Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
windows 10 drivere startup degrad...

Tencuiala exterioara casa caramid...

Contact posibil deteriorat proces...

ce se mai lucreaza remote ?
 Care din urmatoarele optiuni este...

Distante etrieri

Fisier corupt reapare in galeria ...

Ce condensator ar putea fi? TV Vo...
 Problema droguri

Soldat gradat profesionist - dipl...

Eroare incarcare formular

merita upgrade de la Ryzen 5 2600...
 Intel i9 14900K cooler air Deepco...

Curațare disc vinil

Atentie la site-ul FixShop.ro - p...

Display cu culori neuniforme
 

Cum se seteaza un presostat PM2 grundfos + pompa (ajutor)

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
Calypsso

Calypsso

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,935
  • Înscris: 21.04.2009
Caut si eu un "instalator" care se pricepe cat de cat,probabil multi ma stiti de pe aici ca am mai deschis acest subiect, si am incercat sa caut informatii stanga si dreapta am, dar am ajuns la un punct in care nu stiu ce sa-i mai fac absolut, nu imi mai ramane decat sa-l returnez, daca nu gasesc o solutie de finalizare, mai putin si o dau in disperare.

Deci: am o Pompa Wasserkonig WKPX3300-51 si Presostat grundfos PM2 legate la un put forat, 6 metri, astazi l-am montat m-am chinuit ceva dar am reusit, am ajuns la partea de setare, am cautat o gramada de informatii, plus un mare ajutor venit si de la florin71_skoda, care m-a ajutat, si-a dedicat timpul sa-mi caute informatii despre presostat si cum trebuie setat, un mare MULTUMESC, in mare am inteles cum functioneaza, problema e ca nu functioneaza cum vreau eu.

Sa va explic putin cum functioneaza, presostatul are 8 trepte de la 1-4 sunt presiunile, gen 1 este 0.50 bari iar de la 2 la 4 sunt +1 bar, presostatul pm2 este setat cu 1.5 bari daca toate butoanele sunt off,(la mine cum este ridicat doar 2 si 3 + 1.5 bari rezulta 3.5) restul  de la 5-8 sunt anumite chestii gen sa se reseteaza singur, sa se inchida dupa 30 minute de functioneaza continuu etc, am pus un ghid jos daca sunteti curiosi. De mers, el merge foarte bine, scade cam 0.5 bari la fiecare robinet deshis, ceea ce e ok, maxim 4 robinete pot sa deschid co presiune foarte ok, altceva nu am ce face sa deschid asa multe simultan, presiunea este foarte buna, ca la dus imi face masaj cat de tare iese.

Partea unde am vrut sa ajung si deja o dau in disperare, dupa ce l-am montat tot, fericit, am observat ca el porneste random, nu stiu sa va zic un interval, cum vrea el, de exemplu prima oara a pornit o singura data 2,3 secunde s-a oprit, acuma parca face mai des, exact acuma 10 minute de cat postez, a facut iara asa dar de vreo 5,6 ori cu pauze de 1,2 secunde, dupa s-a potolit. Ideea e ca porneste din senin fara un robinet deschis si nu inteleg de ce.
Acuma cauze pe care eu le-as deduce ar fii:

1.Sa scape pe undeva apa, nu stiu pe o teava un racord prin pamant, desi nu cred asta, pentru ca am inchis o data de exemplu robinetul exact la iesire din presostat si facea continuu,in plus mai e si chestia aia anti-cycling pe care am activat'o si trebuia sa intre in alarma presostatul, deci eu zic ca este exclus aceasta varianta,

2. Pompa este cu autoamorsare , ma gandesc sa nu fii facut o prostie ca am taiat teava ce merge in pamant cam 10cm deasupra supapei de sens, dar iara ma indoiesc.

3. Sa prinda pe undeva aer, imbinari, de exemplu presostatul se misca stanga dreapta daca vrei sa-l misti teoretic nu are voie desi e foarte strans + pasta ,dar nu prea cred ca ar scapa apa...

Ma puteti ajuta, stiti ceva? ca eu nu mai stiu, daca nu gasesc nici aici rezolvare sa se potoleasca, adica sa nu porneasca asa des fara niciun motiv ma duc sa-i fac retur, pentru ca nu are rost, pur si simplu aia e, nu stiu sa-l setez, sau cine stie care este problema, ca nu are voie sa porneasca asa, fara nicitun motiv, si am imrepsia ca face din ce in ce mai des.

Attached Files


Edited by Calypsso, 04 May 2020 - 23:07.


#2
alincar

alincar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 03.03.2013
un asemenea sistem este gandit sa asigure o presiune in circuit intre o valoare minima si maxima. Daca in sistem ai rezervor de apa tampoon, pompa va pornii numai cand presiunea in sistem scade sub valoarea de pornire si se va oprii la valoarea maxima setata. Daca nu ai rezervor, atunci trebuie sa ai grija ca inaltimea coloanei de apa care ramane in instalatie sa fie mai mare decat presiunea de pornire si punctul cel mai inalt de consum sa fie mai jos decat inaltimea data in tabelul de la pagina 166. Din ce spui rezulta ca scade presiunea in sistem sub valoarea de pornire fara consum de apa . Cauze pot fi : supapa de sens de la intrarea in pompa nu inchide bine si se goleste circuitul; coloana de apa de pe circuit are inaltime apropiata de valoarea de comutare a presostatului si porneste pompa .. etc Din ce se vede in manual, presostatul nu are si afisaj pentru presiune sa vezi valoarea acesteia - ca sa te lamuresti si sa poti controla pe viittor modul de functionare al instalatiei monteaza dupa presostat o ramificatie T si un manometru de 6 bari . Asa poti sa vezi clar ce se intampla in circuit . Oricum eu recomand un rezervor de apa tampon pentru a functiona numai dupa presiune cu valoare cat mai constanta

#3
iuliean50

iuliean50

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,227
  • Înscris: 04.12.2011
Pune un manometru pe circuitul de iesire ca sa vezi daca pierde presiune. Mai verifica daca supapa de sens isi face treaba iar pe la imbinari nu ai pierderi desi ca sa plece asa repede ar irebui sa ai pierderi foarte mari. Daca nu pierzi presiune incearca sa refaci reglajul presostatului.
ps. #alincar a fost mai rapid!

Edited by iuliean50, 05 May 2020 - 06:13.


#4
leomagic44

leomagic44

    Io, cu electronii.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,053
  • Înscris: 06.02.2012
In primul rand trebuie montat un vas de expansiune de minim 20L.
Apoi trebuie setat sa porneasca la 1,5-1,8 bari, iar oprirea sa se faca la 2,8-3 bari.
Pentru 700-800 ron trebuia echipat cu un manometru electronic, dar na acuma e de firma.
Eu stau in zona rurala si folosesc un hidrofor echipat cu un presostat chinazarie de 200 ron, SK 01 cu ecran unde pot vedea si presiunea.
De vreo 2 luni nu m-a dezamagit.

Edited by leomagic44, 05 May 2020 - 06:45.


#5
Calypsso

Calypsso

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,935
  • Înscris: 21.04.2009
Azi dimineața m-am trezit și era oprit, s-a oprit singur, a intrat in avarie, probabil s-a dezamorsat, ca am stat gen sa-l amorsez i-am dat drum și l-am oprit de câteva ori, pana a scos aer și după a pornit,tre sa desfac sa ma uit dacă la supapa de sens din put nu e ceva acolo și merge apa înapoi , poate sa fie și asta o cauza, ca am găsit ceva mizerie pe supapa de sens din țeava de put, probabil de atunci când s-a făcut căminul nu a acoperit cum trebuie gaura.
Se poate vedea presiunea le presostat pe el cum am zis, ea se ridica la 3,5 și de acolo pleacă, după scade cate 0,5 la fiecare robinet  aprins.

Vas de expansiune nu trebuie, așa mi s-a recomandat ca nu trebuie neaparat, ca dau banii aiurea ...nici nu știu ce sa mai cred.
nu știu ce sa fac, Am sa încerc sa-l mai bibilesc azi, nu ii dau de cap retur, cumpăr un scala 2 și gata ca așa m-am saturat.
Cum spuneam, problema poate nu e de la pompa ci de la put... dacă azi dimineața l-am găsit dezamorsat..

Edited by Calypsso, 05 May 2020 - 07:12.


#6
leomagic44

leomagic44

    Io, cu electronii.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,053
  • Înscris: 06.02.2012
Trebuie vas pentru ca fluidele nu se contracta, asta e clar, ai nevoie de perna de aer.
Prima picatura de apa pierduta, o sa porneasca hidroforul.

#7
bobitzaaa

bobitzaaa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,205
  • Înscris: 23.02.2007
Din minima mea experienta, pompa porneste cand scade presiunea in instalatie sub pragul setat. Asta se poate verifica usor, cum este descris mai sus. Altfel eu l-as returna cu totul. Un alt produs poate fi DAB E.Sybox.

Atentie la ce IP este catalogat produsul si ce umezeala este unde va fi montat.

#8
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
In cazul de fata, la cum este setat PM2, pompa porneste atunci cind consumul depaseste 1 litru/minut. Deci nu ar trebui sa aiba nici o treba cu presiunea, ca ar trebui sa plece in functie de consum.
De oprit, se opreste la 10 secunde dupa ce nu mai exista consum. Nu are nici o importanta la cit urca presiunea in alea 10 secunde.
Exista si o presiune minima setata, care acum este la 3,5 bar. Daca nu consumi deloc apa si totusi scade presiunea sub 3,5 bar, porneste pompa ca sa refaca presiunea minima la care trebuie sa stea sistemul atunci cind nu consumi apa.


Calypsso, daca tu zici ca pompa se opreste la 3,5 si din cind in cind pilpiie 4. Asta inseamna ca pompa ta nu prea poate sa faca acei 3,5 bar setati ca si minim.
Pe urma ai mai spus ca in sarcina, cu 1 robinet pornit, pompa ta reuseste sa faca doar 3 bar. Deci sub acel minim setat ca si protectie.
Avind in vedere cele de mai sus, cred ca ar trebui totusi sa setezi minimul la 2,5 bar. Muta doar swiciul 2 pe ON si 1,3 si 4 pe OFF.

#9
Calypsso

Calypsso

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,935
  • Înscris: 21.04.2009
L-am luat in brate si m-am dus cu el la EuroInstal, a fost ultima oara, urmatoarea daca mai merg il las acolo, omu a recunoscut ca scapa pe undeva, adica trage aer pe undeva, nici el nu stia sa zica exact, mi l-a strans gen intre pompa si presostat mai tare, cauta tot felul de motive, "aa uite pe aici scapa, a nu uite pe aici, este apa etc"  si mi-o mai dadea si pe aia: nu are cum sa nu mearga eu nu pot sa cred, ca in aceeasi zi am mai dat unu exact la fel, na culmea, fix la mine trebuia sa se nimereasca.

L-am dat cu 1 bar mai jos deci am 2.5 in sarcina, pe instalatie sta 3.5  acuma nu mai palpaie pe 4bar,cand pornesti un robinet sta la 2.5, si scade cate 0.5 la fiecare robinet aprins.
Ce-i drept se cam simte, in sensu ca daca pornesc 3 robineti cam scade presiunea, nu e ca si cum ai avea 1 robinet pornit, nu e foare deranjant (presiunea asta cu 3 robineti aprinsi o aveam inainte)

Nu am mai auzit sa porneasca in gol, sau cel putin nu l-am prins eu, vad eu dimineata cum e, el daca porneste de multe ori intra in avarie, e ultima, daca e asa, maine il dau de tot, ca joi se fac 14 zile de cand l-am cumparat si dupa nu mai pot sa-l returnez.

Edited by Calypsso, 05 May 2020 - 18:17.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate