Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 

Anii 2001-2010

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
727 replies to this topic

#595
ALEXTheTrap22

ALEXTheTrap22

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 484
  • Înscris: 19.04.2020
@Neaceasca85 Nu mai este George Buhnici la Pro TV de pe la finele lui 2019. Acum este fostul lui coleg de la Cavaleria.ro, Marian Andrei și mai e tipa aceea, Iulia Ionescu parcă, la ILikeIt. Buhnici a rămas acum doar pe YouTube (canalul său și Cavaleria.ro)

#596
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,811
  • Înscris: 14.10.2008
Pai de aia nu am intrat niciodata pe vreun clip de la Cavaleria, pentru ca vedeam moaca lui Bufnici pe acolo, am mai intrat in schimb pe cate un Mircea Bravo, pe cate un Back Pack Your Life. Sau 99 Vechicles TV, despre unele detalii tehnice auto care ma framanta uneori.

Deci Georgica "futuristul" considera ca nu mai are nevoie de jobul de la Prosteve pentru ca a facut sau face suficienti bani pe alte cai.

In 2004 l-au arestat bulgarii la Ruse. Pe atunci nu mi s-a parut de ras, dar acum ulterior am ras de faza aia si as fi dorit sa il mai aresteze odata. :naughty:

#597
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,811
  • Înscris: 14.10.2008
Daca djl a uitat, zic eu de pernitele de ciocolata. Acum 1 luna mi s-a facut dor de ele si am luat, odata cu o Nutella, si Viva+Olla Crunch.

Au aparut in toamna 2003, intai Viva, apoi Olla, si in 2010-2011 Crunch, de care am mancat seara de seara vreo 4-5 ani de zile, erau cele mai moi, pufoase, dupa ele ar fi Viva si asa zisele alunici Olla mi se par cele mai dure, zgariind gingiile la pofta si viteza cu care mananc eu.

In functie de ce aveam in magazin, ordinea prioritatilor era Crunch-Olla alunici-alunite si ultima Viva. Ani buni a fost doar Viva. Varianta cu ciocolata, sunt nebun dupa dulciurile cu cacao dar vanilia nu prea imi place.

Prin 2017-2018 vazand ca le mancam doar eu si nu prea vindea, maica-mea a incetat sa mai faca comanda de la Fratii Frutti Fresh (Micula) de aceste dulciuri la punga, si am ramas fara.

Vanzatoarele cand plecam la Sambata de Sus la Revelioanele 2007-2013, faceau misto zicandu-mi, ai tu de toate acolo, dar nu mai mananci "vive". Alta a zis "crance". Posted Image

Nu stiu cum reuseau ele sa strecoare pe lista de produse achizitionate de noi si dulciurile mele, incat nu prea bateau la ochi. Mai vedea maica-mea si mai facea scandal, dar nu prea des. Dupa moartea tatalui in 2014, fratele a fost cel care s-a ingrozit vazand lista. Posted Image

Nutella in magazin maica-mea comanda doar 1-2 borcane si era foarte evident cand luam eu. Sarea in ochi. De asta mancam doar cateva pe an.

Dupa inchiderea magazinului in 2020, am reusit sa imi fac si pofta de Nutella, cum am reusit si cu cea de shaorma dupa anul 2018.

Asta-s eu, vorba lui Stefan Banica Jr, drogurile mele nu sunt cele ilegale, nu sunt tigarile sau bautura, ci doar droguri alimentare, suma constanta a viciilor la mine se rasfrange in mancare, fara dulciuri si sosuri+prajeli viata e pustiu.

#598
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,568
  • Înscris: 13.06.2004
Nu am uitat, dar nu am avut chef să dau răspuns. Prima dată cred că am mâncat aşa ceva prin 2006, luate probabil de la supermarketul "Safe Way", care apăruse la mine în zonă ("Mega Image" a apărut prin 2009-2010). Erau cele "Viva". Mi-au plăcut şi la gust, şi la raport calitate-preţ. De acolo luam şi "Finetti" (crema de ciocoaltă) şi napolitanele 'Joe', ambele bune la vremea aia.
Plus combinaţiile mele ciudate de mâncare, cartofi expandaţi (mai luam de la un magazin dintre blocuri) + ketch-up + salată de varză, sau peşte + caşcval (merge), dar cu bere. Deja mai beam bere în timpul zilei, chiar dacă urma să mă duc la facultate. Dar cui îi pasă de viaţa mea, sunt un nimic, aşa că am să mă fac praf în continuare.
Dulciurile creează dependenţă. Dar şi alte chestii...
Voiam să zic ceva de muzică, dar am uitat ce.

#599
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,811
  • Înscris: 14.10.2008
Acum sunt bune "eugeniile" Antonia din Lidl, mai ales varianta neagra. Daca mi-e lene sa ma duc dupa Nutella, mananc mai multe din alea la birou, unde oricum incep ziua cu un cappucino si o eugenie de genul. Cand nu e vorba de munca, nu beau deloc cafea. Dar la cappucino m-a invatat maica-mea in anii 2010 cand tata cerea asa ceva dupa amiaza la birou. Era cel de la dozatorul comercial din magazin, acuma avem o cafetiera de Lavazza, trebuie sa pun lapte intr-un mic container si capsula de cafea pe sus, aparatul invarte laptele si toarna cafeaua peste el.

In octombrie 2003 a aparut National TV. De altfel din 2003 incolo au inceput sa se lanseze posturi TV pe banda rulanta, Irealitatea TV aparuse in vara 2003 si aveau o emisie execrabila, cred ca de pe un PC Pentium IV sau ceva, mereu erau tzacaneli-artefacte pe imagine si sunet, si nu erau de la receptia satelitului.

#600
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,568
  • Înscris: 13.06.2004
Cea ce se denumeşte în termen generic 'Eugenia', nu ştiu când am mâncat pentru prima oară. Cred că a fost după 2004. Mai era ceva care cică se numea nuga şi mai cumpăram şi din aia. Cred că avea destule chimicale   :)
Ieri seară am cumpărat din "Auchan" marca de cacao pe care cred că o consumam pe vremuri. Am cumpărat pentru că nu am găsit din cea din care consum de obicei; sunt curios dacă se va simţi vreo diferenţă la gust.
Naţional Tv, înfiinţat de Fraţii Nicula, Chemical Brothers de România, de unde şi National Carbo Tv. Băturile alea carbogazoase sunt pline de chimicale (bine că nu mă pasionează), de unde şi porecla lor (luată de la o formaţie). Mă întreb cine consumă prostia aia de Frutti Fresh...   :disgust:   Ah, nu mai ştiu dacă aici sau pe defunctul computergames am citit că cei de la Naţional Tv au copiat sigla nu mai ştiu cărui joc. Ştie cineva dacă e adevărat sau nu.
La (I)Realitatea tv nu ştiu cât de mult mă uitam. Poate mai trăgeam o ştire şi nu am observat aia cu sunetul şi imaginea. Sau poate am urmărit postul mai târziu. Mai ţin minte şi acum prima lor siglă, aia cu arcul de cerc. Cred că postul l-am urmărit mai mult când au fost contrele Traian Băsescu - Călin [Anton Constantin] Popescu-Tăriceanu. Îşi aveau sediul în Casa Presei (aservite) ... într-o zi a urcat acolo şi Beeeheeeei George (Gigi) Becali. L-am salutat    :bigwhitegrin:   Din păcate blautirile din fotbal a lui Jiji au distrus fotbalul, aşa precum blatiştii (de fapt călătorii cu naşul) au contribuit la distrugerea transportului feroviar în România   :disgust:

Cum trecusem de 18 ani şi mai creştea nivelul de trai, am început să mă duc la concerte. Cum îmi plăcea muzica veche, cred că primul la care m-am dus singur a fost cel Phoenix susţinut la Sala Palatului. Era să nu mă mai duc. Verific să văd dacă am biletele (nu ştiu de ce era nevoie de 2) şi nu le mai găsesc. Bafta mea că-mi amintisem că parcă le aruncasem din greşeală în coşul de gunoi.... fază l.o.l. de l.o.l. (mai ţineţi minte limbajul stil m.I.R.C./"Yahoo" Messenger?.... asta mă loveşte la corason). Ah, la concertul Phoenix au fost şi Birtanicii de la Humble Pie.
Mergând la muzicile care erau noi pe atunci, era una cu voce feminină un pic piţigăiată "vreau în inima ta, vreau în inima ta" (sau "vreau dragostea ta"). Neaceaşcă, poate o ştii tu.   :)
Înainte de Atomic Tv (încă nu m-am obosit să urmăresc pe net postul) şi în afară de colaborările cu MCM Franţa, mai exista vreun post să difuzeze videoclipuri Româneşti înainte de era Atomic Tv? La radio dădeau muzică Românească în special Radio XXI (21) şi Pro F.M.
Parcă şi la stat mai "pica" muzică nouă. Europa F.M. cred că de asemenea dădea muzică Românească actuală la vremea aceea; mai ţin minte reclamele lor cu trecutul (aia animată)... că se difuzau şi la televizor reclame la acest post de radio. Ptiu, ce impact avea televiziunea pe vremuri, chiar şi pe la începutul extinderii interentului în România, când acesta nu mai era chiar un lux şi devenise accesibil şi locuitorii satelor (nu aveai telefon fix, dar aveai internet).

#601
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,568
  • Înscris: 13.06.2004
Cu acest autobuz, primit din Franţa special pentru studenţi am reuşit să merg doar o dată sau de două ori pe linia 601 (renumerotată total aiurea 201). În perioada în care o duceam rău d.p.d.v. financiar, una dintre "gratuităţile" pentru studenţi era această linie, unde stundeţii (probabil cei de la zi fără taxă) nu trebuiau să achite direct contravaloarea călătoriei. Cred că a fost unică în ţara asta. Lega vreo Fac. de Psihologie, Univ. de Medicină (deşi trece la vreo 400 de metri de ea), Fac. de Drept, , spitalul de stomatologie (acolo fac unii practică), de Universitatea Bucureşti, căminele din Regie, de ce de la Drept, cel al Medicinei de lângă Podul Izvor (la ducere cer puţin stundeţii ieşeau mai rapid cu 104), cel de lângă P-ţa Rosetti. Din păcate otobelul a fost casat în 2007   :(
De la studenţii cu computer puteai face rost de muzică. Nu ştiu dacă aveau neapărat reţea sau pur şi simplu făceau schimb între ei până să apară reţelele de internet în cămine (bănuiesc că reţele de cămin au existat încă de dinainte de a se conecta la internet căminele studenţeşti). Computerul a fost până spre jumătate decadei (poate chiar şi la 1-2 ani după) însă destul de scump pentru un student, dar şi pentru majoritatea populaţiei (totuşi, prin 2003 deja nu mai era chiar aşa de scump să ai un computer). Mare baftă era că pe atunci, dacă nu doreai să faci chestii complicate, mergeau pentru navigare pe internet şi computere vechi, dar situaţia asta nu a durat prea mult din păcate. Studenţii nu prea au avut însă televizoare, aşa că majoritatea au sărit direct la computere (şi internet).
Xeroxul, cel mai bun prieten al studentului chiar şi în 2010. La cele de la centrele universitare operatori erau în general persoane tinere.
Despre cantine am mai povestit, aşa că nu are rost să mă repet, dar să nu uităm că şi azi mai vin stundeţi cu mâncare de acasă. Undeva după 2010 a deraiat un tren pe Ploieşti - Bucureşti. Din fericire nu au fost victime. Dar a făcut cineva un fel de caricatură pe tema asta: un tren cu studenţi a deraiat. Victime au fost mii de borcane cu zacuscă    :bigwhitegrin:   :rolleyes:   :samui:
Hai că m-am înveselit un pic, că după doar 2 ore de somn şi nebăut cacao, sunt somnoros.

#602
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,669
  • Înscris: 23.10.2006
Schimba serviciul, ca munca de noapte te epuizeaza.Posted Image

#603
vali

vali

    forumist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,892
  • Înscris: 03.12.2001

View PostDasboyNET, on 16 decembrie 2021 - 02:35, said:

Zoso (bloggerul) la începuturi avea site de warez (videoclipe[punct]tk) și #RoVideo (canal IRC)
canalul ăla de irc nu era al meu, nu cred că am stat vreodată pe el.

#604
antetokoumpo

antetokoumpo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 25.07.2017

View Postvali, on 05 ianuarie 2022 - 20:12, said:

canalul ăla de irc nu era al meu, nu cred că am stat vreodată pe el.
nu am spus niciodata ca canalul acela de IRC era al tau.

#605
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,880
  • Înscris: 28.11.2006
@djl:

Quote

Dar cui îi pasă de viaţa mea, sunt un nimic, aşa că am să mă fac praf în continuare.
Ar trebui sa-ti pese tie. Atitudinea asta distructiva o sa te imbatrabneasca prematur, inclusiv (sau mai ales) sufleteste.

Edited by pufonel, 07 January 2022 - 22:53.


#606
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,568
  • Înscris: 13.06.2004
Deja sunt un boşorg. Nu-mi mai prea place deloc lumea ce mă înconjoară. Ultima dată când mai reuşeam să cât de cât în ton cu lumea a fost prin 2002-2003, poate 2004. După aia s-au schimbat "scenariştii şi regizorii", şi "cursul" "serialului cu mii de epsioade" nu mi-a mai plăcut. Prin 2007-2009 mai eram încă totuşi conectat la lumea, dar după aia a dispărut cam de tot ce-mi place. Şi cum nu sunt genul căruia să-i placă ceva doar că e la modă, nu mă pot adapta lumii actuale, unde falsitatea a ajuns să fie mai vizibilă decât în trecut. Nu înseamnă că nu pot simţi bine, dar în afară de mersul cu bicicleta şi transportul în comun (uneori e plăcut), cam toate lucrurile care mă bucură au legătură cu trecutul. Iar unele lucruri pe care mi le doream în anii '000 nu mi le mai doresc acuma.

În 2001 am terminat liceul şi am intrat la prima facultate, unde am stat doar juma' de an, că am picat la vreo 3 examene şi am considerat că nu pot face faţă acolo (şi probabil chiar nu făceam faţă). Am o mare curiozitate: să găsesc ziare din epocă să văd cum era vremea pe atunci.
La cele 2 evenimente aveam deja televizorul color, care mai e şi acum în sufragerie. Cumpărat în ziua a 12-a în ce-a de 12-a lună ultimului an din mileniul 2. Doar pick-up-ul e mai vechi ca el în materie de aparate folosite şi luate de noi; aşa un aparat foto (nu vreunul din alea pe care le-am folosit în anii '000; ăla pe care l-am folosit intensiv trebuie reparat; probabil vreun condensator, că sunt problemă la "Minolta" X700) e mai vechi decât ele, dar nu e luat de nou. Blitz-ul e luat de nou la s.h. dintr-o consignaţie de pe Covaci (cred că e singura rămasă, dar vând şi aparate noi).
Dacă tot am zis de televiziume, îmi pare rău că nu am căutat mai mult acumulator pentru un videocasetofon portabil. Că aveam şi ceva filmări. Videocasetofonul (casetoscopul) portabil are şi intrare cu sincronizare pentru o cameră video şi am cameră video. Cu vidicon. Să mă car cu transfromatorul după mine (că aparatul e făcut pentru S.U.A., deci 110 Volţi şi Niciodată nu se vede la fel (Never Twice the Same Color) ), nu era ce mai bună idee. Mă şi închipui cu ditamai clăbăria pe hol la Istorie   :lol:   :rolleyes:   Dar şi în 2007-2010, când mini-sistemul ăla era deja uzat moral, să ai cameră video personală încă era ceva. Hai că acum îmi dau seama cât de isteţ sunt... aparatul funcţioneşte şi la 12 Volţi şi cum bunicul matern mai avea încărcătorul de acumulatori pentru 'Trabant', puteam să iau un acumulator din ăla mic de 12 Volţi şi să-l încarc... tot ieşea improvizaţie, dar era portabil; sau dacă nu mergea la încărcătorul auto, puneam cumva la un U.P.S. prin 2008-2009 cred că ştiam că există asemenea acumulatori, deci probabil aş fi putut face o filmare în ultimul an de la Istorie; dar abia acum îmi dau seama... Cu camera aia nu prea aş fi putut filma în discotecă (când au început să zică club în loc de discotecă?) că are nevoie de destulă lumină; era mai slabă şi faţă de ceva din 1990; o să încerc totuşi să văd cum filmează pe lumină slabă.
Tot nu reuşesc să ţin minte dacă chestia aia foarte utilă pentru computere se numeşte U.P.C. sau U.P.S. Aşa că prima dată am căutat UPC pe wikipedia. Am aflat că denumirea "U.P.C." (compania de cablu care a funcţionat în România din 1999 până în 2019/2020 şi care a preluat "Astral" în 200x, "Astral" la care eram abonaţi din 1999) provine de la "United Philips Cables"... nici prin minte nu-mi trecea că are de-aface cu "Philips".
Dacă tot am dat-o în televiziune, televizoare, N.T.S.C., de pe un alt forum am aflat acum mulţi ani că la Fac. de Electronică sunt 2 televizoare color din anii '60, pe lămpi. Aşa ceva în România? M-am dus la Leu, nu erau pe acolo, dar am fost îndrumat către Politehnica veche, din Polizu (zona Gării de Nord). Am reuşit să intru şi le-am şi pozat (asta că tot zicea Kokoshmare pe un alt subiect că nu fac nimic pentru pasiunile mele). Ultima dată când am fost pe acolo erau acoperite de alte aparate. Tot pe acolo era şi un televizor "Philips" din seria "Machtline", produs prin 1992; erau "cap de serie" alea şi costau enorm; până la ieftinirea televizoarelor L.C.D. cred că era mişto să ai unul din ăla, chiar dacă era televizor vechi.
Rău îmi pare că nu am fost mai cu tact şi mai cu îndemânare ca să fac mai multe poze. Dacă pozam mai multe chestii şi făceam pozele mai bune, aveam un album tipărit acuma. O să încerc să fac un slide-show pe YouTube. Bine că măcar am pozat ceva fabrici...

Dacă doreai torenţi, îţi cam trebuia conexiune serioasă la internet. Pentru o melodie mai mergea cum mai mergea, dar la cantitate mai mare aveai nevoie de măcar un 128 k.p.b.s., şi dial-up-ul nu oferea asta, aşa că ori aşteptai să apară o conexiune bună în zona ta, ori te duceai şi te afumai la internet cafe. Abia prin 2005 a început să se răspândească mai mult internetul mai rapid. Câţi o fi avut în anii ăia A.D.S.L. sau I.S.D.N., internet ceva mai rapid via linie telefonică clasică, pentru a avea internet mai rapid?

#607
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,568
  • Înscris: 13.06.2004
Dacă tot am încheiat ultimul post (şi aşa destul de lung) cu internetul, în ăsta am să vorbesc despre 2 revoluţii care au ajuns "la maturitate/apogeu" în 2001-2010: cea a telecomunicaţiilor şi cea informaţională, legate între ele.
I) Cea a telecomunicaţiilor. La 1) am să vorbesc despre cea a telefoniei mobile şi fixe (da, a existat şi aşa ceva).
Revoluţia telefoniei mobile a început cam prin 1997, o dată cu apariţia G.S.M. (N.M.T. a avut maxim 20.000 de abonaţi). Dar deşi a urmat o avalaşnă de utilizatori, încă nu era mobilul pentru oricine. În 2001 (probabil toamna şi asta nu e o glumă) s-a depăşit pragul de 1.000.000 de utilizatori, procnozat în 1997 pentru anul 2005. Tarifele erau încă mari (mai ţineţi minte bipurile, 3 secunde netaxabile, aberaţiile gramaticale precum knd sau k faci ca să te încadrezi în 160 de caracteri ale unui S.M.S.), dar terminalele în sine începuseră să devină mai accesibile; 100 de dolari în minus contau (nu erau încă preţurile în Euro). Cred că primii 10-11 ani ai telefoniei G.S.M. în România (3G abia spre 2010 a devenit tare-n piaţă) au fost anii de aur pentru companii şi publicitatea lor: reclame faine, un loc de muncă destul de stabil şi chiar dacă nu cu venituri mari, tot mai mari decât pe restul pieţei muncii, mai mulţi oameni pricepuţi. În 2008 sau 2009, când am avut 300 de minute în reţea ("Vodafone"), uau! Aveam un "Nokia" 5110  Posted Image , fără de care am rămas în tramvai   Posted Image   "Cosmote" cu 300, apoi 2000 de minute în reţea (asta i-a forţat pe restul la minute mai multe în ofertă). Culmea, "Cosmote" nici nu a trebuit să se chinuiască prea mult cu marketingul la faza asta, că tarifele mici le-au adus destul de mulţi utilizatrori în perioada aia scurtă cât au fost pe val (că după aia au venit restul cu oferte şi şi-au pierdut avantajul); câţi bani o fi băgat concurenţa în publicitate...
Oh, mai era o companie de telefonie mobilă, mai specială, dar despre ea să vorbească cei care au avut telefon de la ei.

I b ) Telefonia fixă a avut şi ea parte de o mică revoluţie. Că se ajunsese la un moment dat la 2-3 milioane de utilizatori. Telefonia mobilă începuse să pătrundă, dar
1) Unii aşteptaseră fixul de mult timp;
2) Semnal la telefonie mobilă nu era peste tot. O acoperire mai bună în zona rulară s-a făcut abia după 2008-2010;
3) Mobilul era bun atât timp cât nu vorbeai prea mult. Dacă vorbeai cu orele, ieşeai mai ieftin cu fixul.
Din păcate era nasol că nu mai aveai telefoane publice cu monedă.
Pe urmă a început să fie mai mare acoperirea telefoniei mobile, terminalele au ajuns mai pentru toată lumea, convorbirile au devenit mai ieftine, aşa că lumea a renunţat încetul cu încetul la fix. În general s-a renunţat la fix, dar la noi cred că au fost şi 2 motive:
1) Marea disatisfacţie faţă de comportamentu celor de la "RomTelecom";
2) Pentru destui ăia 30-60 Lei în minus contează. Pentru alţii e chestie de psihologie.â
I.c ) Faxul nu-l menţionez decât în treacă, pentru că la noi, în afară de firme/instituţii şi poate ceva pasionaţi, nu a fost folosit pe scară largă.

II. Revoluţia informaţională. Care nu ar fi putut fi fenomen de masă, fără o altă componentă a internetului. Computerele ar fi rămas în mare parte doar pentru cei care lucrează cu ele sau cei pasionaţi de jocuri, editare foto... Dar când au început să deschidă lumea, aşa precum nimic altceva nu o mai făcuse până atunci (poate doar televiziunea şi home video să fi avut un impact la fel de mare, deşi răspândirea presei tipărite, cinematograful, radioul au avut şi ele rolul lor), atunci revoluţia informaţională a fenomen de masă.
Pentru omul obişnuit, pe lângă internet, o mică componentă a acestei revoluţii au fost şi info chioşcurile. Măcar nu mai trebuia să aştepţi să întrebi pentru anumite chestii. Dar nu prea au fost aşa de multe. Mai ţin minte 2: unul la "Bucur Obor", unul la A.S.E. Nu mai ştiu care dintre cele două a avut touch; probabil cel la A.S.E.; unul nu era cu touch, avea butoane în stânga şi în dreapta.
Lumea a început să dezbată, să se informeze, să comunice pe internet. Şi a devenit altă lume. După extinderea interentului de mare viteză, a Wi.-Fi., a telefoanelor inteligente cred că putem vorbi despre o altă revoluţie a informaţiei. Dar asta e cu totul altă discuţie.
Unii au avut modemuri pentru conectare via telefonia mobilă. Dar la cât de scump era acest serviciu, nu cred că au fost mulţi.

Pentru unii faptul că au avut slujbă în domeniul I.T. sau telecom a reprezentat un pas înainte, chiar dacă salariile nu erau foarte mari:
https://forum.softpe...electrocasnice/

pufonele, am ajuns ieri la un magazin din ăla unde vând şi ziare, că era într-un "Kaufland" (na, alt subiect; hypermarketurile s-au răspândit mult după 2003-2004; "Billa" apăruse în 1999, "Cora" în 2000) şi am luat un ziar tipărit   Posted Image


Vă recomand să vizitaţi Muzeul U.P.B. (Politehnicii) din Bucureşti, localizat în Corpul M de la Polizu. Luni - Vineri, 10-14, telefon 021.402.39.55. De fapt tot complexul de la Polizu merită vizitat, că e un mic oraş în interiorul unui mare oraş.


Păcat că nu s-a făcut vreodată o serie stil a "Look at life" cum au făcut ce de la "Rank Organization" pentru Marea Britanie. Cei de la Pro Tv au făcut colaje cu reportajele lor cu privire la 1990-2008? (pentru 1990-1995 au luat imagini de la alţii probabil, că postul e apărut în 1995), dar a fost singura iniţiativă de genul ăsta şi nu e prea consisentă.
În anii '000 a început declinul cinematografelor Posted Image

Edited by djl, 08 January 2022 - 20:15.


#608
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,828
  • Înscris: 15.08.2014

View PostNeaceasca85, on 03 ianuarie 2022 - 20:25, said:

Daca djl a uitat, zic eu de pernitele de ciocolata. Acum 1 luna mi s-a facut dor de ele si am luat, odata cu o Nutella, si Viva+Olla Crunch.

Au aparut in toamna 2003, intai Viva, apoi Olla, si in 2010-2011 Crunch, de care am mancat seara de seara vreo 4-5 ani de zile, erau cele mai moi, pufoase, dupa ele ar fi Viva si asa zisele alunici Olla mi se par cele mai dure, zgariind gingiile la pofta si viteza cu care mananc eu.

In functie de ce aveam in magazin, ordinea prioritatilor era Crunch-Olla alunici-alunite si ultima Viva. Ani buni a fost doar Viva. Varianta cu ciocolata, sunt nebun dupa dulciurile cu cacao dar vanilia nu prea imi place.

Prin 2017-2018 vazand ca le mancam doar eu si nu prea vindea, maica-mea a incetat sa mai faca comanda de la Fratii Frutti Fresh (Micula) de aceste dulciuri la punga, si am ramas fara.

Vanzatoarele cand plecam la Sambata de Sus la Revelioanele 2007-2013, faceau misto zicandu-mi, ai tu de toate acolo, dar nu mai mananci "vive". Alta a zis "crance". Posted Image

Nu stiu cum reuseau ele sa strecoare pe lista de produse achizitionate de noi si dulciurile mele, incat nu prea bateau la ochi. Mai vedea maica-mea si mai facea scandal, dar nu prea des. Dupa moartea tatalui in 2014, fratele a fost cel care s-a ingrozit vazand lista. Posted Image

Nutella in magazin maica-mea comanda doar 1-2 borcane si era foarte evident cand luam eu. Sarea in ochi. De asta mancam doar cateva pe an.

Dupa inchiderea magazinului in 2020, am reusit sa imi fac si pofta de Nutella, cum am reusit si cu cea de shaorma dupa anul 2018.

Asta-s eu, vorba lui Stefan Banica Jr, drogurile mele nu sunt cele ilegale, nu sunt tigarile sau bautura, ci doar droguri alimentare, suma constanta a viciilor la mine se rasfrange in mancare, fara dulciuri si sosuri+prajeli viata e pustiu.
Alcoolul si tigarile sunt droguri légale nu ilégale asa cum ai scris tu. Si intradevar sunt droguri pt ca scurtcircuiteaza conexiunile din creier si destabilizeaza productia de endorfime si dopamina.
Ceea ce mincarea in nici un caz nu face, nu scurtcircuiteaza creierul, nu destabilizeaza prod de endorfime, desi mincatul e o activitate datatoare de endorfine, deci, oricit ar da o propaganda in balarii, mincarea nu e si nu poate fi drog. De obicei mincatul compulsiv ascunde alte traume sau alte problème din capsor. Daca esti curios sunt documentaire despre hiperfagie, anorexie boulimie si alte perturbatii.

Alte activitati naturale datatoare de endorfime sexul si efortul fizic. O ora de mers pe jos nu e un edot fizic, ci o activitate normala.
Cred ca toti avem vicii, dar nu toti suntem mindri de ele, ce ti se pare asa waw ca nu poti rezista in fata unei ciocolate? Ce e de mindrie in asta ? Macar de ai fi zis ca nu rezisti in fata unei raté la cuptor si a unei sticle de vin milenisim, era altceva. Sau ca nu rezisti cind o vezi pe nevastata imbracata in blana sau alte tinute, era altceva, dar asa, in fata mincarii ?
Fara femeie, viata nu i pustiu?si cind zic femeie nu ma refer la relatie stabila, ci si alea de 5 minute, prieteni cu beneficiile, nimfomane, vagaboante, femeie sa fie.

@djl de ce as plati 1 leu pt ceva ce nu imi doresc si nu am nevoie, adica de ce sa fi platit lumea ampulea abonamente la fix daca nu mai vroiau sau nu mai aveau nevoie ? Sa te simti tu azi bine ? Sa folosesc replica din anii dragi tie, istoria à condamnat telefonia fixa.

Edited by petit_christian, 09 January 2022 - 16:04.


#609
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,568
  • Înscris: 13.06.2004
În anii '000 am început să mânc mai multe dulciuri. Poate şi pentru că îmi permiteam.
Telefonul fix are avantajele lui. Dar dacă eşti o persoană care stă mai mult pe drumuri, da, nu prea ai nevoie de fix.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/VAhXm3ENAIE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by djl, 09 January 2022 - 17:01.


#610
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,828
  • Înscris: 15.08.2014
Nu mai stau pe drumuri de f mult timp, totusi 10h sunt plecat de acasa, la munca. Si am telefon fix inclus in pretul abonamentului TV/internet/tel fix si ghici ce, soc si groaza (pt tine) tin telefonul fix d e c o n e c t a t. Da mi i singur motiv logic si rational pt al conecta ?

#611
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,669
  • Înscris: 23.10.2006
Iti dau eu un motiv. Sa vorbesti cu Djl, de pe fix pe fix.Posted Image Ca poate asa, mai face rost de ceva endorfine.Posted Image

Edited by baribalu, 09 January 2022 - 19:33.


#612
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,828
  • Înscris: 15.08.2014
Imi pare rau sa te dezamagesc, am minute gratis si nelimitate catre toate fix urile din UE si alte citeva tari. Deci il pot suna fara stress si de pe mobil. Alt argument ?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate