Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cartonașe și stickere t...

Ciobanesc german - zgarda electro...

Ce este instalatia asta? (Valea B...

BD-R Verbatim 25gb salvare Fisier
 Lupte WW2

Achizitie SUV, buget 17k euro

Gps traker pentru animale

Aplicatii terte pentru IPTV, OTT,...
 Drept trecere cu “carulR...

Sunt noile generatii care se nasc...

Butuc pedalier

Niste intrebari despre apartamente
 Comentarii amuzante pe Youtube

Nu iese laptopul din sleep mode.

Facerea de bine - ce aștepta...

Probleme drum servitute
 

Cand se da drumul la caldura?

- - - - -
  • Please log in to reply
130 replies to this topic

#19
Patrulescu

Patrulescu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,896
  • Înscris: 03.09.2015
Da centralele astea de apartament ce consuma? Ce va faceti daca vi se strica?

#20
Bogdansv1

Bogdansv1

    Nauc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,286
  • Înscris: 13.03.2015
O decizie luată în Camera de Consiliu al Curții de Apel Suceava, în dosarul de faliment al Termica, stabilește că în ceea ce privește furnizarea căldurii în orașul Suceava “primează respectarea legii și nu interesul public”. O parte dintre caloriferele sucevenilor au început să fie dezmorțite în aceste zile pe bază de “probe”, pentru a nu se risca o amendă de 50.000 de lei, ce ar putea veni din partea instanței. Cele 20.000 de apartamente din Suceava care sunt racordate la blestematul sistem public de încălzire vor fi transformate în congelatoare încă trei zile, fiindcă după 15 octombrie, activitatea de termoficare va fi preluată de Thermonet
Cele 20.000 de apartamente locuite de cam 50.000 de oameni – bătrâni, adulți, copii, care sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare în municipiul reședință de județ nu au dreptul să primească apă caldă și căldură  până când noul operator în branșă nu își va lua în primire atribuțiile. Trebuie să se afle că uneori nu neapărat doar cei mai vizibili actori de pe scenă trebuie să fie cei dintâi indicați.

Pentru că nu este căldură în casele oamenilor chiar dacă afară vremea este rea, prognoza meteo spune că în zona noastră temperaturile de afară au coborât de mai multe zile sub limita minimă stabilită de legislația în domeniu pe timp de noapte pentru a se reîncepe furnizarea căldurii în sistemul de încălzire centrală (10 grade Celsius), am încercat în aceste zile să aflăm care este soluția pentru a scoate din impas comunitatea suceveană abonată la sistemul de termoficare, care tremură de frig în apartamente.

Am aflat că în acest moment, problema este în ograda muribundei Termica SA și a administrației sucevene, dar transcende conflictele istorice dintre falimentarul furnizor de agent termic și Primărie. Fiindcă cele două entități, ce s-au dat în judecată una pe alta, au ajuns în fața justiției care cu cărțile de drept în față au oferit  una dintre soluțiile clasice de drept cele mai lipsite de milă în lupta dintre principii și oameni. Pe construcția din dreptul roman “Dura lex sed lex” – legea e dură, dar e lege, în traducere românească și pe un un alt dicton latin: “Fiat iustitia, pereat mundus”, tradus din latină -  să se fac? dreptate, de-ar fi să piară lumea”, două judecătoare de la Curtea de Apel Suceava, ale căror nume nu le facem publice fiindcă beneficiază de inamovibilitate și de alte drepturi prevăzute în legislație, au apreciat că “primează respectarea legii și nu interesul public invocat de petentă”. O constatare la care nu se poate răspunde decât la rece.
Mai întâi, trebuie spus că aceasta s-a făcut în urma unei ședințe Secției a II-a civile a Curții de Apel Suceava, în Cameră de Consiliu din data de 30 septembrie 2015. Nu a fost o ședință publică dar consecințele deciziei luate au o influență publică mai mult decât s-ar fi așteptat probabil magistratele a căror locuințe au fost demult deracordate de la sistemul public de alimentare cu agent termic ori nu au fost niciodată racordate la acesta.

De pe urma bătăliei ce se poartă între lungul șir de firme, entități publice ori simple persoane fizice cu sau fără funcții care se luptă pentru a prinde ceva din marea halcă SC Termica, printre ultimele entități industriale moarte dar încă neîmpărțite din municipiul Suceava, au de suferit doar cetățenii onești care s-au lăsat an de an convinși că viitorul în orașul Suceava este al termoficării, că în anii ce vor veni nu vor mai exista surprize privind furnizarea apei calde și a căldurii, serviciu care va fi preluat de alte entități decât falimentara Termica, mai productive și cu o viteză mai mare de reacție în raport cu nevoile cetățenilor. S-a înființat un nou furnizor de agent termic – Bioenergy, s-a înființat și o firmă de distribuție care să preia rețelele de agent termic, câștigând în acest sens o licitație – Thermonet, dar colaborarea dintre cele două entități nou născute în raport cu veterana Termica nu va putea funcționa legal decât după 15 octombrie. Mai sunt trei zile până atunci, riscul ca sucevenii să se supere pentru că rabdă de frig în apartamente fiindcă furnizorii, lichidatorii, judecătorii, administrația și oamenii politici locali nu s-au pus de acord este tot mai mare.

Dacă ar fi să utilizăm un termen din argou, “pe șustache”, operatorii serviciului public de alimentare cu agent termic al caloriferelor din cele 20.000 de apartamente ale municipiului Suceava simțind temperaturile de afară, au decis să înceapă probele “la cald”, trimițând apă caldă în caloriferele sucevenilor, chiar dacă riscă astfel să încalce hotărârea judecătorilor de la Curtea de Apel. Asumându-și și riscul indicat de magistrați, care este indicat în decizia de pe data de 30 septembrie a.c., care citează un articol dintr-o lege conform căreia “furnizare/prestarea serviciilor de utilități publice”, prestată fără licență ori delegarea acestor servicii de către autoritatea locală înseamnă contravenție, sancționată cu amendă. Conform articolului 47 alineatul 4 literele a și f, din Legea 51/2006, amenda poate ajunge la o sumă de până la 50.000 de lei. O sumă infimă în raport cu dimensiunea afacerii cu termoficarea din oraș și care ar trebui asumată, zicem noi, măcar pentru respectul ce îl merită principalii clienți – locuitorii din municipiul Suceava, de furnizorii, foști, actuali sau viitori, fără să nu poată dormi noaptea din cauza unei decizii obtuze a unor judecători neracordați la sistemul public – de termoficare.

#21
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008

 gerbil, on 12 octombrie 2015 - 16:29, said:

Stie cineva cand se da drumul la caldura in Bucuresti? Efectiv inghet aici.
La radio spun astia ca de miercuri.  Momentan cica se fac teste.

#22
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

 Patrulescu, on 12 octombrie 2015 - 16:58, said:

Da centralele astea de apartament ce consuma? Ce va faceti daca vi se strica?
Consuma gaz. Exact atat cat ai nevoie. Fara giga-calorie umflata din pix.

Daca se strica, se repara. Crezi ca-s nave spatiale?

#23
GingisHan2015

GingisHan2015

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,349
  • Înscris: 23.02.2015
Eu am dat drumul . Nu am treaba cu ei , de altfel nici nu mai exista centralizatul de multa vreme la noi , toti sunt independenti  .

Edited by gingisKHAN2015, 12 October 2015 - 17:11.


#24
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 slai, on 12 octombrie 2015 - 16:55, said:

nu e chiar asa. io stau la 4, temperatura tinde la 30 de grade in casa.
in oras 90% din retea e noua, anul trecut au schimbat si cet-ul cu totul.
nu am asociatie sa jumuleasca facturile ci am contract direct cu modern calor, aia de dau caldura, si platesc 100 lei pe luna.
deci se poate. pe aici sunt care s-au rebransat la caldura.

Aici, pe la mine asta iarna au ajuns la 7 mil plata intretinerii la un apartament cu 3 camere.

 Patrulescu, on 12 octombrie 2015 - 16:58, said:

Da centralele astea de apartament ce consuma? Ce va faceti daca vi se strica?

Am centrala de prin 2005....si inca nu s-a stricat.. Putin probabil sa se strice si de acum incolo...

In concluzie faptul ca imi fac caldura cat vreau, cand vreau, am apa calda la ce temperatura doresc, cand doresc, face din centrala termica individuala un Must Have.

Edited by bumpocbum, 12 October 2015 - 17:17.


#25
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,140
  • Înscris: 10.07.2013
[ http://s1.domo.ro/s/din_im/uploaded/images/product/051/51846.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Eu folosesc un radiator cu halogen care incalzeste instantaneu.........Posted Image
Decat sa dau bani la RADET mai bine dau la ENEL......

Edited by xmanyacs77, 12 October 2015 - 17:17.


#26
dicdobre

dicdobre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,351
  • Înscris: 12.09.2005

 Patrulescu, on 12 octombrie 2015 - 16:58, said:

Da centralele astea de apartament ce consuma? Ce va faceti daca vi se strica?

Consuma gaz metan, dar cet-urile ce consuma?

Daca se strica se repara sau daca e prea scump se ia alta. Chiar si cu centrala defecta sigur nu ingheti pana rezolvi problema pentru ca vecinilor le merg centralele si nu e ca atunci cand o teava sparta face ca o scara intreaga, bloc sau cartier sa stea in frig 3-4 zile. Nici nu vreau sa imi mai amintesc acele vremuri.

... si nu ajungi sa te intrebi ca initiatorul acestui topic "Cand se da drumul la caldura?"

Edited by dicdobre, 12 October 2015 - 17:23.


#27
Laberta

Laberta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,491
  • Înscris: 04.09.2006

 xmanyacs77, on 12 octombrie 2015 - 17:17, said:



La fel de instantaneu şi dispare dacă îl închizi. Şi dacă-l laşi noaptea, că e ca şi cum ai dormi cu lumina aprinsă.

Din ăsta am şi eu.

#28
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Daca se strica nu e nici o nenorocire, bagi un calorifer in priza, sau un radiator de timpul celui de mai sus, o aeroterma, etc. Centralele se repara relativ repede. Dar cand pica CET-ul.... Parca zicea pe undeva la tv ca daca apare o avarie in instalatie nu mai au bani cu ce sa o remedieze in Buc..??

Edited by bumpocbum, 12 October 2015 - 17:25.


#29
neur0

neur0

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,795
  • Înscris: 01.11.2011

 bumpocbum, on 12 octombrie 2015 - 17:15, said:

In concluzie faptul ca imi fac caldura cat vreau, cand vreau, am apa calda la ce temperatura doresc, cand doresc, face din centrala termica individuala un Must Have.
Și noi avem căldură și apă caldă, doar că plătim mai puțin decât tine și nu stăm cu grijă că se strică centrala. :)

#30
pompilik

pompilik

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 316
  • Înscris: 17.02.2008

 bumpocbum, on 12 octombrie 2015 - 16:47, said:

Daca toata lumea ar face un efort sa achizitioneze o centrala de apartament/scara/bloc s-ar termina cu sistemul asta centralizat....la comun. Eu stau la et 4/4, am platit ani la radul o caldura inexistenta in calorifere, o apa calda care de fapt era cam 5-10 min rece...de la pornirea robinetului de apa calda...etc.

In ce cartier locuiesti?

#31
Patrulescu

Patrulescu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,896
  • Înscris: 03.09.2015

 ericmario, on 12 octombrie 2015 - 17:10, said:

Consuma gaz. Exact atat cat ai nevoie. Fara giga-calorie umflata din pix.

 dicdobre, on 12 octombrie 2015 - 17:19, said:

Consuma gaz metan, dar cet-urile ce consuma?

Pai si gaz de unde, asta e moca?

#32
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Nord

 neur0, on 12 octombrie 2015 - 17:27, said:

Și noi avem căldură și apă caldă, doar că plătim mai puțin decât tine și nu stăm cu grijă că se strică centrala. Posted Image

Foarte bine. Cand o sa aud ca platesc 1 mil pe luna caldura/apa calda la Dalkia ma bransez la loc. Eu deocamdata am platit 2 mil in cea mai friguroasa luna din iarna cu apa calda cu tot. Si chiar nu am nici o grija cu centrala.

Edited by bumpocbum, 12 October 2015 - 17:37.


#33
gerbil

gerbil

    Membru' activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,055
  • Înscris: 10.09.2005
Cat va vine factura la gaz cei care aveti centrale?

#34
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 pompilik, on 12 octombrie 2015 - 17:27, said:

In ce cartier locuiesti?

Zona Nord.

@gerbil scrie deasupra.
Am  uitat sa zic ca termostatul e setat la 23-24 grade....si mai incalzesc si 2 balcoane...ca sa nu mai zic de unii vecini care si-au scos caloriferele.. Sunt super multumit.

PS: vad ca din ce in ce mai multi vecini renunta la serviciile centralizate... La mine pe scara doar unul nu are centrala dar a prins-o in investitiile viitoare.

Edited by bumpocbum, 12 October 2015 - 17:36.


#35
gerbil

gerbil

    Membru' activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,055
  • Înscris: 10.09.2005
Se aude apa in tevi.

#36
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,140
  • Înscris: 10.07.2013

 gerbil, on 12 octombrie 2015 - 17:44, said:

Se aude apa in tevi.

Nu este bine, ca noi avem restantieri multi la bloc, in Bucuresti......Posted Image

Edited by xmanyacs77, 12 October 2015 - 17:50.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate