Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
pareri dieta/obiectiv slabit
#37
Posted 11 January 2018 - 17:08
Aceste informatii noi si pretioase nu vor fi vazute de cei care urmaresc discutiile principale despre slabit.
O adevarata pierdere pentru colegii de pe forum care doresc sa slabeasca. Roaga moderatoarea sa tintuiasca deasupra si discutia asta alaturi de celelalte doua. |
#38
Posted 11 January 2018 - 18:36
Talkabout, on 10 ianuarie 2018 - 16:47, said:
Si aia mananci tu toata ziua? Nu stiu, dar eu am si arderile rapide. Orice as manca, peste o ora-doua imi e foame iar. Asadar, poadol, daca tu ai spune PAS la ce ai vazut, recomanda-mi tu ce sa mananc la micul dejun (dar sa ma si satur) Nu toata lumea mananca mult. Exemple de cum mananc eu/zi: - 2-3felii de paine neagra cu unt si miere de albine + cafea dimineata. Fara pranz, sau ceva frugal(o banana, sau un covrig). O capatana de salata aisberg+ton+lamaie seara . Efentual poate o portocala ca desert. Asta e pe o zi. - acelasi mic dejun, acelasi pranz(lipsa) - O cana de supa de legume(cuburi de telina, cuburi de gulie, morcov, cuburi de cartof, patrunjel) seara plus unul, doua fructe ca desert . - orez cu legume(telina+morcov+ciuperci) lka micu` dejun. Pranzul...idem ca mai sus. Salata de andive+ceapa rosie+ton seara. - in week-end-uri ma mai alint cu o mamaliguta cu branza si smantana + 2 carnaciori +fructe ( o singura masa +fructe) Seara insemnand ora 18-19. Si nu, nu muncesc la birou, ci repar utilaje agricole in camp, adica munca fizica. Am 1.80 si 82 kile(aveam 85 acu 2 sapt) si n-am cazut din picioare pana acum de foame cu o dieta de genul asta. Problema e ca am cam prins si eu ceva grasime pe burta si e greu a naibii de dat jos. Vazusem la un moment un documentar interesant care spunea ca organismul reactioneaza diferit de cum credem noi. Daca e perioada de lipsa alimentara (regimuri, diete) trece in modul de avarie, consuma mai putin si orice e in plus depune ca rezerva. Ideea e sa oferi organismului ce-i trebuie ; pe langa senzatia de satietate (care se satisface usor cu mancaruri ce contin multa apa, supe, ciorbe) nutrientii de baza, vitamine, minerale si proteine. Ca sa slabesti, cred ca reducerea carbohidratilor e cheia. Adica fara paine alba,paste, cartofi, dulciuri sau abuz de fructe dulci. Pentru ca astfel organismul isi va trage energia dizolvand depozitele de grasime. Evident si cresterea consumului de energie probabil ca accelereaza procesul - insa lucrurile trebuiesc facute treptat (si scoaterea carbohidratilor si miscarea) pentru ca organismul sa se poata adapta. Edited by florinel, 11 January 2018 - 18:37. |
#39
Posted 12 January 2018 - 17:34
Talkabout, on 10 ianuarie 2018 - 16:47, said:
Si aia mananci tu toata ziua? ...recomanda-mi tu ce sa mananc la micul dejun (dar sa ma si satur) Dacă nu poți controla această pornire, nici nu vei avea rezultate. Mai mult sport înseamnă o mai mare senzație de foame. Mâncatul din instinct cere mai multă hrană pentru efortul depus. Te poți îngrășa fără probleme și cu mult sport, dacă mănânci fără control. Sunt două căi de urmat pentru slăbit. Diminuarea porțiilor și sportul. Cea mai eficientă din ele e reducerea porțiilor. Numai sportul nu e suficient dacă nu e însoțit și de limitarea caloriilor. |
#40
Posted 19 January 2018 - 18:57
EXIT, on 11 ianuarie 2018 - 17:08, said:
Aceste informatii noi si pretioase nu vor fi vazute de cei care urmaresc discutiile principale despre slabit. O adevarata pierdere pentru colegii de pe forum care doresc sa slabeasca. Roaga moderatoarea sa tintuiasca deasupra si discutia asta alaturi de celelalte doua. Mda.. o multime de noutati pretioase cum ar fi sa mananci cu stanga sau sa folosestu un bol mai greu. Ce nu mai nascocesc unii, tot cauta solutii hazlii si exotice. Lenea e mare. Jurasikman a spus totul, nu mai este loc de vorbe, e nevoie de actiune. Eu cand stiu ca vreau sa slabesc astept ora mesei chiar daca sunt flamand. Nu ma joc cu amagitul stomacului sau al creerului ca te pacalesti pe tine. E normal sa ti se faca un pic foame cand esti in deficit caloric. Tu vrei sa slabesti fiind toata ziua satul? "Stratul ala adipos se va transforma un muschi." "Abdomene cat mai multe in fiecare zi." "renunta la sport ca nu iti foloseste la nimic. " "am uitat sa iti zic de unt. obligatoriu sa mananci 50 de grame de unt pe zi" Aici se posteaaa perle? Edited by vinciun, 19 January 2018 - 18:59. |
#41
Posted 22 January 2018 - 13:22
Sunt si altfel de PERLE dar de data aceasta din cele pretioase:
"Sunt două căi de urmat pentru slăbit. Diminuarea porțiilor și sportul. Cea mai eficientă din ele e reducerea porțiilor. Numai sportul nu e suficient dacă nu e însoțit și de limitarea caloriilor." |
#42
Posted 22 January 2018 - 14:21
Atât de mare este lenea pentru unii încât mai bine nu mănâncă decât să facă mișcare.
Daca vei consuma același număr de calorii ca și până acum dar vei introduce in ecuație mersul pe jos o sa slăbești garantat. In loc sa diminuezi portiile poti prepara aceeasi mancare folosind o metoda mai sănătoasă care are ca efect diminuarea caloriilor din aceeasi portie. |
#43
Posted 22 January 2018 - 14:56
florinel, on 11 ianuarie 2018 - 18:36, said:
Nu toata lumea mananca mult. Exemple de cum mananc eu/zi: - 2-3felii de paine neagra cu unt si miere de albine Mi se pare ineficient, carbo + grasimi saturate + mai multi carbo. Mai bine oua fiert + avocado + urda slaba in acelasi nr de calorii. Edited by overseas, 22 January 2018 - 14:56. |
#44
Posted 24 January 2018 - 21:17
@ Overseas. In cazul meu, am nevoie de carbohidrati dimineata, pentru ca munca mea se desfasoara afara, in frig(iarna) si in plin soare(vara) si inseamna tras la chei cu parghie de 1m - plus ca de obicei masa de pranz o sar.
Plus ca nu prea "inghit" ouale si urda. Probabil ca mananc......6 oua/an, iar urda n-am mai mancat de vreo ....cel putin 10 ani. Dar am inteles ideea, pot obtine acelasi efect cu alternative. |
#45
Posted 25 January 2018 - 09:41
Munca grea in frig e altcevaa. probabil in locul tau as rupe masa.
Dar nu desconsidera ouale, nucile, avocado, o sa ai o surpriza. |
#46
Posted 25 January 2018 - 12:30
Ai slăbit grozav! Ai o dietă nouă ?
Da. Legume – cartofi, morcovi, sfeclă… Le fierbi sau le prăjești? Le sap! |
|
#47
Posted 05 February 2018 - 15:58
Incerc si eu sa slabesc si tot citesc diferite pareri pe ici pe colo. Vad ca multi incearca sa slabeasca dar mananca fructe de toate felurile, ori asta ar trebui sa fie total contraindicat,nu?
Stiu ca poate parea ciudat, insa ardeii au de aproape 3 ori mai multa vitamina C decat portocalele si lamaile, si in acelasi timp de vreo 5 ori mai putin zahar. Or mai fi si alte comparatii asemanatoare... Am colegi (germani) care au contactat nutritionisti pt a slabi, iar regimul a inceput cu doua chestii: reducerea consumului de carbohidrati si eliminarea fructelor din dieta. |
#48
Posted 05 February 2018 - 16:37
Alea 2 chestii tot carbo se cheama.
Eu zic ca e treaba fiecaruia de unde isi ia carbo, din orez sau din fructe. Si nu mai e la moda sa elimini carbo total. Oricum nu as elimina fructele decat in cazuri disperate. |
#49
Posted 05 February 2018 - 16:43
overseas, on 05 februarie 2018 - 16:37, said:
Alea 2 chestii tot carbo se cheama. Eu zic ca e treaba fiecaruia de unde isi ia carbo, din orez sau din fructe. Si nu mai e la moda sa elimini carbo total. Oricum nu as elimina fructele decat in cazuri disperate. Si cu zaharul din fructe ce faci? Nu mai bine consumi ardei, morcovi si spanac? E corecta judecata? Intreb pentru ca in Romania e impamantenita ideea ca fructele sunt extrem sanatoase si e recomandat sa se consume la dieta. In Germania primul lucru care ti-l spune nutritionistul e sa renunti la fructe. Edited by giuliani, 05 February 2018 - 16:46. |
#51
Posted 05 February 2018 - 21:40
Nutritional sunt aproape identice cu aceeasi cantitate de salata si o lingura de zahar.
|
|
#52
Posted 06 February 2018 - 13:37
giuliani, on 05 februarie 2018 - 16:43, said:
Si cu zaharul din fructe ce faci? Nu mai bine consumi ardei, morcovi si spanac? E corecta judecata? Intreb pentru ca in Romania e impamantenita ideea ca fructele sunt extrem sanatoase si e recomandat sa se consume la dieta. In Germania primul lucru care ti-l spune nutritionistul e sa renunti la fructe. Quote Ce fructe contin o cantitate redusa de zahar? Acestea fiind spuse, daca esti determinata sa mananci fructe cu un continut redus de zahar pentru a impulsiona pierderea in greutate in primele zile ale planului de management al greutatii, atunci incearca urmatoarele fructe (cu exceptia cazului in care este notata cantitatea, toate aceste fructe au mai putin de 10 mg de glucide la o portie de o jumatate de ceasca): - mere; - caise (100 gr); - afine; - mure; - pepene galben; - cirese (10 cirese medii); - nuca de cocos proaspata (50 de grame); - stafide; - struguri; - kiwi (1 mediu); - lamai (1 medie); - portocale (fara coaja); - piersici (1 medie sau 100 de gr); - curmale (1 medie); - ananas (30 de grame); - prune; - zmeura; - capsuni; - mandarine (1 medie); - pepene rosu. Care sunt fructele bogate in zahar? Fructele proaspete cu un continut relativ ridicat in zahar sunt strugurii, kiwi, portocalele si mandarinele. Fructele proaspete foarte bogate in zahar sunt bananele si mango. Toate fructele uscate au un nivel ridicat de zahar avand in vedere ca sunt concentrate. Fructe cu un continut redus de zahar Desi zaharul daca faci suficienta miscare este consumat foarte usor. Deci lipsa depozite grasime in formare. |
#53
Posted 06 February 2018 - 14:49
Sau mai bine mananci morcovi, ardei, rosii, varza, conopida, spanac. Chiar m-ar interesa subiectul asta si poate este cineva cu studii in domeniu care poate sa dea mai multe informatii:
Quote Eterna întrebare. Sunt fructele bune? 1. Fructele îngrașă, logic doar sunt apă cu zahăr. Zahărul din fructe = glucoză + fructoză; zahăr = glucoză + fructoză. Nu este nicio diferență între cele două; 2. Fructele nu sunt „izvor de vitamine” deși sunt promovate astfel, conțin doze homeopate de minerale și vitamine; 3. Fructele conțin cantități insignifiante de fibre; 4. Recomandarea de a manca „legumeșifructe” - este utilizat de parcă cele doua notiuni ar fi același cuvânt. Fructele conțin zahăr, legumele nu; 5. Mănânci un fruct și în 30 minute ți se face foame. Nu știu cum sunt alții, dar detest să-mi fie foame; 6. Fructele balonează, o senzație neplăcută generată de fermentația acestora. Vă spun din experiență: este suficient să fii gras; 7. Fructele conțin fructoză. Fructoza duce la rezistență la insulină care este precursor pentru diabet. De când lumea și pământul fructele erau consumate vara. Prin consumul ridicat de fructoză se determina apariția rezistenței la insulină, care favoriza acumularea de grăsime pentru sezonul rece. (când mâncarea nu era din abundență). Nu mai este cazul. S-a inventat Mega; 8. Fresh-urile din fructe îngrașă! Ficatul transformă fructoza în grăsime. În plus, creșterea rapidă a nivelului de glucoză din sânge produce glicarea proteinelor circulante și a hemoglobinei (HbA1C), ducand la producție crescută de trigliceride și particule LDL mici și dense. Fresh-urile favorizeaza apariția cariilor, steatozei hepatice și a diabetului. Un nivel crescut de HbA1C este corelat cu incidență crescută de cancer. Un nivel mare al acidului uric este asociat cu consumul de fructe; 9. Consumul de fructe aduce un val mare de glucoză în sânge care duce la producție de insulină, care la randul lui inhibă secreția hormonului de creștere. Dacă ne dorim o dezvoltare optimă pentru copiii noștri nu le vom oferi niciodată fresh-uri din fructe; 10. Acelasi val mare de glucoză în sânge îngreunează acțiunea sistemului imun. Dacă vă doriți o imunitate puternică pentru copii limitați consumul de fresh-uri și fructe dulci; 11. Fructele industriale sunt stropite intensiv cu pesticide, fungicide și paraziticide. Aceste substanțe se regăsesc în fruct, nu doar pe coajă. Spălarea nu le îndepărtează, pericolul pentru sănătatea copiilor fiind evident; 12. Majoritatea fructelor din comerț sunt modificate genetic pentru a fi cât mai mari, cât mai dulci și cu semințe cât mai puține și mai mici. Fructele din 2017 nu mai seamnă deloc cu cele de acum 100 de ani. Consumul alimentelor modificate genetic a fost asociat cu alergii și intoleranțe alimentare, intestin permeabil și boli neurologice; 13. Sunt și excepții, precum portocalele și lămâile, dar "grație" dezavantajelor prezentate în prezenta postare preferăm broccoli și ardeiul gras. Poate vă plac cifrele: 100g de broccoli sau 100g de ardei capia au de 2x mai multă vitamina C decât 100g de portocală sau 100g de lămâie. Altă întrebare?! Așteptăm ”alte întrebări” below, în secțiunea de comentarii. Game ON! Cea mai interesantă întrebare va fi premiată cu o întâlnire 1 on 1 cu fondatorul Body-Engineering - Valentin Bunea. Resurse: 1. Doriți mai multe motive? Vă propun prelegerea dr. Gary Fettke: http://bit.ly/2nvdLtF 2. Fructoza - cel mai rău zahăr, o prelegere de dr. Robert Lustig: http://bit.ly/2o0SCs5 3. Valul de glucoza și sistemul imun: http://bit.ly/2nvd0ke 4. Vitamina C în lămâie: http://bit.ly/2ndqNtd 5. Vitamina C în portocală: http://bit.ly/2nvbI8K 6. Vitamina C în broccoli: http://bit.ly/2npCv4J 7. Vitamina C în ardei capia: http://bit.ly/2nvciTS Disclaimer: Când avem ocazia in sezon, dacă găsim o sursa sigura consumam mure, zmeura, afine. Mai rar și in cantități mici cireșe, pepeni, mere, pere, struguri. Disclaimer II Fructele sunt problematice pentru copii supraponderali/diabetici sau copii cu părinți supraponderali și obezi (predispoziție genetică pentru îngrășare). Disclaimer III (Later Edit) Problema este ca 60% din populația globului a primit moștenire predispoziția genetica pentru îngrășare (rezistența la insulina). Rezistența la insulina este precursor pentru diabet, iar kilogramele de grăsime sunt primul semnal ca aceasta afecțiune s-a instalat deja și face ravagii. 50% din populația adulta a României este supraponderala, aproape de 50% dintre copii sunt și ei supraponderali, 25% fiind deja obezi. 10% dintre adulții din România au diabet diagnosticat, încă 10% au diabet dar nu știu pentru ca nu se duc la doctor. 20% diabetici din 15 milioane duc la o medie anuală de 4.800 de amputări. Problema fructelor este fructoza, care este metabolizată in ficat și transformată in grăsime. (Ficat gras) Consumul de fructoza este corelat cu creșterea rezistentei la insulina. Cu cât ficatul este mai gras cu atât rezistența la insulina este mai mare. Deci sfatul de a evita fructele este valabilă pentru toată lumea. |
#54
Posted 06 February 2018 - 15:25
giuliani, on 06 februarie 2018 - 14:49, said:
Sau mai bine mananci morcovi, ardei, rosii, varza, conopida, spanac. Chiar m-ar interesa subiectul asta si poate este cineva cu studii in domeniu care poate sa dea mai multe informatii: Quote 2. Fructele nu sunt „izvor de vitamine” deși sunt promovate astfel, conțin doze homeopate de minerale și vitamine; Quote Aceste vitamine si minerale esentiale sunt adesea denumite micronutrienti deoarece spre deosebire de macronutrienti—proteine, lipide si carbohidrati— organismul tau are nevoie de cantitati infime de micronutrienti. Totusi, daca corpul nu obtine aceste cantitati mici, efectiv te vei imbolnavi. Marinarii de alta data stiau ca traiul luni indelungate fara fructe sau legume proaspete — principala sursa de vitamina C— duce la sangerarea gingiilor si aparitia scorbutului. In unele tari in dezvoltare, exista persoane care inca mai orbesc datorita deficientei de vitamina A si chiar in SUA unii copii dezvolta oase moi, deformate de rahitism datorita deficitului de vitamina D. Cum sa iei vitamine din alimente (si nu din pastile) giuliani, on 06 februarie 2018 - 14:49, said:
Sau mai bine mananci morcovi, ardei, rosii, varza, conopida, spanac. Chiar m-ar interesa subiectul asta si poate este cineva cu studii in domeniu care poate sa dea mai multe informatii: Quote 3. Fructele conțin cantități insignifiante de fibre; Quote
Legume bogate in fibre
giuliani, on 06 februarie 2018 - 14:49, said:
Sau mai bine mananci morcovi, ardei, rosii, varza, conopida, spanac. Chiar m-ar interesa subiectul asta si poate este cineva cu studii in domeniu care poate sa dea mai multe informatii: Quote 5. Mănânci un fruct și în 30 minute ți se face foame. Nu știu cum sunt alții, dar detest să-mi fie foame; Este arhicunoscut ca atat legume cat si fructe mananci in cantitati mai mari decat carne, grasimi, oua, lapte, miere etc. Foamea ca senzatie poate fi "inlaturata" prin diverse metode care se invata si vor ajunge sa functioneze la capacitate normala treptat. "• Mănâncă în stil japonez – S-ar putea să ştii deja că japonezii au una dintre cele mai mici rate de obezitate din lume. Pe de o parte, dieta lor tradiţională bazată pe un consum redus de lactate e responsabilă pentru asta, dar ei şi gătesc în diverse feluri care presupun ca alimentele să rămână mai mult crude, lucru care face ca ele să îşi păstreze valoarea nutritivă într-o mai mare măsură. O altă explicaţie constă în faptul că japonezii au tendinţa de a consuma mult mai puţină carne decât occidentalii." in Trebuie să înţelegi foamea! Quote Cunoşti diferenţele dintre foamea fizică şi foamea emoţională? Îţi este foame de un aliment anume? Senzaţia poate părea identică, însă există câteva caracteristici care le diferenţiază, iar înţelegerea acestora te poate ajuta să recapeţi controlul asupra obiceiurilor tale alimentare, mai ales dacă îţi doreşti să slăbeşti. Probabil că dacă am mânca doar atunci când ne este foame, nu ne-am îngrăşa niciodată. Din păcate, mâncarea nu ne poate rezolva problemele emoţionale, iar corpul nostru nu ştie de intenţiile noastre. El îşi face treaba cu sârguinţă, depunând sub formă de grăsime orice surplus de energie pe care il oferim. Pentru a depăşi mâncatul emoţional, primul pas este să reînveţi să îţi asculţi corpul şi să distingi între foamea fizică şi foamea emoţională. O persoană căreia îi este foame cu adevărat se poate sătura cu o varietate de alimente: legume, fructe, carne, cereale etc.. Evident, fiecare dintre noi avem anumite preferinţe, dar rămânem deschişi şi putem găsi mai multe alternative care să ne satisfacă. Pe de altă parte, cineva care simte nevoia să mănânce emoţional, îşi doreşte doar alimente cu un anumit gust sau textură. Cele mai frecvente alegeri sunt alimentele bogate în zahăr, grăsimi sau alimentele crocante, precum ciocolata, chipsurile, fast-food-ul. Practic, de cele mai multe ori îţi este foame de un aliment anume şi niciun substitut al acestuia nu te poate satisface. Valabil si pentru adulti: In ce fructe si legume gasim vitaminele esentiale pentru buna crestere a copiilor nostri Edited by poadol, 06 February 2018 - 15:39. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users