Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Standarde filete exterioare
#20
Posted 06 March 2018 - 20:47
Initiator, diametrul "tijei" este egal cu diametrul exterior al filetului. In practica atunci cind filetul se face prin strungire cu un cutit de filet diametrul "tijei" se face putin mai mic pentru ca in timpul taierii filetului exista si o mica deformare plastica care duce la "cresterea"(marirea) diametrului exterior al filetului obtinut. Poate iti este de ajutor :http://www.cgtk.co.uk/metalwork/reference/screwmeasurement .
<<Pt M10 imi trebuie bara de 9,80-9,90>> este valabil daca tai filetul prin strungire cu cutitul de filetat! Si pt. ca ai cerut tabele vezi si: http://www.scrigroup...e-file11625.php Edited by iuliean50, 06 March 2018 - 20:58. |
#21
Posted 06 March 2018 - 20:59
iuliean50, on 06 martie 2018 - 20:47, said:
Initiator, diametrul "tijei" este egal cu diametrul exterior al filetului. In carte imi scrie ca e mai MIC cu 0,1-0,2 mm. Repet: filetare manuala cu filiera M10. Material otel obisnuit. Nu stiu cat e KCU. (tenacitatea) Ion_Bumbu, on 06 martie 2018 - 20:29, said:
Nu se umfla la fel, depinde de material si de diametru de aia apare acel 0,1-0,2mm in minus. iuliean50, on 06 martie 2018 - 20:47, said:
<<Pt M10 imi trebuie bara de 9,80-9,90>> este valabil daca tai filetul prin strungire cu cutitul de filetat! |
#22
Posted 06 March 2018 - 21:04
dorin_2k, on 06 martie 2018 - 20:59, said:
Pai uite ca NU e. In carte imi scrie ca e mai MIC cu 0,1-0,2 mm. Repet: filetare manuala cu filiera M10. Material otel obisnuit. Nu stiu cat e KCU. (tenacitatea) Asta ai editat. (dupa ce ai vazut foto pusa de mine). Inainte ai scris ca sunt egale. Cred ca invers. Trebuie 9,80-9,90 la filetarea cu filiera iar la strunjire trebuie sa am 10,00 pt ca nu apare "suprainaltarea" spirelor pt ca e stunjire pura, fara deformatie plastica cum e in cazul filierelor. (parerea mea). La asta inca nu sunt sigur inca. dorin_2k, on 06 martie 2018 - 20:59, said:
Pai uite ca NU e. In carte imi scrie ca e mai MIC cu 0,1-0,2 mm. Repet: filetare manuala cu filiera M10. Material otel obisnuit. Nu stiu cat e KCU. (tenacitatea) Asta ai editat. (dupa ce ai vazut foto pusa de mine). Inainte ai scris ca sunt egale. Cred ca invers. Trebuie 9,80-9,90 la filetarea cu filiera iar la strunjire trebuie sa am 10,00 pt ca nu apare "suprainaltarea" spirelor pt ca e stunjire pura, fara deformatie plastica cum e in cazul filierelor. (parerea mea). La asta inca nu sunt sigur inca. Edited by csoka2002ro, 06 March 2018 - 21:05. |
#23
Posted 06 March 2018 - 21:07
Pentru M10 merge bara de 9,8-10mm dar pentru ungere foloseste ulei de parafina s-au slanina e cea mai buna.
|
#24
Posted 06 March 2018 - 21:08
Sint egale!
Este vorba de proces tehnologic, noi discutam despre cit sint. Am strung si fac suruburi si stiu ce spun, te intreb ce material, otel, bun, ia un otel automat, vine la bara calibrata si filetezi cu filiera de la 10mm. In functie de material se porneste cu diametru mai mic la serie, asta dupa ce ai facut citeva teste, la unicate se pleaca de stas ce ai si aduci cu pila. Chiar stiu cum se fac si am si cu ce. https://forum.softpe...0#entry18248079 https://forum.softpe...8#entry18338365 Agregatul https://forum.softpe...2#entry18191093 La strung apare si se simte umflarea spirelor, in functie de material, la automat nu prea simti nimic, la otel carbon ... La filiera simti ca merge mai greu dar taie aia cit trebuie. Edited by Ion_Bumbu, 06 March 2018 - 21:11. |
#25
Posted 06 March 2018 - 21:10
Initiator, constat cu parere de rau ca in mileniul 3 unii inca mai confunda credinta cu tehnologia(parerea lor) ! Daca citesti cu atentie in tabelele trimise gasesti chiar si indicarea STAS-ului.
|
#26
Posted 06 March 2018 - 21:12
Eee. Dar tu faci arta acolo. Mie mi-ar trebui la vara 8 tije filetate doar la capete.
Lungime 300 mm si filet la capte 40 mm doar. As lua bare de 10 si la un RFC le-as face 9,90 sau 9,80 sa nu ma chinui. |
#27
Posted 06 March 2018 - 21:12
Eu am facut (prin natura meseriei mele) filete cu filiera pe tije din otel, alama, aluminiu, chiar si plastic.
Am facut si pe tije prinse in menghina si in strung(tot cu filiera caci despre asta vorbim aici). Am avut un tabel (comunist) afisat prin atelier dar nu stiu pe unde mai e, ca-i faceam o poza. Avea cote si pt filete exterioare si interioare. Insa, din experienta mea, tija inainte de filetare trebuie sa fie cu 0,1-0,2 mm mai mica decata cota metric respectiva. La diametre mici (fi 4,5,6,8) merge mai mic cu 0,1 iar la diametre mai mari (fi 10,12) se face tija mai mica cu 0,2 mm. Daca tija va fi cu diametru fix la cota de metric, operatiunea de filetare se va face greu cu rezultate slabe. Adica, filiera intra greu pa inceputul filetului, deobicei, stramb; filiera si tija se incalzesc destul de mult(mai ales cand filetarea se face in strung); daca filiera e putin uzata, filetul nu iese neted, ba pe alocuri chiar rupt. La filetare sa nu uiti sa folosesti ulei la otel si gaz sau sprai degripant la aluminiu(sau cel mai indicat solutie speciala de filetare) |
#28
Posted 06 March 2018 - 21:19
PaunDutzi, on 06 martie 2018 - 21:12, said:
Am avut un tabel (comunist) afisat prin atelier dar nu stiu pe unde mai e, ca-i faceam o poza. Avea cote si pt filete exterioare si interioare. Insa, din experienta mea, tija inainte de filetare trebuie sa fie cu 0,1-0,2 mm mai mica decata cota metric respectiva. Nu vreau toti parametrii filetului (pas, toleranta, unghiuri, forte, etc). Doar diametrul tijei inainte de filetarea manuala cu filiera. Nu ma bag acum la calcule in functie de tenacitatea otelului. |
|
#29
Posted 06 March 2018 - 21:20
dorin_2k, on 06 martie 2018 - 21:12, said:
Lungime 300 mm si filet la capte 40 mm doar. As lua bare de 10 si la un RFC le-as face 9,90 sau 9,80 sa nu ma chinui. Mai simplu ia bara gata filetata la m din inox. Tabelul ala se face in functie de material, sper sa nu vrei sa faci filet la o bara de otel beton. Edited by Ion_Bumbu, 06 March 2018 - 21:22. |
#30
Posted 06 March 2018 - 21:29
Imi trebuie filet doar pe capete.
As pune 2 piulite inguste pt oprire in cazul barei filetate total. Buna ideea. Insa mai studiez pana la vara. Eu inca mai astept tabelul ala comunist M10....d=xxx mm M12...d=yyy mm d= diametru tija inainte de filetare. Ca ala pt filete interioare il am. |
#31
Posted 06 March 2018 - 21:43
Nu ai cum sa gasesti unu din ala.
Ala il facea tehnologul fabricii, la otel automat nu ridica aproape deloc, alama, bronz, fonta la fel. In rest in functie de material, daca te pune sfintul sa folosesti fier beton pe linga ca iasa rau filetul il si umfla, cit, iara depinde de cutit, ungere si viteza. De aia n`am inteles ce vrei de la inceput. Deci mergi pe nominal si nu gresesti. Edited by Ion_Bumbu, 06 March 2018 - 21:44. |
#32
Posted 06 March 2018 - 21:46
Dorin_2k: se gasesc tije filetate direct in magazin.
Cred ca nu o sa te deranjeze data sunt filetate de la cap la coada. Ar fi de dorit ca discutia asta despre STAS sa inceteze. Daca vrei sa-ti faci cort la Mamaia la vara, nu e cazul sa pornesti o discutie despre filete |
#33
Posted 06 March 2018 - 21:50
@inițiator, cu scuzele de rigoare că intervin, dar după niște sute (dacă nu peste mie) de filete făcute manual, îți pot spune cu siguranță că faci teoria chibritului! Folosește tijă cu diametrul nominal al filetului, ai grijă ca scula să fie de calitate, și mai mare grijă la centrarea filierei la intrare, IAR FILETUL VA IEȘI AȘA CUM TREBUIE!
P.S. Barele trase oricum au cîteva sutimi sub nominal (în funcție de toleranța la care au fost fabricate). În plus, pentru ușurința filetării, recomand seu de oaie, face minuni la ungere! |
|
#34
Posted 06 March 2018 - 21:52
Uite aici discutii despre filetare, adevarat pe strung...
Acolo asa cum vedeti se tine cont de diminuarea diametrului dar doar de la peste M14. Eu am preferat sa nu reduc diametrul chiar la M22, merge usor cu pila ajustarea umflaturii. Edited by Ion_Bumbu, 06 March 2018 - 22:03. |
#35
Posted 06 March 2018 - 22:03
Cred ca mai e un strung austriac intr-un atelier pe la munca la mine. Dar nu a mai functionat de 15 ani. A murit strungarul. Eu pe strung recunosc ca nu am lucrat. Insa pe alte 10 masini da: (rectificat, brosat, frezat, sudare prin presiune, etc). Dar sa il repornesc dupa 15 ani nu ma bag.
Cu o amarata filiera de 10 voiam sa ma "joc" in garaj. La 2 zecimi diferenta, e destul de mult la efortul depus manual. Tijele rectificate le iau la cota ceruta. Cer 9,80 si zic ca e ok. Sper sa tina bine piulitele de 10. Si sa aiba filetul comp!et. |
#36
Posted 06 March 2018 - 22:09
dorin_2k, on 06 martie 2018 - 22:03, said:
(...) La 2 zecimi diferenta, e destul de mult la efortul depus manual. (...) Ion_Bumbu, on 06 martie 2018 - 21:52, said:
(...) Eu am preferat sa nu reduc diametrul chiar la M22, merge usor cu pila ajustarea umflaturii. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users