Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
multicooker - da sau nu
Last Updated: Jan 27 2024 09:37, Started by
alinutza79
, Dec 22 2014 19:36
·
2
#1
Posted 22 December 2014 - 19:36
De ceva timp cochetez cu ideea de a cumpara o astfel de masinarie.
Asa mi s-a pus pata si pe robotul de bucatarie - acum zace in camara, asa am cumparat si masina de paine cu care am facut paine de vreo cateva ori apoi am depozitat-o. Cat de utila este multi coolerul si cat de des il folositi? Ce retete se pot prepara? Citeam undeva ca se preteaza mai mult pentru tocanite, in rest nu prea se merita. orice parere este binevenita [ http://i61.tinypic.com/2w4fcie.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by alinutza79, 22 December 2014 - 19:40. |
#2
Posted 22 December 2014 - 19:44
ca si exemplele date de tine, in mare parte sunt niste gaselnite de moment, nu sunt facute pt multe folosiri.
sunt sceptica ca acesata chestie va face mai mult decat trebuie sa faca |
#3
Posted 22 December 2014 - 20:49
Incercare de a suplini o gospodina puturoasa?
Stramosii nostri au mancat cumva numai bucate gatite la multicooker? Parca mamaliga mestecata la ceaun, pe pirostrii, rasturnata pe masa de lemn cu trei picioare si taiata cu ata are gustul de 10 ori mai bun decat mamaliga facuta la multi....partz! |
#4
Posted 22 December 2014 - 20:49
Am cumparat sa`i facem lu` bebe legume la abur.
Gaselnita credeam si eu ca o sa fie, dar s`a dovedit ca este extraordinar pt oamenii ocupati si/sau comozi ori care vor sa manance mai usor/sanatos etc. Il folosim foarte des acum si pt. noi nu numai pt copil. Avantajul cel mare este independenta. Ai bagat cartofii si legumele, ai pus programul si ai plecat in oras. Te intorci peste 2 ore si gasesti mancarea facuta si pastrata calda. Nu`ti mai trebuie nevasta. Nu tre' sa mai pazesti aragazul. Este perfect pt cei singuri care nu stiu sa gateasca. Si chiar poti manca mai sanatos. De exemplu am facut 4 snitele pui cu doar o lingura de ulei (am urmat reteta din cartea cu care vine multicooker). Omleta doar cu o lingurita de ulei. Din toate dracoveniile moderne cumparate pt bucatarie, asta este singurul folosit des.Gata, mi`e lene sa mai scriu. |
#5
Posted 23 December 2014 - 11:28
viceroy56, on 22 decembrie 2014 - 20:49, said: Stramosii nostri au mancat cumva numai bucate gatite la multicooker? Stramosii nostri locuiau in pesteri, vanau animale si se spalau o data pe an. Ce relevanta are asta pentru subiectul de fata? Rid a punctat foarte bine avantajele uneltei. P.S: inteleg ca sunt gospodina puturoasa si daca prefer sa spal rufele la masina in loc sa le spal cu mana? |
#6
Posted 23 December 2014 - 12:04
AlexEn, on 23 decembrie 2014 - 11:28, said:
Stramosii nostri locuiau in pesteri, vanau animale si se spalau o data pe an. Ce relevanta are asta pentru subiectul de fata? Rid a punctat foarte bine avantajele uneltei. P.S: inteleg ca sunt gospodina puturoasa si daca prefer sa spal rufele la masina in loc sa le spal cu mana? Nu oriunde ci afara la izvor ca sa fie ca acum o mie de ani |
#7
Posted 23 December 2014 - 13:37
rid - multumesc mult pentru raspuns
ma intereseaza daca se poate gati de exemplu pilaf cu pui fara sa mesteci la fiecare 10 min in el ca sa nu se prinda. (asta cu pazitul si mestecatul pe mine ma dispera) la cumparare se ofera si retete cu cantitati exacte sau trebuie sa experimentez eu? viceroy56 -daca n-ai nimic sa-mi spui in privinta aparatului nu vrei sa te abtii este mai simplu si mai util pentru amandoi! |
#8
Posted 23 December 2014 - 23:14
Ba chiar am ce sa spun:
Cauta retetele pe internet, asa cum ceri si parerea despre o scula/unealta/aparat care iti va usura surprinzator de mult viata in bucatarie! Sincer, eu detest pana si incalzirea mancarii la cuptorul cu microunde, dapai sa mai si gateasca nevasta intr-o cutie electrica! Parca la MasterChef nu aveau cutii din astea? Oare ei nu au aflat ca se vand si in Romania??? Asa suntem noi, astia mai batrani: nu ne place Craciunul facut cu mancare gatita la multicooker! AlexEn, on 23 decembrie 2014 - 11:28, said:
P.S: inteleg ca sunt gospodina puturoasa si daca prefer sa spal rufele la masina in loc sa le spal cu mana? Dar este dreptul fiecaruia la opinie! |
#9
Posted 24 December 2014 - 02:42
Habar nu am de multicooker dar sa citim de pe net:
- Philips Multicooker, Mancare mai gustoasa, gatita mai usor Multi-functional si usor de utilizat, Philips Multicooker pare ca iti citeste gandurile: alegi felul de mancare preferat, urmezi instructiunile din reteta, setezi functia potrivita si timpul necesar - cu ajutorul meniului usor de folosit - si gata! - Nu mai este la moda sa obosesti si sa transpiri gatind in picioare la aragaz si nici nu mai e necesar! Noul Multicooker Oursson MP5010PSD este un aparat de gatit multifunctional elvetian care gateste sub presiune, inabusit, prajeste, coace, fierbe, face tocana, gateste la aburi ... Pe scurt, este minunat pentru a gati mancaruri multe si delicioase in cel mai scurt timp si cu minimum de efort! De ce sa pierzi timp pretios? Multicookerul Oursson MP5010PSD va pregati rapid si cu usurinta masa de pranz sau cina. Este multifunctional, are 52 programe automate de gatit - Multicooker Gorenje MCB6BA-EU - masina de gatit sub presiune, 6 litrii, 9 programe, timer, gatire cu abur, gatire rapida. Obiectele astea or fi bune de gatit dar nimeni nu spune cat curent electric consuma si in cat timp fac mancarea, cine curata legumele de coaja pentru gatitul unei mancari "rapide" si cum se spala obiectul. Eu, de exemplu, prefer sa-mi prajesc ceapa rosie intr-o tigaie pe aragaz cu un cub de unt pana devine translucida apoi sa adaug ciupercile, usturoiul, cimbrul, piperul si coaja rasa de la o lamaie...etc. Nu cred ca aceste masinarii pot sa faca o supa de ciuperci cu smantana cum incepusem sa va zic.... |
#10
Posted 24 December 2014 - 03:08
viceroy56, on 22 decembrie 2014 - 20:49, said:
Incercare de a suplini o gospodina puturoasa? Stramosii nostri au mancat cumva numai bucate gatite la multicooker? Parca mamaliga mestecata la ceaun, pe pirostrii, rasturnata pe masa de lemn cu trei picioare si taiata cu ata are gustul de 10 ori mai bun decat mamaliga facuta la multi....partz! Sa te stergi cu coceni de porumb, ca stramosii nostri nici hartie igienica n-aveau. |
|
#11
Posted 24 December 2014 - 12:42
Nici porumb nu era pana acu' vreo cateva sute de ani. Eventual un smoc de paie . Iar aparatul eu zic ca e bun. Nu mai stai sa pazesti oala. Ai pus ingredientele in el, setezi programul adecvat si ai plecat la plimbare. Cand te intorci acasa, mancarea te asteapta calda.
|
#12
Posted 24 December 2014 - 13:00
Multiceaunul ala electric controlat de un microcomputer cu timer/senzor de temperatura si memorie cat sa incapa cateva programe de coacere distruge bucataria in care esti liber sa creezi. Da, cum ati sesizat, este buna pentru cele ce nu stiu sa gateasca...in rest nimic bun....o tehnologie invechita (vechiul resou) impachetata frumos...puteau macar sa-i puna inductie. Acelasi lucru se obtine pe o plita cu inductie...programezi si pleci...si nu costa 999 lei.
|
#13
Posted 24 December 2014 - 17:56
Eu nu as avea curaj sa las oala pe plita cu inductie si sa plec de acasa.
|
#14
Posted 24 December 2014 - 18:00
Cam ce crezi ca s-ar putea intampla? Cu o instalatie electrica buna din punct de vedere tehnic, care dealtfel trebuie in ambele cazuri. Intreb pentru ca lasam inductia sa mearga singura si nesupravegheata de cand o avem, de vreo 4 ani...ba chiar deja suntem la a doua plita.
Edited by MembruAnonim, 24 December 2014 - 18:00. |
#15
Posted 24 December 2014 - 19:59
In primul rand ca nu as sti cat trebuie lasata mancarea pe plita in asa fel incat sa nu se prinda de fund. In al doilea rand, plita mea nu se opreste automat. ln al treilea rand, multicookerul philips l-am vazut cu vreo 330-340 lei la Domo deci pana la 999 mai e. Consider ca este foarte utila pentru o familie ocupata, pentru o sotie cu serviciu si copii. Face mai multe decat sa fiarba.
|
|
#16
Posted 24 December 2014 - 20:11
Multicookerul nu este oala minune, adica pui ingredientele si astepti sa se faca mancarea cum gresit afirma unii. Cautati retete pe net pentru multicooker si o sa vedeti ca la majoriatatea trebuie stat pe langa el si adaugat ingrediente, spumat, amestecat, etc.
|
#17
Posted 24 December 2014 - 20:46
Da, acum am cautat si acum vad ca exista si mai ieftine, pe la 399 lei. Eu am asistat la o prezentare in Carrefour si modelul costa 800-900 lei. Am sa mai caut poate mai gasesc modelul pe care l-am vazut...era si cu aburi stiu.
Uite eu de asta vorbeam: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/EmvxEKUT2nA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by MembruAnonim, 24 December 2014 - 21:14. |
#18
Posted 31 December 2014 - 11:07
alinutza79, on 23 decembrie 2014 - 13:37, said:
rid - multumesc mult pentru raspuns ma intereseaza daca se poate gati de exemplu pilaf cu pui fara sa mesteci la fiecare 10 min in el ca sa nu se prinda. (asta cu pazitul si mestecatul pe mine ma dispera) la cumparare se ofera si retete cu cantitati exacte sau trebuie sa experimentez eu? viceroy56 -daca n-ai nimic sa-mi spui in privinta aparatului nu vrei sa te abtii este mai simplu si mai util pentru amandoi! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users