Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La mulți ani @driftking91!

Unde e recomandat sa ma cazez in ...

Descarcator de supratensiune tip 2

ping digi?
 Reparare "șanțuri&#...

De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...
 Share abonament Netflix

Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy
 ATS din contactor modular

Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s

Altercație
 

Yamaha r-n803d sau stereo ampli plus player de retea.

- - - - -
  • Please log in to reply
251 replies to this topic

#199
Mr. Incredible

Mr. Incredible

    It's showtime!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,640
  • Înscris: 07.10.2005
Nu vad ce alternativa ai putea avea ca sa ai YPAO pe AS701.

Sunt foarte multe app-uri de streaming oficiale: Tidal, Spotify, Airable, Juke, Deezer, Qobuz, Napster si DAB+ Tuner. Se poate asculta muzica din USB, din telefon, din retea.

Edited by Mr. Incredible, 09 June 2021 - 12:44.


#200
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,111
  • Înscris: 09.01.2007
Ma refer la alternativa de room correction pe AS701, nu neaparat YPAO.

Ca app-uri, ma uit la ce am disponibil pe un streamer cu Chromecast, am zeci de appuri acolo: Soundcloud (folosesc), Ytb music...

#201
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,675
  • Înscris: 24.10.2015
O alternativa ar fi un mini dsp inserat intre o sursa ( de exemplu cd player sau chrome cast) si yamaha as701. Ai nevoie de mini dsp  150 de euro pe ebay, un microfon calibrat vandut tot de ei 80 de euro, un pc pe care instalezi REW si cunostinte pentru a lua masuri, a inerpreta corect rezultatele. Creezi curbele de corectie in REW cu ajutorul unor filtre, inregistrezi in mini dsp si il conectezi.

Cand vei vrea sa mearga prin MiniDSP la fel semnalul va fi convertit analog to digital si apoi digital to analog daca vei folosi intrarile RCA, daca cele coaxiale atunci poti baga in minidsp semnal digital, el face modificarile necesare dupa care iesi tot cu digital.

Si in yamaha rn803d ai posibilitatea sa functioneze exclusiv analog daca bagi pure direct. In felul acesta se ocoleste YPAO si reglajele de ton. Iar daca intri cu analog prin RCA voila!

Alta alternativa mult mai simpla decat REW e o aplicatie care am uitat cum se numeste pe moment ce o poti instala in pc si face exact acelasi lucru ca YPAO foar ca mai bine. Adica la fel, singura masoara,singura aplica corectie, doar ca va trebui sa folosesti mereu laptopul ca sursa si aplicatia e cu abonament anula destul de costisitor. Si tot va trebui sa cumperi microfon.

Daca esti multumit de amplificarea de pe as701 si nu ai de gand sa faci upgrade in curand, eu cred ca merita trecerea la rn803d fiindca ai totul intr-un aparat. Nu mai umbli cu un milion de cabluri interconect si inca cateva aparate, plus room corection YPAO. Pentru mine asta a contat, a fost si motivul principal pentru care am renuntat la HK980. Dar daca stii ca esti mereu in goana dupa cel mai bun DAC, cel mai bun player de retea, schimbi mereu amplificarea... mai bine ramai pe componente separate.

Cand ai rn 803d nu mai ai ce upgrade sa faci, daca vrei sa schimbi un element trebuie sa schimbi totul.

#202
pedros_2005

pedros_2005

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,470
  • Înscris: 03.12.2007

View Postoverseas, on 09 iunie 2021 - 12:20, said:

Contemplez sa inlocuiesc AS701 cu RN803D pentru 3050i. Ar fi un efort banesc, desi am gasit o oferta buna.

In primul rand ma atrage YPAO room correction. In rest nu imi lipseste mare lucru, deoarece folosesc deja un streamer cu Chromecast si Topping E30 (atat pentru DAC, cat si pentru USB). Am vreo alta alternativa la fel de usor de utilizat ca YPAO, cu AS701 ?!

Mai putin motivant pentru mine ca sa fac efortul la RN803D:
partea cu semnalul analog care e reprocesat intern - eu mai folosesc intrarile analogice (CD, posibil vinil, Topping cu DAC extern etc)
lipsa mufa HDMI... pe termen lung
streamingul limitat la app-urile 'oficiale'
management de bass - nu ma vad sa-l folosesc prea curand
partea de amplificare - nu cred sa simt o diferenta
Incet, incet dai in altceva! Ai scule foarte bune pt ascultat muzica. Tot schimbind si cautind si experimentind ajungi sa nu mai asculti muzica ci doar sculele. Ca sa ma exprim in limbajul familiar mie, inlocuiesti causa remota cu causa proxima...

#203
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,111
  • Înscris: 09.01.2007
In romgleza ii zice upgradita.

#204
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,675
  • Înscris: 24.10.2015
E si asta un hobby. Ca si la masina. Unii o folosesc pur si simplu altii trebuie mereu sa schimbe ceva la ea, ba jante, ba un poliș, ba amortizoare mai rigide.

#205
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,111
  • Înscris: 09.01.2007
Logica, ratiunea si specialistii spun sa tin banutu' pentru un upgrade de boxe cand o fi.

#206
tatalor51

tatalor51

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,316
  • Înscris: 01.01.2014
Room correction e important intr-adevar. Dar deja ai un amplificator foarte bun si un setup de streming. Nu m-as obosi cu 803D, mai bine un mini dsp.

#207
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,675
  • Înscris: 24.10.2015
Da, dar sa stii ca yapo tot aduce schimbari semnificative, nu e ca si cum vorbim despre diferente subtile de amplificatoare. Daca ai boxe perfecte si acustica incaperii la fel, perfecta, nu ai nevoie de nicio corectie insa la majoritatea nu e cazul. Camera deformeaza cel mai mult sunetul si YPAO eq corecteaza cat de cat insa, in mare parte, corectia e utila acolo unde ai pus microfonul cand ai facut calibrarea. Eu l-am pus deasupra canapelei si cand ascult muzica acolo tin mereu ypao eq activat. Daca te muti in alta parte a camerei s-ar putea sa sune cu YPAO activat chiar mai rau. Sunt unele rezonante comune pentru toata camera dar unele sunt specifice unor locuri din camera. In orice caz, interesant e ca daca tin YPAO eq activat si ma plimb prin alte incaperi din apartament se aude mult mai calm de cat cand acesta e dezactivat si rezoneaza basul puternic " vrooom, vrooom, vrooom".

Pe canapea cu ypao dezactivat basul e prea puternic fiindca e aproape de peretele din spate canapeaua, am un bas puternic la 50 hz pe verificate. Si cand spun prea puternic sunt vreo 15 db in plus fata de 40hz de exemplu si vreo 10 fata de 60. Asa era si cu boxele zerius 902, cu alea era si mai rau ca 40hz era mort acolo de tot. YPAO eq taie mult din aplitudinea la 50 hz si in final se aude mult mai calm si mai profund, mult mai placut. Asta e si avantajul acestor boxe ca au bas din belsug si coboara pana pe la 35hz la mine in camera si ai de unde taia ca sa egalezi. Inca o problema data de camera mea e ca se aude si o rezonanta pe la 150-200 hz, tot destul de deranjanta si asta se aude mereu indiferent de pozitia de ascultare, cred ca e mobila de la tv sau poate coltul de deasupra mobilei unde se imbina plafonul cu peretele din spatele boxelor, fix in locul acesta daca ma bag cu capul se aude cel mai rau aceasta rezonanta. Avantajul e ca o corecteaza si pe asta. O face sa dispara aproape complet si in final se aude un bas mult mai curat si placut.

Paote la altii care au incaperi mai putin problematice pe partea de bas nu va fi asa mare diferenta dar la mine e destul de insemnata.

Prima data cand ascultam fara ypao eq activ imi parea ca suna foarte bine. Dupa ce am facut calibrarea mi s-a parut ca redus basul prea mult, ca am ramas fara bas, dar dupa ce mi s-au dat urechile, cand dezactivez ypao din cand in cand imediat imi sar in urechi rezonantele gen vrooom vrooom...  Cu ypao eq  activ basul e mult mai sec, mai precis, mai corect. Indiferent de boxe, ca problema e de la camera nu de la boxe. Cu boxe mai mici zerius 902 chiar era mai rau, alea vuiau mai tare pe frecventele de bas superior si le lipsea subbasul, prin urmare era chiar mai aiurea cu ele daca nu foloseam corectia acustica. Pe focal aria 948 se aude mai placut chiar si fara egalizare fiindca au si profunzime si nu vuiesc asa, au basul ceva mai calm de la sine. In plus, cu astea chiar e si mai uniform basul in camera, este bas chiar si prin zona centrala, cu alea nimic in centrul dar aproape de pereti vuiau.

Acum ele sunt la parinti legate la technics su800. Acolo salonul e mai mare, are alte dimensiuni si e deschis spre hol. Prin urmare si boxele se aud cu totul altfel de cum erau la mine. Daca esti prea aproape de peretele din spate se amplifica 40-45 hz. Boxele avand F3 la 50hz cade perfect. Le ofera o profunzime impresionanta si greutate in bas. Combinat cu calitatile lor extraordinare pe viteza, dinamica si detaliu rezulta ceva destul de bun. Unica problema acolo e ca parintii nu au pus covoare ca mine :D pe pereti si cam rasuna inaltele.

View Posttatalor51, on 09 iunie 2021 - 19:49, said:

Room correction e important intr-adevar. Dar deja ai un amplificator foarte bun si un setup de streming. Nu m-as obosi cu 803D, mai bine un mini dsp.

Mini DSP desigur, dara e nevoie si de un specialist. Singur nu o sa faca  nimic, dar si rezultatul va fi mai bun decat ypao, sunt convins.

Nu mai zic ca specialistul ii va oferi si sfaturi de pozitionare. Ypao corecteaza ce-i dai, el nu-ti spune ca daca ai plasa microfonul cu 40cm mai in fata poti obtine rezultate net superioare, sau daca ai departa/apropia boxele putin. Eu dupa ce m-am jucat mai mult am observat ca in final cel mai bun rezultat il obtin daca pun microfonul putin mai in fata nu fix unde imi sta capul cand ascult.

Cateodata poate sa nimereasca microfonul fix intr-o zona foarte aiurea si sa aiba dificultati mari ca sa egaleze ceva, prin urmare aplica o corectie prea radicala care strica mai mult.

De aia e de evitat totusi sa pui microfonul prea aproape de vreun perete, prea sus sau prea jos sau fix in centrul camerei. Doar de dragul de a experimenta l-am pus in centru, a taiat din bas superior si a adaugat bas profund. Daca ascultam tot de acolo era cat de cat ok, cum ieseam din zona aia se simtea un bas exagerat de profund, fara niciun fel de precizie, huruia in exces, lent si difuzoarele falfaiau de raceau casa cand dadeam mai tare.

Edited by vinciun, 09 June 2021 - 20:24.


#208
ct10dre

ct10dre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,038
  • Înscris: 03.05.2006
De ce nu încerci și un streamer bazat pe raspberry pi? În acest fel îl poți folosi și ca sursa și ca DSP. Din cate am citit poți implementa Drc pe Volumio, posibil și pe alte software-uri. Nu-ți mai trebuie decât un microfon ok. La soluția asta vreau sa ajung eu după ce îmi iau Topping e30, în funcție de rezultate. Pi-ul merge fenomenal pe internet radio cu flac, încă nu i-am pus un HDD separat/NAS pentru fișiere locale.

#209
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,111
  • Înscris: 09.01.2007
YPAO multipoint face acelasi lucru ca YPAO single point, doar ca memoreaza mai multe locuri de ascultare ?

Varianta de bricolaj pentru room correction inseamna ca voi fi dependent de laptop ca sursa de muzica, pentru a beneficia de corectiile masurate ?!

#210
gast1

gast1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 275
  • Înscris: 11.02.2008
Atata vreme cat ampul nu are o separare intre partea de pre si power unde sa inserezi miniDSPul, doar o intrare va fi supusa procesarii.

#211
petrisor_popescu

petrisor_popescu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 248
  • Înscris: 15.06.2007

View Postgast1, on 10 iunie 2021 - 19:36, said:

Atata vreme cat ampul nu are o separare intre partea de pre si power unde sa inserezi miniDSPul, doar o intrare va fi supusa procesarii.
Și astfel devine interesant acest preamplificator: NAD C 658
https://www.whathifi...views/nad-c-658

Edited by petrisor_popescu, 10 June 2021 - 21:41.


#212
gast1

gast1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 275
  • Înscris: 11.02.2008

View Postpetrisor_popescu, on 10 iunie 2021 - 21:40, said:


Și astfel devine interesant acest preamplificator: NAD C 658
https://www.whathifi...views/nad-c-658
Sigur la 1600 usd!

Edited by gast1, 10 June 2021 - 23:20.


#213
Mr. Incredible

Mr. Incredible

    It's showtime!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,640
  • Înscris: 07.10.2005
Sunt foarte multumit in continuare de acest receiver stereo, isi face treaba excelent. Am inlocuit de putin timp subwooferul Dali pe care l-am avut cu un subwoofer Dynavoice Challenger Sub 10 ex, un subwoofer cu incinta inchisa care ofera mai multe posibilitati de conexiune fata de modelul anterior.

Am conectat un cablu de subwoofer cu o singura mufa de 3.5mm de la iesirea de subwofer a receiver-ului pana in subwoofer in intrarea LFE (similar cu asta: https://www.avshop.r...SYaAvchEALw_wcB), apoi l-am conectat in alta intrare, una din cele de Line Input (acum e conectat cu acelasi cablu de subwoofer cu o singura mufa in intrarea L de la Line Input). Ce varianta de conectare imi recomandati, pe care sa o folosesc, sunt diferente intre ele? E mai avantajos sa folosesc intrarea High Input? Ce cablu ar trrebui sa folosesc pentru asta?

Attached File  yamaha-r-n803-review-2-1500x1000.jpg   265.11K   16 downloads

Attached File  IMG_20220115_134037.jpg   303.59K   16 downloads

#214
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,179
  • Înscris: 16.10.2008
Depinde cum merge managementul de bas prin YPAO. Adica unde primeste semnal sub-ul ca tu sa poti face toate setarile acolo. LFE am inteles ca ar face bypasss la crossoverul din sub. Cel putin asa e in teorie.

#215
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,632
  • Înscris: 06.03.2005
Intrarea de high se foloseste doar daca nu ai amplif cu iesire de subwoofer si trebuie sa iei semnal de la boxe.
Nu iti trebuie nici un cablu special, trebuie bifilar care il conectEzi in pararalel cu boxele.Asta este cea mai proasta conexiune, unde nu numai ca nu ai bas management dar primesti tot se duce catre boxe, inclusiv distorsiuni sau efectele reactive ale incintei.
Cea mai buna conexiune este pe RCA intre SUBWOOFER OUT si IN LFE/SUB.

#216
Mr. Incredible

Mr. Incredible

    It's showtime!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,640
  • Înscris: 07.10.2005
La ce conexiune te referi ca e cea mai proasta?

Cand spui ca cea mai buna conexiune este pe RCA intre SUBWOOFER OUT si IN LFE/SUB, te referi ca pot folosi in continuare cablul de subwoofer cu 1 mufa si sa conectez un capat la intrarea LFE-SUb a subwooferului?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate