Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sfat achizitionare laptop gaming

Telefonul Oppo a74 mi-a blocat ca...

A inviat Mudava

Import china alibaba
 Facultate

Vouchere de vacanta

Cand One United nu mai vand isi v...

Mandolina feliat legume
 Atestat consilier de siguranta

alarma auto Autowatch 346 RLI

Ce se intampla cu actualii tineri...

Descifrare reteta
 Zapp fix

Rulment pt diferential 4motion

Lipire filtru la baterie ikea

Meserias nu mai vine sa termine l...
 

Proclamația lui Hitler despre începerea Operațiunii Barbarossa

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
60 replies to this topic

#37
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017

View Postcipri2bau, on 28 septembrie 2019 - 18:36, said:

Oare reuşea reichul să subjuge  UK? E adevarat că UK de-a lungul istoriei i-a cam măcelărit pe oricare se ridica din europa, ba pe spania ba pe franta ba pe olanda.
Atacarea URSS-ului i-a adus sfârşitul, dar nu ltim dacă URSS ar fi atacat indemnati de UK sau din proprie initiativă Reich-ul.
Daca Marea Britanie ar fi fost pe continent, ar fi fost ocupata.Marele ei noroc a fost pozitionarea ei geografica.Nu am uitat flota ei navala, net superioara celei germane insa daca s-ar fi aflat pe continent si nub ar fi fost tara insulara, flota nu ar fi ajutat-o decat la evacuarea tarii si continuarea razboiului din dominioane si colonii.
Implicarea directa a SUA in razboi, alaturi de Marea Britanie si URSS i-a adus Germaniei, sfarsitul.

View PostWotan, on 28 septembrie 2019 - 21:06, said:

"Pe 3 septembrie 1939, când Reich-ul German a primit declaraţia de război a Marii Britanii, a avut loc încă o dată o încercare a britanicilor de a zădărnici orice început de consolidare a Europei şi, prin urmare, de ascensiune a sa, luptând împotriva oricărei puteri continentale care era cea mai puternică la un anumit moment. Aşa se face că, în trecut, Marea Britanie a distrus Spania în numeroase războaie. Aşa a purtat şi războaiele împotriva Olandei. Aşa, mai târziu, s-a luptat cu Franţa, cu ajutorul întregii Europe, şi aşa, la începutul secolului, a început încercuirea Reich-ului German, iar, în 1914, a purtat [Primul] Război Mondial."
Trecand dincolo de aura negativa ale lui Hitler, partea asta din discurs a sunat foarte actual. Sa ne amintim intrarea oportunista a britanicilor in UE, dar pastrand moneda proprie, si optiunea de Brexit, cand si-aau dat seama ca nu ei sunt cei care vor conduce Uniunea... Posted Image
Foarte corect.In foarte multe aspecte politice, Hitler a avut dreptate insa istoria este scrisa si prezentata de invingatori asa cum le convine lor.

View Postcirus6, on 29 septembrie 2019 - 13:47, said:

Cu siguranță ar fi atacat, Hitler a procedat corect atacând URSS. N-a procedat corect în schimb, neascultand de generalii lui.
Greseala capitala a lui Hitler a fost ca nu a lasat generalii sa gandeasca si sa poarte razboiul asa cum stiau ei mai bine.Ar fi fost un cosmar pentru anglo saxoni si sovietici daca toate operatiunile armatei germane, ofensive si defensive ar fi fost conduse de oameni ca Von Manstein care era adeptul razboiului mobil inclusiv atunci cand te afli in defensiva.

View Postcriztu, on 29 septembrie 2019 - 13:57, said:

Observa ca in Germania, cu un teritoriu 1.5 ori cat al Romaniei, traiesc 83 milioane de arieni.
Germanii nativi cred ca acum sunt sub 70 milioane de locuitori.Ceilalti sunt europeni nativi, turci, arabi, etc.

View PostValmont43, on 30 septembrie 2019 - 15:27, said:

Daca nu ar fi existat lagarele alea blestemate(sincer nici astazi nu pricep ce rost au avut)sau vreun fel de atrocitate impotriva civililor si ar fi profitat la maxim de ura ucrainienilor si altor europeni pentru sovietici, astazi ar fi fost privit ca un erou. Daca isi concentra armata strict impotriva URSS fara sa declare razboi SUA si ar fi ascultat de sfaturile generalilor sai, sunt sigur ca ar fi fost posibila victoria impotriva bolsevismului....
Foarte corect.

View Postcipri2bau, on 03 octombrie 2019 - 21:43, said:

Eu nu as crede ca cea mai buna armata din lume de atunci cea nazistă ar fi putut fi atacată de tocmai comunisti si invinsă. Plângeau apoi toţi că uauauauau comunistii si urss au invadat europa au macelărit europa.

Eu nu cred că urss ar fi atacat primii sau cel mult dadeau doar un atac preventiv ptr că Stalin nu era nebun să-şi pună toată lumea in cap abia refăcuti după brambureala si dezastrul de la inceputul secolului 20. Plus că ar fi compromis si comunismul complet asa cum a fost compromis nazismul. Nu erau in stare nici prin Finlanda să câştige şi au fugit şi din calea românilor prin ucraina de ajunseră ai noştrii până la odessa.

Poate URSS daca ar fi atacat primii s-ar fi oprit la frontiera germaniei eventual si tarile ocupate le tineau ca tampon şi poae făceau acolo un armistitiu.
Doar ca instruire, germanii le erau superiori sovieticilor.Ca dotare, cantitativa si calitativa, sovieticii le erau net superiori germanilor.Mai ales la trupele terestre.
Stalin a vrut sa atace Germania, pe neasteptate.Un asemenea atac, facut in forta, cu o vadita superioritate numerica si tehnica  a armatei sovietice, ar fi fost letal pentru armata germana.Nu ignora faptul ca la vest, Germania era in razboi cu Marea Britanie.Practic Germania ar fi fost prinsa la mijloc si zdrobita, asa cum de altfel s-a si intamplat.
In anul 1944, Stalin a dispus ca la finalul razboiului, armata sovietica sa invadeze vestul Europei, mizand pe actiunile subversive ale localnicilor cu o ideologie bolsevica sau marxista.Doar intrarea bombei atomice in arsenalul militar al SUA, l-au determinat pe Stalin sa renunte la invadarea tarilor vest europene, distruse de razboi.

View Postvata_pa_batz, on 03 octombrie 2019 - 23:36, said:

Hitler a fost un individ frustrat de propriile insuccese din tinerete. In realitate si probabil fara sa-si dea seama rezulta treaba asta chiar din text, oglinda a propriilor esecuri



Initial nu a avut nicio treaba cu evreii, ci si-a insusit diverse idei din contactele avute in tinerete cu diversi. Inceputul carierei a fost pur si simplu unul oportunist. M-as hazarda sa afirma ca nu a avut nici vreun plan bine conturat, ci doar niste petice aici si acolo. Razboiul pe mai multe fronturi i s-a intimplat pur si simplu, urmind sa vina ulterior cu tot felul de justificari. N-a fost singurul dictator ajuns la putere printr-un micracol si care de la inceput a pierdut contactul cu realitatea.
Pierdeti vremea in cautare de explicatii nedescoperite, dar este un cistig, daca in felul asta se poate evita repetarea istoriei.
In tinerete, omul asta a fost umilit.Situatia istorica si politica prezentata de el, privind implicarea UK, in actiuni dusmanoase, tarilor europene, este foarte adevarata.
Daca nu ar fi existat marea criza economica din anii 1920 si efectele sale negative asupra Germaniei, nazistii nu ar fi obtinut suficiente voturi ca sa intre in parlament.

View Postenough1453, on 04 octombrie 2019 - 00:29, said:

in timpul revolutiei bolshevice din Munchen era spion la francezi
Cred ca mai degraba castiga un ban de pe urma francezilor, fara insa sa le fie loial.I-a aburit si el pe francezi cu ce a putut.

Edited by max_01, 04 October 2019 - 18:47.


#38
cipri2bau

cipri2bau

    Dezactivatos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,111
  • Înscris: 30.11.2017
Hitler nu a lăsat cârma războiului la alţii ca să nu fie trădat aşa ca Ceausescu sau alţii din istorie.

Sunt curios ce s-ar fi intâmplat dacă nemţii şi ruşii ar fi colaborat, cam ca azi, doar sunt albi cu toţii.

#39
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017

View PostHunor_66, on 04 octombrie 2019 - 07:59, said:

Trebuia sa lase URSS sa atace.
Ar fi fost total gresit sa o faca deoarece armata sovietica era net superioara, numeric, in oameni si tehnica de lupta, dar si calitativ in ceea ce priveste armamentul.Germanii foloseau majoritar pentru transport, inclusiv la artilerie, cai, in timp ce sovieticii erau motorizati.Foloseau camioane si tractoare.Artileria si blindatele sovietice, erau din toate punctele de vedere, superioare celor germane.

View PostHunor_66, on 04 octombrie 2019 - 07:59, said:

La politica externa cu Vestul Europei o fost varza Hitler.
Pe pe 01.09.1939 a fost foarte ok cu Vestul Europei la politica externa.
In Norvegia a reusit sa puna un guvern marioneta, pentru ca acolo exista partid cu ideologie nazista.In celelalte tari, cu exceptia Austriei, nu au existat miscari de inspiratie nazista.Spania si Italia, Croatia, Slovacia, Romania, au fost altceva.

#40
cipri2bau

cipri2bau

    Dezactivatos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,111
  • Înscris: 30.11.2017
nemtii aveau cai? nu cred, ei foloseau motociclete cu ataj biciclete ptr soldati individuali şi wv acela rotund acela care s-a produs pana prin anii 70 şi ceva modele vw transporter cu motorul in spate, dar si camioane mercedes benz man iar in primul razboi au folosit si tatra cand era imperiul habsburgic ca cehia era ocupată.

#41
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017

View PostHunor_66, on 04 octombrie 2019 - 07:59, said:

Daca cauzele social-politice se repeta, si istoria se repeta.
Cu corecturi, dar pe acelasi traseu.
Ca sa nu repeti istoria, trebuie sa elimini cauzele social-politice care or determinat anumite momente istorice.
Foarte corect si frumos spus.

View Postcipri2bau, on 04 octombrie 2019 - 18:39, said:

Hitler nu a lăsat cârma războiului la alţii ca să nu fie trădat aşa ca Ceausescu sau alţii din istorie.

Sunt curios ce s-ar fi intâmplat dacă nemţii şi ruşii ar fi colaborat, cam ca azi, doar sunt albi cu toţii.
Hitler nu a avut incredere in generalii sai si si-a supraestimat potentialul militar.Von Manstein zice despre Hitler, la circa 20 de ani dupa razboi, ca tipul era istet, prindea foarte repede care este situatia militara si ce ar trebui facut insa de departe nu avea cunostintele si capacitatea de gandire militara a unui general german.Aceasta atitudine a fost fatala pentru toti militarii germani ucisi, nenorociti pe viata sau care au facut ani lungi de lagar in URSS+civilii germani care au fost victimele colaterale ale razboiului.

View Postcipri2bau, on 04 octombrie 2019 - 18:45, said:

nemtii aveau cai? nu cred, ei foloseau motociclete cu ataj biciclete ptr soldati individuali şi wv acela rotund acela care s-a produs pana prin anii 70 şi ceva modele vw transporter cu motorul in spate, dar si camioane mercedes benz man iar in primul razboi au folosit si tatra cand era imperiul habsburgic ca cehia era ocupată.
Germanii au folosit la greu caii.
In realitate, armata germana a fost mai putin motorizata decat celelalte armate vest europene cu care s-a confruntat sau cea sovietica.Armata germana a devenit mai motorizata gratie tehnicii auto capturata sau produsa in Cehoslovacia, Franta, Belgia.
Evident ca armata germana a avut si unitati motorizate sau mecanizate iar acestea, au fost prezentate, in scop propagandistic, in filmele documentare expuse de regim, propriilor cetateni ca sa vada ce puternica este armata nationala.

#42
cipri2bau

cipri2bau

    Dezactivatos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,111
  • Înscris: 30.11.2017
Cum naiba ăia care faceau aproape cel mai bun tanc din lume să nu aibă maşini şi să umble cu cărute. Să fure scoda carosa si rapid tatra si renault citroen si peugeot ca să care armata si marfa pe front?

Ruşii de unde făceau camioane autoturisme tractoare si tancuri? ce licente aveau? mozchvich lada pobeda ceaica au fost facute tarziu, kraz kamaz maz liaz de asemenea dupa anii 50 cred că au fost făcute fabricile.

Cel mai probabil nemtii erau limitati de resurse, plus că atunci se făceau aproape manual şi piesele. Era greu, că se strica o piesă la o maşină şi nu aveau cu ce inlocui, improvizau sau era abandonată.

Totusi nemtii si rusii să nu se atace ar fi fost prutin probabil chiar si cu acel pact de neagresiune, in primul rand rusii doreau exportarea comunismului si un tampon in vest ca si acum, iar nemtii doreau eradicarea evreilor care dupa ideile lor erau si pe al carma URSS-ului şi hitler se opunea comunismului.

Cred că daca nu era arma atomică care oricât de primitivă ar fi distruge in masă supreafete imense, lumea se mai punea iarăşi de un război total ca să folosească tehnicile mai noi maşinile mai performante avioanele invizibile rachetele informatizarea armele chimice si biologice. Numai că arma atomică pune de departe punct tuturor astora şi le face inutile.

Edited by cipri2bau, 04 October 2019 - 19:24.


#43
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017

View Postcipri2bau, on 04 octombrie 2019 - 19:16, said:

Cum naiba ăia care faceau aproape cel mai bun tanc din lume să nu aibă maşini şi să umble cu cărute.

Ruşii de unde făceau camioane autoturisme tractoare si tancuri? ce licente aveau? mozchvich lada pobeda ceaica au fost facute tarziu, kraz kamaz maz liaz de asemenea dupa anii 50 cred că au fost făcute fabricile.

Cel mai probabil nemtii erau limitati de resurse, plus că atunci se făceau aproape manual şi piesele. Era greu, că se strica o piesă la o maşină şi nu aveau cu ce inlocui, improvizau sau era abandonată.

Totusi nemtii si rusii să nu se atace ar fi fost prutin probabil chiar si cu acel pact de neagresiune, in primul rand rusii doreau exportarea comunismului si un tampon in vest ca si acum, iar nemtii doreau eradicarea evreilor care dupa ideile lor erau si pe al carma URSS-ului şi se opuneau comunismului.
Industria germana nu a reusit sa produca suficiente vehicule pentru dotarea armatei.Atat inainte de razboi cat si mai ales in timpul razboiului cand foarte multe vehicule erau distruse.
Sovieticii  le erau net superiori ca si capacitate de productie, germanilor, inclusiv la tancuri, blindate sau camioane.Sovieticii aveau fabrici mamut in care se lucra non stop, cu mii sau chiar zeci de mii de angajati intrun schimb.In anii 1930, Stalin a vandut cerealele URSS la export si a cumparat, inclusiv prin interpusi, masini si utilizaje moderne, destinate activitatilor de productie civila si militara.
In plus, mai ales din anul 1942, sovieticii au fost ajutati masiv, cu camioane  si jeepuri americane de catre SUA.Dupa armata americana, probabil armata sovietica a fost urmatoarea, in topul armatelor motorizate si mecanizate.

#44
Donald_Duck

Donald_Duck

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,431
  • Înscris: 09.11.2014

View Postenough1453, on 04 octombrie 2019 - 17:36, said:

se mai numeste biblioteca
un putz unde se ineaca prostii

motiv ca nu-l frecventeaza

unii-i zic si carciuma.

#45
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

View Postmax_01, on 04 octombrie 2019 - 18:44, said:

Ar fi fost total gresit sa o faca deoarece armata sovietica era net superioara, numeric, in oameni si tehnica de lupta, dar si calitativ in ceea ce priveste armamentul.Germanii foloseau majoritar pentru transport, inclusiv la artilerie, cai, in timp ce sovieticii erau motorizati.Foloseau camioane si tractoare.Artileria si blindatele sovietice, erau din toate punctele de vedere, superioare celor germane.
Aici te contrazic.

URSS o primit de la USA from October 1, 1941, to May 31, 1945 the following: 427,284 trucks, 13,303 combat vehicles, 35,170 motorcycles, 2,328 ordnance service vehicles, 2,670,371 tons of petroleum products (gasoline and oil) or 57.8 percent of the High-octane aviation fuel,[35] 4,478,116 tons of foodstuffs (canned meats, sugar, flour, salt, etc.), 1,911 steam locomotives, 66 Diesel locomotives, 9,920 flat cars, 1,000 dump cars, 120 tank cars, and 35 heavy machinery cars. Provided ordnance goods (ammunition, artillery shells, mines, assorted explosives) amounted to 53 percent of total domestic consumption.[35] One item typical of many was a tire plant that was lifted bodily from the Ford Company's River Rouge Plant and transferred to the USSR. The 1947 money value of the supplies and services amounted to about eleven billion dollars.

Pe langa astea,

Between June 1941 and May 1945, Britain delivered to the USSR:
3,000+ Hurricanes aircraft
4,000+ other aircraft
27 naval vessels
5,218 tanks (including 1,380 Valentines from Canada)
5,000+ anti-tank guns
4,020 ambulances and trucks
323 machinery trucks (mobile vehicle workshops equipped with generators and all the welding and power tools required to perform heavy servicing)
1,212 Universal Carriers and Loyd Carriers (with another 1,348 from Canada)
1,721 motorcycles
£1.15bn worth of aircraft engines
1,474 radar sets
4,338 radio sets
600 naval radar and sonar sets
Hundreds of naval guns
15 million pairs of boots
In total 4 million tonnes of war material including food and medical supplies were delivered. The munitions totaled £308m (not including naval munitions supplied), the food and raw materials totaled £120m in 1946 index. In accordance with the Anglo-Soviet Military Supplies Agreement of June 27, 1942, military aid sent from Britain to the Soviet Union during the war was entirely free of charge.


(https://en.wikipedia...he_Soviet_Union)



Quote

In Norvegia a reusit sa puna un guvern marioneta, pentru ca acolo exista partid cu ideologie nazista.In celelalte tari, cu exceptia Austriei, nu au existat miscari de inspiratie nazista.Spania si Italia, Croatia, Slovacia, Romania, au fost altceva.
Trebuia sa se retraga complet din Franta si sa instaureze pacea in Franta.
Francezul stiind ca la el in tara e pace, n-ar mai fi luptat alaturi de englezi si nici pe teritoriu francez nu i-ar fi lasat sa treaca.
Guvernul Petain ar fi fost ok pentru asa ceva.
Sa nu uitam totusi, resentimentele francezilor impotriva flotei britanice care o bombardat vasele franceze la Mers-El-Kebir, si o omorat peste o mie de marinari francezi.
(https://en.wikipedia...ers-el-KĂƠbir)

Acelasi lucru trebuia facut in Olanda, Belgia, Danemarca.
Germania trebuia sa incheie pace in Vestul Europei.

Edited by Hunor_66, 04 October 2019 - 20:09.


#46
cipri2bau

cipri2bau

    Dezactivatos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,111
  • Înscris: 30.11.2017
Cred că atacul britanic asupra flotei franceze a avut scopul să distrugă flota ptr a nu ajunge in mainile nemtilor.

#47
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,321
  • Înscris: 05.08.2015
Hitler ierea un baiat bun; se vede din proclamatie.

A atacat URSS ca sa impiedice distrugerea Germaniei si extinderea comunismului

Dupa cat de bine i-a iesit planul ar merita o statuie in panoplia de conducatori bolsevici

#48
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002
nu e dragut insa ca Corporatiile fatate de Ghitler sunt azi nijte leviatani? de ex. Bayer care l-a papat pe Monsanto, e acum cel mai mare detinator de copyright pe soiuri agricole?
tu ca si proiectant in arfitectura, operator calculator, ar trebui sa poti vedea in viitor. un viitor in care rosiile si castravetii sunt proprietate privata. adica nu vor mai exista soiuri agricole fara copyright, copyright detinut de Bayer. tot ce vei baga in gurita ta in urmatoarele cincinale, vor fi rosii si castraveti de la Bayer, strochitzi cu pesticide Bayer, da nu-i bai ca vei urma un tratament cu medicamente tot dela Bayer. si restu de corporatii naziste nu le mai insir aici, Wolkswagen, Krupp, Siemens, Hugo Boss, samd samd.

Edited by criztu, 05 October 2019 - 11:43.


#49
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,321
  • Înscris: 05.08.2015
dada, corporatiile fatate de ghitlăr in secolul nooșpe

eo am seminte romanesti, cele mai bune din lume

vivat dacia, patria originara a patlagelelor sacasone!

#50
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002

View PostMount_Yerrmom, on 05 octombrie 2019 - 13:12, said:

dada, corporatiile fatate de ghitlăr in secolul nooșpe
eo am seminte romanesti, cele mai bune din lume

Dada, era Volkswagen in secolu noospe, doftule care esti tu doft... iar semintele alea ale tale romanesti sa ti le bagi in curte la tine, cat mai ai timp. Ti-am zis priveste in viitor, operatorule pe calculator. Maine poimaine o sa fie infractiune sa detii seminte fara copyright.

Edited by criztu, 05 October 2019 - 13:39.


#51
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,321
  • Înscris: 05.08.2015
iar jinduiesti la patlagelele mele cu copyright

in afara de VW, fondata de nazisti, celelalte companii pre-existau acestora

e stilul tau obisnuit de exagerare cauzat de scaderea glicemiei: mananca o patlagea bayer.

#52
cipri2bau

cipri2bau

    Dezactivatos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,111
  • Înscris: 30.11.2017
Partlagea bayer munchen?

Dar cum s-a intâmplt ca  VW fondată de nazisti să ajungă azi aproape nr 1 in lume la vânzări si fiabilitate iar moskvich lada ceayca zhiguli Zil să se desfinteze desi rusii faceau masini mai multe dinainte nemti cum se zicea aici si nu foloseau caii in loc de autotursm?

Iar italienii care făceau si ei atâtea modele de masini mazeratti fiat lambo ferari gineta nu au au reusit in război să mecanizeze ceva.

Edited by cipri2bau, 05 October 2019 - 14:40.


#53
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002

View PostMount_Yerrmom, on 05 octombrie 2019 - 14:26, said:

in afara de VW, fondata de nazisti, celelalte companii pre-existau acestora

Pai da tu esti deconectat istoric? Tu crezi ca Ghitler a aparut din neant si a inceput sa viseze zvastici pe pereti?
The Krupp family (see pronunciation), a prominent 400-year-old German dynasty from Essen, is famous for their production of steel, artillery, ammunition and other armaments.

Trei sa-ti explic eo ca Ghitler era doar mascariciu, mielu sacrificat, ala dela public relations? Trei sa-ti explic eo ca fatarea presupune o gestatie? Cand barbatul si femeia se impreuneaza, femeia ramane grea, i se umfla burta, si are nevoie de lebensraum, sa aiba ce manca leviatanu corporatist. de aceea e nevoie sa demolezi economiile Eoropei de est, ca sa le poti devora mai bine. Asta e scopul razboiului, declarat pe fatza, pt cine intelege: lebensraum!!! spatiu vital pt poporu lu Dumnezo. Sacaosonen!!! cumparati cumparati cumparati. marfa calitate germana un popor cinstit harnic si priceput serios si muncitor care daca nu i te predai te sparge la nara una doua. vezi ca nu glumesc.
Tu de ce crezi ca s-a trezit Vlad Tepes cu polecra de Dracula? s-a dus peste sacasoni le-a dat la bot ca devorau economia Tarii Romanesti (ma rog, hristiansko zemle vlashkoe).

ai o bila alba de la mine daca zici ca-ti mananci propriile rosii si castravete din samanta de la tine din ograda. nu-ti place de la corporatie, eh? esti din astia cu teoria cospiratiei..

Edited by criztu, 05 October 2019 - 15:03.


#54
Wotan

Wotan

    Io n-am cerut sa ma nasc argyelean. Amu, am avut noroc...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 01.10.2002

View Postcipri2bau, on 05 octombrie 2019 - 14:40, said:

Dar cum s-a intâmplt ca  VW fondată de nazisti să ajungă azi aproape nr 1 in lume la vânzări si fiabilitate iar moskvich lada ceayca zhiguli Zil să se desfinteze desi rusii faceau masini mai multe dinainte nemti cum se zicea aici si nu foloseau caii in loc de autotursm?
80% din transportul armatei germane se facea cu cai. https://www.zdnet.co...s-from-history/
Rusii aveau mai multa capacitate industriala, dar germanii aveau ingineri mai buni. Plus ca societatea socialista e recunoscuta pentru lipsa de eficienta economica, si incapacitatea de a livra produse de calitate utilizatorului civil. In momentul in care omul de rand rus a avut acces la masini straine, firmele rusesti s-au prabusit.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate