Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La multi ani @fiuny!

Ghiocei - nu mai infloresc

Laowa 10mm F/2.8 pentru FF

Daca imi fac casa cu fosa, cat co...
 Navigatie Octavia 3

Cum obtin reducere la Bolt? Sau e...

Garantie reciclabile, monopolizata?

Suport auto biciclete
 A murit Vasile Diba 1954-2024

A postat pe tiktok o varianta cu ...

Sfat curațare TEI

Shell script pentru 3 update-uri ...
 Pareri plita cu inductie cu hota ...

"Incident" in mall

Credit si avans cu plata cash - l...

alternativa pentru artelac night ...
 

Smart TV fara mufa scart.

- - - - -
  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1
ionut_blue

ionut_blue

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,926
  • Înscris: 07.08.2011
Salut. Smart tv Samsung fara scart si reciver Telekom care are doar mufa scart...cum le conectez?

#2
aris86

aris86

    Traieste constient!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,490
  • Înscris: 26.02.2010
Caută un conector RCA-Scart. Schimba receiverul de la Telekom cu unul de ultima generație.

Edited by aris86, 15 April 2016 - 09:20.


#3
ionut_blue

ionut_blue

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,926
  • Înscris: 07.08.2011
Reciverul este Sd, oare cel hd are mai multe optiuni de conectare?

#4
born2lose

born2lose

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,743
  • Înscris: 06.09.2004
da, cel hd are hdmi. treci la un receiver din secolul asta.

#5
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002
asta e cea mai buna varianta, un decodor hd
altfel mai bine ramaneai la vechiul televizorul crt, se vedea mai bine decat "smartul"

#6
ionut_blue

ionut_blue

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,926
  • Înscris: 07.08.2011
Multumesc!

#7
Tudor Popescu

Tudor Popescu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 654
  • Înscris: 21.04.2007
Conexiunea YPBPR poate lucra ca AV simplu, conectezi doar verde ( care e video) si alb si rosu, asta daca ai RCA la receptor. Calitatea va fi...COMPOSIT. Vechile COSHIP aveau doua SCART ( scart out scart in) si video out composit + audio afferent.
Treci mai bine la HDMI.  Ia receiver HD. SCART, este prezent pe multe televizoare inca, insa sincer, daca pe HD si FHD le mai vad un oaresice rost, pe TVuri 4K nu mai vad rostul SCART. Eu am un Panasonic 55CX700 4k care are SCART, dar eu am folosit scart ca sa scot audio catre un amplif stereo. Acuma, e absolut inutil.

#8
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,792
  • Înscris: 01.12.2001
Sau temporar prin RF.
Recomand si eu HDMI.

#9
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gazul este prea scump in RO.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 87,812
  • Înscris: 14.10.2008

View Postaeon, on 15 aprilie 2016 - 09:35, said:

asta e cea mai buna varianta, un decodor hd
altfel mai bine ramaneai la vechiul televizorul crt, se vedea mai bine decat "smartul"

Tataie de la Miesti, unde singura optiune de TV este DTH-ul, are Orange TV cu receiver HD conectat prin Scart la un CRT, deci receiverele inca au Scart toate.

Pe TV se vede 16:9 cu dungi sus si jos, letterbox.

#10
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,221
  • Înscris: 08.02.2011
Orange TV am si eu, se vede foarte prost, chiar si pe HDMI, ca si un divx din ala de 700MB (e setat 720p sau 1080i, ca 1080p nu are jaful ala de la Orange). Numai HD nu sunt programele alea. Pe CRT se vad foarte bine in schimb.

#11
Tudor Popescu

Tudor Popescu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 654
  • Înscris: 21.04.2007
Multe receivere incep sa nu mai aiba nici SCART...au HDMI si RCA sau un adaptor JACK-RCA.

Mai stiu eu pe cineva care si-a luat receptor HD de la UPC, Cisco-ul DVR, si nu stia de ce nu se vede HD. Era ofticat ca l-a conectat si nu stia de ce nu are HD...si de fapt l-a conectat pe SCART, in loc de HDMI. Ca avea mediabox SD DVR inainte...Atehnic omul...

#12
queron

queron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,480
  • Înscris: 31.01.2016
Cum sa ai smart tv si sa folosesti decodorul cu scart? Nu mai bine te intorci la CRT?

#13
ionut_blue

ionut_blue

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,926
  • Înscris: 07.08.2011
Nu se pricep toti...de asta am intrebat aici.
Led-ul vechi de 3 ani pe care il am are scart.Mare mi-a fost mirarea cd am incercat sa probez tv nou ca nu am unde baga mufa.Stiu ca imi treb receiver hd, deja am sunat la Telekom.

Edited by ionut_blue, 15 April 2016 - 11:31.


#14
queron

queron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,480
  • Înscris: 31.01.2016
Perfect.

#15
Tudor Popescu

Tudor Popescu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 654
  • Înscris: 21.04.2007

View Postqueron, on 15 aprilie 2016 - 11:18, said:

Cum sa ai smart tv si sa folosesti decodorul cu scart? Nu mai bine te intorci la CRT?

Uite asa cum are un coleg de-al meu de la serviciu, Receiver DIGI SD ( 2 Buc), pe SMART TVuri ( un Panasonic de 50'' si un Samsung de 40''), avand digi satelit. Are si Digistick ( cand cade netul de la firmulita de cablu+net). Si ca sa faca rost de receiver HD trebuie sa refaca contractul. Net si TV cablu are de la o firmulita locala ( doar TV analogic 42 canale ( insuficiente si cu calitate proasta ( de aceea are si DIGI SATELIT, pt calitate mai buna) oricum se uita la antene...ma rog nu e treaba mea,si un net de 20MBPS parca, plateste doar 35 lei luna pt net si tv cablu)). Asteapta si el sa vina RDS pe la el cu fibra, sau UPC...va fi mai scump dar si calitate mai buna.
Deci, se poate. Bine ca nu cupleaza pe composit cu adaptor scart...sau pe composit direct...calitate excelenta. Momentan, isi mai clateste ochii cu HD doar cu TVR HD prins pe DVB_T2.


View Postionut_blue, on 15 aprilie 2016 - 11:28, said:

Nu se pricep toti...de asta am intrebat aici.
Led-ul vechi de 3 ani pe care il am are scart.Mare mi-a fost mirarea cd am incercat sa probez tv nou ca nu am unde baga mufa.Stiu ca imi treb receiver hd, deja am sunat la Telekom.
Daca receiverul are RCA poti folosi mufa verde de la YPBPR si mufa galbena de la receiver ( daca are asa ceva) sau pe RF Modulator ( pana primesti receptorul HD). E aiurea sa mai stai azi pe receptor SD...cand ai TV led de ultima generatie. Vezi cum faci sa iei un receptor HD...apropos, YPBPR este interfata care suporta HD, Full HD.

#16
costeld69

costeld69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,689
  • Înscris: 07.02.2011

View Postionut_blue, on 15 aprilie 2016 - 09:18, said:

... Smart tv Samsung fara scart ......
Ce model e tv-ul, n-ai primit adaptorul scart?
http://shop.screenli...ble-500x500.jpg

Edited by costeld69, 15 April 2016 - 11:53.


#17
dragosmacovei

dragosmacovei

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,270
  • Înscris: 30.12.2013
Cere-le card CI+ si scapi de aparate in plus, cabluri, a doua telecomanda...

#18
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gazul este prea scump in RO.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 87,812
  • Înscris: 14.10.2008
Eu ascult TV-ul la sistemul Home Cinema prin SCART. Sistemul este din 2007 iar TV-ul din 2014, non smart.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate