Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
The worst of evil

Proiect de lege: Romanii vor achi...

Dopuri / casti amortizare zgomot ...

2 job-uri de 8 ore simultan.
 VW e-Up second hand sau alternati...

Reparatie scara mozaic vechi

Cablu curte destinat deplasarii l...

Sfat de cumparare pentru un Jagua...
 La mulți ani @mishu_bz!

La mulți ani @kyrre!

PF vinde 3 autoturisme ce se inti...

Suturi la relantii 2.0 tdi + fum ...
 Tencuiala exterioara casa caramid...

Restituire RCA Allianz

Contact posibil deteriorat proces...

ce se mai lucreaza remote ?
 

Cu masina spre Grecia prin Bulgaria

* * * * * 11 votes
  • Please log in to reply
13741 replies to this topic

#235
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,597
  • Înscris: 17.08.2007
Eu am luat odata statia dar mi s-a parut ca tiristii bulgari si cei turci nu prea utilizeaza statiile CB (nu poseda pe camioane). Pe de alta parte sunt o multime de camioane romanesti cu care te poti conversa.

#236
dl_dr25

dl_dr25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,704
  • Înscris: 01.05.2007
Foarte complex răspunsul si folositor.
Cum am spus suntem două mașini ( doua camere), o camera o avem 8 nopți una 9 nopți , pt a putea sa plecam noaptea ( seara) din Lefkada , așa am avut si la Thassos anul trecut ( am coborât după ferry pe la 18.00).
La mine stilul de condus anii trecuți a fost pe autostrada 150-160, iar prin Bg cat am putut ( in Ruse pe o limitare de 40 km ma oprit politia cu 120 km :) ) , anul asta as dori același stil, dar cred ca o sa fiu puțin mai prudent din cauza camerelor fixe ( nu mobile) , am înțeles ca au început sa trimită acasă amenzile :(
Mulțumesc si rămân pe citit ce mai apare nou.


#237
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,554
  • Înscris: 08.10.2015
am sa iau statia cb cu mine  si ma pun pe aprofundat trasee
Daca poate cineva intre timp sa dea niste info privind carligul de remorcare, daca e vreo problema cu unul bricolat, dar cu tablitza, la trecerea prin vama,  sa zica

#238
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,901
  • Înscris: 22.12.2005

View PostOvidiuNS, on 24 aprilie 2015 - 20:18, said:

În condiţiile actuale, din cauza devierii dintre Sandanski şi Kulata, estimez că eu aş obţine acelaşi timp pe ambele variante. Prin Bulgaria merg aşa cum mă "invită" drumul, adică în limita siguranţei, nu prea mă interesează liniile continue şi restricţiile de viteză (dacă există vizibilitate), în schimb sunt atent la drum şi la maşinile de pe sens opus (dacă observ flash-uri reduc viteza la cea legală). Pe autostradă, dacă sunt 2 benzi pe sens şi asfaltul e ok, atunci merg exclusiv pe banda întâi şi nu cu mai mult de 130 km/h pe bord (trec pe banda a doua doar atunci când depăşesc alt autovehicul, caz în care totdeauna accelerez, ca să mă pot replia cât mai repede înapoi pe prima bandă şi să nu-i încurc pe melteni şi pe cei ce se grăbesc). Nici pe autostrăzile greceşti nu conduc altfel. Prin tuneluri reduc viteza la limita legală + 10 km/h. Nu am condus aşa de la început, am fost mai cuminte, dar încet-încet am ajuns la concluzia că aşa e recomandabil să conduci pe drumurile către Grecia, iar pentru mine a devenit o plăcere să tranzitez Bulgaria. O singură dată am cotizat la Gabcea (nu Garcea, ci cu "b", de la Bulgaria), în 2011, când autostrada de după Sofia încă nu avea statut de autostradă (am povestit la vremea respectivă).

Am explicat puţin stilul meu de condus, pentru că pe ambele variante (Sofia şi Makaza) sunt porţiuni de drum normal, cu o bandă pe sens, unde drumul e drept şi unde "limita siguranţei" înseamnă să mergi aproape ca pe autostradă. Din acest motiv am spus că scot timpi aproximativ egali (pe varianta Sofia porţiunile drepte sunt semnificativ mai lungi).


Acuma, cele mai importante detalii care trebuie luate în calcul când alegi varianta de drum sunt legate de momentele când în diverse locuri de pe traseu apare aglomeraţia, deci întârzieri semnificative.
În primul rând, e clar că în vara asta fiecare ar trebui să-şi ia o marjă de eroare de cca. juma' de oră pentru podul Giurgiu - Ruse, iar dacă are noroc şi trece podul rapid, cu atât mai bine.

La ducerea spre Grecia, cine alege drumul pe la Makaza ar trebui să ştie din experienţa anului trecut că vinerea şi sâmbăta se formează coadă în vamă cam între orele 10 şi 14.
Deci, în funcţie de stilul tău de condus, poţi să calculezi când ar trebui să pleci din Bucureşti ca să ajungi la vama Makaza înainte de ora 10. De exemplu, dacă şofezi cât-de-cât la fel ca mine şi vrei să pleci la 10 seara, asta ar însemna să ajungi la Makaza pe la 4.30 dimineaţa, deci nu e nici o problemă de aglomeraţie.
Pe varianta Sofia, ar trebui evitat să parcurgi porţiunea Sofia - Sandanski vinerea după amiază sau în ajunul unei sărbători majore, dar nu e cazul tău. Dacă pleci la 10 seara din Bucureşti, în aceleaşi condiţii discutate, ai ajunge la Kulata pe la 6 dimineaţa. Iar porţiunea cu asfalt degradat pe banda întâi (dintre Haropo şi semaforul de la Lefkonas) se poate ocoli în condiţii bune pe "drumul albastru", după cum scria cineva anul trecut.

La întoarcerea dinspre Grecia, apare un element în plus, adică vara trebuie ţinut seamă de feriboturile Limenas (Thassos) - Keramoti, care cauzează aglomeraţie în vama Makaza cam din oră-n oră pe toată durata zilei lumină (în special sâmbăta şi duminica). Şi momentele de alomeraţie nu pot fi specificate, fiindcă orarul feriboturilor nu se prea respectă. Sunt vase pe care încap multe maşini, şi dacă la Keramoti coboară în 10 minute 100 de maşini care se bulucesc pe la Makaza, e clar ce urmează, zic eu.
Pe baza acestui fapt, trecerea în Bulgaria pe la Makaza devine practic o loterie în ce priveşte coada de maşini ce se formează, iar eu am mai scris cel puţin de două ori că vara ar fi mai înţelept ca cei ce vin de la Salonic (sau şi mai de departe) să nu folosească vama Makaza dacă estimează că ajung acolo sâmbăta sau duminica în timp ce circulă ferry dinspre Thassos town.

Şi în fine, ar mai fi un amănunt, acela că varianta Makaza presupune un cost suplimentar de 7,2 euro (3 toll-uri a câte 2,4 euro fiecare), la care se mai adaugă ceva mai mult combustibil (sunt minim vreo 30 şi ceva de kilometri de autostradă în plus).

În concluzie, acum cred că ai informaţie suficientă ca să te decizi pe unde te duci şi pe unde te întorci spre/dinspre Lefkada.

Dacă aş merge pentru prima dată în Grecia, sau dacă nu am parcurs încă ambele variante (cazul tău - din ce am înţeles), ştiind informaţiile de aici, eu aş pleca spre Lefkada pe la Makaza şi m-aş întoarce pe la Sofia. Ca şofer, mă gândesc că e bine ca la începuturi să parcurg măcar toate variantele principale de drum către Grecia, iar ulterior să folosesc varianta care mă satisface cel mai mult, bazat pe propriile experienţe. Asta în principiu, pentru că pot apărea mereu diverse surprize ce pot schimba drastic situaţia de moment (de exemplu cum au fost inundaţiile de anul trecut).


@yesyesyesyo: cred că ţi-am răspuns şi ţie în acest post.


Sănătate şi toate cele bune !

Bravo Ovidiu. Un post ca pentru to(n)ti . Ai putea sa te apuci de ceva activitatea educationala. Clienti ai avea garla. Si nu glumesc. Daca ABC-darul pe care l-ai scris ar fi cunoscut de cei care au plasticul, traficul ar fi mai sigur. Bravo.

( sorry pentru anumite " intepaturi" , toleranta mea la lipsa de credinta ( adica rautate, ingnoranta, agresivitate ) e aproape totala. Si, repet, a conduce/calatori/etc sunt PRIVILEGII !! si nu drepturi.

ca sa fiu on topic - inteleg ca vorbim de un drum  de vacanta. Deci ca ai 2.4 eur/ statie de taxare pe autostrada mi se pare ...meschin de mentionat. E cineva care pleaca la drum cu eurocentii masurati ? pai daca da...sa stea acasa.
O siguranta, un bec, o pana de cauciuc, 1 l ulei , 1 l apa( antigel ) si alte multe maruntisuri nu le punem pe o lista ( un 10 - 20 % in plus peste buget  )?
really ?
:)

#239
kesarion111

kesarion111

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,071
  • Înscris: 15.06.2009
Foxbat, sunt oameni care chiar socotesc fiecare banut, ce vrei, vremuri de restriste. Si e o vorba, banii pe care nu-i cheltui nu trebuie sa-i faci. Eee, asta nu-i buna?Posted Image

#240
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,901
  • Înscris: 22.12.2005

View Postkesarion111, on 25 aprilie 2015 - 19:08, said:

Foxbat, sunt oameni care chiar socotesc fiecare banut, ce vrei, vremuri de restriste. Si e o vorba, banii pe care nu-i cheltui nu trebuie sa-i faci. Eee, asta nu-i buna?Posted Image

nu e ok sa pleci la drum " la blana". parerea mea. de motociclist :)

acum on topic.
azi am rupt un pic in 2 asfaltul buc- ruse-
podul -jale . se lucreaza - se lucra si azi. sarea bitumul de m-a manjit tot. mobra, echipament alea alea. o sa le curat cu diluant. injurau tir-istii de numa numa. la ambele capete se oprea circulatia si din cand in cand dadeau drumul. cu taraita. fiind putine masini ( cam 50 incluzand microbuze, autoturisme micute, etc ) cam la 30 min dadeau drumul
am facut poze pe pod  ( voi pune cateva pe seara )( da stiu ca nu e voie :) ) cam 10 minute. totul blocat. stat in ambele vami undeva pe la 30 secunde cat sa imi traga nenea vamesul cagula peste nas sa mi l vada :).


estimez ca lucreaza ca berbecii pentru exodul de 1 mai, totusi aveti mare grija.. sa nu se intampla din nou.. nebunia cu cozile de km.
cu motorul am trecut ca si cum n ar fi fost oprit traficul, ba chiar mai bine, ca era pustiu pe acolo. ambii "paznici" zambitori si ne-au facut semn sa trecem  fara sa mai punem piciorul jos

atentie la  "vignetisti". nu mergeti pe blat ca nu e treaba. se uita din prinma la masina, daca n o ai te intreaba iar mai jos e "rutierul" :)

#241
kesarion111

kesarion111

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,071
  • Înscris: 15.06.2009
Multam de info, chiar ne batea gandul sa mergem de 1 mai in Thassos. Cred ca vom contramanda, din 3 zile, 2-3 ore procetual e semnificativ.  Oricat de aiurea ar suna asta, stilul nostru romanesc de a face lucrurile ne f_te viata

#242
bubugimi

bubugimi

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 07.03.2015
Ovidiu spui "e o placere sa tranzitez Bulgaria", felicitari! La fel spun si eu, bulgarii ca noi sunt saritori, te ajuta daca e nevoie si noi nu avem decat de bine de zis. Am primit mereu rest, am fost ajutati sa gasim ce cautam, chiar in limba bulgaro-anglo-franco-romana-mano" , am doar cuvinte de lauda pt cum ne-au ajutat cand am avut problema cu masina, nu aceleasi cuvinte si pt romanii mei.  Si ca un sfat pt incepatori: luati la voi chiar din Romania si leva cash, de ce sa pierzi timpul cautand bancomat sau poate la benzinarie ori magazin nu functioneaza si atunci vezi distractie. Eu iau mereu ceva leva pt hotel si cheltuieli marunte sa am pana imi iese o banca in cale fara sa o caut, platile in hoteluri si magazine se fac in moneda nationala leva iar daca vreau sa iau de pe marginea drumului un pepene (f. bun) nu pot sa-i dau vanzatorului cardul ca nu sunt in tarile nordice. La Dunare si litorat merge la unii sa platesti in lei, cam dezavantaj eu dar cu cat te departezi doar leva si uneori euro la hotel. Urmariti cursul leva la case schimb si luati din tara cateva leve, pt Bucuresti va pot recomanda case sigure, BCR-ul schimba doar la programare si uneori are curs mai mare decat la casa (real anul trecut la Mangalia cand ei m-au trimis la o casa de schimb ca avea cursul mult avantajos) si preferati sa va schimbe in bani cu valori mici, medii.
Pt tyrex1 care intreaba cine merge spre Makaza, poti merge si singur, te descurci foarte bine daca mergi aproape regulamentar, ai grija la vegetatia de pe marginea drumului caci nu e curatata ca la noi si te poate insela putin, citeste pareri despre variante, pasul Sipka e splendid si poti vedea cate ceva si acolo doar sa suporte toti curbele plus ca in august au niste mure delicioase in boscheti. Benzina buna am luat din Haskovo si Kurdzhali de la omv (rapid, au si wi-fi free in statii, este curat, f. amabili). Vigneta in 2014 am luat imediat de la chioscuri, eu am luat in leva dar m-a intrebat in romana daca vreau in lei la cursul oficial sau in euro, asta in august, tare mult doresc sa stiu cum este acum caci vreau sa iua pe un an. Uneori cu indicatoarele ai probleme caci sunt prea aproape de locul cu pricina dar sunt si in alfabet latin si inca ceva; cu orice gps mergi, fa-ti si un traseu cu localitatile prin care treci (pe hartie) si verifica eventual copilotul, pt incepator in tara straina e o.k. (avem noi niste buni prieteni care intra in sevraj daca n-au 2 gps la ei si ne-au dus o data fix intr-o cocina de porci la Targoviste -la noi nu la bulgari- alta data au intrat in Bucuresti pe autostrada si au ajuns in centru civic si obor ca sa vina la mine in sos. Fundeni !). Eu (sunt responsabila cu traseul, functie grea!) folosesc sygic si osmand, dar am si pe hartie notat ca rezerva daca se intampla ceva cu "desteptele ".  Si daca poti i-ati si un incarcator extern pt telefon, tableta, este f. bun la drum, vezi ca avea ceva Altex la aprox. 85 lei, merge sa incarci un telefon si o tableta cand hoinaresti chiar per pedes.
Vacante placute tuturor !

#243
RamboX

RamboX

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,094
  • Înscris: 02.04.2006
Sunt nou aici si va salut pe toti
Dupa vreo 7 ani de mers numai la Turkye prin diverse resorturi din Marmaris,Bodrum Didim Antalya sau Alanya vara asta dupa 15 iulie vreau sa incerc si ceva Greece la Half Board,m-am orientat spre Nei Pori si transport individual.Eu plec din C-ta si ar cam tb sa iau o cazare intermediara imediat ce intru pe la Makaza si m-am gandit la ceva in zona Kavalla,a mai stat cineva cazat pe acolo,eventual poate cineva sa-mi recomande ceva vile,pensiuni decente?

Edited by RamboX, 26 April 2015 - 09:03.


#244
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,901
  • Înscris: 22.12.2005
poze ( sorry dar partea in lucru este la intrare, in "fata" , nu se vede in poze )Attached File  20150425_142741.jpg   192K   84 downloadsAttached File  20150425_142741.jpg   192K   84 downloadsAttached File  20150425_151505.jpg   126.01K   55 downloadsAttached File  20150425_161546.jpg   203.07K   66 downloadsAttached File  20150425_163256.jpg   224.33K   74 downloadsAttached File  20150425_163310.jpg   272.07K   82 downloadsAttached File  20150425_163403.jpg   269.2K   80 downloadsAttached File  20150425_160253.jpg   227.56K   75 downloadsAttached File  20150425_160333.jpg   326.95K   70 downloadsAttached File  20150425_161525.jpg   230.07K   69 downloads

#245
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,597
  • Înscris: 17.08.2007

View PostRamboX, on 26 aprilie 2015 - 09:02, said:

Sunt nou aici si va salut pe toti
Dupa vreo 7 ani de mers numai la Turkye prin diverse resorturi din Marmaris,Bodrum Didim Antalya sau Alanya vara asta dupa 15 iulie vreau sa incerc si ceva Greece la Half Board,m-am orientat spre Nei Pori si transport individual.Eu plec din C-ta si ar cam tb sa iau o cazare intermediara imediat ce intru pe la Makaza si m-am gandit la ceva in zona Kavalla,a mai stat cineva cazat pe acolo,eventual poate cineva sa-mi recomande ceva vile,pensiuni decente?

Daca spui ca pana acum ai fost numai in Turcia sper ca stii care este specificul Greciei sa nu cumva sa ne spui ca nu ti-a placut la intoarcere :)

#246
RamboX

RamboX

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,094
  • Înscris: 02.04.2006
Ok ar tb sa spun de pe acum ca-mi va place hotelul ales?raspunsuri  ontopic se pot da ?

#247
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,901
  • Înscris: 22.12.2005
nei pori nu are nevoie de cazare intermedira.a2.centrura buc.etc

#248
RamboX

RamboX

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,094
  • Înscris: 02.04.2006
Fiica mea care este mai zburdalnica nu suporta atata drum continuu, ok caut si in alta parte info despre oprire intermediara daca nimeni nu stie.

#249
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,865
  • Înscris: 04.07.2010

View PostRamboX, on 26 aprilie 2015 - 09:02, said:

... m-am orientat spre Nei Pori si transport individual. Eu plec din C-ta si ar cam tb sa iau o cazare intermediara imediat ce intru pe la Makaza si m-am gandit la ceva in zona Kavalla ...

Din Constanţa faci sub 11 ore până la Nei Pori, hai 12, că mai faci şi opriri. Drumul se pare că e bun, bucăţile de legătură Negru Vodă - Varna şi Şumen - Karnobat apar cu verde aici.
Nu mi se pare normal să iei cazare intermediară, nu se justifică, 11 ore fac eu din Bucureşti, şi n-am luat niciodată cazare intermediară.

Oricum, despre cazări intermediare nu se discută pe acest topic, pt. că, deşi pare logic să fie on-topic, totuşi nu e, şi aşa se umplu paginile prea repede cu detalii legate de drum. Dacă ţii neapărat să iei cazare o noapte, pentru cazări intermediare între Alexandroupoli şi Salonic există un alt topic.

Aaaa, şi nu-ţi lua demipensiune, în Grecia farmecul e să mănânci la tavernă, pe malul mării, da' mai discutăm chestiile astea, aici sunt off-topic.

LE: Dacă fetiţa nu suportă, poţi pleca seara, ca să doarmă pe drum şi tocmai bine ajungi la cazare pe la prânz. Mulţi procedează aşa.


Sănătate şi bun venit printre iubitorii Greciei !

Edited by OvidiuNS, 26 April 2015 - 15:10.


#250
bubugimi

bubugimi

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 07.03.2015
atupi :
Daca e musai sa faci drumul din 2 bucati, in concediu suntem pt asa ceva, incearca Kurdzhali/ Bulgaria (drumul 5 trece prin oras) sau Xanti in Grecia. In Kurdzhali poti alimenta benzina / motorina buna, vezi un hotelas langa spital pe E85 cam cu 25 euro (50 leva noapte)si de acolo sunt, aprox 50 km pana la Makaza deci poti prinde liber la vama. De mult am renuntat in concediu la peste 500 km/zi, soferul e si el turist totusi. Eu nu ti-as recomanda sa mergi noaptea, se pot intampla multe, nu neaparat cuie in cauciuc si nu prea are cine te ajuta, ziua este alceva iar daca mergi prima data pe drumurile unei tari straine asculta totusi un sfat rational. Daca vrei spre Kavala, vezi Acontisma la Nea Karvali, liber, curat,
parcare , 50 euro /2 pers/ noapte, de acolo sunt 11-12 km pana in Kavaka.

#251
RamboX

RamboX

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,094
  • Înscris: 02.04.2006
Am renuntat din 2009 la mersul noaptea prin Bg,plecam la 2 dimineata spre Kusadasi  din C-ta iar la primele paduri din Bg dupa Vama Veche mi s-a aruncat cu oua in parbriz ,nu am oprit iar dupa 3-4 km cu ceva pisica,caine mic,nu am oprit pana nu s-a luminat,noroc ca oul a nimerit in dreapta pe parbriz si animalul a intrat in lateral pe sub masina,baietii stateau la produs.
A fost cineva de curand pe  Shumen-Karnobat?ar fi util de evitat rapele alea virajate dinainte de Sunny Beach chiar daca drumul e bun,se pierde timp pe ele.

Edited by RamboX, 26 April 2015 - 15:57.


#252
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,597
  • Înscris: 17.08.2007

View PostRamboX, on 26 aprilie 2015 - 10:50, said:

Ok ar tb sa spun de pe acum ca-mi va place hotelul ales?raspunsuri  ontopic se pot da ?
A fost pe jumătate gluma postarea mea de asta am pus si acel emoticon. Eu as apela prima oara la booking.com cu focus pe zona care te aranjează pe tine funcție de cați km vrei sa parcurgi. După cum vezi "sudiștii" care merg in nordul Greciei nu se prea cazează intermediar. Eu am stat atât in Stara Zagora cat si in Haskovo când am avut nevoie sa ma opresc undeva. O vacanta frumoasa îți doresc !
Ps. As mai fi adăugat si altele dar nu stiu cum vei reacționa si care sunt așteptările tale ref la vacanta greceasca

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

1 members, 0 guests, 0 anonymous users

joe_kapa

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate