Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mercedes atego 815 oprire motor

Ce contine Creion rani dupa ras?

Filtru sedimente inainte de pompa?

Paște fericit!
 electrician constructor video curs

Cum pot bloca transferul de date ...

Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...
 Kia Picanto 2022 - Problema motor?

Durere umar AC Joint

Care este cea mai sanatoasa paine?

Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...
 Merita Lumix FZ82 in 2024?

Nu pot activa Memory Integrity

Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie
 

Frugal Living / Minimalism aplicat la toata familia.

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
146 replies to this topic

#37
WShow13

WShow13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,678
  • Înscris: 21.09.2012

 arsmundis, on 11 iulie 2018 - 11:12, said:

Intrebarile nu fac minuni, comportamentul responsabil da. Poate face minuni daca ai un venit cat de cat rezonabil. Daca ai salariul minim pe economie  tu si restul familiei nu prea mai ai din ce economisi pentru ca probabil ca nu iti poti permite oricum mare lucru in materie de cheltuieli. De exemplu eu mi-am schimbat in toata casa becurile clasice cu becuri led si platesc pe luna cu peste 100 de lei mai putin curent. Am cumparat un aparat de facut paine, faina de mai multe tipuri, seminte si-mi fac paine. Pe termen scurt poate nu economisesti din asta calculand amortizarea aparatului de paine desi daca te tine de la 3 ani in sus deja ajungi sa iti scoti investitia. Economisesti in schimb daca iei in calcul calitatea painii obtinute si beneficiile de sanatate. Iau in calcul ofertele si in general imi programez din vreme ce doresc sa iau si urmaresc fluctuatia preturilor asa incat sa prind oferte reale nu glume.

Ai castel sau ce ai? Economisești 100 lei numai din becuri? :~S

La Enel plăteam 70-80 lei pe lună, iar la recalculare undeva la 150-250. xD De când am trecut la DIGI, facturile mele sunt între 20 și 40 de lei. Eu nu știu cum de plătiți unii dintre voi atât de mult. Și eu folosesc laptop, monitor, becuri, TV-uri, încarc telefoane, frigider, mașină de spălat, feon, sistem audio etc. Adică nu e ca și cum aș fi un pustnic, dar mi se pare extrem de mare diferența dintre cât economisești tu și cât plătesc eu...

#38
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

 rich1974, on 11 iulie 2018 - 12:44, said:

antena 3 pe satelit se vede mai bine decat pe cablu. are SR-ul mai mare.

Stiu ca are SRI_ul mai mare. Tocmai de asta nici nu ma uit...  Am renuntat la privitul la TV. Ma uit doar la sport, documentare si cate un fllm, si asta numai daca nu ma omoara cu reclame.

#39
Argent

Argent

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,777
  • Înscris: 01.10.2017

 MembruAnonim, on 11 iulie 2018 - 12:19, said:

0.6 lei/sacosa x 7zile intr-o luna = ~5 lei cheltuiti intr-o luna.
Oricum, cum bine spunea un coleg mai sus.. faci colectie de sacose acasa? Trebuie sa le refolosesti.
8 Lei ma costa abonamentul la telefonia mobila si internet mobil.
Plasa de paine se schimba des.
Plasa de cumparaturi, daca esti ca mine care faci cumparaturile de la piata sau supermarket o data pe saptamana... iti trebuie o plasa sanatoasa, deci un simplu item ca o plasa ajunge sa te costa cam 10 lei pe luna, hai si 5 lei cum zici tu, tot se aduna.

Am citit si discutia despre Digi Energy RDS, o sa fac o verificare.

Plasele le iau gratuite de la cineva, deci nu exista cheltuiala asta la mine si daca tot le-am primit gratuite... am avut grija sa depozitez destule cat pentru o lunga perioada sa nu fie nevoie sa cumpar.


Ma duc la piata/carmangerie o data pe saptamana si cumpar legume si carne, carne de porc, carne de pui, peste, carne de curcan, ce am nevoie, ce doresc sa gatesc, legume incerc sa cumpar de la piata sau daca nu... cumpar amestec de legume de la supermarket cand cumpar si celelalte produse de curatenie etc...

Economisesc foarte mult din cauza ca imi fac cumparaturile de la carmangerie/piata si/sau supermarket, asta in loc sa ma duc la magazinul de cartier sa cumpar mult mai scump.
Economisesc timp si bani.

Si vreau ca Sambata asta sa ma duc la supermarket sa alimentez putin debaraua, 2-3 borcane de fasole galbena, 2-3 borcane de mazare, 2-3 pungi de orez, 1-2 kg de fasole uscata, 1-2 borcane de ciuperci la borcan.
Nu ca sunt vreun fan la mancare la borcan, prefer sa imi cumpar mancarea cat mai proaspata de la piata dar vreau sa fie acolo o rezerva.
Si nici nu sunt prea scumpe.
Faina, Gris, Malai, ceva paste fainoase.

Edited by Argent, 12 July 2018 - 08:03.


#40
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,574
  • Înscris: 20.10.2006

 MembruAnonim, on 11 iulie 2018 - 09:23, said:

Am vazut ce au gasit inspectorii opc la un restaurant de langa mine. Am zis ca nu mai mananc in viata mea. Restaurantul era foarte ok.
Sunt foarte curios ce ar gasi daca ar fi vreun opc care ar verifica in ce conditii se gateste acasa/pastreaza alimente/mananca la vreo 1000 case. Tare am impresia ca ar gasi mult mai multe care cu probeme ca si procent la gatitul acasa decat restaurante. Exemple:
-Cata lume nu recongeleaza carnea acasa?
-Cata lume nu refoloseste uleiul, si deala cel mai ieftin luat cu 3,4 lei nu deala care e permis a fi refolosit?
-Cata lume spala vasele adecvat?
-Cata lume monitorizeaza temperatura din frigidere pentru a fi corecta? Ca majoritatea nu umbla la termostat cu anii/nu prea stiu cum trebuie folosit.
-Cata lume foloseste detergenti de vase adecvati?
-Cata lume gateste doar cu parul protejat pentru a nu ii cadea in mancare?

Edited by LunaCrystal, 12 July 2018 - 10:28.


#41
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 LunaCrystal, on 12 iulie 2018 - 10:17, said:

Sunt foarte curios ce ar gasi daca ar fi vreun opc care ar verifica in ce conditii se gateste acasa/pastreaza alimente/mananca la vreo 1000 case. Tare am impresia ca ar gasi mult mai multe care cu probeme ca si procent la gatitul acasa decat restaurante. Exemple:


Eu gatesc la altii acasa ori la mine acasa??

#42
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,574
  • Înscris: 20.10.2006
La tine acasa. Dar prin astfel de verificari cu scop de sondaj doar nu sanctiuni s-ar cam duce mitul cu mancarea acasa e mai sanatoasa/in conditii mai igenic preparata. Spre exemplu eu cunosc o singura familie (care sunt bucatari profesionisti la locul de munca) care cand gateste acasa sa nu refoloseasca uleiul la greu, majoritatea 1-2 luni, mai adauga cand e cazul un pic, mai scot impuritatile un pic, ca in comunism. Clar mai bine si sanatos la Mc Donalds decat asa. Alt exemplu cu muraturile, majoritatea baga la greu conservanti la cele ,,de casa”, mult mai mult conservant decat la cele din supermarketuri, ca acasa nu verifica nimeni normele.

Edited by LunaCrystal, 12 July 2018 - 10:45.


#43
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 LunaCrystal, on 12 iulie 2018 - 10:44, said:


Acasa la mine nu mustesc mustele pe carne ori alte alimente. Sincer imi venea sa borasc la anumite clipuri ale OPC din bucatariile unor restaurante.

Edited by MembruAnonim, 12 July 2018 - 10:54.


#44
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,574
  • Înscris: 20.10.2006
La tine nu or fi muste, dar intr-o gramada de case e plina bucataria de ele. In special in mediul rural. Sa mai zic de alimente depozitate necorespunzator? Animale sacrificate fara analize? Crescute in conditii necorespunzatoare?

Edited by LunaCrystal, 12 July 2018 - 11:04.


#45
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

 LunaCrystal, on 12 iulie 2018 - 10:17, said:

Sunt foarte curios ce ar gasi daca ar fi vreun opc care ar verifica in ce conditii se gateste acasa/pastreaza alimente/mananca la vreo 1000 case. Tare am impresia ca ar gasi mult mai multe care cu probeme ca si procent la gatitul acasa decat restaurante.


Aici e și problema bacteriilor. În casa în care locuiești, dezvolți o imunitate la bacteriile care te înconjoară. Din motivul ăsta, e normal să fie condiții mai exigente de curățenie pentru restaurante, hoteluri, spitale, decât pentru propria locuință. Dacă nu speli o farfurie cum trebuie acasă, nu-i mare bai, dar la o cârciumă intri în contact cu bacterii noi, la care corpul tău nu a dezvoltat imunitate.


Totuși sunt de acord cu tine, mulți au o concepție greșită despre siguranța alimentelor. Cel mai des văd oameni care cumpără legume, lapte, brânză de la "țărani", pentru că alea de supermarket au "chimicale". Singura diferență este că alea de supermarket au toate adaosurile puse pe etichetă, ori alea de țărani n-au nimic. La fel și în cazul contaminărilor. Singurul motiv pentru care afli că un producător mare a avut un lot de carne, lapte, brânză, contaminată, este că se verifică acele produse. Nu afli de țărani, pentru că nu le verifică nimeni. În condițiile astea, mai bine iei o bucată de șuncă cu nitriți decât una despre care nu știe nimeni nimic, proveniență, dată de producție, nimic. La fel la legume. Un producător mare își asumă cantitățile de îngrășăminte și produse de protecția plantelor, respectă niște legi, substanțele utilizate se mai schimbă de la an la an, pe când un producător "tradițional" nu știe prea multe despre dozarea și utilizarea îngrășămintelor și pesticidelor.


Revenind la economie, din punctul meu de vedere trebuie să existe un balans între confortul personal și economisirea unor bani. Era un coleg pe-aici care vroia să-și găurească ușa de la intrare ca să facă ceva curent, pentru că îi consuma mult aerul condiționat. Adică sunt niște limite, pe care dacă le depășești deja nu mai vorbim de o utilizare eficientă a resurselor bănești, ci de o problemă mentală. Dacă te duci în cealaltă parte a orașului, eventual îți iei o zi liberă, doar ca să iei făină cu 20 de bani mai ieftin, ai o problemă. Acolo nu e economie, pentru că poți face bani în timpul ăla pierdut, mai mulți decât cât economisești pe făină.

#46
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,888
  • Înscris: 14.10.2008
Becuri economice-tin mai mult decat alea clasice ramase pe piata care dupa 1 luna bum.

Gateste maica-mea. Economisesc stres si bani prin lipsa (mai mult sau mai putin voita) a sotiei si copiilor la varsta asta.

In oras cumpar doar shaorma, pentru ca aia nu poate fi preparata acasa. Idem si pizza, astea nu ies bine acasa.

Serviciile de telecomunicatii le am pe toate la RCS & RDS mai mult pentru ca sunt fan decat pentru a economisi. In roaming nu activez datele.

#47
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

 Neaceasca85, on 12 iulie 2018 - 12:20, said:

Becuri economice-tin mai mult decat alea clasice ramase pe piata care dupa 1 luna bum.

Nu țineau chiar o lună, iar prețul de achiziție era mult mai mic. Știu că găseai și pe la 1 leu bucata, iar astea led sunt vreo 10 lei, iar economicele cam 30. Sunt scumpuțe, o să mai scadă prețurile lor în timp, dar când s-a făcut trecerea de la alea clasice la astea economice, a fost o lovitură la buzunar.

Dacă vrei să faci economie cu becurile, nu le folosești prea des. Eu mai toată munca mi-o țin pe calculator, care oricum stă aprins mai mereu, intră în standby când nu-l folosesc, dar am hârtiile scanate pe el, cărți în format electronic, am și Kindle Paperwhite dacă vreau să citesc, nu prea aprind becurile. La mine nu-i de economie, dar pur și simplu mi se pare mai la îndemână așa.

 Neaceasca85, on 12 iulie 2018 - 12:20, said:

In oras cumpar doar shaorma, pentru ca aia nu poate fi preparata acasa.

Te înșeli, colegule. Mie îmi place mult mai mult asta făcută acasă, în lipie de clătită. E migală, că faci clătite, cartofi, carne, sosuri, mărunțit, dar mie mi se pare mult mai gustoasă.
La asta din comerț nu mă încântă cu nimic carnea aia uscată, lipia cu textură de carton și sosurile, care nu-s mai niciodată pe gustul meu.

Cu pizza, de acord.



E o emisiune, Extreme Cheapskates și vezi acolo niște cazuri absurde. În principiu niște hoarderi care au impresia că păcălesc sistemul. Dar pentru ei a devenit o obsesie, iar multe din acțiunile lor n-au logică.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/81JoB0KslNY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by SmurfK, 12 July 2018 - 12:47.


#48
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,888
  • Înscris: 14.10.2008
Am o super shaormerie in Slatina ce face totul pe gaz, inclusiv cartofii prajiti, ies belea.

In Bucuresti trebuie sa iei doar de la Dristor sau din Baneasa, shaormeriile mici intr-adevar erau de carton. In 2006-2009 Melissa din Rahova era buna, acolo mi-a cazut cu tronc shaorma.

#49
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 SmurfK, on 12 iulie 2018 - 12:47, said:


Aia din clip sunt cei mai idioti oameni de pe planeta. Cica salveaza cateva sute de dolari pe an facand niste chestii absurde, neingenice, neconfortabile etc. Adica oamenii economisesc 1-2 dolari pe zi, astfel traiesc ca niste sobolani. Auzi si tu, lasai rahatul in veceu sa puta, imparti periuta de dinti si aparatul de ras cu care te razi la CUR, te speli impreuna cu altii.

1-2 dolari pe zi inseamna ~6-10 minute de munca in plus la serviciu. WTF???!!!

Edited by MembruAnonim, 12 July 2018 - 13:30.


#50
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,574
  • Înscris: 20.10.2006
Economii la mine:
-nu am/nu folosesc tv (oricum nici gratis cu tot energia electrica consumata nu mi-ar trebui, doar sa ma plateasca cineva sa ma uit mi-as lua)
-vanez cele mai bune oferte la telefonie/internet pe cartela
-nu prea folosesc incalzire/nu imi place caldura dar cheltui suplimentar pe aer conditionat, deci ies chiar mai scump.
-deseori mananc in oras mai ieftin/mai bine decat acasa
-nu folosesc cam deloc masina, e cel mai scump mijloc de transport si pentru mine nici nu e confortabil.
-in orase deregula merg doar pe jos, exceptie partial Bucuresti. (E o pasiune pentru mine sa merg pe jos)
-calatoresc mult cu trenuri regio, mult mai ieftine decat alte mijloace de transport
-tot in calatorii apelez la forme ieftine de cazare, aproape evit cu desavarsire hotelurile si pensiunile. Insa e drept ca nu fac economie asa pentru ca in loc sa calatoresc 1-2 saptamani ca mai toata lumea o fac 1-2 luni.

#51
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,888
  • Înscris: 14.10.2008
Eu dau mult pe impozit si gaz iarna fiindca vila e mare (tata a facut-o, nu eu), vreau 20-22 C tot anul in camera, iarna se consuma gaz pe toata casa, vara AC doar in camera mea.

Apa calda o vreau fierbinte tot anul. Cu mancarea mai economisim prin faptul ca avem magazin propriu.

Piscinele prefer Caciulata, care sunt insa scumpe. Sejurul de litoral Turcia Antalya All Inclusive, cea mai buna apa de mare si cele mai bune servicii hoteliere, razbunare pe serviciile groaznice din anii '90 pe litoralul romanesc.

#52
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,574
  • Înscris: 20.10.2006
Antalya numa economisire nu este, mai degraba risipa. Eu acum am mers in Moldova in ideea de a merge si vara undeva in strainatate, o destinatie ieftina, economisire. Vreau si Europa de vest, normal insa aia va fi cand preturile sunt mici.

#53
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

 LunaCrystal, on 12 iulie 2018 - 17:11, said:

Antalya numa economisire nu este, mai degraba risipa.

E relativ. Depinde și cât de mare o avea vila. Pentru el, o lună în Antalya ar putea fi mai ieftină decât să-și plătească căldura la vilă, majordomii și ce-o mai avea pe-acolo.

Concediul ieftin se face acasă. O carte, la răcoare, eventual poate ai norocul să stai pe malul unei ape cum stau eu, la plajă, la pește, liniștit. Să fii așa, zen, să te întrebe unul "cât e ora?" și tu să-i zici "e ziuă". Eu găsesc mult mai relaxant concediul de tipul ăsta, decât să mă duc undeva, unde nu sunt oricum în elementul meu.

Pentru concediile clasice, sunt mai multe școli:
- Școala "Usain Bolt". Mă duc în concediu, plec de la 5 dimineața să ajung la 9, când se deschide muzeul, stau 50 de minute la muzeu, plec repede să prind turul cetății, dacă o calc pe urmă, poate apuc să și mănânc, pe urmă îi dau goarnă să ajung la 17 la plimbare pe munte, mă plimb repede să nu mă prindă noaptea, iar noaptea mă duc la cârciumă până la 1, după care dorm doar 4 ore, că trebuie s-o iau de la capăt. PS: Să nu uit să bag film în aparat, pentru că pozele digitale nu ies bine.
- Școala "îi nașpa". Ăștia sunt cu all inclusive, unde totul li se pare nasol. Dacă-i apa caldă, de ce e caldă, nu-i răcoritoare, dacă-i caldă, de ce e rece, nu pot fi mulțumiți și amintesc mereu "am plătit all inclusive". Dorința lor e să găsească limita. Să găsească acel ceva ce nu le e permis. "A, n-am voie să mă dau cu salteaua hotelului pe pârtie? Dar am plătit all inclusive!!! Hoții!".
- Școala "Doamne-ajută". Sunt oamenii care pleacă cu Dacia 1310, merg din biserică în biserică, în speranța că-i va ajuta cel de sus să ajungă înapoi de unde au plecat, având în vedere că mașina îi prinsă cu sârmă. Pleacă în concediu cu bani de benzină, au în portbagaj mâncare și apă cât pentru tot concediul.


Singurul concediu care mi-ar plăcea ar fi să mă duc să fac o chestie nouă. De exemplu, mi-ar plăcea să mă duc în Franța, să stau câteva săptămâni la o școală de brânză, să învăț cum se fac diverse tipuri de brânză franțuzești.


N-am înțeles niciodată pasiunea pentru obiective turistice. Ai ajuns la Turnul din Pisa, te uiți la el, citești niște material pe care-l găsești pe Wiki, îți faci poza cum sprijini turnul și te duci acasă.

#54
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 SmurfK, on 12 iulie 2018 - 17:34, said:

N-am înțeles niciodată pasiunea pentru obiective turistice.

Pla ! Posted Image

Ia du-te tu la Luvru ori Vatican (muzee si basilica sf Peru). Sa vedem daca mai zici asta !

Edited by MembruAnonim, 12 July 2018 - 17:40.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate