Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Descarcator de supratensiune tip 2

ping digi?

Reparare "șanțuri&#...

De ce i se zice Mariei "Stapa...
 Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...

Share abonament Netflix

Cum pot sa fac rost de un negativ...
 Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular

Parere apartament ~150k
 Limitare la 100mb/s

Altercație

Cartonașe și stickere t...

Ciobanesc german - zgarda electro...
 

Despre barbierit

- - - - -
  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#19
2Bad2Real

2Bad2Real

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 591
  • Înscris: 27.08.2014
Pai la noi se specifica proaspat barbierit, dar ma barbieresc in fiecare dimineata, am un gillette fusion proglide power, dar si acela ma irita, iar cei din conducere nu sunt multumiti cum ma barbieresc. Dau normal pe obraz, si cica nu este bine.

Adica de sus in jos, cum mi se pare normal, dar cica trebuie invers, deci in raspar, si ma fac ca naiba...

#20
Patrulescu

Patrulescu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,896
  • Înscris: 03.09.2015
Probabil ai pielea mai sensibila, eu ma barbieresc in raspar si nu am probleme, nu ma tai si nu ma irit, am obrazul gros.

#21
thisbeatishot

thisbeatishot

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 862
  • Înscris: 24.10.2015
confirm si eu soricul gros. Gilette mach 3.

#22
2Bad2Real

2Bad2Real

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 591
  • Înscris: 27.08.2014
Am piele foarte sensibila, e groaznic la barbierit, de-asta am intrebat de aceste aparate electrice. Pana la urma, merita? O sa fiu "proasat barbierit" dupa ce-l utilizez?

#23
Patrulescu

Patrulescu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,896
  • Înscris: 03.09.2015
Din cate am citit alea electrice pot sa irite si mai tare. Gillette fusion proglide vad ca e un aparat cu patru lame, daca ai pielea sensibila mai multe lame irita si mai mult. Banda aia de aloe, pe mine mai mult ma incurca, aluneca aparatul prea mult, trebuie sa apas mai tare si ma tai. Cele mai bune mi s-au parut banalele Gillette 2: - 2 lame, fara banda de aloe, n-am avut niciodata probleme cu ele.

#24
thisbeatishot

thisbeatishot

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 862
  • Înscris: 24.10.2015
Trilescu, incearca o lama astor cu aparat clasic.

#25
titacodita

titacodita

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 820
  • Înscris: 07.01.2009
Cumpara-l pe ala mai ieftin si apoi incerci si vezi cum e.
Multi prieteni de-ai mei ( inclusiv eu ) am revenit la lama dupa ce am incercat barbieritul cu aparat electric.

#26
spam

spam

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 13.01.2007
Nici macar cu aparatele electrice de top si foarte scumpe nu veti avea aceleasi rezultate ca in cazul barbieritului clasic iar plasticele de la Gilette cu 7000 de lame sunt bune doar ca sa te razi la portocale Posted Image. Avand o piele sensibila, am facut si eu multe experimente pana am descoperit barbieritul clasic DE. Acum setup-ul meu e un aparat clasic Edwin Jagger luat de pe Amazon si lame Personna produse in USA (se gasesc si in Romania). Un alt produs pe care il recomand celor cu piele sensibila este uleiul de barbierit. Se gasea la un moment dat in magazinele DM.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/HiXojYrLhVA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#27
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013
S-a to discutat problema asta pe aici, foloseste functia search.
Trebuie sa inveti sa te barbieresti, cumsa te barbieresti e poveste lunga. In primul rand foloseste sapunuri de barbierit bune, unul bun si ieftin pe care il folosesc cu succes e Dove cu unt de shea si cu glicerina, e cativa lei.
Poti sa te iriti si din cauza pamatufului daca e vechi si de slaba calitate.
Apoi te barbieresti prima data in lungimea parului si a doua oara de dai in raspar.

#28
FAP

FAP

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,212
  • Înscris: 07.09.2009
Cel mai fin barbierit este cu briciul sau lama clasica reglata corespunzator ! Dar nu recomand "incepatorilor" ! Urmeaza Gillette gama premium ! Cele electrice nici nu barbieresc la fel si irita mai tare !!! In general TOTUL consta in DETALII !!! Toata lumea se grabeste si....vrea rezultate :
1) Unul din cei mai importanti pasi este aplicarea/expunerea suficienta a apei fierbinti(sinonimul prosopului fierbinte)
2) La fel de importanta este spumarea - pentru cei cu fire mai "obraznice" se recomanda sapun si pamatuf si RABDARE
3) La fel de importanta este curatarea lamei cu otet sau solutie salina dupa fiecare barbierit si....inainte - stratul de calcar si apa calcaroasa sunt dusmanii "glisarii usoare"
4) Indepartati cat mai des firele de par de pe lame - la cele cu x lame se umple rapid spatiul interlamelar si nu mai taie
5) Folositi pe cat posibil aftershave pe baza de alcool deoarece cremele/balsamurile colecteaza praf din atmosfera si de aici apar iritatiile
6 ) Pentru cei cu piele sensibila sau cu probleme folositi separat tratamente medicale
7) Unul din dusmanii glisarii este si apa dura ! Daca aveti apa dura incercati cu o apa plata cu duritate minima !
Barbierit placut !!!

Edited by FAP, 08 November 2015 - 12:45.


#29
GingisHan2015

GingisHan2015

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,349
  • Înscris: 23.02.2015
O gramada de teorii .  Secretul e in inmuiere . Atata tot  . Si porcul il cureti meserie de par dupa ce il inmoi cu apa clocotita cat mai bine , Scuzati paralela  dar e atat de adevarata .  Fara bani multi si minunatii de marketing inutile .  Inmoi ca lumea cu apa calda , dai cu spuma Gillete si apoi cu aparatul de aceeasi marca , dar nu neaparat  ca sa nu fie reclama , si gata .  Dar bine muiata pielea cu apa fierbinte , ma rog , cat suporta fiecare .

Edited by gingisKHAN2015, 08 November 2015 - 13:22.


#30
bonygy

bonygy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,801
  • Înscris: 08.02.2007
Prima greseala pe care o fac multi cand se apuca de pus lama pe fata: APA! Folositi doar apa rece de la inceput si pana la clatirea finala, chiar si iarna!
Apa calda, e adevarat, este mai delicata, dar are niste efecte pe care multi nu le sesizeaza sau le ignora.
Pe langa faptul ca deschide porii pielii creand porti de acces pentru toate mizeriile si microbii din aer, are si un efect naspa asupra lamei. Fiind metalica, sub actiunea apei calde, lama se dilata, dar fiind prinsa in suportul ei, nu se poate "lungi" astfel ca se produc ondulatii, insesizabile cu ochiul liber. Aceste ondulatii "sapa" in piele, generand iritatii, care se pot si infecta. La inceput nu se simt, dar mai apoi lumea se intreaba de unde a aparut fata ca un cur.

#31
eboda

eboda

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 605
  • Înscris: 07.12.2007
Învață să te bărbierești corect
Într-o eră a Bic-urilor de unică folosință și a feluritelor aparate de ras cu numeroase lame, majoritatea bărbaților a uitat că, de fapt, bărbieritul este o artă pierdută. Dermatologii sunt de părere că trebuie să ai mare grijă cum te bărbierești pentru a avea o față frumoasă, fină și neiritată. Roșeața, micile răni, senzația de arsură și iritarea sunt unele dintre cele mai frecvente consecințe ale bărbieritului în grabă. Lipsa răbdării în acest proces poate fi interpretată ca o lipsă de preocupare pentru aspectul fizic – și până la urmă, imaginea contează foarte mult în formarea unei bune prime impresii.
Desigur că există diferite feluri de piele, iar unele sunt mai ușor de întreținut decât altele, însă cu un pic de îndemânare și atenție îți poți îmbunătăți considerabil aspectul fizic.
Un brand de produse de bărbierit a efectuat un studiu conform căruia un bărbat petrece, în medie, 45 de zile pe parcursul vieții sale bărbierindu-se. Poate părea un număr exagerat, însă nu este atât de mare având în vedere că unii dintre noi (obsedați de televizor, ce-i drept) pot ajunge să petreacă până la 14 ani în fața TV-ului într-o viață.
Academia Americană a Dermatologilor (AAD) propune o serie de sfaturi utile pentru a îmbunătăți atât calitatea, cât și efectele bărbieritului.
1. Fă-ți un duș înainte
Este indicat să faci un duș înainte întrucât umiditatea deschide porii, iar acest lucru facilitează rezultatul final. Din această cauză este indicat să te razi după duș sau în timp ce ești în duș; căldura catifelează pielea și poți economisi timp.
2. Folosește glicerină
Majoritatea experților recomandă ca loțiunea de dinainte de ras să conțină glicerină deoarece, la fel ca în cazul apei, încălzește pielea și este un agent umidificator foarte eficient. Glicerina poate fi găsită printre componentele unor săpunuri sau în forma lichidă.
3. Nu uita de importanța wetshaving-ului
Într-un interviu acordat revistei Today, editorul Corey Greenberg amintește că wetshaving-ul reprezintă factorul care distinge un bărbierit mediocru de unul perfect. „Secretul este să îți menții fața hidratată constant cu apă caldă în timpul bărbieritului”, explică acesta.
4. Așteaptă un pic după ce ți-ai aplicat spuma de ras
Una dintre cele mai frecvente greșeli este să te dai cu loțiune de dinainte de ras sau cu spumă sau gel și imediat după aceasta să te apuci de treabă. Dacă aștepți câteva minute produsele o să aibă timp să își facă efectul, iar tu o să ai o față fină și neiritată.
5. Schimbă lama
Pare destul de logic și de evident, însă când ești grăbit poți uita complet să schimbi lama apartului de ras, iar această omisiune îți poate afecta foarte grav sănătatea și aspectul pielii. Ai grijă de fața ta și fii atent: dacă lama este zimțată trebuie schimbată.
6. Folosește ambele mâini
În timp ce într-una dintre mâini ții aparatul de ras, ai grijă și de cealaltă: nu o ține pe chiuvetă, ci folosește-o pentru a menține pielea de pe față întinsă. Astfel, lama va aluneca foarte ușor și reduci substanțial posibilitatea de a te ciupi.
7. Ai grijă la simetrie
Poate suna ciudat, însă are foarte multă logică. În Men’s Journal, bărbierul Mac Ashraf-Zadeh spune că trebuie să ai grijă cum te bărbierești în funcție de forma feței și în funcție de forma și înalțimea urechilor – ai grijă ca totul să fie simetric.
8. Nu te bărbieri în răspăr…
Direcție corectă în care trebuie folosit aparatul de ras este în sensul în care cresc firele de păr, această metodă fiind mai eficace în ceea ce privește evitarea iritării pielii. În cazul mașinilor de tuns electrice, evită să folosești metoda sus-jos continuu sau mișcarea circulară.
9. … mai puțin în ceea ce privește retușul final
Totuși, experții consideră că excepție face momentul în care ai terminat procesul în sine de bărbierire și trebuie să faci ultimele retușuri. Rasul în răspăr ajută la eliminarea acelor fire de barbă mai rezistente.
10. În final șterge-ți și usucă-ți fața
După ce ai finalizat procesul și înainte de folosirea after-shave-ului este foarte util să te speli cu apă rece. Acest lucru ajută la închiderea porilor.
11. Ai grijă cu produsele care conțin alcool
Una dintre greșelile cele mai frecvente este folosirea produselor cu alcool după bărbierit. Acestea trebuie evitate pe cât posibil, întrucât usucă foarte tare pielea și dau o senzație de arsură. „Tradiția” folosirii produselor pe baza de alcool are rădăcinile în trecut, în scopul evitării infecțiilor. Multe loțiuni conțin alcool, însă dacă ai pielea sensibilă încearcă pe cât posibil să le eviți.
12. Evită să te bărbierești zilnic
Deși există bărbați cărora părul facial le crește foarte repede și acest lucru îi obligă să se bărbierească zilnic, dacă poate fi evitat acest lucru, pielea feței îți va mulțumi. Mai mult decât atât, look-ul deja la modă de „barbă de trei zile” este o metodă cool de a păstra sănătatea pielii.
Sursă: www.elconfidencial.com

#32
Marselio

Marselio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 10.11.2013
Am lame voskhod rusesti de vanzare daca va intereseaza trimiteti mail: [email protected]


#33
Petru1223

Petru1223

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 09.11.2016
Un barbierit perfect se obtine doar daca acorzi putina atentie intregului "proces":
-pregatirea feței
-un sapun / crema de barbierit de calitate
-un pamatuf de calitate (preferabil par de bursuc)
-un aparat bine echilibrat (aparat clasic sau brici)

Si, nu in ultimul rand, un aftershave (balsam) potrivit tenului.
Mai multe detalii puteti vedea aici:  www.peter-thebarber.ro

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate