Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...

Share abonament Netflix
 Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular
 Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s

Altercație

Cartonașe și stickere t...
 Ciobanesc german - zgarda electro...

Ce este instalatia asta? (Valea B...

BD-R Verbatim 25gb salvare Fisier

Lupte WW2
 

Incalzirea globala - problema reala

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
1866 replies to this topic

#1
valdan71

valdan71

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 738
  • Înscris: 26.01.2006
Dupa ce atatia si-au expus (incluziv in acest forum) agresiv parerea ca incalzirea globala e o gogorita inventata de ecologisti,
conferinta UN de la Paris privind combaterea schimbarilor climatice indica faptul ca conducatorii lumii o recunosc si sunt siliti
sa faca ceva (macar sa discute pe tema). Deci e pe bune.
Evident ca masurile propuse vor fi insuficiente, greu de pus in practica si verificat. Interesele marilor corporatii (petroliere, auto,
chimice etc.) sunt cu totul altele decat ale majoritatii populatiei, iar grija pentru sanatatea planetei de maine nu intra printre acestea.
De asemenea consumismul si comoditatea sunt greu de combatut.

Edited by valdan71, 12 December 2015 - 14:27.


#2
Ann0nyym0us

Ann0nyym0us

    Arrogant bastard

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,416
  • Înscris: 15.12.2009
Ok.

#3
ipel

ipel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,201
  • Înscris: 11.03.2013

 valdan71, on 12 decembrie 2015 - 14:25, said:

De asemenea consumismul si comoditatea sunt greu de combatut.
O sa ne trezim (sau poate nici atunci :( ) cand o sa avem poluare precum cea din China.

#4
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,737
  • Înscris: 15.06.2007
Un exemplu care-mi vine in minte: Dubaiul. Au facut din nimic o falsa atractie turistica mondiala. Patinoare si partie de ski  in mall, insule artificiale, cel mai mare aeroport, cel mai inalt zgaroe nori.
Pentru ce?
Cata energie consuma alea, cata poluare genereaza ele, numai constructia insulelor.
Hub ul acela international, semi util, (existau curse intercontinentale spre asia si australia si inainte de a fi construit).
Se incearca crearea unor nevoi inutile. Azi esti "taran" daca nu ai fost in Dubai.. sa vezi ce? Toate importurile de masini de lux din lume? Per total (la fel ca si in restul lumii ) Dubaiul arde gazul de pomana. Atrage populatie intr-un loc relativ impropriu vietii (fara AC, apa imbuteliata) fara terenuri fertile. Ei depind de importuri si turism. Un tarâm 100% artificial, unde cu greu se poate trai natural.

As vrea ca fiecare tara sa aibe fabrici de panouri fotovoltaice (chiar daca au eficienta scazuta) sa fie peste tot: parcari umbrite de panouri foto, blocurile si casele, zidurile lor unde bate soarele. S-ar putea acoperi peste 50% din necesarul electric din timpul zilei, si noaptea sa se foloseasca hidro si eolian.  Avem atata energie gratis de la soare, dar ca nu se fac destule pentru captarea ei. Si ar ramane multi fara o pita ( arabii).

 ipel, on 12 decembrie 2015 - 14:46, said:

O sa ne trezim (sau poate nici atunci :( ) cand o sa avem poluare precum cea din China.
Am avut poluarea aia, dar s-a mai redus.  Copsa Mica?  
Daca europa si USA aveau acum milioanele de masini non Euro, aerul ar fi fost irespirabil.

Chinezii au zeci de mii de copii bolnavi cu boli respiratorii. Incep sa plateasca pentru poluarea nesabuita. Norocul nostru este ca sunt destul de departe de noi.

#5
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,608
  • Înscris: 05.12.2005
Ar fi destul ca fiecare să stingă luminile când nu are nevoie de ele şi să scoată din prize ce merge degeaba. S-a calculat că doar la nivelul UE consumul adaptoarelor de telefon lăsate aiurea în prize depăşeşte pe cel total al unui oraş mediu.
Mai există şi poluarea dată de agricultură. O vacă de ex. poluează de-a lungul vieţii cu mai multe gaze cu efect de seră (CO2, metan) decât o maşină, luând în considerare şi activităţile cu furajele, igienizarea, etc.

#6
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,711
  • Înscris: 16.11.2012
Inca o proba la DOSARUL MISTIFICARII NUMITE INCALZIREA GLOBALA/ Meteorologii anunta cea mai severa iarna in ultimii 100 ani : http://www.cuvantul-...mii-o-suta-ani/

"Un raport secret al Națiunilor Unite ajuns public arată că temperatura globală nu a crescut în ultimii 15 ani.  Cei mai de seamă cercetători pe tema încălzirii globale au fost îndemnați să ascundă faptul că temperatura globală nu s-a modificat în ultimii 15 ani, scrie Daily Mail."

Fosti angajati si astronauti de la NASA contesta minciuna INCALZIRII GLOBALE : http://www.cuvantul-...lzirea-globala/

49 de foşti angajaţi NASA, printre care şapte astronauţi Apollo şi doi foşti directori ai Centrului Spaţial Johnson din Huston, au redactat o scrisoare în care denunţă atitudinea tendenţioasă a Agenţiei Spaţiale Americane în chestiunea încălzirii globale.
În scrisoare este criticat cu precădere Institutul Goddard pentru studii spaţiale, pentru că directorul Jim Hansen şi climatologul Gavin Schmidt au fost foarte vocali cu avertismentele legate de cauzele schimbărilor climatice, scrie businessinsider.com.
Cei 49 de foşti angajaţi susţin că NASA se foloseşte prea mult de modele climatologice complexe care s-au dovedit a fi ineficiente în prezicerea evoluţiilor climaterice pentru următorul deceniu sau două, darămite perioade mai lungi.
Ei susţin că NASA are o atitudine activistă într-o chestiune care n-a fost încă dovedită ştiinţific."

Planurile ONU pentru un ‘GUVERN MONDIAL’ cu pretextul INCALZIRII GLOBALE : http://www.cuvantul-...lzirii-globale/

De la minciuna incalzirii globale la criza alimentara si infometarea populatiei. : http://www.cuvantul-...gru-inchisoare/

"adevarul crud e ca oricine sustine teoria aberanta a “incalzirii globale provocata de om”, este un colaborator al celei mai criminale inselatorii din istorie. Da, criminala, nu numai pentru ca reprezinta o hotie ordinara ale carei victime sunt cetatenii europeni, dar, de asemenea, aceasta teorie condamna la moarte sute de mii de oameni din tarile sarace, prin ocuparea unor suprafete tot mai mari de teren agricol cu culturi pentru biocombustibili, subventionate de UE. Fireste, asta mareste profiturile companiei Monsanto de exemplu,"

..............

#7
_-AppleS-_

_-AppleS-_

    ✮✮✮✮✮✮✮✮

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 09.07.2014
Romanul saracul nu prea percepe treaba asta cu poluarea , el merge cu tractorul Audi A4 , BMW din anii de gratie 1999-2001 , preferabil motor 3.9 litri+ , DIESEL normal (merge si cu ulei ars de la shawormerie) ,  si da-le la prosti fum in nas .
Macar daca erau spargatori de banci , era chiar buna o perdea dasta de fum atunci cand apasau pe acceleratie pentru a fugi de politie.
O sa-mi iau si eu un tractor dasta special pentru cei care au afinitate pentru fum , ca sa am placerea de a da roata in jurul casei tale pana cand o sa crezi ca s-a lasat ceata afara . Si in jurul parcului unde se joaca copii , acolo fac direct burnout ca sa stim o treaba .

Apropo Romania, singura tara din UE care nu are statii pentru masinile care merg pe gaz natural. la inceputul anului .
Acum avem 1 , conform http://cngeurope.com...ntries/romania/
Pana si Moldova are mai multe statii CNG , suntem ultima tara din Europa (nici macar legislatia nu e facuta) care aude de asa ceva , este clara grija noastra pentru mediu .
GNC este mai:
  • CURAT Gazul natural comprimat (GNC) e carburantul fosil cu cea mai curata ardere. Vehiculele pe gaz natural emit cu pana la 30% mai putin gaze cu efect de sera decat vehiculele pe benzina sau motorina.
  • IEFTIN Utilizarea GNC reduce mult costurile detinatorilor de vehicule. In functie de piata locala, stilul de conducere etc, costul rularii pe GNC e cu 40-60% mai redus decat pe motorina sau benzina.
  • SIGUR GNC nu este toxic si se disperseaza rapid. Are un punct de aprindere mai inalt decat benzina si motorina, ceeace reduce sansele de aprindere accidentala.
  • SILENTIOS Motoarele pe GNC pot fi mai silentioase cu pana la 50% fata de motoarele diesel. La pachet vin o durata mai mare de viata a motorului si o economie de bani.
Despre masini electrice sau hibride nici nu mai spun , sunt unii atat de conservati (ca sa nu zic inapoiati) in gandire , ca nici nu are rost sa le prezinti avantajele unei noi tehnologii , ei o tin una si dreapta (e scumpa , nu are autonomie , "Nu trage ca Audi 3.0" , "Nu toarce motorul ca la DIESEL-ul meu 3.0" ) => piata nu prezinta interes deci firmele nu investesc , este un cerc vicios in care toata planeta are de pierdut .
Romanii in special cumpara forase si tractoare rupte din alte tari si imput aerul cu emisiile lor manevrate ( fara DPF care este scos ulterior ca doar e scump la buzunar ) , sa mai vorbim despre emisiile manevrate direct de producator ?

Edited by _-AppleS-_, 12 December 2015 - 15:35.


#8
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,698
  • Înscris: 07.02.2003

 valdan71, on 12 decembrie 2015 - 14:25, said:

Dupa ce atatia si-au expus (incluziv in acest forum) agresiv parerea ca incalzirea globala e o gogorita inventata de ecologisti,
Pai cam asa si este. Statul insa e destept, ia gogoritele si le transforma in tot felul de taxe si chestii inutile :)

Edited by andreic, 12 December 2015 - 15:33.


#9
_-AppleS-_

_-AppleS-_

    ✮✮✮✮✮✮✮✮

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 09.07.2014

 mihaicozac, on 12 decembrie 2015 - 15:26, said:

O vacă de ex. poluează de-a lungul vieţii cu mai multe gaze cu efect de seră (CO2, metan)
Tocmai bun pentru masini CNG .

#10
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,737
  • Înscris: 15.06.2007

 mihaicozac, on 12 decembrie 2015 - 15:26, said:

Ar fi destul ca fiecare să stingă luminile când nu are nevoie de ele și să scoată din prize ce merge degeaba. S-a calculat că doar la nivelul UE consumul adaptoarelor de telefon lăsate aiurea în prize depășește pe cel total al unui oraș mediu.
Mai există și poluarea dată de agricultură. O vacă de ex. poluează de-a lungul vieții cu mai multe gaze cu efect de seră (CO2, metan) decât o mașină, luând în considerare și activitățile cu furajele, igienizarea, etc.
Si o proasta care nu avorteaza la timp va polua enorm cu puradeii care vor cere de mancare, masina cu benzina etc. Oamenii polueaza din clipa in care deschid ochii.

 _-AppleS-_, on 12 decembrie 2015 - 15:32, said:

Romanul saracul nu prea percepe treaba asta cu poluarea , el merge cu tractorul Audi A4 , BMW din anii de gratie 1999-2001 , preferabil motor 3.9 litri+ , DIESEL normal (merge si cu ulei ars de la shawormerie) ,  si da-le la prosti fum in nas .
Macar daca erau spargatori de banci , era chiar buna o perdea dasta de fum atunci cand apasau pe acceleratie pentru a fugi de politie.
O sa-mi iau si eu un tractor dasta special pentru cei care au afinitate pentru fum , ca sa am placerea de a da roata in jurul casei tale pana cand o sa crezi ca s-a lasat ceata afara . Si in jurul parcului unde se joaca copii , acolo fac direct burnout ca sa stim o treaba .

Apropo Romania, singura tara din UE care nu are statii pentru masinile care merg pe gaz natural. la inceputul anului .
Acum avem 1 , conform http://cngeurope.com...ntries/romania/
Pana si Moldova are mai multe statii CNG , suntem ultima tara din Europa (nici macar legislatia nu e facuta) care aude de asa ceva , este clara grija noastra pentru mediu .
GNC este mai:
  • CURAT Gazul natural comprimat (GNC) e carburantul fosil cu cea mai curata ardere. Vehiculele pe gaz natural emit cu pana la 30% mai putin gaze cu efect de sera decat vehiculele pe benzina sau motorina.
  • IEFTIN Utilizarea GNC reduce mult costurile detinatorilor de vehicule. In functie de piata locala, stilul de conducere etc, costul rularii pe GNC e cu 40-60% mai redus decat pe motorina sau benzina.
  • SIGUR GNC nu este toxic si se disperseaza rapid. Are un punct de aprindere mai inalt decat benzina si motorina, ceeace reduce sansele de aprindere accidentala.
  • SILENTIOS Motoarele pe GNC pot fi mai silentioase cu pana la 50% fata de motoarele diesel. La pachet vin o durata mai mare de viata a motorului si o economie de bani.
Despre masini electrice sau hibride nici nu mai spun , sunt unii atat de conservati (ca sa nu zic inapoiati) in gandire , ca nici nu are rost sa le prezinti avantajele unei noi tehnologii , ei o tin una si dreapta (e scumpa , nu are autonomie , "Nu trage ca Audi 3.0" , "Nu toarce motorul ca la DIESEL-ul meu 3.0" ) => piata nu prezinta interes deci firmele nu investesc , este un cerc vicios in care toata planeta are de pierdut .
Romanii in special cumpara forase si tractoare rupte din alte tari si imput aerul cu emisiile lor manevrate ( fara DPF care este scos ulterior ca doar e scump la buzunar ) , sa mai vorbim despre emisiile manevrate direct de producator ?
Credeam ca nu exista nici o statie de cng.  Daca ar fi, mi-as lua masina pe CNG.

#11
_-AppleS-_

_-AppleS-_

    ✮✮✮✮✮✮✮✮

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 09.07.2014

 tfmercedez, on 12 decembrie 2015 - 15:49, said:

Credeam ca nu exista nici o statie de cng.  Daca ar fi, mi-as lua masina pe CNG.

 cosmin_c_l_c, on 03 decembrie 2015 - 22:57, said:

s-a deschis astazi la valcea prima statie de gncv, investitia a costat 3.2milioane $.  firma antares.   s-a anuntat deschiderea a inca 14 statii in romania, tot de antares. costul statiilor si nr. mic de masini pe gncv, cred ca va limita o buna perioada de timp extinderea retelei, dar orice are un inceput.

...
Este doar una , la Valcea , deschisa noua acum pe 3 decembrie .

Edited by _-AppleS-_, 12 December 2015 - 15:58.


#12
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,082
  • Înscris: 23.09.2005

 andreic, on 12 decembrie 2015 - 15:33, said:

Pai cam asa si este. Statul insa e destept, ia gogoritele si le transforma in tot felul de taxe si chestii inutile Posted Image

In mod categoric, clima si vremea in general s-au modificat in ultimii 10-15 ani. Oricine care are varsta potrivita iti spoate spune asta. Inainte, mult mai rar aveai canicula vara si mult mai des zapada iarna.
Nu mai vorbiti prostii cum ca incalzirea globala e o farsa, nimeni cu capul pe umeri si care are acces la observatii sau care e destul de in varsta incat sa aiba observatiile lui personale, nu contesta asta.
Ceea ce se contesta insa, sunt cauzele oficiale ale incalzirii globale, nu incalzirea in sine.

Edited by Phobos, 12 December 2015 - 16:06.


#13
Konatau

Konatau

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 18.03.2012
Incalzirea globala nu poate fi oprita, doar incetinita, chiar daca am taia 80% din emisiile de dioxid de carbon tot la fel de rau ar fi. Groenlanda pierde intr-un an miliarde de tone de gheata, topirea ei totala ar creste nivelul marii cu 7 metri, dar ganditi-va ca nu doar Groenlanda se topeste, ci si Antarctica, un continent de gheata care pe langa Groenlanda e urias incepe incet incet sa ajunga in aceeasi situatie.

VICE on HBO Season 2: Greenland Is Melting & Bonded Labor (Episode 2)

#14
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Si acum solutia.

1) Incalzirea globala este in principal generata de arderea combustibililor fosili .
2) cantitatea de combustibili fosili arsa este direct proportionala cu numarul de " beneficiari " adica de oameni .
3) numarul de oameni este in continua crestere , deci cantitatea de combustibili fosili este in continua crestere
4) scadeare cantitatii , se poate realiza doar prin scadere numarului de " beneficiari "
5) scaderea numarului de "beneficiari " se poate face doar prin politici la nivel mondial pentru controlul populatiei.
6) controlul populatiei se poate face doar daca nu mai lasam religiile sa influenteze deciziile politice ( adica , sa ii lasam pe toti ca Dumnezeu i-a dat zice pe undeva si in Biblie Inmultiti-va ( ca paduchii - asta-i de la mine )  si stapaniti pamantul ) .
7) ...morala .... se deduce Posted Image

Edited by JurasikMan, 12 December 2015 - 16:16.


#15
Konatau

Konatau

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 18.03.2012

 JurasikMan, on 12 decembrie 2015 - 16:15, said:

Si acum solutia.

1) Incalzirea globala este in principal generata de arderea combustibililor fosili .
2) cantitatea de combustibili fosili arsa este direct proportionala cu numarul de " beneficiari " adica de oameni .
3) numarul de oameni este in continua crestere , deci cantitatea de combustibili fosili este in continua crestere
4) scadeare cantitatii , se poate realiza doar prin scadere numarului de " beneficiari "
5) scaderea numarului de "beneficiari " se poate face doar prin politici la nivel mondial pentru controlul populatiei.
6) controlul populatiei se poate face doar daca nu mai lasam religiile sa influenteze deciziile politice ( adica , sa ii lasam pe toti ca Dumnezeu i-a dat zice pe undeva si in Biblie Inmultiti-va ( ca paduchii - asta-i de la mine )  si stapaniti pamantul ) .
7) ...morala .... se deduce Posted Image
Imi place cum imediat dai vina pe religie, cred ca habar n-ai despre ce vorbesti.

#16
stormwatch

stormwatch

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,772
  • Înscris: 18.04.2010
Încălzirea globală nu e nici o problemă (sau e, dar nu e capătul Pămîntului). Pe vremea dinozaurilor nu existau calote glaciare, şi vegetaţia era luxuriantă, orice animal sau plantă era de 2-3 ori mai mari ca astea de-acuma. Oricum, încălzirea nu poate continua la nesfîrşit, pentru că o temperatură mai mare duce la evaporaţie mai mare, iar plafonul de nori ar opri supraîncălzirea.

A, cu fenomenele meteo extreme, asta e, tot caută omul modern ceva de făcut cu capacităţile lui „monumentale” de a schimba faţa Pămîntului, n-are decît omenirea să fie bărbată şi să se ia în piept cu uraganul şi să-i arate lui ce înseamnă să se pună cu omul.

Eu am alte probleme existenţiale cu omenirea, şi anume cu puterea ei excepţională de a transforma diversele resurse ale Pămîntului în rahat. Adică, pentru asta se naşte, trăieşte şi moare, ca să crească cantitatea de rahat biodegradabil (cu asta n-ar fi o problemă, cu toate că s-ar fi descurcat Pămîntul şi fără contribuţia oamenilor) şi nedegradabil, sau greu degradabil.

Ei, pînă n-o să se rezolve problema deşeurilor chimice pe care le produce omul, Houston, we have a problem !

#17
Billy

Billy

    Cautator ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,256
  • Înscris: 26.06.2005
Traim in decada 0, ULTIMA in care mai putem evita trecutul peste +2 grade Celsius. Dincolo ... Dumnezeu cu mila.

#18
Tatomir

Tatomir

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,671
  • Înscris: 26.03.2010

 Phobos, on 12 decembrie 2015 - 16:05, said:

In mod categoric, clima si vremea in general s-au modificat in ultimii 10-15 ani. Oricine care are varsta potrivita iti spoate spune asta. Inainte, mult mai rar aveai canicula vara si mult mai des zapada iarna.

Nu stiu unde ai trait tu dar in Baragan in anii '70 canicula nu era deloc rara, si asta o simteam eu copil fiind, apai batranii.

Clima nu este vreo chestie standard, se schimba mereu. Daca nu ma insel acum se ia ca referinta perioada anilor '80 (considerata o mica glaciatiune ), ca apoi sa ne-o toarne p-aia cu "uite domn'e ce cald e acum fata de media multi anuala". Temperatura maxima/minima absoluta in Romania a fost inregistrata in anii 1940-1950 ( +44,5 si -38,5 ). Ceva temperaturi extreme.

Attached Files

  • Attached File  t.JPG   85.12K   46 downloads


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate