Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Pils vs Lager
#37
Posted 13 September 2019 - 13:59
Mi-a plăcut Staropramen in Praga. La noi, absolut deloc. Altfel, multă vreme am baut Krusovice, tot ceheasca, se găsea la noi la preț rezonabil.
|
#38
Posted 13 September 2019 - 14:05
loock, on 13 septembrie 2019 - 13:55, said:
Pilsner e un subtip de lager, de altfel i se spune si pale lager, si e mai deschisa la culoare. La origine e din Cehia, si am mantionat mai devreme de Efes pilsnerul original cehesc care eda tata lor lor in anii '90, o bere foarte buna, care insa nu are legatura cu porcaria facuta in Turcia care se gaseste la noi de multi ani cu acelasi nume. Si da la noi in Romania PILS si LAGERul nu le deosebesti de gust, cum ar trebui sa fie in mod normal. Eu am mai spus, in Romania doar doua sortimente de bere PILS au gust amar de PILS: - Carlsberg - Stephan Brau la doza sau sticla cu eticheta VERDE. Restul de beri PILS sau LAGER produse si vandute la noi nu au gusturi foarte diferite, aici ma refer la cele care respecta reteta fara malai si mai ales porumb. Si singura bere comerciala apropiata de gustul berilor artizanale este Staropramen. loock, on 13 septembrie 2019 - 13:55, said:
Si Zaganu blonda nepastrurizata e pilsner / pale lager dar vad ca o ignori. Cum o sa gasesc la raft o sa cumpar. Edited by notrust, 13 September 2019 - 14:07. |
#39
Posted 13 September 2019 - 14:11
In general nu prea analizez chestii, ma duc pe ce imi place si preferintele se pot schimba. Momentan ii place mult Azuga, daca mananc chestii mai pe dulce Nenea Iancu, la carne de porc Hobgoblin (cea mai apropiata chestie de berile inchise la culoare ce-mi place). Pentru chestii de everyday drinking nu refuz Ursus Retro (intr-o vreme ma saturasem de el, acum imi place din nou). La halba avem un bar unde se serveste secuiasca Csiki, excelenta!
Sunt destul de conservator vis-a-vis de bere, dar asta nu ma impiedica sa incerc si altceva. Imi mai cumpar beri de import de la supermarket, problema ii ca nu mai tin minte care mi-au placut si care nu. Ajung in fata raftului, toate mi se par cunoscute, da' nu stiu care mi-a placut. Cam ca si o tipa pe care o stii, da' nu mai tii minte de unde. A, dintre alea de import cand nu mai stiu ce sa iau cu Dab nu dau gres. P.S. - la un moment dat pastram capacele berilor de import care-mi placeau, sa stiu ce sa cumpar. Degeaba, le-am pierdut inainte sa apuc sa le fac o poza. |
#40
Posted 13 September 2019 - 14:15
Eu citesc in general ingredientele si dupaia cumpar, nu tin la branduri nu sunt fan ceva.
Prefer calitatea nu conteaza denumirea sau pretul, daca Stephan Brau e de 2 lei si respecta ingredientele este facuta in Germania respectand legea puritatii berii, o prefer in locul lui Stella Artois care este aproape 4 lei dar are malai si este facuta in Romania. Edited by notrust, 13 September 2019 - 14:19. |
#41
Posted 13 September 2019 - 14:18
#42
Posted 13 September 2019 - 14:24
Tocmai ca berile care nu sunt intarite cu alcool a doua zi nu dau mahmureala, asta daca nu au fost baute pe burta goala si repede, totusi alcoolul este un factor ce streseaza ficatul.
Dar berile pe care le-am enumerat ca le consum, fie ele comerciale sau necomerciale nu dau stari de rau a doua zi. Edited by notrust, 13 September 2019 - 14:25. |
#43
Posted 13 September 2019 - 16:39
#44
Posted 13 September 2019 - 17:16
notrust, on 13 septembrie 2019 - 14:24, said:
Tocmai ca berile care nu sunt intarite cu alcool a doua zi nu dau mahmureala, asta daca nu au fost baute pe burta goala si repede, totusi alcoolul este un factor ce streseaza ficatul. Dar berile pe care le-am enumerat ca le consum, fie ele comerciale sau necomerciale nu dau stari de rau a doua zi. Carlsberg fabrică și berea Tuborg, nu ar trebui să fie în preferințele tale? Sau berea Heineken nu crezi că este peste Carlsberg? |
#45
Posted 13 September 2019 - 17:25
misike1, on 13 septembrie 2019 - 17:16, said: Carlsberg fabrică și berea Tuborg, nu ar trebui să fie în preferințele tale? Sau berea Heineken nu crezi că este peste Carlsberg? Heineken doar cind lipsesc optiunile mai bune. Daca ai de ales intre berile alea romanesti enumerate mai sus si Heineken, atunci da merge si asta. Chiar si asa as prefera mai degraba o tarie inainte sa pun gura pe porcaria aia. Iar Tuborg intra in aceiasi categorie |
#46
Posted 13 September 2019 - 17:57
misike1, on 13 septembrie 2019 - 17:16, said: Carlsberg fabrică și berea Tuborg, nu ar trebui să fie în preferințele tale? Sau berea Heineken nu crezi că este peste Carlsberg? Si oricum prefer beri artizanale sau facute in casa. Carlsberg este un PILS amar de 5.5% iar Heineken este un LAGER de 5.0% din ce stiu eu. Oricum Azuga, Nenea Iancu, Mesterul Manole sunt peste Heineken sau Carlsberg. |
|
#47
Posted 13 September 2019 - 18:06
notrust, on 13 septembrie 2019 - 17:57, said:
Oricum Azuga, Nenea Iancu, Mesterul Manole sunt peste Heineken sau Carlsberg. Sint pe naiba. In Romania nu se respecta nici macar timpul minim de fermentatie. Atit timp cit materia prima sta stau si banii. Tot ceea ce se produce in Romania sau pentru Romania este de calitate slaba. Profit maxim pentru oameni la care "merge si asa". De asta se completeaza cu alcool tot de proasta calitate |
#48
Posted 13 September 2019 - 18:53
Berile artizanale unele ca Azuga sau Nenea Iancu sunt facute in Germania, Mesterul Manole este facuta in Cehia.
Grolsch la sticla este facut in Olanda si are gust diferit de cea facuta in Romania, cel la doza este facut in Romania de Ursus, si are gust de Ursus. In Romania singura bere comerciala cu gust de bere de artizanala este Staropramen. Singura bere puternic amaruie este berea de CASA SARA. https://beremag.ro/p...esterul-manole/ http://beresara.ro/#!services.html http://www.berariane...ro/despre-bere/ https://bere-azuga.ro/ http://www.nemteana.ro/ Edited by notrust, 13 September 2019 - 18:56. |
#49
Posted 13 September 2019 - 19:01
notrust, on 13 septembrie 2019 - 18:53, said:
Berile artizanale unele ca Azuga sau Nenea Iancu sunt facute in Germania, Mesterul Manole este facuta in Cehia. Nu conteaza unde sint facute, atit timp cit sint facute pentru Romania. Paulaner din Romania nu este nici macar umbra variantei vindute in Germania. Chestiile astea nu reprezinta cazuri izolate. La fel stau treburile cu detergentii, ciocolata, vinurile....Pe masa comisiei europene exista deja de ceva timp plingeri vizavi de calitatea produselor pentru pietele din est. Dincolo de treaba asta berea din Cehia la fata locului este de calitate la fel de slaba. Cu multi ani in urma probam bere in Pilsen la fata locului, in Praga si in Karlovy Vary. Slab prin comparatie |
#50
Posted 13 September 2019 - 19:09
Eu le-am baut si pe astea artizanale sau de casa si sunt diferite de cele comerciale de la noi.
Plus de asta, Nenea Iancu are 45 de zile termen de fermentatie, si Mesterul Manole are 60 de zile, acum vezi si tu cum sta treaba. |
#51
Posted 13 September 2019 - 19:19
Nu mai știu unde auzisem ca au încercat unii la o fabrică sa scoată o bere in 24 ore, așa de mult se poate reduce termenul de fermentare.
|
|
#52
Posted 13 September 2019 - 19:38
notrust, on 13 septembrie 2019 - 19:09, said:
Eu le-am baut si pe astea artizanale sau de casa si sunt diferite de cele comerciale de la noi. Plus de asta, Nenea Iancu are 45 de zile termen de fermentatie, si Mesterul Manole are 60 de zile, acum vezi si tu cum sta treaba. Nu cunosc in mod direct procesele, le cunoaste cineva apropiat mie prin natura meseriei. El zice ca sint catastrofa, io am mers pe gust si concluzia este aceiasi. Specific insa ca nu consider bere buna aia care "pacaleste" papilele. Personal nu sint amator de dizainuri cu tot felul de gusturi, spre exemplu ciocolata, capsuni si alte smecherii. Gustul de banana de la Weizen are alte motive in spate george_alexandru, on 13 septembrie 2019 - 19:19, said:
Nu mai știu unde auzisem ca au încercat unii la o fabrică sa scoată o bere in 24 ore, așa de mult se poate reduce termenul de fermentare. Se poate intr-adevar. Este pornirea fermentatiei. Restul se completeaza cu alcool. De asta zic, in Romania as prefera mai degraba o tzuica de casa decit o bere proasta |
#53
Posted 13 September 2019 - 19:52
notrust, on 13 septembrie 2019 - 10:52, said:
Singurele beri PILS vandute la noi de fabrici mari pe care ai sa le simti la gust, sunt: 1. Carlsberg 2. Stephans Brau la cutie verde In rest daca vrei bere PILS trebuie sa cauti producatori artizanali sau producatori de casa. Pilsner Urquell, poate vrei sa zici Carlsberg e o bere corecta Stefanbroirahat |
#54
Posted 13 September 2019 - 20:21
george_alexandru, on 13 septembrie 2019 - 19:19, said:
Nu mai știu unde auzisem ca au încercat unii la o fabrică sa scoată o bere in 24 ore, așa de mult se poate reduce termenul de fermentare. Cu porumb fara alcool natural, se adauga alcool industrial, beri preferate de drojdieri si oameni cu probleme de bautura. Mount_Yerrmom, on 13 septembrie 2019 - 19:52, said:
Pilsner Urquell, poate vrei sa zici Carlsberg e o bere corecta Stefanbroirahat vata_pa_batz, on 13 septembrie 2019 - 19:38, said:
Specific insa ca nu consider bere buna aia care "pacaleste" papilele. Personal nu sint amator de dizainuri cu tot felul de gusturi, spre exemplu ciocolata, capsuni si alte smecherii. Gustul de banana de la Weizen are alte motive in spate Edited by notrust, 13 September 2019 - 20:19. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users