Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Reparare "șanțuri&#...

De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...
 Share abonament Netflix

Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy
 ATS din contactor modular

Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s

Altercație
 Cartonașe și stickere t...

Ciobanesc german - zgarda electro...

Ce este instalatia asta? (Valea B...

BD-R Verbatim 25gb salvare Fisier
 

Note scolare confidentiale si digitalizarea testelor

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
VePeNe

VePeNe

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 04.02.2020
Credeti ca se va ajunge si la asta?
Bullyingul poate sa fie si de natura intelectuala , verbala si psihologica , nu neaparat de natura  fizica prin bataie.
Cred ca  multi dintre noi  am intalnit colegi  care luau note mai bune decat ceilalti, se laudau cu asta si faceau misto de cei cu performante mai slabe la invatat, ba chiar ii insultau.  
Cei mai conservatori  vor zice ca umilirea i-ar putea incuraja pe elevii slabi la invatatura sa se autodepaseasca,  competitia fiind benefica, insa  psihologii si cei mai progresisti nu sunt de acord si considera ca umilirea e doar un act care instiga la ura si discriminare, neavand niciun efect benefic.  
Daca il faci "prost" pe unul e tot hartuire, umilire   si discriminare  de natura intelectuala, iar in statele europene dezvoltate treaba asta se poate pedepsi cu amenda sau chiar inchisoare.  
Sistemul de invatamant, fiind decis sa lupte impotriva bullyngului, ar putea sa faca notele scolare confidentiale.
Elevii  aroganti  care isi hartuiesc colegii cu performante mai slabe la invatat  ar putea fi pedepsiti prin detentie, scaderea notei la purtare, amenda sau chiar cu munca in folosul scolii.

Multumita digitalizarii, notele vor fi transmise doar acasa pe calculator/smartphone pe o retea de baza de date de tip Turnitin  unde profesorul acorda note fiecarui elev dupa corectarea testelor,  iar tu ca elev intri doar cu parola  pe  propriul profil  in care iti poti vizualiza doar notele tale fara a afla notele celorlalti colegi (pana la urma e de bun simt, ar trebui sa-ti pese doar de persoana ta si performantele tale, nu de altii), exact cum e sistemul cu profitul tau de evaluare a performantelor din corporatii.
E posibil chiar ca doar parintii/tutorii sa aiba acces, avand obligatia de a comunica ei notele si performnatele scolare copiilor avand in vedere ca elevii au tendinta sa-si ascunsa notele sau sa minta.  Nu vor mai exista cataloage, nu va mai sta profesorul sa comunice notele public in cursuri.  

Testele si examenele vor fi sustinute doar in format electronic  avand in vedere ca se va renunta la caiete si pixuri si vor fi aduse tablete  care vor fi sub proprietatea scolii.  In timpul cursurilor, elevii vor putea accesa pe aceste tablete internetul,  atent filtrat, adica vor avea acces doar la Wikipedia, site-urile si canalele educationale si la profilul lor de Turnitin unde sa-si salveze notitele.
In cadrul testelor si examenelor, aplicatia, odata accesata , nu va mai putea fi inchisa sau minimizata pana la expirarea timpului de sustinere a testului , elevii nu vor  putea sa copieze.  Camerele video ii vor descuraja sa sopteasca sau sa se copieze reciproc.

#2
Stecheru

Stecheru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 804
  • Înscris: 16.09.2007
Fara competitie nu va exista performanta.

#3
Paz

Paz

    Kitzbühel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,942
  • Înscris: 29.04.2018
Competitia singura nu creeaza performanta. Ca sa fie performanta prin competitie, trebuie conditii si oportunitati egale.

#4
Stecheru

Stecheru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 804
  • Înscris: 16.09.2007
Nu rastalmaci ce am zis dupa cum iti convine tie. Eu nu am zis ca doar competia creaza performanta. Am zis ca fara competitie nu apare performanta. Daca faci notele confidentiale asta obtii. Conditii si oportunitati egale e alta treaba care oricum nu se obtine prin ascunderea notelor.

Edited by Stecheru, 08 February 2020 - 11:40.


#5
Rhesus

Rhesus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,884
  • Înscris: 22.04.2014
Cat timp elevul ia nota, si nu parintele (care, in multe cazuri are mai putine clase decat persoana in cauza) mi se pare de bun simt sa aiba acces cel putin si elevul. (fara a limita bineinteles si accesul parintelui/tutorelui la situatia scolara).

Mi se pare normala confidentialitatea datelor, desi, la noi nu prea ar merge. Cat timp o teza se poate rezolva si cu un porc de Craciun (cade la fix perioada) + telemea si oua, e mai transparent (oarecum) acum.

Cu digitalizarea sunt 100% de acord.

Edited by Rhesus, 08 February 2020 - 11:51.


#6
Paz

Paz

    Kitzbühel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,942
  • Înscris: 29.04.2018
Si ce anume mi-ar conveni mie ? Crezi ca-mi pasa daca se ascund notele sau nu ?

#7
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,169
  • Înscris: 22.05.2003
Ieri copilul meu a venit cu testul de la matematica, unde a avut FB cu 3 stelute.

Mai stie ca din 15 copii, doar 4 au luat FB.
Restul e secret.


Aceasta competitie nu prea are sens la o varsta mica, pt ca de fapt, nu exista MIZA!

La noi e sport national sa se imparta intre prosti si destepti!

#8
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,984
  • Înscris: 18.09.2008
Credeti ca daca se secretizeaza notele la scoala, parintii nu o sa isi mai bata copii pentru note mici?! Asta e cea mai mare problema, nu faptul ca rad colegii de tine la scoala.

De obicei, copii rad de altii ca sunt urati, ca sunt saraci, ca sunt murdari, nu e note. Asta e ultima problema.

#9
tioopedi

tioopedi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,744
  • Înscris: 01.12.2018

View PostVePeNe, on 08 februarie 2020 - 10:29, said:

  • Cred ca  multi dintre noi  am intalnit colegi  care luau note mai bune decat ceilalti, se laudau cu asta si faceau misto de cei cu performante mai slabe la invatat, ba chiar ii insultau.
  • Elevii  aroganti  care isi hartuiesc colegii cu performante mai slabe la invatat  ar putea fi pedepsiti prin detentie, scaderea notei la purtare, amenda sau chiar cu munca in folosul scolii.
Zau?? Tocilarii agreseaza??
Viceversa.

Edited by tioopedi, 08 February 2020 - 13:20.


#10
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013
Ia cautati voi pe google dupa cuvintele astea "copil sinucis nota mica". O sa va ingroziti cate cazuri veti gasi.
Si astea sunt doar cazurile care apar in presa, multe nu apar.
Si apoi parintii romani au o obsesie dupa note. De cate ori nu ati auzit "sa imi vii cu note bune acasa". Nu conteaza ce, cum, de ce, ce invata copilul, nu conteaza ca profesorul e mai bland sau mai exigent. Tot ceea ce conteaza sunt notele.
Si cand vin cu note slabe sunt batuti si pedepsiti de parinti. Stiu enshpe cazuri de genul asta.
Un singur exemplu: fiica profesoarei mele de matematica din liceu (o fiinta absolut execrabila) care era in generala, ia un 9 la sport. Afla fiinta execrabila si inca de cum a intrat fata pe usa a luat-o la bataie. Dar bataie din aia crunta cu tipete si zbierete. Peste doua saptamani afla si tac-su (un tampit si ala) si ii mai da si ala o bataie crunta.
In strainatate unii si-au dat seama de gravitatea situatiei si au schimbat sistemul.De exemplu in Anglia nu exista note, ci doar calificative care sunt secrete si pentru elev dar si pentru parinti.
Bineinteles ca parintii sunt informati de abilitatile copilului. Ba, vazi asta micu e foarte talentat si atras de biologie si chimie, dar varza la istoria si matematica. Nu il mai obliga sa faca performanta in ceea ce nu i se potriveste pentru ca isi va consuma aiurea timpul, timp pe care si l-ar putea folosi constructiv in ceea ce ii place.
Sa nu mai spun de problema numita dislexie, problema de care sufera 15-20% din pamanteni. In Romania asta e un tabu. Copiii cu problema asta sunt blamati, facuti prosti, retardati, samd. Deloc ajutati.

Edited by Friskey, 08 February 2020 - 14:52.


#11
LOLkekLOL

LOLkekLOL

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,348
  • Înscris: 29.07.2019

View PostVePeNe, on 08 februarie 2020 - 10:29, said:

Bullyingul
Nu exista "bullying".  Folosirea acestui termen si a altor cativa, imprumutati de la americani(grev retardati si totalitaristi), ar trebui pedepsita aspru!

Cat despre confidentialitatea notelor, da, nu e o idee rea. Desi intr-un mediu precum clasa nu cred ca e ceva foarte viabil si poate nici dezirabil(sunteti o mica comunitate, ar trebui un pic de spirit de competitie). Ceva mai rau e cand se posteaza pe net note de bac sau intrari/respingeri la facultati, alea in opinia mea nu ar trebui sa fie publice.

Edited by LOLkekLOL, 08 February 2020 - 15:23.


#12
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,654
  • Înscris: 13.06.2004
@ Friskey : păi nu a chemat nici un vecin Poliţia sau să le fi aplicat corecţie părinţilor? Dar ce mai fac javrele alea de părinţi... sper că trăiesc în singurătate, ca nişte javre împuţite ce sunt şi vor muri uitate ca nişte javre împuţite ce sunt.

Copii vor vorbi, aşa că se mai poate afla de note. Poate la clasele mici mai greu, dar când eşti "scos la tablă" se mai aude ce notă ai luat.
Aia cu notele e o manie proastă. Cred că a rămas de pe vremea când erai repartizat la angajare în funcţie de nota pe care ai luat-o. Notele bune pot reflecta isteţimea, dar pot fi şi rezultat al tocelii.
Cu materiile aşa e. Pe mine unele nu m-au pasionat deloc. Asta nu înseamnă de exemplu dacă eşti slab la matematică (nu mă refer la chestii de bază, precum operaţii matematice simple sau calcularea ariei unui dreptunghi sau volumul unui cub) eşti prost per asamblu... poate nu înţelegi ceva. Eu mă aveam mai bine cu matematica decât cu literatura, pentru că nu înţelegeam mesajul (poate aici eram prost) şi pentru că să moară satana de mă pasionau subiectele.
Dragi părinţi, dragi oameni, nu toţi suntem genii. Unii suntem pricepuţi la toate, alţii pricepuţi la mai puţine, alţii pricepuţi la doar câteva lucruri. Dacă un om se pricepe la ceva bun, nu-l bate la cap că de ce nu se pricepe la nu ştiu ce, că-i faci rău. Ajutaţi persoanele să devină mai bune, nu mai frustrate.

Edited by djl, 08 February 2020 - 15:36.


#13
Paz

Paz

    Kitzbühel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,942
  • Înscris: 29.04.2018

View Postdjl, on 08 februarie 2020 - 15:36, said:

@ Friskey : păi nu a chemat nici un vecin Poliţia sau să le fi aplicat corecţie părinţilor? Dar ce mai fac javrele alea de părinţi... sper că trăiesc în singurătate, ca nişte javre împuţite ce sunt şi vor muri uitate ca nişte javre împuţite ce sunt.

Pe urma te trezesti cu copilul devenit adult si tampit ca si ei zice "m-au batut dar mi-au facut un bine ca uite ce am ajuns". :lol:

#14
VePeNe

VePeNe

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 04.02.2020

View Postmiki07, on 08 februarie 2020 - 13:16, said:


De obicei, copii rad de altii ca sunt urati, ca sunt saraci, ca sunt murdari, nu e note. Asta e ultima problema.
Se rade si de note, mai ales in  clasele I-IV.  
In  cazul meu, aveam vreo 3-4 tocilari  care aveau numai calificative de  Foarte Bine de la invatatoare pentru ca parintii lor erau de bani gata si aduceau cele mai scumpe cadouri, iar invatatoarea ii favoriza mai mult pe ei, dar si fiindca aveau bani de meditatii.  

Din clasa a V-a cei 3-4  tocilari  s-au transferat la scoli private mai bune si am ramas noi mediocritatea. Ne-au mai umplut si de cativa repetenti manelisti si batausi care ne-au stricat clasa si pe mana unei diriginte proaste.   Eu care eram cel mai slab baiat din clasa in clasele  I-IV  eu si cu vreo 6 fete am devenit   tocilarii  clasei cu note de 8-10 pe linie pana in clasa a VIII-a.
Problema e ca s-au inversat rolurile si tocilarii erau cei mistocariti de smecherii clasei care aveau alte prioritati:  numarul de tigari fumate pe zi  scorul la fotbal, FIFA si Counter Strike , banii din portofel, "marimea"  si  numarul de gagici.

#15
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,558
  • Înscris: 02.09.2006

View PostVePeNe, on 08 februarie 2020 - 10:29, said:

Credeti ca se va ajunge si la asta?
Bullyingul poate sa fie si de natura intelectuala , verbala si psihologica , nu neaparat de natura  fizica prin bataie.
Cred ca  multi dintre noi  am intalnit colegi  care luau note mai bune decat ceilalti, se laudau cu asta si faceau misto de cei cu performante mai slabe la invatat, ba chiar ii insultau.  
.................................
Aiurea! era exact invers, se facea misto de tocilari, deci ai inceput de la o premiza gresita!

View Postdjl, on 08 februarie 2020 - 15:36, said:

@ Friskey : păi nu a chemat nici un vecin Poliţia sau să le fi aplicat corecţie părinţilor? Dar ce mai fac javrele alea de părinţi... sper că trăiesc în singurătate, ca nişte javre împuţite ce sunt şi vor muri uitate ca nişte javre împuţite ce sunt.

Copii vor vorbi, aşa că se mai poate afla de note. Poate la clasele mici mai greu, dar când eşti "scos la tablă" se mai aude ce notă ai luat.
Aia cu notele e o manie proastă. Cred că a rămas de pe vremea când erai repartizat la angajare în funcţie de nota pe care ai luat-o. Notele bune pot reflecta isteţimea, dar pot fi şi rezultat al tocelii.
Cu materiile aşa e. Pe mine unele nu m-au pasionat deloc. Asta nu înseamnă de exemplu dacă eşti slab la matematică (nu mă refer la chestii de bază, precum operaţii matematice simple sau calcularea ariei unui dreptunghi sau volumul unui cub) eşti prost per asamblu... poate nu înţelegi ceva. Eu mă aveam mai bine cu matematica decât cu literatura, pentru că nu înţelegeam mesajul (poate aici eram prost) şi pentru că să moară satana de mă pasionau subiectele.
Dragi părinţi, dragi oameni, nu toţi suntem genii. Unii suntem pricepuţi la toate, alţii pricepuţi la mai puţine, alţii pricepuţi la doar câteva lucruri. Dacă un om se pricepe la ceva bun, nu-l bate la cap că de ce nu se pricepe la nu ştiu ce, că-i faci rău. Ajutaţi persoanele să devină mai bune, nu mai frustrate.
Buna postare, presupun ca parintii tai sint mindri de tine!

#16
VePeNe

VePeNe

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 04.02.2020

View PostLOLkekLOL, on 08 februarie 2020 - 15:22, said:

Nu exista "bullying".  Folosirea acestui termen si a altor cativa, imprumutati de la americani(grev retardati si totalitaristi), ar trebui pedepsita aspru!



Recunosc ca am gresit prin a scrie in romgleza.  

Putem spune "hartuire" care e acelasi lucru.


View Posttytysor, on 08 februarie 2020 - 19:39, said:


Buna postare, presupun ca parintii tai sint mindri de tine!
Ca-ti place sau nu, corectia fizica a copiilor de catre parinti  e interzisa prin lege in UE si SUA si te poate duce la parnaie daca copilul e dispus sa prefere sa fie crescut de un tutore grijuliu si nu de un parinte abuziv si sa te reclame autoritatilor.

Parintii care aplica corectii fizice copiilor sunt intr-adevar niste monstri care n-ar trebui sa aiba drepturi parintesti. Violenta duce tot la violenta.  Pedepsirea prin violenta  ca in cazul Germaniei in WW2 sau Irakului  nu mai e o solutie demult.  
Astazi, daca o natiune ca Rusia , Iran sau Coreea de Nord comite prostii, nu mai trebuie sa trimiti trupe peste ea, ci bagi sanctiuni economice  pana se potoleste.  
Asa si cu cresterea copilului - gasesti alte metode prin care sa-l pedepsesti.
Uiti ca traim in secolul 21, intr-o lume mai pasnica , mai sigura si mai armonioasa.
Nu mai esti nevoit sa-ti cresti copilul ca pe un barbar ucigas care sa dea piept cu toate problemele precum foametea, competitia dura si razboiul, probleme care au fost rezolvate  demult in occident acum ca exista organizatii internationale  si institutii  care ne pot rezolva problemele.  

Copilul secolului 21 trebuie sa fie crescut cu multa dragoste, sa fie invatat sa respecte legile, sa fie corect, sa munceasca cinstit, sa se integreze intr-o societate,  sa iubeasca, sa comunice,   sa convietuiasca armonios cu ceilalti, sa fie increzator.
Nu mai traim in evul mediu sau la 1900  cand fiecare era pe descurcatelea, sa-l inveti sa se bata, sa fure, sa minta, sa ucida,  sa fie violent pentru a nu ajunge un ratat.

#17
Augustus1978

Augustus1978

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 934
  • Înscris: 01.02.2019

View PostStecheru, on 08 februarie 2020 - 11:38, said:

Nu rastalmaci ce am zis dupa cum iti convine tie. Eu nu am zis ca doar competia creaza performanta. Am zis ca fara competitie nu apare performanta. Daca faci notele confidentiale asta obtii. Conditii si oportunitati egale e alta treaba care oricum nu se obtine prin ascunderea notelor.
Maaah, el vrea confidentialitate ca e mare bugetar sau patron, dar copii lui sunt prosti de dau in gropi si toti rad de ei. Nu ai citit ce a scris. Il freaca mult. Cum eu mare functionar in stat sau patron am asa copii prosti, asa ceva nu se poate la mine barosanul. Numai uitate cum patronii si bugetarii isi lauda plozii desi acestia sunt mediocritati ce nu se remarca prin nimic. Faza este ca nici in US nu sunt confidentiale. Nu stiu de ce unii parinti nu pot accepta faptul ca nimanui nu ii pasa de copii lor, ca 10% sunt viitori infractori sau ratati in viata.
Imi amintesc o faza de la mine din oras: tatsu mare patron (la propriu) i-a cumparat la un mucos de copil de 19 ani Audi nou si telefon mobil pe la sfarsit de '90. Atunci nici Parlamentarii nu aveau toti mobile. Dintre liceeni/studenti daca aveau 0,5%.
In fine, pulalaul merge cu peste 160 pe ora fara experienta, scapa telefonul din mana (declaratia lui) vrea sa il ia de pe podeaua masinii si se rastoarna. Ramane paralizat la picioare.
Recatia lui tatsu e monumentala in schimb: sa vedeti ca in 6 luni e pe picioare zice la toti doar e pruncu-meu (credea ca e ceva material genetic superior, nu stiu). Trec 6 luni de tratament, 12, il duc in Ungaria la tratament cu exercitii in apa termala, trec 24. Pana si azi dupa 20 de ani tot in scaun cu rotile este. Mai ca iti vine cand il vezi pe tatsu sa ii zic, no da umbla - asa sa il f*ti un pic (oricum era un specimen neplacut)

Edited by Augustus1978, 09 February 2020 - 08:31.


#18
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013

View Postdjl, on 08 februarie 2020 - 15:36, said:

Dar ce mai fac javrele alea de părinţi... sper că trăiesc în singurătate, ca nişte javre împuţite ce sunt şi vor muri uitate ca nişte javre împuţite ce sunt.
Nu stiu ce mai fac sau daca au iesit la pensie, ambii fiind profesori de matematica dar la licee diferite. Femeia a fost si directoare multi ani la liceul meu, din fericire dupa ce am terminat eu.
Oricum, sunt cam singuri. Ambii copii au plecat la Bucuresti la facultate si au ramas acolo.
De regula genul asta de oameni isi traiesc batranetile singuri.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate