Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Declarație primar

Contestare amenda politia locala

PC se restarteaza cu erori ecran ...

Mercedes atego 815 oprire motor
 Ce contine Creion rani dupa ras?

Filtru sedimente inainte de pompa?

Paște fericit!

electrician constructor video curs
 Cum pot bloca transferul de date ...

Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...

Kia Picanto 2022 - Problema motor?
 Durere umar AC Joint

Care este cea mai sanatoasa paine?

Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...

Merita Lumix FZ82 in 2024?
 

Anii 2001-2010

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
727 replies to this topic

#577
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,630
  • Înscris: 13.06.2004
"Motorola" StarTac... ce bengos era la vremea lui. Da' şi scump.
Mai era faza aia cu 'Zapp' şi primitul de minute dacă erai sunat nu ştiu cât timp. Unii dădeau anunţ la ziar ca să fie sunaţi şi să primească minutele.
În anii '000 traficul la internet era limitat doar la unii provideri. La restul era la liber. Dacă aveai dial-up însă plăteai mult. Cred că limitat mai era dacă foloseai şi un modem G.S.M. cu S.I.M. ... cum era serviciul 'XNet' de la 'Connex'.
Prin 1999 am văzut televiziune pe P.C. la tatăl meu. Îmi doream şi eu, că nu aveam tv color. Ieri s-au făcut 21 de ani de când am tv color acasă (mai multe pe celălalt subiect).
Unii aveau tv tuner la P.C. şi trăgeau filme Româneşti de la televizor. Erau cam singura sursă dacă nu aveai videocasetofon (casetoscop) ca să tragi tu sau nu dădeau filmul când erai pe fază. Că nu scoteau pe V.H.S. sau D.V.D. nici măcar filmele celebre... sau dacă au scos, au fost extrem de rare. Mi-am luat un C.D. pirat cu "Declaraţie de dragoste"... nici până acum nu m-am uitat la filmul ăla. Se vedeau nasol pe monitor cele trase de la televizor. Aia cu "Declaraţie de dragoste" mi-a amintit de semnele alea (cercul şi alea 2 care mai erau) ce indicau limita minimă de vârstă. Regretatul Ando (Octavian Andronic) făcuse mişto de semnele alea la caricaturile sale: până în 3 ani?, nu mai ştiu care, interzis sub 65 de ani.
Ziceam că nu găseai scoase filme româneşti pe V.H.S. sau D.V.D. ... eh, în schimb Paraziţii şi Biţă au scos viniluri... cred că erau singurii cu muzică actuală care au mai scos ceva pe vinil în România după 1990-1991 (Azur au avut un vinil la începutul anilor '90).

Edited by djl, 13 December 2021 - 04:02.


#578
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,678
  • Înscris: 23.10.2006
Am folosit XNet pe dial-up. Nu stiu sa fii fost folosit cu cartela GSM. Te rupea tariful la Romtelepom dupa ora 22.00 dar sa mai stai cu orele pe telefonul  mobil,  asta daca ai fii putut tehnic, din ce stiu internetul pe mobil a aparut mult mai tarziu parca prin 2005-2006 cand a disparut xnetul. Daca nu prindeai legatura in primul minut dupa ora 22.00 nu mai aveai sanse sa te conectezi, asteptai 15 min sa copiezi o melodie mp3. Era un chin sa poti sta pe net, oricand puteai sa fi deconectat. Bine ca s-a terminat cu acele conexiuni la net.
,,OCTOMBRIE 2000 – Connex lansează serviciul Xnet, care oferă gratuit acces dial-up la Internet pentru orice abonat Connex. Aveai nevoie de un PC și de un modem telefonic de 56,6 kbps, iar conectarea sunând la numerele de telefon Xnet era gratuită și se plătea doar convorbirea telefonică prin Romtelecom.
Cum Romtelecom avea tarife foarte mici după ora 10 PM, practic puteai sta pe Internet pentru un cost foarte mic. Xnet a devenit foarte popular și a contribuit enorm la popularizarea Internetului în România, fiind perioada când lumea descoperă ce oferă acesta, inclusiv mIRC-ul. Xnet este atât de popular încât sunai de zeci de ori până să te conectezi la server, țiuiturile modemului în perioada de negociere fiind, probabil, ceea ce-și aduc aminte cei mai mulți în ziua de astăzi. S-au făcut multe nopți albe în acea perioadă."
https://www.nwradu.r...or-20-de-ani-p/

Edited by baribalu, 13 December 2021 - 07:56.


#579
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,892
  • Înscris: 28.11.2006
Averam cartela de dial-up de la PCNET, nu mai stiu de cine tinea. Dar pe langa nr de minute, trebuia sa platesc si acces la Romtelecom :ciocan: Apoi am trecut pe serviciul Artelecom (tot RT sub acoperire). Acolo nu mai plateam separat, dar era mai scump pe minut. Dupa aceea a aparut o retea de cartier si la mine. Mergea ca dreq, dar tot era mult peste dialup. Asa am putut si eu sa vad clipuri pe YT :P

#580
antetokoumpo

antetokoumpo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 25.07.2017

View Postdjl, on 13 decembrie 2021 - 04:00, said:

"Unii aveau tv tuner la P.C. ŗi trćgeau filme Romāneŗti de la televizor. Erau cam singura sursć dacć nu aveai videocasetofon (casetoscop) ca sć tragi tu sau nu dćdeau filmul cānd erai pe fazć. Cć nu scoteau pe V.H.S. sau D.V.D. nici mćcar filmele celebre... sau dacć au scos, au fost extrem de rare. Mi-am luat un C.D. pirat cu "Declaražie de dragoste"... nici pānć acum nu m-am uitat la filmul ćla. Se vedeau nasol pe monitor cele trase de la televizor. Aia cu "Declaražie de dragoste" mi-a amintit de semnele alea (cercul ŗi alea 2 care mai erau) ce indicau limita minimć de vārstć. Regretatul Ando (Octavian Andronic) fćcuse miŗto de semnele alea la caricaturile sale: pānć īn 3 ani?, nu mai ŗtiu care, interzis sub 65 de ani.
Ziceam cć nu gćseai scoase filme romāneŗti pe V.H.S. sau D.V.D. ... eh, īn schimb Parazižii ŗi Bižć au scos viniluri... cred cć erau singurii cu muzicć actualć care au mai scos ceva pe vinil īn Romānia dupć 1990-1991 (Azur au avut un vinil la īnceputul anilor '90).

Unii fćceau cd-uri cu filme romānești īnregistrate de pe TV, era ceva watermark "Comandć Filme Romānești pe CD" le blurau siglele de la TV. Zoso (bloggerul) la īnceputuri avea site de warez (videoclipe[punct]tk) și #RoVideo (canal IRC) erau ceva romāni plecați peste hotare care aveau antenć parabolicć. A administrat cineva siteuri de warez īn anii 2000? stați liniștiți nu sunt de la SRI. Și faza cu vinilurile fćcute dupć 90, majoritatea erau cu muzicć electronicć lansate la Roton (TMbase, House in Mouse).


#581
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,630
  • Înscris: 13.06.2004
Eu am luat muzică gratis de pe site-uri precum kazaa când era gratis. Că eram cam singura cale de face muzică veche, precum cea pentru tinerii anilor '50 (încă mai ascult uneori aşa ceva; la vremea aia era pasiune, deşi sunt născut la sfârşitul lui 1982). Am plătit ceva bani la internet cafe. Pe urmă, când mai mai vrut să iau, era pe bani.
Cred că am fost una din ultimele persoane tinere care a mai cumpărat C.D.-uri când încă se găseau în mai multe locuri. Pasionaţi pe la 16-30 de ani cred că se mai găsesc.
DC++, ODC erau la modă când existau reţele de cartier. Pe la studenţi aveai şanse să găseşti muzici ce nu le găseai în cartier.
În ajutorul oamenilor a venit şi 'Windows' XP, care a fost mai prietenos cu utilitazorul, dar '95' şi '98' au prin uz şi în anii 2006-2007.

La Mămăruţă (care la început era băiat decent, luându-se de gunoaie) a fost invitat Mihai (Mişu) Găinuşă. Nu mă uit la emisiunea aia, dar făceam zapping şi l-am recunoscut pe invitat   Posted Image   A ştiut să-i ţină piept lui Mămăruţă, dar deh, a fost Cârcotaş. Când a zis lucruri negative despre cineva mi-am dat seama că e vorba de Şerban Huidu(itul).
L-a cmemat şi pe Florin Busoioc (Busu'), care e imaginea Meteo Pro Tv. Probabil unul dintre puţinii oameni cu haz sau farmec de la acel post, alături de veteranul Andi Moiescu (care e la post de când exista doar Pro F.M.).

Edited by djl, 17 December 2021 - 17:04.


#582
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,630
  • Înscris: 13.06.2004
Mai devreme voiam să mă uit la Mircea Badea... bă, nu se termină o dată "I Umor" (lăsasem să meargă fără sonor)... ah, stai că e pe Antena 3, nu pe Antena 1 (în primele luni a fost pe Antena 1, dar asta a fost din 2004; la data apariţiei emisiunii nu exista încă Antena 3; cred că 3 a fost înainte de 2). Mă uitam pe Antena 3, mai ales când eram la Istorie şi erau nişte sentimente puternice contra unui anume ex-Marinar. Dar nu Mircea Badea era cel mai tare, cel mai tare era nebunul de Valentin (Vali) S(a)tan, omu' cu laptopu', care tot striga "Domnu' Gâdea, Domnu' Gâdea". Mi-a fost şi profesor.
Nu ştiam că Victori (era să-i zic Mircea) Ciutacu' e Evreu (eu în confunam acuma cu Mugur Ciuvică).   Posted Image  Şi că mai e şi Prahovean.   Posted Image
Dacă am zis de un Marinar, falimentul "Rocar", despre care s-a vorbit în primul post s-a datorat MAZărei Naziste, care a anulat comanda de autobuze şi troleibuze. Şi mi-e ruşine, că e Bucureştean şi îl mai cheamă şi Ştefan   Posted Image   A distrus tramvaiele, troleibuzele, "Rocar" şi într-un final Constanţa. În 2001-2003 Constanţa nu arăta prea bine (tot în primul post s-a menţionat de aspectul oraşelor), dar nici Ploieşti nu prea cred că era super. Azi Ploieştiul arată mai bine în unele zone, pe când Constanţa s-ar prăfuit de tot, deşi fiind oraş portuar şi turistic, are mult mai mult potenţial ca Ploieştiul
Vehiculele de transport în comun erau în mare parte naşpa (în Bucureşti era mai bună situaţia; la tramvaie era mai bună în destule locuri datorită tramvaielor second-hand), dar uneori ne-am dori (cel puţin unii dintre noi) să ne mai dăm cu ele pentru că ne aduc aminte de tinereţe.
Hai să sar la altă fabrică, U.M.E.B. Mai există şi acuma firma, dar relocată.
Lângă e A.P.A.C.A., care azi cred că produce mai multe activitate în birouri.
"Pumac" (care era vis-a-vis de A.P.A.C.A. şi despre care eu credeam că e A.P.A.C.A.) teoretic producea utilaje şi piese de schimbe pentru utilaje din industria construcţiilor. Până în 1950 sau 1953 acolo fusese Pirotehnia Armatei, de unde şi Alea Pirotehniei în zonă. Mă întreb dacă în 2001 mai funcţiona calea ferată ce ducea la fabrică. Păcat că acele "căsuţe" de la "Pumac", în loc să fie făcute spaţii comericale, au fost demolate...  imobiliarele, plaga ce ne-a lovit în anii '000... nu departe de locul ăla s-a aflat "Mioriţa", prima fabrică distrusă de imobiliari, în 2000...

În Bucureşti erau ceva supermarketuri în 2001-2004: "InterMacedonia" de la P-ţa Iancului (avea jumătate din suprafaţa de acuma, că a fost extins undeva prin 2005-2007... era cam până unde începe raionul de lactate),
la mine în zonă era unul mini, a cărui nume îmi scapă acuma
mai apăruse tot la mine în zonă unde e o bancă (bănci, păcănele, farmacii, o altă boală apărută în anii '000), "El Galo" sau ceva de genul
existau ceva "Mega Image" şi "La Fourmi" (na, "Mega Image" a fost iniţial firmă ... Românească); primul lanţ l-a abosrbit şi pe al doilea...
Dacă mă mai uit în "Pagini Aurii" mai găsesc.

Dintr-un post decimetric am făcut unul hectometric ca lungime şi kilometric ca şi consistenţă, aşa că menţionez şi de trenuri: până prin 2004-2006 se mai putea circula cu vagoane decente la confort pe calea ferată. Nu ştiu însă câte vagoane restaurant mai erau pe atunci.
Concediul la mare nu era chiar aşa de lux. Că altfel în anii '90 (UITE că acuma fac post kilometric ca şi lungime) nu ar fi fost trenuri lungi spre mare dacă nu existau turişti. Şi totuşi în 2001-2003 lumea o ducea mai bine decât în 1990-1999.
Manele, da, din păcate cuceriseră România. Prin 2002 mă apucasem de ascultat manele, din cauză că muzica Dance Românească devenise o lălăială sinistră. Din fericire mi-a trecut repede.
'Connex' şi cu 'Dialog' ("Cosmorom" avea puţini utilizatori la început) erau la putere. În anul 2001 însă s-a depăşit vcifra 1.000.000 de utilizatori de telefonie mobilă (celulară), număr preconizat în 1997 pentru anul 2005, şi cred că la fix erau deja 2.000.000. Convorbirile însă au rămas scumpe până spre 2006-2008, atât la mobil, cât şi la fix. Celularul probabil prin 2005 deja începuse să nu mai fie o chestie de lux... o să caut statistici să văd câţi erau în 2005 comparativ cu 2001. În 2001 am avut şi eu celular.

Edited by djl, 20 December 2021 - 02:07.


#583
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,888
  • Înscris: 14.10.2008
Atentie domnu Gadea atentie atentie. Asa facea Vali Stan. S-a luat de Voiculescu intr-o emisiune si a fost dat afara. Tata Dumnezeu sa-l ierte spunea ca nu se mai uita la Antena 3 de cand Voiculescu a intervenit la telefon intr-o emisiune a fostei primarite de Bucuresti de cum si-a permis invitatul sa se ia de el la televiziunea lui.

Da, Antena 2 a aparut in 2007, Antena 3 in 2005.

#584
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,630
  • Înscris: 13.06.2004
De faza cu l-ar fi dat afară din cauza Motanului nu ştiam. E posibil. Eu credeam că a plecat pentru că aşa a dorit.
Acum vreo 1-2 săptămâni a fost aniversare "Sinteza Zilei" şi au dat imagini din 201x în care apărea şi Valentin Stan. Avea şi emisiune proprie pe la 22-23, dar am uitat cum se numea. Nu mai ştiu dacă Mircea Badea avea emisiune înainte sau după el. "În gura presei" a fost până acum ceva ani în reluare şi de dimineaţă.
Aveam o idee de emisiune:
- Domnu' Gâdea, Domnu' Gâdea.
- Da donnu' Stan
- Deci domnul Băsescu se joacă cu nervii noştri. Ştiţi filmul "Dictatorul" cu Charlie Chaplin?
- Cred că da.
- Regia, băgaţi filmuleţul 104.
Nu se bagă repede filmuleţul (Valentin Sat(a)n tot ruga regia să pune filmuleţe).
- Haideţi o dată cu filmuleţul 104, că până îl difuzaţi schimbă Băsescu constituţia şi devine preşedinte a treia oară.
Bagă filmuleţul 104. Charlie Chaplin se joacă cu Globul Pământesc.
- Eh, vedeţi domnu' Gâdea, aşa de joacă domnu' Băsescu cu nervii noştri.
De ce 104? Pentru că atunci când a apărut această linie de autobuze, pe traseul pe unde avea linie separată, căsuţele indicatoare de staţii (care au început să dispară de pe toate traseele în anii '000, fiind înlocuite cu plăcuţele alea stil vechi, pe care uneori nici nu le vezi) erau cu aspect diferit: pe chenarul albastru, era cu font galben pe albastru (nu alb cu albastru) şi în stânga era şi o pictogramă de autobuz.
Iar pe linia a circulat şi "autobuzul satanei"    Posted Image    , casat în 2009 sau 2010     Posted Image
http://www.railnet.r...hp?f=107&t=2148
http://ratb.stfp.net...f&veh=666&all=Y
La Antena 1, în "Animat Planet Show" se făcea mişto însăşi de patronul Dan "Felix" Voiculescu. A fost chiar într-un episiod (din păcate nu-i pe net şi nici nu ştiu dacă-l am pe V.H.S.) "Băse în ţara minciunilor" (parodie după "Alice în ţara minunilor") în care ghici cine era motanul din poveste    Posted Image

La Pri(s)ma Tv l-au dat afară pe Mihai (Mişu) Găinuşă de la "Cronica Cârcotaşilor". Sau a plecat el, după ce s-a certat cu Şerban Huidu(itu). Ce tânăr era Huidu când a început să facă emisiunea.
Găinuşă se pare că era creierul emisiunii după ce emisiunea a început să fie în 2 (iniţial se numea "Cronica Cârcotaşului").
Cei 2 au făcut într-o zi parodie cum ar fi fost să fie Mihai Gâdea pastor Penticostal pe vremea lui Ceauşescu. Se lua Felix de el.

Am fost să iau de la un magazin din cartier ceva şi proprietarul avea pus un tv "Sony" L.C.D. destul de mic (maxim 60 c.m. diagonală). Cică ar fi din 2005 (că ar avea 18 ani), dar prea se vede cam bine. Da' în orice caz, e mai vechi de 2010 cred. Are şi D.V.B. (ăsta pe când a apărut). Pe vremuri a avut şi un "Mega Vision" C.R.T., luat în '90 sau '91 cu banii de "Dacia", dar l-a aruncat acum vreo 6 ani    Posted Image
Prin 2006? lumea a început să-şi ia L.C.D.-uri, că s-au mai ieftinit (şi au şi crescut salariile). De la 1 Ianuarie 2007 s-au ieftinit şi mai mult, că adios taxe vamale, deşi nu mai ţin minte dacă au tăiat imediat vânzătorii preţurile. Pe atunci existau mai multe reţele de magazine cu mai multe magazine ("Domo" e acum doar on-line). Plasmele (unii zic şi L.C.D.-ului plasmă) erau mai scumpe, dar aveau şi imagine mai bună.
Culmea, oamenii se înghesuiau să ia televizoare L.C.D. în loc să ia monitoare L.C.D. (că un televizor C.R.T. bun e mai puţin dăunător pentru ochi decât un C.R.T.).
Eu mă mulţumesc un C.R.T. "Sony" 21FT2K din 2000. Tatăl meu şi-a luat unul rudă, dar stereo, prin 2004. În 2 ani şi ceva (după ieşirea din garanţie) s-a dus tubul... A ajuns să aibă o măgăoaie de "Medion"...
Televizorul meu are şi teletext: https://www.hoinaru....rut-teletextul/
https://forum.softpe...it-ultima-oara/

O dată cu răspândirea interentului (de asta era cât pe ci să uit să menţionez) a început declinului presei tipărite. Azi am dorit să cumpăr o ediţie tipărită a ziarului "România Liberă". Nu că mi-ar plăcea acest ziar, că a ajuns şi ăsta mizerie dintr-un ziar de calitate ce era pe vremuri (şi "Jurnalul Naţional" a trustului lui Felix mai era o.k. uneori), dar nostalgia... La 3 chioşcuri, nem. Să moară 666 de nu mi s-a părut aşa de sinistră faza...
Mircea Badea încă mai primeşte ziare tipărite. În primii 2-3 ani ai emisiunii cred că în mare parte numai din ziare şi reviste tipărite primea ştirile. De fapt sunt curios dacă vreun ziar de la noi oferea şi text pe lângă imagini în 2004-2006. Hai că se duseră şi astea după cum am zis... în 2010 deja avea laptop.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/vMTY2tiXl3U?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Revenind la ce s-a zis în primul post, mă îndoiesc că "Republica" mai avea 4.000 de angaţi în 2004, la cât de pe ducă era. Dacă greşesc, aştept cineva să-mi infirme.
Pe vremuri produceam ţevi, acum "pe ţeavă" ne vin prostii...


View PostGoldMasters, on 21 septembrie 2019 - 01:15, said:

Cand am citit despre Steaua mi-ai trezit o mare nostalgie.Unde e Steaua de acum multi ani?Meciurile alea in mocirla..amintiri frumoase

View Postedy_wheazel, on 21 septembrie 2019 - 01:18, said:

In 2000 nu puteai sa calci cu bocancii pe gazonu' din Ghencea cand ploua, iti ramanea gazonu' pe bocanci.

View PostGoldMasters, on 21 septembrie 2019 - 02:12, said:

Dar era Steaua in prima liga,stadionul plin cu galeriile care cantau permanent.Chiar si meciurile de la tv aveau alt farmec inainte.

Pe vremuri conta sportul în sine. Pefromanţa în domeniul sportiv îţi aduce ceva bani, iar în perioada comunistă chiar anumite posibilităţi dacă erai în echipă de Liga 1 şi mai plecai pe afară (chiar şi dacă doar în ţările "vecine şi prietene"). A mai mers cât a mai mers din inerţie (precum a mers şi C.F.R-ul... compania, nu echipa). După aia a început s-o dea spre imagine. Asta cu imaginea e un produs rebut de import, numai că pe afară se mai şi face fotbal, nu e doar imagine. Cum televiziunea a avut parte de o Diaconizare (nu religioasă) - otevizare, aşa fotbalul a avut parte de becalizare.
Mutu' ce a mai strălucit. Dar a rămas "mut" la jucat după ce a fost prins cu "prafuri" pentru mama mare.

Edited by djl, 21 December 2021 - 11:50.


#585
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,630
  • Înscris: 13.06.2004
Am uitat de ceva în postul anterior: agent vânzări "Avon". De fapt agentă, că în special erau femei. Sau nu ştiu dacă agentă, dar se căuta oameni să vândă produse "Avon" contra unui comision din vânzări. Se puneau anunţuri pe status la "Yahoo" Messenger, apoi a început şi pe facebook (când a apărut...). Mie nu îmi plac machiatele. Şi ziceam în glumă "Avort Cosmetics"; nu e cel mai frumos lucru să pocesc aşa, deoarece avortul este ceva foarte greu, dar aşa ziceam. Unele îşi avortează frumuseţea cu machiajul.

În 2002 deja era vizibilă desprinderea de moştenirea divertismentul anilor '90. La muzică era chiar din 1999-2000, când începuse nesuferita de invazie muzicală Americană, cu toate lălăielile de rigoare (mai veneau şi din Insulă). Muzica Dance Românească a luat-o în jos.
Dar s-a simţit şi la emisiuni, probabil şi în seriale, deşi la seriale cred că încă erau la modă (sau cel puţin difuzate) unele Americane din anii '90 şi mai vechi. Încă visam la ce vedeam pe acolo. Videoclipurile, în afară de cele cu maşini şi aspectul oamenilor, nu cred că aveau încă un impact puternic asupra dorinţelor noastre (corectaţi-mă dacă greşesc); poate moda mai ifluenţa un pic. Azi moda, mobila, casele din videoclipurile muzicale au un impact la fel de puternic precum serialele.

Ziceam mai sus că s-a dus presa tipărită.
Au dispărut şi vagoanele de poştă şi coletărie. Şi au început să fie la modă pe trenuri de mare parcurs şi rang superior vagoane necompartimentate (bouvagoane).

Edited by djl, 21 December 2021 - 22:52.


#586
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,888
  • Înscris: 14.10.2008
Conexiuni se numea emisiunea lui Vali Stan. Dupa ce s-a luat de Felix in ea, acesta l-a pus sa isi dea elegant demisia. Sau atunci cand a luat decizia sa plece, in ultima emisiune a zis sa se ia de patron :drac:

Mircea Badea a zis in emisiune ca nu este etic si moral sa critice patronul la care lucreaza. Numai daca ar pleca de acolo ar putea sa spuna dupa aia "Voiculescu naspa". In rest nu. Ca raspuns la intrebarea dar de Felix de ce nu te iei.

Da, in 2010 avea laptop si ca sa faca reclama la laptopurile Toshiba si totodata sa isi schimbe vechitura din emisiune, a facut o sceneta regizata in care luminile din studio palpaie si laptopul explodeaza, "il ataca", s-a facut si varianta animata. Pe Youtube parca e cu laptopul lui Badea, ars in direct.

Am vazut in direct faza, nu pot sa o revad, pentru ca eu nu suport asta ca pasionat/obsedat de mic de penele de curent, stiu ca e facatura si am inteles si scopul ei. Posted Image

Desi mai ales la Spineni am avut parte de retele electrice nebune sau de "curent foarte alternativ", aparatura mea nu a suferit niciodata din cauza asta, ci doar din cauza uzurii, varstei si imposibilitatii de a o inlocui la timp, din lipsa de bani, inclusiv in liceu. Posted Image

Hmm, Badea in emisiune a avut si Toshiba (poreclit Toshitba, a crapat repede la cumnata-mea la birou) si Sony Vaio o vreme. In orice caz, dupa "supratensiunea" regizata, laptopul a fost schimbat cu unul la care a facut reclama dupa sceneta sau nu mai stiu exact. Dar cel inlocuit inainte de overvoltingul intentionat era vechi vechi si din ala gros de tot.

#587
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,630
  • Înscris: 13.06.2004
Credeam că faza cu curba de vârf a lui Mircea Badea a fost pe bune.
La facultate un coleg de la R.I.S.E. (Relaţii Internaţionale şi Studii Europene) îşi lua notiţele pe laptop. Ăia de la R.I.S.E. erau mai cu bani, dar ăsta nu era genul fiţos în comportament. În 2008-2009 un laptop mai nou încă era scump şi mi se părea super-bengos să ai laptop.
Avea şi o colegă de la Istorie. "Sony" sau "Toshiba".
Laptopuri cu ecran 4:3 şi 5:4 au fost foarte puţine.

Ţin şi eu minte că Mircea Badea a zis că nu poate să-l vorbească de rău pe patron. Eu îi mai zic în glumă Din dragoste pentru Felix Badea, că prenumele lui complet e Mircea Radu şi un Mircea Radu avea emisiunea "Din dragoste".
Valentin S(a)tan probabil însă nu e precum Mircea Badea. Era şi cel mai isteţ de la emisiunile politice de la Antena 3, plus că e un tip destul de orgolios, adică probabil nu-i poţi zice la infinit ce să spună. Şi e şi un pic nebun omul.
Na, că în al doilea clip probabil e faza când se ia de Felix.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/CHWY3WRHiXA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/VujL74UzdOo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Când m-am uitat la filmarea asta mi-am dat seama că şi el a îmbătrinit. Am văzut recent filmare cu el, are părul albit...
Ca şi profesor era destul de o.k., deşi mai ajungea după stundeţi şi îi lua 10-15 minute să-şi aranjeze laptopul - probabil nu degeaba poreclit "omul cu laptopul". Luai nota ce indică ultima linie de tramvai ce a circulat pe la Universitate (adică sfântul 5) * la el dacă ştiaţi cele 27 (acum 26, după ce au ieşit Briţii din mUniunE) ale U.E.
Nu ştiu cine de la R.I.S.E. la un examen (nu cred că la Stan): dar Canda e în U.E.? Dar Rusia e în N.A.T.O.?
Nu că eu nu aş fi comis 2 perle la admitere în 2007. Încurcat 2 evenimente principale, unul din 1968, altul din 1989.
Asistentul lui Stan (asistent, adică ceea ce studenţii numesc seminarist, deşi seminarist e un student la Teologie), Mirnovo Jr. în schimb era cam jigodie. Semăna la moacă puţin cu Radu Banciu.

Personal nu l-am avut profesor, dar au fost unii colegi la curs cu Adrian Cioroianu cunoscut pentru faza cu "good point, good point", Voiam să mă ascund în vreo zi să zic "good point, good point" când ieşea Ciroianu de la curs.

Zoe Petre ("Piatră"), R.I.P. nu mai era în politică. Dar cum Grecia antică era o materie grea, am scris într-o zi pe tablă (în unul dintre cele 2 amfiteatre mai era tablă clasică) "322 Eroi de la Termpoane" (fusese un episod în "Animat Planet Show" cu 300 eroi de la Termopane...321 aveau scuturi de termopane, unul avea seceră şi cicocan - cred că vă daţi seama cine era). 322 erau ăia cu suspendarea Marinarului ajuns president.
Totuşi, de la d-na Zoe Petre am aflat un banc. Cică în Grecia antică peştele era destul de scump (mă gândesc că din cauză că erau stătuleţe multe). Bancul:
Anii '60.
- Alo, Miliţia? (sau Securitatea, nu mai ştiu cum ne-a zis)
- Da.
- Vecinul mănâncă icre de Manciuria.
- Şi ce dacă?
- Mănâncă cu polonicul.
- Venim, venim
Anii '70
- Alo, Miliţia?
- Vecinul mănâncă banane.
- Şi ce dacă?
- Mănâncă cu kilogramul.
- Venim, venim.
Anii '80:
- Alo, Miliţia?
- Da.
- Vecinul mănâncă.
- Venim, venim.

Tot de la nu ştiu ce profesor sau asistent de pe la Istorie am auzit următoarea povestioară (nu pot verifica veridicitatea ei): cică un Român vine din Grecia sau Turcia cu banane în perioda comunistă. La graniţa Bulgaro - Română îi zic vameşii că bananele trebuie confiscate. Ce face omul? Le mănâncă în faţa lor.     Posted Image     Posted Image
Ce bine că s-au deschis vămile către U.E. Nu mai trebuie să stăm la mila vameşilor, ca pe vremuri...

De obicei politica îmi provoacă silă, dar acum am reuşit să şi râd. Ce-i drept, politica anilor '000 mai avea haz. Mulţam Neaceaşcă că m-ai făcut să dau un reply.

* doar după ce am ajuns să mă uit pe ziare de epocă, am reuşit să aflu când a încetat circulaţia tramvaielor pe la Unversitate.
Ultimul 5 a trecut acum 57 de ani şi 4 zile... Pe axa Est-Vest însă au dispărut mai devreme tramvaiele.

Că tot am pus mai sus chestiile legate de comunism: credeam că după ce am scăpat de Ceaşcă şi nevastă-sa (Cuplul Odios), care şi-au luat zborul acum 32 de ani vom scăpa de demolat case şi vom avea locuinţe cel puţin la fel de spaţioase ca alea făcute în comunism.
Da' de unde, când a început nebunia imobiliară prin 2006-2007 au demolat case şi cine a respectat norme? Nu am învăţat nimic.
Şi visul meu e să mă mut la casă cu curte în Oborul Vechi, dar şi pe acolo fac unii blocuri   Posted Image

Na, acumn că revăd piesa asta observ unele detalii ale epocii    Posted Image   : benzinăria de la Maria Rosetti (între străzile Vasile Lascăr şi Alexandru Donici *) funcţională, ceva C.F.R.
* cu asta am o amintire legată de că am fost să caut ceva materiale despre U.E. şi am luat-o pe toată strada, neştiind că numărul 3 e lângă Maria Rosetti.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/uyAFnV90Wqc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Când a devenit "Unirea" mall?
"Titan" a devenit după 2010, "Bucur Obor" e încă ceva stil magazin universal, deşi aduce mai mult a la bazar.

Edited by djl, 22 December 2021 - 04:47.


#588
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,888
  • Înscris: 14.10.2008
La Romano Americana deja erau dotate toate salile de curs cu proiectoare video in 2004-2005. Cladirea era noua, data in folosinta in 2003, eu am inceput studentia in toamna 2004, pana in 2003 Romano Americana, unde au facut facultate si fratele+cumnata, isi desfasura activitatea intr-o cladire veche de langa.

Era manie cu ieconomia la lumini acolo, dar aveam apa calda la chiuvete in toalete.

#589
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,630
  • Înscris: 13.06.2004
La Istorie parte din săli aveau videoproiectoare, parte nu. Amfiteatre mari parcă erau la etajul 1 şi 2 şi mai era un amifetraru dar tip clasă (adică avea podeaua plată) la etajul 3... nu sunt sigur dacă ăsta purta numele profesorului Callimachi, înaintaş de-a lui Zoe Petre. Săli de curs, să fi fost cel puţin 5. Probabil Istoria nu beneficia de fonduri aşa de mari, deşi erau şi ceva studenţi cu taxă.
La A.S.E. aveam retroproiectoare. Cred că au fost foloste şi la Istorie.
Era să uit: unul din amfitatrele mari avea geam de proitecţie, deci probabil fusese şi o cameră pe vremuri. Era vorba să facem cinema, dar cine să se ţină de aşa ceva? La A.S.E. a fost ocazional cinematecă (cred că de 2-3 ori) la amfiteatrul de la parterul corpului Căderea Bastilei (e unul spre Str. Stanislav Cihoski). La A.S.E., mare şmecherie în corpul Cihoski, erau televizoare cu videocasetofon (casetoscop) încorporat... dar degeaba şmecherie, că nu le-au folosit niciodată.
La Istorie erau tuburi fluorescente peste tot.
Apă caldă, nu mai ţin minte. În anul I nici nu aveam băile funcţionale, ne duceam la Chimie. Eu în anii I şi II (nu mai ştiu dacă şi III), veneam cu săpun la mine.
Fumatul interzis, dar se fuma.
Cantină aveai la Româno - Americană? La Istorie nu am avut. La Construcţii habar nu am unde era (nu am stat decât juma' de an), la A.S.E. făcuseră după 2003-2004 una la subsolul Marketing/Comerţ.
La Construcţii nu erau lifturi la Hidrotehnică (deşi ar fi putut face), la A.S.E. erau în toate clădirile din zona Romană - Dorobanţi (nu mai ştiu dacă la clădirea de lângă sinagogă erau), la Moxa nu erau. La Istorie erau doar pentru profesori, aşa că atunci când era frig şi trebuia să urc, aveam haine de schimb, că transpiram şi nu stăteam ud... Cică se strica lifttul dacă era folosit prea des. De la elev la student, toţi sunt inferiori profesorilor...   Posted Image

Uite că avem subiect despre Valentin Stan:
https://forum.softpe...ce-hram-poarta/

Edited by djl, 24 December 2021 - 03:29.


#590
wiseguy76

wiseguy76

    just don't

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,233
  • Înscris: 24.05.2006
Nu mai stiu cand a castigat betivul petrov alegerile, parca 2005. Dar imi aduc aminte campania media impotriva lui Nastase, exact ce face si acum statul paralel, doar ca nu exista social media atunci.
Cumparam saptamanal Catavencu, ziarul, si aia erau foarte activi impotriva PSD-ului, PDSR, cum naiba se numea. Exact genul de pamflet intelectual cu nuanta de 'cool', pe care l-au adoptat dupa aia toti pupincuristii feisbucisti gen Oana Pelea si Dogioiu.
Mircea Toma era mare gazetar, batea campii despre cum impusca Nastase ursii, caprele negre, etc, ca si cum dupa aia nu le-au decimat 'turistii' straini si nomenclatura securista.
Probabil cu primul mandat al lui Basescu s-au instalat comfortabil la butoane generalii care conduc si acum tara. SI o s-o mai conduca mult si bine.
In 2010 am emigrat de pe cocioc, si singurul regret e ca n-am rupt usa de cum am intrat in UE, in 2007.

#591
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,630
  • Înscris: 13.06.2004
2004. Pe atunci mandatul preşedintelui era de 4 ani. Pe urmă l-au făcut de 5, că nu care cumva să influenţetze alegerile parlamentare.
P.S.D. se numea din 1999. De când P.D.S.R. (Partidul Democraţiei Sociale din România) s-a unit cu P.S.D.R. (Partidul Social Democrat Român).
Născase a pierdut erecţiile * şi pentru că era cam arogant. Însuşi Ion Iliescu l-a numit "Arogantul". Iar Românii se cam săturaseră de P.S.D. În 2000 câştigaseră alegerile pentru că struţocămila de C.D.R. reuşise să facă multe eşece *, dar în 2004 probabil reveniseră nemulţumirile poporului. Probabil a contribuit şi mass-media cu câteva procente pentru Alianţa D.A.***, deci îndeajuns încât să-l propulseze pe Băsescu în faţa lui Năstase, dar nu cred că Traian Băsescu ar fi putut avea un procent aşa de mare de voturi dacă nu ar fi existat o  anumită nemulţumire în rândul populaţiei... probabil cu tot cu propagandă nu ar fi trecut de 30%. Mă gândesc că poate a contribuit şi faptul că în 2004 nu am intrat în U.E. şi asta era o dorinţă arzătoare a multora. N.A.T.O. ca N.A.T.O., dar U.E. era visul, că degeaba eram apăraţi de Rusia, dacă destui încă făceau foamea, salariile erau mici (deşi crescuseră totuşi faţă de anii '90 şi unii îşi puteau cumpăra mai multe), iar speranţa era că U.E. ne va aduce lapte şi miere. Plus puteai pleca mai uşor la muncă în afară... un salariu mic acolo putea ajuta cu mult familia din România... păi să primeşti şi 100 de Euro pe lună de la cineva din afară (200 deja era super) era ca diferenţa de la C.F.R.ul din 1930 şi cel din 1998 sau de la televizorul cu lămpi, alb-negru la televizorul color (chit că era unul din anii '80). Se duceau unii să muncească pe 700 Euro în Spania să culeagă căpşuni şi li se păreau bani mulţi (deşi probabil condiţiile erau nasoale). Până la urmă mulţi au fost "căpşunari".
Într-un final ne-am luat ţeapă şi cu D.A. *** Din Dreptate şi Adevăr a ajuns Divorţ şi Acuze (porecla asta am găsit-o acum ceva minute... faceţi şi voi un calcul dacă acum e 11:24) şi poporul a fost ca copii, a trebuit să suporte certurile părinţilor.  Păcat că nu am digitizat un episod din "Animat Planet Show" în care după ce Băsescu îl împuşcă pe Tăriceanu-Citroceanu **** (avusese loc o urmărire cu maşini) şi Băsescu începe să râdă "Eu sunt cel mai tare", baba îi pune puşca la cap:
- Roza, dragă, ce faci?
- Ăl' mai tare pe naiba. Voi vă certaţi şi noi stăm să ne uităm la voi ca proştii.
- Dar eu sunt de partea poporului.
Bang, baba trage. Băsescu cade zicând:
- Să trăiţi bine!
"Să trăiţi bine" era sloagnul lui. Am trăit bine până a venit criza, despre care Traian Băsescu zicea că nu va veni. Eu am sperat că vom învăţa din ea că trebuie să avem industrie, dar nu, nu am învăţat. Precum nici altele. De aia se aplică încă sloganul lui Mirciulică Badea cu "Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul"    :(
În 2009 (gata, deja era cu preşedintele pe 5 ani) mi-am anulat votul. Îl uram pe Băsescu, dar nici pe Geoană nu-l puteam vota. Dar faza asta rămâne de comă   :rolleyes:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/FIvqDi0IKKU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


* una dintre gemenele de la Kitschy Girls a zis la un moment dat "la voi când au loc erecţiile"   :lol:   , făcând referire la alegeri   :rolleyes:
Că deh, în Engleză elections = alegeri (electorale) şi   :rolleyes:
La Istorie o aveam pe o profesoară cam enervantă, Monica Chicideanu (iniţial înţelesesem că o cheamă Cichideanu) şi o poreclisem Kytschideanu.
** dacă există succesuri, există şi eşece.
*** eu i-am zis Demagogie şi Aberaţie, dar noua poreclă găsită cred că e bună
**** cineva din zonă are un "Citroën" C5 din 2005. Diselache cred. Oare o fi fost adus de firma lui Citroceanu? Citroceanu (Călin Anton Constantin Popescu-Tăriceanu) a impus taxa de primă înmatriculare ca să-şi protejeze el afacerile cu import de maşini. Şi cică şi pentru "Dacia" a făcut-o.
Într-o vitrină de pe Şos. Nicolae Titulescu (cred că lângă intersecţia cu Bd. Banu Manta) era expus un "Citroën" Traction Avant de după război. În anii '000, înainte de a începe indiscriminatoria mascrare a maşinilor vechi (că unele erau în stare bună, altele de colecţie) mai vedeai "nave spaţiale" precum CX, BX, poate chiar şi XM (astea din păcate au avut mult timp motoare nefiabile).
Iar dacă tot suntem la transport, mai ţine minte cineva magazinele "Al Padrino" pentru scutere? Că la un moment dat scuterele erau considerate a fi o alternativă la automobil, mai ales din cauza preţurilor. Erau preferate de curieri şi livratori. Da' s-a cam dus şi moda asta.

Şi la final, o melodie. Nu ştiu cât de beţiv era Popeye, că şi despre Nicolae Văcăroiu se zicea că e (de aia şi porecla Votcăroiu), dar se pare că nu era, însă mai facem şi noi haz de necaz   :)

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/qWmqpOCNEHs?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#592
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,888
  • Înscris: 14.10.2008
Criza din 2008 nu a existat pentru mine. Ba chiar vremurile mele de aur cu cea mai frumoasa viata au fost in vremea lui Basescu. Nu se scumpeau pe atunci utilitatile cum se scumpesc acum. Aia ma doar pe mine, pretul curentului si gazelor. Care pana la urma, aduc scumpiri in lant la toate.

#593
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,630
  • Înscris: 13.06.2004
Pe mine m-a afectat. Firma aia la care duceam reviste s-a dus în jos şi în 2010 s-a închis. Culmea, în ultima lună de lucru pe acolo m-am lăsat de fumat şi asta întâmplător (nu mi-am mai cumpărat ţigări, nu am mai cerut colegului şofer).
Nu se scumpeau din fericire, dar se închideau afaceri. Acum se şi închid afaceri, se şi scumpesc utilităţile de bază. Începem să ne simţim ca în 2001 când e vorba de plată facturi... sper să nu ajugem ca în anii '90 la asta.
A început pe atunci mania cu clasele de consum şi becurile C.F.L., despe care eram minţiti că sunt "ecologice". Erau ecologice din părţi. Poate reduceai poluarea consumând mai puţin, dar majoritatea îşi cumpărau din alea de proastă calitate, care ţineau maxim 2-3 ani, adică într-un final mediul înconjurător nu câştiga nimic. A fost cred că una dintre primele minciuni despre eco propagate. Să mai zic că majoritatea îşi luau cu lumină albă, adică urâtă. Culmea că becurile ecologice sunt cele clasice, cu incadescenţă, care însă consumă mult. Mai folosesc cu incadescenţă.

În anii '000 s-a dus pe copcă industria Românescă de asamblat televizoare. Ştiu că s-au mai asamblat D.V.D. playere.
Despre faptul că s-a dus pe copcă şi televiziunea din România, am mai spus. Acum am să vorbesc despre televiziunile muzicale.
1) Fenomenul Atomic Tv cred că a fost unic în România. Postul s-a relansat, însă nu l-am urmărit încă (pe net);
2) MCM România (când încă făceau schimb de videoclipuri, adică se difuzau piese Româneşti în Franţa şi cred că la noi se difuzau piese Franţuzeşti nu cred că exista MCM România) a fost un post ok;
3) După ce MCM România a devenit M.Tv. România, a devenit un post aiurea;
4) Kiss Tv nu am urmărit vreodată.
Sunt de acord că asta cu decăderea posturilor ţine şi de schimbările din muzică (deşi azi ai mai mult imitaţie de muzică), dar nu poţi observa şi scăderea calităţii celor care prezintă programele şi a programelor non-muzicale.
5) culmea, azi avem Magic Tv, un post muzical tv retro, deci interesant.

Ioi (folosiţi accentul lui Unguru'), uite ce am găsit. Vorbesc de prima filmare.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/TuH57SmLTcA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/dHEM-JQ8AKI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/wq6vANeyV44?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Z4RdVoXN7r0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Stai că uitam să zic ceva despre Antene, că tot am pomenit de 1 şi 3 pe aici: aveau echipament de la defunctul Tele 7ABC. Cel puţin 1. La 3 au folosit echipament nou sau tot cu ăla vechi lucrau? La 1 abia acum câţiva ani au înlocuit echipamentul, dar asta nu înseamnă că au îmbunătăţit şi calitatea programelor. De fapt e culmea: echipament vechi, programe de calitate/acceptabile versus echipament nou, dar programe proaste. Poate doar la TVR ex-abonament să nu fie valabilă chestia.

Mă gândeam să postez ceva despre trenuri şi am dat de o piesă despre care nici nu ştiam. Şi nu ştiam de emisiunea asta de la Pro F.M. (cred că nu mai ascultam postul).

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ZYiS2Hpa0xE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Sper să nu dea postare cineva până nu termin eu de postat. Formaţia de mai sus seamănă cu Bere Gratis la stilul muzical. Şi la atitudinea spectacolului cu formaţiile din anii '50-'60. Mă mir cum de nu am ştiut de piesă la vremea ei. Mi-a plăcut şi atitudinea celor din formaţie, care nu se voiau a fi "la modă" când e vorba de prostii.
Vedem şi ceva echipament tv şi de concert în filmare. Dar pe unde o fi fost făcută filmarea?
O altă piesă, cu ceva influenţe Reagge. Piesa cu 2 ani mai veche decât cea de mai sus. Chiar din primul an despre care se vorbeşte în acest subiect.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ycx44sen300?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Ce chestie, vorbesc despre mare, iar în link-ul piesei la final e 300. M300 e o magistrală feroviară care trece mult prin... munţi. Munţii de care se săturaseră cei din versuri. Şi mie îmi plăcea mai mult la mare decât la munte, deşi o vacanţă Prahoveană sau Predeleană mergea.
Uite o filmare din 2004 de pe Cluj - Videle - Bucureşti (6 Nov.) şi apoi Bucureşti - Alba-Iulia (7 Nov., cam de la 51:56). Traseu lung pe cât postul pe care-l fac. Ziceam că iese unul scurt, maxim Bucureşti - litoral, dar uite că tot găsesc chestii.
O să întreb pasionaţii feroviari despre locaţii.
Ce liber era D.N. 1. Am prins o dată aşa, într-o iarnă  2005 când mergeam spre Braşov.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/sPgVwPtW3PQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#594
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,888
  • Înscris: 14.10.2008
Trustul Felix Intact a trecut la HD foarte tarziu, multi ani dupa Pro TV care a dat mereu tonul la cele mai noi tehnologii de emisie. Au lansat HD in 2006. Dar tot la Pro este enervantul de Bufnici.

Si cand ma enervam pe Antena 1 ca de ce nu pornesc si ei un HD, in 2014 cand renuntasem la CRT, imi venea in cap explicatia echipamentelor luate de la Tele 7 ABC. Ca alea nu sunt HD si Felix nu da bani pe altele, e zgarcit ca pensionarii care ii urmaresc programele.

Dar au trecut si ei. Cine nu a trecut nici acum la HD pare sa fie National Carbo TV, Frutti Fresh TV, Fratii Micula. Bune rau Viva/Olla/Crunch de la ei dar de cand s-a inchis magazinul mananc doar Nutella drept ciocolata/dulciuri, si uneori tablete de ciocolata. De chipsuri m-am lasat.

Revenind la National TV, e o emisiune duminica dupa amiaza, Start Show, la care se uita maica-mea la bucatarie cand mancam pranzul de weekend.

Start Show e cu cantaciosi.

Maica-mea se mai uita la chinezariile de pe TVR 1 seara, apoi la turcismele de pe Kanal D. Adica telenovele coreene si turcesti.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate