proiectare plita - autocad
#199
Posted 26 April 2019 - 05:03
#200
Posted 26 April 2019 - 05:09
"desenat by tuni" ?
daca e pentru crasma ii mai trebuie multe: -un sistem de colectare grasimi -cenusar -ventilatie controlata -manere izolate -multe ornamente -niste picioare smechere o facem ozn Edited by arg, 26 April 2019 - 05:12. |
#201
Posted 26 April 2019 - 10:01
Tsunnnami, on 26 aprilie 2019 - 04:52, said:
Wow, m-ai lasat praf Neaparat tine-ma minte daca vrei sa mai modificam ceva la el Trebuia sa-mi zici de la inceput. D-aia ti-a sarit tie tandara pentru estetica, nebunule! Sa stii ca bani nu-ti luam nici daca aveam nevoie. E imoral sa folosesc softul de la servici sa castig bani cu el. Serios, abia astept sa te cunosc. Il imbunatatim, deocamdata da-i drumu asa. Ce mi-ar placea sa o pui acum de paste. Cu ochii am facut misto, si eu "am luat-o" de vreo 3 ori in viata mea. Uite sa stii pe viitor, daca ti se mai intampla. FARA SARE COMPLET, 2 zile. Iti trece mai usor nu mai simti nisipul. Apopo, poti scrie pe cuptor: Designed in USA Made in Romania Cu ochii mi-am revenit imediat dupa ce am ajuns la urgenta. E totul ok acum arg, on 26 aprilie 2019 - 05:09, said:
"desenat by tuni" ? daca e pentru crasma ii mai trebuie multe: -un sistem de colectare grasimi -cenusar -ventilatie controlata -manere izolate -multe ornamente -niste picioare smechere o facem ozn Un sistem de colectare grasimi ca in postarea nr #10? Ma refer la laterale Cenusar nu prea as vrea, pot scoate cenusa si pe usa principala. Poate o fi practic dar il vad putin cam inestetic acolo, nu stiu ce sa zic... Ventilatia controlata nu e asigurata de usitele perforate? Bine, trebuie sa ii mai adaug in spate o placuta pentru a le inchide/deschide cat doresc, corect? Manere izolate, da, dar ce fel de manere? Ca acelea pentru centrale? Pai de ornamente m-am apucat, adica azi tai si racul acela si dupa il si vopsesc. Iar picioarele ce-as mai putea face la ele? |
#202
Posted 26 April 2019 - 10:48
Daca te-a luat flama... evita cateva zile.
Ochii sunt foarte sensibili acum. O sa te prinda mai repede si mai tare. Lasa-o pana dupa Paste... pe Marti/Miercuri. Daca gadesti cenusarul de acum ii poti face gaurile de scurgere taiate cu plasma.. frumos, rapid, ordonate..etc etc Eu as face cenusar. Dar chiar daca nu vrei acum... fa-i gaurile si le acoperi cu caramida....poate pe viitor te razgandesti. |
#203
Posted 26 April 2019 - 13:03
Pai dacă apuc azi pe după amiaza sa sudez, eu voi suda. De fapt sudează un amic, eu îmi voi pune ochelari și voi evita total sa ma uit la flama. Dar trebuie sa fiu acolo sa îl ajut ca altfel sa nu iasă ceva urât.
La plasmă n-am cum sa mai tai acum pentru ca deja 70% din plită e deja asamblata. Pe viitor dacă ma hotărăsc sa fac cenușarul voi tăia frumușel la flex câteva linii de 1cm grosime |
#204
Posted 27 April 2019 - 03:04
A venit plata:
Ia zi aici: Clocotesti apă plată într-o oală, cam cât să acopere peștele, de regulă folosesti cam 800ml de apă la 1.5Kg de pește, adaug condimente piper 2 foi de dafin câțiva căței de usturoi tăiați adăugați în saramură cam la 10 min. după ce s-a oprit focul, ardei iute tocat, o crenguță de cimbru, câteva roșii cherry 2-3 roșii medii, un ardei kapia, un ardei gras toate legumele astea coapte și curățate de pielițe apoi tăiate fâșii și adăugate în saramură care va da în clocot 5 minute, la urmă dai cu niște pătrunjel verde tocat și puțin leuștean, după gustul fiecăruia. Între timp frigi peștele macrou pe plita și unsa cu puțin ulei cu o pensulă de silicon, peste care presari sare grunjoasă, peștele îl freci și pe el cu puțină sare și piper, adaugi în farfurie două, trei feliuțe de lămâie! poți scoate legumele din rețetă și să o consumi fără. Pe măsură ce frigi peștele, îl adaugi în saramura trasă de pe foc, zeama trebuie cât să acopere peștele Iese ceva? Ai de adaugat ceva sau nu? Hai zi s-o uluiesc p-asta mica duminica, sau chiar maine macroul l-am cumparat. Ea, o s a faca ciorba, am luat niste cod pentru ciorba |
#205
Posted 27 April 2019 - 04:13
tuni, stii ce-ti lipseste tie?
Spoiler
p.s. gata am facut proiectul se la gratar si aprinzatorul de carbuni, acu trebuie doar sa-l desenez. Edited by arg, 27 April 2019 - 04:15. |
#206
Posted 27 April 2019 - 04:31
Nice try
Am, hai ca m-ai facut sa ies afara sa-i fac poza Attached FilesEdited by Tsunnnami, 27 April 2019 - 04:31. |
#207
Posted 27 April 2019 - 08:28
ala nu se pune pentru ca nu e designed by tuni.
+ cam multa rugina pe grilaj. acu pe bune, care faza cu capacul? tine mai bine caldura? coace? Edited by arg, 27 April 2019 - 08:32. |
#208
Posted 27 April 2019 - 11:46
Tsunnnami, eu saramura o fac aproximativ la fel ca mai sus dar unele ingrediente nu își au locul, cum ar fi cimbrul, lămâia iar verdețurile într-o saramură fac sa nu mai simți pe deplin gustul saramurii.
Pe grătarul bine încins frigi macroul presărat cu sare destulă. Pentru zeamă, pui 1.5L de apă la fiert, ciușca iute la început să aibă timp sa iasă toată aroma din ea, oțet alb 100ml sau după gust, roșii tăiate în 4, 200ml ulei de măsline, sare, 1 ardei gras tăiat în 8 fâșii (pe ăsta îl pui spre sfârșit), mult usturoi cu tot cu coajă dar zdrobit cu cuțitul și nu tăiat felii (e mult mai aromat asa) și pe care îl adaugi cu 2 minute înainte sa oprești focul. Foaie de dafin pui doar una sau chiar jumătate. Toată această compoziție o fierbi 10 minute la foc mediu și evident ca te poți juca cu aceste ingrediente cum dorești tu, după gust. Peștele îl lași pe grătar până începe sa se înnegrească puțin pe ambele părți, după ce e gata îl așezi într-o tavă, torni toată acea saramură peste pește sau până aproape să-l acopere, mai pui pe aragaz sa dea in clocot 2-3 minute, după 10 minute îl lași sa se odihnească și cam asta e tot. Borș de pește din cod? Eu la borș pun cel puțin 5 specii de pește. Nu există surse acolo de unde se poate achiziționa pește de apă dulce? Edited by searchedis, 27 April 2019 - 11:56. |
|
#209
Posted 27 April 2019 - 13:02
plita aia nu a facut si poze?
p.s.30% reducere la gratare ai accesorii la selgros. am luat grilajul pentru gratar. Edited by arg, 27 April 2019 - 13:03. |
#210
Posted 27 April 2019 - 14:54
arg, on 27 aprilie 2019 - 08:28, said:
ala nu se pune pentru ca nu e designed by tuni. + cam multa rugina pe grilaj. acu pe bune, care faza cu capacul? tine mai bine caldura? coace? Nu e rugina, sunt urme de la ultimul macel Capacul e ala semisferic care e dat pe spate, ce vezi tu acolo e plita mea de fonta (am dat $30 pe ea, ) E prea mare temperatura pentru peste direct desupra carbunilor. Nu merita sa-mi proiectez ceva pentru mine, prea scump pentru cat il folosesc searchedis, on 27 aprilie 2019 - 11:46, said:
Tsunnnami, eu saramura o fac aproximativ la fel ca mai sus dar unele ingrediente nu își au locul, cum ar fi cimbrul, lămâia iar verdețurile într-o saramură fac sa nu mai simți pe deplin gustul saramurii. Pe grătarul bine încins frigi macroul presărat cu sare destulă. Pentru zeamă, pui 1.5L de apă la fiert, ciușca iute la început să aibă timp sa iasă toată aroma din ea, oțet alb 100ml sau după gust, roșii tăiate în 4, 200ml ulei de măsline, sare, 1 ardei gras tăiat în 8 fâșii (pe ăsta îl pui spre sfârșit), mult usturoi cu tot cu coajă dar zdrobit cu cuțitul și nu tăiat felii (e mult mai aromat asa) și pe care îl adaugi cu 2 minute înainte sa oprești focul. Foaie de dafin pui doar una sau chiar jumătate. Toată această compoziție o fierbi 10 minute la foc mediu și evident ca te poți juca cu aceste ingrediente cum dorești tu, după gust. Peștele îl lași pe grătar până începe sa se înnegrească puțin pe ambele părți, după ce e gata îl așezi într-o tavă, torni toată acea saramură peste pește sau până aproape să-l acopere, mai pui pe aragaz sa dea in clocot 2-3 minute, după 10 minute îl lași sa se odihnească și cam asta e tot. Borș de pește din cod? Eu la borș pun cel puțin 5 specii de pește. Nu există surse acolo de unde se poate achiziționa pește de apă dulce? Mersi, trec la treaba. Uite peste de care vad p-aici: https://forum.softpe...8#entry24600514 |
#211
Posted 27 April 2019 - 15:06
mda, interesanta chestia asta cu esti prea scump pentru tine.
cred ca o sa fac gratarul si cu camera separata de ardere, in felul asta se poate regla fain teperatura. Edited by arg, 27 April 2019 - 15:07. |
#212
Posted 27 April 2019 - 15:49
arg, on 27 aprilie 2019 - 15:06, said:
mda, interesanta chestia asta cu esti prea scump pentru tine. cred ca o sa fac gratarul si cu camera separata de ardere, in felul asta se poate regla fain teperatura. Pune aici proiectul ce ma tot aburesti atat "prea scump", adica nu merita pentru o data la 2 luni... Si lasa-ma ca am strans atatea dracii pe langa mine... In 20 de ani m-am mutat de 15 ori. Cand am venit in America a trebuit sa platesc chirie la 4 camere pentru ca aveam prea multe lucruri |
#214
Posted 27 April 2019 - 16:45
searchedis, on 27 aprilie 2019 - 11:46, said:
Tsunnnami, eu saramura o fac aproximativ la fel ca mai sus dar unele ingrediente nu își au locul, cum ar fi cimbrul, lămâia iar verdețurile într-o saramură fac sa nu mai simți pe deplin gustul saramurii. Pe grătarul bine încins frigi macroul presărat cu sare destulă. Pentru zeamă, pui 1.5L de apă la fiert, ciușca iute la început să aibă timp sa iasă toată aroma din ea, oțet alb 100ml sau după gust, roșii tăiate în 4, 200ml ulei de măsline, sare, 1 ardei gras tăiat în 8 fâșii (pe ăsta îl pui spre sfârșit), mult usturoi cu tot cu coajă dar zdrobit cu cuțitul și nu tăiat felii (e mult mai aromat asa) și pe care îl adaugi cu 2 minute înainte sa oprești focul. Foaie de dafin pui doar una sau chiar jumătate. Toată această compoziție o fierbi 10 minute la foc mediu și evident ca te poți juca cu aceste ingrediente cum dorești tu, după gust. Peștele îl lași pe grătar până începe sa se înnegrească puțin pe ambele părți, după ce e gata îl așezi într-o tavă, torni toată acea saramură peste pește sau până aproape să-l acopere, mai pui pe aragaz sa dea in clocot 2-3 minute, după 10 minute îl lași sa se odihnească și cam asta e tot. Borș de pește din cod? Eu la borș pun cel puțin 5 specii de pește. Nu există surse acolo de unde se poate achiziționa pește de apă dulce? Piper nu pui? |
#215
Posted 27 April 2019 - 20:14
pai eu nu pun, dar cum am zis, depinde de gusturi. nu e o regulă, dacă îți place, pui.
dar te rog, nu pune verdeață! încerci data viitoare cu leuștean, pătrunjel. poate îți va plăcea, sau poate nu. aștept și poze sa văd cât de talentat ești! |
#216
Posted 27 April 2019 - 20:17
Tsunnnami, on 27 aprilie 2019 - 16:45, said:
... [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/0RoenreYwY4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] trebuie sa vad de cum rezolv cu roluirea (indoirea tablei) |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users