Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Resoftare camera supraveghere

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?
 Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024
 Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...
 Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over
 

Pentru ce îl mai așteaptă evreii pe Mesia?!

* * * * * 1 votes
  • This topic is locked This topic is locked
193 replies to this topic

#181
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

 Xlander, on 11 septembrie 2018 - 18:40, said:

Dorele, daca cele 70 de saptamani s-au incheiat (cum zice ereticul Dude) inseamna ca tot ce scrie in Daniel 9:24 e indeplinit. Iei o data de reconstruire a Templului, fie din Ezra, fie din Neemia ai niste calcule, depinde cum calculezi. Nu asta e important, ai 7 saptamani cat a durat reconstructia Posted Image inca 62 pana la starpirea Unsului Posted Image si mai ramane una. 7+62=69. Si mai ai ultima saptamana, cea mai grea cand vor avea loc evenimentele din vremea de apoi din Daniel si Apocalipsa. Tu traiesti acum in pauza dintre cele 69 saptamani si ultima. Daca au trecut, ia fiecare element din 9:24 si explica-l.

24. Saptezeci de saptamani au fost hotarate asupra poporului tau si asupra cetatii tale celei sfinte, pana la incetarea faradelegilor, pana la ispasirea pacatelor, pana la ispasirea nelegiuirii, pana la aducerea neprihanirii vesnice, pana la pecetluirea vedeniei si prorociei si pana la ungerea Sfantului sfintilor.
25. Sa stii, dar, si sa intelegi ca de la darea poruncii pentru zidirea din nou a Ierusalimului pana la Unsul, la Carmuitorul, vor trece sapte saptamani; apoi timp de saizeci si doua de saptamani, pietele si gropile vor fi zidite din nou, si anume in vremuri de stramtorare.
26. Dupa aceste saizeci si doua de saptamani, Unsul va fi starpit, si nu va avea nimic. Poporul unui domn care va veni va nimici cetatea si Sfantul Locas, si sfarsitul lui va fi ca printr-un potop; este hotarat ca razboiul va tine pana la sfarsit, si impreuna cu el, si pustiirile.
27. El va face un legamant trainic cu multi timp de o saptamana, dar la jumatatea saptamanii va face sa inceteze jertfa si darul de mancare, si pe aripa uraciunilor idolesti va veni unul care pustieste, pana va cadea asupra celui pustiit prapadul hotarat."

Nu știu de ce vorbești despre o pauză între săptămâni, câtă vreme prorocia nu vorbește. Dar sunt de acord cu Dude, de data aceasta, că exprimarea ”tu ești cel ce trebuia să vină sau să așteptăm pe altul” este un indiciu clar că, într-adevăr, vremurile erau mesianice și toți așteptau venirea lui Mesia, știind clar că trebuie să vină, știind și când, dar nu știau cine va fi. Chiar și faptul că evreii au cerut eliberarea lui Baraba, în locul lui Iisus, așteaptă că ei așteptau un eliberator politic. De aceea au zis rabinii ”mai bine să moară un om, dar să trăiască toți ceilalți”. L-au sacrificat, deci, pe Hristos, știind că este nevinovat, ca să poată să-l scape pe Baraba, un posibil ”Mesia”. De aceea calculele nu-și au sensul acum, deși recunosc că ne-ar confirma că așa este și evreii chiar îl așteptau pe Mesia în acel an.

Și să nu uităm că Ierusalimul și Templul pe care îl așteptăm noi, nu va fi reconstruit, ci va coborî din cer. Ceea ce înseamnă că profeția cu cele 70 de săptămâni nu i se mai aplică.

Iar al treilea Templu nu mai poate fi reconstruit! Îi mai vezi pe evreii din ziua de azi venind cu țapi și porumbei la Templu, ca să fie aduși drept jertfă?! Și pe cine ar trebui să pună drept preoți? Să aducă niște măcelari, de la măcelărie?! Evreii pot construi cel mult o sinagogă mare, pe care să o numească ”Templu”, sau un templu nefuncțional, pe post de muzeu. Deci varianta cu reconstruirea celui de-al treilea Templu este una pentru proști și creduli.

Edited by Dorel666, 11 September 2018 - 22:05.


#182
Xlander

Xlander

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,099
  • Înscris: 24.11.2016

 Dorel666, on 11 septembrie 2018 - 21:56, said:

Nici tu n-ai ajuns la taina cititului ?
Tot ma rog de voi sa cititi Daniel 9:24 si sa explicati asa ca voi este destepti cum s-au implinit acele lucruri. Poate eu dorm si visez iar voi traiti in starea de veghe, iar printr-un mister inexplicabil totusi eu vorbesc cu voi, eu in somn voi in starea de veghe. Voi traiti in era neprihanirii vesnice ma baieti. Sculati-ma si pe mine :lol:


#183
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011

 Dorel666, on 11 septembrie 2018 - 21:56, said:

Îi mai vezi pe evreii din ziua de azi venind cu țapi și porumbei la Templu, ca să fie aduși drept jertfă?!
da, dupa o parada gay la care au participat entuziasmati... :D

#184
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

 Xlander, on 12 septembrie 2018 - 07:10, said:

Nici tu n-ai ajuns la taina cititului ?
Tot ma rog de voi sa cititi Daniel 9:24 si sa explicati asa ca voi este destepti cum s-au implinit acele lucruri. Poate eu dorm si visez iar voi traiti in starea de veghe, iar printr-un mister inexplicabil totusi eu vorbesc cu voi, eu in somn voi in starea de veghe. Voi traiti in era neprihanirii vesnice ma baieti. Sculati-ma si pe mine Posted Image

Uite, postez încă o dată versetele amintite de tine:

24 Şaptezeci de săptămâni au fost hotărâte asupra poporului tău şi asupra cetăţii tale celei sfinte, până la încetarea fărădelegilor, până la ispăşirea păcatelor*, până la ispăşirea nelegiuirii, până la aducerea neprihănirii** veşnice, până la pecetluirea vedeniei şi a prorociei şi până la ungerea† Sfântului sfinţilor.
25 Să ştii* dar şi să înţelegi că, de la** darea poruncii pentru zidirea din nou a Ierusalimului până la Unsul (Mesia)†, la Cârmuitorul††, vor trece şapte săptămâni; apoi timp de şaizeci şi două de săptămâni, pieţele şi gropile vor fi zidite din nou, şi anume*† în vremuri de strâmtorare.
26 După aceste şaizeci şi două de săptămâni, Unsul* va fi stârpit şi nu** va avea nimic. Poporul† unui domn care va veni va nimici†† cetatea şi Sfântul Locaş*†, şi sfârşitul†* lui va fi ca printr-un potop**†; este hotărât că războiul va ţine până la sfârşit şi împreună cu el şi pustiirile.
27 El va face un legământ* trainic cu mulţi timp de o săptămână**, dar la jumătatea săptămânii va face să înceteze jertfa şi darul de mâncare şi pe aripa urâciunilor idoleşti† va veni unul care pustieşte, până va cădea asupra celui pustiit prăpădul†† hotărât.” (Daniel, 9)


Și te rog să-mi spui și mie ce crezi domnia ta că nu s-a împlinit.

Zici că nu trăim, încă, în era neprihănirii veșnice? De ce? Pentru că nu o vezi dumneata? Dar, dacă nu am fi trăit în această perioadă și ar mai fi fost nevoie de jertfe de sânge, mâncare și băutură, ar mai fi permis Dumnezeu distrugerea Templului?! Eu zic că nu!
Și cum se face că Templul a fost distrus tocmai în anul 70? Adică exact în 70 de săptămâni de ani? Și cum se face că, într-un verset, i se spune lui Hristos

Ioan 8:57 „N-ai nici cincizeci de ani”, I-au zis iudeii, „şi ai văzut pe Avraam?!”

Adică ”nici cincizeci” înseamnă 49. Adică exact ”șapte săptămâni” avea Hristos când a fost uns Domn și Împărat al Israelului. Se pune întrebarea, totuși, cum se face că i se spune că ar avea 49 de ani, dacă în altă parte scrie clar că avea 33? Păi, teoretic, dpdv genetic, copilul nu este jumătate din mamă și jumătate din tată? Cam așa ceva. Ceea ce înseamnă că ”jumătate” din Hristos s-a născut o dată cu Fecioara Maria, în timp ce cealaltă jumătate este ”fără început și fără sfârșit”, fiind de la Dumnezeu Tatăl. Deci, la vârsta lui Hristos trebuie să adăugăm și cei 15 ani ai Fecioarei, din momentul concepției, plus perioada din pântece. Și ajungem, astfel, la aproximativ 49 de ani: 15 + 1 + 33 = 49.

Să remarcăm, totuși, că, dacă Unsul apare la șapte săptămâni de la ”darea din nou a poruncii de a zidi Templul” (și această poruncă s-a dat când s-a  născut Fecioara Maria, că alt rost nu a avut nașterea ei decât să îl nască pe Mesia), la șaptezeci de săptămâni de la darea acestei porunci trebuia să apară ”Sfântul Sfinților” și ”Unsul Unșilor”, care nu poate fi altul decât Duhul Sfânt, formând una cu Unsul Iisus Hristos, totuși fiind persoane diferite.

Dar cum a apărut Duhul Sfânt, ca om, în anul 70 dH? Aceasta este o taină încă, pentru întreaga lume. Dar a apărut exact cum și Iisus Hristos ”a apărut” pe lume imediat ce i-a apărut ADN-ul uman, adică Fecioara Maria. Deci Dan Brown nu-i chiar prost și a intuit el ceva, dacă nu cumva știe de-a binelea.

#185
vio69a

vio69a

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 69,266
  • Înscris: 28.05.2013

 Dorel666, on 12 septembrie 2018 - 12:35, said:



Adică ”nici cincizeci” ĂŽnseamnă 49.

Sau 45.

de cinci ori cele 10 legi, din care scazi pe cele crapate si ajunci la 45

Edited by vio69a, 19 September 2018 - 18:45.


#186
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011

 vio69a, on 19 septembrie 2018 - 18:44, said:

Sau 45.

de cinci ori cele 10 legi, din care scazi pe cele crapate si ajunci la 45
eh...nu 5 au crepat ci toate 10. Ajungi clar la 40. :P

#187
vio69a

vio69a

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 69,266
  • Înscris: 28.05.2013
Asa proaste materiale avea Dumnezeu ???
Trebuia sa astepte sa se inventeze inoxul....

Edited by vio69a, 20 September 2018 - 01:51.


#188
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

 vio69a, on 19 septembrie 2018 - 18:44, said:

Sau 45.

de cinci ori cele 10 legi, din care scazi pe cele crapate si ajunci la 45


Care sunt cele ”crăpate”?

#189
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011

 Dorel666, on 20 septembrie 2018 - 11:36, said:



Care sunt cele ”crăpate”?
alea pe inox.
au scapat cele pe inconel. :P

#190
smartmanx

smartmanx

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 23.04.2019
Evreii il asteapta pe Mesia la fel de mult cum asteapta crestinii a doua venire sau Imparatia Cerurilor.
In realitate nu o sa se intample nimic.

Peste cateva mii de ani, evreii vor disparea la fel ca oricare popor, crestinii vor disparea la fel ca oricare religie.


Vor exista alte popoare care se vor considera alese si speciale, alte religii, alti "ALESI" si zei imaginari.

#191
heart_of_ice

heart_of_ice

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,551
  • Înscris: 12.11.2011
Am rămas surprins să văd că unii evrei au o părere foarte bună despre Yeshu...


[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/R-ur-cEd4TY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#192
penticostalul

penticostalul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,919
  • Înscris: 21.01.2014

 smartmanx, on 27 aprilie 2019 - 22:31, said:

In realitate nu o sa se intample nimic. Peste cateva mii de ani, evreii vor disparea la fel ca oricare popor, crestinii vor disparea la fel ca oricare religie. Vor exista alte popoare care se vor considera alese si speciale, alte religii, alti "ALESI" si zei imaginari.
Abia acum citesc aceasta prorocie.
E puternica.

A la Baba Vanga!

Edited by penticostalul, 30 April 2020 - 10:08.


#193
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

 notrust, on 28 august 2018 - 07:38, said:

N-am mai vrut sa-ti raspund, dar incerc sa te lamuresc ultima data.
Iisus le-a spus evreilor, am venit si nu m-ati primit, insa o sa vina unul in numele tatalui meu si pe ala o sa-l primiti, la antihrist se referea Iisus.


De ce esti asa de sigur ca se referea la Antihrist? Ai putea sa argumentezi cu Scriptura sau in oricare alt mod?

#194
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

 Xlander, on 08 septembrie 2018 - 19:08, said:

Spui numai prostii, versetele sunt din Apocalipsa, ai grija dude cu hlizeala aia, ca nu te vad bine deloc, dar deloc, pe tarla si luat-o tu. Tu doar dai copy-paste la ce ai pe acolo prin comp, nu cred ca studiezi nimic, nu citesti nimic, nu te fortezi deloc, te-ai obisnuit cu revistele si ce zic altii. Din pacate.

1. Apoi mi s-a dat o trestie asemenea unei prajini si mi s-a zis: "Scoala-te si masoara Templul lui Dumnezeu, altarul si pe cei ce se inchina in el.
2. Dar curtea de afara a Templului las-o la o parte nemasurata; caci a fost data neamurilor, care vor calca in picioare sfanta cetate patruzeci si doua de luni.
3. Voi da celor doi martori ai mei sa proroceasca, imbracati in saci, o mie doua sute saizeci de zile.
4. Acestia sunt cei doi maslini si cele doua sfesnice, care stau inaintea Domnului pamantului.
5. Daca umbla cineva sa le faca rau, le iese din gura un foc, care mistuie pe vrajmasii lor; si, daca vrea cineva sa le faca rau, trebuie sa piara in felul acesta.
6. Ei au putere sa inchida cerul, ca sa nu cada ploaie in zilele prorociei lor; si au putere sa prefaca apele in sange si sa loveasca pamantul cu orice fel de urgie, ori de cate ori vor voi.
7. Cand isi vor ispravi marturisirea lor, fiara, care se ridica din Adanc, va face razboi cu ei, ii va birui si-i va omori.
8. Si trupurile lor moarte vor zacea in piata cetatii celei mari, care, in inteles duhovnicesc, se cheama "Sodoma" si "Egipt", unde a fost rastignit si Domnul lor.

Unde a fost rastignit Mantuitorul, stii ?

Apropo de cei doi maslini:

1 Imparati 6:23 În Locul Preasfânt a făcut doi heruvimi de lemn de măslin sălbatic, înalţi de zece coţi.

Romani 11:24 Fiindcă, dacă tu, care ai fost tăiat dintr-un măslin care din fire era sălbatic, ai fost altoit, împotriva firii tale, într-un măslin bun, cu cât mai mult vor fi altoiţi ei, care sunt ramuri fireşti în măslinul lor?

Apropo de cine este ”maslinul bun” si cine este ”maslinul salbatic”:

Romani, 11:11 Întreb dar: „S-au poticnit ei ca să cadă?” Nicidecum! Ci, prin* alunecarea lor, s-a făcut cu putinţă mântuirea neamurilor, ca să facă pe Israel gelos;

Pentru cine nu stie, fac observatia ca ”Israelul dupa trup” este ”maslinul bun”, iar ”neamurile” care au fost altoite sunt de fapt ”grecii”, mai degraba zis bizantinii, nu toate neamurile lumii, asa cum ar crede unii.

Iar daca am stabilit ca Israelul dupa trup este ”maslinul bun” si grecii sunt unul dintre cei doi ”maslini salbatici”, ramane de vazut care este celalalt ”maslin salbatic”. Si solutia este simplu de aflat, de vreme ce deasupra capului lui Iisus au fost inscriptii in ”evreieste, latineste si greceste”. Adica latinii sunt cel de-al doilea maslin salbatic.

Si atunci cine este ”Antihristul”? Eu vad o singura rezolvare a acestei dileme: cand latinii se vor uni cu grecii, adica bizantinii, si isi vor pune un singur conducator, acesta va fi Antihristul!

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate