Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mercedes atego 815 oprire motor

Ce contine Creion rani dupa ras?

Filtru sedimente inainte de pompa?

Paște fericit!
 electrician constructor video curs

Cum pot bloca transferul de date ...

Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...
 Kia Picanto 2022 - Problema motor?

Durere umar AC Joint

Care este cea mai sanatoasa paine?

Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...
 Merita Lumix FZ82 in 2024?

Nu pot activa Memory Integrity

Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie
 

Samsung QLED

* * * * - 5 votes
  • Please log in to reply
1506 replies to this topic

#469
iZet

iZet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,420
  • Înscris: 06.11.2014
Modele alese de tine sunt pentru alta zona, nu alea din Europa.

Comparatia ar fi asta:

https://www.displays...rison/7649aad41

iar in ea MU7002 castiga la capitolul luminozitate iar Q60R la capitolul contrast si gama de culori.

Edited by iZet, 13 April 2019 - 22:45.


#470
MD

MD

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,029
  • Înscris: 08.08.2002
@andrew1980 din moment ce ai postat pe threadul Samsung nu crezi ca-ti va recomanda cineva aici LG ...

#471
andrew1980

andrew1980

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 860
  • Înscris: 01.10.2008

View PostGabone99, on 13 aprilie 2019 - 21:15, said:

Ce qled ai văzut în primul rand pentru ca dacă compari de la Q8 în jos sub 2m se vede faptul ca OLED-UL are precizia iluminarii individuale a pixelilor și aici cel mai vizibil este pe PC sau meniuri cu scris mic. La Q9 trebuie sa te apropii sub 1m ca să vezi acest lucru pentru ca precizia iluminarii creste dramatic. În content video trebuie sa te chiorasti aproape de ecran ca să le deosebești din acest punct de vedere.

2.5m distanta este perfect pt 55 inch.

Qled nu e nici o "capcana tehnologica". Pe scurt e bazat pe tehnologia LCD deosebirea fata de cele clasice fiind iluminarea de culoare albastra cu alte filtre de difuzie pasive și un layer de Quantum dots pasiv care are rolul de a mari gamutul de culoare cu inserții metalice pentru a permite o luminozitate mărită, mai precisa și diminuarea Light bleeding.
Va multumesc mult de raspunsurile date, in acest caz dilema este hotarata, mai putine posibilitati de probleme, plus desi doar LED sa zicem asa dar totusi unul mai capabil full array (stiu din gama 2019 toate panourile QLED trec pe asta plus view angle si mai mare) . Problema DTS rezolvam prin media player 4K oricum prezent deja in arsenal...

#472
andrew1980

andrew1980

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 860
  • Înscris: 01.10.2008

View PostMD, on 13 aprilie 2019 - 23:50, said:

@andrew1980 din moment ce ai postat pe threadul Samsung nu crezi ca-ti va recomanda cineva aici LG ...
Stiu acest lucru si sunt constient de acest lucru, stiu deasemenea ca daca sunt probleme mai grave la un model in asemenea threaduri ies la iveala... chiar daca este una monomarca. Sunt constient ca si la OLED, LG ar iesi castigator, dar sincer acolo am mai citit chiar pareri negative plus un televizor retrimis din cauza Image Burn desi tipul initial era tare pornit pe ea... si a confirmat ca dupa experienta OLED a cumparat un Q9 FN si trecerea nu era drastica, mai mult la meniu, la imagine mici diferente... deci se poate. OK la Threadul Qled am citit si pareri negative la un model rebut... vad ca e ca la loterie, ce panou nimeresti, colegul Gabone99 a putut sa-si argumenteze chiar corect cele sustinute. Un lucru stiu: nu vreau sa schimb televizorul dupa 2 ani ca incepe sa scada drastic calitatile ecranului cumparat la bani grei...macar un 5 ani cu folosire normala. Cu OLED parerile sunt cumva mai contrariate fata de QLED. DA OLED bate orice la culoare neagra adevarata si culori mai realiste calde, in schimb QLED cumva se bazeaza pe o thnologie mai veche si cumva dupa logica mea mai bine testata cumva... Daca nu am dreptate...asta e. Singurul lucru putin ingrijorator la Q9FN ar fi acel mediabox separat, despre care am mai citit ca au fost probleme... Daca televizorul se misca normal cu viteza normala in meniuri si appuri, daca uppscalingul lucreaza macar decent si sunet decent ( la 60Wati ar cam trebui sa fie) este un aparat OK. Nu sunt chitibusar la imagine, doar sa simt ca merita sa trec pe ceva nou. Fiindca tata la indemnul meu si-a cumparat anul trecut un TV LG 50UK6950PLB 4K si sincer am fost dezamagit total. Imagine mai slaba si spalacita aproape la toate situatiile ca si vechiul meu LG 42LA 690S din 2012 ( televizor foarte reusit de altfel cu woofer si imagine buna chiar si astazi) orice setare i-am facut . Atunci mi-am data seama ca majoritatea LED-urilor simple se fac asa de bascalie pentru tarile cu buget mai mic si nu mai investesc nimic in ele, daca vrei inaintare trebuie sa te orientezi catre OLED sau QLED...

#473
Gabone99

Gabone99

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 576
  • Înscris: 05.12.2010

View Postandrew1980, on 13 aprilie 2019 - 23:56, said:

Va multumesc mult de raspunsurile date, in acest caz dilema este hotarata, mai putine posibilitati de probleme, plus desi doar LED sa zicem asa dar totusi unul mai capabil full array (stiu din gama 2019 toate panourile QLED trec pe asta plus view angle si mai mare) . Problema DTS rezolvam prin media player 4K oricum prezent deja in arsenal...
Vezi ca Q9fn este full array local dimming (320 zone versiunea de 55 si 480 cea de 65) si microdimming care inseamna peste 1000 de zone care lucreaza impreuna pentru un contrast de 19000:1 (altfel nu se putea ajunge la aceste performante) iar gama 2019 are din ce am citit au cam stricat-o incercand sa implementeze niste unghiuri mai mari plus ca au acelasi numar de zone. Am omis un dezavantaj cu aceasta ocazia fata de OLED si anume unghiurile care sunt mult mai generoase la acesta insa de la 3.5m la mine pot sta 3 persoane pe canapea fara sa simtim color shifting sau probleme de contrast. Lipsa DTS-ului devine insa o problema daca folosesti ARC prin receiver multicanal pentru ca nu poate face passthrough la semnalul DTS din nici o sursa. Cam atat.

Edited by Gabone99, 14 April 2019 - 00:44.


#474
Jean-Luc_Picard

Jean-Luc_Picard

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,812
  • Înscris: 04.10.2014
Calibrat Q9 de 55 (139 cm). Panoul se comportă mai bine din unghi decât cel de 65 (165 cm). Altfel, cu Local Dimming pe maxim e cam de neutilizat (inclusiv din cauza influețelor asupra redării culorilor), iar dacă îl dai mai jos nu prea mai are negru cine știe ce.

Edited by Jean-Luc_Picard, 14 April 2019 - 08:24.


#475
Gabone99

Gabone99

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 576
  • Înscris: 05.12.2010
In SDR se recomanda local dimming pe standard iar în HDR pe high pentru ca doar asa accesează și maximum de luminozitate de care este capabil. După calibrare nici eu nu mai sesisez chiar același nivel de negru dar asta pentru a a apărut mai mult shadow detail și nu mai face black crush. In modul Natural de exemplu negru zici ca e de oled chiar și pe standard dar din păcate nu mai pot privi alt mod necalibrat.
Foarte interesant ce spui referitor la unghiuri. Bănuiesc ca este alt panou. La acest model se folosesc panouri Samsung și AUO. Al meu e Samsung.

Sunt curios sa vad aceeași poza de pe modelul de 55 dacă posesorul urmărește acest forum. .

Pardon prima era de la un Q8dn. Uitasem ca o mai aveam în telefon.

Attached Files


Edited by Gabone99, 14 April 2019 - 09:25.


#476
andrew1980

andrew1980

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 860
  • Înscris: 01.10.2008
Si astazi am cumparat televizorul... sincer, este de vis pentru mine. Chiar nu am cuvinte. O sa mai revin cu impresii cum ma obisnuiesc cu tot ce inseamna un TV modern high end. Si ati avut dreptate, nu este mare pentru camera in care s-a pus. Upscalingul face automat la orice canal care nu este 4K? Sau trebuie activat ceva? Am facut cateva setari, sincer imaginea fata de fosta ma da pe spate in majoritatea cazurilor . Meniul desi este altfel structurat, se misca usor si foarte repede.
Va multumesc pentru ajutorul dat mai ales @Gabone99
Si in magazin ( Media Galaxy Vivo Cluj) baiatul care merita nota 10: se pricepea chiar bine, am facut cateva teste pe un LG C8 55 OLED si pe 55 Q9FN expus... sincer depindea de materialul video cand care castiga in ochii mei. Baiatul a zis ca si el este de parere ca desi este un TV de exceptie noul OLED de la LG dar nimeni, absolut nimeni nu isi baga mana in fioc legat de fiabilitatea lor pe termen lung, mai ales ca i-am prezentat si lui asteptarile mele. Asa ca am ramas la acesta si sincer nu imi pare rau. ( Da stiu as fi fost la fel de multumit si cu un OLED la incepit, dar stiu cat de suparat eram la un burn in) . Acum singura intrebare ramane fiabilitatea relativa al QLEDurilor Hight end... sa speram. Oricum am facut si extragarantie 2 ani... macar 4 ani sunt acoperit. Setupul initial a fost neasteptat de usor cu Smart Things de la Samsung ( mai am un Note 9), 1 minut a durat cu semnal wifi etc...

#477
Gabone99

Gabone99

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 576
  • Înscris: 05.12.2010
Sa îl folosești cu (multă) plăcere și lipsa de griji. Chiar ma bucur pentru tine mai ales dupa cate "castane" mi-am luat prezentandu-l ca unica alternativa viabila la Oled. Foarte bună treaba cu extragarantia dacă s-a putut pt o asemenea investiție. Deși nu ar trebui sa fie probleme, nu se știe niciodată. Eu am luat doar 1 an extra.

Pentru upscaling nu trebuie sa activezi nimic dar îți recomand cu căldură sa folosești cu încredere Digital Clean View pe Auto sau low pentru posturile TV cel puțin sau sursele de calitate mai îndoielnică. Eu o folosesc chiar pe Netflix in unele titluri SDR mai vechi iar efectul este spectaculos.

Atentie la cablul de la One Connect Box la TV. Știu ca are 5m lungime și trebuie strâns, încearcă sa nu îl faci colac, eu am avut niște surprize de era sa îl returnez. Deoarece este un cablu subțire, posibil neecranat, ciudat, prin care trece și 220v (sursa de alimentare e în One Connect Box la acest model) se creea un fel de câmp electromagnetic și când ma apropiam de TV scotea un zgomot ciudat de parca maraia la mine😬. Am rezolvat problema intinzandu-l pe o suprafață mai mare în spatele televizorului.


Tot ce îți mai lipsește acum e o calibrare (la Samsung culorile out of the box sunt printre cele mai departe de standard)... Dar baby steps...

Azi puteți sa va puneți ceasul sa sune la 4:00 deoarece începe primul episod din 👑Game of Thrones👑 - Final Season.😝😍😅

Edited by Gabone99, 14 April 2019 - 17:46.


#478
excentryc

excentryc

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,498
  • Înscris: 15.07.2005

View Postandrew1980, on 13 aprilie 2019 - 19:27, said:

... din cauza ca aceste televizoare nu se vand sub dimensiunea de 138-139cm sunt nevoit sa optez pentru aceste marimi...
Mai este varianta Q6FN pe care o detin (49 inch = 124 cm) ... personal sunt multumit de acest TV. Nu stiu exact ce pretentii ai de la TV.

#479
raducanmihai

raducanmihai

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 578
  • Înscris: 26.01.2009
Pentru Q8DN a apărut o actualizare de soft, 1251.0: https://www.samsung..../QE55Q8DNATXXH/

#480
Gabone99

Gabone99

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 576
  • Înscris: 05.12.2010
S-au mișcat repede având în vedere ca au anunțat ca îl vor lansa la sfârșitul lunii aprilie. Nu găsesc nimic despre el în schimb. În USA nici nu a ajuns.

Edited by Gabone99, 16 April 2019 - 07:00.


#481
andrew1980

andrew1980

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 860
  • Înscris: 01.10.2008
A aparut si pentru Q9FN cel putin pe siteul oficial samsung, l-am descarcart, pus pe un USB Flash gol, dar cand vreau sa fac upgrade de pe usb flash device zice ca nu vede nimic si ca am cel mai nou soft ( am versiunea 1202)
Later Edit: nu am descarcat versiunea cea buna. Trebuie sa descarcati prima versiune All OS.b Facut update, nu vad nimic schimbat dar probabil au fost facute schimbari, este o actualizare destul de consistenta ca si marime.

Edited by andrew1980, 16 April 2019 - 09:34.


#482
Gabone99

Gabone99

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 576
  • Înscris: 05.12.2010
Mai ai un pic de răbdare sa vedem ce reacții sunt ca de făcut îl faci dar de revenit la update-ul anterior nu mai poti.

#483
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Facut eu update pe un Q7FN
Nu vad nicio schimbare, nici in bine nici in rau, se misca la fel ca si pana acum

#484
Gabone99

Gabone99

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 576
  • Înscris: 05.12.2010
Ok. Bine de știut dar poate avea alte efecte pe alte modele.

#485
andrew1980

andrew1980

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 860
  • Înscris: 01.10.2008
Am observat un efect benefic, cel putin in cazul Q9FN: intra mai repede in aplicatiile Youtube, Netflix si HBO Go. Diferenta se simte cel mai bine in cazul ap. Youtube. Intra instant acum in meniu(inainte avea un pic de lag). In rest altceva nu am observat. Si astazi am primit prin curier telecomanda clasica pe care l-am primit gratis la cumpararea televizorului. Nu este una originala, este facuta de Thompson dar special modelelor Samsung. Sincer eram un pic sceptic in legatura cu aceasta, dar functioneaza absolut perfect, fiecare buton cu fiecare specificatie al televizorului. Da, nu este asa de schick si frumos ca si cea originala metalica, in schimb in unele cazuri te scuteste clar de cateva etape pe care trebuia sa-l parcurgi cu cea originala foarte minimalista. Mai ales daca ai card CI+ si schimb canalele din telecomanda televizorului...
https://photos.app.g...E9YC3T9rKGxsEy7
De altfel se poate cumpara si separat, este undeva pe la 50 lei.

Edited by andrew1980, 16 April 2019 - 12:21.


#486
Gabone99

Gabone99

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 576
  • Înscris: 05.12.2010
O sa îl pun și eu mâine când ajung acasă. Poate pana atunci mai apar și niște informații în plus.
E utila și telecomanda aia eu am cumpărat o clona chinezeasca la cea numerica cu 30 de lei din piață special ca să pot întra în meniul service și gândindu-mă ca îl poate ajuta pe Adrian la calibrare sa între direct în meniul de imagine dar tot pe aia metalica a folosit-o😝

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate