Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular

Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s
 Altercație

Cartonașe și stickere t...

Ciobanesc german - zgarda electro...

Ce este instalatia asta? (Valea B...
 BD-R Verbatim 25gb salvare Fisier

Lupte WW2

Achizitie SUV, buget 17k euro

Gps traker pentru animale
 Aplicatii terte pentru IPTV, OTT,...

Drept trecere cu “carulR...

Sunt noile generatii care se nasc...

Butuc pedalier
 

Televiziuni cu documentare istorice: History, Viasat History etc.

- - - - -
  • Please log in to reply
43 replies to this topic

#1
gamerxgambler

gamerxgambler

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 560
  • Înscris: 10.09.2015
Urmaresc frecvent History de cand mi-au scos Discovery din grila cei de la RDS, cam din iarna 2012-2013.   De atunci urmaresc  Pawn Stars cu  indivizi   din Las Vegas care amaneteaza obiecte de valoare indiferent ce sunt (arme, monede, jucarii, haine, bijuterii, picturi, harti, carti, autografe, chiar si alte chestii bizare, dar care au valoare) si imi place atunci cand protagonistii consulta diferiti specialisti.  E foarte frumos daca e luat ca un documentar de istorie a unor obiecte ceva mai interactiv.Si Storage Wars de asemenea il urmaresc, fiind despre niste tipi care liciteaza pentru niste vechituri depozitate.  Amanetarii de acolo sunt zgarciti pentru ca la fiecare oferta facuta de cel care vinde, ei tot scad ca sa iasa pe profit.
Am mai urmarit American Restoration , American Pickers, Counting Cars cu afaceri profitable  ca restaurarea unor obiecte vechi sau a unor masini din ultimul secol sau colectarea unor antichitati prin cumpararea acestora la un pret mic  pe care apoi sa le vinzi la un pret mai mare.  Chiar daca certurile dintre Rick si babalacu'de tacsu' pe tema cheliei sale sunt puerile  si  gafele lui Chumlee  devin cam expirate, toate astea sunt compensate de obiecte care chiar capteaza atentia oricarui pasionat de istorie.
N-am apucat vremea sa-l vizionez cand televiziunea era recunoscuta ca "The Hitler Channel" cand se difuzau documentare despre WW2 si Hitler, dar am apucat la vremea respectiva sa vizionez Mankind: The Story of All of Us,The men who built America, World Wars, WW2 sau Vietnam War in HD, World Wars, Soviet Storm: WW2 in the East si serialul Vikings care in primul sezon a fost ok pentru ca oferea informatii despre civilizatia vikinga  printr-un format de docudrama, dar de la sezonul 2 nu mi-a mai placut pentru ca a dat-o prea mult in telenovele si nici nu mai respecta cronologia.
Am vazut ca se difuzeaza si alte show-uri cam putin nepotrivite pentru formatul televiziunii: Taietori de lemne, Muntenii, Vanatorii de aligatori, Camionagii gheturilor, Dinastia Ratelor, Cautatori de comori in locuri blestemate gen Insula Oak, Motociclisti,  Singuri prin Salbaticie, Curse intre Rednecks si alte afaceri bizare, dar profitabile doar in US.  O  alta bizarerie mi s-a parut a fi Ancient Aliens..... nu cred ca ar trebui sa mai dau  detalii.
De la o vreme cam pe astea se axeaza si documentare istorice rar mai difuzeaza si dau prea multe reluari. Nu mai astept nimic altceva decat un sezon mai bun din Vikings si  Sons of Liberty.
Treaba e ca NatGeo si Discovery au inceput sa le copieze emisiunile de ceva ani cu licitatii , restaurari si amanete.


Un alt canal de televiziune cu documentare istorice pe care il vizionez deseori e Viasat History. E foarte placut de urmarit pentru cei care vor sa vada documentare istorice in old-school style, gen " Lumea Pierduta a lui Alexandru cel Mare", "Napoleon" (cu lupte reconstituite in jocul Napoleon Total War),  "Legendarul Carol cel Mare",   "Regii Croatiei",  "Femei care au facut istorie",  "Vikingii",  "Ferma de Razboi",  "Secretele din Tarana", "Vanatorii de legende", "Misterele Muzeului",  precum si alte documentare realizate de BBC si ARTE.
Au fost si ceva emisiuni despre cum se construia castelul de la Guédelon si cum se traia in Evul Mediu, emisiuni despre cum se construia o vila romana sau cum se traia prin epoca victoriana sau cea eduardiana.






Si National Geographic Channel difuzeaza ceva documentare istorice, fiind primul canal la care am urmarit documentare istorice (ca ala in care era scanata mumia lui Tut prin 2005 sau mini-seria cu 9/11).
Din 2009 incoace tot difuzeaza documentare despre WW2 si despre  Hitler si problemele sale existentiale (planurile lui, anturajul lui, orarul lui,  copilaria sa, tineretea, amantale sale, filmele sale preferate , bolile sale, megastructuri naziste etc.) cam cum era History anterior. Tinde sa devina un  fel de Nazi Geographic Channel in ritmul asta.
Iar cand sunt sarbatori, tot isi incarca programul cu documentare biblice.




Voi ce alte televiziuni cu documentare istorice urmariti?

Edited by gamerxgambler, 16 September 2015 - 15:16.


#2
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,058
  • Înscris: 24.02.2006
History nu prea mai are istorie decat in nume.

#3
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Pai cam toate sunt asa... Tot ce am prins documentare istorice, din alte "surse", ca nu am timp sa urmaresc nonstop teveul, am pastrat.

Si BBC-ul are o multime de documentare istorice de calitate.

Edited by lucifer76, 16 September 2015 - 15:34.


#4
Pololica

Pololica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,806
  • Înscris: 04.01.2015
Din pacate, in afara de Viasat si Nat Geo, nu prea mai ai de unde alege. History a trecut de cativa ani in comercial, iar Discovery World (fostul Discovery Civilisation) nu prea mai difuzeaza documentare istorice cum le avea la un moment dat.

#5
gamerxgambler

gamerxgambler

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 560
  • Înscris: 10.09.2015

 lucifer76, pe 16 septembrie 2015 - 15:33, a scris:



Si BBC-ul are o multime de documentare istorice de calitate.
Majoritatea documentarelor de pe BBC  pot fi vizionate  pe Viasat History.

Iata si o lista de documentare:
https://en.wikipedia...s_about_history

si docudrame produse de BBC:
https://en.wikipedia...sion_docudramas

#6
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Sa nu uitam de Channel4 si SBS TV.

#7
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
Sincer, pt mine amanetul, soferii iadului, licitatiile si tapinarii sunt chestii de mana  a 14-a. Cum se face istoria prin tocmeala si profit? Refacerea  Mda, arata mai frumos. Ideea e simpla, se desface, eventual lichid de frana, se sableaza si se vacsuieste la loc..
Deci tinichigerie. Pt chestii mai grele cheama un electronist. Era sa scriu mare rahat...
Chiar, la ce sume cere..ma indoiesc ca omul lui ia 100$ in mana pe ora de munca..
Asa ca numai istorie nu sunt..

Bataliile de pe pamant sau din aer sau pe /sub apa, sunt altceva. Dar astea solicita actori, costume, Si mai ales programe de adevarata grafica pe PC +meseriasi care sa le manuieaca. Deci foarte bani mult la productie.

La amanet pui 20 de camere, si inregistrezi. apoi editezi. Big ....
Chiar, ati vazut, hi, hi, ca discutiile cu clienti au sunetul perfect. Si nu se aude nimic din magazin, adica o ambianta, ceva pe acolo....
Rezulta ca, clientul are un microfon portabil la el. Cur ios. Eu nu mai sunt copil..
Ii pui microfon si doar atat? Nici macar nu ii dai o indicatie de regie, zambeste, cearta-te, evident doar ca sa dea bine?
Oare de ce ma gandesc la cuvantul manipulare vizuala?
La fel si la tapinari. Glorie muncii. Super corect, e foarte grea. Dar a vazut cineva cat ca$tiga patronul si amploaiatii lui?
Soferii. Frig de ingheta . Si in cabina tipi stau lejer. Deci masina lor da un asa aer cald..
Gheata. Eu patron, as as plati un om care zilnic sa masoare undeva grosimea. Si daca este peste x metrii, pleaca masina. Nu, NU.
Chiar,pe acolo o exista si un institut de meteorologie care sa imi transmita starea ghetii? Mai bine platesc un abonament....
Decat sa imi moara omul, sa ma dea vaduva lui in judecata, sa ajung in parnaie..Sau sa pierd marfa si clientul,
Asa ca ..sa lasam copilariile cu riscurile..

#8
Pololica

Pololica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,806
  • Înscris: 04.01.2015

 Prien, pe 16 septembrie 2015 - 16:07, a scris:

La amanet pui 20 de camere, si inregistrezi. apoi editezi. Big ....
Chiar, ati vazut, hi, hi, ca discutiile cu clienti au sunetul perfect. Si nu se aude nimic din magazin, adica o ambianta, ceva pe acolo....
Rezulta ca, clientul are un microfon portabil la el. Cur ios. Eu nu mai sunt copil..
Ii pui microfon si doar atat? Nici macar nu ii dai o indicatie de regie, zambeste, cearta-te, evident doar ca sa dea bine?
Oare de ce ma gandesc la cuvantul manipulare vizuala?

Sa te uiti la distributie, in finalul emisiunii (practic la "caseta tehnica"). Ghici cine Rick Harrison e producator... Oricum, nu s-au ascuns cu emisiunea. Nu mai stiu daca la ei in emisinune, sau la un promo, ziceau ca toti clientii cu care negociaza ei in fata camerelor sunt filtrati inainte de inregistrare, nu e ceva spontan.

Dar daca o luam la subiect, istorice sunt lucrurile aduse, cu povestile intrinseci, nu si negocierea lor.

Ceva detalii sunt si pe Wikipedia.

#9
yanni17

yanni17

    -------------------

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,589
  • Înscris: 19.11.2010
Viasat History.

#10
sam92

sam92

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 151
  • Înscris: 08.01.2013
Ca veni vorba de ''Regii Croatiei''.Foarte reusit documentar!Limba croata are o muzicalitate aparte, seamana din punctul asta de vedere cu franceza.Iar subiectul e chiar unul foarte, foarte interesant.Evul Mediu balcanic.Nu prea am vazut documentare care sa aiba ca subiect intamplari mai vechi de sec XIX.Primul Razboi Mondial, Al Doilea Razboi Mondial, Razboiul Civil American.Parca istoria s-ar reduce la atat.Nu prea sunt documetare despre Imperiul Bizantin, Cruciade, Istoria Rusilor, Timur Lenk etc.Dar despre Hitler, ''cantități industriale''!

#11
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,058
  • Înscris: 24.02.2006

 Prien, pe 16 septembrie 2015 - 16:07, a scris:

Sincer, pt mine amanetul, soferii iadului, licitatiile si tapinarii sunt chestii de mana  a 14-a. .............

sunt emisiuni foarte bine realizate si cu succes la public. problema (prin prisma acestui topic) e ca subiectul lor nu prea e istoria, aceasta e atinsa doar tangential.

cred ca am mai vazut recent documentare istorice la Digi World: http://www.digi-worl...tegory/istorie/

#12
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
Fiecare cu gustul lui. Pe care nu il comentez.
Acum multa vreme am vazut un documentar superb despre civili din Anglia din timpul WWII. Si l-am comentat in paginlie dedicate acestui subiect. Evident ca acum nu il gasesc ca sa pun link-ul, hi, hi..
Azi am ateriat acasa pe la 21.30. Obosit, dar multumit pt ca ce proiectam se naste. Asa e, uneori inspiratia, pardalnica.
Dar azi a fost cu mine, asa ca era satisfacut de cat am avansat.  OK.
Deschid Tv-ul si ajung pe Viasat, unde era un alt reportaj despre viata civililor in Anglia WWII. Nu il vazusem. Si mi s-a parut super interesant. Toata luumea se concentreaza pe linia frontului, si pe eventual pe Satul Major.
Dar mancarea si mai ales productia ei...e banala. Dar necesara..
As mai vrea asa ceva din spatele frontului..

#13
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,076
  • Înscris: 07.11.2006

 sam92, pe 16 septembrie 2015 - 18:15, a scris:

.....Nu prea sunt documetare despre Imperiul Bizantin, Cruciade, Istoria Rusilor, Timur Lenk etc.Dar despre Hitler, ''cantități industriale''!

Documentarele istorice sunt facute la comanda de un grup de interese sau altul.Iar probleme ridicate aratate sau accentuate sunt alese in asa fel incat sa "gadile" placut profitul producatorilor.
Istoria,implicit documentarele istorice,sunt facute in mod total subiectiv.
Inca nici un subiect istoric nu a reusit sa intruneasca unanimitate.
In ceea ce-l priveste pe Hitler,aici s-ar putea considera ca s-a ajuns la un acord,mai ales ca Germaniei Federale i s-a impus un fel de silenzio stampa in aceasta privinta.Ceva de genul taci si inchide gura.Ramanand la capitolul Hitler,ar fi fost benefic sa ni se prezinte documentare despre geniul militar al generalilor lui Hitler,ca Rommel,Guderian,Donitz,etc.Acest lucru ar duce insa la adevaruri dureroase:aliatii nu au avut niciodata conducatori de acest nivel ridicat pe teatrul din Europa&Africa,decat cu o singura exceptie:generalul Patton.
Ca de calaii lui Hitler s-a saturat toata lumea deja de cand tot sunt prezentati in documentare.

Prien mai sus,are inca o data mare dreptate.Toate,dar absolut toate,aceste show-uri in direct sunt un mare rahat,totul este regizat, nimic nu este autentic.

In schimb este de admirat veneratia americanilor (si nu numai a lor) pentru propria istorie si orice obiect care face trimitere la aceasta.Pentru americani este o adevarat mandrie sa aiba,sa vada,sa atinga,sa vorbeasca sau sa descopere orice le aminteste de originea lor,foarte-foarte scurta ca popor.

Edited by adisz, 17 September 2015 - 11:46.


#14
gamerxgambler

gamerxgambler

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 560
  • Înscris: 10.09.2015
Tocmai azi  am vizionat pe History un episod din emisiunea " Viteza a Cincea" in care doi gigei se intreceau printr-o cursa de   "Ferrari 458   vs. Porsche 911 GT3"

Emisiunea e chiar placuta, si prezinta ceva date generale despre aparitia si fabricarea acelor masini.  Asta e, History pune mai mult accent pe istorie contemporana (in mare parte, pe secolul XX). Si istoria automobilelor, chiar si cele recent aparute , tot e o istorie.





 Prien, pe 16 septembrie 2015 - 16:07, a scris:

La amanet pui 20 de camere, si inregistrezi. apoi editezi. Big ....
Chiar, ati vazut, hi, hi, ca discutiile cu clienti au sunetul perfect. Si nu se aude nimic din magazin, adica o ambianta, ceva pe acolo....
Rezulta ca, clientul are un microfon portabil la el. Cur ios. Eu nu mai sunt copil..
Ii pui microfon si doar atat? Nici macar nu ii dai o indicatie de regie, zambeste, cearta-te, evident doar ca sa dea bine?
Oare de ce ma gandesc la cuvantul manipulare vizuala?
La fel si la tapinari. Glorie muncii. Super corect, e foarte grea. Dar a vazut cineva cat ca$tiga patronul si amploaiatii lui?
Soferii. Frig de ingheta . Si in cabina tipi stau lejer. Deci masina lor da un asa aer cald..
Gheata. Eu patron, as as plati un om care zilnic sa masoare undeva grosimea. Si daca este peste x metrii, pleaca masina. Nu, NU.
Chiar,pe acolo o exista si un institut de meteorologie care sa imi transmita starea ghetii? Mai bine platesc un abonament....
Decat sa imi moara omul, sa ma dea vaduva lui in judecata, sa ajung in parnaie..Sau sa pierd marfa si clientul,
Asa ca ..sa lasam copilariile cu riscurile..


Toata lumea stie ca emisiunile sunt in mare regizate. La Storage Wars, Dave Hester, unul dintre licitatori, a fost dat afara din emisiune vreo 2 ani pentru ca i-a acuzat pe actionari ca regizeaza totul si ca  baga obiecte interesante fix in depozitele pe care le cumpara participantii pentru a da bine la audienta.


Amanetul  numit Silver and Gold Pawn Shop din Las Vegas chiar exista, chiar daca protagonistii aia patru nu prea apar pe acolo, dar il detin , doar ca sunt mai preocupati sa stea cu saptamanile la filmari. Evident, se vede clar din emisiune ca filmarea are loc pe un platou personalizat asemeni unui amanet cu ecran CGI in spate cu ceva indivizi angajati si luati drept vanzatori ce aduc obiecte probabil carora chiar le apartin (evident, toti sunt selectati si doar aia cu obiecte care sa faca rating cu istorie interesanta in spate). Mi-e greu sa cred ca filmarea ar avea loc chiar acolo LIVE cand e inghesuiala  mare si vreo 3-4 cameramani trebuie sa stea pe acolo sa-l filmeze pe Rick si pe Chum cum discuta cu un gigel care aduce chibrite cu Hitler de exemplu, plus ca se stie ca incaperea principala a amanetului e mult mai mica in realitate.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/lIR9S57Vd_M?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Insa Counting Cars  si American Restoration  necesita o gramada  de luni  si mult efort pentru a filma procesul de restaurare a unei masini  sau a unei automate de Cola de exemplu si pare-se ca filmarea chiar nu are loc pe un platou improvizat.




Camionagii Gheturilor  si Muntenii   mi se pare intr-adevar cam   dubioase  de prea bine regizate......sau Oamenii Mlastinilor cu pescari din Louisiana  care  captureaza aligatori  cu capcane si ii impusca. Nu stiu din ce unghiuri ii filmeaza pentru a surprinde asa de bine  actiunea, mai ales si o vanatoare de .....aligatori.

Edited by gamerxgambler, 17 September 2015 - 22:24.


#15
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,058
  • Înscris: 24.02.2006

 gamerxgambler, pe 17 septembrie 2015 - 22:15, a scris:

..........
Amanetul  numit Silver and Gold Pawn Shop din Las Vegas chiar exista, chiar daca protagonistii aia patru nu prea apar pe acolo, dar il detin , doar ca sunt mai preocupati sa stea cu saptamanile la filmari. Evident, se vede clar din emisiune ca filmarea are loc pe un platou personalizat asemeni unui amanet cu ecran CGI in spate cu ceva indivizi angajati si luati drept vanzatori ce aduc obiecte probabil carora chiar le apartin (evident, toti sunt selectati si doar aia cu obiecte care sa faca rating cu istorie interesanta in spate). Mi-e greu sa cred ca filmarea ar avea loc chiar acolo LIVE cand e inghesuiala  mare si vreo 3-4 cameramani trebuie sa stea pe acolo sa-l filmeze pe Rick si pe Chum cum discuta cu un gigel care aduce chibrite cu Hitler de exemplu, plus ca se stie ca incaperea principala a amanetului e mult mai mica in realitate.
.............

stiu pe cineva care s-a dus prin Las Vegas si a vizitat si amanetul (era mare fan). pare-se ca episoadele sunt filmate chiar acolo, din cand in cand inchid hardughia si primesc doar un numar foarte mic de clienti inauntru pe perioada filmarilor. in rest, cand nu se filmeaza vreun episod, e mare inghesuiala pe acolo,

#16
gamerxgambler

gamerxgambler

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 560
  • Înscris: 10.09.2015

 _Smiley_, pe 18 septembrie 2015 - 06:05, a scris:

stiu pe cineva care s-a dus prin Las Vegas si a vizitat si amanetul (era mare fan). pare-se ca episoadele sunt filmate chiar acolo, din cand in cand inchid hardughia si primesc doar un numar foarte mic de clienti inauntru pe perioada filmarilor. in rest, cand nu se filmeaza vreun episod, e mare inghesuiala pe acolo,

Banuiesc ca  si cativa dintre acei  clienti  intra acolo doar ca sa fie filmati si sa apara pe fundal cum ii fac pe interesatii cand admira obiectele puse la vanzare.


La Storage Wars , in zilele cand nu  se desfasoara nicio licitatie oficiala/reala  la un anume depozit  si au loc filmarile,   actionarii rezerva doar trei depozite (in mod sigur, doar alea cu obiecte interesante sau de valoare) pentru pantru concurenti si sunt adusi figuranti pe post de licitatori care sa-i incurce pe cei patru concurenti.  In realitate, licitatiile dureaza cateva ore daca e sa luam in calcul ca fiecare licitator care se duce acolo trebuie sa stea cate 5 minute sa vada depozitul pentru care urmeaza sa liciteze.  
Concurentii, pe deasupra, chiar daca pierd bani sau fac profit, tot sunt platiti de A&E pentru prestatia  in emisiune, replici, mai pentru o injuratura, mai pentru un porumbel scos pe gura, mai pentru o traznaie.....

Cert e ca nimeni nu iese in pierdere de acolo. Nu mai spun ca majoritatea concurentilor sunt bogati, Barry fiind milionar (de aia si il vedem dispus sa arunce banii pe mizerii crezand ca da peste obiecte de colectie), iar Darrel, Dave Hester si restul detin lanturi de magazine cu produse second-hand prin California din care scot  bani frumosi.

Edited by gamerxgambler, 18 September 2015 - 09:52.


#17
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,281
  • Înscris: 29.12.2006

 gamerxgambler, pe 16 septembrie 2015 - 15:08, a scris:

Viasat History.

Viasat History îmi place cel mai mult, când vorbim despre documentare istorice. Pe acest canal se dau subiecte ce ţin exclusiv de fenomene sau evenimente istorice.

Însă, eu fiind un mare fan al documentarelor, am YouTube-ul la îndemână, unde este o mare bogăţie de astfel de filme, despre orice subiect.

#18
gamerxgambler

gamerxgambler

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 560
  • Înscris: 10.09.2015

 lupini, pe 18 septembrie 2015 - 09:54, a scris:


Viasat History îmi place cel mai mult, când vorbim despre documentare istorice. Pe acest canal se dau subiecte ce ţin exclusiv de fenomene sau evenimente istorice.

Însă, eu fiind un mare fan al documentarelor, am YouTube-ul la îndemână, unde este o mare bogăţie de astfel de filme, despre orice subiect.
Personal, urmaresc mai mult documentare pe net pentru ca scap de reclamele alea iritante. Pe History, la o emisiune de 30 de minute, difuzarea acesteia dureaza 35-40 de minute pentru ca reclame.
La fel si pe NatGeo unde e mai ceva ca la PROsTV.



Viasat History trebuie apreciat  pentru faptul ca nici un documentar, dar absolut nici un documentar, nu este intrerupt de publicitate. Publicitatea se desfasoara  intre  documentare si dureaza foarte putin.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate