Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Contestare amenda politia locala

PC se restarteaza cu erori ecran ...

Mercedes atego 815 oprire motor

Ce contine Creion rani dupa ras?
 Filtru sedimente inainte de pompa?

Paște fericit!

electrician constructor video curs

Cum pot bloca transferul de date ...
 Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...

Kia Picanto 2022 - Problema motor?

Durere umar AC Joint
 Care este cea mai sanatoasa paine?

Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...

Merita Lumix FZ82 in 2024?

Nu pot activa Memory Integrity
 

Politehnica Bucuresti

- - - - -
  • Please log in to reply
3765 replies to this topic

#1009
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006

 Ioan2, on 11th December 2010, 12:09, said:

Pe mine ma irita structura asta clasica de facultate, disocierea curs/seminar/laborator/proiect/colocvii/sesiune [...] Dar de ce mama naibii trebuie alocate 3 ore pe saptamana sa ti se dea ca la robot ceva ce trebuie sa acumulezi pentru final, cand mult mai simplu ar fi sa ti se inmaneze la inceput notele de curs necesare

Sînt de acord cu tine, și pe mine ideea de toceală m-a exasperat ca student... ideea că pt examen ni se dădea o listă de 20-40 de subiecte care trebuiau tocite ca papagalu' și reproduse la examen. Și se siunile în care consumam atîta timp ca să tocesc teoria (care era cea mai importantă) că nu aveam timp să o înțeleg ca lumea și să fac probleme.

Dar conceptul de curs nu e chiar inutil. La profii buni, experiența participării la curs e un + categoric. Adică OK, uneori poți citi și singur din carte, dar jobul profesorului e să-ți explice, să-ți facă comparații, exemple, aplicații... și la profii buni, chiar erau aplicații intercalate printre teoria pură... proful punea întrebări și aștepta răspunsul de la noi, forțîndu-ne să gîndim, și puteam întreba și noi pt a ne lămuri, ne spunea mai mult decît era în carte, insista în mod special pe ce e important, făcea legatura între capitole - mai țineți minte că la cap. 5 am ignorat problema cutare, acum vom reveni și vom vedea cum e cînd o considerăm și pe ea. etc etc etc. Și plecam cu lecția, dacă nu învățată, măcar înțeleasă bine. Din păcate profi din ăstia nu am avut așa de mulți, dar nici chiar puțini. Zic că la peste 2/3 din profi merita măcar parțial să vii la curs. Totuși, pe global, e mai simplu să-ți explice proful și APOI să citești din carte sau din notițele colegilor, decît să descoperi pt. prima oară materia din respectiva carte. Cît despre notițele colegilor, multe sînt proaste sau nerelevante - fiecare scrie pt. sine.

În plus, profii buni pot să nu aibă o carte a lor, ci să predea după o carte de referință (și de obicei foarte stufoasă) de autori străini, gen Gray și Meyer la CIA sau Tanenbaum la rețele. În acest caz, rolul profului e clar: îți explică, cu cuvintele lui și pe înțelesul tău, anumite concepte care i se par lui mai reprezentative din cartea de 1000 de pagini. Profii care au o carte a lor și predau 100% după ea sînt, într-adevăr, relativ inutili :-)

În sfîrșit, sînt și profii la care nu se cere toceală. E un prof destul de înjurat în ETTI, dar care mie mi-a plăcut, și anume Drăghici de CID - la el nu a trebuit tocit nimic, ci doar învățat cum se fac probleme; teoria era în esență ca să te învețe să proiectezi diverse chestii cu diferite elemente de circuit, și îți dădea probleme (nu prea grele) prin care te punea să aplici teoria. Și au fost și alții ca el, inclusiv profi la care se dădea cu cărțile pe masă deci clar nu era toceală.

#1010
avlad18

avlad18

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 805
  • Înscris: 26.07.2010
Organizeaza Politehnica cursuri gratuite de mate/fizica pentru elevii din clasa 12???

#1011
alexwck

alexwck

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 16.01.2011
Sunt student in anul I la facultatea de calculatoare si dupa aproape un semestru voi posta aici un feedback pentru a avertiza urmatorii studenti. Am sa incep cu citatul lor de pe site: "Un student la Calculatoare a venit la facultate să învețe, nu să fie învățat."

In primul rand, profesorii de acolo se asteapta ca studentii care se inscriu sa fie mari genii sau tocilari inascuti pentru ca nimeni nu sta sa explice celor care poate in liceu nu au facut mare lucru. Profesorii discuta la nivelul celor mai buni / olimpici, si nu isi pierd timpul cu cei care nu au inteles, uneori batandu-si joc de acestia. La curs, situatia este si mai grava: profesorul preda uneori continuu/indescifrabil/anapoda ca nu mai ai timp sa intelegi ceva, doar scrii mecanic dupa tabla ore in sir. Am intrebat deseori alti colegi, situatia este la fel pentru toti, foarte putini cei care pricep ce se preda in halul ala. Asistentii  sunt studenti din anii superiori care parca se straduiesc sa invete bobocii, dar am auzit cazuri mai rele in care acestia parca vor sa ne faca viata mai grea, probabil cum a trait-o in primii ani de facultate. Sunt cazuri de profesori dusi cu pluta, care intr-o zi geroasa de iarna, deschide toate geamurile pe motiv ca are calduri. No comment.

Pe de alta parte, eu ma asteptam ca aici sa gasesc o comunitate stransa, colegi pasionati de calculatoare, it, hardware, chiar si cativa priceputi in jocuri. In schimb, aici se pare ca vin geniile, olimpicii la mate/info/fizica, cei care au 10 pe linie si cei care viseaza matematica. De multe ori se dau mari ca au luat locul n la olimpiada si vorbesc numai despre domeniul lor la care au tocit. Nu am cu cine sa stau de vorba acolo, toata lumea discuta pe tema profesor/materie/ore/toceala.

In foarte putin timp multi studenti au abandonat, la mine in grupa mai suntem jumatate din cati eram inscrisi la inceput. Nu inteleg din ce bani mai sunt platiti respectivii profesori daca li se injumatateste numarul de studenti. E vina lor ca eu si majoritatea din sala nu au inteles ce a predat.

Aici inchei aceasta mica povestioara. Sper ca cei care se gandesc sa dea la aceasta facultate sa se gandeasca de 10 ori inainte. Nu stiu unde sa trimit vestea mai departe, sa stie toata lumea ce se intampla la facultatea asta.

#1012
avlad18

avlad18

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 805
  • Înscris: 26.07.2010
E singura facultate care mai are vreo valoare cu mate-info din romania. Nu te mai plange atat, trebuia sa nu te duci daca nu poti face fata.
In fine, de vina nu prea sunteti voi, ci profesorii slabi care va pregatesc din liceu.

Edited by avlad18, 16 January 2011 - 21:36.


#1013
Drag0n_X

Drag0n_X

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,761
  • Înscris: 17.04.2007
oricum se stie ca 50% din studentii politehnicii renunta dupa primul an... sunt foarte multi nepregatiti care au intrat pe dosar si nu se descurca nici la o ecuatie de gradul 2 cine e student la poli stie situatia....




Tot nu vrei sa incepi propozitiile cu litera mare? E, ai cuvantul meu ca o sa iti dispara din postari, daca nu te intelegi de vorba buna.

Edited by Lucian_M, 16 January 2011 - 22:23.


#1014
bunny

bunny

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 27.10.2006
Salut. Sunt anul 4 la Energetica, si intr-adevar facultatea asta mi-a mancat ficatii. Inca sunt acolo ficatii, deocamdata, pana dau Fiabilitatea. Din cate am inteles la alte facultati gen imst ar fi apa de ploaie, insa la energetica, de vii si-l intrebi pe unul de anul 4 daca si-a luat fiabilitatea, isi pune mana in cap si probabil sa te si ia la bataie. Sunt studenti care au terminat facultatea, insa vin de 3 ani sa dea fiabilitatea asta ca sa pot intra in licenta. Materia e o stupiditate totala, pur si simplu te pierzi in calcule, deoarece ai un ditamai carnatul de chestii pe care le umplii pe o pagina, iar la rezultatul final tu trebuie sa i-l incadrezi intr-un interval. Pai bine ma, daca gresesc un semn, ceva, orice, din atatea pagini de calcule, pierd tot punctajul. Si-n plus, o problema de genul dureaza cam 2 ore de seminar. Eh bine, respectivul titular de curs vrea sa-i faci vreo 2 probleme de genul asta, inca 2 de habar n-ai de unde sa le iei, si sa-i mai scrii si niste teorie, si asta in doar 50 de minute, deadline. Acum, ori sunt eu prost, ori lumea asta nu e sanatoasa la cap. Dar ma rog..

Ah, si cand altii dorm in momentul asta, eu invat la o materie pe care alti colegi ai mei au trecut-o cu foaia goala, sau doar desenand o pompa. Nu, ete ca eu n-am bafta asta, chiar si daca i-as fi scris tot ar fi gasit motive. Ah, plus, evident, toate fetele au examenul la respectivul, cu 5, 6 cat dadea batranul. Dar la avizier, evident toate aveau nota 10, si-n carnet la fel. Penibil. Maine cu siguranta se vor gasi pipitzele sa vina cu sanii umflati cu pompa si fuste scurte pe frigul asta. Ca deh, trebuie sa ia si ele examenu...nu ca alti prosti care stau acum si invata si mai iau cate-o pauza pe astfel de forumuri.

Hai bafta, ca-mi vine sa si injur. xD

Edited by bunny, 17 January 2011 - 02:07.


#1015
Fane_trotil

Fane_trotil

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 03.06.2009
Imi poate spune cineva unde este libraria de la care pot cumpara culegerile de admitere la mate si fizica? Aduca adresa ca din ce am inteles libraria si biblioteca nu sunt in acelasi loc. Multumesc anticipat

#1016
figo1988

figo1988

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,874
  • Înscris: 10.10.2003
Acum ~4 ani, cand am cumparat eu cartile, libraria era in rectorat (cladirea cu ozn-ul deasupra), la subsol. Nu stiu situatia de acum. Te poti duce si, intreband pe unul, altul sigur gasesti pana la urma.

#1017
Fane_trotil

Fane_trotil

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 03.06.2009
Si unde este rectoratul, pe splaiul indepemdemtei sau la polizu?

Edited by Lucian_M, 18 January 2011 - 21:11.
sters quote


#1018
figo1988

figo1988

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,874
  • Înscris: 10.10.2003
Pe splai. Cobori la statia de metrou Politehnica si, daca vii dinspre Eroilor, iesi din statie pe la iesirea din spate si pe urma in stanga. De acolo o tii drept pe alee, treci pe sub bulevardul Vasile Milea si ai ajuns.

#1019
Fane_trotil

Fane_trotil

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 03.06.2009
Multumesc mult

Edited by Lucian_M, 18 January 2011 - 21:11.


#1020
phanebest

phanebest

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 20.06.2007
Pentru cei din Politehnica Bucuresti, exista un club unde puteti lucra practic cu microcontrolere, sa programati propriile aplicatii pe placile de dezvoltare, sau sa va faceti placute cu circuite imprimate. Vedeti Microclub - si grupul pe Yahoo cu acelasi nume.

#1021
avlad18

avlad18

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 805
  • Înscris: 26.07.2010
Var rog foarte frumos si ma adresez celor care probabil sunt studenti/profesori in politehnica, puteti sa-mi spuneti si mie daca se organizeaza cursuri pentru cei care dau bacul/admiterea la mate/fizica, ca am auzit ca in alti ani se facea???

#1022
act_of_terrorism

act_of_terrorism

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 165
  • Înscris: 27.03.2007
Adresez o intrebare pentru studentii/ fostii studenti ai facultatii de ETTI:

Media din timpul facultatii conteaza si pentru altceva in afara de bursa?
Sa stiu daca sa ma chinui sa trag pentru mai mult de 5-6 :).


Multumesc.

#1023
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006

 act_of_terrorism, on 22nd January 2011, 13:25, said:

Media din timpul facultatii conteaza si pentru altceva in afara de bursa?

1) admitere la master (într-un anumit procentaj, poate varia anual) sau la doctorat, inclusiv un eventual master în străinătate, care devine o opțiune din ce în ce mai populară pt studenții români

2) posib. de a te angaja în învățămîntul superior (trebuie peste 8.50)

3) angajare în altă parte: aici e o poveste lungă și s-a mai discutat. În unele cazuri nu contează deloc. În alte cazuri, contează într-o anumită măsură, mai ales dacă e concurență pe post; un student care a absolvit cu 6 se presupune că a făcut eforturi minime în facultate și nu a învățat mai nimic; asta poate să indice că nu se va strădui prea mult nici la job și va fi dintre cei care de abia așteaptă o ocazie să plece, să chiulească, etc; pe de altă parte, un student care are 8+ sau chiar 9+ probabil că a fost foarte muncitor, a învățat la toate materiile nu numai la cele "favorite", și va fi și la job un angajat de nădejde. Dar, părerile angajatorilor sînt foarte împărțite, așa cum sînt și metodele de "testare" în cadrul interviului de angajare.

4) sînt și situații cînd nu ești întrebat ce medie generală ai avut, ci notele la anumite materii, considerate mai reprezentative pt domeniul în care dorești să te angajezi.

5) cu cît ai mai mulți ani de vechime în muncă, cu atît contează mai puțin. Chiar și la angajarea în înv. superior, pe posturile mai avansate media nu e un criteriu (e doar pt. asistenți).


 avlad18, on 18th January 2011, 21:09, said:

Var rog foarte frumos si ma adresez celor care probabil sunt studenti/profesori in politehnica, puteti sa-mi spuneti si mie daca se organizeaza cursuri pentru cei care dau bacul/admiterea la mate/fizica, ca am auzit ca in alti ani se facea???

nu știu dacă se mai organizează, dar pt admitere se publică pe diverse site-uri (nu site-ul oficial UPB) subiectele date în anii trecuți, și se vînd culegeri. Întrucît problemele sînt foarte simple (dar multe), e suficient să lucrezi culegeri de acest tip pînă îți "faci mîna". După părerea mea, în condițiile în care ai deja un profesor de mate și unul de fizică la școală, un curs în plus la poli, pe aceeași tematică, nu îți aduce nimic nou. Nu e vorba de lotul olimpic aici, unde profesorii specializați în așa ceva fac o pregătire pe care nu o regăsești în altă parte.

Pe scurt, la mate și fizică contează cîtă muncă individuală ai făcut (rezolvare de probleme cu mînuța ta), nu la cîte ședințe de curs ai participat.

#1024
Andrew87

Andrew87

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 01.02.2011
xon-xoff m-ai convins sa imi fac un cont pe forum dupa ce am citit o mare parte a posturilor pe subiectul politehnica.

Motivul pentru care simt nevoia sa postez este urmatorul: nu stiu cand ai terminat etti si de ce profesori ai avut parte dar pot sa iti zic ca acei studenti "frustrati" a caror gandire ai criticat-o din pacate tinde sa reflecte adevarul, o sa iti aduc cateva argumente pentru care sunt de acord cu posturile lor si trebuie sa iti spun ca si eu fac parte din aceea categorie de studenti care considera electronica o facultate poate nu complet inutila dar cu siguranta departe de ce ar trebui sa fie.

1. s-a vorbit de lipsa de interes a studentilor ca un contrargument la faptul ca nu se face nimic in facultate si o justificare pentru profesorii care nu isi dau silinta, intr-adevar nu e normal sa ai asteptari de a primi mura in gura de la profesori dar momentul in care esti luat peste picior de laboranti care poseda mai putine cunostiinte de programare decat tine, primesti nota 4 pentru ca rezolvi o problema printr-o metoda neconventionala care o inveti pe cont propriu si esti acuzat ca ai copiat si multe alte astfel de incidente este absolut normal sa iti pierzi interesul. Nu studentii trebuie sa creeze atmosfera academica, nu ei trebuie sa motiveze profesorul in a-si da interesul, nu ei trebuie sa dea dovada de rabdare si intelegere. Majoritatea profesorilor dau dovada de o aroganta si o atitudine razbunatoare similara unui copil 10 ani caruia colegul de scoala primara i-a lipit o guma in banca. Acesti profesori au o experienta de viata de 2-3 ori mai mare decat a studentilor e normal sa avem asteptari de la ei.

2. Am avut placerea de a participa la niste cursuri extraordinare si de a avea de a face cu niste profesori foarte buni tin sa spun ca ma consider norocos ca i-am avut dar din pacate au fost doar 3-4 cursuri de acest fel din zecile care le-am avut, poate cand ai trecut tu prin aceasta facultate numarul lor era mai mare, acum e in scadere continua (unul dintre acestia a decedat dupa ce am terminat acel curs :(  )

3. acele cursuri care ar trebui sa ne invete bazele ca dupa aceea sa avem posibilitatea sa invatam pe cont propriu si sa ne specializam pe o meserie sunt o mizerie. De ce? Iti explic imediat nu poti sa faci aceleasi cursuri de 30 de ani incoace la care adaugi si sustragi anumite informatii de-a lungul anilor le modelezi sa le predai intr-un semestru pentru ca s-a scurtat cu 1 an facultatea, ele au fost gandite de diversi profesori ca un intreg la vremea lor, ar trebui refacute si regandite din nou, o consider de datoria profesorilor sa isi structureze cursurile logic si sa se axeze pe explicarea fenomenelor nu pe rezolvarea catorva prototipuri de probleme si memorarea mot a mot a unor cursuri. E de datoria profesorilor din nou sa ceara studentilor o intelegere fundamentala.

4. daca pana si studentii din politehnica sunt asa cum s-a zis mai sus mult mai mult de jumate dezinteresati, cauta numai distractie si joaca inseamna ca se duce tara de rapa pentru ca in politehnica vin de obicei unii dintre cei mai buni elevi din licee. In ceea ce ma priveste pe mine sunt olimpic la informatica si la fizica am destul de multe premii la tot felul de concursuri am intrat in politehnica cu ganduri mari numai ca sa ajung in ultimul an si sa fiu scarbit alt cuvant nu gasesc. Din generatia mea au mai intrat alti olimpici prieteni care au renuntat dupa 1 an in care au picat 5 7 materii (o sa zici ca sunt dezinteresati lenesi pusi pe distractie nu?) au plekt in sua si in anglia unde au rezultate foarte bune toti, de ce oare au cedat nervos in Politehnica si totusi impresioneaza la facultati in afara? Eu am ales sa raman sa termin aici facultatea desi am avut posibilitatea sa plec in afara la terminarea liceului, regret aceasta decizie ma gandesc serios sa plec la un master inafara dar la media din facultate care momentan este mediocra nu stiu ce sanse am...

Pentru toti care cautati aici un raspuns sau o confirmare daca sa veniti sau nu la politehnica va zic cu draga inima veniti daca puteti sa invatati aproape complet de capul vostru, aveti nervii foarte tari si puteti sa invatati/tociti doar ca sa luati o nota nu ca sa intelegeti o stiinta. Beneficiile de a termina politehnica se rezuma la diploma, o idee generala despre tot ce inseamna it/electronica/telecomunicatii care o sa va ajute cand auziti un termen sa stiti unde sa il cautati si o experienta inedita de viata care o sa va invete sa fiti descurcareti sa aveti nervii tari, sa lucrati sub presiune sau o sa va provoace crize de nervi si o sa cedati dupa 2 ani.

#1025
figo1988

figo1988

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,874
  • Înscris: 10.10.2003
Nu cred ca ar trebui sa generalizezi experienta de la ETTI pentru toata Politehnica, in special pentru A&C. Desi nici aici situatia nu e perfecta, e departe de 'teroarea educationala' pe care tu o descrii in ETTI.

#1026
Ioan2

Ioan2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 03.10.2008

 Andrew87, on 1st February 2011, 11:16, said:

Pentru toti care cautati aici un raspuns sau o confirmare daca sa veniti sau nu la politehnica va zic cu draga inima veniti daca puteti sa invatati aproape complet de capul vostru, aveti nervii foarte tari si puteti sa invatati/tociti doar ca sa luati o nota nu ca sa intelegeti o stiinta. Beneficiile de a termina politehnica se rezuma la diploma, o idee generala despre tot ce inseamna it/electronica/telecomunicatii care o sa va ajute cand auziti un termen sa stiti unde sa il cautati si o experienta inedita de viata care o sa va invete sa fiti descurcareti sa aveti nervii tari, sa lucrati sub presiune sau o sa va provoace crize de nervi si o sa cedati dupa 2 ani.
Mie-mi place; asta si vreau, ca totul sa fie greu, sa n-am nicio clipa de respiro. Altfel ce rost ar avea... :P Nu e insa suficient sa am note bune la examene, trebuie sa am si experienta practica, altfel nu-s un inginer. Asta face sa fie cu atat mai grea facultatea, ceea ce tot e bine :D

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate