Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
LakeSide 11 Straulesti

arii

Sapa peste pardoseala

Smart phone pentru auz deficitar
 Manager transport marfa. Pareri. ...

BIOS F.24 pentru HP Pavilion g7-2...

Meta Quest 3 512 gb

Father's Day
 Clipboard files copy/paste, filen...

Boardgame-uri despre cuvinte

Care-i treaba cu Reddit-ul? (nu m...

Diferente diferentiale
 Finala Eurovision 2024

De ce nu mai sunt proteste?

Etanșare intre cada perete b...

Back-up box Fronius ?
 

Viata la tara?

* * - - - 3 votes
  • Please log in to reply
257 replies to this topic

#55
borhot

borhot

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,828
  • Înscris: 16.05.2015

View Postpownee13, on 18 iunie 2021 - 11:10, said:

La tara , daca te auto gospodaresti, nu mai bagi cheia in usa si pleci in concediu.
Cine hraneste animalele, cine uda, cine sta cu ochii pe daunatori, etc.?

La fel de important, cine sta cu ochii pe hoti?

#56
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013
Viata la tara sau oriunde undeva tine de doua lucruri mari si tari: asteptari si obisnuinta.
Unul care a trait intr-o zona rurala linistita nu va putea sa stea in centrul Londrei (nu zic Bucuresti ca ala e o groapa de gunoi), iar unul care a trait de cand s-a nascut in centrul Londrei nu va putea trai intr-o zona linistita.

Chestia cu "nu e confort, nu sunt scoli si spitale" e vrajeala de oameni care incearca sa isi motiveze preferintele. Confort poti sa iti faci si in zonele rurale (cati nu sunt care si-au facut case super moderne in zone rurale), majoritatea soselelor si ulitelor sunt asfaltate, aceleasi scoli sunt si in zonele rurale, iar la spital nu te duci in fiecare zi, nici macar in fiecare luna.

#57
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Si la mine pe strada si pe toate strazile din jur sunt zeci de camere video, astea care se vad. Plus ai toate sansele sa te trezesti in doua minute cu baietii de la BGS peste tine. In zilele astea trebuie sa fii foarte priceput sau motivat sa te mai risti sa dai o spargere, cel putin in zonele populate, cu densitate mare de case.

#58
mcd2020

mcd2020

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,957
  • Înscris: 02.05.2020
Romanii afiseaza opulent bunastarea,chiar daca multi traiesc din expediente sau imprumuturi.De aia si hotii isi aleg victimele cu grija.Nu s-a auzit inca de hoti ce au spart aiurea locuinta,ca nu au avut ce sa fure.

#59
Neaceasca85

Neaceasca85

    You do the math

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,958
  • Înscris: 14.10.2008

View PostAdm, on 18 iunie 2021 - 10:06, said:

Viata la tara e idilica, dar mizera in marea majoritate a cazurilor.
Nimeni nu vrea sa zica ca la sfarsitul zilei pici ca "MIG-ul".

Viata la tara insemna sa fii rupt de civilizatie (asa cum e de praf la noi), dar cel mai mult te doare accesul la educatie si servicii medicale.
Scoala/gradinita e in preistorie, iar dispensarul este la cateva sate distanta. Sa nu mai vorbim daca ai o problema la dinti!

Apoi oprice kkt birocratic, se face la "judet", mai ales aia cu Vama Postala.

Si mai sunt multe probleme, daca nu bifezi:
- apa/canal/gaze
- asfalt

Iar banii nu se fac la sat, acolo e moarta purceaua in ograda.
Banii se fac tot la oras, deci fie faci naveta, fie muncesti online, sperand ca jobul sa fie stabil.
Din cand in cand mai pica GSM-ul si speri sa ajunga candva in sat fibra optica, dar ai mai multe sanse cu Starlink-ul lui Musk.

Viata la tara e idilica in filme/articole, iar cei din reportaje au cateva mii de mp de teren, unde zburda.


Viata bate filmul, nu degeaba parintii nostri ne bateau ca invatam si sa plecam la oras si sa scapam de glod!

O viata decenta la tara implica investitii/costuri mari. NU e ieftin!



Cam asa...

La mine in satele mele de origine fibra optica de Digi a ajuns in decembrie, desi nici telefon fix nu a existat vreodata. Apa a fost mereu pentru ca nema panza freatica. Dar canal si gaze nu. Asfalt s-a facut in 2018.

In rest taranoaia inseamna si curent cu intreruperi, pe vreme rea sau cu adevarat rea, doar la oras ai lumina.

#60
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
Cand spuneti strazi neasfaltate fara canalizare si gaze va referiti doar la o parte din mediul rural, nu la tot. Sunt destul de multe sate care arata foarte bine si unde se poate trai civilizat. Sunt multe situate la 15-20 min de un oras maricel, unde ai cam tot ce e nevoie pentru traiul zilnic. Eu am facut naveta de cand ma stiu, nu prea vad de ce ar trebui sa devina parintii soferii copiilor. Prefer sa fac o naveta de 30 km pe zi si sa am o curte ok, liniste, decat sa stau in buricul orasului si sa ma bat pe locurile de parcare cu toti bizonii. Desigur ca oamenii sunt diferiti, ce urasc eu altcineva poate sa iubeasca si invers, dar trebuie sa mentionam ca nu toate satele sunt situate in varful muntelui, pe coclauri, la 3 ore de oras.

Cat despre colegul cu 5000mp de teren - nu ai stiut ce inseamna o curte asa de mare?

#61
Magicwisewolf

Magicwisewolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,109
  • Înscris: 29.01.2016

View Postborhot, on 18 iunie 2021 - 13:26, said:


La fel de important, cine sta cu ochii pe hoti?
La bloc cine sta cu ochii pe ei ?
Sau te bazezi pe baba de la parter si mosul de la etajul 1, care stau cu ochii pe vizor toata ziua ?
Pui niste camere cu IP, pe care le poti accesa pe telefon de oriunde, prin internet si cu stocare in cloud. Sau, solutia mai scumpa, 2 caini de talie medie sau mare, dresati.

#62
Neaceasca85

Neaceasca85

    You do the math

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,958
  • Înscris: 14.10.2008

View Postalexpet, on 18 iunie 2021 - 10:28, said:

cine se muta la tara cu pretentii de oras mai bine nu se muta, asta e clar
Stau din 2000 la casa la oras aproape de blocuri, confortul e perfect dar scumpirea utilitatilor incepe sa nasca discutii aprinse intre mine si ceilalti. Fratele are din 2019 casa in aceeasi curte cu mine, dintre servicii doar apa, gazul si canalul le avem comune.

La tara ori iti rupi spatele cu lemnele, ori te incalzesti electric daca dispui de cascavalul necesar. Soba insa e sfanta pentru cand nu ai curent si niciun tip de centrala nu functioneaza.

Baie daca faci, fosa septica cu problemele aferente. Matusa de la Miesti si-a facut baie dar tot in fundul curtii se duce, ca sa nu umple fosa de rahat.

View PostCryTeku, on 18 iunie 2021 - 10:32, said:

Ce inseamna "la tara"? Ca daca te muti in varf de munte cu internet prin antena si gaze de la butelie, e cam nasol...

Ca si eu stau intr-un sat cu toate utilitatile langa unul dintre cele mai mari complexe comerciale din tara. Si e mult mai bine decat intr-un bloc.

La casa e mai bine decat la bloc. Eu pornesc de la faptul ca ascult muzica noaptea cand vecinii ar chema Politia. Dar casa trebuie sa fie la oras. Nu e OK nici la bloc la oras, nici la casa la taranoaia. Calea de mijloc e necesara.

View PostSoulstream, on 18 iunie 2021 - 11:00, said:

utilitatile (apa, curent, gaze, internet) ca problema principala pentru traiul la tara incep sa dispara. Totusi, cum a zis si Adm, ramane problema scolilor si sistemului de sanatate. Daca nu as avea copii si nici nu as planui sa fac, as lua o astfel de casa la tara ca resedinta permanenta, dar pt cresterea unui copil nu as face niciodata asta.

Cand a murit mama sotiei, a mostenit o casa batraneasca cu 1000m2 teren in satul natal, la 40km de orice oras mai marisor. Casa era aproape nelocuibila daca ne raportam la orice standard modern si ar fi trebuit demolata si reconstruit totul de la zero. Mai era si faptul ca era la 4-5 ore de unde locuim acum (bucuresti). Am vandut acea proprietate pt ca nu am vazut posibilitatea valorificarii acelui teren pt urmatorii 30 de ani.

Si noi vindem acum Spineniul, unde am crescut de la 9 luni la 15 ani, ramas nelocuit din 2009 cand a decedat bunica, la 5 ani dupa ea si fiul ei, adica tatal meu. Ramanem cu Miesti unde niste rude mai tinere au 2 case. Bunicul matern inca traieste la Miesti.

View PostSidorin, on 18 iunie 2021 - 11:10, said:

La țară sunt altfel de probleme, te adaptezi sau nu te duci acolo. Am văzut oameni care așteptau să vină Primăria să dea zăpada! Acolo te trezești la trei dimineața (când e zăpada de un metru) nu puturoșești în pat! Există în fiecare "zonă" un anumit specific, trebuie să înveți să saluți, să nu te crezi pe Calea Victoriei. Acolo mai există termenul de "întrajutorare" total străin unora  care cumpără case pentru "aer curat și civilizație". Sunt multe de spus..
La tara esti obligat sa saluti pe toti care trec pe strada. Nu ca la oras doar pe cei pe care ii cunosti. Da, nu sunt deloc matinal, de cele mai multe ori 3 dimineata e ora mea de culcare.

Cine nu isi permite casa la oras cumpara la tara ca sa scape de bloc.

#63
CryTeku

CryTeku

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 938
  • Înscris: 29.11.2013

View PostNeaceasca85, on 18 iunie 2021 - 14:25, said:

La casa e mai bine decat la bloc. Eu pornesc de la faptul ca ascult muzica noaptea cand vecinii ar chema Politia. Dar casa trebuie sa fie la oras. Nu e OK nici la bloc la oras, nici la casa la taranoaia. Calea de mijloc e necesara.
De ce ai vrea la oras? Ai mei sunt in Curtisoara si nu pe partea cu strada principala unde apa sta la 1,5m adancime. Si sunt la ~10 minute de oras, care spre mirarea mea, se aglomereaza aiurea. (probabil si din simplu fapt ca are o infrastructura atat de desteapta...)

#64
mcd2020

mcd2020

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,957
  • Înscris: 02.05.2020
Miscarea te mentine functional.Ca o faci la sala sau in parc,padure sau curte,odata cu trecerea anilor devine din ce in ce mai importanta.

#65
carturarulobosit

carturarulobosit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,421
  • Înscris: 07.05.2018
Daca omu' stie doar mall, Glovo si serial, cum sa-i placa  viata la tara? La 40 ani e supraponderal si nu poate urca scarile de la bloc.

#66
catalinn23

catalinn23

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 13.07.2010

View Postlaffin, on 18 iunie 2021 - 10:51, said:

dar ce vrei draga sa faci? ai 20 de ani sa stai toata ziua langa prin cluburi si sa nu poti fara droguri?
vrei terasa, gasesti cateva ok prin campina. vrei un teatru, o iei pe directia bucuresti, ploiesti, brasov si te intorci acasa.  cat iti ia? ca nu te duci zilnic. daca vrei zapaceala te duci 2-3 ori pe an la un neversea, untold si aia e.

Si eu locuiesc in zona (Banesti). Intr-adevar, Campina e un oras mort din punct de vedere al locurilor de distractie. Dar compenseaza asezarea ei in raport cu muntele, marea, chiar si capitala. Cu putina planificare eviti orice aglomeratie indiferent de sezon. Avem fibra, gaz curent si urmeaza canalizare... Perfect nu exista :)

#67
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
Casa am cumparat-o initial ca si casa de vacanta, si lejeritatea cu care ajungeam a fost un motiv de a alege zona asta (inainte de ambuteiajele de pe dn1).

1.30h door to door, mers regulamentar.

Zona este superba, verde, padurile sunt la locul lor, nu s-a defrisat. Cald peste zi dar racoare seara si noaptea, aer curat, sterg roua de pe masina dimineata si imi ramane mana curata.

#68
Pekiasan

Pekiasan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,561
  • Înscris: 16.12.2011
M-am nascut si am crescut la tara. De-a lungul vietii am fost 5 ani in Bucuresti, 5 ani in Sibiu, 2 ani in Timisoara. . Nu as putea niciodata sa locuiesc la oras. Am o casa, gradina si curte cu pomi. Nu se compara cu nimic comfortul de la tara cu mizeria, poluarea si gunoiul de la oras. Nu as da niciodata viata de la tara pe viata de orasean.

#69
asul

asul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,509
  • Înscris: 24.12.2005

View PostMagicwisewolf, on 18 iunie 2021 - 14:10, said:

La bloc cine sta cu ochii pe ei ?
Sau te bazezi pe baba de la parter si mosul de la etajul 1, care stau cu ochii pe vizor toata ziua ?
Pui niste camere cu IP, pe care le poti accesa pe telefon de oriunde, prin internet si cu stocare in cloud. Sau, solutia mai scumpa, 2 caini de talie medie sau mare, dresati.

Strict în cazul ăsta, chiar nu poți să pui egal între cele două situații. Fie și prin simplul fapt că riscul de sparge un apartament îl expune pe hoț unei audiențe mult mai extinse și este suficient să îl descurajeze. Așa că nu ai nevoie de babă, efectul de descurajare obținut astfel este destul de puternic. Ca discuție generală. Altfel se poate intra în cazuri particulare și lucrurile pot varia imens, evident.

Edited by asul, 18 June 2021 - 15:20.


#70
-__-

-__-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,359
  • Înscris: 30.11.2020
Cea mai bună soluție asta e - apartament în oraș și casă la curte la vreo oră de mers cu mașina.

Dar să faci zilnic cam 1 oră cu mașina dus și o oră întors zi de zi la muncă nu e o soluție.

Acum vreo 25 de ani și-au făcut unii case în Pipera și în spate la Antena 1 și niciodată nu au stat numai acolo.

Au locuit tot în apartamente în oraș de unde ajungeau pe jos la muncă.

Și mai era o modă acum 25 de ani - 2 își făceau o vilă la Azuga ca asta unde sunt 2 familii. Se vede după gardul care desparte curtea.

https://www.google.r...!7i13312!8i6656

Și costa foarte puțin să facă o vilă din aia în 2.

Edited by -__-, 18 June 2021 - 15:59.


#71
Neaceasca85

Neaceasca85

    You do the math

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,958
  • Înscris: 14.10.2008

View PostMagicwisewolf, on 18 iunie 2021 - 11:52, said:

Depinde ce vrea fiecare. Nu toti care stau la tara cresc porci si gaini sau rate. Sunt persoane care au doar un caine sau nici pe ala. Nu zice nimeni ca toti cei care stau la tara sau se muta la tara devin sclavii animalelor.
In rest, iarba, alei, un foisor, un gratar, o magazie, un garaj sau un acoperis deasupra masinii si atat. Nici nu iti trebuie altceva. Eventual, pentru cine are pasiunea gradinaritului, isi poate face o mica gradina de legume de 50 mp, unde nu va munci in fiecare zi. Si va obtine legume mai bio decat alea din supermarket cu preturi astronomice si doar vrajeala...
Dar, daca nu iti faci nici gradina, in aceste cazuri, singurele inconveniente dpdv munca sunt tunderea gazonului si datul la lopata iarna cand ninge. Dar cum nu prea a mai nins sau ninge de 2 ori pe an, a ramas doar gazonul de tuns. Dar si pe asta il rezolvi repede in 2 moduri : pui pe cineva si platesti daca munca nu e pt tine, sau, torni ciment in toata curtea.
Am un vecin care creste de toate. Porci nu dar pasari de toate tipurile. Plus alta vecina cu multe gaini de rasa de 5 kile. Si cocosi se aud cu zecile din toate partile.

#72
Magicwisewolf

Magicwisewolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,109
  • Înscris: 29.01.2016
Eu nu vorbeam de vecini sau imprejurimi, ma refeream ca daca nu vrei sa cresti nimic in curte, nu cresti si nu ai de munca cu animalele, nu muncesti suplimentar - de facut curat, de dat de mancare, de strans nutret sau de facut boabe pentru ele. M-am referit ca nu e nevoie sa iti bati capul daca nu iti trebuie sau nu iti place. Atat.
Si intre blocuri mai exista curti cu gaini si porci, in multe orase.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate