecentru participa reprezentantii ANRC, autoritatile locale, mass-media si reprezentantii comitetului executiv al Orange Romania.



Telecentrul inaugurat astazi face parte din programul national de instalare a telecentrelor in satele fara acces sau cu acces redus la servicii de telefonie, initiat de ANRC in 2004. In cadrul acestui program au fost deja instalate 28 de telecentre si vor mai fi instalate 80 pana la sfarsitul anului. Moieciu de Sus este cea de-a 6-a localitate din cadrul proiectului in care Orange implementeaza solutii de comunicatii. In aceasta luna Orange urmeaza sa deschida inca doua telecentre, in localitatea Fantanele din judetul Dambovita, respectiv in localitatea Serghis din judetul Bihor, iar pana la sfarsitul anului va da in folosinta telecentre in alte 8 localitati din tara. Telecentrul de la Moieciu este dotat cu doua telefoane, fax multifunctional si doua calculatoare performante conectate la internet. Astfel, peste 5000 locuitori din Moieciu si localitatile invecinate vor putea initia si primi apeluri locale, nationale si internationale, inclusiv catre retelele de telefonie mobila, vor putea apela numarul de urgenta – 112 si vor avea acces la internet si fax.



In medie, costul instalarii si mentinerii in functiune timp de trei ani a fiecarui telecentru, asa cum a fost stabilit in urma licitatiilor organizate pana in prezent, este de aproximativ 10.000 Euro. Costul pentru fiecare localitate este diferit in functie de tehnologia utilizata si de distanta fata de ultimul punct al retelei furnizorului desemnat si este acoperit de ANRC din fondul de serviciu universal.



Pentru a oferi localnicilor prilejul de a testa serviciile telecentrului, Orange ofera acces gratuit la serviciile de telefonie si internet in cursul zilei de marti, 23 mai. De asemenea, Orange pune la dispozitia locuitorilor din Moieciu un cont de e-mail gratuit: [email protected], iar la sfarsitul contractului de trei ani, echipamentul din dotarea telecentrului va fi donat Consiliului Local al localitatii Moieciu.



Dan Cristian Georgescu, Presedinte ANRC declara: “ANRC si-a propus sa conecteze toate comunitatile din Romania la telefonie si Internet pentru ca accesul la comunicatii este vital pentru dezvoltarea fiecarei persoane si a oricarei comunitati. In situatii de urgenta un telefon poate salva vieti omenesti. ANRC a initiat, inca din 2004, proiectul national de instalare de telecentre prin care, in colaborare cu industria de comunicatii si autoritatile locale, a organizat licitatii pentru instalarea de telecentre in 208 localitati. In satele mai mici care inca nu au acces la servicii de comunicatii, ANRC va incepe anul acesta instalarea telefoanelor publice cu plata".



“Orange intelege importanta comunicarii si a tehnologiei in dezvoltarea comunitatii. De aceea ne-am implicat chiar de la inceput ca partener al ANRC in implementarea telecentrelor in localitati izolate din tara, devenind in 2005 primul furnizor de serviciu universal din Romania.

In contextul izbucnirii epidemiei de gripa aviara, pentru a asigura permanenta serviciilor mobile in sudul Transilvaniei, 2 ingineri din departamentul tehnic s-au oferit voluntar sa ramana izolati in centrala Orange din Dumbravita, pe perioada carantinei. Datorita lor locuitorii a 7 judete pot vorbi la telefonul mobil.” declara Daniel Lavina, Director Tehnic Orange Romania.





despre Orange Romania



Orange este lider de piata in Romania cu 7,1 milioane de clienti si este parte a Grupului Orange, una dintre cele mai mari companii de comunicatii din lume, fiind prezenta in 17 tari.

La sfarsitul anului 2005, Orange Romania a avut o cifra de afaceri de 870 milioane EUR si 6,8 milioane de clienti, inregistrand cea mai mare crestere a bazei de abonati si venituri dintre operatorii din Romania. Pentru a fi aproape de clienti, Orange a dezvoltat o larga retea de magazine proprii ce cuprinde pana acum 28 de locatii in toata tara.

Orange Romania ofera o gama larga de servicii de comunicatii: voce, date, mesaje scrise, mesaje multimedia, wap, e-mail, GPRS, EDGE, wireless IP, WiFi, USSD etc. Orange a fost primul operator din Romania care a oferit servicii video pe telefonul mobil,  incluzand Live-TV.

Orange Romania se remarca prin cea mai larga acoperire a retelei si peformante excelente in serviciile de asistenta oferite clientilor. Orange inseamna dorinta de a crea un viitor mai bun si de a oferi o experienta de comunicare cat mai simpla si mai intuitiva. Orange inseamna mai mult decat tehnologie, telefonie mobila sau retele GSM, este un brand creat pentru a facilita comunicarea intre oameni si a aduce valoare comunitatilor in care opereaza. Grupul Orange are o strategie de responsabilitate sociala corporativa bine definita, prin care ne asiguram ca activitatea noastra se desfasoara intr-o maniera responsabila.







despre ANRC



Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii este institutia independenta de reglementare in domeniul comunicatiilor electronice si al serviciilor postale. In activitatea sa, ANRC urmareste ca obiective majore: promovarea concurentei, protectia intereselor utilizatorilor finali si incurajarea investitiilor eficiente in infrastructura. Pentru mai multe informatii despre activitatea ANRC, consultati www.anrc.ro.

#25
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,061
  • Înscris: 26.11.2001
Pacat ca nu se scrie nicaieri de insuccesele Telecentrelor, cum nu intra lumea in ele, cum unele au incasari aproape de 0, cum altele sunt gata din punct de vedere tehnic dar primariile nu au oameni sa-i puna sa lucreze la ele si pe cale de consecinta stau inchise...nelansate...frumos asa ca in comunicatul de mai sus...

E o varza totala cu Serviciul asta Universal asa cum l-a inteles ANRC-ul, isi bat joc de banii luati de la operatori, mai bine subventionau la mobili niste antene in zona aia si era o chestie civilizata.

Speedo

Edited by Speedo, 23 May 2006 - 13:23.


#26
nepot

nepot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,131
  • Înscris: 15.03.2005

View PostSpeedo, on May 23 2006, 13:21, said:

Pacat ca nu se scrie nicaieri de insuccesele Telecentrelor, cum nu intra lumea in ele, cum unele au incasari aproape de 0, cum altele sunt gata din punct de vedere tehnic dar primariile nu au oameni sa-i puna sa lucreze la ele si pe cale de consecinta stau inchise...nelansate...frumos asa ca in comunicatul de mai sus...

E o varza totala cu Serviciul asta Universal asa cum l-a inteles ANRC-ul, isi bat joc de banii luati de la operatori, mai bine subventionau la mobili niste antene in zona aia si era o chestie civilizata.

Speedo
Peste tot e asa, dar sunt si telecentre care merg bine, in care intra copiii si invata ceva. Poate ca nu le-ai vazut tu decat pe alea care n-au succes. Crede-ma, conteaza mult oamenii de acolo...stii, e o vorba cu cineva care-ti da, dar nu-ti baga in traista.:)

#27
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,061
  • Înscris: 26.11.2001
Copii merg de cateva ori si gata, mai primesc o sponsorizare ceva dar pe urma este pe bani si NU mai merg.

Si ca sa nu trecem mai departe in lupta de exemple, ca acolo este asa si dincolo este altfel, pentru ca am putea sa ne luptam chiar si in foto, momentul lansarii si dupa 1 luna sau 2, incasari, etc...te asigur ca banii aia puteau sa fie dati direct operatorilor dominanti sa-si faca retea si acolo (asa se face in vest), iar copiii daca vor sa invete sunt in asentimentul Ministerului Invatamantului care utilieaza acum si scolile de la sate cu "laboratoare IT".

Speedo

Edited by Speedo, 23 May 2006 - 13:53.


#28
valdur

valdur

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,721
  • Înscris: 06.02.2006

View PostSpeedo, on May 23 2006, 13:21, said:

Pacat ca nu se scrie nicaieri de insuccesele Telecentrelor, cum nu intra lumea in ele, cum unele au incasari aproape de 0, cum altele sunt gata din punct de vedere tehnic dar primariile nu au oameni sa-i puna sa lucreze la ele si pe cale de consecinta stau inchise...nelansate...frumos asa ca in comunicatul de mai sus...

E o varza totala cu Serviciul asta Universal asa cum l-a inteles ANRC-ul, isi bat joc de banii luati de la operatori, mai bine subventionau la mobili niste antene in zona aia si era o chestie civilizata.

Speedo

de acord, puneau naibii antene si vorbea tot omul de acasa nu comunisme d-astea de 2 lei. auzi telecentre. bleah :puke:

#29
tiff

tiff

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,814
  • Înscris: 31.01.2005

Quote

Comunicat de presa
Orange si ANRC deschid un nou telecentru la Moieciu de Sus
23 mai 2006. Orange si Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii inaugureaza astazi un nou telecentru in satul Moieciu de Sus, judetul Brasov. La festivitatea de deschidere a noului telecentru participa reprezentantii ANRC, autoritatile locale, mass-media si reprezentantii comitetului executiv al Orange Romania.
Parca la Moieciu de Sus e semnal Orange.
Ce le-a venit sa arunce cu banii pe fereastra ridicand o asa chestie inutila, nu stiu.
Oricum asta este balcanism tipic, cu banii astia puneau o antena si rezolvau problema.

Bani ptr antene si subventionati niste telefoane, domnilor, nu telecentre comuniste ca caminele  culturale de pe vremuri.

Edited by tiff, 23 May 2006 - 18:48.


#30
Alcatelu`

Alcatelu`

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 195
  • Înscris: 31.07.2002

View Postnadgobs, on Apr 10 2006, 13:55, said:

am fost chiar de mai multe ori si o sa mai merg pentru ca am treaba in zona aia. n-am vazut televiziuni dar era deschis, functional si cu copii in el. eu cred ca e o initiativa interesanta si pe masura ce lumea va afla mai multe telecentrele vor deveni din ce in ce mai utilizate.


Haideti sa nu mai "vorbim vorbe" si sa trecem la argumente concrete . Eu ii propun lui nadgobs cand mai trece pe acolo , pur si simplu sa ne faca si noua cateva poze cu telecentrul si copii in el , etc.  Si eventual cineva care poate sa mai ofere informatii realiste sa posteze pe forum .

Din informatii oficiale este putin probabil ca programul sa fie un succes stralucit pentru ca nu vad nici o referire oficiala la zecile de telecentre care s-au adjudecat in urma numeroaselor licitatii si care pana in acest moment ar fi trebuit sa fie finalizate .

Nu apar prea multe poze si informatii concrete despre cele care functioneaza in prezent, ceva atipic in cazul in care telecentrele functionau super - nu se scapa prilejul de reclama pentru oficialii de la ANRC  :D .

Deci la fapte domnilor. Dorim argumente .

#31
ipman

ipman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,810
  • Înscris: 16.05.2004
La Moeciu de Sus cind am fost am vazut pe drum nu departe de localitate si o celula ZAPP. Nu am avut telefon CDMA ca sa confirm ca era in functiune.
Ah, asta se intimpla pe 4 decembrie anul trecut.

Edited by ipman, 24 May 2006 - 07:33.


#32
matthew

matthew

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,031
  • Înscris: 22.12.2005
Na, deci zapp aveau, le lipsea o subvenţia la calculatoare şi la net, era mult mai civilizat.

#33
Alcatelu`

Alcatelu`

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 195
  • Înscris: 31.07.2002
Mai daca se cauta bine cam toti au ceva semnal pe-acolo . Macar si asa cu telecentrele eu sunt curios cum functioneaza si daca functioneaza mai ales .

#34
nepot

nepot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,131
  • Înscris: 15.03.2005
Criteriul de alegere al localitatilor unde se vor implementa telecentre nu este legat de acoperirea mobililor. Probabil ca in cele mai multe exista acoperire GSM/CDMA. Ce-ar tb sa se faca? Sa le ia fiecaruia cate un tel mobil?:)
Postez si cateva poze ale telecentrelor.

Attached Files


Edited by nepot, 24 May 2006 - 13:30.


#35
matthew

matthew

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,031
  • Înscris: 22.12.2005

View Postnepot, on May 24 2006, 14:29, said:

Criteriul de alegere al localitatilor unde se vor implementa telecentre nu este legat de acoperirea mobililor. Probabil ca in cele mai multe exista acoperire GSM/CDMA. Ce-ar tb sa se faca? Sa le ia fiecaruia cate un tel mobil?:)
Postez si cateva poze ale telecentrelor.
Să subvenționeze un comp așa cum făceau pănă acum + un mobil pt intrat pe net. Nu înțeleg ce pare așa ciudat. Oricum, acolo arăta bine.. Deocamdată. :P

#36
Alcatelu`

Alcatelu`

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 195
  • Înscris: 31.07.2002
Pozele postate de nepot sunt cele oficiale dar vechi . Eu ma refeream la niste poze reale , din teren si actuale.

Doar nu incercam sa ne mintim singuri aici pe forum .

Daca mai vreti si alte poze idilice incercati si aici . Se pare ca altii inregistrasera titulatura cu mult inainte si mult mai eficient .

Haideti sa fim obiectivi .

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate