Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La mulți ani @driftking91!

Unde e recomandat sa ma cazez in ...

Descarcator de supratensiune tip 2

ping digi?
 Reparare "șanțuri&#...

De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...
 Share abonament Netflix

Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy
 ATS din contactor modular

Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s

Altercație
 

Iasi - Targu-Jiu - Iasi

- - - - -
  • Please log in to reply
89 replies to this topic

#19
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,865
  • Înscris: 04.07.2010

View Postalecsus27, on 26 aprilie 2020 - 18:04, said:

... Ovidiu, am renuntat la Transfagarasan la indemnul tau, acum vrei sa renuntam si la valea Oltului? ...

Nu, dragul meu, nu am spus să renunţi la Valea Oltului, mai ales că încă nu aţi fost pe-acolo. Acuma, şi abancor zice ok, mai logic ar fi să parcurgeţi Transfăgărăşanul la întoarcere dacă tot mergeţi la Curtea de Argeş şi Poenari. Dar nu neapărat, şi uite de ce: observ că aveţi în plan 3 nopţi în zona Vâlcea. Şi atunci o variantă excelentă ar fi să mergeţi în zona Curtea de Argeş – Vidraru într-o excursie de o zi. Vizitaţi ce vă doriţi şi vă întoarceţi la cazarea din Vâlcea. În ziua aceea eu aş vizita în Curtea de Argeş ce am spus şi pe topicul celălalt (nu rata Biserica Domnească, pictura se apropie puţin de renaşterea italiană, fiind executată de un italian, iar muzeul de vis-a-vis e şi el interesant, nu mai vorbesc de mânăstire, care este "must-see"), apoi mergeţi la Vidraru (pentru cetatea Poenari) şi eventual puteţi urca până sus la Bâlea, că poate s-o mai fi peticit şi drumul pe conturul lacului şi n-o fi dreaq chiar atât de negru. Oricum, partea frumoasă e de la Cabana Posada Capra în sus, unde asfaltul e bun. Şi în felul acesta completezi vizitarea Transfăgărăşanului de acum câţiva ani.
Şi ai mai putea vizita tot în acea zi Bisericuţa rupestră de la Corbii de Piatră, asta însemnând vreo 20 de km de la Curtea de Argeş spre Câmpulung. Merită, şi drumul e bunicel, doar lângă Domneşti sunt denivelări, dar nu ridică probleme. Dacă socoteşti bine timpii, şi vă ţineţi de program, e posibil să intre şi o vizită la Mânăstirea Cotmeana, care e pe drumul Piteşti – Rm. Vâlcea. Breteaua e doar de cca. 4 km până la mânăstire, şi drumul e ok, mai nasol e că te asaltează puradeii tuciurii care se ţin scai, doar – doar să capete câte ceva. Noi am fost fermi şi le-am spus că vorbim după ce vizităm mânăstirea, iar la întoarcerea la maşină ne-au lăsat în pace pentru câţiva lei pe care au început să se certe între ei.
În fine, se mănâncă foarte bine în Curtea de Argeş, la mai multe localuri, preferatul nostru fiind Old Pub House. Zic că ar ieşi o excursie frumoasă de o zi.

Aţi putea să vă cazaţi nu în Tg. Jiu, ci undeva pe traseu, gen Polovragi, Baia de Fier etc. Şi faceţi o singură bază de cazare, nu e nevoie să înnoptaţi şi la Tg. Jiu şi în Vâlcea. La urma urmei sunt 114 km între Rm. Vâlcea şi Tg. Jiu, iar o cazare undeva între ele ar fi ideală, zic eu. Iar la Târgu Jiu să mergeţi tot într-o excursie de o zi, în combinaţie cu alte obiective din zonă. Eventual mai puteţi "împăna" programul, că aveţi de unde.  Uite câteva idei – Apasă aici.
Caută detalii pe net şi uitaţi-vă la poze. S-ar putea să prelungiţi şederea în zona Olteniei cu încă o zi – două, dacă vă încântă ceva în mod deosebit. Şi la întoarcerea spre Braşov mergeţi pe Valea Oltului şi puteţi să mai faceţi câteva opriri pe parcurs, nu doar la Cozia, că e timp suficient.

Şi uite cum le rezolvi pe toate, adică şi Transalpina, şi Valea Oltului şi Transfăgărăşanul parţial.
Apropo, şi eu ştiam că "Drumul Regelui" (aka Transalpina) e de la Sălişte, nu de la Sebeş.

Mai vorbim …


Sănătate şi toate cele bune !

Edited by OvidiuNS, 27 April 2020 - 02:46.


#20
yonut_a

yonut_a

    Trala la la la

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,948
  • Înscris: 03.08.2008

View PostOvidiuNS, on 27 aprilie 2020 - 02:35, said:


Apropo, şi eu ştiam că "Drumul Regelui" (aka Transalpina) e de la Sălişte, nu de la Sebeş.


Se intalnesc la Dobra si de pe acolo incepe cu adevarat. Dar da partea de la Saliste pana la Dobra e mult mai frumoasa ca cea de la Sebes la Dobra

#21
alecsus27

alecsus27

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,602
  • Înscris: 01.07.2006
Abancor: cu atat mai mult cu cat dureaza Transfagarasanul nu ne intoarcem pe acolo, in plus drumul e prost pana la Balea lac.. Dincolo de lacul de sus pana la Cartisoara, dus-intors, am fost deja acum cativa ani. Cetatea Poenari, Curtea de Arges si Cozia (poate si altele) ne propunem sa vizitam in excursii de zi, plecand din Olanesti, unde vom stam cel putin 3 nopti. Dar acum m-ai bagat si tu in ceata daca spui ca valea Oltului doar vreo 15 km sunt spectaculosi...nici nu stiu ce sa mai fac. Poate ma enervez si nu mai plecam nicaieri in iulie, il ascultam pe Arafat si prudenta lui...Glumesc doar pe jumatate. In sfarsit. ne mai gandim. Pe undeva o sa trebuiasca sa ne intoarcem, poate dam cu banul.

aris86: am citit, oricum a zis ca depinde unde e excursia. Noi mergem in tara, doi in masina, vom evita aglomeratiile, pe cat posibil gatim/mancam unde inchiriem ce cumparam din supermarket, nu e cazul de aglomeratie din aeroport/avion etc.

qew: exact! am facut Iasi-Brasov in aceeasi zi acu vreo 7 ani, dar pana la Sibiu e mai mult.

#22
alecsus27

alecsus27

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,602
  • Înscris: 01.07.2006
OvidiuNS: desigur, asa avem in plan, excursii de o zi din baza de la Olanesti (cred, nu stiu care dintre cele 3 statiuni e mai ok, mai verific pe net), posibil sa ramanem acolo 4 nopti. Parca vad ca se face excursia de 12 zile, in loc de 10, mai ales daca mergem dupa Vidraru pana sus, sa facem si jumatatea pe care n-am mers in 2013. Multumesc pentru celelalte recomandari, toata zona pare intr-adevar plina de atractii turistice. Da, inca n-am fost in Oltenia - am trecut o singura data  noaptea prin gara Craiova, cu trenul Resita-Bucuresti, prin 1988...ehei, ce vremuri.

#23
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,088
  • Înscris: 07.07.2006
Lasă-l pe Arafat și mergi la drum.
Da, e bine cum zici, dacă astea sînt datele problemei. E bun planul cu excursiile de o zi din zona Vîlcei.
Mergi pe Valea Oltului fără grijă, mai ales dacă nu ai mai fost. Ăia 15-20 km de care zic sînt cei mai spectaculoși, cu aspect de chei, stînci, etc., dar zona e toată pitorească, de la Călimănești la Boița.
Mai bine vă cazați cum zice Ovidiu, sau la Govora, sau Horezu... Olănești e cam izolat, ai de făcut niște km degeaba zilnic pînă în Rîmnic pentru excursiile de o zi.
Aș vedea măcar 2 excursii, una la Curtea de Argeș, Poienari, Vidraru, și alta la măcar o peșteră și o mănăstire, că sînt destule. Ideal probabil ar fi să stați măcar 3 zile pline în zonă.
Io aș clasa obiectivele așa: cea mai frumoasă - Peștera Muierilor (la Baia de Fier, aproape de coborîrea de pe Transalpina). Cea mai interesantă - Peștera Liiecilor de la Mănăstirea Bistrița - e mică, dar drumul pînă acolo e spectaculos, iar în peșteră sînt construite 2 bisericuțe, ceea ce nu prea vezi peste tot. Mai e și peștera Polovragi, dacă mai aveți chef, care însă nu e așa frumos împodobită ca Muierilor, dar per total o vizită în zonă, cu plimbare prin chei (foarte înguste) și la mănăstire (mică și verde și liniștită) merită, dacă mai e timp. Și dacă mai aveți chef de văgăuni, am impresia că se vizitează și salina Ocnele Mari, dar nu am fost, nu știu dacă e ceva spectaculos sau diferit față de alte saline.
Ca mănăstiri, Hurezi e clar top, e frumoasă și biserica de la Mănăstirea Arnota, Govora e iar ca o mică bijuterie, pe urmă Polovragiul, deci cam asta ar fi ordinea priorității. Dacă mergeți la Peștera Liliecilor, o să vedeți automat și Mănăstirea Bistrița, dar altfel nu merită, nu are cine știe ce arhitectură. Mai sînt mănăstiri valoroase în zonă, dar mai departe de la traseu,ca Dintr-un Lemn, sau Surpatele, sau mai greu accesibile, pe niște șosele prin păduri și munți, destul de pitorești, dacă vrei pe acolo e bine să afli mai întîi starea drumurilor: schituri ca Jgheaburi, Pătrunsa, Iezer, Pahomie, toate situate în niște locuri de poveste.
La capitolul „alte muzee” merită văzute clar culele de la Măldărești, lîngă Horezu. Poate și ceva legat de olărit la Horezu.
Astea ar fi principalele obiective în zona dintre Tg Jiu și Rîmnic.
Dacă treci dincolo de Tg Jiu mai sînt niște locuri mișto: Sohodolul, Tismana, Ponoarele. Dar cred că nu e cazul, nu ar mai semăna cu excursia planificată.

#24
mihaistoian

mihaistoian

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 588
  • Înscris: 02.11.2009

View Postalecsus27, on 27 aprilie 2020 - 09:53, said:

OvidiuNS: desigur, asa avem in plan, excursii de o zi din baza de la Olanesti (cred, nu stiu care dintre cele 3 statiuni e mai ok, mai verific pe net), posibil sa ramanem acolo 4 nopti. Parca vad ca se face excursia de 12 zile, in loc de 10, mai ales daca mergem dupa Vidraru pana sus, sa facem si jumatatea pe care n-am mers in 2013. Multumesc pentru celelalte recomandari, toata zona pare intr-adevar plina de atractii turistice. Da, inca n-am fost in Oltenia - am trecut o singura data  noaptea prin gara Craiova, cu trenul Resita-Bucuresti, prin 1988...ehei, ce vremuri.

Evita cazarea in Olanesti, este prea izolata, si nu recomand Calimanesti, este mai indepartata de zona de sub munte care merita vizitata. Recomand sa cauti cazare in Horezu, esti in centrul zonei de interes.
Si recomand salina Ocnele Mari, noi mergem anual, este foarte interesanta si atractiva. Ai in subteran restaurant ,,impinge tava” cu mancare buna, crama, inclusiv cu vin fiert, terenuri de tenis, fotbal, badmington, baschet, mese pt biliard, tenis de masa, hochei, cinematograf, piste de cart cu pedale, biserica

Edited by mihaistoian, 27 April 2020 - 11:35.


#25
alecsus27

alecsus27

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,602
  • Înscris: 01.07.2006
abancor: OK, multumesc, o sa mergem macar in unele din cele aratate. Din pacate in pesteri n-am fost niciodata, pentru ca eu am sinuzita (frigul da dureri de cap) dar pentru pestera Muierii poate o sa facem o exceptie. Da, as merge si dincolo de Tg. Jiu, dar asa cum spui ma indepartez de traseul planificat. Doar daca stam 12 in loc de 10 zile. Mai vedem.
mihaistoian: vad ca amandoi spuneti sa prefer Horezu Olanestiului, bine atunci, asa vom face - motivul pare intemeiat. Cred ca mergem si la Ocnele Mari, da. Eu am sinuzita, dar chiar daca e racoare aerul sarat ar trebui sa faca bine.

Edited by alecsus27, 27 April 2020 - 11:41.


#26
aris86

aris86

    Traieste constient!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,863
  • Înscris: 26.02.2010
Vezi ca programul la Ocnele Mari este 10-14.

#27
cristiany

cristiany

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,884
  • Înscris: 16.04.2007

View Postalecsus27, on 27 aprilie 2020 - 11:37, said:

abancor: OK, multumesc, o sa mergem macar in unele din cele aratate. Din pacate in pesteri n-am fost niciodata, pentru ca eu am sinuzita (frigul da dureri de cap) dar pentru pestera Muierii poate o sa facem o exceptie. Da, as merge si dincolo de Tg. Jiu, dar asa cum spui ma indepartez de traseul planificat. Doar daca stam 12 in loc de 10 zile. Mai vedem.
mihaistoian: vad ca amandoi spuneti sa prefer Horezu Olanestiului, bine atunci, asa vom face - motivul pare intemeiat. Cred ca mergem si la Ocnele Mari, da. Eu am sinuzita, dar chiar daca e racoare aerul sarat ar trebui sa faca bine.
Putin off-topic: In pesteri temperatura este undeva in jur de 10 grade, deci nu este asa frig. Singura problema ar fi diferenta de temperatura outdoor vs indoor.
Si eu am sinuzita, dar cu toate astea am fost in cateva pesteri. Iti spun ca nu ai de ce sa iti faci griji, iti pui o sapca sau o caciula pe cap si ai rezolvat problema. In plus incearca sa stai cateva minute inainte sa intri / sa iesi, astfel incat sa eviti un soc termic ( in acest caz poti avea ulterior de suferit ).
Bafta !

#28
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,865
  • Înscris: 04.07.2010

View Postabancor, on 27 aprilie 2020 - 11:16, said:

... Mănăstirea Bistrița ... altfel nu merită, nu are cine știe ce arhitectură ...

Arhitectura ca arhitectura, deşi şi asta e impresionantă, biserica fiind masivă. Dar pictura e de excepţie, aş zice că este una din cele mai frumoase biserici din ţară, dacă nu cea mai frumoasă. Iar altarul îţi taie răsuflarea, nu mai vezi aşa ceva în bisericile ortodoxe. Zic că merită oricum, şi dacă mai parcurge şi cheile la pas, iese ceva splendid. Din păcate peştera nu e luminată, dar am înţeles că dacă vorbeşti la mânăstire se poate rezolva şi asta.

În rest, observ că amândoi suntem de acord la milimetru. De schiturile de sub munte eu nu i-am mai pomenit, am scris în alt context despre ele, dar poate ieşi o excursie superbă de juma' de zi dacă vizitează măcar schiturile Pahomie şi Pătrunsa. Se pretează la a fi combinate aceste 2 vizite, schiturile fiind relativ apropiate ca distanţă. Dar trebuie să aibă şi disponibilitate pentru mersul pe jos.

Yonut_a, s-a mai discutat şi pe topicul dedicat, Drumul Regelui a fost construit parcă în 1930, şi ţinea de la Sălişte la Novaci, pentru a lega Sibiul de partea "olteană". Şi evident, lumea ştie de Sebeş pentru că aşa s-a construit accesul pe timpul comunismului şi aşa s-a şi încetăţenit pe vremea lu' tanti Udrea, când s-a început asfaltarea.
În ce priveşte frumuseţea, ai mare dreptate, dar oricum partea cea mai frumoasă tot în partea cea mai înaltă este (aka la golul alpin).


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 27 April 2020 - 14:02.


#29
mihaistoian

mihaistoian

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 588
  • Înscris: 02.11.2009

View Postaris86, on 27 aprilie 2020 - 12:56, said:

Vezi ca programul la Ocnele Mari este 10-14.

Programul de vara este mai lung, dar acum e inchisa, urmand a fi redeschisa. Aici e site-ul oficial
https://www.salvil.r...na-ocnele-mari/

#30
alecsus27

alecsus27

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,602
  • Înscris: 01.07.2006
Sigur ca as prefera sa mergem pe drumul acela pitoresc, dupa Paltinis pana la intrarea pe Transalpina, dar ma intreb daca nu intarzie mult ajungerea la urmatoarea destinatie de innoptare . Desi, daca e vorba de Horezu, e mai bine ca nu mai mergem pana la Tg. Jiu tot atunci. Ma gandesc intr-adevar sa las Tg. Jiu ca o excursie de zi, daca ne facem baza in Horezu, e si mai aproape si castigam o noapte.

Multumesc pentru toate recomandarile amanuntite! Sper sa iasa o excursie faina si sa tina si vremea cu noi - mai ales in situatii ca cetatea Poenari, unde avem mult de mers pe jos, masina ramanand in parcare la poalele muntelui.

cristiany: bine, o sa fac asa cum spui, intr-adevar nu merita sa ratam frumusetea stranie a unei pesteri dintr-un motiv care s-ar putea dovedi neintemeiat - o sa-mi pun un fes.

Edited by alecsus27, 27 April 2020 - 16:35.


#31
aris86

aris86

    Traieste constient!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,863
  • Înscris: 26.02.2010
Cetatea Poenari, o faci in maxim 2h, dus-intors, nu este nimic special, uau de vizitat. Cea mai misto cetate, care merita vizitată, este Cetatea Carolina, din Alba Iulia, am vazut că s-a mai reconstruit si cea din Deva (am vizitat-o acu 10 ani).

#32
cristiany

cristiany

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,884
  • Înscris: 16.04.2007
Acum 2 ani ne-am cazat in Plovragi ( la Casa din Salcami ) de unde am vizitat Pestera Polovragi, cheile Oltetului ( mergi pe jos pana acolo, sunt aproape ambele ), Pestera Muierilor. Intr-una din zile am facut Transalpina pana la domeniul schiabil si retur.
Poti lua in calcul si aceasta varianta, mai sunt si alte locuri de vazut in zona, nu doar ce am enumerat eu.

#33
alecsus27

alecsus27

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,602
  • Înscris: 01.07.2006
aris86: mergem acolo mai ales pentru ca e fosta cetate a lui Vlad Tepes si pentru ca, zice lumea, privelistea de sus e superba.

Uitandu-ma la cazari in Horezu, s-ar putea sa fie o problema: atunci cand stam cel putin 2-3 nopti intr-un loc, noi inchiriem de obicei garsoniera cu bucatarie, sa ne gatim singuri mancarea (cumparata de la supermagazin), in plus am vrea sa platim cu bonuri de vacanta...Nu prea am vazut asa ceva in Horezu, doar pensiuni. Trebuie sa mai caut prin preajma. Din punctul asta de vedere, in orase sunt sanse mai mari de a gasi.

#34
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007

View Postaris86, on 27 aprilie 2020 - 16:50, said:

Cetatea Poenari, o faci in maxim 2h, dus-intors, nu este nimic special, uau de vizitat. Cea mai misto cetate, care merita vizitată, este Cetatea Carolina, din Alba Iulia, am vazut că s-a mai reconstruit si cea din Deva (am vizitat-o acu 10 ani).
Da, dar in cat timp urci 1480 de trepte?!!!...la coborat e mai usor, dar tot dureaza Posted Image

Edited by danpet, 27 April 2020 - 17:57.


#35
aris86

aris86

    Traieste constient!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,863
  • Înscris: 26.02.2010
30 de minute maxim

#36
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,865
  • Înscris: 04.07.2010

View Postalecsus27, on 27 aprilie 2020 - 16:34, said:

... Sper ... sa tina si vremea cu noi ...

E foarte important să prindeţi vreme bună pe Transalpina. Dacă nu va fi vizibilitate bună veţi rămâne dezamăgiţi. Normal că vei face rezervările de cazare din vreme, aşa încât nu vei şti precis cum va fi vremea în ziua când o parcurgeţi. Totuşi în acele zile prognoza va fi mult mai precisă. Vreau să spun că dacă e vreme nasoală pe Transalpina în ziua respectivă dar prognoza pentru ziua de plecare spre Braşov e mult mai bună, atunci ai putea să inversezi, adică mergi la ducere pe Valea Oltului şi la întoarcere pe Transalpina. De aceea e bine să găseşti cazarea din Oltenia cât mai aproape de Novaci, ca să nu fie distanţa prea mare între acea cazare şi Braşov. Cel mai bine ar fi dacă ai găsi ceva cum vreţi voi chiar în Novaci, sau măcar în apropiere. Polovragiul e şi el o soluţie bună, nu e departe. Horezu e un pic mai departe, dar rămâne şi el pe listă, că până la urmă distanţele nu sunt mari. Oricum, nu te grăbi încă, stai să treacă starea de urgenţă. După aceea ofertele vor fi mai numeroase.

În ce priveşte mâncarea, după ce se redeschid cârciumile fac o întrebare la prietenii mei din Tg.Jiu şi din Curtea de Argeş şi te informez unde va fi mai ok.

Mai vorbim ...


Sănătate şi tcb !

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate