Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Afumatoare si afumare.
Last Updated: Jul 15 2023 18:21, Started by
pufarin
, Dec 12 2014 15:50
·
6
#1
Posted 12 December 2014 - 15:50
Fiindca se apropie sorocul lui Ghita, al meu ma asteapta la Metro in galatar, m-am gandit ca este timpul sa fac o afumatoare. Asa ca nu va sfiiti si impartasiti si la novici din tainele nobilei arte a afumaturilor.
|
#3
Posted 12 December 2014 - 17:33
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/rsnjOicA1sI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
|
#4
Posted 12 December 2014 - 18:04
Digix, on 12 decembrie 2014 - 17:33, said:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/rsnjOicA1sI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] da' o fi si eficienta ? |
#5
Posted 12 December 2014 - 18:05
Interesant!Găleata şi coşul nu or să reziste mai mult de o iarnă-două.Rumeguşul de foioase e cel mai bun (fag dacă se poate) dar ăsta e un lucru cunoscut...
|
#6
Posted 12 December 2014 - 18:12
Digix, on 12 decembrie 2014 - 17:33, said:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/rsnjOicA1sI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Burlanul ala trebuie sa fie mult mai lung. Fumul trebuie sa fie rece. Aici topic cu si despre afumatoare. |
#7
Posted 12 December 2014 - 18:12
#8
Posted 12 December 2014 - 18:34
Digix, on 12 decembrie 2014 - 17:33, said: ccf_cristi, on 12 decembrie 2014 - 18:12, said:
Deci, nu! Burlanul ala trebuie sa fie mult mai lung. Fumul trebuie sa fie rece. |
#9
Posted 12 December 2014 - 18:44
fumul cald da savoare, fumul rece conserva
acum functie de momentul consumului se alege metoda |
#10
Posted 12 December 2014 - 18:50
eu am un butoi de fier cu o teava (la baza) de vreo 2 metri ca sa fie fumul rece, iar peste el pun saci curati de iuta sau rafie
|
|
#11
Posted 12 December 2014 - 19:03
Afumatoare trebuie sa fie facuta din scindura de stejar si montata cu distanta de cca 5mm intre scinduri ca fumul sa iasa afara nu sa stationeze intro incinta inchisa ermetic.
Deasemenea fumul circula printr-un canal in pamint lateral distanta variind intradevar in raport cu ce fum vrei-cald/rece. Rumegusul deasemenea recomandat cel de stejar. O alta afumatoare este cea folosita in banat si care se face in pod la hornul principal.Se largeste hornul din caramida ca un dulap cu usa de metal in interior fiind cirlige unde se atirna marfa. Bineinteles ca focul era numai din lemn iarna.Produsele se pastrau acolo si vara pastrindu-se foarte bine din cauza fumului si a curentilor de aer. Se mai poate folosi si alte improvizatii in raport cu ce afumi si cantitatea dorita. Astfel intrun ceaun se pone pe fund ceva rumegus , dupa care se aseaza un gratar pe care se pune materialul de afumat. Se acopera cu un capac si se pune ceaunul pe aragaz la foc mic.Metoda rapida dar nu extraordinara. |
#13
Posted 12 December 2014 - 19:21
În urmă cu ceva multă vreme, am rezolvat o problemă asemănătoare cu plasă de Buzau, Ø4/2m/cât o fi da' mai mică să nu fie.
Peste sulul de plasă relativ strâns şi în picioare aşezat, am tras o folie. De pe la magazinele de brico din cea care se desface ca un sac fără fund. După ce-i folia trasă, desfaci prinderea plasei de Buzău. Iese un cilindru frumuşel, cu tot cu suporţi pentru beţele cu porcării. Am găsit şi ceva photo: P1141906.JPG 62.79K 270 downloads P1141907.JPG 132.22K 252 downloads Fumul l-am făcut cu talaş, întreţinut de o rezistenţă. Dacă ai ce afuma, o poţi folosi atât iarna cât şi vara... ps: Metro are preţul cam mare, am luat de la C+C clasa S, fără cap cu 8.9 (TVA inclus) Clasa E era sub opt lei.
Edited by scaiba, 12 December 2014 - 19:22.
|
#14
Posted 12 December 2014 - 19:33
Nu sant hotarat inca, fac ceva provizoriu (ieftin) sau ceva trainic.
|
#15
Posted 12 December 2014 - 19:40
Eu folosesc un frigider decomisionat si "jumulit de tot ce exista in interior, pastrand gratarele(Arctic 240).
La baza i-am produs (pe fund) o gaura prin care am introdus un cot de plastic fi 120 mm, continuat cu o teava de plastic de 120 mm de scurgere, lunga de 2,5 m. In capatul tevii, arzatorul, o groapa in care fumega rumegus de fag. La partea superioara a frigiderului, gauri de fi 12(n-am avut spiral mai gros) pentru evacuarea fumului. Procesul de afumare dureaza(la mine) 2-3 saptamani, cu alimentare rumegus la 2 zile! Procesul l-am optimizat prin tatonari si rezultatele sun OK dpmdv! "Instalatia" este facuta in curte, la tara! Dupa procesare, se dezmembreaza, se spala/igienizeaza si se conserva pentru utilizare ulterioara! |
|
#16
Posted 12 December 2014 - 19:43
„Ceva trainic” făcuse tata de zidărie cam 1x1m baza,cu uşă metalică,o sobiţă Godin afară în care făcea focul mocnit,un burlan de evacuare înălţat în partea de sus a afumătoarei pentru tiraj,înăuntru ţevi orizontale la diferite înălţimi de care agăţa „porcăriile” în cârlige.
|
#17
Posted 12 December 2014 - 20:50
#18
Posted 12 December 2014 - 20:54
Pentru un gust mai bun, la sugestia unuia(mult) mai bătrân ca mine
-in loc de lemne am folosit ciocălăi -in loc de rumeguș am folosit tărâțe de grâu și porumb |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users