Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Telefonul Oppo a74 mi-a blocat ca...

A inviat Mudava

Vouchere de vacanta

Cand One United nu mai vand isi v...
 Mandolina feliat legume

Atestat consilier de siguranta

alarma auto Autowatch 346 RLI

Ce se intampla cu actualii tineri...
 Descifrare reteta

Zapp fix

Rulment pt diferential 4motion

Lipire filtru la baterie ikea
 Meserias nu mai vine sa termine l...

Soferii prinsi bauti sau drogati ...

geometrie autorulota

Sfat achiziție laptop ~4500 ...
 

Ingerii conducatori si ingerii slujitori

* - - - - 1 votes
  • This topic is locked This topic is locked
32 replies to this topic

#1
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016
Majoritatea dintre voi stiu exemplul ingerului din Apocalipsa care ii spune lui Ioan sa nu i se inchine. Dar, nu stiu care dintre voi a mai observat, pana acum, ca, de fapt sunt doi ingeri si, dupa ce primul inger, unul ”care avea o mare putere”, ii spune lui Ioan ca sa nu i se  inchine, Ioan inca o data incearca sa se inchine unui alt inger. Acesta din urma fiind mai puternic decat primul, de vreme ce era ”unul din cei sapte ingeri care tineau cele sapte potire pline cu cele din urma sapte urgii”. Insa si acesta din urma ii spune sa nu faca aceasta, pentru ca si el este doar un slujitor, cu toata puterea lui evidenta!

Primul inger la care incearca sa se inchine:

Apocalipsa 18:1 După aceea, am văzut coborându-se din cer un alt înger, care avea o mare putere; şi pământul s-a luminat de slava lui.
...............................
Apocalipsa 19:10 Şi m-am aruncat la picioarele lui ca să mă închin lui, dar el mi-a zis: „Fereşte-te să faci una ca aceasta! Eu sunt un împreună-slujitor cu tine şi cu fraţii tăi, care păstrează mărturia lui Isus. Lui Dumnezeu închină-te!” (Căci mărturia lui Isus este duhul prorociei.)

Al doilea inger la care incearca sa se inchine:

Apocalipsa 21:9 Apoi unul din cei* şapte îngeri care ţineau cele şapte potire pline cu cele din urmă şapte urgii a venit şi a vorbit cu mine şi mi-a zis: „Vino să-ţi arăt mireasa**, nevasta Mielului!”
...................
Apocaliposa 21:15 Îngerul care vorbea cu mine avea* ca măsurătoare o trestie de aur, ca să măsoare cetatea, porţile şi zidul ei.
....................
Apocalipsa 22:8 Eu, Ioan, am auzit şi am văzut lucrurile acestea. Şi după ce le-am auzit şi le-am văzut, m-am* aruncat la picioarele îngerului care mi le arăta, ca să mă închin lui.
Apocalipsa 22:9 Dar el mi-a zis: „Fereşte-te să faci una ca aceasta! Eu sunt un împreună-slujitor cu tine şi cu fraţii tăi, prorocii, şi cu cei ce păzesc cuvintele din cartea aceasta. Închină-te lui Dumnezeu.”

De aici, unii au dedus ca nu trebuie sa te inchini ingerilor. Cu toate acestea, daca ar fi fost clara porunca de a nu te inchina ingerilor, data de primul inger, de ce ar mai fi incercat, Ioan, sa se inchine celui de al doilea?! El a judecat omeneste si a zis, prima oara,  ca, daca ”pamantul s-a luminat de slava” primului inger, atunci ar trebui sa se inchine lui. La al doilea, cand l-a vazut purtatorul unui potir plin de urgii pentru tot pamantul, si-a zis ca acesta este si mai puternic si, deci, el este demn de a te inchina lui. Dar si acesta l-a atentionat ca este doar un slujitor si, fiind un inger slujitor, nu trebuie sa i se inchine.

Dar nu toti ingerii sunt ingeri slujitori! Pentru ca, in Scriptura, sunt zeci de exemple in care oamenii se inchina ingerilor si ingerii accepta aceasta  inchinare. Cel mai concludent este cazul ingerilor care vin la Avraam sa-i spuna ca vor sa distruga Sodoma.

Geneza, 18:
1 Domnul i S-a arătat la stejarii* lui Mamre, pe când Avraam şedea la uşa cortului, în timpul zădufului zilei.
2 Avraam a ridicat ochii* şi s-a uitat, şi iată că trei bărbaţi stăteau în picioare lângă el. Când** i-a văzut, a alergat înaintea lor, de la uşa cortului, şi s-a plecat până la pământ.
3 Apoi a zis: „Doamne, dacă am căpătat trecere în ochii Tăi, nu trece, rogu-Te, pe lângă robul Tău.
4 Îngăduie să se aducă puţină* apă, ca să vi se spele picioarele, şi odihniţi-vă sub copacul acesta.
5 Am să mă duc să iau o bucată de pâine*, ca să prindeţi la inimă**, şi după aceea vă veţi vedea de drum, căci pentru aceasta† treceţi pe lângă robul vostru.” „Fă cum ai zis”, i-au răspuns ei.


Dupa cum vedeti, la Avraam vin trei barbati, adica trei oameni, nici macar ingeri! Cu toate acestea, Avraam ii numeste, pe toti trei, ”Doamne” si, interesant este ca, la acest apelativ, ii raspund toti trei, pur si simplu sincron. Iar Avraam continua sa se adreseze tuturor, fara a putea sa-si dea seama care dintre Ei este Dumnezeu, decat in momentul cand Acestia nu mai vorbesc toti trei, ci vorbeste doar Unul dintre ei:

Geneza, 18:10 Unul dintre ei a zis: „La anul pe vremea* aceasta, Mă voi întoarce** negreşit la tine şi iată că Sara†, nevastă-ta, va avea un fiu.” Sara asculta la uşa cortului care era înapoia lui.

Si Acesta continua apoi sa vorbeasca doar El cu Avraam. Ulterior, dupa ce termina de mancat, acesti trei Barbati dau sa plece si atunci Cel care vorbise cu Avraam si despre care Scriptura zice ca era Domnul, ii zice lui Avraam ce avea de gand sa faca.
Abia dupa ce Acela care vorbise cu Avraam pleaca, in timp ce ceilalti doi mergeau deja spre Sodoma, abia atunci Sciptura ii numeste pe cei doi, care au mers spre Sodoma, ”ingeri”. Iar pe acesti ingeri, Lot ii numeste ”Domnii mei” si li se adreseaza, la amandoi, cu ”Doamne” Iar, cand ajung inainte lui, Lot li se pleaca pana la pamant, exact cum Avraam se plecase pana la pamant inaintea Celor Trei. Si, desi este evident ca, Cel numit ”Domnul”, plecase, Acestia nu-l atentioneaza pe Lot ca ar face ceva gresit!

Geneza, 19:1 Cei doi îngeri* au ajuns la Sodoma seara, şi Lot** şedea la poarta Sodomei. Când i-a văzut, Lot s-a sculat, le-a ieşit înainte şi s-a plecat până la pământ.

Foarte interesante sunt versetele 18 si 19 unde, desi este clar ca Lot vorbea cu amandoi ingerii, totusi vorbeste cu Ei de parca ar fi Unul singur si se adreseaza ca unei singure persoane:

Geneza, 19:
18 Lot le-a zis: „O! nu*, Doamne!
19 Iată că am căpătat trecere înaintea Ta şi ai arătat mare îndurare faţă de mine, păstrându-mi viaţa, dar nu pot să fug la munte înainte ca să mă atingă prăpădul şi voi pieri.


Deci, in timp ce ingerii din Apocalipsa sunt infricosatori si se arata intr-o lumina mare si plini de putere si-i spun lui Ioan ca sa nu se inchine lor, cei trei Barbati si Ingeri care vin la Avraam, desi vin in chipul unor oameni obisnuiti, fara tunete si fulgere si fara vedenii infricosatoare, Acestia nu-i mai spun lui Avraam sa nu se inchine Lor, nici macar atunci cand este evident ca Dumnezeu pleaca din mijlocul lor si raman doar ceilalti doi ingeri.
Iar Avraam se inchina Lor, la fel ca si Lot, pentru ca recunoscuse, in fiecare dintre ei, Chipul lui Dumnezeu, pe care el il cunostea personal. Cu alte cuvinte, trebuie sa te inchini oricarui om si oricarui inger care poarta in el Chipul lui Dumnezeu, iar tuturor celorlalti, oricat de frumosi, puternici, luminosi si infrocosatori s-ar prezenta, nu trebuie sa te inchini.
In concluzie, toti oamenii si toti ingerii care nu au chipul lui Dumnezeu, sunt duhuri slujitoare, carora nu trebuie sa te inchini, iar toti oamenii si toti  ingerii care sunt facuti dupa chipul lui Dumnezeu sunt asemenea Lui si trebuie sa te pleci pana la pamant in fata lor. Amin

Edited by Dorel666, 20 March 2019 - 13:54.


#2
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018
De Castiel stii ceva ? e preferatul meu :)

#3
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

 jimi91, on 20 martie 2019 - 14:07, said:

De Castiel stii ceva ? e preferatul meu Posted Image

Nu am ajuns atat de departe cu studiul ingerilor.

#4
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018

 Dorel666, on 20 martie 2019 - 14:24, said:

Nu am ajuns atat de departe cu studiul ingerilor.

El e cel mai important, poate nu atat de puternic ca Gabriel, Lucifer sau Mihail....dar a avut un impact ...el i-a ajutat pe fratii Winchester sa salveze lumea

Edited by jimi91, 20 March 2019 - 14:38.


#5
notrust

notrust

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,731
  • Înscris: 09.11.2016
Adica cei din Antarctica vs Elfi ?

#6
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,554
  • Înscris: 08.10.2015
Cu alte cuvinte, icoanele, moastele, popii, sutanele, catapetesmele etc. sunt idoli la care crestinii nu trebuie sa se inchine.

#7
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

 MembruAnonim93, on 20 martie 2019 - 15:06, said:

Cu alte cuvinte, icoanele, moastele, popii, sutanele, catapetesmele etc. sunt idoli la care crestinii nu trebuie sa se inchine.

Tot ce este inchinat lui Dumnezeu, este sfant. Si porunca este sa ne inchinam in fata a tot ceea ce este sfant:

Psalmii 99:5 Înălţaţi pe Domnul Dumnezeul nostru şi închinaţi-vă înaintea aşternutului picioarelor Lui, căci este sfânt!

Leviticul 10:10 ca să puteţi deosebi ce este sfânt de ce nu este sfânt, ce este necurat de ce este curat,

Edited by Dorel666, 20 March 2019 - 15:14.


#8
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,554
  • Înscris: 08.10.2015
Deci, daca un crestin nu pupa moaste, nu se inchina lui Dumnezeu ?

#9
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

 MembruAnonim93, on 20 martie 2019 - 15:22, said:

Deci, daca un crestin nu pupa moaste, nu se inchina lui Dumnezeu ?

Incalca porunca lui Dumnezeu de a te inchina la ceea ce este sfant. Si moastele sunt sfinte pentru ca sunt trupurile celor care s-au inchinat pe ei insisi lui Dumnezeu.

#10
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,554
  • Înscris: 08.10.2015
Dar cine stabileste ce este sfant ?
Nu cumva Dumnezeu ?
Moastele au fost stabilite ca fiind sfinte de oameni.

#11
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016
Si iata un alt exemplu in care un inger care primeste inchinare din partea unui  om, nu atentioneaza ca aceasta inchinare ar fi un lucru gresit:

Iosua, 5:
13 Pe când Iosua era lângă Ierihon, a ridicat ochii şi s-a uitat. Şi iată că un om* stătea în picioare înaintea lui, cu sabia scoasă** din teacă în mână. Iosua s-a dus spre el şi i-a zis: „Eşti dintre ai noştri sau dintre vrăjmaşii noştri?”
14 El a răspuns: „Nu, ci Eu sunt Căpetenia oştirii Domnului şi acum am venit.” Iosua s-a* aruncat cu faţa la pământ, s-a închinat şi I-a zis: „Ce spune Domnul meu robului Său?”
15 Şi Căpetenia oştirii Domnului a zis lui Iosua: „Scoate-ţi* încălţămintea din picioare, căci locul pe care stai este sfânt.” Şi Iosua a făcut aşa


De remarcat ca, inainte de a se inchina, Iosua il intreaba pe omul respectiv (despre care este evident ca este si un ingeri) cine este. Si abia cand omul-inger ii spune ca este ”Capetenia ostirii Domnului”, abia atunci Iosua i se inchina.

 MembruAnonim93, on 20 martie 2019 - 15:29, said:

Dar cine stabileste ce este sfant ?
Nu cumva Dumnezeu ?
Moastele au fost stabilite ca fiind sfinte de oameni.

Orice om care a fost botezat in numele lui Iisus Hristos, este sfant, pentru ca a fost inchinat in slujba lui Dumnezeu.

Edited by Dorel666, 20 March 2019 - 15:31.


#12
notrust

notrust

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,731
  • Înscris: 09.11.2016
DORELE te-am intrebat si eu ceva...

 notrust, on 20 martie 2019 - 14:44, said:

Adica cei din Antarctica vs Elfi ?


#13
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

 notrust, on 20 martie 2019 - 15:35, said:

DORELE te-am intrebat si eu ceva...

Am considerat-o o intrebare neserioasa si de aceea nu am raspuns.
M-am inselat?

Edited by Dorel666, 20 March 2019 - 15:50.


#14
notrust

notrust

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,731
  • Înscris: 09.11.2016
DA.

#15
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

 notrust, on 20 martie 2019 - 15:52, said:

DA.

Atunci vino cu precizari suplimentare, reformuland intrebarea, ca nu-mi este clar ce vrei sa afli.

#16
notrust

notrust

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,731
  • Înscris: 09.11.2016
Ingerii conducatori sunt cei din Antarctica, acolo se da ora exacta pentru conducerea lumii.
Iar Elfii erau ingerii veghetori, care azi nu mai sunt intrupati doar ajuta oamenii dar prin forma fizica.

#17
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

 notrust, on 20 martie 2019 - 15:59, said:

Ingerii conducatori sunt cei din Antarctica, acolo se da ora exacta pentru conducerea lumii.
Iar Elfii erau ingerii veghetori, care azi nu mai sunt intrupati doar ajuta oamenii dar prin forma fizica.

Nu stiu despre ce vorbesti, pentru ca este prima oara cand aud aceste informatii. Stiu insa ca, potrivit Scripturii, rezulta ca ingerii slujitori nu fac parte din Imparatia lui Dumnezeu, ei doar slujesc lui Dumnezeu, inca nu stiu pentru ce fel de plata. Si nu stiu nici de unde vin si din ce imparatie fac parte.

#18
notrust

notrust

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,731
  • Înscris: 09.11.2016
Vezi tu, dar scriputura are ceva lipsuri de informatii.
Toti liderii lumi primesc ordine din Antarctica, cat si tehnologie moderna tot de pe acolo vine.
De aici cred ca aia poate nici nu sunt ingeri ci alte entitati.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate