Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PC se restarteaza cu erori ecran ...

Mercedes atego 815 oprire motor

Ce contine Creion rani dupa ras?

Filtru sedimente inainte de pompa?
 Paște fericit!

electrician constructor video curs

Cum pot bloca transferul de date ...

Ce reprezinta in chimie abrevieri...
 Google pay ma taxeaza in timp ce ...

Kia Picanto 2022 - Problema motor?

Durere umar AC Joint

Care este cea mai sanatoasa paine?
 Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...

Merita Lumix FZ82 in 2024?

Nu pot activa Memory Integrity

Supratensiuni accidentale
 

Pentru ce îl mai așteaptă evreii pe Mesia?!

* * * * * 1 votes
  • This topic is locked This topic is locked
193 replies to this topic

#163
Xlander

Xlander

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,099
  • Înscris: 24.11.2016
Lasa-l sa se gandeasca. Sa vedem cum le brodeste...

#164
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011

View PostXlander, on 09 septembrie 2018 - 10:52, said:

Vino cu demonstratia, nu cu hlizeli si alba neagra. Astept sa te faci de ras.
De aiureli si grafomanie sunt satul, deci astept versetele cu demonstratia ca s-au incheiat TOATE cele 70 la venirea lui Hristos acum 2018 ani.
in primul rand, eu ti-am dat un indicu clar pe care nu il iei in calcul: evreii erau in asteptarea lui Mesiah atunci. Pe baza unor calcule facute din Profetia lui Daniel cu cele 70 de saptamani.

Tu ai muscat momeala dispensationalista a crestinilor sionisti, care prostesc daca e cu putinta chiar si pe cei alesi.

Citeste aci mai jos la ce baliverne antihriste ai puis tu botul Posted Image , si de unde sunt originate ele:

"Pentru interpreţii dispensaţionaliști, Matei 24:15 vorbește în mod categoric despre cel de al treilea Templu. În viziunea acestora, Antihristul se va așeza chiar aici (a se vedea 2 Tesaloniceni 2:1-4), iar în baza pasajului din Daniel 9:24-27 se crede că, la mijlocul a șapte ani de criză (tribulaţia, sau necazul cel mare), jertfele vor înceta în urma intervenţiei Antihristului.
ORIGINILE SIONISMULUI CREȘTIN ȘI ALE DISPENSAŢIONALISMULUI
Ideile cu privire la restaurarea naţiunii evreiești au devenit un subiect de dezbatere publică în secolul al XIX-lea, fiind bine conturate de către unii dintre predicatorii și teologii protestanţi din Marea Britanie și America.

Lordul Shaftesbury a făcut demersuri pentru înfiinţarea unui consulat britanic la Ierusalim, în 1838. La iniţiativa Bisericii Scoţiei, în 1839, s-a publicat un document intitulat „Memorandumul monarhilor protestanţi ai Europei pentru reîntoarcerea evreilor în Palestina“, care era, în același timp, și un raport al situaţiei evreilor în Israel. În august 1840, The Times anunţa că guvernul britanic recunoștea restaurarea naţiunii evreiești ca fiind îndeplinită. Prin Tratatul de la Paris (1856) li se garanta evreilor și creștinilor dreptul de a se așeza în Palestina."

Vezi asadar cum Femeia Cetate a fost sprijinita de cele 7 capete, puterile mondiale pana in zilele noastre, care au si lucrat la planul omenesc al restaurarii Femeii-Cetate, plan in care Dumnezeu NU are nici o implicare, ultima prorocie a Fiului Sau referitoare la acest aspect fiind: "vi se lasa casa pustie". Apare insa in scena Prorocu Mincinos, care asezandu-se in Templu = Biserica,  scorneste toata teoria asta de mai sus, iar majoritatea credinciosilor pune botul din inertie.

Acum, interpretarea pe baza careia evreii au stiut si au calculat ca atunci,  in perioada aceea a aparitiei lui Isus sunt vremurile mesianice ale celor 70 de saptamani zace aci colea:

"CELE ȘAPTEZECI DE SĂPTĂMÂNI

490 de ani reprezintă timpul de har special pentru Israel ca popor ales. Această perioadă este divizată în trei intervale profetice: 7+62+1=70 de săptămâni.
Punctul de plecare al profeţiei este decretul lui Artaxerxe, supranumit și Longimanus, dat în 457 î.Hr., cu privire la rezidirea orașului Ierusalim; 7+62=69 de săptămâni trebuiau să treacă până la „ungerea lui Mesia“, adică până la anul 27 d.Hr., când Iisus Hristos a fost botezat, începându-Și astfel lucrarea mesianică.

În mijlocul ultimei săptămâni profetice, în anul 31 d.Hr., jertfa necurmată a încetat prin moartea Mântuitorului. La scurgerea celor 70 de săptămâni, în anul 34 d.Hr., prin uciderea diaconului Ștefan, primul martir creștin, iudeii au respins definitiv Evanghelia, iar apostolii au început să le predice și neamurilor."

Sursa, aici.

View PostXlander, on 09 septembrie 2018 - 12:34, said:

Lasa-l sa se gandeasca. Sa vedem cum le brodeste...
tu chiar crezi ca o sa-mi pierd vremea cu prostiile lui Dorel? Posted Image

Edited by Dude_2nd, 09 September 2018 - 17:55.


#165
Xlander

Xlander

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,099
  • Înscris: 24.11.2016
Nesatisfacator. Tine cont ca sunt 4 decrete care au conexiune cu Templul. Tu l-ai ales pe cel de-al treilea, dar il mai ai si pe cel de-al patrulea, din Neemia 2. Sunt mai multe metode de calcul, dar nu conteaza. Nu te agita.
Nu ma lungesc la discutii cu tine pana nu citesti si intelegi ce citesti ! Evreii sunt inca intr-o stare de rebeliune cu Dumnezeu, inca sunt prinsi in pacatele lor, inca refuza sa accepte ispasirea pacatelor lor, neprihanirea vesnica inca nu e pe pamant, inca nu s-au implinit toate profetiile ce-L privesc pe Hristos si tot asa.

Daniel 9
24. Saptezeci de saptamani au fost hotarate asupra poporului tau si asupra cetatii tale celei sfinte, pana la incetarea faradelegilor, pana la ispasirea pacatelor, pana la ispasirea nelegiuirii, pana la aducerea neprihanirii vesnice, pana la pecetluirea vedeniei si prorociei si pana la ungerea Sfantului sfintilor.

#166
vio69a

vio69a

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 69,266
  • Înscris: 28.05.2013
Vaca rosie......Unde este vaca rosie sa pregatim templul pentru...Mesia. . .

La multi ani 5779....!!


#167
Xlander

Xlander

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,099
  • Înscris: 24.11.2016

View Postvio69a, on 09 septembrie 2018 - 19:09, said:

Vaca rosie......Unde este vaca rosie sa pregatim templul pentru...Mesia. . .

La multi ani 5779....!!
La multi ani si shalom.
Lasa vaca, tu spune unde e stralucitul si carismaticul lider politic din linia lui David, bun cunoscator si observator al legii evreiesti, abil strateg capabil sa castige toate razboaiele pentru Israel ? Si care sa faca din Israel cununa neamurilor ?

Isaia 2
2. Se va intampla in scurgerea vremurilor ca muntele Casei Domnului va fi intemeiat ca cel mai inalt munte; se va inalta deasupra dealurilor, si toate neamurile se vor ingramadi spre el.
3. Popoarele se vor duce cu gramada la el si vor zice: "Veniti sa ne suim la muntele Domnului, la Casa Dumnezeului lui Iacov, ca sa ne invete caile Lui, si sa umblam pe cararile Lui." Caci din Sion va iesi Legea, si din Ierusalim, cuvantul Domnului.
4. El va fi Judecatorul neamurilor, El va hotari intre un mare numar de popoare; asa incat din sabiile lor isi vor fauri fiare de plug, si din sulitele lor cosoare; niciun popor nu va mai scoate sabia impotriva altuia si nu vor mai invata razboiul. -

Holy cow !!!  :) Tu citesti stirile de la voi ? Aveti candidati. Vorbim de lup si vaca e la usa.

https://www.breaking...tag/red-heifer/

Edited by Xlander, 09 September 2018 - 19:51.


#168
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011

View PostXlander, on 09 septembrie 2018 - 18:51, said:

Nesatisfacator. Tine cont ca sunt 4 decrete care au conexiune cu Templul. Tu l-ai ales pe cel de-al treilea, dar il mai ai si pe cel de-al patrulea, din Neemia 2. Sunt mai multe metode de calcul, dar nu conteaza.
tie ti se pare nesatisfacator, insa eruditilor evrei ai vremii, nu. Ei calculasera, nu au asteptat sa vina un interpret Posted Image ca tine, si din calcule le-a dat ...ghici ce:"Ioan a chemat pe doi dintre ucenicii sai si i-a trimis la Isus sa-L intrebe: "Tu esti Acela care are sa vina sau sa asteptam pe altul?" (Luc.7:19)" Asteptarea, incordarea vremurilor era evidenta si cuprinsese nu numai clasa rabinilor cunoscatori ai prorociilor, ci si masele proaste la care a transpirat informatia:"Fiindca norodul era in asteptare si toti se gandeau in inimile lor cu privire la Ioan, daca nu cumva este el Hristosul, (Luc.3:15)"

Aburelile ulterioare ale dispensationistilor crestini sionisti moronici, la a caror doctrina de doi bani ai pus si tu botu siluind in fel si chip Prorocii negandu-L in acelasi timp pe Hristosul si Prorocul, nu mai conteaza, ca misterul cu Mesiah a fost deconspirat. In urma cu 2500 de ani, evreii neavand ce face fiind in concediu prin Babilon au facut calculelele Profetiei lui Daniel, si de acolo le-a rezultat ca timpurile mesianice erau chiar atunci, in vremea lui Ioan Botezatoru si a lui Isus. Nerecunoscandu-L, si trimitandu-L la moarte, pentru a nu rata totusi profetia vremii, si-au aloes un alt Mesiah, fals desigur[pe Bar Kochba], greseala capitala[a 2-a, totusi, dupa aia prima :P ] a vietii lor.
Stim bine ce a urmat, pana cand dispensationistii idioti , negandu-L la randul lor pe Hristos, s-au erijat ei insisi in Prorocu[Mincinos, desigur] si au luat prorociile referitoare la Israel in mainile lor ca sa le implineasca chipurile, netinand seama de invataturile adevaratilor iudaici, cum e rabbi Dovid Weiss care spuneau clar ca o reintoarcere in tara nu este posibila inaintea unei pocainte si reintoarceri la YHWH Dumnezeu.
Si astazi, cohorta de crestini idioti moronici, ce fac ei? in loc sa predice facerea de bine si promovarea pacii, ei "se roaga pentru pacea Israelului"Posted Image care desigur poate fi atinsa doar prin nenorocirea neamurilor din jur, pe care o aplica ca la carte Cornu Mic/ Imparatu Babilonului. Et voila, idiotenie in Crestinismul fondat de Hristos, necuratia in Templul Sfant , Broasca murdara[Apoc.16:13], duhul necurat al propagandei lumesti satanice ce iese din gura Prorocului Mincinos:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/8rZaafTjbzc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Dude_2nd, 09 September 2018 - 20:38.


#169
Xlander

Xlander

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,099
  • Înscris: 24.11.2016
Ce ar fi sa citesti versetul respectiv ? Cred ca-i o idee mai buna decat sa-ti furi caciula singur cu o vorbarie pe principiul cine toarna mai multe vorbe poate are dreptate...

#170
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011
repet cheia tuturor Evangheliilor, Xlander:

""Ioan a chemat pe doi dintre ucenicii sai si i-a trimis la Isus sa-L intrebe: "Tu esti Acela care are sa vina sau sa asteptam pe altul?" (Luc.7:19)" "Fiindca norodul era in asteptare si toti se gandeau in inimile lor cu privire la Ioan, daca nu cumva este el Hristosul, (Luc.3:15)""

de ce, Xlander? de ce de la Moses pana la Ioan Botezatoru, nimeni nu si-a pus vreodata problema ca ar fi timpul sa apara Promisul, Hristosul care avea sa vina?Macar ca de proroci facatori de mari minuni nu a dus lipsa poporul lui YHWH. Gaseste-mi tu o alta explicatie decat aceea a talamcirii corecte a celor 70 de saptamani facute de evreii eruditi ai vremii, si care au inteles ca acelea erau de fapt vremurile mesianice.  Astept o sugestie, o explicatie, orice. Posted Image

ps:
"Dupa ce S-a nascut Isus in Betleemul din Iudeea, in zilele imparatului Irod, iata ca au venit niste magi din rasarit la Ierusalim si au intrebat: "Unde este Imparatul de curand nascut al iudeilor? Fiindca I-am vazut steaua in rasarit si am venit sa ne inchinam Lui."Cand a auzit imparatul Irod acest lucru, s-a tulburat mult; si tot Ierusalimul s-a tulburat impreuna cu el. A adunat pe toti preotii cei mai de seama si pe carturarii norodului si a cautat sa afle de la ei unde trebuia sa Se nasca Hristosul. "In Betleemul din Iudeea", i-au raspuns ei, "caci iata ce a fost scris prin prorocul:"Si tu, Betleeme, tara lui Iuda, nu esti nicidecum cea mai neinsemnata dintre capeteniile lui Iuda; caci din tine va iesi o Capetenie, care va fi Pastorul poporului Meu Israel.""

Posted Image

Edited by Dude_2nd, 09 September 2018 - 21:36.


#171
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016
Pe capacul Chivotului erau doi heruvimi din mijlocul cărora vorbea Dumnezeu. Ceea ce înseamnă că Unsul este de fapt... doi. Primul este Iisus Hristos, al doilea este Mângâietorul, care trebuie și El să vină în lume ca om. De aceea ambele calcule ale celor 70 de săptămâni sunt corecte. Atât cel pentru venirea lui Iisus, cât și cel pentru venirea Mângâietorului. Deci nu aveți de ce să vă certați, că amândoi aveți dreptate.

#172
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011

View PostDorel666, on 09 septembrie 2018 - 23:43, said:

Pe capacul Chivotului erau doi heruvimi din mijlocul cărora vorbea Dumnezeu. Ceea ce înseamnă că Unsul este de fapt... doi.
exact Dorele,
ca si cei patru evanghelisti care au fost de fapt trei: Luca si Matei... Posted Image

Edited by Dude_2nd, 10 September 2018 - 21:12.


#173
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

View PostDude_2nd, on 10 septembrie 2018 - 21:11, said:

exact Dorele,
ca si cei patru evanghelisti care au fost de fapt trei: Luca si Matei... Posted Image

Ai răspuns cu o glumă, unei afirmații serioase. Ești bolnav, dar nu imprevizibil.

#174
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011

View PostDorel666, on 11 septembrie 2018 - 18:10, said:

Ai răspuns cu o glumă, unei afirmații serioase. Ești bolnav, dar nu imprevizibil.
pai da; afirmatia ta de mai sus: "Unsul este de fapt...doi" e extrem de serioasa si sanatoasa Dorele. Posted Image
macar nu mai semnaliza Posted Image

ps: dar cei doi proroci din Apocalipsa sunt de fapt...unul?Posted Image

Edited by Dude_2nd, 11 September 2018 - 18:21.


#175
Xlander

Xlander

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,099
  • Înscris: 24.11.2016

View PostDorel666, on 09 septembrie 2018 - 23:43, said:

Pe capacul Chivotului erau doi heruvimi din mijlocul cărora vorbea Dumnezeu. Ceea ce Ă®nseamnă că Unsul este de fapt... doi. Primul este Iisus Hristos, al doilea este Mângâietorul, care trebuie și El să vină Ă®n lume ca om. De aceea ambele calcule ale celor 70 de săptămâni sunt corecte. Atât cel pentru venirea lui Iisus, cât și cel pentru venirea Mângâietorului. Deci nu aveți de ce să vă certați, că amândoi aveți dreptate.
Dorele, daca cele 70 de saptamani s-au incheiat (cum zice ereticul Dude) inseamna ca tot ce scrie in Daniel 9:24 e indeplinit. Iei o data de reconstruire a Templului, fie din Ezra, fie din Neemia ai niste calcule, depinde cum calculezi. Nu asta e important, ai 7 saptamani cat a durat reconstructia :check: inca 62 pana la starpirea Unsului :check: si mai ramane una. 7+62=69. Si mai ai ultima saptamana, cea mai grea cand vor avea loc evenimentele din vremea de apoi din Daniel si Apocalipsa. Tu traiesti acum in pauza dintre cele 69 saptamani si ultima. Daca au trecut, ia fiecare element din 9:24 si explica-l.

24. Saptezeci de saptamani au fost hotarate asupra poporului tau si asupra cetatii tale celei sfinte, pana la incetarea faradelegilor, pana la ispasirea pacatelor, pana la ispasirea nelegiuirii, pana la aducerea neprihanirii vesnice, pana la pecetluirea vedeniei si prorociei si pana la ungerea Sfantului sfintilor.
25. Sa stii, dar, si sa intelegi ca de la darea poruncii pentru zidirea din nou a Ierusalimului pana la Unsul, la Carmuitorul, vor trece sapte saptamani; apoi timp de saizeci si doua de saptamani, pietele si gropile vor fi zidite din nou, si anume in vremuri de stramtorare.
26. Dupa aceste saizeci si doua de saptamani, Unsul va fi starpit, si nu va avea nimic. Poporul unui domn care va veni va nimici cetatea si Sfantul Locas, si sfarsitul lui va fi ca printr-un potop; este hotarat ca razboiul va tine pana la sfarsit, si impreuna cu el, si pustiirile.
27. El va face un legamant trainic cu multi timp de o saptamana, dar la jumatatea saptamanii va face sa inceteze jertfa si darul de mancare, si pe aripa uraciunilor idolesti va veni unul care pustieste, pana va cadea asupra celui pustiit prapadul hotarat."

Edited by Xlander, 11 September 2018 - 18:41.


#176
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011

View PostXlander, on 11 septembrie 2018 - 18:40, said:

Dorele, daca cele 70 de saptamani s-au incheiat (cum zice ereticul Dude) inseamna ca tot ce scrie in Daniel 9:24 e indeplinit.
amen! Posted Image

#177
Xlander

Xlander

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,099
  • Înscris: 24.11.2016
L-ai auzit pe eretic Dorele ? El traieste acum in era nephrihanirii vesnice .
E asa, un fel de vis placut, auto-impus. :)

Edited by Xlander, 11 September 2018 - 18:55.


#178
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011

View PostXlander, on 11 septembrie 2018 - 18:54, said:

L-ai auzit pe eretic Dorele ?
cu Dorel esti ca si singur. Posted Image

Tu mai bine explica-mi de ce asteptarea incordata a lui Mesiah din acele vremuri... Posted Image din care Prorocie provine...Posted Image ?

sa nu uitam ca evreii eruditi ai vremii stiau deja nu doar timpul, dar si locul de unde avea sa se nasca Prorocul/Trimisul/Asteptatul/Mesiah.

Edited by Dude_2nd, 11 September 2018 - 19:12.


#179
Xlander

Xlander

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,099
  • Înscris: 24.11.2016

View PostDude_2nd, on 11 septembrie 2018 - 19:00, said:


cu Dorel esti ca si singur. Posted Image

Tu mai bine explica-mi de ce asteptarea incordata a lui Mesiah din acele vremuri... Posted Image din care Prorocie provine...Posted Image ?

sa nu uitam ca evreii eruditi ai vremii stiau deja nu doar timpul, dar si locul de unde avea sa se nasca Prorocul/Trimisul/Asteptatul/Mesiah.
Si de ce nu L-au recunoscut atunci ?  :ewwpu:
Cei trei magi nu erau nici fruntasi farisei nici saduchei nici israeliti.
Aia nu se pun, dar uite ca ei stiau mai bine.

#180
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011

View PostXlander, on 11 septembrie 2018 - 19:16, said:

Si de ce nu L-au recunoscut atunci ?  Posted Image
pai asta e o alta chestiune; ca si astazi, ei se asteptau la un cu totul alt soi de caracter pe care sa-L aiba Mesiah.
Dar insasi alegerea ulterioara, tarzie,  a lui BarKochba ca Mesiah al lor, a consfintit faptul ca ei asteptau 100% siguri ca acelea trebuie ca sunt vremurile mesianice.
Si au avut dreptate cu calculelele, dar au gresit cu identificarea Omului.

View PostXlander, on 11 septembrie 2018 - 19:16, said:

Cei trei magi nu erau nici fruntasi farisei nici saduchei nici israeliti.
pai tu de ce crezi ca Babilonul se înhîie ca sa faca loc "imparatilor de la Rasarit"? Asemenea, niste imparati ca si cei trei magi cu totul necrestini, cu totul necunoscatori de Dumnezeu si de Legea Sa, dar mai degraba implinitori ai Cuvantului decat cei ce se dau crestini dar sunt o adunatura bailonica jalnica. :)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate