Casa din cânepă
#2089
Posted 13 May 2020 - 14:47
#2090
Posted 15 May 2020 - 06:58
bobitzaaa, on 13 mai 2020 - 14:47, said:
A nu se rata asta:[...] Epiiiic! Intrasem acolo, la un moment dat, de prea mare plictiseala. Am renuntat sa mai vad ce se intampla cand am conisderat ca n-avea cum sa iasa mai rau decat era in acel moment. M-am inselat Somnul ratiunii produce monstri! ... Saracu' Goya ... cata dreptate avea ... |
#2091
Posted 15 May 2020 - 07:43
DIY, on 23 aprilie 2020 - 21:14, said:
Revenind la Gorenje, m-am indreptat care un frigider bordo dar iau, in calcul, si varianta sigura; cea cu frigiderul negru. Numai ca ala negru este "frostless" iar cel bordo este "no frost plus" Cel negru are "sistem de racire static" al congelatorului, pe cand cel bordo are "no frost". Ce-o fi insemnand asta? Aveti idee? Mai pe romaneste .. inseamna ca ma car cu oala cu apa fierbinte, prin casa, sa dezghet congelatorul? Am o combina frigorifica Gorenje cu 2 compresoare (functionare independenta frigider / congelator) de vreo 15 ani. Functioneaza inca perfect, doar ca i s-or ruginit usile, trebuie sa caut sa le schimb. Nu stiu care ii principiul de lucru, dar odata oprit congelatorul, baga "ceva" cald pe serpentine si se topeste gheata, indiferent cat de multa ar fi, in cca. 20 de minute. Are o tevushka din plastic, o infigi intr-un decupaj la baza compartimentului congelatorului, ca un mic burlan, si pui o cratita sa curga apa in ea. In cateva minute incepe gheata sa trozneasca si curge apa in cratita. DIY, on 24 aprilie 2020 - 17:57, said:
Ouch! Acum inteleg de ce unul este sensibil mai scump decat celalalt Viva bordoooo! Asta, de fept, m-a ajutat sa-mi clarific optiunile. Multam! Quote
NoFrost Plus Congelează doar ce vreți să congeleze Unul dintre cele mai bune sisteme de răcire de pe piață, instalat în compartimentul congelatorului, previne acumularea de gheață, menținând un consum scăzut de energie, în timp ce în compartimentul frigiderului menține un microclimat ideal pentru mâncarea proaspătă. Circulația aerului ionizat previne uscarea alimentelor și menține vitaminele și mineralele acestora. Quote
NoFrost Plus Fară dezghețare. Este magic! Sistemul NoFrost Plus împiedică acumularea gheții pe mâncare și pe compartimentele aparatului, permițând alimentelor să fie în formă maximă și să vă scutească de problemele legate de dezghețare. Ca rezultat, gradul de folosire a capacității de stocare este maxim, iar congelatorul este curat și aranjat, pentru că pachetele sau bucățile de alimente nu se vor lipi una de cealaltă. Edited by Hunor_66, 15 May 2020 - 07:36. |
#2092
Posted 15 May 2020 - 21:14
Multam!!
Fara dezghetare - Magic! Asa sa fie! Edited by DIY, 15 May 2020 - 21:15. |
#2093
Posted 15 May 2020 - 21:48
Am luat o combina Gorenje acum si nu imi place. Legumele puse in tava aia crispy nu raman crispy prea mult timp. Se strica mult mai repede decat in frigiderul din apartament. Mult mai repede.
Gresesc eu ceva? Temperatura e suficient de scazuta, alimentele sunt reci. |
#2094
Posted 15 May 2020 - 22:28
Hai sa bat un picut campii ... in necunostinta de cauza ...
Eu am constatat ca toate sistemele aste, fara gheata, au darul de a tufli legumele, de a deshidrata branza si ce mai prind ele, pe-acolo. Cuvantul magic fiind des-hi-dra-ta-re Sa fie asta explicatia, si in cazul tau? Daca e asa, e simplu. La mine, toate stau in cutii, pungi etc, mai rar direct in "bataia" aerului din frigider; chiar si in crisper. Nu-i vorba, ca eu oricum le tineam asa, infofolite. E mai multa ordine asa si ... cum fixatiile mele sunt de multiple feluri, macar p-asta o "linistesc" in acest fel. |
#2095
Posted 16 May 2020 - 00:13
Din motive obiective (mai tineti minte ce gresie am reusit sa aleg, de la distanta, pentru baia din garaj? ) trebuie sa ma concentrez, in continuare, pe lucrari de exerior.
Am nevoie de (cel putin) doua ziduri de taluzare, pe care doresc sa la fac din lemn. Buuun ... acum intrebarea este: cu ce as putea trata lemnul (proaspat , netratat, de conifere) de la gaterul local, astfel incat sa reziste cat mai mult? O parte din lemn va fi in contact cu solul si pietrisul de dren, iar restul va fi in bataia soarelui ... si-a vantului ... si-a ploii s.a.m.d. Desi am speriat toate magazinele din zona cumparand si ultimul strop de vopsea pitura neagra, pentru toate trebuintele posibile, parca terasarile astea le-as vrea, cumva, mai aproape de aspectul de lemn; chiar daca nuanta ar iesi mult mai inchisa. Varianta la indemana este sa le mozolesc, bine de tot, in amorsa pentru hidroizolatii, dupa care sa le vopsesc cu ... negru. Momentan ramane ca back-up. Altminteri?! Ceva care sa mentina aspectul de lemn? Poate ceva ce se gaseste, cu usurinta, prin magazinele de profil (alea mari)? Sau ceva de genu' ... https://www.emag.ro/...5/pd/D8ZKY0BBM/ Astept sugestii. Multam! Ca idee, asta este ce-mi doresc: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/qaMPqKp6yvk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by DIY, 16 May 2020 - 00:21. |
#2096
Posted 16 May 2020 - 01:08
DIY, on 15 mai 2020 - 22:28, said:
Hai sa bat un picut campii ... in necunostinta de cauza ... Eu am constatat ca toate sistemele aste, fara gheata, au darul de a tufli legumele, de a deshidrata branza si ce mai prind ele, pe-acolo. Cuvantul magic fiind des-hi-dra-ta-re Sa fie asta explicatia, si in cazul tau? Daca e asa, e simplu. La mine, toate stau in cutii, pungi etc, mai rar direct in "bataia" aerului din frigider; chiar si in crisper. Nu-i vorba, ca eu oricum le tineam asa, infofolite. E mai multa ordine asa si ... cum fixatiile mele sunt de multiple feluri, macar p-asta o "linistesc" in acest fel. De unde apa, ca nu-i apa in frigider / congelator. Ba da, este, in aerul din frigider / congelator, si care provine din umiditatea alimentelor care se pun acolo. Bun, si-atunci sistemul este gandit sa elimine toata umezeala din aer, adica sa fie un aer foarte uscat in frigider / congelator. Ceea ce deshidrateaza tot ce bagi in frigider / congelator, daca nu le pui in pungi perfect inchise, pe fiecare. Asta e efectul secundar al "no frost". cumparator, on 15 mai 2020 - 21:48, said:
Am luat o combina Gorenje acum si nu imi place. Legumele puse in tava aia crispy nu raman crispy prea mult timp. Se strica mult mai repede decat in frigiderul din apartament. Mult mai repede. Gresesc eu ceva? Temperatura e suficient de scazuta, alimentele sunt reci. Se mucegaiesc ? Sau se deshidrateaza si devin uscate si stafidite ? DIY, on 16 mai 2020 - 00:13, said:
Am nevoie de (cel putin) doua ziduri de taluzare, pe care doresc sa la fac din lemn. [...] Astept sugestii. Multam! Un tratament ar fi cu bitum la galeata, dar nu se mai vede desenul lemnului... Sau o lazura pentru yachturi. Oricum, in timp tot vor putrezi. Planeta isi ia inapoi ce-o creat... |
#2097
Posted 16 May 2020 - 01:30
Sau ... revin la obiceiuri mai vechi si ard lemnul, pentru finisaj & protectie.
Nu, nu doresc sa le fac din beton. Nu este vorba numai despre aspect, ci si de dorinta mea de a evita folosirea betonului in exces. Daca putrezesc parti din ele (ziduri, adica) ... le inlocuiesc; cand o fi sa se intample si asta. Lemnul e lemn si, folosit in exterior, necesita intretinere si / sau inlocuire. Stiu asta si nu consider ca e o problema. Ah! Am uitat sa mentionez si ca inaltimea este de vreo 50, respectiv 80cm. Ca idee, uite un "zid" din scandura de lemn de 50mm grosime. O fi el din lemn tratat (pressure treated) dar ... eu il stiu, asa, de vreo 15 ani ... Sanatosi sa fim! Attached FilesEdited by DIY, 16 May 2020 - 01:33. |
#2098
Posted 16 May 2020 - 06:08
Cred ca cele mai bune sanse le ai daca arzi puternic lemnul la baza stalpului apoi il bagi in ceva bituminoase. Si peste "cta" ii dai niste straturi sanatoase de ulei. Nu gasesti poate ceva lemn de salcam prin zona? Cu stalpi din aceia tratati cum am zis ... nu ii schimbi mai devreme de 10 ani. Fara coaja .. stiu ca e un sfat poate peiorativ pt cineva ca tine dar poate mai citesc si altii pe aici, e totusi public.
Edited by catalijns, 16 May 2020 - 06:09. |
|
#2099
Posted 16 May 2020 - 06:21
Nu merge sa hidroizolezi partea de contact cu solul cu o folie? Ma gandesc si eu la o solutie pt taluz, deoarce voi avea nevoie.
|
#2100
Posted 16 May 2020 - 06:32
#2101
Posted 16 May 2020 - 06:52
catalijns, on 16 mai 2020 - 06:08, said:
Cred ca cele mai bune sanse le ai daca arzi puternic lemnul la baza stalpului apoi il bagi in ceva bituminoase. Si peste "cta" ii dai niste straturi sanatoase de ulei. Nu gasesti poate ceva lemn de salcam prin zona? Cu stalpi din aceia tratati cum am zis ... nu ii schimbi mai devreme de 10 ani. Fara coaja .. stiu ca e un sfat poate peiorativ pt cineva ca tine dar poate mai citesc si altii pe aici, e totusi public. Ce vreau eu, e fara stalpi , ca in filmulet. Am spus ca m-am gandit si la ars lemnul dar partea din pamant tot are nevoie de ceva, in plus. Asta inseamna sa dau cu solutie bituminoasa pe toate laturile in contact cu solul , ramanand ca acelea, la vedere, sa fie uleiate; si atat. Doar ca nu am cum fi pe snatier si mi-e ca iese o manjeala ... Nu, salcam nu gasesc. Nu zic ca n-o fi, dar nu am cum da de el, de la distanta. porumbelul_alb, on 16 mai 2020 - 06:21, said:
Nu merge sa hidroizolezi partea de contact cu solul cu o folie? Ma gandesc si eu la o solutie pt taluz, deoarce voi avea nevoie. Paaaiii ... n-am cum. Apa (de ploaie, sa zicem) se va scurge intre lemn si folie si n-am facut nimic. bobitzaaa, on 16 mai 2020 - 06:32, said: Multumesc, dar nu e ce vreau eu. Am pus un filmulet cu felul in care se construieste un zid de taluzare din dulapi de 150x150mm. Unii vor fi in contact cu pietrisul din zona de drenare si, pentru astia, as vrea sa gaesc solutia optima; optima, pentru mine, in raport cu constrangerile mele, actuale Poza cu"zidul" acela, din scandura de lemn si cu stalpi de sustinere, am pus-o numai fiindca am vrut sa exemplific felul in care rezista lemnul, in timp. De construit, insa, construiesc ca in film. |
#2102
Posted 16 May 2020 - 07:01
Pare interesanta ceea ce face in filmuleț, la fel de grosi vrei sa pui si tu dulapii aia? Pare cam scumpa lucrarea, acum depinde pe ce lungime vrei sa il faci. Ar arata f frumos.
Si eu as vrea sa pun cat mai putin beton, ma gandeam si la o varianta cu zid de piatra. Edited by porumbelul_alb, 16 May 2020 - 07:04. |
#2103
Posted 16 May 2020 - 09:06
Incearca sa faci o chestie: la baza taluzului, pune un strat de piatra zidita, vreo 20-30 cm.
Lemnul sa stea in contact cu piatra, nu cu pamantul. Pamantul tine umezeala, piatra nu. Lemnul in contact cu piatra se zvanta dupa ploaie, cel in contact cu pamantul putrezeste. |
|
#2104
Posted 16 May 2020 - 09:29
Sub dulapii din lemn pun un strat de drenaj, din piatra. In filmuletul pe care l-am pus se face o chestie foarte similara.
In amonte de taluzul din lemn pun, tot asa, un strat de piatra (vertical), si abia dupa el, pamantul. Apa va fi drenata foarte repede. Cu drenuri facute cum trebuie se rezolva foarte multe. Ia uite, ca exemplu, cum clipocesc drenurile mele, care strang apa de pe langa casa: Attached FilesEdited by DIY, 16 May 2020 - 09:29. |
#2105
Posted 16 May 2020 - 09:33
DIY, on 16 mai 2020 - 09:29, said:
Sub dulapii din lemn pun un strat de drenaj, din piatra. In filmuletul pe care l-am pus se face o chestie foarte similara. In amonte de taluzul din lemn pun, tot asa, un strat de piatra (vertical), si abia dupa el, pamantul. Pe fata lemnului catre amonte (catre piatra) si pe cantul de jos (in contact cu piatra), dai cu bitum (2-3 straturi). Pe fata libera si cantul de sus (expus la soare si intemperii), dai cu o lazura pentru yachturi, ce culoare iti place. |
#2106
Posted 16 May 2020 - 09:45
Si, uite-asa, ai ajuns la problema mea
Sa las chestiile astea, delicate, cu ce culoare unde anume merge ... pe mana altora? Cand eu nu pot fi acolo? Sau sa caut, in continuare, o solutie care sa nu presupuna folosirea unor solutii diferite? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users