Proteine pe piata romaneasca?
#109
Posted 15 December 2019 - 18:23
sandu222, on 15 decembrie 2019 - 18:20, said:
Si in afara de asta, o firma serioasa nu merge pe proprietary blend si afiseaza intotdeauna profilul de aminoacizi in mod detaliat. Corect, de cele mai multe ori firma ascunde ceva cand baga la inaintare "proprietary blend". Bine, asta se intampla in trecut. Ma gandesc ca poate si acum e la fel. Edited by MembruAnonim, 15 December 2019 - 18:23. |
#110
Posted 15 December 2019 - 18:29
CIP03, on 15 decembrie 2019 - 13:38, said:
Vezi, exact despre asta ziceam, au englezii un stil de a pacali lumea... In primul rand concentratia apare doar la informatiile nutritionale nu si in ingrediente. Daca in ingrediente apre o concentratie (gramaj sau procentual) aia e concentratia de materie prima folosita, tocmai asta este escrocheria si explic: La aroma de ciocolata pentru ca folosesc mai multe ingrediente in 100g a mai avut loc doar 67g de izolat proteic ANTENTIE nu specifica ce puritate are (poate avea 80%, 90% ra randul ei) adica din cei 67g proteina adaugata real poti avea 60g proteina pura! Stiu aceste date pentru ca ma ocup de notificarea lor la Ministerul Sanbatatii pentru mai multe firme! Ei folosesc schema asta intentionat, majoritatea nu stiti aceste tehnici si sunteti pacaliti crezand ca aia e concentratia de proteine! Acum calculeaza singur daca superofertele lor mai sunt sau nu oferte! Eu folosesc metoda calcularii totalului de aminoacizi in miligrame, cat da, aia e concentratia de proteina, de multe ori a cam dat cu virgula fata de descriere, iar la aminoacizi pastile dezastru, din 1000mg daca ai 0,7g aminoacizi. Deci da, ai dreptate, doar ca lumea nu prea sta sa faca calcule. Ma enerveaza ca firmele americane in general baga la aminoacizi creatina, glutamina, taurina, etc ca sa le iasa concentratia, ca altfel produsul e "varza". Dar fraierii lasa review-uri de genul "produs beton, spectru de aminoacizi bun"....unde e bun ma nene ca ala iti baga 10g de "borhot" ca altfel ar avea produsu 52% proteina. Si am mai invatat o chestie de la un tip care are magazin cu suplimente, cu cat cupa e mai mare la whey gen 45g sau chiar 50g am vazut, cu atat teapa e mai mare, produsul e un jeg cu aminoacizi adaugati probabil si din soia si concentratie de 50-60% deci platesti mai mult in final la pretul real/gram. Edited by sandu222, 15 December 2019 - 18:37. |
#111
Posted 27 December 2019 - 17:54
Ce parere aveti depsre izolatul proteic din soia supliment pak?ei sustin ca acest produs contine 91,8g de proteine per 100g,
Oare acele informatii nutritionale sunt reale sau este o teapa? Compozitie /100 g *Valoare energetică: 379 kcal (1572 kJ) Proteine 91,8 g Grasimi 3,3 g Carbohidraţi < 1 g Minerale Calciu 200 mg Clor 110 mg Cupru 1,4 mg Fier 16 mg Magneziu 45 mg Mangan 11 mg Fosfor 800 mg Potasiu 100 mg Sodiu 1200 mg Zinc 4 mg Vitamine Retinol (A) < 15 UI Tiamină (B1) 0,2 mg Riboflavină (B2) <0,1 mg Niacină (B3) 0,3 mg Acid pantontenic(B5) 0,2 mg Biotină (B7) 30 mcg Acid folic (B9) 200 mcg Acid ascorbic © < 1 mg Colină 150 mg |
#112
Posted 28 December 2019 - 17:58
Eu nu as lua de soie. Prea multe controverse in legatura cu fitoestrogenii din ea.
Nr. 1 in lumea proteinelor e Whey protein. Eu iau de la MyProtein fara arome, indulcitori sau coloranti. Iese mai ieftin decat ai bea lapte. Poti s-o adaugi si in mancare, de exemplu s-o amesteci in farfurie cu terci de ovas. Edited by vinciun, 28 December 2019 - 17:58. |
#113
Posted 29 December 2019 - 16:57
pele, on 27 decembrie 2019 - 17:54, said:
Ce parere aveti depsre izolatul proteic din soia supliment pak?ei sustin ca acest produs contine 91,8g de proteine per 100g, Oare acele informatii nutritionale sunt reale sau este o teapa? Compozitie /100 g *Valoare energetică: 379 kcal (1572 kJ) Proteine 91,8 g Grasimi 3,3 g Carbohidraţi < 1 g Minerale Calciu 200 mg Clor 110 mg Cupru 1,4 mg Fier 16 mg Magneziu 45 mg Mangan 11 mg Fosfor 800 mg Potasiu 100 mg Sodiu 1200 mg Zinc 4 mg Vitamine Retinol (A) < 15 UI Tiamină (B1) 0,2 mg Riboflavină (B2) <0,1 mg Niacină (B3) 0,3 mg Acid pantontenic(B5) 0,2 mg Biotină (B7) 30 mcg Acid folic (B9) 200 mcg Acid ascorbic © < 1 mg Colină 150 mg Am luat de la Redis, dar mai multa parca a luat colegul Overseas. La gust nu e buna ca e fara arome, face mult praf peste tot, se dizolva o cupa in vreo 300-400ml apa minim si tot rezulta sarlota, de asta nici nu am mai luat. Dar are un pret foarte bun si nu creaza probleme, asta e chiar curios. Sunt sigur ca exista pe piata proteina din soia foarte buna la gust, eu nu am incercat altele. Nu as recomanda oricui. Valorile nutritionale poti sa le crezi sau nu, ca nu ai de unde sti, nici macar Redis nu cred ca le stie pe bune. Ei doar ambaleaza praful asta care e adus de la firma Solae din Belgia. Deci ei sunt singurii care stiu cu adevarat. Parerea mea e ca are totusi peste 85% proteina, soia este o materie ieftina, nu cred ca se incurca ei cu datul de tepe. |
#114
Posted 16 January 2020 - 18:56
Am si eu o nelămurire in legatura cu creatina.
Am luat o pungă creapure de la gym beam si era de mărimea nisipului. Am luat o cutie de la ON si este mai fina decat faina... Cea de la on este cea verde. Creatine powder. Pana la urma ce textura trebuie sa aiba creatina? |
#115
Posted 16 January 2020 - 19:00
Sunt mai multe tipuri de cretina. Creatina monohydrate, creatina micronized etc. Fiecare are textura diferita.
|
#116
Posted 16 January 2020 - 20:29
robert8197, on 16 ianuarie 2020 - 18:56, said:
Am si eu o nelămurire in legatura cu creatina. Am luat o pungă creapure de la gym beam si era de mărimea nisipului. Am luat o cutie de la ON si este mai fina decat faina... Cea de la on este cea verde. Creatine powder. Pana la urma ce textura trebuie sa aiba creatina? Am indoieli ca aia de la gymbeam e Creapure. E doar parerea mea. Creapure 100% nu vand prea multe branduri. Banuiesc ca nu era micronizata. Creapure nu e neaparat sa fie micronizata. Aia de la ON e micronizata DAR in mod ironic nu e CREAPURE. Parca au si Creapure dar mai scumpa. Textura nu conteaza, dar e bine sa fie micronizata. Aia micronizata doar iti lasa impresia ca se dizolva, in realitate e doar un praf foarte foarte fin. |
#117
Posted 16 January 2020 - 22:20
Asa e dar cand o pui in ceai cald se dizolva foarte bine oricare. Eu doar cu aia micronized de la ON am simtit ceva. Altii probabil mai baga cine stie ce prafuri pe alaturi si amagesc ca e creatina, altfel nu-mi explic.
|
#118
Posted 20 January 2020 - 20:52
Asa cred si eu ca in afara de brandurile mari, restul baga creatina Made in China. Iar creatina din China poate avea orice concentratie, nu stiu daca e adevarat dar am auzit inclusiv de 50-55% puritate, restul o fi praf de creta sau amidon.
|
|
#119
Posted 20 January 2020 - 23:52
Iaca na... Eu nu am auzit de asa ceva dar din experienta am observat ca multe din astea de la branduri ieftine le iau si absolut nimic. Asa ca probabil e adevarat ce ai auzit.
|
#120
Posted 29 January 2020 - 18:47
Uite, pe eticheta de la creatina Creapure Weider scrie asa: "100g creatina monohidrat din care creatina 88g"
https://www.weider.r...ine-powder-250g Acum, gandeste-te ca astia care chiar vand Creapure au fost sinceri si au recunoscut ca e 88% creatina. Dar oare aia care vand creatina din China? ce baga acolo chinezii? praf de creta? amidon? De asta toti pe youtube zic "luati creatina monohidrata dar de la o firma serioasa sa fie Creapure" Edited by sandu222, 29 January 2020 - 18:49. |
#121
Posted 28 February 2020 - 16:29
CIP03, on 13 decembrie 2019 - 22:10, said:
Cautati sa cumparati de la firme din Germania, Olanda, Franta, Belgia , respecta legislatia UE si nu fac scamatorii pe eticheta! Si normal calitatea = pretul corect! Mi-am adus aminte: ce parere ai despre Prozis si Multipower(la astia ma refer daca e justificat pretul ala ridicol de mare)? Edited by sandu222, 28 February 2020 - 16:35. |
#122
Posted 08 March 2020 - 13:55
Cum spuneam : atentie la tepe si dezinformari!
Vedeti ce descriere are acest produs! Deci mai nou, nu prea mai conteaza efortul fizic pentru ca avem produsul care se transforma direct in muschi! Attached FilesEdited by sandu222, 08 March 2020 - 13:57. |
#123
Posted 08 March 2020 - 22:59
Sincer eu nu vad rostul suplimentarii cu aminoacizi bcaa sau de alt fel.
Daca e sa ne intrebam de ce am face asta avem urmatoarele raspunsuri: 1. BCAA sunt de folos in perioadele de definire cand riscul de catabolism muscular e mai crescut decat deobicei, in special in timpul antrenamentelor de forta. Astfel, in loc sa ardem aminoacizii din tesuturile noastre musculare, se vor arde aminoacizii pe care-i introducem suplimentand si salvam muschii pretiosi. 2. BCAA sunt caramizile din care se construiesc muschii. Fara aminoacizi, inclusiv si BCAA, este imposibil de construit masa musculara. 3. Aminoacizii se absorb foarte rapid, grabind refacerea dupa un antrenament de forta. Acum parerea mea referitor la astea. E strict parerea mea, e ce am inteles eu. Daca cineva crede altfel m-as bucura sa vina sa argumenteze. 1. E un nonsens. Daca consumi BCAA stiind bine ca va fi ars pentru a obtine energie, de ce nu consumi pentru acest scop niste carbohidrati? Sunt mult mai ieftini si se metabolizeaza mai usor. 2. Proteinele sunt alcatuite din aminoacizi. Cand consumam deja vreo 200g pe zi, nu cred ca 10g de aminoacizi in plus mai fac vreo diferenta. La urma urmei mai consumi 10g de proteine in plus si iesi mai ieftin, mai comod si poate mai placut. 3. Aici probabil este un mic adevar dar tot nu cred ca va fi vreo diferenta daca am lua imediat dupa antrenament pur si simplu un shake proteic. Din tractul digestiv inca se mai elibeteaza aminoacizi de la masa precedenta, rar cred ca sunt cazurile cand te duci la sala avand de la ultima masa mai mult de vreo 6 ore. Cresterea oricum are loc tot timpul, important e cum e te hranesti si a doua zi, faptul ca ajung aminoacizii in sange imediat dupa antrenament sau cu jumate de ora mai tarzij nu cred ca schimba multe. Eu de o vreme nici nu-mi mai beau shake-ul post workout, prefer sa mananc o masa buna dupa antrenament. Shake-ul il pastrez pentru inainte cu vreo 45 min de a merge la sala. Edited by vinciun, 08 March 2020 - 23:00. |
|
#124
Posted 10 March 2020 - 16:36
Mi-au placut argumentele tale, sunt 100% realiste. Ceea ce ai spus tu la nr.2 tot incerc sa spun oamenilor de ceva timp, insa nu ma prea asculta lumea, ei vad pe X sau Y pe youtube ca baga BCAA sau Amino Energy de la ON si se iau dupa respectivul.
Apoi, ai vazut cum lua The_Lion, BCAA-ul si l-am felicitat pentru asta. BCAA-ul se ia impreuna cu o masa sau cu o cupa de proteina sau cu alti aminoacizi esentiali. Asta pentru ca studiile spun ca BCAA-ul luat singur va "scoate" restul de aminoacizi esentiali de undeva (din muschi probabil deci=catabolism) ca sa formeze o proteina completa. Deci BCAA luat dupa antrenament mai ales, pe stomacul gol = naspa. La punctul 3, sunt informatii care spun ca "fereastra anabolica" e un bullshit inventat probabil de firmele de nutritie ca sa vanda hidrolizat, izolat, aminoacizi etc cu "viteza mare de asimilare". De fapt nu exista nici o fereastra anabolica asa cum o stim noi, realitatea e asa cum o descrii si tu : "Cresterea oricum are loc tot timpul, important e cum e te hranesti si a doua zi, faptul ca ajung aminoacizii in sange imediat dupa antrenament sau cu jumate de ora mai tarzij nu cred ca schimba multe" Iar aici ai spus un mare adevar: " Din tractul digestiv inca se mai elibeteaza aminoacizi de la masa precedenta". Tin sa te felicit, ai inteles foarte bine cum functioneaza treaba. Corpul poate procesa in medie cam 11g de aminoacizi/ora, asta inseamna ca o masa de 33g de proteina iti va furniza constant aminoaci 3 ore, 55g iti ajunge pentru 5ore etc. Un natural degeaba baga 70g de whey dupa antrenament, ca whey-ul ala tot va avea nevoie de niste ore pentru a fi asimilat. A, da, ca whey-ul ala se digera mai usor, ca se desface in aminoacizi mai usor, ca are o valoare biologica mare, ca nu trebuie corpul sa lucreze intens la asta, e adevarat. Edited by sandu222, 10 March 2020 - 16:42. |
#125
Posted 14 March 2020 - 13:51
Acum ma mai gandesc la un lucru dar trebuie sa mai sap, nu o luati inca de buna.
Cum spui tu ca se proceseaza 11g pe ora. Cred ca depinde si de aliment. Sa zicem ca in primul caz mananc 250g de branza tare are imi furnizeaza 50g de proteine si in al doilea caz iau 50g de preteine sub forma de shake de whey. In primul caz o sa simt mancarea in stomac vreo 4 ore dar in al doilea, dupa o ora maxim o ora jumate simt ca mi se lipeste burta de spate si mi-e foame. Ma GANDESC ca in primul caz, e ca si cum ai manca portii mici si dese, adica branza se digera lent si furnizeaza constant aminoacizi in sange timp de multe ore. In al doilea caz, concentratul proteic se digera rapid si ajunge brusc in sange o cantitate mare de aminoacizi. Corpul nu are nevoie intr-o unitate de timp de asa cantitate mare de aminoacizi, astfel ca pentru momentul dat avem un exces. Nu stiu daca se pot stoca precum glucoza in glicogen ca sa fie utilizati in orele urmatoare, deocamdata stiu ca excesul de aminoacizi transformat in glucoza prin ciclul krebs si depusa sub forma de glicogen sau utilizata momentan daca sitiatia o cere. |
#126
Posted 14 March 2020 - 19:17
Pai asta e, odata ajunsi in sange, nu pot fi in acel flux mai mult de 11g/ora cel putin asta zicea in respectivul studiu. Daca il mai gasesc il pun aici.
Ce ai scris tu mai sus e exact ce spunea Florin Uceanu acum multi ani cand au inventat ei "ideal protein" deci e plauzibil |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users