Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Standarde filete exterioare
Last Updated: Mar 07 2018 10:48, Started by
dorin_2k
, Mar 06 2018 19:29
·
0
#1
Posted 06 March 2018 - 19:29
Caut prin carti si inca nu am gasit un tabel cu diametrul tijei pt filetarea exterioara manuala cu filiera.
Pe internet am gasit tabele doar pt filetarea interioara. Cine ma ajuta cu un standard pt filete metrice exterioare? Sau un tabel cu diametrul tijei - diametrul exterior al filetului. Exemplu: pt M10 de cat trebuie sa am tija? (9,85 sau 9,90 sau 9,95 sau 10,00 sau 10,05?) Stiu ca pot pune de cat am, ca tot merge sa fac filetul pana la urma, dar cat e cf standardului? Sigur este pe undeva un astfel de tabel dar nu dau de el. ;( |
#3
Posted 06 March 2018 - 19:59
Am vazut acel pdf.
Tabelele sunt doar pt filet interior. Am gasit totusi intr-o carte veche de Pruteanu cateva informatii si pt filete exterioare. Dar nici acolo tabel ca pt interior. Nici macar in Dubbel nu e. |
#6
Posted 06 March 2018 - 20:10
In acel fisier ai tot!
Inclusiv tolerantele. Trebuie doar sa stii ce sa citesti. |
#7
Posted 06 March 2018 - 20:17
#8
Posted 06 March 2018 - 20:17
Lumineaza-ma pt M10x1,50 cat e tija inainte de filetare?
|
#9
Posted 06 March 2018 - 20:18
Ca idee, pentru suruburi generale clasele de toleranta sint 6H/6g
Pentru cele mai "strinse" calculezi bara in functie de clasele 6H/5g sau 6H/6g. Asta ca raspuns la acel 9,95 in loc de 10. Filetul surubului are diametrul major dat de dimensiunea lui, M10 are 10mm P.S. Daca vrei sa faci "stiinta" atunci pui mina pe manual si calculezi tolerantele, daca vrei surub ia o bara de 10mm si fileteaza. Daca e de 10,2mm are grija filiera. Daca o faci la strung o aduci la 10mm si apoi te apuci sa filetezi Edited by Ion_Bumbu, 06 March 2018 - 20:22. |
#10
Posted 06 March 2018 - 20:20
Ion_Bumbu, on 06 martie 2018 - 20:18, said:
Ca idee, pentru suruburi generale clasele de toleranta sint 6H/6g Pentru cele mai "strinse" calculezi bara in functie de clasele 6H/5g sau 6H/6g. Asta ca raspuns la acel 9,95 in loc de 10. Filetul surubului are diametrul major dat de dimensiunea lui, M10 are 10mm Eu am un tabel dar nu am reusit sa-l atasez !cum procedez sa atasez un fisier word.2003? |
|
#11
Posted 06 March 2018 - 20:25
Nu de d max sau d int am intrebat. (d pt arbori si D pt alezaje)!
Ci diametrul tijei INAINTE de filetare. csoka2002ro, on 06 martie 2018 - 20:20, said:
Eu am un tabel dar nu am reusit sa-l atasez !cum procedez sa atasez un fisier word.2003? Eu atat am gasit in cartea de Pruteanu: Diametrul tijei cu 0,1....0,2 mm mai MIC decat diametrul exterior al filetului. WP_20180306_19_57_23_Pro.jpg 403.47K 51 downloads (i-am facut acum o foto) |
#12
Posted 06 March 2018 - 20:29
Ma omori!
Citeste tot asa cum trebuie, iti spune omul clar de ce sa fie mai mic diametrul. Diametrul tijei filetate este diametrul major. Cind filetezi, filiera precum si cutitul de strung umfla materialul si`l ridica . La filiera are grija aia sa`l aduca in parametrii, la strung pune strungarul pila pe filet si`l aduce la norma. Nu se umfla la fel, depinde de material si de diametru de aia apare acel 0,1-0,2mm in minus. Edited by Ion_Bumbu, 06 March 2018 - 20:39. |
#13
Posted 06 March 2018 - 20:35
dorin_2k, on 06 martie 2018 - 20:17, said: Lumineaza-ma pt M10x1,50 cat e tija inainte de filetare? Acu nu stie ce tip de filet vrei ca cu pasul de 1.5 sunt mai multe. Pe de alta parte il faci cu filiera sau prin roluiere? Erau nu-s ce din-uri in care spuneau aia tot, dimetre, raze, unghiuri, etc. Edited by arg, 06 March 2018 - 20:41. |
#14
Posted 06 March 2018 - 20:42
Filiera.
Prin roluire nu am cum, dar am lucrat in antichitate pe o astfel de masina unde am facut mii de prezoane M6. Rectificare tija de 3 metri, debitare la lungimea de 50 mm si filetare. Acum fabrica aia nu cred ca mai exista. Ion_Bumbu, on 06 martie 2018 - 20:18, said:
P.S. Daca vrei sa faci "stiinta" atunci pui mina pe manual si calculezi tolerantele, daca vrei surub ia o bara de 10mm si fileteaza. Daca e de 10,2mm are grija filiera. Daca o faci la strung o aduci la 10mm si apoi te apuci sa filetezi Pt M10 imi trebuie bara de 9,80-9,90 |
#15
Posted 06 March 2018 - 20:44
Tot asa din vazute am observat ca filerele au intrarea mai mare decat metricul filetului (mai ales cele de gaz) sau au o zona care taie la diameru si pe urma intra in zona de filetare.
Depinde ce toleranta vrei la filetul ala, cat de mare sa fie spatiul dintre piulita si surub. Edited by arg, 06 March 2018 - 20:45. |
|
#17
Posted 06 March 2018 - 20:44
#18
Posted 06 March 2018 - 20:46
dorin_2k, on 06 martie 2018 - 20:44, said:
Vreau diametrul tijei INAINTE de filetare. Manuala cu filiera. Am scris clar in primul post. Pune sublerul pe ea. "ascute" un creion vezi cum iese... Daca ai o filiera bun ar trebui sa scrie pe ea dupa ce standard taie filetul, il gugalesti si gasesti tot ce-ti trebuie. Edited by arg, 06 March 2018 - 20:48. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users