Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Contestare amenda politia locala

PC se restarteaza cu erori ecran ...

Mercedes atego 815 oprire motor

Ce contine Creion rani dupa ras?
 Filtru sedimente inainte de pompa?

Paște fericit!

electrician constructor video curs

Cum pot bloca transferul de date ...
 Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...

Kia Picanto 2022 - Problema motor?

Durere umar AC Joint
 Care este cea mai sanatoasa paine?

Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...

Merita Lumix FZ82 in 2024?

Nu pot activa Memory Integrity
 

Jaful OMV Petrom

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
114 replies to this topic

#37
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,675
  • Înscris: 29.03.2006
Pretul carburantilor este de cel putin 4 X mai mic decat ar putea sa fie fara a scadea semnificativ consumul, si avand in vedere poluarea ingrozitoare si aerul aproape irespirabil, ar fi preferabil sa creasca pretul mult mai mult peste 4X.

Guvernantii sunt idioti ca nu maresc serios accizele, deoarece ar putea astfel strage lejer mult mai multi bani la buget.

Edited by loock, 30 November 2015 - 13:03.


#38
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

 cipri1981, on 30 noiembrie 2015 - 12:56, said:

Buba e ca tu vinzi cu 600000 de dolari si aia fac profit de 1 miliard de euro intr-un singur an. Interesanta "afacere" a facut statul roman.

Mi se pare afacere BETON! Aproape jumatate dintr-un miliard (plus eventual 16% plus TVA-uri si alte taxe) pare sa fie o afacere mult mai buna decit sa ai un mastodont cu cine stie cite pierderi si care umbla sa fie scutit de plata datoriilor la stat.

#39
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,608
  • Înscris: 05.12.2005
Eu cred că statul încurajează preţul mare la pompă, pt. că unele taxe sunt procentual mai mari, deci automat încasează mai mult. Consiliul Concurenţei doarme şi el în papuci. De ce în Austria preţul se schimbă de 3 ori pe zi iar în România se scarpină după ceafă şi zic: "da, s-ar putea să urmeze o reducere de preţ dacă barilul a ajuns la jumătate valoarea faţă de anul trecut"?

#40
bogdan1811

bogdan1811

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 634
  • Înscris: 06.08.2015

 ZorbaGrecu, on 30 noiembrie 2015 - 12:06, said:

Grupul petrolier OMV Petrom, care a obţinut anul trecut un profit de aproape un miliard de euro, este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, plătind taxe şi impozite în valoare de 8 miliarde de lei, în 2012. În total, primii zece contribuabili la bugetul de stat au plătit aproximativ 30 de miliarde de lei, în 2012, reprezentînd 15 procente din buget, relatează Digi24. Pe al doilea loc se află producătorul de ţigări British American Tabacco (5,6 miliarde de lei) şi Rompetrol Rafinărie (4,6 miliarde de lei), urmată de Petrotel-Lukoil Ploieşti
http://www.identitat...atii-economice/
Cum este posibil ca sa avem unul dintre cele mai mari pretul la pompa din UE dar avem cele mai mici salarii si suntem una dintre tarile cu cel mai bogat zacamant de petrol?

Cat trebuie sa fi de prost ca om politic sa-ti vinzi resursele natural si companiile care le produc sub pretestul ca "aduc gaura la buget, nu sunt rentabile". Sunt atat de prosti incat habar n-au ca alea se autofinateaza singure, ele faceau profit si-n vreme de razboi. Referitor la pretul la pompe sa fii membru UE inseamna hotie, prostie, taxe, amenzi si impozite mari si un sentiment fals de democratie in care esti ascultat si urmarit si-n gaura de sarpe si indopat (ca porcii la ignat) cu tot felu' de Euri si chimicale ca sa stabilizeze populatia in aria geografica respective

PS- daca s-ar aplica politica UE in China in maxim 20 ani ajung aia la jumate de milliard ca populatie. Politica UE da-i omului circ la tv, mancare pe masa, jupoaiel de bani cu taxe amenzi si impozite si... care la kktPosted Image

Edited by bogdan1811, 30 November 2015 - 13:20.


#41
danaciu

danaciu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,498
  • Înscris: 01.05.2006
Pe langa faptul ca e un subiect arhidiscutat de ani de zile ar mai fi cateva probleme grave in topicul deschis de tine.

In primul rand ca citezi un securist. Adica cei ce au contribuit in cea mai marea masura la starea jalnica a Romaniei de azi. Eu personal n-as crede un securist nici daca mi-ar spune ca soarele rasare in fiecare zi.

Apoi e lipsa oricarei dovezi a celor afirmate de tine:

 ZorbaGrecu, on 30 noiembrie 2015 - 12:06, said:

Cum este posibil ca sa avem unul dintre cele mai mari pretul la pompa din UE dar avem cele mai mici salarii si suntem una dintre tarile cu cel mai bogat zacamant de petrol?

La o cautare rapida si simpla cu Gogu eu am gasit urmatoarele:

http://www.cargopedi...rburanti-europa
De unde rezulta ca NU avem unul din cele mari mari preturi la pompa, ba chiar as spune ca ar fi cam printre cele mici preturi la pompa.

https://fr.wikipedia...
De unde rezulta ca NU suntem una dintre tarile cu cel mai bogat zacamant, ba chiar din contra suntem cam printre cele mai sarace fiind pe locul 44 cu o productie de 0,1 (zero virgula unu) din productia totala mondiala.

Si atunci intreb si eu, care e scopul acestui topic si a acestor minciuni?

PS. Pretul unui produs in societatile capitaliste are f putina legatura cu salariile. Un aifon se vinde oriunde in lume la acelas pret indiferent de salar, dar asta nu socheaza pe nimeni. Chiar si in China unde sunt salarii de 100$ si unde sunt produse chestiile astea costa tot atata ca la NY sau Buc.
Dar pentru a intelege astfel de lucruri trebuie citite alte materiale decat cele securistic-comuniste.

#42
futurist

futurist

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,788
  • Înscris: 09.05.2008

 Claudiu_J, on 30 noiembrie 2015 - 13:01, said:

Aia au venit, au retehnologizat-o, ......
Cia faciut?!?!
Au retehnologizat-o?
Deci, deci m-am cocosat de ras.

#43
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,151
  • Înscris: 04.02.2011
Prețul la pompă nu e cam cel mai mare din Europa. Oricum, Pontaurul, care e comunist de-al inițiatorului, a gândit-o bine, a scumpit benzina să dea pomeni mai mari. Uite asa se poate face ajutorul social chiar 1000 euro, cu benzina 3 euro litrul.

#44
Claudiu_J

Claudiu_J

    Too old for this shit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,207
  • Înscris: 13.05.2008

 futurist, on 30 noiembrie 2015 - 13:27, said:

Cia faciut?!?!
Au retehnologizat-o?
Deci, deci m-am cocosat de ras.

Daca tu ai senzatia ca inca se lucreaza cu tehnologiile din 2004 te cam inseli; Cred ca ai putea vedea la ei pe site investitiile facute de altfel;

#45
bluesnake

bluesnake

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,757
  • Înscris: 22.11.2006
terminati cu gargara cu pretul la pompa. Ca e scump. O fi scump, dar orice descult are masina si se da in ea zi de zi. Uite eu sunt in Dk. Si aici benzina e mai scumpa ca in RO. Oamenii isi cumpara masini mici, au scutere, se merge pe bicicleta foarte mult. In Ro cand mi-am luat bicicleta, vecinii ma luau la misto: "Da ce ba Dinule, ti-ai luat masina?" :)

La noi, orice descult isi cumpara masina. Ai, n-ai nevoie, trebuie sa iei masina. Sunt oameni care merg pana la alimentara, pana la mall, cu masina. Locurile cu spatii verzi dintre blocuri acum sunt pline de masini parcate.

Va plangeti de preturi la pompa? Va spun eu, pretul carburantului in RO este inca prea mic pentru cum ar trebui sa fie. Taxele pe masini sunt mult prea mici, la fel si asigurarile (de asta si sistemul RCA e in colaps).

Bagati-va mintile in cap. Mergeti pe jos, cu bicicleta, cu autobuzul, ca nu e nici o rusine. Faceti economie la bani si folositi-i la ceva util. Nu fiti sclavii masinii.

P.S. - Acest mesaj nu e pentru cei care au o utilitate practica si nevoie de masina, sau cei care si-o permit.

#46
cipri1981

cipri1981

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,777
  • Înscris: 08.11.2009

 Claudiu_J, on 30 noiembrie 2015 - 13:01, said:

Tot nu inteleg asta, sincer; Deci da, am luat 600 de milioane pe ea; Aia au venit, au retehnologizat-o, iti platesc miliarde in fiecare an si noi suntem nemultumiti? Ba mai si numim asta jaf?

Poate uiti cat de bun gestionar e statul roman?

Pai , sincer, eu nu prea stiu ce-au retehnologizat. Au automatizat cate ceva si gata.....Ah, au dat oameni afara. In schimb am inteles ca au sau inca sunt in curs de demontare a tuturor turlelor de la fiecare sonda si vinderea lor ca fier vechi. Ma intreb cati bani scot numai din fierul ala vechi. Nu ma intelege gresit, eu nu ii condamn pe ei. Eu condamn statul roman adica pe Nastase. Apropo,OMV este tot companie de stat?!

#47
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

 mihaicozac, on 30 noiembrie 2015 - 13:08, said:

De ce în Austria preţul se schimbă de 3 ori pe zi

"Se schimba" la trecut, pentru ca devenise atit de enervanta practica asta (unele benzinarii schimbau pretul si o data pe ora) incit de la 1.1.2011 a fost interzisa si se poate schimba pretul numai la prinz. De ce am zis enervanta? Pentru ca nu poti niciodata sa compari preturi si sa faci o alegere buna, poate pina te intorci tu deja s-a schimbat pretul. Si bineinteles ce e in dezavantajul consumatorului e in avantajul vinzatorului.

Ca o paranteza unul dintre cele mai tari sisteme este cel introdus relativ de curind la nemti: benzinariile au pretul introdus intr-un sistem oficial online. A se nota ca nu este ceva similar cu site-urile unde poate pune oricine preturi (asa cum sint alte site-uri unde pui unde ai vazut camere de viteza, etc)! Este ceva OFICIAL, unde datele sint sigur bune (ma rog, in limita defectiunilor tehnice, fraudelor - sper pedepsite, etc).

Ai aplicatia pe telefon (sau pe orice) si iti spune pretul cel mai bun dintr-o zona oarecare. Ba unele iti spun si cam care este tendinta (si de obicei ghicesc bine pentru ca preturile nu se schimba total intimplator ci in functie de ziua saptaminii si ora, sarbatori, etc). Mi se pare o chestie perfecta si ideal nu m-ar deranja sa fie extinsa si la supermarketuri (deja la online avem comparatoare de preturi). Capitalism 1000%.

#48
cipri1981

cipri1981

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,777
  • Înscris: 08.11.2009

 f300, on 30 noiembrie 2015 - 13:05, said:


Mi se pare afacere BETON! Aproape jumatate dintr-un miliard (plus eventual 16% plus TVA-uri si alte taxe) pare sa fie o afacere mult mai buna decit sa ai un mastodont cu cine stie cite pierderi si care umbla sa fie scutit de plata datoriilor la stat.


Dar nu era FIER FORJAT daca il pastram noi si-l faceam profitabil? Da' la noi nu s-a putut. Pentru noi cea mai buna solutie pentru coruptie e sa nevindem si chilotii. asta este. Ma intreb de cate ori puteai sa maresti salariile medicilor cu miliardul ala intrat in bugetul Romaniei si nu al Austriei.

#49
Claudiu_J

Claudiu_J

    Too old for this shit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,207
  • Înscris: 13.05.2008

 cipri1981, on 30 noiembrie 2015 - 13:36, said:


Pai , sincer, eu nu prea stiu ce-au retehnologizat. Au automatizat cate ceva si gata.....Ah, au dat oameni afara. In schimb am inteles ca au sau inca sunt in curs de demontare a tuturor turlelor de la fiecare sonda si vinderea lor ca fier vechi. Ma intreb cati bani scot numai din fierul ala vechi. Nu ma intelege gresit, eu nu ii condamn pe ei. Eu condamn statul roman adica pe Nastase. Apropo,OMV este tot companie de stat?!

Din fericire, nu;

Despre vandut la fier vechi, nu au decat atata timp cat din asta rezulta profit impozitabil si nici nu inchid fabrica; Adica e normal, mai schimbi echipamente vechi, mai dai oameni afara (lucru absolut normal) cat timp tu faci profit mai mare (platesti la stat mai mult); Asta e economia;
(din cate stiu eu in ultimul an au dat afara 4000 de oameni (la nivel global_  - asta e rezultatul scaderii pretului petrolului; Asa reactioneaza orice companie;

 cipri1981, on 30 noiembrie 2015 - 13:40, said:



Dar nu era FIER FORJAT daca il pastram noi si-l faceam profitabil? Da' la noi nu s-a putut. Pentru noi cea mai buna solutie pentru coruptie e sa nevindem si chilotii. asta este. Ma intreb de cate ori puteai sa maresti salariile medicilor cu miliardul ala intrat in bugetul Romaniei si nu al Austriei.

tu chiar nu intelegi ca miliardul ala teoretic era in realitate macar un miliard cu minus la buget? Ai CFR, ai Minele ca exemplu.. ce mai vrei?

#50
futurist

futurist

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,788
  • Înscris: 09.05.2008

 Claudiu_J, on 30 noiembrie 2015 - 13:30, said:

Daca tu ai senzatia ca inca se lucreaza cu tehnologiile din 2004 te cam inseli; Cred ca ai putea vedea la ei pe site investitiile facute de altfel;
La ce tehnologie te referi?
La telefonie sau ca au schimbat Dell-u' cu H.P.-u'?
Ca daca vorbim de tehnologia de rafinare iti garantez ca e aceeasi din '68.

#51
Claudiu_J

Claudiu_J

    Too old for this shit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,207
  • Înscris: 13.05.2008
http://www.petroleum...upa-privatizare

#52
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,608
  • Înscris: 05.12.2005

 f300, on 30 noiembrie 2015 - 13:39, said:

"Se schimba" la trecut

Nu ştiu dacă e valabil, la benzinăria de peste drum de firmă preţul se schimbă de 4 ori doar în cele 8-9 ore cât sunt la servici. E drept că cea mai mare variaţie este la 12.00, celelalte fluctuaţii sunt de 1-2 cenţi. Sigur mai sunt şi altele, pt. că dimineaţa când vin la firmă este alt preţ faţă de cel din ultima seară.

Edited by mihaicozac, 30 November 2015 - 14:01.


#53
cipri1981

cipri1981

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,777
  • Înscris: 08.11.2009

 Claudiu_J, on 30 noiembrie 2015 - 13:44, said:

Din fericire, nu;

Despre vandut la fier vechi, nu au decat atata timp cat din asta rezulta profit impozitabil si nici nu inchid fabrica; Adica e normal, mai schimbi echipamente vechi, mai dai oameni afara (lucru absolut normal) cat timp tu faci profit mai mare (platesti la stat mai mult); Asta e economia;
(din cate stiu eu in ultimul an au dat afara 4000 de oameni (la nivel global_  - asta e rezultatul scaderii pretului petrolului; Asa reactioneaza orice companie;



tu chiar nu intelegi ca miliardul ala teoretic era in realitate macar un miliard cu minus la buget? Ai CFR, ai Minele ca exemplu.. ce mai vrei?
35% este controlata de OIAG care este agentie guvernamentala austriaca.
Raman la parerea mea ca am vandut mult prea ieftin Petrom-ul si ca nu trebuia vandut ci trebuia facut profitabil.
Mai vreau ca statul roman sa-si asume responsabilitatea pentru rentabilizarea extragerii resurselor tarii.

#54
bogdan1811

bogdan1811

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 634
  • Înscris: 06.08.2015

 danaciu, on 30 noiembrie 2015 - 13:24, said:

https://fr.wikipedia...
De unde rezulta ca NU suntem una dintre tarile cu cel mai bogat zacamant, ba chiar din contra suntem cam printre cele mai sarace fiind pe locul 44 cu o productie de 0,1 (zero virgula unu) din productia totala mondiala.

Dar pentru a intelege astfel de lucruri trebuie citite alte materiale decat cele securistic-comuniste.


Nu avem cine stie stie ce resurse??? cine spune asta? Wikipedia? site-ul in care fiecare se da cu cultura si parerea proprie?... sa fim seriosi .... decat altii care n-au deloc resurse naturale si platesc mai putin la benzina noi chiar platim mult la benzina, mai mult de 3.5 lei nu avea voie sa coste in Romania benzina... la fel sta treaba si cu gazele naturale, le platim mai mult ca altii care n-au deloc si stau la mana Rusiei ca altfel degera in casa iarna

PS- .... si oricum adevaratele cifre cu resursele natural ale unei tari sunt STRICT SECRETE ca sa poata fi publicate pe Wikipedia... trimite mail pe la serviciile secrete ca sa afli resursele adevarate ale Romaniei da' ai grija sa nu-ti faca trimitere la balaceanca
Daca eram cu adevarat pe locul 44 mondial, nu ne jupuiau strainii resursele tarii platind papagalii care ne-au condus ca dintr-o semnatura de pix sa le vanda ca "nu sunt rentablile la bugetul de stat, aduc cheltuieli" si .... nu se luptau cu ele prin tribunalele international sa se stabileasca unde este sau nu platoul romanesc al Marii Negre

Edited by bogdan1811, 30 November 2015 - 14:19.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate