Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Sistem de racire pentru vin
Last Updated: Oct 17 2021 21:24, Started by
Barbarosa
, Aug 19 2018 13:25
·
0
#37
Posted 24 August 2018 - 17:29
calinus68, on 24 august 2018 - 17:24, said:
Inox alimentar, cum sunt tancurile de vin de la statiuni. Cred ca mi-ar trebui teava din inox pe care sa o fac serpentina. Dar unde gasesc colac de teava din inox alimentar? mosul595, on 24 august 2018 - 14:09, said:
Posibil sa pot sa-ți ofer o soluție .Ce suma maxima dispui pentru acest proiect ? Pentru ca trebuie sa ai in vedere cit costa materialele ;un agregat frigorific minim 300 de lei serpentina de cupru care nu este nici ea ieftină și trebuie calculata la volumul recipientelor pentru a putea face transferul termic și multe alte elemente de automatizare .In plus trebuiesc mult mai multe detalii concrete......... Da-mi un telefon la 0722317283 |
#38
Posted 24 August 2018 - 19:33
Poți comanda aici in funcție de dimensiunile dorite prețul diferă :
Serpentina din inox Serpentina din inoxModel: SERPENTINA INOX RACIRE Telefon: 021/456.07.59 sau 0372 735 476 Aceasta este firma care produce subansamble din inox: Rodax Impex Srl Persoana de contact: Vanzari Departament Adresa: Str. Sadului, Nr. 35, Sector 5 Localitate: Bucuresti Judet: Bucuresti Telefon: 021/456.07.59 sau 0372 735 476 Telefon mobil: 0722.329.080 Fax: 021/456.07.59 |
#39
Posted 24 August 2018 - 19:50
Merci mult. Dau o fuga la ei luni.
Cum fac eu calcul caloric sa stiu cata teava imi trebuie daca apa din fantana sa spunem ca are intre 10-12°? Apa care iese din teava pot sa o arunc inapoi in fantana, avand in vedere ca debitul o sa fie mic? |
#40
Posted 24 August 2018 - 20:21
Oricum la racirea cu apa iti trebuie serpentina serioasa sa dea rezultate, (ce volum de vin racesti ) sa te gandesti ca nu faci treaba cu o spirala de 20mm.
|
#41
Posted 24 August 2018 - 20:37
#42
Posted 27 August 2018 - 09:23
Nu are nimeni idee cat ar trebui sa fie de mare teava si ce lungime?
|
#43
Posted 27 August 2018 - 12:46
...să începem...
1.tu trebuie să scoți din must căldura conținută în 1000 litri cam să scazi temp de la 24 la 14*C Q = mCpDt = cam 10000 Kcal 2.pt a afla aria suprafeței de transfer de căldură Q=KADt, de unde A = cam 22 metri pătrați tu nu tre să te sperii, asta e suprafața să răcești mustul dintr=o singură trecere a agentului (apa de izvor ) deci fă mătăluță o serpentină cilindrică, din țeavă cu diametrul de juma de țol, mare cât să-ți încapă în toată budana și dă-i drumul la recirculare apă când temp ajunga la valoarea dorită, oprești apa, apoi - din cauza fierberii (tf must în alcohol) temp va crește iar, tu iar dai drumul la recirculare...ETC ăăă... pompele alea de care-ți ziceam NU ridică apa din puț deci cumperi mătăluță și un hidrofor cu care alimentezi un bazin cu plutitor din acest bazin tragi cu pompița minune! (dar nu mai bine mă asculți și faci vin strămoșesc??? ) hmmm... uite cum ajungem să-nțelegem de ce NU poate costa un vin îmbuteliat - LA RAFT - 8 lei/litru!!! |
#44
Posted 27 August 2018 - 12:51
#45
Posted 27 August 2018 - 12:59
3 lei costă materia primă (pt 1 litru)
x lei manopera y lei îmbuteliatul (cu tot cu ambalaj) z lei costă transportul apoi 30% adaosul comercial al producătorului apoi între 100-300% adaosul comercial al vânzătorului cum drakku să fie 8 lei butelca? |
#46
Posted 27 August 2018 - 13:37
Multumesc mult de sfaturi.
Acum sa o luam pe etape: 1. Ma intreaba cel cu teava de inox diametrul cilindrului, numar de spire, distanta dintre spire iar la grosime i-am zis sa fie de 200mm. 2. Pentru vinul meu materia prima costa 4 lei/litru, sticla 2,2 lei, eticheta fata+spate 1,5 lei, dopul 2,1 lei, capisonul 0,2 lei si avem un cost de ~10 lei/sticla. Aici nu am pus curent, manipulare, transport struguri/sticle, depozitare, pritocuri, MUNCA .. si acum sa facem un calcul . Nu pun sulf, nu pun nimic decat struguri si e vinul meu de care ma bucur cu pritenii |
|
#47
Posted 27 August 2018 - 13:45
#48
Posted 27 August 2018 - 13:53
1. diam cilindru = este diam vasului tău minus 20 de cm (să fie serpentina la cel puțin 10 cm de peretele vasului
2. între spire io aș lăsa 1 cm, încă 20 cm de la fund (să nu se-nnece în drojdie) și doar fo 5 cm de la suprafață (că acolo-i mai cald mustul!) 3. deci calculezi câte spire în funcție de parametrii de la pct 2 4. ce-i aia 200 mm grosime? 20 cm grosimea cui??? poate 2 mm grosimea țevii... PS: aș cere să se facă spirala conică! |
#49
Posted 27 August 2018 - 14:20
Da, dar nu e ok. Eu trebuie sa bag si sa scot serpentina. O tin cateva zile cat este foc mare apoi o scot ca o sa-mi fie necesara la alt bazin.
Ma gandeam la o serpentina de 30cm diametru si spire apropiate la 1cm, cu inaltime de1metru. |
#50
Posted 27 August 2018 - 14:40
Nu cunosc in amănunt tot procesul tehnologic pe care îl urmezi pentru a păstra calitatea vinului in parametrii dar mai vin cu o idee in cazul in care este viabila .Daca ai recircula vinul cu trecere prin ceva asemanator unui boiler pentru a diminua temperatura nu ar fi mai rezonabil?Solutia aceasta ar fi una economică ce nu implica cheltuieli mari cu acea serpentina
|
#51
Posted 28 August 2018 - 10:42
mosul595, on 27 august 2018 - 14:40, said:
Nu cunosc in amănunt tot procesul tehnologic pe care îl urmezi pentru a păstra calitatea vinului in parametrii dar mai vin cu o idee in cazul in care este viabila .Daca ai recircula vinul cu trecere prin ceva asemanator unui boiler pentru a diminua temperatura nu ar fi mai rezonabil?Solutia aceasta ar fi una economică ce nu implica cheltuieli mari cu acea serpentina Barbarosa, on 27 august 2018 - 14:20, said:
Da, dar nu e ok. Eu trebuie sa bag si sa scot serpentina. O tin cateva zile cat este foc mare apoi o scot ca o sa-mi fie necesara la alt bazin. Ma gandeam la o serpentina de 30cm diametru si spire apropiate la 1cm, cu inaltime de1metru. dacă vei răscoli mustul aflat în fierbere, și-l vei pune mereu în contact cu oxigenul din aer, vezi să nu pierzi bunătate de producție secretul transformării zahărului în alcool este procesul anaerob (de-aia și pui „fierbătoare” la butoi: să ai mereu o pernă de CO2, iar O2 să lipsească în totalitate) (amintește-ți că în cramele de renume ai văzut sticle pline, răsturnate cu fundul în sus, astfel încât dopul de plută să nu se usuce și să intre aerul prin el...) |
|
#52
Posted 28 August 2018 - 19:24
mosul595, on 27 august 2018 - 14:40, said:
Nu cunosc in amănunt tot procesul tehnologic pe care îl urmezi pentru a păstra calitatea vinului in parametrii dar mai vin cu o idee in cazul in care este viabila .Daca ai recircula vinul cu trecere prin ceva asemanator unui boiler pentru a diminua temperatura nu ar fi mai rezonabil?Solutia aceasta ar fi una economică ce nu implica cheltuieli mari cu acea serpentina Acum daca e sa radem, macar sa o facem impreuna. Prostia care mi-a trecut prin cap cand mi-a zis Mosul de trecerea vinului prin ceva am pus-o in practica Asadar, am fost la Rodax am stat de vorba cu "nenea" si am facut calcule peste calcule si asa am dat la confectionat o serpentina din inox de 20mm cu 12m lungime (adica 2 bare). Va avea fi-ul de ~400mm, distanta dintre spire de 30mm si probabil o lungime totala de 600-700mm. Intrarea si iesirea vor fi una langa alta la unghi de 90° Am facut rost de o lada de congelare care raceste la -30°C (poate fi reglata si mai jos) si o sa-mi iau un bac de plastic suficient de incapator pentru serpentina. O sa umplu bacul cu apa, scufund serpentina si dau temperatura la -30°C. Apa probabil o salinizez sau pun antigel sa nu inghete. Voi circula vinul de cateva ori pe zi cu o pompa care duce 2.000 litri/ora si pe care deja o folosesc de ceva timp la transvazare lichid. Acum sa vad care va fi temperatura la intrare si care la iesire. Nu mai spun ca mi-e teama putin sa nu fie prea frig si sa se infunde teava, desi este un fluid la 20° care circula cu ceva viteza. Practic, sper sa functioneze ca un schimbator de caldura. Oare o fi ok asa ca ieftin sigur nu a fost? Ceva idei? Si multumesc inca o data pentru toate sfaturile si ideile voastre utile. |
#53
Posted 29 August 2018 - 08:59
mie îmi place ideea..., dar bagă ceva antigel în agentul de răcire - nu doar pt a nu îngheța, ci și pt că antigelul are capacitate calorică mai mare (deci înmagazinează mai multă căldură)
|
#54
Posted 29 August 2018 - 15:22
Tot la fel de bine poți sa păstrezi și ideea de a Racii cu apa din put pentru ca nu ar mai fi costuri cu energia electrică care in timp vor avea o valoare de loc neglijabila,doar ca va trebui sa reciculi o data vinul cu o pompa de 80-100 de wati și apoi sa aduci apa cu alta submersibilă de 600-900 wati și așa vei ajunge la un consum de aproape 1 kw pe ora la modul economic
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users