multicooker - da sau nu
Last Updated: Jan 27 2024 09:37, Started by
alinutza79
, Dec 22 2014 19:36
·
2
#19
Posted 31 December 2014 - 13:27
Dacă te-ai uitat la clipul rusului, nu se poate să nu-ți pui întrebări. Mâncarea (cu M mare) se face în trepte: pui uleiul, faci ceapa sticloasă și obții parfumul ăla unic. Prăjești ușor carnea, îi dai gust și o sigilezi ca să nu iasă sucul din ea și să fie delicioasă. Adaugi altă legumă (morcovii, de pildă, în clip), îi călești ușor și, în sfârșit, orezul, care nu are gust de pilaf adevărat dacă nu-l călești un picuț și pe el. Apoi, pui apa și lași la finalizat. Dacă n-ai face asta, ai avea o mâncare de tip Ray Myers, făcută în pădure sau la pol. Ceva cald în stomac, dar nu o mâncare. Totul se fierbe în aburii de la apă, lichidul din zarzavaturi și din carne. O fiertură la aburi e una și MÂNCAREA e cu totul altceva. Merge la studenții din cămin, în primele 2 săptămâni de căsnicie, când fata nu știe să gătească și, oricum, tinereilor nu le e capul la mâncare, ci la... altceva . Repet, și în expedițiile polare, dacă aduci pe banchiză un cablu de la navă... Vorba reclamei: ”pun totul în mașină și-am plecat”. Spre pol, de exemplu. La întoarcere, ai ceva cald. Dar cum polul a fost descoperit demult, de ce să nu lași bucătarul vaporului să gătească? Mănânci ca un om și-i dai o șansă ursului polar. Află el cum se deschide și mânâncă prima lui zeamă caldă.
|
#20
Posted 12 January 2015 - 11:40
Curand am primit un aparat de gatit cu aburi Tefal http://s2emagst.akam...82fc5634280.jpg
Nu am apucat sa il folosesc pana acum.. Aveti idei de retete testate, binenteles? |
#21
Posted 13 January 2015 - 09:46
bgs11, on 12 ianuarie 2015 - 11:40, said:
Curand am primit un aparat de gatit cu aburi Tefal http://s2emagst.akam...82fc5634280.jpg Nu am apucat sa il folosesc pana acum.. Aveti idei de retete testate, binenteles? |
#22
Posted 21 January 2015 - 17:08
Eu am multicooker (nu din asta dar similar) si il folosesc destul de des.
Daca vrei sa faci orez - simplu sau cu legume, este excelent. Nu se lipeste, se opreste cind trebuie si-ti pastreaza continutul cald - bine, nu-l tii la cald 4 ore, ca face coaja. Daca vrei sa faci pilaf, sau orice cu carne, ar trebui sa prepari carnea/ceapa inainte - usor prajita sau altceva. Altfel o sa-ti iasa carne fiarta. Dar pentru o garnitura de orez, cartofi sau alte legume, no problem. O recomand. La abur cel mai bine se fac broccoli si conopida. Poti sa faci si ardei, morcovi sau ce vrei. Trebuie sa dai cu sare pe ele inainte. |
#23
Posted 22 July 2015 - 12:32
Am de cateva zile chiar modelul din primul post. Sunt sceptic, am facut o omleta si a durat 20 de minute...
1 litru de apa fierbe dupa 10 minute; nu stiu daca este normal sau am nimerit unul mai lenes, poate mai are cineva sa-mi spuna cum se comporta ? |
#24
Posted 31 May 2017 - 09:50
Chiar dacă lumea e " tradiționalistă" pe aici, un astfel de aparat are avantajele lui, anume că nu trebuie să mai stai lângă el, pui ingredientele, si apoi îți vezi de treaba, poți să pleci si de acasă, la expirarea timpului aparatul oprește și menține chiar mâncarea caldă câteva ore. Pentru persoane ocupate poate fi util, ca nu mai stai lângă aragaz să mesteci acolo, nu mai există riscul să se ardă mâncarea. Oricum acum vara e cam aiurea să stai în căldură în bucătărie să faci cepw prăjite, etc. E adevărat, multicooker-ul asta e pentru mâncăruri simple, dar în același timp cepe prăjite în unt si alte "delicii" nu sunt tocmai sănătoase. Ce vreau să punctez, ca dezavantaj, am văzut că multe aparate de astea , mai ales cele mai ieftine, au oala sau capacul de aluminiu, care nu e o alegere buna pentru vase de gătit. La fel, nici aparatele alea de gătit cu aburi cu vase de plastic nu- s prea bune.
|
#25
Posted 19 October 2019 - 19:35
sunt softpedisti care folosesc uzual multicooker in 2019?
ceva pareri, retete? impartasim niste experiente placute sau nu? |
#26
Posted 19 October 2019 - 19:53
Da, eu am 2.
Primul a fost un crockpot care a ajuns la service după câteva luni. Al doilea, un sage luat de pe amazon. Aceasta are presiune reglabila, face o ciorbă de burtă reușită. |
#27
Posted 19 October 2019 - 20:51
E bun pentru bucătarii mici, unde nu ai spațiu pentru utilaje.
Dacă ai un cuptor electric și o oala, devine inutil. Poate doar consumul de energie electrica sa fie in favoarea lui. |
#28
Posted 19 October 2019 - 23:45
Eu daca ar fi sa-mi iau o masinarie din-asta x-intr-unu, mi-as lua o oala cu presiune electrica. E ca multicooker-ul, doar ca "stie" si fiert sub presiune.
|
|
#29
Posted 20 October 2019 - 07:08
Eu am un capac de fiert sub presiune de la zepter. Merge pe orice oala/cratiță de-ale lor...cu diametrul respectiv.
Nu l-am folosit niciodată Evit gătitul sub presiune, care in opinia mea nu are niciun beneficiu....cel mult reducerea timpului de gătit....dar in defavoarea gustului. Eu și o supa de găina o fierb 6-7 ore ) |
#30
Posted 20 October 2019 - 08:50
#31
Posted 20 October 2019 - 11:29
Depinde ce pui pe primul plan: gustul, sau viteza. Mai e vorba și de valoarea nutritivă, care in cazul gătitului in viteza, scade drastic.
Ma refer la ciorbe și tocănițe acum, nu la paste sau grătare. Și oricum, nu muncesc mai mult gătind slow o ciorba. Doar aștept mai mult....se face singura Din experiența mea atât managerială cât și de viața, ânu am timpâ e întotdeauna o afirmație falsa. Ori timpul nu e bine gestionat (cele mai multe situații) ori prioritățile sunt altele. Edited by richelieu, 20 October 2019 - 11:31. |
#32
Posted 20 October 2019 - 12:11
End-L-user, on 19 octombrie 2019 - 23:45, said:
Eu daca ar fi sa-mi iau o masinarie din-asta x-intr-unu, mi-as lua o oala cu presiune electrica. E ca multicooker-ul, doar ca "stie" si fiert sub presiune. Multicooker SMART cu Presiune Ănaltă, OURSSON MP5005PSD/OR Attached FilesEdited by Freddy12, 20 October 2019 - 12:13. |
#33
Posted 20 October 2019 - 16:29
BloodRa, on 19 octombrie 2019 - 19:53, said:
Da, eu am 2. Primul a fost un crockpot care a ajuns la service după câteva luni. Al doilea, un sage luat de pe amazon. Aceasta are presiune reglabila, face o ciorbă de burtă reușită. richelieu, on 20 octombrie 2019 - 07:08, said: Eu și o supa de găina o fierb 6-7 ore ) End-L-user, on 20 octombrie 2019 - 14:36, said:
Ala mi se pare prea hipster. Canadienii de la Instant Pot fac ceva asemanator, dar mai ieftin. eu am gasit unul cu 600 lei la delimano, sub presiune si vas de 5.5l. mi se pare acceptabil, dar tot stau in dubii |
|
#34
Posted 20 October 2019 - 17:12
End-L-User: scuze, in loc sa citez, ti-am șters postarea. Nu a fost intenționată
Ca sa îți răspund și tie și lui Viper: nici eu nu stau lângă cratiță 5 ore. Pun totul pe foc și uit de ele...uneori le las chiar peste noapte. Se fac singure. In timpul asta, fac alte chestii...care nu e obligatoriu sa tina de bucatarie. Iar pentru situația in care nu vrei sa stai lângă el, poți folosi in multicooker standard, la temperatura joasa și nu trebuie sa îl păzești. |
#35
Posted 20 October 2019 - 17:54
richelieu, on 20 octombrie 2019 - 17:12, said:
Iar pentru situația in care nu vrei sa stai lângă el, poți folosi in multicooker standard, la temperatura joasa și nu trebuie sa îl păzești. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users